همراه ناظر


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


حقوق مهندسی کاربردی و ملاک عمل برای مهندسان ناظر و کارشناسان رسمی دادگستری

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


با استقبال بی‌نظیر جامعه مهندسی، کتاب «فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان» در مدت کوتاهی به چاپ دوم رسید.

قدردان حمایت و همراهی دوستان و همکاران گرانقدر هستم.

لینک تهیه اینترنتی کتاب:
👉
Reporting Technique

@hamrahenazer


و به نام دوست که هر چه داریم از اوست... 

دوستان و همکاران نیک‌خواه و مهراندیش درودتان باد. به سرخوشی و تندرستی، نیکنامی هماره به پیشوازتان آید.

و عزت و سربلندی، اراده خداوند باشد برایتان که در آیه شریفه «تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ» می‌فرماید: پروردگار هر کسی را بخواهد عزت می‌دهد و هر کسی را بخواهد خوار می‌کند.

امروز هم به اراده خدا و خواست شما آمده‌ام و با شما خواهم ماند که چون همیشه مهربانانه، با لطف و عنایت خویش، حامی‌ام بودید. و براستی زندگی نیست جز هم‌بستگی و وفاق، که حضرت مولانا گوید:

پَر کَندگی از نِفاق خیزد
پیروزی از اتّفاق خیزد

و من نیک می‌دانم پیروز حقیقی این میدان شمائید که هوشمندانه و از سر درایت و دانایی خدمتگزاران خود را برای سه سال نمایندگی خویش در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران انتخاب کردید.

و باز من به پاسِ داشتن گنج عظیم دوستان و یاران وفادار و همکاران اندیشمند و فرهیخته‌ام، سر تعظیم و شُکر به پیشگاه پروردگارم فرود می‌آورم و از یکایک شما عزیزان سپاسگزارم.

قطعاً انتخاب شما شروع مسئولیت مهم من است تا چون همیشه دغدغه اصلی‌ام ارتقاء شأن و جایگاه مهندسی در جامعه و دفاع تمام قد از حقوق مهندسان شریف باشد و این سازمان نه در کلام که در واقع خانه‌ی امنِ اعضای خویش باشد.

برای سربلندی در مقابل لطف شما عزیزان تمام تلاش خویش را به کار می‌بندم، برای سربلندی‌ام در این مسیر همیشه راهنما و حامی‌ام باشید.

با احترام
سیامک الهی‌فر
۹ دی‌ماه ۱۴۰۳


سیامک الهی فر
رشته عمران
کد داوطلبی: ۱۷۳۰۱۴

دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران


@hamrahenazer


کتاب «فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان» منتشر شد.
حقوق مهندسی کاربردی و ملاک عمل برای مهندسان ناظر و کارشناسان رسمی دادگستری
ناشر: نوآور
مولف: سیامک الهی‌فر
لینک تهیه اینترنتی کتاب:
👉 Reporting Technique

@hamrahenazer


🔻تخلف دو نقشه‌ای (نقشه اجرایی)؛ ملاک عمل
 
در برخی پروژه‌ها صاحب‌کار اقدام به اجرای عملیات ساختمانی مغایر با نقشه‌های مصوب می‌کند. در این موارد نقشه دیگری موسوم به نقشه اجرایی یا نقشه دوم به‌منظور تأمین اهداف خلاف ضوابط و مقررات جاری تهیه و در اختیار مالک یا سازنده قرار می‌گیرد.
 
اساساً در فرایند کنترل نقشه‌های ملاک صدور پروانه ساختمانی، مطابق بند (۴-۴) ماده ۴ فصل دوم شیوه‌نامه آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان موظف به نظارت بر حسن انجام خدمات دفاتر مهندسی طراحی و طراحان حقوقی ساختمان است، اما این نظارت از مسئولیت طراحان نمی‌کاهد.

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اسناد، مدارک و نقشه‌های ساختمانی را کنترل و در صورت مشاهده هر گونه کمبود یا نقصی که مغایر با مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرسازی باشد، مراتب و تغییرات موردنظر خود را جهت رفع کمبود یا نواقص یا اشتباهات کتباً به طراح اعلام می‌نماید.
 
از طرفی شخص مهندس ناظر حقیقی یا حقوقی موظف است صرفاً نقشه‌های مصوب را نظارت نماید و در صورت مشاهده هر گونه نواقص و یا تصمیم کارفرما و مجری مبنی بر ایجاد تغییرات در نقشه‌های مصوب مطابق بند (۲-۵-۳) مبحث دوم مقررات ملی ساختمان «هرگاه ناظران در حین اجرا با تخلفی برخورد نمایند باید مورد را به مرجع صدور پروانه ساختمان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و یا دفاتر نمایندگی آن (حسب مورد) اعلام نمایند.» در نتیجه ناظر باید طی نامه‌ای کتبی مراتب را به مرجع صدور پروانه و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اعلام نماید.
 
در صورت انجام اصلاحات در نقشه‌های مصوب و اعمال تغییرات، نقشه‌های جدیدِ مورد تأیید طراح حقیقی یا حقوقی باید مورد تصویب و ممهور به امضای مراجع یاد شده گردیده تا ملاک عمل نظارت قرار بگیرد.

بدیهی است در غیر این صورت تخلف مشهود بوده و برای طراح و ناظر تبعات انتظامی در پی دارد. در این شرایط متن مقابل به‌عنوان بخشی از توضیحات گزارش ناظر پیشنهاد می‌گردد: «عملیات ساختمانی مطابق با نقشه‌های مصوب نیست.»
 
تهیه و تنظیم: همراه ناظر
منبع: کتاب فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان/ نشر نوآور

@hamrahenazer


🔻شرایط مسئول ایمنی در کارگاه ساختمانی
 
مطابق بند (۱۲-۱-۵-۵) مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان، «در کارگاه‌های با زیربنای بیش از ۳۰۰۰ مترمربع و یا ۱۸ متر ارتفاع از روی پی معرفی شخصی ذی‌صلاح به‌عنوان مسئول ایمنی، بهداشت کار و حفاظت محیط‌زیست الزامی است.»
 
بعلاوه با توجه به دستورالعمل اجرایی گودبرداری‌های ساختمانی ابلاغی وزارت راه و شهرسازی در گودهای با «خطر زیاد» و «بسیار زیاد» بکارگیری شخص ذی‌صلاح و آشنا به مسائل ایمنی گودبرداری به‌عنوان «مسئول ایمنی کارگاه گودبرداری» الزامی است.
 
لذا در شرایط فوق پیگیری حضور مسئول ایمنی کارگاه ساختمانی ضرورت دارد و در غیر این صورت اعلام گزارش تخلف به شهرداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و بازرسی اداره کار محل لازم است.
 
- شرایط احراز مسئول ایمنی کارگاه ساختمانی طبق مصوبه ارتقای ایمنی تخریب و گودبرداری‌های ساختمانی شهر تهران عبارت است از «مهندس عمران با طی دوره‌های آموزشی بهداشت ایمنی و حفظ محیط‌زیست HSE از مراجع معتبر با حداقل ۳ سال سابقه کار.»
 
- شرایط احراز مسئول ایمنی کارگاه گودبرداری بر اساس ماده ۱۱ دستورالعمل اجرایی گودبرداری‌های ساختمانی مصوب شورای تدوین مقررات ملی ساختمان کشور مورخ ۱۳۹۱/۱۱/۱۸ عبارت است از «یک نفر آشنا به مسایل ایمنی گود و حداقل دارای پروانه اشتغال کاردانی در رشته‌های عمران یا معماری برای مراقبت از رعایت ایمنی برای کارگاه و کارگران.»
 
نکته ۱- مسئول ایمنی در استخدامِ سازنده یا صاحب‌کار و زیر نظر ناظر به طور تمام‌وقت در کارگاه حاضر و انجام وظیفه می‌کند.
 
نکته ۲- تعیین مسئول ایمنی رافع مسئولیت‌های اصلی سازنده نیست.

تهیه و تنظیم: همراه ناظر
منبع: کتاب فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان/ نشر نوآور

@hamrahenazer


🔻محدودیت‌های پنج‌گانه در نظارت ساختمان
 
با توجه به ضوابط و مقررات جاری و از جنبه جلوگیری از تعارض منافع در اختیارات و مسئولیت‌های مهندسان ناظر، محدودیت‌های پنج‌گانه ذیل حائز اهمیت و تخطی از آنها اساساً مبنای صدور آرای انتظامی است:

۱- ناظر به هنگام صدور پروانه ساختمان توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان انتخاب شده و به مالک و مراجع صدور پروانه ساختمان معرفی می‌گردد.

۲- ناظر نمی‌تواند مجری تمام یا بخشی از ساختمان تحت نظارت خویش باشد، اما انجام نظارت ساختمان توسط طراح ساختمان بلامانع است.

۳- ناظر نمی‌تواند هیج‌گونه رابطه مالی با مالک ساختمان ایجاد نماید یا به نحوی عمل نماید که دارای منافعی در پروژه تحت نظارت گردد.

۴- ناظر نمی‌تواند شاغل در دستگاه صادر کننده پروانه ساختمان در منطقه‌ای باشد که ساختمان در آن منطقه احداث می‌شود.

۵- نظارت ساختمان، قائم به شخص ناظر معرفی شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان است و انجام آن به نمایندگی یا وکالت مجاز نیست.

ملاحظه می‌شود که از نظر قانون‌گذار، قطع ارتباط مالی بین مهندس ناظر و مالک در ساختمان تحت نظارت، ضمن فراهم‌سازی زمینه نظارت قانونی دقیق و قاطعِ مهندس ناظر، باعث می‌شود که ساختمان حداکثر انطباق بر مستندات و نقشه‌های مصوب را داشته باشد.
 
تلخیص و تنظیم: همراه ناظر
منبع: کتاب فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان/ نشر نوآور

@hamrahenazer


🔻مسئولیت و انواع آن در ارائه خدمات مهندسی ساختمان

مسئولیت
به معنای متعهد و موظف‌بودن در برابر کسی یا چیزی آمده است و به عهده‌دارشدن کاری، پاسخ‌گو بودن و پذیرش پیامدهای آن گفته می‌شود.

مسئولیت در ارائه خدمات مهندسی ساختمان متاثر از تعریف مقررات ملی ساختمان است.


طبق تعریف، مقررات ملی ساختمان مجموعه‌ای از ضوابط فنی اجرایی و حقوقی لازم‌الرعایه در طراحی، نظارت و اجرای عملیات ساختمانی اعم از تخریب، نوسازی، توسعه بنا، تعمیر و نوسازی اساسی، تغییر کاربری و بهره‌برداری از ساختمان به‌منظور تأمین ایمنی، بهره‌دهی مناسب، آسایش، بهداشت و صرفه اقتصادی فرد و جامعه است.

ملاحظه می‌شود که «ایمنی، بهره‌دهی مناسب، آسایش، بهداشت و صرفه اقتصادی» به‌عنوان پنج رکن اساسی در تدوین مقررات ملی ساختمان در نظر گرفته شده‌اند و هر گونه خدشه‌ای به این ارکان برای ذی‌نفعان پروژه‌های ساختمانی اعم از مالک، سازنده، مهندسان طراح، ناظر، مجری و... مسئولیت‌هایی را در پی دارد.

در ادبیات حقوقی سه نوع مسئولیت انتظامی، حقوقی و کیفری برای انجام خدمات مهندسی ساختمان قابل تصور است. این مسئولیت‌ها ماخذ قانونی دارند و در مقابل مسئولیت اخلاقی استعمال می‌شوند.

مسئولیت مدنی: هر زمان که شخصی ناگزیر از جبران خسارت باشد، در واقع دارای مسئولیت مدنی است.

مسئولیت کیفری: با وقوع جرم، فردِ مرتکب، مسئول اعمال خویش است و عدالت حکم می‌کند که فرد خاطی مجازات شود.

مسئولیت انتظامی: ناظر بر مسئولیت ناشی از نقض آن دسته از تکالیف قانونی است که بر گروه مشخصی به واسطه عضویت در صنف یا حرفه خاصی اعمال می‌شود.

مسئولیت اخلاقی: اخلاق مجموعه‌ای از بایدها و نبایدها و قواعدی است که هر فردی با مراجعه به وجدان خود، رعایت و اجرای آنها را الزامی می‌داند و قواعدی است که رعایت آن برای رسیدن به کمال لازم است. این قواعد متاثر از عادات، رسوم و عرف است. به عبارت بهتر منظور از مسئولیت اخلاقی هر نوع مسئولیتی است که قانون‌گذار متعرض آن نشده باشد.
 
تلخیص و تنظیم: همراه ناظر
منبع: کتاب فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان/ نشر نوآور

@hamrahenazer


🔻گام‌های پنج‌گانه نظارت ساختمان
 
به‌طورکلی گام‌های پنج‌گانه نظارت در هر پروژه ساختمانی عبارتند از:
گام اول: ارجاع نظارت
گام دوم: صدور پروانه ساختمانی
گام سوم: شروع به کار
گام چهارم: عملیات ساختمانی
گام پنجم: پایان کار

در هر یک از گام‌های فوق اختیارات و مسئولیت‌های مختلفی برای ناظر متصور است که در فن گزارش‌نویسی به آنها پرداخته می‌شود.
 
منبع: کتاب فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان/ نشر نوآور

@hamrahenazer


و این پایان کار بود...

کیس دیشب بخشمون که واقعا از صمیم قلبم ناراحت بودیم براش، آقایی ۲۲ ساله که کارگر ساختمانی بودن. حین کار در طبقه چهارم ساختمانی دچار برق گرفتی میشن و برق از طبقه چهارم پرتش میکنه پایین😔

بلافاصله با ورود به اورژانس، همکارای عزیز اورژانس مریض رو به خاطر خونریزی شدید شکمی انتقال میدن به اتاق عمل و خونریزی شکمی تا حدی کنترل میشه توسط جراح عمومی. شرایط بیمار واقعا بد بود و ناپایدار. فشار خون پایین، سطح هوشیاری پایین، خونریزی فعال از شکم و خون در ادرار و خونریزی از بینی و...، احتمال شکستگی مهره‌های گردنی و فک و...

بیمار رو از اتاق عمل تحویل گرفت همکارم. تمام اقدامات لازم انجام شد. متاسفانه وضعیت شکم‌ بیمار خوب نبود و کبد به شدت آسیب‌دیدگی و خونریزی داشت...
- ساعت ۳:۱۵ مانیتور خط صاف رو نشون داد. بلافاصله عملیات cpr انجام شد و بعد ۲۰ دقیقه ضربان قلب برگشت...
- ساعت ۴:۱۵ مانیتور و خط صاف مجددش...، سی پی آر و بعد ۱۵ دقیقه برگشتن ضربان قلب...
- ساعت ۶:۱۵ مانیتور و خط صافی که دیگه برنگشت؛ بعد ۴۵ دقیقه احیا...

ما موندیم با دست و دستکش خونی و یه جوون که سر اشتباهات فردی آینده‌اش تباه شد...

چرا؟؟
چون خیلی از پیمانکارها برای کارگران ساختمانی خصوصا کارگرانی که تبعه افغانستان هستن تجهیزات ایمنی کار براشون فراهم نمیکنن...
اگر یه کمربند دور کمر این کارگر بود، نهایت اتفاقی که براش میفتاد برق گرفتگی بود، نه فوت به دنبال آسیب کبد و خونریزی و ضربه به سر و...😡😔

کمترین‌حق افراد، کار در محیط ایمن هست...

جوان ۲۲ ساله بود...
دختری که تو خاک افغانستان منتظر و چشم به راه برگشت نامزدش هست...😭😔

نمیدونم این کارفرما و پیمانکار موارد رو تهیه کرده یا نه؛ این کارگر خودش استفاده نکرده یا نبوده که استفاده کنه... اما یه چیزی رو میدونم، این که احتیاط شرط عقله...

اگر ناظر هستید، کارگر هستید، پیمانکار هستید، برق‌کار هستید، نقاش هستید، خلاصه دستی دارید تو ساختمان‌سازی و تو ارتفاعات کار میکنید، اینو بدونید؛ یه لحظه ریسک، یه عمر پشیمونی داره، مرگ و نواقص جسمی داره...

حتما بفرستید برای کسانی که کار ساختمانی دارن تا بیشتر مراقب باشن.

منبع: امرجنسی ایران

@hamrahenazer


کتاب «فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان» منتشر شد.
حقوق مهندسی کاربردی و ملاک عمل برای مهندسان ناظر و کارشناسان رسمی دادگستری
ناشر: نوآور
مولف: سیامک الهی‌فر
تهیه اینترنتی کتاب: Reporting Technique

@hamrahenazer


به همراه دوستان عدالت‌خواهم، مصممانه برای احقاق حقوق صنف به خطّه پهلوان‌پرور مازندران آمدیم.

و بدان که ظلم و ستم، مذموم، و فاعل آن در دنیا و آخرت معذب و مَلوم است و همچنین هر که اعانت کند ظالمی را در ظلمی که می‌کند، یا راضی به فعل و عمل او باشد، یا سعی در خدمات برآمدن مقاصد او کند، او نیز مثل ظالم است در گناه و عقوبت./ ملا احمد نراقی، معراج السعادة، باب چهارم

و چه راهی روشن‌تر از پرهیز از ظلم و چه عملی پسندیده‌تر از نبرد با ظالمان؟ که ذات الهی دادگریست و عمل شیطان صفتان بیداد!

و آنان غافلند که نه عمر آدمی همیشگی‌ست و نه ظلمی پایدار؛ کاش عبرت می‌گرفتند...

ما در راه هدف خود برای نبرد با ظالم هر سختی و مشقتی را با جان می‌پذیریم و با توکل به خداوند عادل و دادگر برای ستاندن حق اعضای صنف از ظالمان "زمان" با انگیزه پیش می‌رویم و چون رودی خروشان هرگز از هدف والای خویش باز نمی‌ایستیم:

ما زنده به آنیم که آرام نگیریم!
موجیم که آسودگی ما عدم ماست.


باشد که عدل الهی در آسمان صنفِ ستم‌دیده‌مان، سایه‌گستر شود و از شرّ هر "آنچه" ظلم است و حیله و نفاق پاک گردد.

سیامک الهی‌فر
۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

#میثاق


درود بر دوستان همراه و همکاران فرهیخته‌ام
و سپاس مهر لایزال الهی را که باری دیگر فرصت دیدار بهاران را در کنار شما گرامیان برایم مقدر نمود.
 
آنچه پشت سر گذاشتیم بی‌شک جزو سخت‌ترین دوران بود، اما نیک در غزل معروف شیخ اجلّ است: 
کامجویان را ز ناکامی چشیدن چاره نیست
بر زمستان صبر باید طالب نوروز را
 
در اندیشه بزرگان فلسفه اخلاق است که اگر انسان به جنبه‌های «خود» توجه نشان دهد، راه «زندگی آرمانی» بر او هموار می‌شود؛ از راه‌های خودشناسی یکی توجه انسان به «آرمان‌های خود» و شناخت آنها و دیگری وقوف به سازگاری این آرمان‌هاست.
 
من معتقدم زمانی انسان در ورطه خودشناسی حیران و سرگشته نخواهد ماند که اول آرمان‌های ناسازگارش را نیز بشناسد و در مرتبه بعد بتواند آنها را ذبح کند! که این امر مؤخر کاری است بس سخت و دشوار...
 
«شاخص»، نتیجه این خودشناسی طی دو سال و اندی گذشته در «من» است که با اسقاط آرمان‌های ناسازگار آمیخته در مسیر ۱۰ساله پیموده در نظامات مهندسی ساختمان به آن رسیده‌ام و تغییروتحول در من امروز و آینده‌ی در تصور، بدون ملاحظه نظرات دوستان جان و همکاران فرهیخته در مسیر پیموده شده میسر نبوده و نخواهد شد و به یاری خداوند رحمان به سامان خواهد رسید.
 
از خاقانی، این شاعر قوی‌طبع و بلندفکر، و استاد بزرگ زبان پارسی، قصیده‌ای است در وصف این احوال؛ هر چند مشحون از پیچیدگی با حقایقی ناسازگار، لیک «شاخص» و راهگشا در این دو بیت: 
ای دیده عقل در تو شاخص
اوهام ز رتبت تو حیران
بی‌یاری چون تویی نگردد
کار چو منی به برگ و سامان

 
اینک با قلبی امیدوارتر و دلی پُر زِ نور به استقبال بهاران آمدیم و نیک می‌دانیم بهترین‌ها حقّ جامعه اندیشمند مهندسی است. پس در این سال جدید با توکل بر الطاف پروردگار و توسل بر توانِ توانمندِ خویش خواهیم رسید به آنچه که می‌خواهیم؛ سازمانی به سامان برای همه...
امسال این «امر شاخص» را با هم آغاز و به اتفاق رقم می‌زنیم.
 
دوستان، 
قلبتان از مهر آکنده
دولتتان پاینده
و نوروزتان فرخنده باد.

 
با احترام
سیامک الهی‌فر
نوروز یک‌هزار و چهارصد و سه خورشیدی

@ha
mrahenazer


دستورالعمل_صدور_پروانه_کارشناس_ماده_۲۷.pdf
1.0Мб
دستورالعمل نحوه اعطای صلاحیت ارائه خدمات مهندسی کارشناسی موضوع ماده ۲۷ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
لازم الاجرا از ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۲

@hamrahenazer


دوستان عزیز، همکاران گرامی و مهندسان فرهیخته‌ی ایران‌زمین؛
 
هیچ کجا خانه‌ی آدمی نیست!
و چه آشناست این واژه.
خانه...
همان جایی که آدمی با تنی خسته و روحی در جستجوی آرامش در آن پناه می‌گیرد.

و در این میان، نقشِ امنِ خانه نیازمند حضور افرادی است که با تلفیق علم و هنر و وجدان دست به ساختن می‌زنند تا ویرانه‌ها تبدیل به ساختمان‌هایی شوند که این نیاز اساسی آدمی از بدو خلقت را ممکن سازند.

مسلماً مهندسان شاخص‌ترین افراد جوامع بشری هستند و شما همکار فرهیخته‌ی من که علی‌رغم همه تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها به این قشر مظلوم، امیدوارانه و مسئولانه پا پس نمی‌کشید و برای حل مسئله ایران، خلق بناهای ایران‌زمین و مطالبه حاکمیت قانون همیشه ثابت‌قدم و استوار هستید.

نیک می‌دانم مدت‌هاست که حق مطلب ادا نشده و قشر اندیشمند و عالی‌مقام مهندسی از حقوق حقه خویش بسیار دورمانده است، اما تنها نیستیم؛ من، تو و ما دست در دست هم و با عزمی راسخ برای بسامان کردن نظامِ بی‌نظامِ مهندسی ساختمان، این تشکل بزرگ و ارزشمند مهندسی کشور متحد و هم‌قدم هستیم؛ و #شاخص، اتحاد ماست!
آدمی زنده است به عشق و امید؛
و ما با عشق به حرفه ارزشمند خود و با امید به بهبود، می‌رسیم به آنچه باید رسید.

روز مهندسی مبارک.
 
سیامک الهی‌فر
پنجم اسفندماه ۱۴۰۲

@hamrahenazer


وحدت رویه ماده 100.pdf
2.0Мб
🔻قابل توجه مهندسان ناظر ساختمان

بخشنامه مهم ایجاد وحدت رویه و انتظام‌بخشی به فرایند رسیدگی به تخلفات ساختمانی و عملکرد کمیسیون‌های موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری

بندهای ۴ و ۷ و ۸ را ملاحظه نمایید.

@hamrahenazer


غلبه بر ترس و استرس در نظارت ساختمان
فردا، یکشنبه پنجم آذرماه ساعت ۲۱

لینک حضور در لایو اینستاگرامی
🔗
Siamak Elahifar


جزئیات بیشتری را بر اساس سئوالات همکاران در ذیل پست مشابهی در خصوص طرح مصوب پوشش (بیمه) تامین اجتماعی مهندسان در اینستاگرام ارائه کردم که از طریق لینک زیر در دسترس است:
https://www.instagram.com/p/Cz80n06uXPe/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==


🔻اعضای سازمان نظام مهندسی فاقد بیمه تحت پوشش قرار می‌گیرند.

نمایندگان مجلس، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها را موظف کردند تا حسب درخواست اعضای حقیقی دارای پروانه صلاحیت حرفه‌ای و فاقد هرگونه بیمه را به سازمان تامین اجتماعی معرفی نمایند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه ۱ آذرماه ۱۴۰۲) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم با ماده الحاقی ۱۳ این لایحه با ۱۲۱ رأی موافق، ۴۳ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس این بند الحاقی؛ سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها موظفند حسب درخواست اعضای حقیقی دارای پروانه صلاحیت حرفه‌ای و فاقد هرگونه بیمه را به سازمان تامین اجتماعی معرفی نمایند. وزارت راه و شهرسازی موظف است به منظور حمایت هدفمند در تعیین سهم دولت از حق بیمه تامین اجتماعی به گونه‌ای اقدام نماید که حداقل ۲۰ درصد از حق بیمه مذکور با مأخذ حداقل حقوق و دستمزد اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را شامل شود و ۷ درصد از حق بیمه مذکور توسط متقاضی پرداخت می‌گردد. منابع تامین سهم دولت از محل افزایش تعرفه‌های موضوع ماده ۳۹ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۲ اسفند ۱۳۷۴ تامین می‌شود.

آیین‌نامه اجرای این بند با تعیین سهم دولت از حق بیمه یاد شده با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

@hamrahenazer


🔻مراسم معارفه هئیت رئیسه گروه‌های تخصصی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برگزار شد.

دیروز شانزدهم آبان‌ماه ۱۴۰۲ اعضای هیئت رئیسه گروه‌های تخصصی در محل سالن جلسات سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران معارفه شدند.

تاکید بر گروه‌های تخصصی به عنوان "بدنه علمی" سازمان و بررسی و ارایه پیشنهاد برای دو امر مهمِ امروز حوزه ساخت و ساز شهری کشور یعنی "هزینه تمام شده ساخت" و "نوع ساخت" و ارتباط بین این دو، از موضوعاتی بودند که جناب آقای دکتر جنتی مدیر کل محترم راه و شهرسازی استان تهران که حضورشان در این جلسه بسیار مغتنم و باعث افتخار بود، مطرح نمودند.

شناخت من از سازمانِ این روزها، حاکی از وجود اشکالات ساختاری و اداری و حتی هویتی و معنی ساده فاصله از رسالت ذاتی و غریبه‌گی با خود است و همه این‌ها نا و رمق حرکت آن را گرفته‌اند!

با این وجود در مقوله همان دو موردی که جناب دکتر جنتی گرامی مورد تاکید قرار دادند، اگر حمایتی از سوی ارکان سازمان و بخصوص هیات مدیره محترم صورت پذیرد که البته در همین ابتدا عدم حضورشان در جلسه معارفه مشهود و معیار است بسیار جای پرسش دارد؛ معتقدم که به راحتی نتایج و خروجی‌های مناسب و مستند و مستدل از همه گروه‌های تخصصی این دوره حاصل می‌شود.

کوتاه سخن، از ریاست محترم سازمان و اعضای هئیت اجرایی و خصوصا خانم مهندس الهه رادمهر و آقای مهندس فرامرز صدیق‌ مقدم و سایر بزرگواران وزارت راه و شهرسازی و اداره کل متبوع، جناب آقایان مهندس کرمی، مهندس فلاح و دکتر لطفی‌پور تشکر می‌کنم.

در ادامه اگر دوست داشتید مروری کنید بر اختیارات و شرح خدمات گروه‌های تخصصی که حسب مورد از قسمت‌های مختلف قانون و آیین‌نامه اجرایی که به سبک خودم و بر اساس تعاملات درون‌سازمانی استخراج کردم و به آنها قائلم:
۱- بازوان فنی هیئت‌مدیره سازمان.
۲- متولی اصلی رسیدگی به امور تخصصی رشته مربوطه خود در سازمان.
۳- حلقه پیوند بین بدنه سازمان و تشکیلات اداری و ساختار مدیریتی آن.
۴- مسیر و مبنای مناسب برای انتقال موضوعات تخصصی به بدنه مدیریت و برنامه‌ریزی سازمان.
۴- موثر در توسعه، بهبود کیفیت و مردمی کردن پروژه‌ها.
۵- شناسایی مشکلات و مسائل مردم در خصوص ساخت‌وساز و ارائه راهکار برای حل آن‌ها.
۶- رسیدگی، شناسایی علل اصلی و اظهارنظر تخصصی فوری در هنگام بروز حوادث ساختمانی به‌منظور جلوگیری از مقصر جلوه دادن مهندسان با اظهارنظرهای غیر کارشناسی یا مغرضانه سایر سازمان‌ها و نهادها.
۷- تهیه و پیشنهاد کدهای محلی برای مقررات ملی ساختمان و پیگیری و تصویب آن در شورای فنی استان.

سیامک الهی‌فر
۱۷ آبان‌ماه ۱۴۰۲
@hamrahenazer

Показано 20 последних публикаций.