دور نوشت‌ها - علی تقی‌پور رینه


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


با سه هشتگ می نویسم
#برگی_از_تاریخ
#روز_نوشت
#معرفی_کتاب
آیدی ادمین علی تقی پور
https://t.me/alireyneh63

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


#پادکست چهارم معرفی کتاب از علی تقی پور
عنوان کتاب مقاومت مدنی از اریکا چنووث
این پادکست تقدیم شده به جنبش صنفی معلمان

📌لینک پادکست گذرگاه

🆔@dourneveshtha


یک رابطه تاریخی بین شهر جبیل در لبنان، با نام کتاب مقدس بایبل وجود داره

نام اصلی این شهر به یونانی (و در انگلیسی امروز) Byblos بود که کاغذ تولید عمده شهر بود، کاغذهای این شهر رو که مثل طومار تولید می‌کردن نه کتاب و برگ‌های امروزی، بهش می‌گفتن «بیبلیون» و بعدها نام کتاب‌های مقدس چون مجموع چند طومار بود رو گذاشتن «بیبلیا» و این نام چسبید به کتاب مقدس عهد عتیق و بعد عهد جدید و شد Bible.

🆔 @dourneveshtha


نگاهی به کتاب مقاومت مدنی از اریکا چنووث

✍🏻#علی_تقی‌پور

♦️کتاب خوبی‌است با کلی امار و نکته.
اما میشه اینطور خلاصه‌اش کرد.

1️⃣-هیچ رژیمی رو یک‌دست نبنید،در همه رژیم‌ها اختلاف نظر هست و مشروعیت و حمایت مردمی براشون مهمه، حتی رژیم هیتلر

2️⃣-مقاومت مدنی در مقابل هر رژیمی ممکنه حتی رژیم توتالیتری مثل هیتلر نازی، نمونه مقاومت مردمی بدون خشونت مردم دانمارک و نروژ

3️⃣-هروقت فکر کردین مقاومت مدنی بی‌نتیجه‌‌است، شک نکنید شانش موفقیت مقاومت خشونت آمیز به مراتب کمتره و هزینه مقاومت مدنی نکردن یا تحمل ظلم هم در دراز مدت ممکنه بیشتر باشه

4️⃣-هر اعتراضی می‌کنید واکنش دولت و مردم رو در کوتاه مدت و دراز مدت بسنجید، ممکنه یک خشونت لحظه‌ای شما کلی ادم و رسانه رو در کوتاه مدت جذب جنبش کنه که با سرکوب دولت در دراز مدت منفعل بشن.پس هر کنشی رو در دو زمان بسنجید.

5️⃣-هر اعتراض خیابانی مقاومت مدنی نیست و اصلا مقاومت مدنی لزوما به دموکراسی ختم نمیشه، یک روشه که ممکن نژادپرستان هم ازش استفاده کنن.

6️⃣- همیشه از خودتون بپرسید اگر مقاومت مدنی بدون خشونت بی‌تاثیر و بیفایده است، پس چرا دولت‌ها همیشه تلاش دارن اعتراضات رو خشن نشون بدن و عوامل نفوذی رو میفرستن تا فضا رو تند و خشن کنن؟

🆔 @dourneveshtha


“All human beings, regardless of who they are or where they come from, are creatures of God and deserve respect and dignity”

“همه انسان ها، صرف نظر از اینکه چه کسانی هستند یا از کجا آمده اند، مخلوقات خدا هستند و سزاوار احترام و کرامت هستند"

♦️کشیش بارتوله د لاس کاساس، خطاب به شاهزاده فیلیپ دوم، در رساله مختصری در مورد ویرانی هندوستان" سال 1542

♦️در اعتراض به ظلم و ستم به مردمان بومی امریکا (منظور از هند مردمان امریکاست).

♦️یک قرن پیش از بدنیا امدن جان لاک؛ اولین بحث‌ها در زمینه حقوق بشر پس از کشف قاره آمریکا و کشتار بومیان آنها شکل گرفت، پرسش این بود آیا اینها پیش از پذیرش مسیحیت هم صاحب حقی هستند.یا برای دعوت آنها به دین ایا مجاز به هرکاری هستیم؟

🆔 @dourneveshtha


نگاهی به مقاله «اقتصاد سیاسی باریکه غزه » منتشر شده در نشریه انکار

✍🏻#علی_تقی‌پور

♦️این مقاله خیلی خوبی است، چون در مورد بحث تاثیر تحریم‌ها بر حماس و مردم‌ نوار غزه نکاتی داره که در مورد تاثیر تحریم ها در ایران هم صدق می کنه.

چند نکته از مقاله:

♦️- بعد از انتخابات ۲۰۰۶ و به قدرت رسیدن حماس، کشورهای غربی اجازه ندادند دولت خودگردان در یک روند تدریجی با دعوت حماس برای مشارکت در دولت، آنها را تبدیل به یک بازیگر سیاسی کنه که در نهایت بخش های نظامی خودش رو منحل کنه؛بجای اینکار از روز اول فشارها رو افزایش دادند و منجر به شکست این فرایند شدند.

♦️-اسرائیل به بهانه عدم خلع سلاح حماس ۴۰ درصد از درآمد مالیاتی فلسطینی ها رو بلوکه کرد و این مسئله تشکیلات خودگردان رو هم تضعیف کرد.

♦️-اسرائیل با موافقت آمریکا دست به مجازات جمعی مردم غزه زد و با بستن گذرگاه‌ها و تحریم غزه اقتصاد یک منطقه رو فلج کرد. در کتاب آمارها بسیار جالبی ذکر شد.

♦️-حماس هم برای شکستن تحریم‌ها اقتصاد تونلی رو ایجاد کرد، ۲۵۰ تا ۳۰۰ تونل زد تا تحریم رو دور بزنه، و این ابتکار قدرت عجیبی به حماس داد.

تاثیر این تونل ها چی بود؟

♦️-طبقه خصوصی سنتی غزه از بین رفت و یک طبقه نوکسیه تجاری وابسته به حماس تشکیل شد.

♦️-حماس کلیه کنترل تونل ها رو در دست گرفت و از گرفتن مالیات از کالاها روز به روز سرمایه‌اش و کنترلش بیشتر شد.

♦️-حماس از اقتصاد اسرائیل مستقل شد، و چون تونل زدن رو با کمک مالی تجار انجام میداد هزینه اینکار رو جبران میکرد و در این کار هم خبره شد.

♦️میشه اینطور نتیجه گرفت که تحریم ها به نفع حماس تمام شد و فنانوری تونل زدن هم نقطه اتکا و قدرت این گروه برای مقاومت شد و اقتصاد سیاسی این منطقه بطور کل با اشتباهات پی‌درپی غربی ها به نفع حماس تغییر پیدا کرد.

📌مقاله رو در این لینک می تونید بخونید.

🆔 @dourneveshtha


نگاهی به نمایشنامه «رستم‌ دزد و الماس سیاه» نوشته شده در سال ۱۲۸۳

#علی_تقی‌پور

♦️«در مملکت ما هرکسی لواط داده و جاکشی می‌کند، صاحب شغل و کار است.سردار افخم وزیر نظمیه و سردار اکرم وزیر قورخانه می‌شود. به هرکس از نان مخلوق و‌گرانی گندم اهل مملکت می‌خورد، سر دوشی الماس می‌دهند»

♦️اینکه یک نمایشنامه انتقادی در عصر مظفرالدین شاه نوشته شده، دو سال پیش از مشروطه، خواندن‌ش به خودی خود می‌بایست جالب باشد، اما حقیقتا نمایشنامه جذابی بود. تصور نمی‌کردم در همه نقدها تا این حد شدید باشد. از طبیب و روحانی گرفته تا هر منصب داری را دزد و کلاه‌بردار معرفی کردن نشان از خشمی‌ست که نویسنده گمنام کتاب از وضعیت زمانه خود داشته، و‌ می‌توان حدس زد نویسنده کتاب فرنگ رفته است و نسبت به عقب ماندگی مملکت خود در رنج است.

♦️«این ملت بیچاره را قسمی در انظار خارجه خفیف کردند که سال‌های سال در خارجه اسم دزدی و فسق و فجور، بی غیرتی و بی رحمی، قلاشی و تقلب و شهرت پرستی با اسم ایران و ایرانی توام خواهد بود»

♦️روایت داستان جوری‌ست که در نهایت، یک دزد در همچون عصری در نظر خواننده فردی با مرام و درست کارتر از هر عالم و حکیمی جلوه می‌کند. ملاها از جیب فقرا می‌دزدند، حاکمان از باج و رشوه ملاها امرار معاش می‌کنند و طبیبان دروغین بیشتر از جلادان آدم می‌کشند.در خانه حاکم و ملا و طبیب فسخ و فجور به اشکال مختلف رواج دارد. نکته دیگر این نمایشنامه، زبان صریح و بی‌پرده آن در بیان روابط جنسی است که دستکمی از داستان های پورن ندارد.

🆔 @dourneveshtha


نگاهی به کتاب "ساواک از تاسیس تا انحلال" از مرتضی موسوی از افسران عالیرتبه ضدجاسوسی ساواک
ارائه‌کننده: #علی_تقی‌پور


لینک کانال پادکست

🆔 @dourneveshtha


نگاهی به کتاب گرافیتی چیست از کارن رشاد

✍🏻#علی_تقی‌پور

♦️همیشه دست‌شوی‌های عمومی که می‌رفتم ناخواسته چشم‌م به نوشته‌های روی در و دیوار می‌افتاد که برخی فحش بود، برخی جوک و حرف‌های سیاسی. گاهی وقت‌ها هم نوشته‌ها حالت چت‌گونه (کنش ارتباطی)داشت؛ مثل سال اولی که رفتم دانشگاه، یکی روی در دست‌شوی نوشته بود:« ۲۴ ساله که این آخوندا دهن ما رو سرویس کردن».یک دانشجو با یک رنگ دیگه خودکار در جواب‌ش نوشت:«خیلی بهت فشار اومده مهندس تاریخ هم از دست‌ت در رفته، الان ۲۵ ساله مملکت دست آخونداست». چند وقت بعد نفر اول جواب داد:«بی سواد، این متن رو من پارسال نوشتم». باز هفته بعدش نفر دوم نوشت:«چرت نگو در رو هر سال رنگ می‌کنن».

♦️خلاصه نمی‌دونستم این پدیده انقدر رایجه در دنیا که حتی اسم داره و روش مطالعات آکادمیک هم شده؛دست‌شوی های عمومی چون تفکیک جنسیتی هستند اتفاقا محل‌های خوبی هستید تا تفاوت گرافیتی‌ها رو از منظر جنسیتی مورد مطالعه قرار داد.

♦️هم گرافیتی هم نقاشی ‌های دیواری در دوران پس از سرکوب شورش‌های اعتراضی شهری درسال‌های ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۰ در آمریکا بروز پیدا کردند. مثل هر سرکوبی که بعد از خودش در بین معترضان سرکوب شده انشعابی پدید میاره، یکعده جذب سازمان‌های مارکسیست-لنیست شدن و یکعده جوان هم به یک جریان خشونت فرهنگی فاقد هرگونه هدف،جهان بینی و محتوا در عرصه نشانه‌ها رو آوردن.

♦️یک دفعه در و دیوار‌های شهرها مدرن صنعتی که پر از نشانه‌های تجاری و تبلیغاتی بودند پر شد از تگ‌ها یا اسامی که همه‌جا رو بمباران می‌کردند. این جوان‌ها هیچ جای سالمی باقی نمی‌گذاشتند. از صندلی متروها تا دیواره قطارهای شهری رو با اسپرهای رنگی پر می‌کردند از نام‌های خودشون، البته نام‌های که به هیچ محتوای خاصی هم دلالت نمی‌کردمثلا کی‌۱۲۸ . هرکی که نام خودش رو با استایل و فرمت مخصوص خودش در بیشترین اماکن می‌نوشت لقب شاه یا کینگ می‌گرفت.

♦️برای مقابله با همچین شورشی که بهش شورش نشانه‌ها هم میگن پلیس و شهرداری ها کلی هزینه کردن و مجازات تعیین کردند ولی از شدت بمباران‌ها کم نمی‌شد. گرافیت‌ها نه تمایل داشتن هنرمندانی بشن که کار خودشون رو در بازار عرضه کنند و منطق اون رو بپذیرند، نه حاضر بودن هیچ مجوزی برای کار خودشون بگیرن و در مکان های مجاز روی دیوارهای مشخصی هنرنمایی کنن، یک شورش هنری بود به تمامی معنا، که گرچه هنرآوانگاردی نبود ولی تبدیل به یک هنر توده‌ای شد که بین شهروندان فرقی نمی‌گذاشت که الیت هستند یا توده عوام، و هنرش رو به رایگان به مردم عرضه می‌کرد.

♦️این کتاب تلاش داره در ابتدا انواع مختلف گرافیتی رو با تصاویر رنگی که جمع آوری کرده، به خواننده معرفی کنه، و فرق گرافیتی رو با نقاشی‌ها و هنرهای که دولت‌ها و شهرداری‌ها روی در رو دیوار تصویر می کنند توضیح بده، و در نهایت با ذکر برخی تحلیل‌ها و مطالعات جامعه شناسانه در مورد این پدیده، دیدی تحلیلی و نظری هم به خوانندگان عرضه کنه.

🆔 @dourneveshtha


اعتراضات دانشجویان آمریکا و پروپاگاندای برای یک دولت مقتدر

✍🏻#علی_تقی‌پور

♦️رسانه‌های وابسته به ج ا شب و روز سرکوب دانشجویان و معترضان به نسل‌کشی در غزه را بازتاب می‌دهند و این‌گونه القا می‌کنند که ارزش‌های مدرن و حقوق‌بشری که از آنها دفاع می‌کنید سرابی بیش نیستند.

♦️در تضاد با این پروپاگاندا، برخی مخالفان ج ا در تلاش هستند روایت دولتمردان غربی را معتبر جلوه دهند و معترضین را محکوم کنند و آنها فریب خورده ترویست‌ها یا جوانان ناآگاه یا یهودی‌ستیز جلوه دهند.

♦️در تضاد با پروپاگاندای ج ا عمل کردن لزوما به معنی درست عمل کردن نیست.

♦️دولت‌‌ها همواره میل به تجاوز به حقوق شهروندان و جامعه را دارند و در تلاش هستند نظم مورد نظر خود را در تمامی عرصه ها اجتماعی و خصوصی حاکم کنند. در غرب به واسطه سالها مبارزه جامعه مدنی حقوق‌ها و نرم‌های دموکراتیکی تثبیت شده‌تر هستند و امکان مخالفت کم‌هزینه‌تر وجود دارد و در کشورهای مثل ایران این حقوق کمتر بدست امده و هر مخالفتی هزینه هنگفتی در بر دارد، ولی این به این معنی نیست که مبارزه برای دموکراسی و حق تعیین سرنوشت در غرب به پایان رسیده و امروز شاهد افول غرب هستیم.

♦️نزاع بین جامعه و دولت، و حفظ دالان یا راه باریک آزادی امری‌ست دائمی و قوام بخش خودآگاهی جمعی و دموکراسی. نزاعی‌ست که هربار باید درگیرد و توازنی جدید ایجاد کنند.

♦️در چارچوب روایت دستگاه‌های تبلیغاتی دولت‌ها بازی کردن در نهایت ممکن است به باور به یک دولت مقتدر داشتن در فرهنگ سیاسی یک جامعه کمک برساند. همانطور که امروز راست‌های افراطی در اپوزیسیون و راست امنیتی در حکومت برای تحقق پروژه دولت مقتدر خود، به اشکال مختلف از اعتراضات و سرکوب‌ها در غرب استفاده می‌کنند تا ضرورت یک دولت مقتدر (نه لزوما دموکراتیک) و چیره بر نظم اجتماعی را به ما بقبولانند.


🆔 @dourneveshtha


در ضرورت شوخ‌طبعی در عصر ظلمت؛نوشته‌ای از خالد کیشتانی نویسنده عراقی

♦️شوخ‌طبعی بیش از همه در تاریک‌ترین ساعات یک ملت مورد نیاز است، چرا که در چنین مواقعی‌ست که مردم رفته رفته ایمان به خود را از دست می‌دهند، تسلیم ناامیدی می‌شوند و به مرداب اندوه و افسردگی فرو می‌غلتند.

♦️در این لحظات زندگی بی‌معنی به نظر می‌رسد و وطن همانند تار عنکبوت است. مردم ارتباط خود با همشهریان‌شان را از دست می‌دهند و در نهایت بی‌کسی و تنهایی خود را می‌پذیرند و اراده برای مقاومت و ایستادن در کنار یکدیگر از بین می‌رود.

♦️شوخ طبعی بهترین درمان برای چنین بیماری‌هایی‌ست. خنده آدم را از مالیخولیا و رخوت دور می‌کند. شوخی سیاسی که توسط فردی گفته می‌شود، شهروندان را دوباره با یکدیگر پیوند می‌دهد. افراد، دیگر تنها نیستند. دیگرانی هستند که نظرات آنها را به اشتراک گذاشته‌اند.

♦️ما در رنج و امید مشترک هستیم. خنده یک برادری جمعی‌ست. آدم در تنهایی نمی‌خندد.


🆔 @dourneveshtha


نکته‌ای در مورد شعرهای ژاپنی خواندم که خیلی برام جالب اومد. فلسفه این که اشعار ژاپنی انقدر کوتاه هستند اینه که، بجای ابراز هیجان شادی، غم و عشق، تلاش‌‌ش در جهت اختفای اون هیجانه، و این امر در کوتاه نوشتن ممکن میشه.

در اشعار ملل دیگه برای بروز بیشتر اون حس و هیجان سعی می‌کنن بیشتر توصیف کنن و برای همین اشعار بلند میگن.

نمونه عالی این اختفا و تفاوت رو در مرثیه‌های کوتاه ژاپنی میشه دید.

مرثیه بانو کاگا نوچی‌یو در سوگ فرزندش:

آیا، امروز تا کجا رفته است؟
آن صیاد دلیر سنجاقکها

یا مرثیه شاعری دیگه در سوگ‌ شوهرش:

آنچه به نظر می‌آید
نیست، مگر
رویایی..
می‌خوابم..بیدار می‌شوم
چه وسیع است
بستر، بی‌همبستر

🆔 @dourneveshtha


می گویی که چیزی چون گل گیلاس زودگذر نیست

اما من ساعتی را به یاد دارم

که گل زندگی با یک کلمه پژمرد-

بادی هم نمی وزید


تسو رایکی، شاعر ژاپنی در قرن هفدهم میلادی

🆔 @dourneveshtha


اگر دیگر نیایم

ای درخت آلوی کنار در

فراموش مکن که در بهاران

از روی وفا شکوفان شوی


شعر از سردار ژاپنی

Minamoto no Sanetomo

در قرن ۱۲ میلادی پیش از کشته شدن در جنگ
شعری ژاپنی به سبک waka

🆔 @dourneveshtha


فلسفه روی دوچرخه

✍🏻#علی_تقی‌پور

♦️اشیا یا ابزارها نه تنها رابطه ما با هستی رو دست‌خوش تغییر می‌کنن یا به قول هایدگر:"ابزارها هستی را آشکار می‌کنند."، بلکه به مدد این تغییر درک ما از خودمون روهم تغییر میدند. نسلی که هواپیما سوار میشه، مثل نسل‌های قبل نمی تونه با همان خلوص نیت برای دعا دست‌ها رو به سمت آسمان بالا ببره.

♦️من خودم در روزهای معمولی اگر قطره‌ای بارون از آسمان بیاد بدون چتر بیرون نمیرم و اگر بیرون باشم سریع میرم جای زیر سقف تا سرما نخورم.

♦️دیروز که با دوچرخه بیرون بودم، بارون بود و تگرگ بدی میومد.اما نه ترسی از سرماخوردگی داشتم نه ترسی از شدت برخورد تگرگ‌ها.

♦️جسم من همون جسم سابق بود فقط خود همین حضور ابزاری به نام دوچرخه بود که تصور من از خودم رو تغییر داده بود. دوچرخه نه گرما می‌بخشید نه شدت برخورد تگرگ‌ها رو کم می‌کرد ولی حضورش با شتابی که در سرعت جا به جایی من ایجاد میکرد باوری در درون من رو دست خوش تغییر کرده بود. موریل برنارد، فیلسوف فرانسوی میگه:"فناوری بدن ما را گسترش می‌دهد." یعنی ارگانی مصنوعی که دیگه به مثابه جزوی از بدن محسوب میشه و ما رو تغییر میده

🆔 @dourneveshtha


ایرانی‌ها به کوروش می‌نازند و چینی‌ها به امپراتور تای‌زونگ( قرن ۶ میلادی)که یکی از قدرتمندترین امپراتوری‌های چین بود که چین رو متحد کرد.

دو فرمان جالب داشت: اول اینکه به همه فرماندهان نواحی گفته بود حکم اعدام نباید صادر بشه مگر اینکه حاکم قبلش سه‌روز روزه گرفته باشه.

دوم اینکه،گفت هیچ حاکمی حق نداره قوانین سخت‌تری برای بزه‌کاری تصویب کنه مگر اینکه اول از مخارج دربار خودش کم‌ کرده باشه، بار مالیات رو از دوش مردم کمتر کرده باشه و کارگزاران درست‌کار رو انتخاب کرده باشه، هر وقت این سه‌کار رو کرد با تشدید مجازات‌ها موافق خواهد شد.

🆔 @dourneveshtha


"کسی که میل به تعلیم دادن دارد، میل به حکومت کردن نیز دارد. کسی که میل به حکومت کردن دارد، میل به صلح آمیز کردن نیز دارد. کسی که میل به صلح آمیز کردن دارد، میل به یاری رساندن به دیگران نیز دارد. کسی که میل به یاری رساندن به دیگران دارد، میل به کامل کردن خود نیز دارد."

منسیوس (372-289 قبل از میلاد) یکی از مشهورترین فیلسوفان کنفوسیوسیسم

🆔 @dourneveshtha


نگاهی به رمان کوچه‌ی آخر از داریوش کریمی

✍🏻#علی_تقی‌پور

♦️معمولا رمان‌های معمایی نمی‌خوندم، این اولین بار بود.در بخش‌های اول کتاب، استفاده زیاد نقطه پایان جمله در متن حسابی کلافه‌ام کرد. به خودم گفتم در اول نقدی که می‌نویسم میگم به حکم ادبیات باید ویراستار کتاب رو در جهان ذهنی ادبیات به دست گیوتین انقلابیون فرانسه اعدام کرد، ولی از خشم‌م کاستم و گفتم به چیزهای مثبت کتاب فکر کنم.

♦️راستش همچین پایانی رو‌ حدس نمیزدم و اگر منظور نویسنده همین بود که خواننده حدس نزنه، باید بگم کار خودش رو درست انجام داد. صفحات اخر که رسیدم گفتم بخدا این رمان سریالی‌اه و صفحات اخر میفهمیم؛ حجم کم صفحاتی که تو دستم بود با اون همه پرسش های که تو ذهنم بود نمی‌خوند، یعنی پاسخ به هرکدوم‌ش چندین صفحه می‌خواست.

♦️فضای رمان در انگلیس و مواجه سعید با حاتم‌بیگی اول خیلی به ذهنم گنگ و سرد و غیرقابل فهم اومد، بعدن که تا انتها داستان رو خوندم، فهمیدم راه درستی برای توصیف وضع روحی روانی حاتم‌بیگی بود، و‌ شخصیت ساده سعید روهم می‌شد از دلش فهمید ولی چون اول با روای آشنا نبودم یکم عجیب میزد رفتارهاش و حتی پیشنهادات عبدی.

♦️فضای رمان در استانبول و حوادث‌ش بخش جذاب و اوج کتاب بود، انگار جرقه اولیه در ذهن خود نویسنده رمان هم از تصور حوادث استانبول بود. فضای رمان در ایران خیلی بدلم ننشست، روای خیلی سریع می‌خواست از همه چی گذرا و سریع رد بشه.

♦️اگر نویسنده رمان بودم اخرش رو خیلی بهتر تموم می‌کردم که هم معمایی باشه و هم یک پیام سیاسی توش باشه یکجوری بحث‌های سازمان‌های انقلابی اون زمان روهم قاطی‌ش می‌کردم، ولی حالا که نیستم.

🆔 @dourneveshtha


کنفوسیوس در تشریح رابطه شعر،دین-آیین و موسیقی:

« شعر منش انسانی را می‌سازد.

آیین به میانجی آداب و تشریفات، منش را می‌پرورد.

موسیقی منش را کمال می‌بخشد»

🆔 @dourneveshtha


آیین هندو و عرفان اسلامی

✍🏻#علی_تقی‌پور

♦️«نه از طریق عمل و نه از طریق علم، نه از طریق مطالعه و نه از طریق ریاضت، نه از طریق سخاوت و نه از طریق نسل، رستگاری به دست می‌آید.بلکه فقط از طریق تسلیم شدن به خداوند است که می‌توان به رستگاری رسید»
فصل ۱۸، آیه ۵۵ از بهاگاواد گیتا یکی از مهم‌ترین متون مقدس در هندوئیسم نوشته شده در قرن‌۴ پیش از میلاد مسیح

♦️در آیین هندو انسان بعد از مرگ دوباره به تن های دیگر باز خواهد گشت و تنها معدودی از افراد در بهشت جاوید زندگی خواهند کرد و از این دور تناسخ بدور خواهند ماند و آن کسانی هستند که به مجذوبیت کامل و بی تشخص در برهمن رسیده باشند. برای همین عمل، علم، مطالعه، ریاضت، سخاوت و نسل که راه‌هایی برای ارتقای «خود» است فاقد ارزش می‌باشد مگر انسان را به درجه تسلیم شدن و رهایی از تمام دلبستگی‌ها و وابستگی‌ها به دنیا برساند.

♦️در اندیشه هندو، این امر برای رهایی از بازگشت دوباره به زندگی و رنج آن است، ولی این اصل که وارد عرفان اسلامی نیز شده با چه فلسفه ای پذیرفته شده؟ مسلمانان که به تناسخ باور نداشند و معیار بهشت و جهنمی شدن را عمل صالح می دانستند نه فنای الله شدن.

#روز_نوشت

🆔 @dourneveshtha


اسرائیل و پاشنه آشیل ایران و سوریه

🆔 @dourneveshtha

Показано 20 последних публикаций.