راوی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Познавательное


⏳با تاریخ، آینده رو تغییر بدید...
راه ارتباطی جهت تبادل، انتقاد و پیشنهاد:
@Raavi_Admin
ما رو تو جاهای مختلف دنبال کنید 👇🏻
https://zil.ink/raavi_ir

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Статистика
Фильтр публикаций


#روزشمار ۲ اسفند


🆔 @Raavi_ir


مردک اسمش چقدر سخت بود.
«م» مالکیت هم نمی‌گرفته؛ مثلا ملکه میخواسته صداش بزنه باید می‌گفته: تحوتموسم 😐


میدونم که بعنوان یک انسان خاورمیا‌نه‌ای اخرین دغدغه‌تون پیدا شدن قبر فرعون بود ولی خب گفتم بذارم دیگه 😊


🔴 مقبرۀ گمشدۀ فرعون پس از ۳۵۰۰ سال پیدا شد

یورونیوز: مصری‌ها از کشف مقبرۀ شاه تحوتموس دوم، آخرین مقبرۀ گمشده از پادشاهان دودمان هجدهم مصر باستان خبر دادند.

از زمان کشف مقبرۀ توت عنخ‌آمون در سال ۱۹۲۲، این اولین مقبرۀ سلطنتی مصر است که توسط باستان‌شناسان کشف می‌شود.

🆔 @Raavi_ir


در عرض چند روز دزدان قاتل یه دانشجو دستگیر شد چون سروصدا داشتند. دزد گردنبند دختر علی دایی و فلانی رو سه سوته پیدا می‌کنند چون سروصدا دارند. خوشحالم که گرفتن‌ها.
ولی همین پارسال خونه رفیق ما رو دزد زد و خالی کرد. چی‌شد؟ هیچی
چند ماه پیش هم موتور صفر رفیقمون رو از جلوی در مغازش دزدیدند. چیشد؟ بازم هیچی.

🆔 @Raavi_ir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴عوامل فیلم غرق شدند!

پشت صحنه فیلم "تایتانیک" که به‌اندازه صحنه‌های واقعی فیلم وحشتناک و ترسناک بوده.😱

🆔 @Raavi_ir


🔻ترکمانچای؛ آغاز یک فاجعه!

🔹یکم اسفند ۱۲۰۶، ترکمانچای امضا شد و ایران یکی از تلخ‌ترین دوران‌های تاریخی‌اش را آغاز کرد. این قرارداد فقط جدایی زمین نبود؛ بلکه زنجیری شد بر گردن سیاست و اقتصاد ایران! روس‌ها با بند هفتم معاهده، سلطنت قاجار را تضمین کردند و از همون‌جا بود که نفوذشون رو توی دربار محکم‌تر کردند.

🔸عباس‌میرزا و ضمانت روس‌ها
طبق این قرارداد، روسیه حمایت از ولیعهدی عباس‌میرزا رو تضمین کرد و بعد از مرگش، حمایت‌شون به فرزندانش رسید. این یعنی تعیین شاهان ایران، دست خارجی‌ها افتاد! شاهزادگان قاجار به جون هم افتادند، رقابت‌های داخلی شدت گرفت و هرکی به روس‌ها نزدیک‌تر بود، به قدرت نزدیک‌تر شد.

🔹قتل گریبایدوف؛ سیلی مردم ایران

روس‌ها بعد از ترکمانچای، گریبایدوف رو فرستادند تا غرامت بگیره و به ایران زور بگه. اما وقتی شروع کرد به توهین و بردن زنان گرجی، مردم قیام و تیکه‌پارش کردند! البته، فتحعلی‌شاه برای دلجویی، الماس معروف شاه رو به روسیه هدیه داد تا نکنه ناراحت بشند!

🔸قیام تنباکو و مشت محکم روسیه
وقتی مردم علیه قرارداد استعماری تنباکو قیام کردند، روس‌ها پشت پرده از دولت قاجار حمایت کردند تا شورش سرکوب بشه. با تأمین سلاح و نیروی امنیتی، دولت رو تقویت کردند و تا می‌تونستند اعتراضات رو خفه کردند.

🔹انقلاب مشروطه و سد بزرگ روسیه

روس‌ها نمی‌خواستند قدرت مشروطه‌خواهان زیاد بشه، پس پشت محمدعلی‌شاه وایسادند، مجلس رو به توپ بستند و بعدش تبریز رو اشغال کردند. با ترکیبی از فشار نظامی، اقتصادی و سیاسی، هرچی می‌تونستند کردن تا ایران عقب بمونه.

🆔 @Raavi_ir


🔻تیرباران چهار ژنرال شاه به اتهام کشتار مردم

🔹روزنامه اطلاعات - ۱ اسفند ۱۳۵۷

🆔 @Raavi_ir


#روزشمار ۱ اسفند


🆔 @Raavi_ir


🔹شرحی از شبکهٔ مخابرات بی‌سیم دادم که رئیس سازمان برنامه و وزیر پست از اینکه ترک مناقصه بشود، ترس دارند. شاهنشاه فرمودند گُه می‌خورند.

📌خاطرات اسدالله اعلم - ۳۰ مرداد ۱۳۴۸

🆔 @Raavi_ir


🔹خیانت اول: نادیده گرفتن تحرکات عراق!
قبل از جنگ، همه گزارش می‌دادند که ارتش عراق داره آماده حمله می‌شه! نیروهای نظامی، حتی فرمانده‌های ارتش، هشدار دادند که عراق داره لشکرکشی می‌کنه ولی بنی‌صدر چی گفت؟ با خونسردی گفت: «عراق غلط می‌کنه حمله کنه! ما آب دهان بندازیم، سیل می‌بردش!» نتیجه چی شد؟ جنگ در شرایطی شروع شد که نیروهای ما آمادگی نداشتند و دشمن راحت وارد خاک ایران شد!

🔸خیانت دوم: استراتژی احمقانه «زمین بدهیم، زمان بگیریم!»

بنی‌صدر یه تئوری جنگی قدیمی آورد که توی دوران سوارکاری جواب می‌داد! می‌گفت بذارین دشمن بیاد جلو، بعد ما یه دفعه قیچیش کنیم! ولی این طرح توی جنگ مدرن فقط باعث شد خرمشهر سقوط کنه، آبادان محاصره بشه و عراق بخش زیادی از خاک ایران رو اشغال کنه! تازه، نمی‌ذاشت مردم به جنگ کمک کنند و می‌گفت جنگ فقط کار ارتشه، در حالی که تو جنگ‌های انقلابی، مردم مهم‌ترین نقش رو دارند!

🔹خیانت سوم: تفرقه بین ارتش و سپاه!
سپاه تازه تأسیس شده بود و داشت توی جبهه‌ها کمک می‌کرد ولی بنی‌صدر از این اتحاد خوشش نمی‌اومد! یه بخشنامه رسمی فرستاد که ارتش حتی یه فشنگ هم به سپاه نده! نتیجه چی شد؟ نیروهای سپاه، شبونه مجبور بودند یواشکی از انبارهای ارتش سلاح بردارند! بعضی از فرمانده‌های ارتش که می‌خواستند کمک کنند، مورد غضب بنی‌صدر قرار می‌گرفتند!

🔸خیانت چهارم: جلوگیری از ارسال تجهیزات به جبهه‌ها!

▪️وقتی آبادان تو محاصره بود، بچه‌های سپاه التماس آرپی‌جی و گلوله توپ می‌کردن، بنی‌صدر گفت: «نقل و نبات نیست که بهتون بدم!»

▫️توپخانه اصفهان آماده دفاع از خرمشهر بود، ولی یه دستور اومد که «جلوتر نرید!» … و این یعنی خیانت مستقیم به مدافعای خرمشهر!

▪️حتی وقتی فرمانده‌ها بهش می‌گفتند که مهمات داریم ولی نمیذاری استفاده کنیم، بهونه می‌آورد که گلوله‌ها گرونه و نمی‌تونیم بخریم!

🔻وقتی بنی‌صدر عزل شد، اوضاع عوض شد!

🔹همین که از فرماندهی کل قوا عزل شد، یه تحول اساسی توی جنگ رخ داد! سپاه و ارتش یکی شدن، عملیات‌های مشترک انجام دادن، آبادان آزاد شد، نیروهای بعثی از خاک ایران عقب نشینی کردن و پیروزی‌های بزرگ یکی پس از دیگری رقم خورد!

📌 تو این خیانت‌ها کدومش برات عجیب‌تره؟ نظرت رو بنویس!

🆔 @Raavi_ir

750 0 10 4 12

🔻چهار خیانت‌ بنی‌صدر در جبهه‌های جنگ!

🔹یه زمانی بنی‌صدر هم رئیس‌جمهور بود، هم فرمانده کل قوا، ولی به جای اینکه کشور رو تو جنگ مدیریت کنه، خیانت پشت خیانت کرد!

📌بیایید تو پست بعدی براتون تعریف کنم:👇🏻
🆔 @Raavi_ir


#روزشمار ۳۰ بهمن


🆔 @Raavi_ir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔻حاشیه نشست خبری رضا پهلوی

🔹در نشست خبری مونیخ، رضا پهلوی تلاش می‌کنه درِ یه بطری آب معدنی رو باز کنه، اما موفق نمیشه. این ویدیو سوژه دست مخالفینش در فضای مجازی شده و به کنایه میگن که:
"وقتی توانایی بازکردن درب نوشابه رو نداری میخوای یک کشور رو اداره کنی؟"


🔸نظرتون رو تو کامنت‌ها بگید باهم گپ بزنیم👇

🆔 @Raavi_ir

365 0 5 13 21

🔻‏"نخستین شهردار تهران"

🔹میرزا عباس‌خان مهندس باشی ملقب به مشاور الدوله فرزند میرزا رضا، در سال ۱۳۰۲ قمری به ریاست احتساب شهر تهران انتخاب شد.

🔸ناصرالدین شاه پس از سفر فرنگ، اقدام به تعیین شهردار برای تهران کرد، همانند شهرهای اروپایی.

🔹مشاورالدوله در سال ۱۳۵۵ قمری درگذشت.

🆔 @Raavi_ir


🔹شاهنشاه فرمودند این افراد خانوادهٔ ما همگی خُل هستند. اشرف به من نامه نوشته که چون احساس می‌کنم مرا دوست ندارید از این کشور می‌روم. دیشب هم به پاریس رفته!

📌خاطرات اسدالله اعلم - ۱۳ مرداد ۱۳۴۸

🆔 @Raavi_ir


🔻اشرف پهلوی همراه با دخترش، آزاده شفیق
🔹سوئیس سال ۱۹۵۴

🆔 @Raavi_ir


🔻 ۱۰۲ سال از قانون «استعمال البسه وطنی» گذشت!

🔹سال ۱۳۰۱ مجلس یه قانون تصویب کرد که شاید اگه درست اجرا می‌شد، امروز صنعت پوشاک ایران یه غول جهانی بود! طبق این قانون، از سال ۱۳۰۲ تمام کارمندای دولتی و نظامی مجبور بودن لباس ایرانی بپوشند! اما این قانون از کجا اومد؟ چی شد که بعدش فراموش شد؟

🔸ماجرا از اصلاحات عباس‌میرزا شروع شد، وقتی که برای ارتش مدرن یونیفرم خارجی خریدند! این اتفاق پای لباس خارجی رو به دربار و بین طبقه‌ی مرفه باز کرد و کم‌کم شکاف طبقاتی تو پوشش هم دیده شد.

🔹دوره‌ی ناصرالدین‌شاه صنعت پارچه‌ی ایران جون گرفت، ولی جنگ جهانی اول دوباره همه‌چی رو به هم ریخت و لباس خارجی بازارو تسخیر کرد! روشنفکرا فریاد زدند: «به لباس خارجی مالیات ببندید!» اما دیر شده بود.

🔸نتیجه چیشد؟ احمدشاه دستور داد لباس ایرانی اجباری بشه، ولی این قانون فقط توی دولت و ارتش اجرا شد، بازار آزاد رو نگرفت و در نهایت، فراموش شد.

🆔 @Raavi_ir


#روزشمار ۲۹ بهمن 🗓


🆔 @Raavi_ir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔻خانه ملا باشی

🔹خانه ملا باشی اصفهان یکی از خانه‌ هایی بود که در زمان ظل السلطان پسر ناصرالدین شاه از پادشاهان قاجار در اصفهان از ویرانی عظیم جان سالم به در برد.

🔸ظل سلطان به ویرانی هایی که به دستور او روی داد مشهور بود. خانه ملاباشی اصفهان توسط منجم معروفی به نام ملاباشی خریداری شد که به خوبی از این بنای تاریخی مراقبت کرد.

🔹ملاباشی منجم ناصرالدین شاه قاجار بود که برای مأموریت به اصفهان اعزام شده بود. در سال ۱۳۷۹ این خانه توسط خانواده معتمدی تملک شد و به همین دلیل به آن خانه معتمدی نیز می‌گویند.

🆔 @Raavi_ir

Показано 20 последних публикаций.