لذّت قرآن | تدبّر


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Telegram


▪️اینستاگرام:
instagram.com/enjoy_quran
كانال ارتباطی:
@a_enjoyquran

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Telegram
Статистика
Фильтр публикаций


« ... كه قرآن بشنوند. هنگامی که حضور یافتند، به یکدیگر گفتند: خاموش باشید و گوش فرا دهید...»(الأحقاف/ ۲۹).


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
« و توصیف ایشان در انجیل چون کشتزاری است که جوانه‌ زند، سپس مایه بگیرد و محکم شود و بر ساقه‎هایش بایستد و کشاورزان را به شفگتی آورد...».

#نوای_دل‌نشان | سورهٔ الفتح با ۲۹ آیه سوره‌ای مدنی است[نک: ابن الجوزی و قرطبی] كه در بیشتر آیات به نبی اکرم و یارانش بشارت‌ها می‌دهد. هم‌چنین در آیۀ آخر به ویژگی‌های پیامبر و یاران او در تورات و انجیل می‌پردازد که تلاوت این بخش از آیات (۲۸-۲۹) را با نوای دلنشین یاسر الدوسری و ترجمۀ فارسی می‌شنویم.

@enjoy_quran

🔗 Aparat - Instagram - کیفیت عالی


-
تأملات موسوی ۱ | همهٔ روزها روز خدا است اما برخی روزها خدایی‌تر

تأملات موسوی ۲ | خدا اشتیاق تو را - ای موسی- بیشتر و بیشتر کند

تأملات موسوی ۳ | ای موسی! اشتیاق تو افزون، اما این کار سزاوار نبو

تأملات موسوی ۴ |حق‌گفتن کافی نیست، چگونه‌گفتن نیز اهمیت دارد

تأملات موسوی ۵ | حق‌گویی و نرم‌گویی قابل جمع است

تأملات موسوی ۶ | در خانهٔ فرعون بزرگ شد اما ارزش‌هایش فرعونی نشد

تأملات موسوی ۷ | کدام مهم‌تر است: قوت بازوی موسی یا قوت قلب او؟!

تأملات موسوی ۸ | زن محجوب و مرد امنِ چشم و دل سیر

تأملات موسوی ۹ | ادعا می‌کنند بر اوضاع اشراف کامل دارند اما...


پذیرش فرد بی‌نقص که هنر نیست، هنر آن است به رغم نقص‌ها و لغزش‌ها یکدیگر را بپذیریم. این راه، حضور همگی را می‌خواهد.


«آیا نسبت به این کلام سستی و سهل‌انگاری می‌کنید (و آن را جدّی نمی‌گیرید؟)»(الواقعة/٨١).


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
« سوگند به بادها! ...و سوگند به ابرها ...و سوگند ...و سوگند ...که آن وعده و آن انذار، راست و قطعی است و روز جزا، حتماً رخ می‌دهد».

#نوای_دل‌نشان | سورهٔ الذاریات دارای ٦٠ آیه، سوره‌ای خالص مکی است [نک: ابن کثیر] كه مقصود اصلی سوره، عبادت خداوند و حقانیت روز قیامت است. در این سوره به صورت اجمالی گوشه‌هایی از قصهٔ انبیاء (ابراهیم، لوط، هود، صالح، موسی و نوح) نیز آمده است. تلاوت بخشی از آیات سورۀ هود (کامل) را با نوای دلنشیین عبدالرشید الصوفی و ترجمۀ فارسی می‌شنویم.

هشدار: قرائت از نوع روایت «حفص» نیست.

@enjoy_quran

🔗 Aparat - Instagram - کیفیت عالی


بالاخره یکجایی این همه فعل خراب و این همه ستم با قوانین خدا به بن‌بست می‌رسد...


– همدیگر را با لغزش‌هایمان بپذیریم

#راه_ما | قرار نیست اطرافیان و هم‌مسیران ما، برای همیشه در یک خط ثابت ایمانی و اخلاقی سیر کنند تا ما آنان را بپذیریم. لغزش‌ها در کمین همهٔ ماست، همهٔ ما؛ با این لغزش‌ها یکدیگر را بپذیریم. پذیرفتن نه به معنای فقط بخشیدن، بلکه فراتر از آن، مشارکت‌دادن و مشورت‌گرفتن از ایشان:

[فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ]: « از آنان درگذر و برایشان طلب آمرزش نما و در کارها با آنان مشورت و رایزنی کن»(آل عمران/ ۱۵۹).
مشورت کردن چرا؟ که ببینند گوش شنوایی برای سخنان آنان وجود دارد و به همکاری و همفکری ایشان نیاز است(نک: طبری ٧/ ٣٤٣).

@enjoy_quran
__
منابع:
طبری(۳۱۰ق)، جامع البيان في تأويل القرآن، مؤسسة الرسالة، ۱۴۲۰ق.


﴿..فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْر...﴾


[...فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ]: «... پس برایشان این داستان (و شبیه آن) را بازگو کن بلکه بیندیشند» ﴿الأعراف/۱۷۶﴾.


— ادعا می‌کنند بر اوضاع اشراف کامل دارند اما...

#تأملات_موسوی‌ {۹} | در میان قصه‌های قرآنی، سرگذشت آدم‌کشی و کودک‌کشی دستگاه امنیتی فرعون سرگذشت قابل تأملی است؛ آنجا كه مادر موسی فرزند خویش را در صندوقچه‌ای به آب می‌اندازد و آب، صندوقچه را به ساحل - دقیقا آنجا که دشمن حضور دارد - می‌برد. این اتفاق برای آل‌فرعون اتفاق ساده‌ای بود: کودکی گمشده بر روی آب؛ همین؛ کشتن یا نکشتن او چه خطری برای این دستگاه قدرتمند دارد؟!

[فَالْتَقَطَهُ آلُ فِرْعَوْنَ لِيَكُونَ لَهُمْ عَدُوًّا وَحَزَنًا ]: «خاندان فرعون او (یعنی کودک) را پیدا کردند تا برای ایشان (مایۀ) دشمنی و اندوه باشد» (القصص/ ٨).

حتی در ظاهر، جریان این واقعه به سود حاکم پیش رفته‌ است، وقتی آنان هزینۀ مواجهۀ علنی با مردم را تقبل می‌کنند چه باکی از کشتن در خفا دارند! آن هم کشتن طفل ضعیفی که رها شده است! به همین جهت در آیۀ مبارکه واژۀ "التقاط" انتخاب شده است: یعنی بدون هیچ برنامه و قصدی یکباره به او دست یافتند؛ این معنای التقاط است. گاهی هم قصد در کار است اما اینجا نه، که بافت آیۀ کریمه اجازه نمی‌دهد [نک: ابن فارس ٥/ ٢٦٢].

در ترجمه ظاهری آیۀ مبارکه می‌گویند: «او را پیدا کردند تا برایشان مایۀ دشمنی و اندوه باشد». بدیهی است که هدف از برگرفتن این طفل گمشده در نزد آنان این علت نبوده است. اما تصویر بدیع اینجاست که قصه از نگاه پشت پرده نقل می‌شود: هدف و انگیزۀ آنها چیز دیگری است ولی ثمره و مآل چیزی دیگر خواهد بود [زمخشری ٣/ ٣٩٤].

آیۀ کریمه ثمره و عاقبت این فعل ایشان را بیان می‌کند. در اصطلاح می‌گویند: لام در [لِيَكُونَ] لام عاقبت است [نک: ابن عطیة ٤/ ٢٧٧]. آنان برای نابودی یک ملت به زعم خود سیاست‌ورزی و تدبیر کرده‌اند، ادعا می‌کنند بر اوضاع اشراف کامل دارند و عمق سیاستشان چنان است که می‌تواند از هر بحرانی خلاصشان دهد، اما ..

اما در دام تدبیر خدا افتادند: خیلی ساده. بالاخره یکجایی این همه فعل خراب و این همه ستم با قوانین خدا به بن‌بست می‌رسد و تدبیر خدا به صورت نهانی و از مجرای اسباب گوناگون - و گاهی ساده - زمین‌گیرشان می‌کند.

برگرفتن موسی از آب، از نگاه بشری نمی‌تواند خطای راهبردی محسوب شود و آیندۀ این اتفاق را نمى‌توان پیش‌بینی کرد اما قرآن واقعه را از زاویهٔ غیب روایت می‌کند، آینده و نتیجه را همین الان می‌بیند چنان‌که گویی آنان اساسا موسی را با این انگیزه از آب برگرفتند تا دشمن آنان گردد و مایۀ نگرانی و اندوهشان باشد! چون نتیجه همین خواهد شد: [...وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ]: «...خدا بر کار خود چیره و مسلّط است، ولی بیشتر مردم (خفایای حکمت و لطف تدبیرش را) نمی‌دانند» (یوسف/ ٢١).


@enjoy_quran
__
منابع:
ابن فارس (٣٩٥ق)، معجم مقاییس اللغة، بی جا: دار الفکر، ١٣٩٩ق.
زمخشری(۵۳۸ق)، الکشاف، بيروت: دار الکتاب العربی، ۱۴۰۷ق.
ابن عطیة(٥٤٢ق)، المحرر الوجیز فی تفسیر الکتاب العزیز، بیروت: دار الکتب العلمیة، ١٤٢٢ق.


Репост из: لذت تلاوت
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
«فَالْتَقَطَهُ آلُ فِرْعَوْنَ لِيَكُونَ لَهُمْ عَدُوًّا وَحَزَنًا...»


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
« من به شما نمی‌گویم که گنجینه‌های خدا در دست من است و نمی‌گویم که من غیب می‌دانم و نمی‌گویم که من فرشته‌ام. و من (برای خوشایند شما) نمی‌گویم آنان که در نظر شما خوار می‌آیند، خداوند هیچ‌گونه خوبی و نیکی بهرهٔ ایشان نمی‌سازد....».

#نوای_دل‌نشان | سورهٔ هود دارای ۱۲۳ آیه، سوره‌ای مکی است (نک: بغوی و ابن کثیر) که تعداد قابل توجهی از آیات آن در مورد سرآمد پیامبران است. تلاوت بخشی از آیات سورۀ هود (۲۹-۴۹) را با موضوع "سرگذشت مفصل نوح" و با نوای دلنشین اسلام صبحی و ترجمۀ فارسی می‌شنویم.
@enjoy_quran

🔗 Aparat - Instagram - کیفیت عالی


زن محجوب و مرد امنِ چشم و دل سیر

چرا آویزان تئوری و تعاریف باشیم، نحوهٔ رفتار با یک نامحرم را در یک نمونهٔ عینی رصد کنیم. ارتباط با نامحرم، طبق فهم ما از احکام دینی، در یک کلام خلاصه می‌شود: «استحیاء». گزارش قرآنی از آن دختر و وصف او به «استحیاء» در واقع مدح و تمجید از او است. یادی از او برای آیندگان، قرآن‌خوانان، و برای ما در عصر قحطی حیاء. در ادامه دختر «مَدْینی» در گفتگو با پدرش به دو ویژگی مهم اشاره می‌کند: ۱-(القوی) توانایی و کارآمدی ۲-(الأمین) تعهد، به عبارت امروزی‌تر: تخصص و پاک‌دستی. فارغ از زمان، مکان و اشخاص این عبارت بیان می‌کند که قبول هر مسئولیتی در واقع منوط به داشتن این دو ویژگی است. حتما اولین مصداق این جمله، مهمان خانه، یعنی موسی است. قوت و نیرومندی موسی برای دختران وقتی که آب برکشید مسجل شد، اما (أمین) بودن او را از کجا متوجه شدند؟

کامل این یادداشت

@enjoy_quran


• به همۀ دوستان بویژه این ۲۵ نفر برتر تبریک عرض می‌کنیم.

مبارکتان باد.


Репост из: کانال شخصی « خالد عزیزی »
لیست افراد بَرتر آزمون کتاب ((لذت قرآن))


— تشکر و توضیحات

از همۀ دوستانی که در این مدت (ایام مسابقه) با پیام‌هایشان به ما دلگرمی دادند، تشکر کردند، نقد کردند، پیشنهاد همکاری دادند، همکاری کردند و ...کمال تشکر را داریم. از خداوند متعال می‌خواهیم برای همۀ شما عزیزان در دنیا و آخرت بهترین‌ها را مقدر کند.

چند نکته را خدمت شما عرض خواهیم کرد:

- نقش کوچک ما در اجرای این مسابقه صرفا این بوده که دست‌اندرکاران محترم مسابقه مطالب را از این کانال برداشته‌اند، هم‌چنین طراحی سوال با کانال ما بوده است و از همین‌جا مراتب تقدیر خود را خدمت دست‌اندرکاران مسابقه [کانال ماموستا خالد عزیزی] عرض می‌کنیم.

اما در خصوص نقدهای شما به کتاب:

- حقیقتا این مطالب به قصد کتاب نبوده است، کتاب عبارت بود از پیامک‌های متعدد تامل قرانی که طی سالهای اول فعالیت (هشت تا ده سال پیش) این کانال نگاشته شده است.

- نویسنده مطالب یک نفر نیست. افراد متعدد بوده‌اند با ادبیات‌های مختلف. بجز بخش (برادری) که مطالب را صرفا یک فرد نوشته است.

در خصوص طراحی سوالات:

1- سعی شد سوالات مفید، مفهومی و کاربردی باشد.
2- سطح سوالات بخاطر مراعات همه مخاطبین سطح متوسط به پایین و بیشتر پایین بود.
3- حتما در کم و کیف سوالات اختلافاتی وجود دارد و چه بسا اشتباهات. بنابراین خیلی مناقشه بی‌عیب‌بودن کار خود را نداریم.


در پایان: حتما اشکالاتی هم در روند کار رخ داده است که برای تجارب بعدی ان شاء الله مفید خواهد بود. مقصود ایجاد شور کتابخوانی بوده است که به نظر ما با این حجم شرکت‌کننده حاصل شده است. خداوند همۀ شما را حفظ کند.

@enjoy_quran


Репост из: کانال شخصی « خالد عزیزی »
سوالات و پاسخ مسابقه کتابخوانی.pdf
250.4Кб
سؤالات مسابقه به همراه پاسخ آن و یکسری توضیحات راجع به برخی از سؤالات آزمون

1.1k 0 12 26 20

— رحمتش دلیل بی‌خیالی نیست.


.
.
جایزهٔ اخروی بهتر از جایزهٔ دنیوی است و هر دوی آن نصیبتان باد.

1.6k 0 3 196 68
Показано 20 последних публикаций.