ایران مامن


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


پایگاه خبری تحلیلی ایران مامن
🔵تارنمای ایران مامن
www.iranmaeman.ir
🔵تماس با ما
09303699669

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔵 دماسنج میوه‌ای برای معاش خانوارها

🔸 گزارش اخیر مرکز آمار از میزان تورم در اقلام مختلف مورد نیاز مردم از حبوبات با تورم ۱۳.۴ درصدی تا لبنیات با تورم ۴.۷ درصدی طی ماه آبان امسال نسبت به مهر۱۴۰۳، گویای افزایش فشار بر قشرهای ضعیف و متوسط جامعه است.

🔸 پایین‌ترین نرخ تورم ماهانه مختص میوه و خشکبار بوده که حتی منفی شده و به منفی ۶ درصد رسیده است که البته دلیل آن را می‌توان جایگزینی میوه‌های گران‌قیمت تابستانی با جایگزین‌های پاییز و زمستانی دانست.

🔸 با این حال مشخصا بسیاری از مردم دیگر نمی‌توانند میوه مناسب بخرند؛ همچنان که تصاویر پیرمردی که میوه‌های لهیده و خراب یک بارفروش را جمع می‌کرد طی روزهای اخیر بسیار دست به دست شد و مورد توجه قرار گرفت.

🔸 اوایل تابستان پارسال بود که رییس اتحادیه بارفروشان به یکی از خبرگزاری‌ها گفت ۲۰ درصد مردم توان خرید میوه را ندارند و حالا با تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی از آن زمان تا اکنون، قطعا از شمار میوه‌خورها کاسته شده است.

ادامه را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 گریه بی‌پایان یا ورود به دوربرگردان؟

🔸 منقلب شدن رئیس‌جمهور و صحنه اشک ریختن وی در اجلاس بین‌المللی خانواده در بسیاری از رسانه‌ها انعکاس یافت و حتی محمدباقر قالیباف در همین اجلاس به تمجید از رقیب انتخاباتی خود پرداخت و گفت: جناب آقای پزشکیان اهمیت و دلبستگی و جایگاه یک خانواده پایدار را نشان دادند.

🔸 نکته جالب توجه اینکه در همین روز، معاون اول پزشکیان در اجلاسی دیگر اشک و آه را چاره کار دانست و ضمن نام بردن از فرونشست زمین به عنوان بحرانی ملی که ۱۱ درصد کشور را درگیر خود کرده، به نابودی ۴۳ درصد تالاب‌ها به دلیل عدم تامین حقابه اشاره و وضعیت تالاب انزلی را وحشتناک توصیف کرد و اظهار داشت «راهی جز گریه کردن به حال منابع طبیعی و آینده کشور نداریم.»

🔸 در روزهایی که کشور به خاطر آلودگی و نبود سوخت برای تامین برق نیروگاه‌ها درگیر تعطیلی است، از هر گوشه‌ای صدای فریاد و فغان بلند است.

🔸 طی روزهای اخیر، اظهارات رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق شعبه اصفهان در بسیاری از رسانه‌ها بازتاب یافت که «اگر مجهزترین کارخانه را هم بسازیم برای آن برق نداریم و اگر بخواهیم نیروگاه برق راه بیاندازیم با کسری گاز مواجهیم. در حال حاضر نیاز به پانصد میلیارد دلار داریم که وضعیت را نگه داریم در حالی که مدت‌ها در پی آزادسازی ۶ میلیارد دلار مطالباتمان از کره جنوبی بودیم.»

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/21660

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 دلیل اصلی تعطیلی‌ و خاموشی‌های سریالی

🔸 در روزهای پایانی پاییز که دمای شبانه بسیاری از شهرها به زیر صفر می‌رسد، کمبود منابع انرژی باعث شده دولت دست به تعطیلی اداره‌ها و مدارس بزند و با احتساب تعطیلی روز سه‌شنبه ۲۷ آذرماه، بسیاری از شهرها وارد سومین روز تعطیلی می‌شوند.

🔸 در حالی که هفته گذشته هم برخی استان‌ها به خصوص مدارس به خاطر آلودگی هوا به تعطیلی کشیده شد، هیات دولت مصوب کرد به‌ دلیل برودت و آلودگی هوا و با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی، ساعت کاری ادارات تا پایان بهمن ماه محدود به ۸ تا ۱۴ خواهد بود.

🔸 این تعطیلی‌ها و بازگشت خاموشی‌ها به این معنا است که صادرکننده برق منطقه و دارنده بزرگترین منابع گازی جهان با مشکل تامین برق و گاز مواجه است. به گزارش یکی از خبرگزاری‌ها دلایل واقعی تعطیلی‌ها و قطع برق‌های اخیر حاکی از افزایش ناترازی گاز به ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز، کسری ۵۰ میلیون مترمکعبی سوخت نیروگاه ‌ها و خروج از مدار ۱۷ نیروگاه به دلیل نبود سوخت است.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21655

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 اقتصاد ایران و انواع ناترازی‌های آن

🔸 ناترازی‌های اقتصادی در ایران به‌ویژه در زمینه‌های درآمد و هزینه، رشد اقتصادی بین بخش‌های مختلف، توزیع درآمد، بازار کار و نظام بانکی، به چالش‌های جدی برای تغییر وضعیت کشور تبدیل شده است.

🔸 میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف به ۳۱۵میلیون مترمکعب در روز رسیده که نه ‌تنها به قطعی‌های گسترده برق و گاز در فصول سرد و گرم منجر شده، بلکه صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، سیمان و فلزات را به تعطیلی یا کاهش تولید کشانده است.

🔸 مدیر اتحادیه سوخت‌های جایگزین درباره ناترازی بنزینی اخیرا اظهار داشته با وجود اینکه تولید بنزین ۱۱۰ میلیون لیتر است اما مصرف آن به ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده که بیانگر شکاف بیش از ۲۰ میلیون لیتری است و اگر این روند ادامه داشته باشد تا سال ۱۴۰۸ مصرف به ۲۵۰ میلیون لیتر می‌رسد.

🔸 رئیس پژوهشگاه نیرو نیز اواسط مهرماه امسال با بیان اینکه امسال ناترازی برق به ۱۹ هزار مگاوات رسید، پیش‌بینی کرده سال آینده این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 با آلودگی هوا به اندازه اوج دوران کرونا تلفات می‌دهیم

🔸 با عبور شاخص آلودگی تهران از مرز ۲۰۰، بسیاری از رسانه‌ها به نقل از اطلاعات یک موسسه سوئیسی نوشتند در پایان هفته جاری، پایتخت ایران تبدیل به آلوده‌ترین شهر جهان شده است.

🔸 بروز این وضعیت که تعطیلی چهارشنبه و پنجشنبه را به دنبال داشت با تداوم حضور خودروها در خیابان و ادامه فعالیت دیگر منابع ثابت آلاینده‌های هوای شهری یا به اصطلاح همان مازوت‌سوزها ادامه یافته و میلیون‌ها نفر منتظرند بارندگی‌هایی که پیش‌بینی شده از حجم آلودگی‌ها بکاهد.

🔸 در برابر چنین وضعیتی، بزرگترین اقدامی که غیر از تعطیلی‌ها صورت گرفته راه انداختن پویش کاهش دو درجه‌ای دمای خانه‌ها بوده که با توجه به اوضاع موجود به نظر می‌رسد بیشتر تامین مصرف سوخت و جلوگیری از قطع برق صنایع و منازل را دنبال می‌کند تا جلوگیری از آلودگی هوا چنانکه چند هفته پیش و پس از اعلام توقف مازوت‌سوزی در چند استان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام داشت قرار نبود که با توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران هم کاهش یابد.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/21642

🆔 @iranmaeman


🔵 «سوریه نو»؛ رسانه‌های رو به جلو و رسانه‌های رو به عقب در ایران

🔸 یک روز پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، تصویر رئیس‌جمهوری سابق سوریه یا تصاویر مربوط به وقایع این کشور بر صفحه نخست روزنامه‌های کشور نقش بست و این رسانه‌ها با رویکردهایی متفاوت و بعضا متعارض به این رخداد مهم خاورمیانه پرداختند؛ برخی از این واقعه ابراز نگرانی کردند و گروهی هم به این وقایع با دیدی مثبت نگریستند؛ دوگانه‌ای که مدت‌ها است در زمینه بسیاری از مسائل سیاسی-اجتماعی مانند قانون حجاب و فیلترینگ و … در رسانه‌ها مشهود است.

🔸 در حالی که برخی از کارشناسان رسانه، ریشه بحران مرجعیت و کارکرد رسانه در ایران را زندگی در گذشته و فقدان نگاه بلندمدت و نگاه به آینده می‌دانند، روزنامه‌های طیف اصولگرا با نگاه به گذشته و رویکردی حسرت‌آلود تحولات سوریه را دنبال می‌کنند. در برابر، اغلب رسانه‌های مستقل یا اصلاح‌طلب با بررسی سناریوهای پیش‌روی سوریه و منطقه، لزوم فرصت‌سازی‌ برای ایران در این شرایط را مدنظر دارند.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/21632

🆔 @iranmaeman


🔵 بعد از سقوط اسد، هر یک از بازیگران بحران سوریه چه نگرانی‌هایی دارند؟

🔸 اسرائیلی‌ها با اینکه از سقوط رژیم متحد سابق ایران اظهار خشنودی می‌کنند اما حدود یک دهه پیش و پس از شروع ناآرامی‌های سوریه گفته بودند یک اهریمن آشنا (اسد) را به فرشته‌ای ناشناس (معارضان سوری) ترجیح می‌دهند.

🔸 هر چند اسرائیل به دنبال تصرف و ایجاد مناطق حائل بین مرزهای اراضی اشغالی با سوریه و نیز سوریه با لبنان است اما معلوم نیست از دل همسایه بحران‌زده چه تهدیدی متوجه تل‌آویو شود و احتمال پناه‌گرفتن هسته‌های اخوانی ضداسرائیلی همچون حماس در اراضی سوریه وجود دارد.

🔸 مساله دیگری که آینده سوریه و منافع بازیگران منطقه‌ای را تحت شعاع قرار می‌دهد امکان سربرآوردن دولت اخوانی از دل فرایندهایی مانند انتخابات است که این برای کشورهایی مانند مصر، امارات و عربستان معنایی کاملا متفاوت با ترکیه و قطر خواهد داشت...

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 یارانه نقدی به کار می‌آید یا کوپن؟

🔸 وزیر اقتصاد در نشست خبری ماهانه‌اش اعلام کرد که «طرح کالابرگ از نظر تأمین مالی مشکلی ندارد و منابع آن از طریق نظام یارانه که ماهانه ۲۸ هزار میلیارد تومان است تأمین خواهد شد.»

🔸 به دنبال این اظهارنظر، در مجلس نیز رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه با اشاره به اظهارات اخیر رئیس مجلس مبنی بر اینکه ما در حوزه معیشت به خصوص برای ۵ دهک پایین جامعه روی کالابرگ متمرکز خواهیم شد و پیش‌بینی‌ این موضوع در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: «دولت اختیار لازم برای تغییر یارانه نقدی به کالابرگ را دارد»؛ در واقع این دولت است که باید تصمیم بگیرد به صورت مستقیم یارانه بدهد یا به شکل کوپنی.

🔸 پرداخت کالابرگ الکترونیک از خرداد ماه ۱۴۰۱ شروع شد. در ابتدا تنها مربوط به دهک‌های اول تا سوم درآمدی می‌شد اما به مرور افراد تا دهک هفتم نیز مشمول آن شدند. اکنون بعد از این اظهارنظرها دوباره نگاه‌ها به سرنوشت بازگشت کوپن به سفره مردم دوخته شده است. فرایند بازگشت کالابرگ مخالفان و موافقان خاص خود را دارد.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21622

🆔 @iranmaeman


🔵 قانونی که بی‌حجاب و باحجاب را متحد کرد

🔸 تصمیم مجلس برای تصویب لایحه حجاب، از دید بسیاری نقطه عطفی در تاریخ قانونگذاری کشور به شمار می‌آید زیرا به ذهن میلیون‌ها نفر می‌رسد که کمتر قانونی اینچنین با مخالفت عمومی مواجه شده باشد به خصوص در زمانی که کشور با تهدیداتی مثل تشدید مخاصمات نظامی و امنیتی با اسرائیل، تضعیف گروه‌های مقاومت بر اثر رخدادهای اخیر خاورمیانه و خیزش مجدد تکفیری‌ها در سوریه مواجه است.

🔸 طرفداران قانون حجاب در حالی بر اجرای آن اصرار دارند که به زودی دونالد ترامپ به کاخ سفید بازخواهد گشت و رسما از شروع به کار مجدد فرایند فشار حداکثری بر ایران سخن گفته است؛ وضعیتی که می‌تواند حلقه تحریم‌ها را تنگ‌تر و مشکلات اقتصادی کشور را مضاعف کند.

🔸 در وضعیتی که اولویت مردم معیشت آنان است و در مجلسی که فکر و ذکر طیفی گسترده‌‌ای از نمایندگانش بیرون انداختن محمدجواد ظریف از دولت است، پافشاری بر قانون حجاب دو کارکرد عمده دارد؛ اول تشدید فشار بر دولتی که در راس آن مسعود پزشکیان اعلام داشته بستر اجرای این قانون را مهیا نمی‌بیند و دوم دادن این پیام به اقلیت طرفدار طیف تندرو که هر طور شده خواسته آنان را پیگیری و نمایندگی خواهند کرد.

🔸 برخی از انگیزه سومی سخن می‌گویند که البته تا حدی بدبینانه است و آن اینکه طرفداران این قانون بدشان نمی‌آید بار دیگر حوادث میانه سال ۱۴۰۱ در کشور به راه افتد تا بتوانند از آب گل‌آلود و وضعیت لغزنده جامعه سیاسی برای خود ماهی‌گیری کنند. در مقابل، طراحان قانون حجاب، به منتقدان گفته که آنان در جهل هستند!

متن کامل را در این نشانی بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 روایتی متفاوت از معلولیت

🔸 بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در جهان به دلیل نقص سیستم مغزی، جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند. در کشور ما نیز برآوردها می‌گوید که نزدیک به ۱۱ میلیون تن از کم‌توانی رنج می‌برند. به گفته رئیس سازمان بهزیستی، از این جمعیت یازده میلیون نفری، قریب به یک میلیون ۶۰۰ هزار تن تحت پوشش بهزیستی قرار دارند. بنابر اعلام رسمی، ۲۰۲ هزار نفر از معلولان سالمندند.

🔸 براساس مشاهدات و بررسی‌های آماری، ۹۰ درصد معلولان در ایران از اشتغال مناسب وامی‌مانند و با اینکه قانون حمایت از معلولان بیش از ۶ سال است با تصویب مجلس و پس از ابلاغ رئیس‌جمهور وقت رسمیت یافته اما جز در موارد محدود و معدودی، مواد این قانون اجرا نشده است.

🔸 افراد دارای معلولیت همواره خواهان اجرای کامل ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان بوده‌اند. طبق این ماده، دولت موظف است به معلولان واجد شرایط کمک‌هزینه معیشت به میزان حداقل دستمزد سالانه حدود هفت میلیونی پرداخت کند. مبلغی که اکنون به آن‌ها پرداخت می‌شود تنها ۳۲۰ هزار تومان است.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21611

🆔 @iranmaeman


🔵 تحولات پیچیده سوریه؛ چه کسی دوباره کبریت جنگ را کشید؟

🔸 بعد از توافقات اخیر در منطقه و بروز چشم‌انداز آتش‌بس در غزه پس از لبنان، کمتر کسی تصور می‌کرد بلافاصله آتش جنگ در خاورمیانه و در سوریه شعله‌ور شود.

🔸 آنچه مشخص است اینکه خلاء نظامی ایجاد شده در نواحی پیرامونی شهر حلب پس از خروج نیروهای مقاومت باعث شده تا وراث «جبهه النصره» فرصت را غنیمت بشمرند و به سوی تصرف کامل دومین شهر مهم‌ سوریه بعد از دمشق قدم بردارند؛ هرچند گسیل نیروها و تجهیزات نظامی از مبادی مانند عراق به سوریه که تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافته از دشواری تثبیت مواضع تروریست‌ها حکایت دارد.

🔸 تا پیش از این، «جبهه تحریرالشام» به رهبری «ابومحمد الجولانی» به همراه گروه‌هایی مانند «ارتش ملی سوریه» (SNA) در بخش عمده استان ادلب و نیز لاذقیه و حماء محدود به قلمرویی بود که ترک‌ها در توافق با ایران و روسیه (در روند موسوم به آستانه) برایشان مشخص کرده بودند.

🔸 حالا پس از گذشت هشت سال از آزادسازی حلب که به «استالینگراد سوریه» معروف شد، بخش قابل توجهی از این شهر سقوط کرده و بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای یکدیگر را به حمایت از گروه‌های تروریستی حاضر در سوریه متهم می‌کنند.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21603

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 تنها برنده «بلک فرایدی» ایرانی

🔸 میانگین تخفیف در نظر گرفته شده برای بلک فرایدی در جهان ۵۵ درصد است و بیشترین تخفیف را فروشگاه‌های آمریکایی می‌دهند که در روز جمعه سیاه به طور میانگین ۶۸ درصد قیمت‌ها را پایین می‌آورند. فروشگاه‌های کانادا با حدود ۶۶ درصد و انگلستان با حدود ۶۲ درصد، دیگر کشورهایی هستند که بیشترین تخفیف را در بلک فرایدی ارائه می‌دهند.

🔸 «در ایران ما تخفیف‌های اعلامی اغلب واقعی نیستند.» بررسی اظهار نظر کاربران شبکه‌های اجتماعی از تجربه خریدشان در بلک‌فرایدی سال‌های پیشین، گویای این واقعیت است. افزایش یکباره قیمت‌ها در روز جمعه سیاه از این دست تجربیات است.

🔸 «در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که حتی اگر بخواهیم تخفیف بدهیم، عملا نمی‌توانیم قیمت‌ها را به سطح واقعی برسانیم زیرا واردات کالاها با نرخ بالاتری صورت گرفته است»؛ این سخنان از زبان یکی از فروشندگان به وضوح نشان می‌دهد که تخفیف‌های بلک فرایدی بیشتر یک استراتژی تبلیغاتی است تا یک فرصت واقعی برای خرید ارزان تر.

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 اولین واکنش خاورمیانه به انتخابات آمریکا

🔸 در حالی که چند هفته پیش و در اوج درگیری‌های اسرائیل و حزب الله لبنان، برخی این احتمال را مطرح می‌کردند که نتانیاهو ممکن است در پی مذاکرات دوحه با حماس به توافق آتش‌بس دست یابد و سپس روی جبهه شمالی متمرکز شود، شامگاه ششم آذرماه کابینه صهیونیستی پذیرش آتش‌بس در لبنان را تصویب و نتانیاهو اعلام کرد روی تقابل با جمهوری اسلامی ایران تمرکز خواهد کرد.

🔸 مواضع نتانیاهو البته حتی در اراضی اشغالی نیز چندان نظر کسی را جلب نکرد چنانکه رهبر اپوزیسیون اسرائیل اذعان کرد این رژیم به آتش‌بس کشانده شد و در تبدیل پیروزی‌های نظامی به دستاوردهای سیاسی شکست خورد.

🔸 در این فضا رسانه‌های حامی مقاومت، پذیرش آتش‌بس را ناشی از ناکامی نتانیاهو در جبهه شمالی می‌دانند. در مقابل، پس از انتخاب ترامپ به ریاست ‌جمهوری آمریکا در انتخابات میانه پاییز، این عبارت در بسیاری از رسانه‌ها بازتاب یافت که «نتانیاهو آتش‌بس را به عنوان هدیه‌ای به رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده تقدیم خواهد کرد»

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21589

🆔 @iranmaeman


🔵 کفه سنگین ضدفیلترها؛ خبری در راه است؟

🔸 بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم، شباهت اظهارات وزیر ارتباطات جدید با سلف وی در زمینه موانع رفع فیلترینگ و مشروط بودن فعالیت شبکه‌های اجتماعی خارجی به پذیرش قواعد مورد نظر ایران باعث شد تا بسیاری به این نتیجه برسند که قرار نیست یکی از وعده‌های اصلی مسعود پزشکیان به نتیجه مشخصی برسد.

🔸 این در حالی بود که تقریبا همه نامزدهای انتخابات اخیر در شعارهایشان از زیان‌های تداوم وضع موجود که باعث گرایش مردم به فیلترشکن‌ها شده انتقاد می‌کردند و همچنین گفته می‌شد پزشکیان توانسته نظر مساعد رئیس دو قوه دیگر را برای تغییر در وضعیت دسترسی عامه مردم به اینترنت جلب کند.

🔸 در گیر و دار مذاکرات دولتی‌ها با دستگاه‌های دخیل در تصمیم‌سازی‌های اینترنتی، نایب رئیس مجلس دهم در مصاحبه‌ای اظهار داشت تعداد آرای دولت برای رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی کم است و بیشتر اعضا مخالف این اقدام هستند.

🔸 حالا اما به نظر می‌رسد دولت دست کم در مواضع اعلانی خود برای دستیابی به هدف کاهش حجم فیلترینگ تغییر تاکتیک داده و اتفاقا از دریچه استدلال‌های مخالفان رفع فیلترینگ که عمدتا از جنس امنیتی است می‌کوشد نظر آنان را تغییر دهد.

🔸 انتشار این اظهار نظر ایلان ماسک هم که «سیستم جدید استارلینک، امکان اتصال به اینترنت را برای موبایل بدون نیاز به تجهییزات خاصی فراهم می‌کند» گویا ضرورت‌های بازنگری در تصمیمات اینترنتی را بیشتر از همیشه پیش چشم طرفداران تداوم فیلترینگ عیان ساخته است.

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/21583

🆔 @iranmaeman


🔵 ایران، غرب و مقدمه‌چینی برای ورود دوباره به مذاکره

🔸 به دنبال صدور دومین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی شش ماه گذشته علیه ایران که ابتدای آذرماه آرای لازم برای تصویب را به دست آورد، پرونده اختلافات تهران و غرب وارد فاز جدید و پیچیده‌تری شد که از دید برخی، ایران را در ابتدای مسیر قرار گرفتنِ مجدد ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار می‌دهد.
 
🔸 این قطعنامه که با ابتکار آمریکا و سه کشور اروپایی تهیه شده بود از مدیر‌کل آژانس می‌خواست تا قبل از نشست بعدی شورای حکام در ماه مارس، گزارش جامعی از وضعیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران و عدم همکاری‌های ایران با آژانس برای بررسی در نشست ارایه دهد.
 
🔸 در بیانیه بیانیه تروئیکای اروپایی در شورای حکام هم آمده است که از ایران می خواهیم نه تنها غنی‌سازی سطح بالا (۶۰ درصدی) را متوقف کند بلکه فوراً ذخیره اورانیوم با غنای بالای خود را هم نابود کند.

ادامه در:

 https://iranmaeman.ir/21578

🆔 @iranmaeman


🔵 چه زمانی می‌توانیم زنان قربانی خشونت را قضاوت کنیم؟

کسی سوال نمی‌کند چرا تنها وقتی خشونت علیه زنان رسانه‌ای می شود، متوجه آن می‌شویم؟ چرا کسی نمی‌پرسد تا قبل از انتشار خبر خشونت علیه یک زن، او چه لحظاتی را تجربه می‌کند؟ چرا کسی نمی‌گوید ترک رابطه همراه با خشونت و پر از استرس و ترس، پیچیده و سخت‌تر از چیزی است که تصور می‌شود؟ چرا کسی از نقص قوانین و شمار دقیق زنان خشونت‌دیده حرفی به میان نمی آورد؟

چرا باید یک زن به دلیل مشکلات اقتصادی در یک رابطه سمی بماند و تحمل کند، منزوی شود و آثار خشونت‌های فیزیکی علیه خود را بپوشاند و به دروغ متوسل شود؟ چرا زن خشونت‌دیده ارتباط خود را با دیگران حتی خانواده محدود یا خود را حذف می‌کند؟ چرا خشونت عزت نفس واعتماد به نفس زن را از بین می‌برد و او را کم کم ناتوان‌تر می‌کند؟

چرا برای شکستن تابوها، تغییر باورها و اصلاح قوانین اقدامی نمی‌شود؟ چرا با وجود حجم زیادی از نشست‌ها و میزگردهای تخصصی درباره این موضوع، همچنان مردان همسر می‌کشند و پایانی تلخ را برای زندگی رقم می‌زنند؟

✍️ پروین اروجی

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21571

🆔 @iranmaeman


🔵 کلینیک برای ترک بی‌حجابی لازم است یا ...؟

🔸 دو مرد تحصیل‌کرده حقوقدان به فاصله‌‌ی دو روز زنان‌شان را به قتل رسانده‌اند. این عادی است؟ اگر قوانین و شرایط جدایی تسهیل می‌شد و با هزار بند و سنگ و مهریه و نفقه مردم را وادار به ماندن زیر یک سقف نمی‌کردیم، آیا ممکن نبود آن زنان امروز زنده باشند؟‌ انگار قوانین را نه برای زندگی بهتر بلکه برای انقیاد نوشته‌ایم چرا که گاه اینچنین در خدمت انسان و احترام او نیستند.

🔸 حواس‌مان نیست که سال‌ها است وجه‌ی پزشک و معلم را به طور سیستماتیک در فیلم‌ها و سریال‌ها تخریب کرده‌ایم. در حالی که یک روز همین تخریب، همین حجم عظیم نفرت و خشم، از انبانِ تهی‌مغزی بیرون می‌زند تا پزشکی را به قتل برساند؛ پزشکی که نه فقط یک انسان، یک پدر و یک همسر است بلکه نیروی متخصصی است که پرورش او چند دهه زمان برده است...

✍️کوثر شیخ‌ نجدی

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/21565

🆔 @iranmaeman


🔵 نفس‌تنگی روزهای بی‌برقی

🔸 مباحث مربوط به آلودگی هوا که با شروع ماه‌های سرد سال به دلیل تهدیدات جدی سلامت شهروندان پردامنه و حساسیت‌برانگیز می‌شد و بستر شائبه و گمانه‌زنی‌های فراوانی را پدید می‌آورد، امسال زودتر از هر سال به کانون توجه عموم و رسانه‌ها تبدیل شده و پیچیدگی‌های بیشتری پیدا کرده است خصوصا پیوند این مساله با قطع برق زمینه‌ساز نارضایتی‌هایی است مبنی بر اینکه با وجود قطعی برنامه‌ریزی‌شده، میزان آلودگی کاهش نیافته است.

🔸 جنبه دیگر این ماجرا که به ناترازی انرژی در کشور برمی‌گردد مساله را غامض‌تر ساخته است. اخیرا مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی آورده است افزایش ناترازی گاز و امکان نداشتن تأمین سوخت مایع جایگزین، چالش‌هایی را برای تأمین برق در زمستان به وجود آورده‌است. این درحالی است که توقف سوخت مازوت سه نیروگاه دلیل قطعی برق اعلام شده است.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21560

🆔 @iranmaeman


🔵 چه شد که «خانم جاوید» قربانی «زن کشی» شد؟

کشته شد؟ مگر می‌شود دختر آرام، متین و مودب پژوهش با کسی مشاجره کند؛ آن هم تا سرحد نزاع و درگیری؟ با شناخت ۲۰ ساله‌ای که از او داشتیم، جور در نمی‌آمد. بهت و حیرت میخکوبمان کرد.

شوک و هجوم اندوه یک هفته‌ای است که قرار از ما ربوده. لحظه‌ای فکرمان از این رخداد وحشتناک رها نمی‌شود. ابعاد آن را در ذهنمان بالا و پایین می‌کنیم. از جوانب مختلف آن را وارسی می‌کنیم. گفته‌های جاوید را می‌گذاریم کنار مختصری که بعد از رفتنش از زندگیش شنیدیم تا بلکه این پازل را بچینیم و بفهمیم چرا این همکار لطیف و ملایم ما چنین سرنوشتی نصیبش شد.

شکستگی یک‌باره در چهره‌اش در سال‌های اخیر به قدری عیان بود که به شخصه تعجبم را برمی‌انگیخت. ولی رفتارش همان بود که همیشه؛ پرمهر با لبخندی ملیح و همواره پذیرا. اصالت و وقار از وجودش تراوش می‌کرد؛ مُشکی بود که خود، می‌بویید.

کسی جز معدودی از همکاران خیلی نزدیکش، جز مختصری از زندگیش نمی‌دانستند و به اندازه‌ای محترم بود که هرگز به خود اجازه نمی‌دادیم از او چیزی بپرسیم. از فرزندش اما بسیار صحبت می‌کرد و از رابطه نزدیک پسر با پدرش...

✍🏻 اعظم حمیدپور

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 ایران و آمریکا؛ مکمل‌هایی برای دیپلماسی پنهان

🔸 با توجه به شرایط سیاسی آمریکا و چیدمان تیم سیاست خارجی که احتمالا در دوره ترامپ زمام امور را به دست خواهند گرفت، مذاکرات پنهان احتمالی به تنهایی راه به جایی نخواهد برد و علاوه بر لابی‌های یهودی، مخالفان سرسختی در کنگره و دولت خواهد داشت.

🔸 در ایران نیز شرایط حتی دشوارتر از زمان انعقاد برجام است و به دلایلی مانند ترور سردار سلیمانی در دوره نخست ترامپ و نقش آمریکا در جنایات یک سال گذشته اسرائیل و حمله صهیونیست‌ها به ایران، مخالفت‌ها با تنش‌زدایی در محور تهران-واشنگتن بسیاری جدی است.

🔸 در این اوضاع بسیاری چشم به تصمیمات شخصی ترامپ دوخته‌اند که در ابتدای کار خود به چه شکل تحریم‌های ضدایرانی را اجرا خواهد کرد و آیا سیگنالی برای نشان دادن امکان توافقات ابتدایی در مذاکرات احتمالی به سمت تهران خواهد فرستاد؟

🔸 خودداری از اجرای سفت و سخت تحریم‌ها و وضع برخی معافیت‌ها و مشوق‌ها خواهد توانست امکان گشایش روزنه‌های دیپلماسی اقتصادی را بین بخش‌های خصوصی دو کشور فراهم سازد ضمن اینکه دیپلماسی مسیر دوم (Track II diplomacy) شامل رفت‌وآمدها و ارتباطات دانشگاهی، فناورانه و نخبگانی در حوزه‌ها مختلف ممکن است گشایش‌هایی را در مسیر تقریبا مسدود مناسبات دو طرف به وجود آورد.

گزارش کامل در:

https://iranmaeman.ir/21551

🆔 @IRANMAEMAN

Показано 20 последних публикаций.