📊بر اساس گزارش ایسپا در طرح نظرخواهی وضعیت اجتماعی فرهنگی دانشجویان دانشگاههای دولتی که ۲۲۵۰ دانشجو در آن شرکت کردهاند، «گشتن در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی» پرکاربردترین ابزار دانشجویان ایرانی برای گذران اوقات فراغت است که نشاندهنده اهمیت بالای این پلتفرمها در زندگی روزمره آنها است.
📊پلتفرمهای خارجی مسدودشده مثل تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و یوتیوب به ترتیب با ۹۰، ۸۵، ۶۶ و ۵۰ درصد بیشترین محبوبیت را در بین دانشجویان دارند که نشان از شکست سیاست فیلترینگ و بیاثری تلاشهای حکومت برای تبلیغ و حمایت از پلتفرمهای داخلی و همچنین نگاه کاربران به پلتفرمهای شناختهشده، معتبر و بهروز است.
📊میانگین میزان استفاده از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی در روز حدود چهار ساعت است. طبق گزارش دانشجویان شرکتکننده در این نظرخواهی نسبت به سایر ایرانیان بالای ۱۸ سال، ده برابر بیشتر از پلتفرم توییتر (ایکس) استفاده میکنند.
📊این پیامرسانها و شبکههای اجتماعی بینالمللی نهتنها برای دریافت اخبار، سرگرمی و گشتوگذار در فضای آنلاین استفاده میشوند، بلکه به عنوان ابزاری برای تسهیل فعالیتهای آموزشی و دریافت دانش و اطلاعات بهروز نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
@proxydaemi