دفتر آیت الله العظمی صانعی(کانال رسمی اطلاع رسانی)


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


وابسته به پایگاه اطلاع رسانی آیت الله العظمی صانعی
پاسخگویی به سوالات :
.
@saaneioffice
.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔰 هفتمین نشست از نشست‌های فقه پژوهی در دفتر مرحوم آیت‌الله العظمی صانعی

💠هفتمین نشست از سلسله نشست‌های فقه پژوهی با موضوع #رجوع_مسلمان_به_محاکم_دولت‌های_غیر_اسلامی توسط موسسه فقه‌الثقلین، پنجشنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۳ در دفتر مرحوم آیت‌الله العظمی صانعی با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن احمدوند برگزار می‌شود.

@saanei_office


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#عقل_دین_حیا

@saanei_office


مسائلی پیرامون کفارات

🔻  س1. آيا انسان مى تواند كفّاره چند روزى را كه به خاطر بيمارى روزه نگرفته به يك فقير بدهد؟
🔹  ج ـ آرى، مى تواند و كفايت مى كند.

🔻  س2. آيا كسى كه به خاطر سفر يا عذر ديگر روزه نگرفته تا ماه رمضان ديگر رسيده، آيا تنها قضاى روزه به عهده اش باقى است يا علاوه بر آن بايد كفّاره تأخير كه همان اطعام و مُد از غذاست نيز بپردازد؟
🔹  ج ـ آرى، بايد بپردازد.

🔻  س3. زنى كه به خاطر باردارى يا به خاطر شير دادن به بچه، روزه اش را نگرفته و اين روزه نگرفتن تا سال ديگر طول كشيده، آيا علاوه بر قضا و كفاره تأخير، چيز ديگرى هم بر عهده او مى باشد؟
🔹  ج ـ علاوه بر قضا و كفاره، اگر ضرر براى بچه بوده نه خود او، بايد براى هر روز يك مُد طعام به فقير بدهد، و اگر ضرر براى خود او بوده نه بچه، بنا بر احتياط واجب بايد براى هر روز يك مُد طعام به فقير بدهد.

🔻  س4. پير زنى كه در شصت سالگى به علّت بيمارى، ضعف بدن و توصيه پزشكان روزه نگرفته است، و از اين پس هم روزه گرفتن برايش ضرّر دارد، تكليفش چيست؟ آيا كفّاره بر او لازم است؟
🔹  ج ـ روزه بر پير مرد و پير زن اگر طاقت روزه گرفتن نداشته باشند، و يا روزه براى آنها مشقّت داشته باشد، واجب نيست، و در صورتى كه طاقت روزه گرفتن نداشته باشند، كفّاره هم ندارد.

🔻  س5. كسانى كه به خاطر بيمارى نتوانسته اند روزه ماه رمضان را بگيرند و بيمارى شان هم تا سال بعد استمرار داشته، وظيفه آنان چيست؟
🔹  ج ـ هر چند قضا از آنان ساقط است، اما بايد براى هر روز يا يك وعده غذا به فقير بدهند بخورد تا سير شود و يا يك مُد طعام، نان يا گندم يا برنج و يا امثال آنها به فقير بدهند.

🔻  س 6. مُد از طعام چه مقدار است؟
🔹  ج ـ تقريباً ده سير يا هفتصد و پنجاه گرم است.

🔻  س 7. آيا مى توان به جاى غذا و مُد، پول آن را به فقير داد؟
🔹  ج ـ نمى توان، ليكن اگر پول را به او بدهند كه با آن پول غذا تهيه نمايند و وثوق به تهيه غذا با آن پول باشد، كفايت مى كند.


🔻  س 8. با توجّه به اينكه كفّاره افطار روزه عمدى، شصت روز روزه يا شصت مُدّ طعام است، و بايد اين مقدار بين شصت فقير؛ جداگانه تقسيم گردد. سؤال اين است كه بعضى از مؤسّسات خيريه كه كفّاره روزه را جمع آورى مى كنند، مى تواند در اين مورد، عمل كند يا خير؟ و چون معلوم نيست به چه افرادى مى دهند، آيا مى توان كفّاره را به برخی از موسسات داد؟
🔹  ج ـ با شكّ در مصرف كفّاره در محلّ شرعى، برائت ذمّه حاصل نمى شود و خود مكلّف يا ديگرى بايد به مستحق بپردازد و اطمينان به آن حاصل شود.

🔸مسئله. یک مد طعام تقريباً هفتصد و پنجاه گرم، که در كفّاره يا فديه منحصراً بايد به فقرا نان، گندم و امثال اين دو از اطعمه داده شود و قيمت كفايت نمی كند; مگر آنكه پول را به او بدهد كه او وكالتاً، طعام تهيّه كند و وثوق به تهيّه آن نيز داشته باشد.

🔻🔻🔻
جهت پرداخت می توانید به آدرس زیر مراجعه نمایید.


        🔹    http://saanei.xyz/?view=01,00,54,00,0

💢  @saanei_office


🔻س13. اگر كثيرالسفرى كه مثلا از كرج مرتب به تهران مى آيد، در ماه رمضان بخواهد به سفر زيارتى مشهد و يا سفر ديگرى غير از سفرهاى متعارف قبلى برود. آيا روزه اش درست و نمازش تمام است يا در حكم مسافر مى باشد و روزه اش افطار مى شود و نمازش شكسته است؟

🔺ج ـ همه افرادى كه به خاطر كثرت سفر نمازشان تمام و روزه را بايد بگيرند تا ده روز در يك جا نمانده، در هر مسافرتى و هر سفرى گرچه خارج از سفر متعارفشان باشد، نمازشان تمام و روزه را بايد بگيرند.

💢   @saanei_office


إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

درگذشت حجت الاسلام والمسلمین سید محسن هاشم نیا (حسینی) (ره) (پاسخگوی مسائل شرعی دفتر آیت‌الله العظمی صانعی رحمه الله علیهما - #مشهد_مقدس) موجب تأسف و تأثر گردید.
ضمن عرض تسلیت به خانواده محترم ایشان، برای آن مرحوم رحمت و غفران الهی و حشر با ائمه اطهار (علیهم السلام) و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل را خواستاریم.

قم-دفتر آیت‌الله العظمی صانعی رحمه الله علیه

@saanei_office


Репост из: نشر آثار آیت الله العظمی صانعی (ره)
منتخب-ادعیه-ماه-مبارک-رمضان.PDF
897.8Кб
فایل پی دی اف
#منتخب_ادعیه_ماه_مبارک_رمضان
به ضمیمه استتفتائات ویژه ماه مبارک رمضان
مطابق با فتاواى مرجع عاليقدر
حضرت آية الله العظمى حاج شيخ يوسف صانعى(ره)

🔸 t.me/nashreasar_saanei_fa




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram


🔻آیت الله العظمی صانعی(ره)
🔹  شب نیمه شعبان ارزش شب قدر را دارد و شب مستجاب شدن دعاها می باشد.
🔹 در این شب خواندن #زیات_حضرت_امام_حسین (علیه السلام)  و #دعای_کمیل و ذکر #الله_اکبر، #سبحان_الله و #الحمد_لله باید مورد توجه خاص قرار گیرد.

💢  @saanei_office


🔸شب نيمه شعبان شب بسيار مباركيست

🔻 از حضرت امام جعفر صادق‏ (عليه السلام) روايت است كه از حضرت امام محمّد باقر(عليه السلام) سؤال شد از فضل شب نيمه شعبان؛ فرمود: آن شب بعد از ليلةالقدر افضل شبها است.
خداوند در آن شب فضل خود را به بندگان عطا مى‏ فرمايد و ايشان را به مَنّ و كَرَم خويش مى‏ آمرزد پس آن شب در تقرّب جستن به سوى خداى تعالى سعى و كوشش كنيد بدرستى ‏كه آن شبى است كه خدا به ذات مقدّس خود قسم ياد فرموده كه سائلى را از درگاه خود دست خالى برنگرداند.
☘️🌺☘️🌸🍀

🔻اعمال شب نیمه شعبان
🔹 اوّل: غسل ‏است، كه باعث تخفيف گناهان مى ‏شود .

🔹 دوم: احياء اين ‏شب است به نماز و دعاء و استغفار چنانچه امام زين ‏العابدين (‏عليه السلام) غسل مى‏ كردند و در روايت است: هر كه اين شب را احيا دارد  دل او نميرد در روزى‏ كه دلها بميرند.

🔹 سوم: زيارت حضرت امام حسين (‏عليه السلام) است كه افضل اعمال اين شب و باعث آمرزش گناهان است و هر كه خواهد با او مصافحه كند روح صد و بيست و چهار هزار پيغمبر، زيارت كند آن جناب را در اين شب و اَقَلِ‏ّ زيارت آن حضرت آن است كه به بامى برآيد و به جانب راست و چپ نظر كند پس سر به جانب آسمان كند پس زيارت كند آن حضرت را به اين كلمات
«اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُاللَّهِ وَ بَرَكاتُهُ»

🔹 چهارم:  خواندن اين دعا كه شيخ و سيّد نقل كرده ‏اند و به منزله زيارت امام زمان (صلوات اللَّه و سلامُه عَلَيْهِ) است
اَللّهُمَّ بِحَقِّ لَيْلَتِنا [هذِهِ‏] وَمَوْلُودِها، وَحُجَّتِكَ وَمَوْعُودِهَا الَّتى‏ قَرَنْتَ اِلى‏ فَضْلِها فَضْلاً،.... تا پایان دعا

🔹 پنجم: شيخ روايت‏ كرده از اسماعيل بن فضل هاشمى كه گفت: مرا حضرت صادق‏ (عليه السلام) اين دعا تعليم كرد  كه بخوانم آنرا در شب نيمه شعبان:
اَللّهُمَّ اَنْتَ الْحَىُ‏الْقَيُّومُ الْعَلِىُّ الْعَظيمُ، الْخالِقُ الرَّازِقُ، الْمُحْيِى‏ الْمُميتُ،.... تا پایان دعا

🔹 ششم بخواند اين دعا را كه حضرت رسول (‏صلى الله عليه وآله‏) دراين شب مى‏ خواندند:
اَللَّهُمَّ اقْسِمْ لَنا مِنْ خَشْيَتِكَ ما يَحُولُ بَيْنَنا وَبَيْنَ مَعْصِيَتِكَ، .... تا پایان دعا

🔹 هفتم:  بخواند صلوات هر روز را كه در وقت زوال مى‏ خواند

🔹 هشتم: بخواند دعاى كميل را كه ورودش در اين شب است .

🔹 نهم آنكه هر يك از «سُبْحانَ اللَّهِ  وَالْحَمْدُللَّهِ‏ِ  وَاللَّهُ اَكْبَرُ  وَلا اِلهَ اِلَّااللَّهُ » را صد مرتبه بگويد تا خداوند تعالى گناهان گذشته او را بيامرزد و برآورد حاجت هاى دنيا و آخرت او را.

🔹 دهم: شيخ در مصباح روايت كرده از ابويحيى در ضمن خبرى در فضيلت شب نيمه شعبان كه گفت گفتم به مولاى خودم حضرت صادق‏ (عليه السلام) كه بهترين دعاها در اين شب كدام است؟ فرمود: هر گاه به جا آوردى نماز عشا را پس دو ركعت نمازگذار بخوان در ركعت اوّل حمد و سُوره (جحد) را كه «قُلْ يا اَيُّهَا الْكافِروُنَ» باشد و بخوان در ركعت دوم حمد و سوره توحيد را كه «قُلْ هُوَاللَّهُ اَحَدٌ» است پس چون سلام دادى بگو سُبْحانَ اللَّهِ سى و سه مرتبه و اَلْحَمْدُلِلَّهِ سى و سه مرتبه و اللَّهُ اَكْبَرُ سى و چهار مرتبه پس بگو:
  يا مَنْ اِلَيْهِ مَلْجَأُ الْعِبادِ فِى الْمُهِمَّاتِ، وَاِلَيْهِ يَفْزَعُ الْخَلْقُ فىِ الْمُلِمَّاتِ،  .... تا پایان دعا

🔹 يازدهم: شيخ طوسى و كفعمى فرموده ‏اند كه بخواند در اين شب:
اِلهى‏ تَعَرَّضَ لَكَ فى‏ هذَا اللَّيْلِ الْمُتَعَرِّضُونَ،وَقَصَدَكَ الْقاصِدُونَ،

🔹 دوازدهم: بخواند بعد از هر دو ركعت از نماز شب و شفع و بعد از دعاهاى وِتْر دعاهائى را كه شيخ و سيّد نقل كرده ‏اند

🔹 سيزدهم: بجا آورد سجده ‏ها و دعاهايى را كه از رسول خدا (صلى الله عليه وآله) روايت شده است
سَجَدَ لَكَ سَوادى‏ وَخَيالى‏، وَآمَنَ بِكَ فؤادى‏، هذِهِ يَداىَ وَماجَنَيْتُهُ‏.... تا پایان دعا

💢  @saanei_office


🔻حضرت امام سجاد (علیه السلام):
🔻كفّ الْأذى مِن كَمالِ الْعَقلِ و فِيهِ راحَةٌ لِلبَدَنِ عاجِلاً و آجِلاً.🔻

🔸خودداری از آزار رساندن، نشانه کمال خرد و مایه آسایش دو گیتی است.

تحف العقول ص 283
🔸 @saanei_office


🔻حضرت امام سجاد علیه السلام:

🔸منْ لَمْ یَکُنْ عَقْلُهُ أکْمَلَ ما فیهِ،
کانَ هَلاکُهُ مِنْ أیْسَرِ ما فیهِ.

🔺کسى که بینش و عقل خود را به کمال نرساند - و در رُکود فکرى و فرهنگى بسر برد -
به سادگى در هلاکت و گمراهى و سقوط قرار خواهد گرفت.

🔺بحارالأنوار: ج 1، ص 94، ح

🔘 @saanei_office


#میلاد_سید_الساجدین_حضرت_امام_زین_العابدین بر همگان مبارک باد


💢 @saanei_office


#میلاد_حضرت_ابوالفضل_العباس(علیه السلام) بر همگان مبارک باد


💢 @saanei_office


#میلاد_امام_حسین(علیه السلام) بر همگان مبارک باد

💢 @saanei_office


#منتشر_شد

💢 @saanei_office


#روزه_ماه_شعبان

💢 @saanei_office


گفته‌ها و نکته ها در محضر آیت الله العظمی صانعی
دعایی کامل وشامل در ماه شعبان

بسم الله الرحمن الرحیم

دعایی را که بارها به آن سـفارش کرده ام، باز هم تکرار ميکنم. قبل از آن نکته ای را بگویم وآن اینکه: من دیگر نه ریاستی ميخواهم نه کیاستی. من دیگر عمرم را کرده ام و آنچه را هم خدا باید به من بدهد، داده است، خیلی هم اضافه داده است، بحمدالله، آزاد هم داده و فرد مستقلی هستم. خداوند بدون منت هم داده، لطف خودش بوده است.

اما ميخواهم شما را به خواندن دعایی سفارش نمایم تا هم من و هم شماها بخوانید، بلکه سنت حسنه ای باشد و در آینده من در ثوابش شریک باشم، زیرا همانگونه که در سنت سیئه سهیم ميشویم، در سنت حسنه هم با هم سهیم هستیم. من که معلوم نیست سنت حسنه ای داشته باشم، یا اصلاً ندارم، اما از خدا میخواهم حداقل سنت سیئه هم نداشته باشم ان شاءالله! رسول الله(ص) شب نیمه شعبان دعایی ميخواند، دعای کوتاهی است، حتماً این شب بخوانید، در خانه خود همـراه با زن و بچـه ها، با همدیگر دعا را بخوانید، بعداً هم به دیگران یاد بدهید و هر موقعی که این دعا را بخوانید خوب است.

علامه مجلسی صاحب بحار الانوار ـ از محامد ثلاثه اُخر که بعد از او کسی مثلش در تحقیق و تتبع در روایات نیامده، که تنها و تنها بحار را نوشته، تنها و تنها مرآة العقول را نوشته، تنها و تنها ملاذ الاخیار را نوشته، تنها و تنها حق الیقین و عین الحیاة را نوشته، آن هم با وضع گرفتاریهای آن روزـ، در زاد المعاد در ذیل این دعا ميگوید: «این دعا کاملترین و جامع ترین دعا در امور دنیا و آخرت است و همچون دعای کمیل است»، همه خوبیهای دنیا وآخرت در این دعا هست. از جمله در این دعا حضرت رسول(ص) ميگوید: «اللّهمَ اقسِم لَنّا مِنْ خَشْیَتِکَ ما یَحوُلُ بَینَنَا وَ بینَ مَعصیتِک»، خدایا از خشیتت اینقدر خوف قسمت ما کن که این ترس مانع و حائل بین ما و معصییت تو شود. در جمله دیگر میفرماید: « وَ مِن الیقینِ ما یَهوُنُ عَلینا بِه مُصیباتُ الدُّنیا»، و از یقینت سهم من را آنقدر قرار بده که با این یقین، مصیبتهای دنیا برای ما سهل و آسان باشد.

«أللّهمَ امتِعنا بَأَسماعِنا و أَبصارِنا و قُوِتنا ما أَحَیَیتنا»، درک ما را، ابصار ما را، گوش های ما را، قدرت و نیروی ما را تا آخرین لحظه عمر، سالم نگه دار تا ما از اینها لذت ببریم، خوب بفهمیم مسائل را، خوب بیابیم مسائل را، «وَ اجعَلها الواِرثَ منّا»، و تا پایان عمر اینها همراه مان باشد و جوری نباشد که ما درکمان را از دست بدهیم، قدرتمان را از دست بدهیم، فهم مان را از دست بدهیم، شاید نعوذ بالله بی دین بشـویم و بعد بمیـریم، و این نعـمت ها، پس از مرگ، از ما جدا بشوند. این جمله از دعا خیلی مهم است که از خدا می‌خواهیم تا لحظه آخر و آمدن قابض ارواح، درکمان سر جایش باشد، ابصارمان سرجایش باشد ـ ابصار غیر چشم سر است، ابصار یعنی بصیرت، یعنی درک، سِماع من سرجاش باشد. این فقراتی از این دعائی است که عرض کردم ان شاءالله مي خوانید و یاد مي دهید به زن و بچه های خود که آنها هم بخوانند، به دیگران هم یاد بدهید تا بلکه به خواندن این دعا در بین مردم اقبال حاصل شود. خدا رحمتش کند، آقا کاظم قرشی ميگفت بعضی دعاها شانس ندارند، حالا من اقتداءً به او ميگویم این دعا هم از آن دعاهایی است که کمتر خوانده می شود، ولی ان شاءالله بلکه با تذکر ما و عمل شما ممارست بر خواندن این دعا ایجاد شود.

اصل دعا به نقل از زاد المعاد:

اللَّهُمَّ اقْسِمْ‏ لَنَا مِنْ‏ خَشْيَتِكَ‏ مَا يَحُولُ بَيْنَنَا وَ بَيْنَ مَعْصِيَتِكَ‏ وَ مِنْ طَاعَتِكَ مَا تُبَلِّغُنَا بِهِ رِضْوَانَكَ وَ مِنَ الْيَقِينِ مَا يَهَونُ عَلَيْنَا بِهِ مُصِيبَاتُ الدُّنْيَا اللَّهُمَّ مَتِّعْنَا بِأَسْمَاعِنَا وَ أَبْصَارِنَا وَ قُوَّتِنَا مَا أَحْيَيْتَنَا وَ اجْعَلْهَا الْوَارِثَ مِنَّا وَ اجْعَلْ ثَارَنَا عَلَى مَنْ ظَلَمَنَا وَ انْصُرْنَا عَلَى مَنْ عَادَانَا وَ لَا تَجْعَلْ مُصِيبَتَنَا فِي دِينِنَا وَ لَا تَجْعَلِ الدُّنْيَا أَكْبَرَ هَمِّنَا وَ لَا مَبْلَغَ عِلْمِنَا وَ لَا تُسَلِّطْ عَلَيْنَا مَنْ لَا يَرْحَمُنَا بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
💢 @saanei_office

منبع خبر:

http://saanei.xyz/?view=01,01,04,207,0




#عید_سعید_مبعث
#مشهد_مقدس
دفتر آیت‌الله العظمی صانعی رحمه الله علیه

@saanei_office
🔻🔻🔻🔻

Показано 20 последних публикаций.