《 HISTORY 》


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


(بزرگترین کانال "تاریخ" در ایران)
جهت تبلیغات ، انتقاد و پیشنهادات خود
با ما در ارتباط باشید :

@onlihistory

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


شاسوسا بنایی تاریخی در دشت‌های کاشان و آران و بیدگل است که احتمالاً از دوره ایلخانی یا تیموری به جا مانده است. این بنا در وقف‌نامه‌ای به تاریخ ۸۷۷ قمری به نام «مشهد یحیی‌آباد» ذکر شده است. شاسوسا یک چهارطاقی خشتی با طاق کلنبو و گوشواره‌های سه‌کنج است که در دشت ملاحبیب واقع شده و مصالح آن شامل خشت، آجر، گچ و کاهگل است. شهرت این بنا بیشتر به خاطر شعر «شاسوسا» سهراب سپهری در مجموعه آوار آفتاب است. شاسوسا به عنوان زیارتگاهی مذهبی در گذشته مورد توجه اهالی منطقه بوده است. این بنا در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.


کاشی(کاشانی) جزو معماری اسلامی نیست ‌

مسجد بزرگ سامرا که توسط،متوکل عباسی در سالهای (848_851) میلادی ساخته شده ودر آن خبری از آرایه کاشی نیست ‌

نخستین مساجد ایران را، در قرن یازده و دوازده هجری به دست مجریان غیر بومی و نا آشنا ساخته اند، چنان که هیچ یک از این مساجد، تا دوران قاجار، قبله گاه با زاویه درست منتهی به کعبه ندارد.‌

◾ ناصر پور پیرار (شرح عکس) :

این تصویر مسجد بزرگ سامره با طول و عرض ٢٤٠ در 156 متر است، که از صفحه 60 کتاب معماری اسلامی، کار هنری اشترلین برداشته ام.

تاریخ گذاران بر این مجموعه تدارک آن را به قرن سوم هجری (٢٣٤ - ٢٣٧ هـ) می کشانند.

سخن حاضر نه بر زمان ساخت، بل در حول شناسایی مصالح و بروز توانایی در دخالت و امتزاج هنر با معماری برای ایجاد جلوه بیش تر در بناهای اسلامی است.

در این جا فقط کاربرد آجر در وسعت و حجم کلان برای ارائه عظمت به مدد معمار آمده، با مختصر قاب سازی و دالبراندازی پلکانی که حوالی بنا را احاطه کرده است.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
فرش پازیریک از افتخارات کشورمون ایران در موزه ارمیتاژ دومین موزه بزرگ دنیا بعد از موزه لوور پاریس . خوشحالم اثار کشورم در موزه های دنیا به خوبی نگهداری میشه شاید اگه اینجا بود الان وجود خارجی نداشت .

6.9k 0 135 2 88

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
تا وقتی هست قدرشو نمیدونی
استودانی زیبا منسوب به آخور رستم باقی مانده از ۲۰۰۰ سال پیش که از حکومت های محلی پارس پَرتَرَکه ها که در شهرستان مرودشت در کنار تخت جمشید بجا مانده که از نوع دخمه مشخص است ، از آن شخصیت مهمی در آن زمان بوده متاسفانه از فرترکه ها اطلاعات زیادی در دست نیست و آنها را بر اساس سکه هایشان میشناسند که بعد از حمله اسکندر در این منطقه حکومت کردند و چند شاهک آن بر اساس نامشان بر روی سکه ها مشخص است.
متاسفانه این این آثار مانند خیلی از میراث ما در زیر تیغی بی توجهی ازبین میروند تا روزی که محو شوند و تازه ما به فکر می افتیم و میگوییم حیف چه زیبا بود ، کاش در موزه های خودمان بود ، کاش امروز هم بود ، ای کاش تخریب نمیشد و هزاران ای کاش دیگر که وقتی به گذشته خود نگاه می اندازیم در دل زمزمه میکنیم.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
زاینده رود زنده 😍

8.2k 0 72 57 95

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 چیزی که رویش یادگاری می‌نویسی، میراث تاریخی ایران است نه دفتر خاطرات شخصی شما

9.2k 0 43 24 164

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
معبد آناهیتا _ رفسنجان

بنای تاریخی "معبد آناهیتا" در روستای حسین‌آباد، در بخش خنامان از شهرستان رفسنجان قرار دارد.


نوروز جمشیدی
زنان عشایر در تخت جمشید، در سال 1338 خورشیدی.

به جمشید بر گوهر افشاندند
مر آن روز را روز نو خواندند
سر سال نو هرمز فرودین
بر آسوده از رنج روی زمین
چنین جشن فرخ از آن روزگار
به ما ماند از آن خسروان یادگار


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
این ویدئو به تازگی پخش شده دوربین فیلمبرداری و میکروفن در دست نوجوانی که از سفر خانوادگی به شمال کشور فیلمبرداری کرده و زمانی را به تصویر کشیده که تکنولوژیِ روز وارد زندگی طبقه متوسط جامعه شده.

6.6k 0 128 4 70


Показано 10 последних публикаций.