پیام‌ ما آنلاین


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Новости и СМИ


«پیام ما»؛ رسانه توسعه پایدار ایران
اولویت ما در روزنامه محیط زیست، میراث فرهنگی و مسائل اجتماعی است.
www.payamema.ir
IG: www.instagram.com/payamema
Twitter: www.twitter.com/payamema

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Новости и СМИ
Статистика
Фильтр публикаций


جو پایدار در اکثر مناطق کشور

🔹امروز در بیشتر مناطق کشور جوی پایدار همراه با افزایش نسبی غلظت آلاینده‌های جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت پیش‌بینی می‌شود.

🔹امروز در شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی برخی مناطق گیلان و مازندران بارش پراکنده رخ خواهد داد.

@psyamema


شاخص آلودگی هوای تهران از مرز ناسالم گذشت.

@payamema


صفحه نخست روزنامه پیام ما
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳

🔻انتقال بازار پرندگان از روی میز به زیر میز
🔷خبر تعطیلی بازار خریدوفروش پرندگان فریدونکنار، به‌گفته فعالان این حوزه اثری در صید غیرقانونی نخواهد داشت و کشتار همچنان ادامه پیدا می‌کند. این گزارش را در صفحه ۳ بخوانید.

🔻آشوراده از حقوق محلی تا وعده‌های بی‌پایان
🔷گفت‌وگوی «پیام ما» با «عباس قدیمی،» دبیر گروه پیگیری مطالبات مردم آشوراده، درباره مشکلات اهالی در بازپس‌گیری زمین‌هایشان در طرح گردشگری جزیره را در صفحه ۴ بخوانید.

🔻شهرداری‌ها، متهم ردیف اول پسماند در مازندران
🔷تعطیلی سایت‌های زباله در آمل و بابل، بحران پسماند را تشدید کرده است. این گزارش را در صفحه ۲ بخوانید.

🔻تابستان دردسرساز پالایشگاه‌ها
🔹با تأخیرهای ایجادشده در تعمیر پالایشگاه‌های گازی در تابستان، این تعمیرات به مهر و حتی آبان رسید. این گزارش را صفحه ۵ بخوانید.

🔻بحران آب و آینده جنگ‌های هیدروپلیتیک در خاورمیانه / دشنه بر لب تشنه
🔹یادداشت مهدی خاکی فیروز، روزنامه‌نگار را در صفحه ۲ بخوانید.

#پیام_ما

🔗 راه‌‌های ارتباطی
https://zil.ink/payamema

🔗وبسایت روزنامه
www.payamema.ir


تهران چهارمین شهر آلوده دنیا شد

🔹 بنا به گزارش وب‌سایت IQAIR که به وضعیت آلودگی شهرهای جهان نظارت می‌کند تهران پس از لاهور، دهلی و لاکا در رتبه چهارم آلوده‌ترین شهرهای جهان قرار دارد.

🔹 پس از تهران، بمبئی و جاکارتای اندونزی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

🔹 وب‌سایت IQAir با استفاده از فناوری‌های پیشرفته نظارتی، آلودگی هوا را اندازه‌گیری کرده و داده‌های دقیق و لحظه‌ای ارائه می‌دهد./ اقتصاد آنلاین

@payamema


تعمیر لباس‌ها بهتر است یا خرید لباس‌های پایدار

🔹در این اسلایدها توضیح دادیم که چگونه تعمیر لباس‌های کهنه یا قدیمی بیشتر از خرید لباس‌های پایدار به حفظ محیط‌زیست کمک می کند.
نظر شما درباره این اسلایدها چیست؟

#توسعه_پایدار #صنعت_مد #محیط_زیست #پیام_ما

@payamema


عصر سه‌شنبه‌های بخارا برگزار می‌شود
نقد و بررسی کتاب واقعه ناتمام


🔺 «عصر سه‌شنبه‌های بخارا» که هر هفته به همت علی دهباشی برگزار می‌شود، این هفته قرار است به نقد و بررسی کتاب «واقعه ناتمام» نوشته فاطمه علی‌اصغر بپردازد. این کتاب روایتی است از آخرین سال‌های تسخیر قلعه الموت که به لایه‌های پنهانی این دوره ورود کرده و آن را با آخرین داده‌های این حوزه مطابقت داده است.

🔺این نشست با حضور علی‌اکبر قاضی‌زاده، استاد ارتباطات، نویسنده و مترجم، شهرام یوسفی‌فر، استاد تاریخ دانشگاه تهران و فرزانه ابراهیم‌زاده، پژوهشگر تاریخ و علی‌ دهباشی، ادب‌پژوه، نویسنده و سردبیر مجله بخارا برگزار می‌شود.

🔺علاقمندان و دوستداران تاریخ و روایت می‌توانند سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۵ بعدازظهر در این نشست به آدرس میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع، باغ موزه نگارستان حضور پیدا کنند.

@payamema


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥صحبت‌های صریح وزیر کار با نمایندگان بازنشستگان کشوری:
هر وقت قصد اصلاح شرکت‌ها را داشتیم با توطئه‌های متعدد روبرو شدیم

🔹تصمیم دولت برای اصلاح نظام بنگاه‌داری در صندوق‌های بازنشستگی این روزها با حاشیه‌هایی روبه‌رو شده است. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شنبه ۲۶ آبان‌ماه در دیدار با نمایندگان بازنشستگان کشوری از واقعیت‌های این اقدام اصلاحی و مقاومت‌های گروه‌های ذی‌نفوذ سخن گفته است.

@payamema


فعالیت‌های نفتی در «هورالعظیم» بدون ضابطه زیست محیطی انجام می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان:
🔹در تمام نشست‌ها پیگیر موضوع حفظ اکوسیستم تالاب هورالعظیم هستیم.

🔹با وجود تلاش‌ها، تا حدود زیادی الزامات فعالیت نفتی در هورالعظیم رعایت نشده است.

🔹امیدواریم مراجع قضایی خوزستان کمک کنند تا از این اتفاقات، جلوگیری شود.

@payamema


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 حال خوش آهوان در پناهگاه حیات وحش قراویز شهرستان سرپل‌ذهاب استان کرمانشاه

@payamema


کشاورزی شهری فرصتی برای پایداری و احیای گیاهان بومی
| سعیده اکباتان |

🔺درحالی‌که شهرنشینی روزبه‌روز در حال گسترش است و فضاهای طبیعی در اطراف شهرها کمتر می‌شود، کشاورزی شهری به‌عنوان راه‌حلی نوین و پایدار به میان آمده است. کشاورزی شهری نه‌تنها به مردم کمک می‌کند که بخشی از غذای خود را تولید کنند، بلکه به بهبود کیفیت محیط‌زیست و افزایش سرسبزی در شهرها نیز می‌انجامد. در ایران، باتوجه‌به تنوع اقلیمی و وجود گیاهان بومی گران‌بها، کشاورزی شهری می‌تواند فرصتی برای احیای این گیاهان و تقویت فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست باشد.

🔺چرا کشاورزی شهری اهمیت دارد؟
با افزایش شهرنشینی، مردم دسترسی کمتری به منابع غذایی محلی و تازه دارند و محصولات غذایی بیشتر از مناطق دوردست به شهرها منتقل می‌شود که این موضوع باعث افزایش ردپای کربنی و هزینه‌های حمل‌و‌نقل می‌شود. کشاورزی شهری این مشکل را با تولید محلی غذا حل می‌کند و به کاهش وابستگی به منابع دوردست کمک می‌کند. این نوع کشاورزی، علاوه بر کمک به اقتصاد خانوارها، امکان دسترسی به غذای سالم و ارگانیک را نیز فراهم می‌کند.

یادداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119547

#محیط_زیست #کشاورزی #پیام_ما
@payamema


افتتاح سه پاسگاه محیط‌بانی و مرکز اطفاء حریق در استان تهران

🔹مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از افتتاح پاسگاه محیط بانی و مرکز اطفاء حریق چشمه خنک آب پارک ملی خجیر، کمرد در شهرستان پردیس و رود افشان دماوند با حضور معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد.

@payamema


حفظ تعادل میان هشدار و امید، چالش مهم مستندسازان زیست‌محیطی است تا مخاطب را به نقش خود در ایجاد تحول باورمند کنند

«محافظان زمین» فریادی برای نجات طبیعت
| مهشید محمدی مرام |

🔺در دنیایی که بحران‌های زیست‌محیطی به یکی از چالش‌های اساسی بشر تبدیل شده‌اند، هنر و سینما نقش بی‌بدیلی در آگاهی‌بخشی و ایجاد انگیزه برای تغییر دارند. مستند «محافظان زمین» (۲۰۲۴) به کارگردانی «آن دو کاربوچیا» نمونه‌ای موفق از این تلاش‌هاست؛ اثری که بااستفاده از روایت‌های واقعی، تصویرهایی تأثیرگذار و پیوند عمیق میان انسان و طبیعت، به بررسی مشکلات زیست‌محیطی و راه‌های مقابله با آنها می‌پردازد.

🔺این مستند فراتر از یک گزارش ساده و صرفاً هشداردهنده و نقبی به دل بحران‌های محیط‌زیستی است که با نمایش مشکلاتی همچون آتش‌سوزی‌های گسترده جنگلی، آلودگی منابع آبی، تغییراقلیم و پیامدهای آن بر زندگی انسان‌ها، سعی در جلب توجه مخاطب دارد. در «محافظان زمین»، داستان‌هایی از افرادی روایت می‌شود که زندگی خود را به حفظ و مراقبت از محیط‌زیست اختصاص داده‌اند؛ افرادی که با تمام توان در برابر تخریب طبیعت ایستاده‌اند و الهام‌بخش تغییر و امید هستند.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119541

#محیط_زیست #مستند #پیام_ما
@payamema


به بهانه هفتمین سالگرد زلزله کرمانشاه

هراس ابدی سرپل ذهاب
| شیروان یاری |

🔺زلزله که می‌آید، تُخم هراس ابدی در زمین زندگی می‌کارد؛ زمینی که تا دیروز پا را سفت بر آن می‌گذاشتیم و مهره‌های شطرنج زندگی را جورچین می‌کردیم، دیگر ستونگاه امنیت نیست. این روزها و هزاران سال دیگر، زمین زیر پای مردمان دیار سرپل ذهاب می‌لرزد و انگار همیشه زمین قاچ بر‌‌می‌دارد و در دهان مکنده آن حیات فرو می‌غلتد.

🔺آبان الفبای زندگی را به آذر می‌آموخت که زمین لرزید، عقربه‌های ساعت نیز لرزید و ثانیه‌شمارهای بحران از حرکت ایستاد؛ دقیق به‌وقت شب حوالی ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه که کانون آن را از گله گزارش کردند و قدرت ریشتر آن را ۷.۳؛ کودکان زیر آوار ماندند، مادران ضجه زدند و گونه ریش‌ریش کردند و پدران کمر زیر آوار شکستند.

🔺بامداد آبان ۹۶ سرپل ذهاب شد قیامت! عکاسان در ثبت سوژه در قاب دوربین اسیر ترحم شدند و آن‌سوی دوربین گریستند. خبرنگاران خبرها نگاشتند بر صفحه تاریک قیراندود تاریخ. خیزران شد زندگی و نفیر آن بر آسمان ایران نشست؛ تاجایی که تیتر رسانه‌ها شد: ایران گریست/ خون گریست.

🔺از آن شب شوم، شب‌هراسی و سقف‌هراسی خواب را از چشم مردمان این دیار زخمی ربود و آن‌گونه‌که پیداست؛ خشونت ناشی از خشم لرزیدن زمین، سامان اجتماعی را نابسامان و امنیت روانی را چنان به‌هم‌ریخته است که این چینی نازک تنهایی نه‌تنها تَرک؛ بلکه برای ابد شکسته است؛ دقیق چون شیشه اعتماد مردمان رودبار، منجیل و بم که صدای بم زندگی در موسیقی هم‌نوا با بم شنیده شد و مرگ ارگ بر مزار تاریخ ماندگار ماند.

یادداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119544

#زلزله_کرمانشاه #زلزله #پیام_ما
@payamema


هوای ۶ شهر استان تهران و ۱۰ منطقه پایتخت در وضعیت قرمز

🔹میانگین کیفیت هوای تهران با شاخص ۱۲۶، در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد همچنین ۶ شهر و ۱۰ منطقه تهران در وضعیت قرمز هستند.

@payamema


روند اقناع و تسهیلگری تغییر الگوی کشت کشاورزی و باغداری در زمین‎‌های اطراف دریاچه ارومیه صورت نگرفته است

دریاچه این‌گونه خشکید
| هوشنگ صدفی |

🔺دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه گفته است نزدیک به ۷۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوزه دریاچه ارومیه وجود دارد که مسدودی هر حلقه چاه غیرمجاز، مستلزم پیگیری‌های مطول و کند از طریق رویه‌های قضائی و انتظامی است.

🔺باوجوداین، ۵۷ درصد مصرف آب چاه‌های مجاز، غیرمجاز و حقابه کشاورزان سدهای حوزه دریاچه ارومیه، صرف کاشت و برداشت سه محصول، «سیب‌درختی، یونجه و چغندرقند» می‌شود. فارغ از میزان مصرف آب در شهرهای آذربایجان‌غربی برای تولید محصولات کشاورزی، آنچه بیش‌ازهمه شهروندان و کشاورزان منطقه آذربایجان‌غربی را در سال‌های کم‌آبی و گرم بیش‌ازپیش نگران کرده، عدم حمایت مدیران ارشد کشور از تغییرات در ساختار کشاورزی منطقه است.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119521

#دریاچه_ارومیه #کشاورزی #پیام_ما
@payamema


معاون سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به استان خوزستان:

پروژه احیای تالاب «بامدژ» یکی از مهمترین پروژه ها در حوزه احیای تالاب های کشور است


🔹 معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست از پیش‌بینی بهره‌برداری از پروژه احیای تالاب بامدژ اهواز تا ۹ ماه آینده خبر داد.

@payamema


چند میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند؟

🔹مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در گزارشی با عنوان«تورم و راهکارهای مهار آن» علت بروز تورم در اقتصاد ایران را با دو دیدگاه پولی و تأثیرات نرخ ارز بررسی کرده و تشریح الزامات برخورد با این پدیده در سناریوهای مختلف پیش روی اقتصاد کشور پرداخته است.
در این گزارش اشاره شده است:

🔹در اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۶ آمار جمعیت زیرخط فقر (فقر غذایی) بر اساس برآوردهای وزارت رفاه، در حدود ۱۸ میلیون نفر بوده، ولی به دلیل تورم و شوک‌های سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، این آمار به بیشتر از ۲۶ میلیون در انتهای سال ۱۳۹۸ رسیده است.

🔹مطابق با آخرین آمار موجود، تا پایان سال ۱۴۰۰ در حدود ۳۲ میلیون نفر در زیرخط فقر (فقر غذایی) قرار دارند و این روند همچنان به‌واسطه تورم شدید چند سال اخیر به‌سرعت در حال گسترش است.

🔹 در چنین فضایی صحبت از اهداف سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین کنترل فقر و نابرابری خیالی بیش نخواهد بود.

@payamema


۱۰ پرسش از رئیس‌جمهور در آستانه گزارش ۱۰۰روزه دولت در حوزه منابع طبیعی و محیط‌زیست؛

قانون تنفس جنگل به شماره افتاد
| حنیف‌رضا گلزار |

🔺در آستانه گرامیداشت یکصدمین روز برپایی دولت جدید و در همان روزهایی که معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در نشست کاپ ۲۹ در حال تبیین دیدگاه‌هایش درباره چگونگی مقابله با تغییراقلیم و گرمایش زمین در پی افزایش تولید کربن مازاد بود، درست در همان روزهایی که سه نیروگاه مازوت‌سوز کشور خاموش شد تا به قیمت بی‌برقی و خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده با هدف سلامت عمومی، سهم ایران در تولید کربن مازاد در آستانه شرکت در این نشست جهانی اندکی کاهش یابد، خبر تکان‌دهنده شکستن قانون مترقی توقف بهره‌برداری چوبی از جنگل‌های شمال منتشر شد.

🔺 این بهره‌برداری با دستاویز تبصره ۱ ماده ۳۶ قانون برنامه هفتم توسعه کشور مبنی‌بر مجاز شمردن بیرون کشیدن درختان شکسته و افتاده، آفت‌زده و خطرساز در حاشیه جاده‌های جنگلی شمال، فضای سرد کنشگری برای امروز و فردای محیط‌زیست و منابع طبیعی کشور را سردتر و دلبستگان به وعده‌های دولت سیزدهم را در بهره‌گیری از دیدگاه‌های کارشناسی برای پیشبرد منافع ملی ناامیدتر کرده است.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119524

#محیط_زیست #جنگل #پیام_ما
@payamema


پرشدگی ۴۴ درصدی حجم سدهای کشور

سخنگوی صنعت آب:

🔹️علی‌رغم بارش‌های نرمال پاییزه، اما حجم ورودی به سدهای کشور نسبت به سال گذشته با ۵ درصد کاهش روبرو بوده است.

🔹️اکنون ۲۲.۷۷ میلیارد مترمکعب آب در سدهای کشور وجود دارد که معادل ۴۴ درصد پرشدگی سدها است./ مهر

@payamema


گفت‌وگوی «پیام ما» با «بهشاد حسینی»، ناظر پروژه‌های مرمت مسجد جامع عباسی اصفهان؛ درباره تأثیرات آلودگی هوا بر این اثر تاریخی

میراث اصفهان در احاطه آلودگی
| کوروش دیباج |

🔺مسجد جامع عباسی اصفهان یکی از بناهای باشکوه عصر صفوی و از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران، هرساله گردشگران و علاقه‌مندان بسیاری را به‌سوی خود جذب می‌کند. این مسجد که در قلب میدان نقش جهان قرار دارد، با کاشی‌کاری‌های منحصربه‌فرد، طراحی دقیق و نقوش هندسی زیبا، به‌عنوان نمادی از هنر اسلامی ایرانی درسطح جهانی شناخته می‌شود و در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است. بااین‌حال، در دهه‌های اخیر این بنای ارزشمند به‌دلیل قرارگیری در شهری با سطح بالای آلاینده‌های صنعتی و زیست‌محیطی دچار آسیب‌های جدی شده است. آلودگی هوا و تجمع آلاینده‌ها بر روی کاشی‌ها و جداره‌های مسجد افزون‌بر تخریب رنگ و شفافیت کاشی‌ها زمینه‌ساز آسیب‌های ساختاری عمیقی شده و نیاز فوری به پاکسازی و مرمت اصولی بنا را بیش‌ازپیش ضروری کرده است.

🔺به‌گفته «بهشاد حسینی»، ناظر پروژه‌های مرمت آرایه‌های معماری اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان اصفهان، انباشته شدن آلودگی‌ها روی سطح کاشی‌ها و دیوارهای داخلی و خارجی مسجد چالش‌های پیچیده‌ای را پیش روی تیم مرمت قرار داده است. این آلاینده‌ها علاوه‌بر کاهش زیبایی بصری کاشی‌ها و کدر کردن رنگ‌ها، با جذب رطوبت، شرایط تخریب و فرسایش بیشتر را نیز فراهم کرده‌اند. حسینی ضمن تأکید بر ضرورت اجرای پاکسازی علمی و اصولی، اشاره می‌کند تیم مرمت در این پروژه از روش‌های خاصی استفاده می‌کند که ضمن حذف آلودگی‌ها، کمترین آسیب را به بافت تاریخی بنا وارد کند.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119526

#میراث_فرهنگی #اصفهان #پیام_ما
@payamema

Показано 20 последних публикаций.