⏺نحوه صحیح آموزش از پوشک گرفتن کودکان (Toilet Training)
🗣خانم دکتر فائزه جوادی لاریجانی (فوق تخصص کلیه کودکان)
🚩🚩@TebeAtfal
🗣خانم دکتر فائزه جوادی لاریجانی (فوق تخصص کلیه کودکان)
پ ن ادمین کانال طب اطفال: تکامل کنترل ادراری در کودکان
⬅️تخلیه مثانه توسط رفلکس ساکرال از هفته ۲۰ام سن حاملگی وجود دارد. در زمان تولد، ۱۰ تا ۱۵ بار دفع ادرار در روز توسط محرکهای حس عمقی ناشی از پر شدن مثانه و همچنین رفلکس پودندال ایجاد میشود. چندین تحقیق در مورد فیزیولوژی مثانه در نوزادان و نوزادان نارس بحث کردهاند، اما چنین نظریههایی برای پزشکان چندان جالب نیستند. با این حال، دفع ادرار کم تعداد پس از روز اول زندگی طبیعی نیست.
⬅️تا سن ۲ تا ۳ سالگی، رفلکس مدولاری به تدریج توسط ورودیهای مراکز بالاتر مدولاری مهار میشود. سرعتهای مختلف بلوغ سیستم عصبی خودمختار و ارادی، امکان اختلال عملکرد مثانه را در این دوره توضیح میدهند که با پایان بلوغ فیزیولوژیکی در حدود ۲ تا ۳ سالگی از بین میرود. در حدود ۱.۵ سالگی، با کنترل ارادی اسفنکتر مخطط، نوزاد میتواند دفع ادرار را به تأخیر بیندازد، حجم مثانه را افزایش دهد و فعالیت عضله دتروسور را مهار کند.
⬅️هماهنگی یا القای این رفلکس توسط سیستم عصبی مرکزی نیز هنوز به طور کامل درک نشده است. مناطق متعددی از مغز در این فرآیند نقش دارند: ساقه مغز، هیپوتالاموس، مخچه، مرکز دفع ادرار پونتیک و لوبهای پیشانی و آهیانه. با این حال، برای پزشکان، باید به خاطر داشته باشیم که مغز بالغ اجازه میدهد، القا میکند یا رفلکس ذاتی دفع ادرار را مسدود میکند.
⬅️در کودکان سالم، از سن ۳ ماهگی تا ۳ سالگی، دفعات دفع ادرار به تدریج از ۵ بار به ۲ بار در هر ۴ ساعت کاهش مییابد (۲۰ تا ۶–۸ بار در روز). دفع ادرار منقطع در یک سوم افراد در سن ۳ ماهگی مشاهده میشود و پس از ۲ سالگی نادر میشود. ظرفیت مثانه از میانگین ۵۲–۶۷ میلیلیتر در سال اول به ۱۲۳ میلیلیتر در پایان سال سوم افزایش مییابد. در ماههای اول زندگی، ویژگیهای دینامیک ادراری شامل ظرفیت کم مثانه و فشار بالای دفع ادرار است.
⬅️کنترل ادرار در طول روز و شب نتیجه بلوغ تدریجی بین ۱.۵ تا ۵ سالگی است، با هماهنگی (۱) چرخه شبانهروزی حجم ادرار (و اسمولاریته آن)، (۲) افزایش ظرفیت مثانه، و (۳) کنترل فعالیت دتروسور. سنهای استاندارد برای دستیابی به کنترل مثانه به شرح زیر است
- در ۱.۵ سالگی، نوزاد متوجه میشود که خیس است.
- در ۲ سالگی، کنترل روزانه را به دست میآورد.
- آموزش توالت رفتن بین ۲ تا ۴ سالگی طبیعی است.
- خیس شدن در طول روز پس از ۵ سالگی ممکن است نشاندهنده یک مشکل باشد.
- در ۳ سالگی، کودک تا حدی کنترل شبانه را دارد.
- بین ۳.۵ تا ۵–۶ سالگی، کودک در طول شب و روز خشک میماند، با نشت گاهبهگاه شبانه تا ۷ سالگی.
- در سن ۵ سالگی، ۸۰٪ از کودکان خشک هستند و در ۲۰٪ باقیمانده، هر سال ۱۵٪ به طور خودبهخود خشک میشوند.
Avner pediatric nephrology 7TH
🚩🚩@TebeAtfal