🔻
دست برتر انصارالله در کشمکش با آمریکا در منطقه دریای سرخ
🔸روزنامه ساندی تایمز در گزارشی تحلیلی به قلم مارک اوربان به وضعیت پیچیده درگیری میان ایالات متحده و جنبش انصارالله یمن پرداخته است. نویسنده تصریح میکند که علیرغم هزینههای نجومی عملیات نظامی آمریکا که به ۷ میلیارد دلار در ۱۵ ماه گذشته رسیده است، گروه انصارالله همچنان به حملات خود علیه کشتیهای تجاری و اسرائیلی ادامه میدهد. در این راستا، از دست رفتن اخیر یک فروند جنگنده ۶۷ میلیون دلاری اف/ای-۱۸ در ناو هری ترومن، فقط نمونهای از هزینههای سنگین غرب در این نبرد نامتقارن است.
🔹تحلیلگر تایمز در بخشي از گزارش خود به نابرابری هزینههای تسلیحاتی میان طرفین اشاره میکند که معادله را به نفع انصارالله تغییر داده است.
🔸وی در این خصوص می نویسد که برای مقابله با موشکهای انصارالله، آمریکا و متحدانش باید هزینههای گزافی بپردازند:
🔹موشکهای پدافندی پیکان اسرائیل ۴ میلیون دلار، سامانههای دفاع موشکی تاد آمریکا ۸.۴ میلیون دلار و موشکهای ضدبالستیک اسام-۳ نصب شده روی کشتیها ۲۷ میلیون دلار برای هر واحد هزینه دارند.
🔸این در حالی است که انصارالله پهپادهایی با هزینه چند هزار دلار تولید میکنند.
🔹کارشناسان معتقدند بدون عملیات زمینی - که غرب تمایلی به آن ندارد - نمیتوان به مهار کامل انصارالله امیدوار بود و حتی با وجود ادعاهای پنتاگون مبنی بر تخریب ۶۹ درصد پرتابگرهای موشکهای بالستیک و ۵۵ درصد سکوهای پرتاب موشکهای کروز انصارالله، همچنان تهدید آنها علیه کشتیرانی و امنیت منطقه پابرجاست.
🔸نویسنده در پایان خاطرنشان می کند که این عملیاتها ذخایر تسلیحاتی آمریکا را که برای مواجهه احتمالی با ایران یا چین ضروری خواهند بود، تحلیل میبرد.
🔹در مجموع نویسنده چندین دلیل برای دست برتر انصارالله در مواجهه با نیروهای آمریکایی و غربی ارائه میکند:
1. نابرابری اقتصادی در هزینههای تسلیحاتی
2. انعطافپذیری تاکتیکی انصارالله: گزارش اشاره میکند که انصارالله چابکی یک گروه غیردولتی و ارتش را با پشتیبانی متحد خود یعنی ایران و زرادخانهای از سلاحهای تهاجمی ترکیب کردهاند که آنها را به دشمنی غیرقابل پیشبینی تبدیل کرده است.
3. عدم امکان عملیات زمینی
4. تنش داخلی در دولت آمریکا
5. فرسایش ذخایر استراتژیک
حمزه@maktubaaat