pro uti.pdf
⏺درمان و پروفیلاکسی عفونت ادراری در کودکان
✍️آقای دکتر محمد سعید ساسان (فوق تخصص عفونی کودکان)
🚩🚩@TebeAtfal
✍️آقای دکتر محمد سعید ساسان (فوق تخصص عفونی کودکان)
پ ن ادمین کانال طب اطفال
پروفیلاکسی آنتیبیوتیک در کودکان در عفونت ادراری چه زمانی اندیکاسیون دارد؟
⬅️ پروفیلاکسی طولانیمدت و مداوم آنتیبیوتیکی برای کودکانی که سابقه عفونت ادراری (UTI) و ریفلاکس وزیکورترال (VUR) دارند (بهویژه زیر ۵ سال) و همچنین کودکانی که عفونتهای ادراری علامتدار مکرر دارند، حتی در صورت عدم وجود VUR، توصیه شده است. همچنین کودکانی که هیدرونفروز پیش از تولد یا سابقه خانوادگی قوی VUR دارند و در آنها VUR درجه III-V تشخیص داده شده است، بهویژه نوزادان زیر ۱ سال، پروفیلاکسی آنتیبیوتیکی توصیه میشود.
⬅️توقف پروفیلاکسی در کودکان بالای ۵ یا ۶ سال: برخی اکنون پیشنهاد میکنند که پروفیلاکسی در کودکان بالای ۵ یا ۶ سال که دارای VUR خفیف یا حتی متوسط (درجه I–III) هستند، بهویژه زمانی که هیچ شواهدی از اسکار کلیوی قبلی وجود ندارد، متوقف شود. اگر عفونت در این مدت عود کند و ریفلاکس ادامه یابد، اصلاح برای کسانی که پیلونفریت بالینی یا تأیید شده با اسکن DMSA دارند، باید در نظر گرفته شود.
⬅️ اهمیت کشت ادرار در دوران بارداری: صرف نظر از وجود ریفلاکس، به دختران با سابقه عفونتهای ادراری مکرر باید در مورد اهمیت کشت ادرار در دوران بارداری توصیه شود، زیرا آنها در معرض خطر بیشتری برای پیلونفریت هستند. در یک بررسی، گروهی از ۴۱ زن که در کودکی عفونت ادراری داشتند، در طول ۶۵ بارداری پیگیری شدند. آنها با گروه کنترل همسن مقایسه شدند. از بین کسانی که سابقه عفونت ادراری در کودکی داشتند، ۱۹ نفر اسکار کلیوی داشتند و ۲۲ نفر نداشتند. میزان باکتریوری در کسانی که اسکار کلیوی داشتند (۴۷٪) بیشتر از کسانی که اسکار کلیوی نداشتند (۲۷٪) بود، اما هر دو به طور قابل توجهی بیشتر از گروه کنترل بدون سابقه عفونت ادراری (۲٪) بودند. این موضوع صرف نظر از وجود ریفلاکس صادق است. حتی کسانی که در کودکی جراحی موفقیتآمیز برای اصلاح ریفلاکس انجام دادهاند، ممکن است در دوران بارداری همچنان در معرض خطر بیشتری برای پیلونفریت باشند.
⬅️ پروفیلاکسی برای کودکان با عفونتهای مکرر: کودکانی که پیلونفریت مکرر دارند و کسانی که عفونتهای ادراری تحتانی علامتدار مکرر دارند (سه بار در ۶ ماه، چهار بار در سال) نیز باید حداقل برای ۶–۱۲ ماه تحت پروفیلاکسی قرار گیرند، حتی در صورت عدم وجود VUR. نمونههای ادرار برای کشت باید هر ۳–۶ ماه یکبار بهطور دورهای گرفته شوند تا موفقیت پروفیلاکسی کنترل شود. اگر عفونت در عرض ۳ ماه پس از قطع درمان عود کند، باید دارو برای ۱۲ ماه دیگر تجویز شود. لازم نیست درمان را برای گرفتن نمونههای ادرار برای کشت قطع کنید. هنگامی که عفونت پیشرفت میکند، عامل ایجاد کننده عفونت به داروی فعلی مقاوم خواهد بود. بنابراین، محیط کشت توسط داروهای دفع شده استریل نخواهد شد.
منبع:
The Kelalis--King--Belman Textbook of Clinical Pediatric Urology (6TH)
🚩🚩@TebeAtfal