ما حیوانات we animals


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


روزنه ای در وجدان عمومی
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/weanimals_f/

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔴 سوسیالیسم یک مفهوم ضروری و یک اندیشه‌ی آرمان‌شهری معتبر باقی می‌ماند. اما برداشت چپ از سوسیالیسم کهنه و ناقص است، که از یک سنت فلسفی کاملاً خاص، ایده‌آلیسم آلمانی، و در چارچوب یک بحران اجتماعی بسیار خاص، صنعتی شدن و پرولتریزه شدن تکوین یافته است. در نتیجه، نظریه و عمل سوسیالیستی هم بیش از حد هگلی و هم بیش از حد اقتصادی بوده است. این ممکن است تا حدی ناتوانی مطلق چپ را قبل از وضعیت اضطراری زیست‌محیطی توضیح دهد – فقدان یک موضع منسجم. مبرم‌ترین مسئله‌ی عصر ما، بحران انقراض جمعی است. با‌این‌حال، چپ هرگز در مورد آن صحبت نمی‌کند. چرا این‌طور است؟ من فکر می‌کنم چپ در مورد آن صحبت نمی‌کند، زیرا به یک معنا نمی‌تواند. به این معنا که به‌دلیل اصول‌گرایی و سنت و شعارهای خود، قادر به ارائه‌ی یک تحلیل منسجم و دیالکتیکی از نابودی موجودات دیگر نیست. چپ‌ها گاهی به اعتراضات در مورد تغییرات اقلیمی یا نژادپرستی محیطی می‌پیوندند؛ اما به نظر می‌رسد که واقعاً اهمیتی نمی‌دهند که انسان‌ها زندگی واجد‌ احساس را از روی زمین حذف می‌کنند. آن‌ها همچنین حاضر نیستند رابطه‌ی نزدیک بین فروپاشی سیاره و اقتصاد حیوانی را تصدیق کنند. مانند جنبش زیست‌محیطیِ گسترده‌تر، چپ حقیقتاً فاقد یک مقوله‌ی تحلیلی برای «گونه‌پرستی»، برای سلطه‌ی انسانی به‌معنای واقعی است. سوسیالیسم بدون ضد‌گونه‌پرستی حقیقتاً قادر به درک ماهیتِ کلیت و نقش برتری‌طلبی انسانی در تشکیل آن کلیت نیست. از قضا، چنین سوسیالیسمی در درون قالب‌ها و ضوابط خود سرمایه‌داری به دام می‌افتد، که در نهایت می‌تواند خود را تنها بر اساس تصاحب «آزاد» بدن‌ها و فضاهای زندگی سایر گونه‌ها بازتولید کند.

تا زمانی که حیواناتِ کم‌تری در مرکز تئوری‌ها و عمل ما قرار داشته باشند، سرانجام، تصور ما از «سوسیالیسم» نه‌تنها ناقص، بلکه از نظر اخلاقی و معنوی ورشکسته خواهد ماند. گفتمان سوسیالیستی موجود در برخورد ابزاری با حیوانات، به‌عنوان وسیله‌ای برای اهداف اجتماعی انسان، پافشاری می‌کند. اما این امر سوسیالیسم را نامنسجم و متناقض و خودناسازگار می‌کند. پذیرش ردای آزادی جهانی، دموکراسی و برابری اجتماعی و در عین حال دفاع از حبس و کشتار جمعی میلیاردها موجود کنارمان – استفاده از شلاق و زنجیر، چاقو و اتاق گاز، تجاوز جنسی و غیره – حقیقتاً غیرمنطقی است. چنین «سوسیالیسم»‌ی در واقع نمایانگر دیدگاهی شوم از ماهیت و اهداف زندگی بشری است. به این ترتیب، ما باید آن را رد کنیم.

پس ما به یک سوسیالیسم جدید نیاز داریم، سوسیالیسمی که از دفاع از تمام زندگیِ آگاه و ایستادگی در برابر هر شکلی از خشونت و بهره‌کشی هراس نداشته باشد. تا زمانی که چپ نتواند این اساسی‌ترین تضاد در جامعه – تضاد انسان/حیوان – را زیر سؤال ببرد، هیچ شانسی برای حفظ آنچه از نظم اکولوژیکی باقی مانده است نداریم. چپ‌ها نیز مانند سایرین در جامعه از این درک نادرست رنج می‌برند که اهمیت دادن به اتفاقاتی که برای حیوانات دیگر می‌افتد یک «بازی با حاصل جمع صفر» است و این‌که حمایت از منافع حیوانات به‌نوعی برای منافع انسان مضر است. اما هیچ‌چیز نمی‌تواند این اندازه با حقیقت فاصله داشته باشد. برای هزاران سال، سلطه‌ی انسان بر غیرانسان‌ها به‌عنوان ویژگی اصلی تمام اشکال دیگر ظلم عمل کرده است.

به قول کِیت توماس، «اهلی‌سازی… نمونه‌ی کهن‌الگویی برای انواع دیگرِ تبعیت اجتماعی شد». بنابراین، در برچیدن گونه‌‌پرستی، در واقع یکی از لوازم ایدئولوژیک سلطه را حذف می‌کنیم. با‌این‌حال، آنچه مطرح است، فقط بقای مادی خودمان نیست، بلکه شکوفایی معنوی و اخلاقی ماست. با واگذاری سلطه‌ی خود، شادی و آسایش را در دوستی، ارتباط و عشق بینا‌گونه‌ای کشف خواهیم کرد. در نهایت باید خودمان را با خودمان آشتی دهیم – با طبیعت حیوانی خودمان. خلاصه اینکه ما چیزی برای از دست دادن نداریم و دنیایی برای بردن.
جان سانبونماتسو
t.me/weanimals




Репост из: نقد اقتصاد سیاسی
به‌سوی یک نظریه‌ی مارکسیستی رفاه حیوانات: این مقاله تلاشی نظری در مورد مسائل حقوق حیوانات، از دیدگاه مارکسیستی و با تکیه بر اخلاق، سیاست و فلسفه است و بر چگونگی ایجاد یک ساختار اجتماعی که باعث بهبود رفاه حیوانات می‌شود، تمرکز می‌کند.
___________
👈متن کامل






Репост из: euronews یورونیوز
💢آیا حیوانات آگاهی و شعور دارند و با هوش مصنوعی خواهیم فهمید چه می‌گویند؟

اینکه آیا حیوانات اساسا فکر می‌کنند یا خیر، بحثی دیرین و کهن است. ارسطو این موضوع را آن‌قدر مهم می‌دانست که به‌طور مفصل درباره آن نوشت و به‌احتمال زیاد، انسان‌ها مدت‌ها پیش از آنکه اسناد مکتوب آن را داشته باشیم، در این باره بحث می‌کردند.

بیشتر بخوانید: https://tinyurl.com/2s3pw9wj

@euronewspe


🔴 درخت کریسمس نسل‌کشان اسرائیلی!
t.me/weanimals




🔴 «بهای گزاف یک ظرف گوشت»
کامیار فکور
https://sorkhboom.ir/nature/environment/high-impact-of-meat-industry/

t.me/weanimals


Репост из: نقد اقتصاد سیاسی
اصرار بر سبک زندگی گوشت‌خواری در شرایط اجتماعی-اقتصادی امروزی از نظر تاریخی کهنه، غیرمنطقی و ضد پیشرفت است. صرف‌نظر از فرضیات تاریخی اولیه، در شرایط مادی امروزی ما باید برای تولید غذای صرفاً مبتنی بر گیاه و سازمان‌دهی‌شده‌ی سوسیالیستی مبارزه کنیم - برای پیشرفت واقعی و جهش بعدی در تاریخ بشر.
______________
👈متن کامل


🔴 رژیم اسد سقوط کرد!
مسلماً برای کسانی که سال‌ها تحت حکومت استبدادی او زیسته‌اند، در معرض سرکوب و خفقان سیاسی بوده‌اند، این واقعه‌ای شادی‌بخش است. اما در برخی تصاویر منتشر شده، شاهد لگدمال کردن پرچم فلسطین هستیم. این بسیار قابل فهم است که وابستگی برخی نیروهای واپسگرای فلسطینی به قدرت‌های خارجی و بهره‌برداری رژیم‌هایی چون اسد از مسئله‌ی فلسطین باعث خشم و انزجار مردمی باشد که تحت سرکوب همین رژیم‌ها قرار داشته‌اند. اما خود «مسئله‌ی فلسطین»- بی‌حقوقی، آوارگی، نسل‌کشی و ... - موضوعی جدا از  کارکرد آن برای بقا و تداوم حیات این رژیم‌هاست. مگر می‌شود رنج و درد و بی‌حقوقی را تقسیم کرد و آن را در حق این یا آن گروه از مردم قابل دفاع و یا نادیده گرفت؟
دوستان! تنها در پرتو یک همبستگی عام با تمامی رنجدیدگان جهان- در هرکجا و هر زمان- می‌توان مدعی کنشگری انسانی و عدالت‌خواهانه بود.
t.me/weanimals




🔴 خرید این کتاب از دو جنبه اهمیت دارد:
اول، آگاهی از گفتمان نظری جاری در زمینه‌ی بررسی مسئله‌ی حیوانات از منظر موقعیت آنان در نظام سرمایه‌داری و نقد دیدگاه‌های لیبرال حقوق حیوانات،
و دوم، پشتیبانی و حمایت از ناشرینی که علی‌رغم وضعیت بحرانی و رکود بازار نشر، با پذیرش ریسک اقدام به انتشار کتاب‌هایی در موضوع حیوانات می‌کنند.
تیراژ بسیار محدود این دست کتاب‌ها در مقابل فروش بالا و تجدید چاپ‌های مکررِ موضوعات عامه‌پسند و ... نشانگر عدم ایفای نقش فعال دوستان فهیم و علاقمند به موضوعات جدی و علی‌الخصوص موضوع مسکوت‌مانده‌ی حیوانات است.
«مسئله‌ی حیوانات» شایسته‌ی توجه مسئولانه‌تری از سوی کنشگران حیوانات و نیز فعالان چپ است.
t.me/weanimals


🔴 گمشده‌ی زیبای من!
پاییز چه دوست‌داشتنی بود با آن ملالت و رنگهایش
این پاییز اما، گرفتارم در ماندنی بی ترانه،
و رفتنی اندوهناک و بی رد پایی برجای،
گمشده‌ی زیبای من!
کاش بودی و نشانم می‌دادی
آنجا که لبهایت ترانه می‌خواند
و دستانت عشق را نقاشی می‌کرد
بی تو سرگردانم

t.me/weanimals


Репост из: نقد اقتصاد سیاسی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ترانه‌ای جدید از شروین حاجی‌پور
________
فرض کن این موشکا ستاره‌ن
که ما تو خاورمیانه نیستیم
نگاه کن چه دنباله‌دارن
ما اونقدا هم بی ستاره نیستیم
فرض کن که جنگ جای دیگه‌ست
که ماشه و تفنگ جای دیگه‌ست
فرض کن برا فروش بمبا ما فقط یک بهانه نیستیم
فرض کن تو آسمون جشنه
فرض کن که موشکا ترقه‌ن
حواست فقط به من باشه که می‌بوسمت توی این جهنم
با من برقص زیر آوار
با من بزن زیر آواز
می‌بوسمت توی آتیش
با من برقص زیر رگبار


🔴 موضوع نقش و جایگاه حیوانات در مناسبات سرمایه‌داری، موضوع بحث رایجی در صحنه‌ی جدل‌های نظری نیست. بخش اصلی و غالب مارکسیست‌ها، اساساً موضوع حیوانات را از حوزه‌ی کار نظری و عملی خود حذف کرده‌اند و قائل به شرایطی برای شمول آنان در اهداف تحول اجتماعی نیستند. در آن چارچوب بسیار محدودی که با تلاش پاره‌ای از نظریه‌پردازان مارکسیست کارهایی انجام گرفته و به پیامد ضرورت تغییر موقعیت حیوانات در جامعه‌ی پساسرمایه‌داری ختم شده است، با مواضع متفاوتی در قبال ماهیت و ویژگی این موقعیت در مناسبات سرمایه‌دارانه روبرو هستیم. برخی ضمن پذیرش بهره‌کشانه بودن رابطه‌ی حیوان ـ سرمایه، از تحلیل آن به‌عنوان رابطه‌ی کار ـ سرمایه امتناع می‌کنند و دلیل اصلی آن را موقعیت متمایز حیوانات نسبت به موقعیت «آزاد» کارگران انسانی در فروش نیروی کار و دریافت مزد در قبال آن می‌دانند. بر‌این‌اساس آنان بر این باور هستند که در این فرایندِ بهره‌برداری از فعالیت حیوانات، نه «کار مولد» و نه «ارزش اضافی» محقق نمی‌شود. اما اینجا، نویسنده در این کتاب و در طی بحثی مبسوط، و با گریز از بینش انسان‌محورانه، به نتایجی بدیع در قبال نقش و موقعیت حیوانات در هماهنگی با نظریه‌ی ارزش مارکس می‌رسد.
اگرچه در ایران با پدیده‌ای بنام «جنبش آزادی حیوانات» روبرو نیستیم و نیز جریان‌های نظریِ مدونِ مدعیِ تغییرات اجتماعی با هدف رسیدن به عدالت اجتماعی نسبت به مسئله‌ی حیوانات در موضعی کاملاً انفعالی قرار دارند، اما ارائه‌ی چنین دیدگاه‌ها و پلمیک‌های نقادانه تلاشی است تا تغییر موقعیت حیوانات و چشم‌انداز رهایی آنان را در جامعه‌ی آتی به تصویر کشد.

مقدمه‌‌ای بر کتاب در دست انتشار: «حیوانات و سرمایه» / نویسنده: دینش جوزف وادیول/ مترجم: حسن کلینی

انتشارات سیتا نخستین ناشر کتاب‌هایی پیرامون: اسطوره و فلسفه‌ی حقوق حیوانات🎗 ادبیات و اخلاق محیط‌زیست/ ۷-۴۴۰۱۹۴۸۶(۰۲۱)
https://www.instagram.com/sita_book/#

t.me/weanimals


👇👇


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 برای شرمساری وجدان‌های خفته:

مستندی درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه

این مستند بر اساس ویدئوهایی که سربازان اسرائیلی منتشر کرده‌اند ساخته شده است.
https://www.ajiunit.com/investigation/gaza/

t.me/weanimals




Репост из: نقد اقتصاد سیاسی
درباره‌ی کاستی‌های کتاب پنی جانسون در مورد حیوانات در فلسطین:
این نوع رفاه حیوانات لیبرالی نه‌تنها با نادیده گرفتن واقعیتِ آشکارِ موجود خطر بیگانگی فلسطینیان با آن را به‌دنبال دارد، بلکه فعالانه به توجیه ظلم وحشیانه توسط قدرت اشغالگر کمک می‌کند. نمونه‌ی آن وگن‌شوییِ ارتش اسرائیل است. چنین درکی ما را به پرسشی که جانسون در ابتدا مطرح کرد باز می‌گرداند: «وقتی انسان‌ها در رنج هستند، چگونه می‌توان رفاه و حفاظت از حیوانات را پیش برد»؟
____________
👈متن کامل

Показано 20 последних публикаций.