میدان


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


میدان محل تلاقی راه‌های جدا از هم و چرخ خوردن زندگی‌ها است. میدان جایی برای آدم‌ها است؛ گاهی برای گذشتن، گاهی برای گشتن، گاهی برای انتظار و گاهی برای جمع شدن.
meidaan.com
ارتباط با میدان
@MeidaanAdmin
توئیتر:
Twitter.com/meidaandotcom

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


سال و سده نو را با صدای مرضیه آغاز می‌کنیم؛ «جشن گل‌ها» با آهنگسازی پرویز یاحقی و شعری از اسماعیل نواب صفا.
نوروز فرخنده و پیروز باد.

#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


دوستان و همراهان عزیز میدان

سالی دیگر گذشت و در این سال از شما و در کنار شما یاد گرفتیم. گردش امسال اما همراه با رسیدن قرنی تازه‌ است گشوده بر نادیده‌ها و سرشار از ناشناخته‌ها. نشانه‌ای که شاید نوید تغییراتی کوچک یا بنیادی باشد.

امیدواریم که این نوروز گسستی در تکرار شکست‌ها و ناامید‌ی‌ها بوده و همزمان تداوم تلاش برای ساختن چشم‌اندازهای تازه و جهانی بهتر باشد.

مدتی استراحت می‌کنیم و تلاش خواهیم کرد در سال بعد با توان و طرح‌هایی نو برگردیم.

نوروزتان پیروز
دوستانتان در میدان


«آمد نوبهار» را می‌شنویم با صدای دلکش، آهنگسازی مهدی خالدی و شعری از اسماعیل نواب صفا؛ تصنیفی که در اواخر دهه ۱۳۲۰ خورشیدی ضبط شد و در طول دهه‌ها هیچگاه رنگ کهنگی نگرفت.

#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


ترانه «یک گل» را می‌شنویم با صدای سیمین قدیری، آهنگسازی فریبرز لاچینی و شعری از محمود کیانوش که در سال ۱۳۵۴ در آلبوم «آواز فصل‌ها و رنگ‌ها» محصول بخش موسیقی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


آخرین جمعه سال را با تصنیف صبح است ساقیا از آلبوم بیداد پرویز مشکاتیان و با صدای محمدرضا شجریان شروع می‌کنیم.
به امید وقتی که خورشید می از مشرق ساغر طلوع کند.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


Репост из: میدان
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
«حالا من که دیگر صدایم دارد یواش‌یواش ضعیف و خاموش می‌شود، صداهای جوان‌تر و نیرومندتر این مجموعه را می‌گیرند و می‌روند جلو ... من به سوسیالیسم اعتقاد دارم»

🔴 فریبرز رئیس‌دانا ۱۳۹۸-۱۳۲۷

@meidaandotcom


Репост из: میدان
🎙گفت‌وگو با دکتر فریبرز رئیس‌دانا

🔘 قصه ما قصه‌ بیداری است

📝 الناز انصاری

👈🏾 موضوع این مصاحبه «حق تشکل‌یابی و سازماندهی تشکل‌های دموکراتیک» بود. این یکی از دغدغه‌های دکتر رئیس دانا بود و ما برای تکمیل پروژه‌ای با همین موضوع در حوزه زنان به سراغش رفتیم. پیش از مصاحبه با شادی از جدال پیروزمندانه‌اش با سرطان می‌گفت. در شش روزی که در بیمارستان بستری بود هر روز صدایش را می‌شنیدم: «من سرطان را شکست داده‌ام».

🔻یک سازماندهی برای این است که از رنج‌ها و دردهایی که به انسان تحمیل می‌شود بکاهد ولی به همان اندازه هم سازماندهی در دست قدرت‌ها و ستمگران که قرار می‌گیرد برای این است بهره‌کشی را راحت‌تر کند. بنابراین سازماندهی به عنوان یک اصل و حق بشری مطرح می‌شود و صاحبان قدرت نیز به قدرت آن واقف هستند و طبیعی است که مانع هر شکلی از سازماندهی و تشکل‌یابی شوند.

◾مبارزان ما فرزندان همین کارگران هستند این خانواده‌های تهی‌دستان هستند که دارند در این معادلات له می‌شوند. این فرودستان هستند که دارند مقابل چشم ما نابود می‌شوند. قلبی اگر در سینه داشته باشی می‌بینی این را. اگر ندیده بودیم که پس این هزینه‌ها چیست که بچه‌های چپ دارند می‌دهند؟ ما بر لبه تیغ حرکت می‌کنیم اما این گذرگاه را باید برویم. این پل صراط سیاسی ماست و باید از این به سلامت عبور کنیم.

منبع: میدان

در #میدان بخوانید👇🏾

📌http://medn.me/cg


🔻تنها روزنامه نابینایان تعطیل شد

🗞 روزنامه‌نگاران روزنامه «ایران سپید»- روزنامه ویژه نابینایان که به خط بریل چاپ می‌شد- در روز آخر کاری اخراج شدند. 

▫️‏امید هاشمی با اعلام این خبر در توییتر خود نوشته شخصی که مدیریت موسسه ایران به او سپرده شده، محمد‌حسن روزی‌طلب، نه حاضر بوده تا با نمایندگان ‎نابینایان دیدار کند و نه حتی قبول می‌کرده تا پای صحبت خبرنگاران این روزنامه که همگی بیش از یک دهه با این موسسه همکاری می‌کرده‌اند بنشیند «و بیشترین توهین‌ها به این خبرنگاران از سوی خودش و اعوانش انجام شد.»

🔸️روزنامه ایران سپید، که متعلق به موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران است، اولین و تنها روزنامه ویژه نابینایان به زبان فارسی و خط بریل است. نخستین شماره این روزنامه آبان ۱۳۷۵ منتشر شد.

در میدان بخوانید👇🏾
🔗https://medn.me/CyXz7


از آلبوم اخیر کارلوس سانتانا، این آهنگ که الی بروک ترانه آن را خوانده گوش می‌کنیم. باز هم یک اجرای فوق‌العاده از سبکی که سانتانا استاد آن است.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


دیشب چهارشنبه سوری بود و قاشق‌زنى هم از رسوم جالب ولی تا حدودی فراموش‌شده شب چهارشنبه سوری است.
رسمی که افراد به صورت گروهی چادری بر سر و روی خود می‌کشند تا شناخته نشوند و به در خانه دوستان و همسایگان خود می‌روند و با قاشق به کاسه مسی خود می‌زنند.
صاحبخانه از صدای قاشق‌ها بیرون می‌آید و داخل کاسه‌های آنان آجیل چهارشنبه‌سوری، شیرینی، شکلات، نقل و پول می‌ریزد.
می‌گویند قاشق‌زنی احتمالاً از این عقیده سرچشمه گرفته است که ارواح نیک درگذشتگان در رستاخیز آخر سال به میان زندگان بازمی‌گردند؛ به شکل افرادی که رویشان پوشیده است به خانه بازماندگان سر می‌زنند و زندگان برای یادبود به آنان هدیه‌ای می‌دهند.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


🔘حکایت زنانی که زیر سلطه طالبان خواستار طلاق هستند

🔻«فکر کردی طالب به تو حضانت بچه را می‌دهد؟»

📝رخشانه

🔸️آمدن طالبان در افغانستان برای بسیاری از زنان فراتر از یک تغییر سیاسی و سلب آزادی در بیرون از خانه بوده است. مثل مینا که شش ماه است در داخل خانه نیز وضعیت علیه او شده است: «زندگی به جایی رسیده که یا باید تابع باشی یا تنها زندگی کنی.»

▫️شش ماه است که به قول مینا، «تبر» شوهرش و خیلی از مردان، «دسته پیدا» کرده است. به گفته مینا، شوهرش او را لت‌وکوب می‌کند. وقت مینا یک‌ونیم سال قبل با شریک زندگی‌اش زیر سقف مشترک رفت، زندگی ناسازگاری داشت. اما این ناسازگاری هرگز کار را به خشونت فزیکی نرساند: «پیش از به قدرت رسیدن طالبان شوهرم نمی‌توانست در خانه مرا لت‌وکوب کند چون من به وزارت امور زنان شکایت کرده بودم و شوهرم نیز تعهد داده بود و هر گونه رفتار خشونت آمیزش مورد بازپرس قرار می گرفت.»

👈🏾 مینای ۲۶ ساله در دانشگاه، ادبیات فارسی خوانده است. او پیش از طالبان کار می‌کرد و استقلال مالی داشت؛ اما حالا خانه نشین است و در پی جدایی از همسرش. او می‌گوید، دو ماه است که تلاش دارد از شوهرش طلاق بگیرد؛ اما ادارات عدلی طالبان این حق او را نادیده گرفته است: «با آمدن طالبان، باورهای مردسالارانه‌ی مردان هم بیشتر شده. من مدت دو ماه است دنبال پرونده‌ی طلاق خود استم؛ اما طالبان به بهانه‌ی ‌شریعت و اسلام پرونده‌ام را پیش نمی‌برد.»

در میدان بخوانید👇🏾
🔗https://medn.me/hxGLy


گلوریا روحانی خواننده‌ای بود که بیشتر با آهنگ‌های محلی شیرازی و استان فارس شناخته می‌شد. آهنگ‌هایی که بیشترشان را بیژن سمندر ساخته بود.
سفر را از گلوریا روحانی بشنویم. بعد از سال ۵۷ او هم نتوانست بخواند و از ایران مهاجرت کرد و دیگر خیلی کمتر خواند.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


🔘حذف قوانین ایران برای کمک به اقتصاد روسیه

🔻هیات وزیران در ۴ اسفند امسال (۱۴۰۰ شمسی) کلیه مصوبات در بازه زمانی بهمن ۱۲۸۸ تا اسفند ۱۲۹۹ را باطل کرده. این قوانین حذف شده، مصوبه‌‌هایی بوده‌اند که برای رابطه اقتصادی ایران و روسیه را تعیین تکلیف می‌کرده‌اند.

👈🏾 وکیل دادگستری و پژوهشگر امور حقوقی، امیر رئیسیان، در صفحه توییتر خود این تصمیم هیئت وزیران را اطلاع‌رسانی کرده و این سوال را پیش کشیده که «چه ضرورتی وجود داشت که هیات وزیران در مورد این مصوبات تصمیم‌گیری کند؟» و چطور چنین مساله‌ای در دستور کار جلسه هیئت وزیران قرار گرفته و به بررسی مجدد این مصوبات نسخ شده وقتی اختصاص یافته است؟ رئیسیان در ادامه این احتمال را مطرح کرده که معمولا در چنین اقدامات غیر ضروری، منافعی برای اشخاص، گروه‌ها یا دولت‌هایی نهفته است و مساله را اینگونه شکافته است:
۳ هزار و ۹۸۳ مصوبه در جلسه هیات وزیران باطل شده است که در ردیف ۵ آن خرید کالا از روسیه موقوف شده بود – که باطل شده است. همچنین، در ردیف ۲۲۴۵ صادرات کالاهای مورد نیاز مملکت به روسیه ممنوع بود – که با مصوبه هیات وزیران در ۴ اسفند ۱۴۰۰، این ممنوعیت برداشته شده و در حقیقت صادرات اقلام مورد نیاز کشور به روسیه آزاد شده است.

در میدان بخوانید👇🏾
🔗https://medn.me/lH5CG


آلبوم جدید گروه پاپ راک گوست منتشر شد. تک‌نوازی‌های این آلبوم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. به ویژه در آهنگ پایانی «Respite On The Spital Fields» که با هم می‌شنویم.

ضمن اینکه حضور «Fredrik Åkesson» گیتاریست گروه «Opeth» به عنوان مهمان در این آلبوم، حال و هوای پروگرسیو راک هم به این آلبوم داده است.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


🔻حصارکشی فضا در نظام غارتِ شهر

📝سازمان مردم‌نهاد باهمستان

🔘حصارکشی تئاتر شهر قطعی شده و مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد خبر داده که با سرعت و در سریع‌ترین زمان ممکن این حصارها را دور مجموعه تئاتر شهر کشیده خواهدشد. گروه‌ها و فعالان اجتماعی بسیاری، منجمله سازمان مردم‌نهاد باهمستان، به این موضوع اعتراض کرده‌اند.

🔸️سازمان باهمستان «حصارکشی و اختصاصی‌سازی» فضای عمومی را به شدت محکوم کرده و از همه‌ی شهروندان دعوت کرده تا برای «برای حفاظت از ساکنین شهر و فضاهای عمومی شهر» زنجیره‌ی انسانی تشکیل دهند.

👈🏾 این سازمان در ادامه به همراهی بخشی از اهالی تئاتر با ساز و کار سرکوب اشاره کرده و آن‌را مغایر با «روح تئاتر» دانسته. این گروه در بیانیه‌ای که منتشر کرده‌اند ذکر کرده که روح تئاتر «مردمی و عمومی بودن آن است و خصلت تاریخیِ آن از آتن تا به امروز بر دموکراسی و پیوندش با فضای عمومی مبتنی‌ست و در اقسامِ آن خیابانی، چریکی و شورایی تئاتر همواره در کنارِ زحمتکشان و صدایِ تهی‌دستان بوده‌است.»

در میدان بخوانید👇🏾
🔗https://medn.me/nEiEk


🔻خاکستر شدن ۱۰۰هزار هکتار جنگل و مرتع طی ۵ سال

🔘رئیس سازمان مدیریت بحران کشور می‌گوید حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی طی ۵ سال گذشته طعمه حریق شده است؛ رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری نیز اعلام کرده که ۷ میلیون هکتار از بیابان‌های کشور در وضعیت فوق‌بحرانی قرار دارند و «سالانه با ۱۶ تن فرسایش در هکتار مواجه‌ایم و که ۲۵۰ میلیون متر مکعب فرسایش در دریاچه سدها قرار می‌گیرد.»

🔸️مسعود منصور گفته‌ «حدود ۳۲ میلیون هکتار از عرصه کشور مناطق بیابانی است که هفت میلیون آن در شرایط فوق بحرانی و ۷/۲ میلیون هکتار نیز کانون‌های مولد گرد و غبار هستند بنابراین در این شرایط نیاز به عزم جزم برای کاهش مخاطرات طبیعی است.»

👈🏾 وی همچنین اعلام کرده از حدود ۴۰ هزار رشته قنات، یک سوم آن در معرض کم‌آبی و خشک شدن قرار دارد؛ ۲۷ میلیون هکتار از عرصه کشور پهنه سیل‌خیز است و ۴۵۰ شهر و ۸ هزار و ۲۶۰ روستا در پهنه قرار دارد.

در میدان بخوانید👇🏾
🔗https://medn.me/uEtBN


امروز این آهنگ کلزمری بسیار قدیمی و مشهور رقص بلغاری اودسا(یکی از معروف‌ترین شهرهای اوکراین) را می‌شنویم.
کلِزمِر (klezmer) موسیقی یهودیانِ اشکنازی ساکنِ اروپای شرقی است. نوازندگان حرفه‌ای معروف به کلزموریم در چیدمانی به نام کاپِلیه این آهنگ‌ها را اجرا می‌کنند.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidandotcom


🔘اوکراین و جنگ جهانی سوم

🖊اسلاوی ژیژک

📝ترجمه نوید گرگین

🔻پس از تهاجمِ روسیه به اوکراین، دوباره از اینکه شهروند اسلوونی هستم احساس شرم کردم. دولت اسلوونی بلافاصله اعلام کرد که آماده‌ی پذیرش هزاران پناه‌جویِ اوکراینی‌ است که از اشغال نظامیِ روسیه فرار کرده‌اند. بسیار خب، اما وقتی افغانستان به دست طالبان افتاد، همین دولت اعلام کرده بود که اسلوونی به هیچ وجه آماده‌ی پذیرفتنِ پناه‌جویان از آنجا نیست- توجیهی که داشتند این بود که مردمِ افغانستان می‌بایست بجای فرار، پایداری می‌کردند و با اسلحه علیه طالبان مبارزه می‌کردند. چند ماه پیش با همین استدلال، وقتی هزاران پناه‌جو از آسیا سعی داشتند تا از مرز بلاروس وارد لهستان شوند، دولتِ اسلوونی حتی با این ادعا که اروپا تحت تهاجم است به لهستان پیشنهاد کمک نظامی کرد.

🔸️ظاهراً که دو جور پناه‌جو وجود دارد: «ما» (اروپایی‌ها)، که همان «پناه‌جوهای حقیقی‌»‌اند، و آنهایی که از جهانِ سوم آمده‌اند و مستحقِ مهمان‌نوازی ما نیستند. دولتِ اسلوونی در توییتی که در ۲۵ فوریه (یعنی یک روز پس از حمله‌ی روسیه) منتشر کرد این تمایز را به وضوح بیان کرد: «پناه‌جویانِ اوکراین از پس‌زمینه‌ی تاریخی، مذهبی و فرهنگی کاملاً متفاوتی نسبت به افغانستان می‌آیند.» وقتی این توییت جنجال‌آفرین شد به سرعت آن را پاک کردند، اما  برای مدتی کوتاه غولِ زشتِ حقیقت ازچراغ جادو بیرون پریده بود.

در میدان بخوانید👇🏾
🔗https://medn.me/C-vIb


اول هفته‌ای از امیرحسین شورچه هنرمند مشهدی آهنگ مرا به خانه‌ام ببر را می‌شنویم.
تنظیم این آهنگ از آلبوم بادیات را مسعود فیاض‌زاده انجام داده است.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom


صبح جمعه را با آهنگی قدیمی‌ و بلکه آشنا‌تر جون جت شروع کنیم که از کسی می‌خواند که از به قولی «منحرف و بدکاره» بودنش خجالت نمی‌کشد.
#صبح‌به‌خیرمیدان
@meidaandotcom

Показано 20 последних публикаций.

6 089

подписчиков
Статистика канала