کانون مدافعان حقوق بشر


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


کانال رسمی کانون مدافعان حقوق بشر
سایت: www.humanrights-ir.org
اینستاگرام: instagram.com/dhrc.ir
ایمیل: info@humanrights-ir.org

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
بلا تکلیف گذاشتن شهروندان از طریق پرونده باز و تهدید به اتهاماتی چون «محاربه » نوعی آزار و شکنجه روحی است
پوران ناظمی فعال اجتماعی پرونده خود را توضیح می دهد
@DhrcIran


▪️ طبق اعلان امیر رئیسیان، وکیل #پخشان_عزیزی، زندانی سیاسی کُرد، شعبهٔ نهم دیوان عالی کشور در حکمی درخواست اعادهٔ دادرسی را رد کرده است و هر لحظه خطر اجرای حکم اعدام این زندانی سیاسی وجود دارد.

▪️این وکیل دادگستری تاکید کرد که وکلای پخشان عزیزی مجددا درخواست اعادهٔ دادرسی را ثبت خواهند کرد.

▪️ سازمان عفو یین‌الملل خواستار آن شد تا برای جلوگیری از اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام پخشان عزیزی، اقدام فوری جهانی انجام شود.

▪️ معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای این نهاد گفت حکم اعدام عزیزی که خودسرانه بازداشت شده، پس از یک محاکمهٔ به شدت ناعادلانه صادر شده است.

▫️با رد اعادهٔ دادرسی، خطر اعدام پخشان عزیزی از همیشه نزدیک‌تر است. با صدای رسا مخالفت خود را با سلب حق زندگی انسان‌ها ابراز کنیم. نه به اعدام
@DhrcIran


▪️#مهدی_محمودیان، دوشنبه ۱۵ بهمن برای آغاز دوران هشت ماه حبس خود به زندان اوین منتقل شد. این فعال سیاسی دو روز بعد اعلام کرد که در اعتراض به «صدور احکام ناعادلانه و سرکوب‌ها» دست به اعتصاب غذای خشک و دارو زده است.

▪️در همین رابطه بسیاری از چهره‌های شناخته‌شده از جمله جعفر پناهی‌ فیلمساز، نرگس محمدی برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل، حسین رزاق فعال سیاسی، علی مجتهدزاده وکیل دادگستری و عالیه مطلب‌زاده فعال حقوق زنان واکنش نشان داده‌ و نسبت به آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

▪️همچنین‌ بیش از ۴۰ فعال فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از مهدی محمودیان خواستند تا به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

▪️ساعاتی پیش، مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، از اعطای مرخصی پنج روزه به ⁧ #مهدی_محمودیان خبر داد.

▫️مرخصی کوتاه مهدی محمودیان باید که به آزادی دائمی او متصل شود. تحمل حبس به جرم افشاگری در مورد واقعیت انکارناپذیر وجود ساس در زندان اوین مضحک و شرم‌آور است.
@DhrcIran


Репост из: کانال رسمی شیرین عبادی
🔸️تاریخ جمهوری اسلامی نشان داده که جنایتکاران و مفسدان با سرعت و توان بیش‌تری از نردبان ترقی بالا می‌روند! اعمال غیرقانونی و غیرانسانی آن‌ها نه تنها به محاکمه ختم نمی‌شود، بلکه بدل به نقطه‌ای درخشان در کارنامه‌ی آن‌ها می‌گردد.

🔸️سعید مرتضوی به عنوان یکی از قضات جنایتکار و فاسد حکومت و دادستان پیشین تهران، از کانون وکلای دادگستری یزد، پروانه وکالت پایه یک دریافت کرده است. پیامی واضح به سایر وکلا که بدانند حفظ استقلال و شرافتمندانه زیستن چه تاوانی و شراکت در قتل و سرکوب، چه پاداشی دارد!

🔸️سعید مرتضوی متهم به قتل زهرا کاظمی که از سوی اتحادیه اروپا و دولت آمریکا تحریم شده است امروز پروانه‌ی وکالت خود را دریافت کرده است تا در مسندی دیگر جنایات علیه شهروندان ایرانی را ادامه دهد؛ هنوز پرونده کهریزک و نقش مستقیم او را در آن جنایت آشکار فراموش نکرده‌ایم.

🔸️حالا که جمهوری اسلامی به وسيله‌ی احکام تحمیلی نهادهای امنیتی، نظام قضایی کشور را از معنا تهی ساخته و استقلال آن‌ها را بیش از پیش از بین برده است، این انتخاب نشان می‌دهد حکومت چه رویکردی نسبت به کانون وکلا دارد.

🔸️دریافت پروانه‌ی وکلات توسط سعید مرتضوی، چهره‌ی جمهوری اسلامی را بیش از همیشه عیان می‌کند. چهره‌ای بی‌آبرو که جز به روی قاتلان، مفسدان، تبهکاران، جلادان و ناقضان حقوق بشر لبخند نمی‌زند. انتخاب سعید مرتضوی به عنوان وکیل دادگستری را باید به جامعه وکلای ایران تسلیت گفت.


@ShirinEbadiofficial


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
▪️ ندا شمس، وکیل دادگستری، جزئیات یک پروندهٔ تجاوز در آمبولانس را فاش کرد.

▪️طبق اطلاع این وکیل، تکنسین آمبولانس، پس از بی‌هوش کردن قربانی که در دوران قاعدگی به سر می‌برد، با دستان خود او را مورد آزار قرار داده است.

▪️ خانم شمس می‌گوید که پس از پیگیری‌های قانونی، دادگاه فرد خاطی را به دو سال محرومیت از فعالیت شغلی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد. با این‌حال، این اقدام از سوی دادگاه تجاوز محسوب نشد و تأثیرات روانی آن بر قربانی نادیده گرفته شد.

▫️این پرونده بار دیگر وجود شکاف عمیق میان عدالت و قوانین جمهوری اسلامی پیرامون آزار جنسی را آشکار ‌کرد. عدم به رسمیت شناختن تأثیرات روانی و اجتماعی چنین جرایمی در کنار نبود سازوکارهای حمایتی برای قربانیان از عوامل کلیدی در تداوم چرخهٔ خشونت جنسی است.
@DhrcIran


▪️ ‏⁧ #شیرین_عبادی⁩، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و برندهٔ جایزهٔ نوبل صلح، از تمامی فعالین مدنی،‌ سیاسی و شهروندان خواسته تا به کمپینی که برای آزادی بی‌قید و شرط ⁧ #مهوش_ثابت⁩، زندانی ۷۲ سالهٔ بهائی، تشکیل شده پیوسته و از تمام ظرفیت‌ها برای نجات جان او استفاده کنند.

‏▪️ در قسمتی از نوشتهٔ خانم عبادی آمده است: «سال‌ها پیش مهوش ثابت در ایران موکل من بود. بیدادگاه قضایی ایران او را به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. او و گروه دیگری از اعضای جامعه بهائی این محکومیت ناعادلانه را با تحمل ۱۰ سال زندان، از سر گذراندند. این زن شریف که به جرات می‌توان گفت همچون چشمه‌ای صاف و زلال و بی‌آلایش است باز هم به بهانه‌های واهی بازداشت و در سال ۱۴۰۱ به ۱۰ سال حبس دیگر محکوم شد.»

‏▪️خانم عبادی ضمن اشاره به بیماری‌های بی‌شماری که خانم ثابت در زندان بدان مبتلا شده افزود: «مهوش ثابت قربانی ستم و تبعیض نظام‌مند جمهوری اسلامی علیه اقلیت‌ها، زنان و دگراندیشان است... او به هیچ وجه نباید به زندان بازگردد و عواقب وضعیت سلامت او، بر عهدهٔ جمهوری اسلامی است.»

▪️لینک امضای بیانیه:
https://shorturl.at/PGkEc
@DhrcIran


▪️ ریزش قضایی

▪️کاری از مانا نیستانی
@DhrcIran


▪️دیده‌بان حقوق بشر در گزارش سال۲۰۲۴ اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر در ایران به‌ویژه پس از آغاز ریاست‌جمهوری پزشکیان‌ وخیم‌تر شده است.

▪️افزایش اعدام‌ها:
ایران همچنان در صدر کشورهایی با بالاترین نرخ اعدام است.
بیش از ۴۰۰اعدام در نیمۀ نخست سال۲۰۲۴، از جمله اعدام ۲۹نفر در یک روز.

▪️سرکوب آزادی بیان و تجمع:
بازداشت فعالان، وکلا و دانشجویان ادامه دارد.

▪️تبعیض علیه اقلیت‌ها:
افزایش فشار بر بهائیان، دو سوم زندانیان بهائی زن هستند. این گزارش همچنین به تبعیض ساختاری علیه مسلمانان سنی‌مذهب، و اقلیت‌های آذری، کرد، عرب و بلوچ اشاره کرده است.

▪️حقوق زنان و دختران:
اجرای قانون حجاب و عفاف با مجازات‌هایی مانند جریمه، حبس و آموزش اجباری.
افزایش زن‌کشی و تداوم قوانین تبعیض‌آمیز.

▪️سرکوب مدافعان حقوق بشر:
آزار، تعقیب و بازداشت فعالان حقوق بشر، به‌ویژه زنان.
محکومیت ۱۱فعال سیاسی و حقوق زنان به زندان.

▪️عدم محاکمۀ عادلانه:
استفاده از اعترافات اجباری، فشار بر بازداشتی‌ها و محرومیت آن‌ها از دادرسی عادلانه.

▪️تبعیض علیه اقلیت‌های جنسی:
ادامۀ اعدام برای مردان همجنسگرا.
نبود قوانین حمایتی برای تراجنسی‌ها.
@DhrcIran


▪️ به یاد مسافران پرواز هواپیمای اوکراینی؛ زنان، مردان، کودکان و نخبگانی که قربانی سیاست‌های ظالمانه و‌ غیرانسانی شدند

▫️دادخواهی برای ۱۷۶ مسافر پرواز هواپیمای اوکراینی فراتر از عدالت‌طلبی، یک مطالبهٔ انسانی است که بر آشکار شدن حقیقت، پاسخ‌گو کردن عاملین و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی تأکید دارد.

*طرح از یاسی مصدق
@DhrcIran


▪️ #مجاهد_کورکور، زندانی محبوس در زندان شیبان اهواز، با حکم دادگاه انقلاب این شهر، برای بار دوم به اعدام محکوم شد.

▪️ او پیشتر توسط دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شده بود که این حکم در دیوان عالی کشور نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبهٔ هم‌عرض ارجاع داده شده بود.

▪️
این زندانی‌ سیاسی که از تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۱ در یکی از سلول های انفرادی زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شد، از اواسط مردادماه به بند هشت این زندان منتقل شده است.

▪️ طبق ادعای قوهٔ قضائیه، مجاهد کورکور متهم اصلی در پروندهٔ تیراندازی ۲۵آبان است که طی آن هفت شهروند ازجمله ‎#کیان_پیرفلک کشته شدند.

▪️حکم اعدام مجاهد کورکور در حالی صدور یافته است که خانواده‌های کشته‌شدگان ایذه پیش‌تر اعلام کرده بودند که او قاتل عزیزانشان نیست.

▫️ اصرار بر صدور حکم اعدام برای مجاهد کورکور، بدون شواهد معتبر، تهدیدی جدی برای عدالت و حقوق بشر است.
جان مجاهد در خطر جدی است.
@DhrcIran


▪️ #رضا_ولی‌زاده، روزنامه‌نگار ایرانی-آمریکایی با حکم ۱۰سال زندان مواجه شده و قوهٔ قضائیه او را برای ضبط اعترافات تلویزیونی تحت فشار قرار داده است.

▪️ طبق اطلاع «رادیو فردا»، اخیرا رضا ولی‌زاده به دفتر ریاست قوهٔ قضائیه برده شده تا به سؤالاتی پیرامون فعالیت‌هایش در رادیوفردا مقابل دوربین پاسخ دهد. او در این محل با یکی از خبرنگاران برنامه ۲۰:۳۰ تلویزیون جمهوری اسلامی روبه‌رو شده و از پاسخ‌دهی امتناع کرده است.

▪️ آقای ولی‌زاده پس از استعفا از رادیوفردا، در اسفند ۱۴۰۲ برای دیدار با خانواده‌اش به ایران بازگشت. او چند ماه بعد در ۲۵شهریور حکم بازداشت دریافت کرد و اول مهر دستگیر شد.

▪️ دادگاه انقلاب تهران این روزنامه‌نگار را به ۱۰سال زندان محکوم کرده است.

▪️قاضی ایمان افشاری این حکم را برای این روزنامه‌نگار به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» صادر کرده است.

▫️روزنامه‌نگاری مبتنی بر جست‌وجوی حقیقت و انعکاس صدای جامعه است و اقتدارگرایان نمی‌توانند آن را با نمایش‌های ساختگی یا اعترافات اجباری بی‌اعتبار کنند. صدور حکم ۱۰ سال حبس برای رضا ولی‌زاده محکوم است و او باید فورا آزاد شود.
@DhrcIran


▪️ امیر شهیدی‌نژاد، پدر جاویدنام #مهرشاد_شهیدی‌نژاد، پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ تصاویری از برگزاری مراسم شب یلدا بر آرامگاه فرزندش را در صفحهٔ اینستاگرام خود منتشر کرد.

▪️این پدر دادخواه همچنین شعر زیر از بیداد خراسانی را نوشت:
ما چله‌نشین شب آزادی خویشیم
ای کاش که یلدای وطن را سحری بود

▪️مهرشاد شهیدی‌نژاد، جوان ۲۰ ساله و دانشجوی دانشگاه علمی‌کاربردی اراک، همزمان با چهلم ژینا #مهسا_امینی در جریان اعتراضات مردم شهر اراک به‌دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد.

◽️در طولانی‌ترین شب سال به یاد خانواده‌های دادخواه و زندانیان سیاسی و عقیدتی و با امید طلوع صبح آزادی در وطنمان ایران
@DhrcIran


▪️آموزش واژگان سیاسی به پنج زبان
تلاشی برای آگاهی بخشی با پذیرش کثرت و تنوع


▪️جامعه ایران فراز و نشیب‌های فراوانی به خود دیده است. هر بار ناامیدی،‌ ملال و خفقان بیش از پیش در جامعه حکم‌فرما شده،‌ ناگهان فضا به واسطه‌ی یک جنبش اجتماعی یا حرکت اعتراضی گسترده تغییر یافته و جامعه فریاد زده :«من هنوز زنده و پویا هستم». پس از کشتار صدها نفر در آبان خونین ۹۸، سرکوب گسترده اعتراضات مختلف در خوزستان،‌ سرکوب گسترده جنبش‌های صنفی در سال ۱۴۰۱ و بر سر کار آمدن دولتی ارتجاعی در ایران که نشان از یک دست شدن حکومت بود، چه کسی فکر می‌کرد قتل یک دختر جوان، به سرآغاز بزرگ‌ترین حرکت اعتراضی ضداستبدادی در سراسر کشور تبدیل شود؟

▪️آیا جامعه ایران امروز بار دیگر درگیر ملال و ناامیدی است؟ پاسخ به این پرسش از این جهت که ما دیگر فضایی مانند زن زندگی آزادی را در کف خیابان نمی‌بینیم مثبت است. از طرف دیگر، مادامی که هر روز شاهد حرکات اعتراضی و اجتماعی کوچک و بزرگ،‌ به صورت جمعی از جانب بازنشستگان و به صورت فردی از جانب برخی هنرمندان هستیم، به سختی می‌توان جامعه امروز را بی‌حرکت و ناامید قلمداد کرد.

▪️به هر روی یکی از مشکلات اساسی نیروهای مخالف وضع موجود، به ویژه نیروهای خارج از کشور، بی‌عملی تا زمان لحظه‌ی انفجار جامعه است. آیا وقت آن نرسیده است که پیش از آغاز موج جدید اعتراضات،‌ یا پیش از ایجاد تغییر و تحولی بزرگ جریان‌های سیاسی،‌ اجتماعی و گروه‌های مدنی دست به کار شوند و هر کدام در حد توان خود قدم‌هایی برای توانمندسازی اعضای جامعه بردارند؟

▪️جامعه‌ی ایران،‌ از مشروطه تا امروز خواسته و ناخواسته درگیر سیاست بوده است. بر این اساس بی‌راه نیست اگر جامعه ایران را سیاسی یا به بیان دیگر همواره سیاست‌زده بنامیم. از این رو دانشی حداقلی در رابطه با اصول، مبانی و تعاریف مقدماتی علم سیاست ضروری است. من و گروهی از دوستان و همکاران همفکر در بنیاد،‌ در همین راستا سعی کردیم قدمی برای توانمندسازی برداریم.

▪️توتالیتریسم چیست؟ تفاوت جمهوری با مشروطه‌ی سلطنتی چیست؟ تعاریف درست برای پوپولیسم، لیبرالیسم و سوسیالیسم کدام است؟ این همه دعوا بر سر فدرالیسم به چه معناست؟ وقتی می‌گویند کودتا قرار است اتفاق بیفند یعنی چه؟ در بنیاد تلاش کردیم این مفاهیم را به زبان ساده در قالب انیمیشن‌های کوتاه به زبان‌های فارسی، کردی‌، عربی، ترکی و بلوچی تدوین کنیم و در دسترس عموم قرار دهیم.

▪️هدف از ارائه‌ی چند زبانی این طرح،‌ در مرحله اول پذیرش کثرت و تنوع است. همان طور که سیاست تک‌حزبی خطرناک است، سیاست‌های تک جنسیتی،‌ تک صدایی و... هم به مقصدی جز استبداد منتهی نخواهند شد.

▪️بدون شک این ویدیو‌ها مشکلاتی دارند و انتقاداتی نیز به آنها وارد است. از همه جریان‌های آگاه و توانمند درخواست می‌کنم در حد توان خود با تولید محتوای مختلف مانع تسلط سیاست تک‌صدایی شوند. جامعه ایران متکثر است. می‌بایست به این کثرت احترام گذاشت.

▪️درس اول از آموزش واژگان سیاسی به زبان ساده، درس دموکراسی را از طریق لینک در سایت «بنیاد شیرین عبادی» مشاهده کنید و با علاقه‌مندان به اشتراک بگذارید.
https://shirinebadifoundation.org/fa/%db%b6-%d9%88%db%8c%d8%af%db%8c%d9%88%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4%db%8c/
@DhrcIran


▪️ پس از سال‌ها بازداشت، حبس و دوری از خانواده، نرگس محمدی، برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل ۲۰۲۳، برای یک مرخصی کوتاه ۲۱ روزه بعد از جراحی به خانه منتقل شد.

‏▪️ وضعیت سلامت #نرگس_محمدی که با مشکل قلبی و کشف یک ضایعهٔ‌ مشکوک به سرطان همراه است، موجب نگرانی‌های جدی شده است.

▪️ مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، پیش از این خبر داده بود خانم محمدی، موکلش، اواسط آبان برای برداشتن «تومور استخوانی قسمت فوقانی ساق پا و پیوند استخوان» تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

‏▫️حکم حبس نرگس محمدی باید بی‌درنگ و بدون هیچ قید و‌شرطی متوقف شده و این فعال شناخته‌شدهٔ حقوق بشری آزاد شود. به امید آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی، از جمله مهوش ثابت و فاطمه سپهری، که بیمار و نیازمند درمان هستند.
@DhrcIran


▪️طبق اطلاع منابع حقوق بشری دادگاە انقلاب ارومیە با صدور حکمی، #مهراب_عبدالله‌زاده، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را به اعدام محکوم کرده است.

‏▪️این جوان ۲۷ سالە، اهل روستای خوشالان ارومیە و ساکن شهرک ولیعصر، توسط شعبە اول دادگاە انقلاب ارومیە بە ریاست قاضی نجف‌زادە بە اتهام بغی بە اعدام محکوم شده است.

‏▪️این حکم در اواخر شهریورماه ۱۴۰۳ به این زندانی ابلاغ شده است.

‏▪️مهراب عبدالله‌زاده در دوران بازداشت تحت شکنجه‌های روانی و جسمانی شدیدی توسط بازجویان امنیتی قرار داشته و خانوادە او نیز برای جلوگیری از خبر رسانی تحت تهدید و فشار نهادهای امنیتی قرار داشته‌اند.

▫️ما خواستار توقف فوری اجرای حکم مهراب عبدالله‌زاده و آغاز تحقیقات شفاف دربارهٔ نحوهٔ بازداشت، اعمال شکنجه و روند محاکمهٔ او هستیم. شرایطی که این حکم در آن صادر شده، حاکی از زیر‌ سوال رفتن مفهوم عدالت و نقض آشکار حقوق اولیهٔ انسانی است.
@DhrcIran


▪️ #عاطفه_رنگریز، فعال حقوق زنان که از زندان شاهرود به مرخصی درمانی اعزام شده بود به بیش از هفت سال زندان دیگر محکوم شد.

▪️طبق اعلام حسین تاج، وکیل عاطفه رنگریز، دادگاه انقلاب دامغان موکلش را برای اتهام «تشکیل گروه تلگرامی (ترجمه گاگو)» به هفت سال، و بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به هفت ماه حبس و دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم کرده است.

▪️ صدور این حکم در حالی است که درخواست تمدید مرخصی او برای درمان بیماری قلبی‌اش با مخالفت مواجه شده و وضعیت سلامت او به دلیل عدم دسترسی به درمان‌های ضروری، در خطر است.

▪️عاطفه رنگریز، در ۱۹ شهریور ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در دامغان بازداشت و نهایتاً در ۲۹ مهر۱۴۰۲، با تودیع وثیقه از زندان شاهرود آزاد شد.

▫️عاطفه رنگریز پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های خود سابقهٔ بازداشت و محکومیت را داشته است. این نحوهٔ عملکرد حکومت و الگوی تکراری پرونده‌سازی، بازداشت‌ و حبس‌های مکرر که به اعمال فشارهای سنگین جسمی و روحی منجر می‌شود، از غیرانسانی‌ترین روش‌های سرکوبی است که با هدف خسته و منزوی کردن کنشگران در پیش گرفته می‌شود. داستانشان را بازگو کنیم.
@DhrcIran


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
▪️ویدیویی از #آذر‌دخت_حق‌جویان، مادر #رضا_رسایی، معترض اعدام‌شده به دست جمهوری اسلامی، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد او بر مزار فرزندش در کرمانشاه حاضر شده و خواستار #نه_به_اعدام برای همیشه در جامعهٔ انسانی است.

◾️رضا رسایی، ۳۴ساله، در مهر۱۴۰۲ از سوی دادگاه کیفری کرمانشاه به اتهام قتل عمد به قصاص نفس محکوم شد.

◾️در رای صادره او به قتل نادر بیرامی رئیس اداره‌ اطلاعات شهرستان صحنه متهم شد.

▪️ دستگاه قضایی صبح سه‌شنبه ۱۶ مرداد، این زندانی سیاسی محبوس در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه را اعدام کرد.

▫️مجازات اعدام به غایت غیرانسانی است، زیرا تنها فرد محکوم را مجازات نمی‌کند، بلکه کل خانوادهٔ او را نیز با بار سنگین رنج دائمی روانی و اجتماعی مجازات می‌کند.
@DhrcIran


▪️ به یاد جاویدنام #کیانوش_سنجری
@DhrcIran


▪️ ‏⁧ #حسین_رونقی⁩ فعال سیاسی، امروز یکشنبه ۲۷آبان در اعتراض «به همهٔ جنایات جمهوری اسلامی» و تهدید مبارزان، با «لب‌های دوخته» به دادگاه انقلاب رفت.

▪️ او نوشت: «نه به سکوت تن میدم، نه ظلم رو می‌پذیرم،نه از رویارویی با این نیروهای ستمکار ترس به دلم راه میدم و نه از ایران میرم؛ با قلبم ایران و مردمش رو دوست دارم و با جان و وجودم مقاومت و مبارزه می‌کنم و از شما هم خواهش می‌کنم بدانید که باید در مقابل این ظالمان بایستیم، هر کسی به اندازه ای که می‌تواند باید کاری کند، بی‌تفاوت نباشد، فکر نکنیم اگر سرمان را به زیر بیندازیم و مشغول زندگی‌مان باشیم در امان خواهیم بود، همه زندگی در رفاه و امنیت را دوست داریم اما با جمهوری اسلامی شدنی نیست».

▪️این فعال سیاسی تاکید کرد: «شما تنها می‌توانید ما را بکشید، با گلوله، با باتون یا با چوبهٔ دار، یا در زندان‌ها به اسارت نگه دارید اما نمی‌توانید ما را سرسپرده و بردهٔ خود کنید.»

▫️دوختن لب‌ها، فریادی بی‌صدا علیه سرکوب آزادی بیان است. شاید این حرکت نمادین یاداوری باشد برای منحرف نشدن از هدف اصلی که همان مبارزه برای دستیابی به حقوق انسانیِ از دست رفته است‌.
@DhrcIran


▫️ به یاد #کیانوش_سنجری که تا همیشه از زندگی یک وطن بدهکار است

▪️کیانوش، روزنامه‌نگار سابق، وبلاگ‌نویس و فعال حقوق بشر متولد ۱۳۶۱ در تهران بود و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی خود را از دوران دانشجویی آغاز کرد.

▪️او در پاییز ۱۳۹۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به ۱۱ سال زندان محکوم شد.
کیانوش را در دوران حبس به بیمارستان روانی امین‌آباد منتقل کردند و تحت فشارهای شدیدی قرار دادند.

▪️کیانوش شامگاه چهارشنبه در حرکتی اعتراضی به زندگی خود پایان داد. او روز گذشته در شبکه ایکس نوشته بود در صورتی که تا غروب چهارشنبه فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی، توماج صالحی و آرشام رضایی از زندان آزاد نشوند در اعتراض به دیکتاتوری خامنه‌ای و شرکایش به زندگی‌اش پایان می‌دهد.

▪️اگر به خودکشی فکر می‌کنید، برای کمک‌ گرفتن با این شماره‌ها تماس بگیرید: در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰

*طرح از روشنک روزبهانی
@DhrcIran

Показано 20 последних публикаций.