شاهد علوی/ روزنامه‌نگار


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Блоги


برای به اشتراک گذاشتن خبر، یادداشت و گزارش‌هایی که به نظرم ارزش خواندن و دیدن دارند.
از طریق ایمیل (xorhelat.k@gmail.com) و یا ای‌دی تلگرامی @ShahedAlawi می‌توانید با من تماس بگیرید.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Блоги
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: Iran International ایران اینترنشنال
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، دو فعال صنفی معلمان فرانسه، هزار روز است که در ایران زندانی‌اند. وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد بدون آزادی شهروندان فرانسوی، هیچ مذاکره‌ای با تهران نمی‌کنیم.

گفت‌وگو با شاهد علوی، ایران اینترنشنال
@iranintltv


Репост из: به یاد آر
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
به یاد آر!
مقاومت در زندان ادامه دارد…


نخستین سالگرد کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»
با حضور جمعی از زندانیان فعلی و‌ پیشین، خانواده‌های دادخواه و فعالان ضد اعدام

یک سال از آغاز کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، که با نام کارزار «سه‌شنبه‌های سیاه» شناخته می‌شود، گذشت.
اکنون بنا داریم تا برای پاس‌داشت این حرکت بزرگ و قدردانی از تلاش‌های زندانیان عضو این کارزار، برنامه‌ای به مناسبت نخستین سالگرد کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در اتاق «به یاد آر» در کلاب‌هاوس برگزار کنیم.

از شما دعوت می‌شود در این جلسه که سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۸ شب به وقت زندان‌های ایران، در کلاب‌هاوس «به یاد آر» برگزار می‌شود، با ما همراه باشید.


🔗لینک حضور در جلسه
پخش همزمان در اسپیس توئیتر


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
به یاد آر!
مقاومت در زندان ادامه دارد ...

نخستین سالگرد کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام!»
برنامه کلاب به‌یادآر! با حضور جمعی از زندانیان فعلی و‌ پیشین، خانواده‌های دادخواه و فعالان ضد اعدام.

سه‌شنبه ۹ بهمن، ساعت ۸ شب به وقت زندان‌های ایران.
پخش همزمان در اسپیس توئیتر.

https://www.clubhouse.com/invite/p7bHK0w2yqA6vkWbZEpVYp03OR4BSaRbjbo:7A3_MrkugyGlfAaVjXpRevQ02gij5uDSxUCGHib80-M


انتقال ناگهانی مهدی حسنی و بهروز احسانی، دو زندانی محکوم به اعدام به مکان نامعلوم

امروز صبح به صورت ناگهانی و به بهانه بهداری و فیزیوتراپی مهدی حسنی را از بند ۸ و شاپور احسانی را از بند ۴ زندان اوین به اجرای احکام منتقل و از آنجا به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

احتمال می‌رود این دو زندانی برای اجرای حکم اعدام به زندان قزلحصار منتقل شده باشند و خطر اجرای حکم این دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام قریب‌الوقوع است.


Репост из: نمای انقلاب
اعتصاب گسترده در کردستان ایران در اعتراض به احکام اعدام

در پی فراخوان احزاب و نیروهای سیاسی کردستان ایران برای اعتصاب عمومی، روز چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳، کسبه و بازاریان در ۱۲ شهر از ۴ استان کشور فعالیت‌های خود را متوقف کردند. این فراخوان با امضای شش حزب و گروه در تاریخ ۳۰ دی در اعتراض به احکام اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی منتشر شد. گزارش‌ها از تهدید کسبه و بازاریان و بازداشت فعالان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی حکایت دارد.

در فراخوان این اعتصاب آمده است:
"این جنبش همچنین صدایی است برای زندانیان سیاسی مبارز که هر سەشنبه در بیش از ٣٠ زندان ایران با اعتصاب شجاعانە خود شعار «نه به اعدام» را سر می‌دهند."

جهت مشاهده لینک تصاویر موارد فوق، در وبسایت نمای انقلاب از دسته‌بندی‌ مرتبط و با فیلتر کردن تاریخ در نمودار صفحه اول سایت استفاده کنید.
www.enqelab.info

#مهسا_امینی
#ژینا_امینی
#اعتصاب
#زن_زندگی_آزادی
#پخشان_عزیزی
#وریشە_مرادی


Репост из: Iran International ایران اینترنشنال
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شاهد علوی، ایران اینترنشنال، می‌گوید بازداشت شماری از فعالان مدنی و کسبه کُرد، نشان‌دهنده هراس حکومت از اعتصاب سراسری موفق در کُردستان و الگوگیری سایر مناطق ایران از این همبستگی و اعتصاب است.
@iranintltv


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
در گفتگویی کوتاه با کامبیز عزیز، گفتم آن‌چه امروز چهارشنبه در اعتصاب کُردستان دیدیم ادامه سنت مقاومتی است که از فردای ۵۷ آغاز شد چون کُردستان تصمیم گرفته بود مقابل تبهکاری جمهوری اسلامی تسلیم نشود و مقاومت کند.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
در اعتصاب امروز چهارشنبه در کُردستان، در سقز، شهر ژینا، به استثنای داروخانه‌ها تقریبا هیچ مغازه و کسب‌وکاری باز نبود. از آن روزهایی که آدم آرزو می‌کند در شهر خودش باشد که افتخاری است بزرگ همشهری بودن با این مردمی که با اراده‌ای بالا برای مقاومت، چشم در چشم تباهی ایستاده‌اند.


Репост из: Iran International ایران اینترنشنال
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مغازه‌داران و بازاریان چندین شهر کردنشین ایران، چهارشنبه سوم بهمن در پی فراخوان احزاب کرد برای اعتراض به صدور احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی، اعتصاب کردند و کسبه، مغازه‌های خود را بسته نگه داشتند.

گفت‌‌وگو با شاهد علوی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال
@iranintltv


استقبال گسترده در کردستان از فراخوان احزاب سیاسی کرد برای اعتصاب سراسری در اعتراض به صدور احکام اعدام برای وریشه مرادی و پخشان عزیزی، می‌تواند الگویی برای دیگر مناطق ایران باشد. کُردها می‌دانند تحول با مقاومت در داخل کشور رقم می‌خورد.


Репост из: Iran International ایران اینترنشنال
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
امروز چهارشنبه، ۳ بهمن، با فراخوان احزاب کردستان ایران در اعتراض به صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی و پخشان عزیزی، اعتصاب سراسری برگزار می‌شود.


شاهد علوی، خبرنگار ایران اینترنشنال: در کردستان، اعتصاب‌ها نماد درک یک درد مشترک است
@iranintltv


جدای از سنت سیاسی سابقه‌دار کُردستان و احزاب سیاسی دارای پایگاه اجتماعی قوی که در زمان‌خای لازم با یکدیگر ائتلاف و همکاری می کنند، دلیل موفقیت اعتصاب‌ها در کردستان به این دلیل است که کُردها درک مشترکی از رنج‌هایی دارند که به آن‌ها تحمیل می‌شود.


۶ حزب سیاسی کُردستان ایران با درخواست اعتصاب در چهارشنبه سوم بهمن، برای اعتراض به احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی، بار دیگر به وظیفه نمایندگی سیاسی خود عمل کرده‌اند و خود را به شکلی در معرض رای کُردها در ایران قرار داده‌اند.

فارغ از این‌که فشارهای امنیتی و عدم همراهی جدی رسانه‌‌های جریان اصلی برای انتشار خبر بیانیه این احزاب، چه تاثیری بر میزان موفقیت و گستردگی این اعتصاب خواهد گذاشت، آن‌چه مهم است رفتار سیاسی درست این احزاب در همراهی با خواست مردم و واکنش سیاسی به دستگاه سرکوب از طریق بسیج مردمی از راه‌های مسالمت‌آمیز اما موثر است.

جریان‌های سیاسی و احزاب دیگر ایران، چه زمانی قرار است از این شیوه مبارزه کم‌هزینه اما موثر احزاب کُردستان بیاموزند؟ چرا احزاب و جریان‌های سیاسی ایران برای شروع یادگیری چیزی که یا بلد نیستند یا توان انجامش را در خود نمی‌بینند، از همین اعتصاب در کُردستان حمایت نمی‌کنند؟

از زمان ترور دکتر عبدالرحمن قاسملو، دبیرکل وقت حزب دمکرات کُردستان ایران در ۲۲ تیر ۱۳۶۸، هر زمان احزاب کُردستان ایران، چه در سالگرد آن ترور و چه بعدها در مناسبت‌های مختلف سیاسی، از مرم کُردستان دعوت به اعتصاب کرده‌اند، اعتصاب با استقبال چشمگیر انجام شده است. این بار هم گمان می‌کنم اعتصاب با استقبال گسترده‌ای مواجه شود.

نکته مثبت این‌که به جز ۶ حزبی که در هماهنگی با هم بیانیه دعوت به اعتصاب را امضا کرده‌اند، شماری حزب و جریان سیاسی دیگر کُردستان هم در بیانیه‌های مستقل از آن درخواست اعتصاب حمایت کرده و مردم را به پیوستن به اعتصاب یک روزه دعوت کرده‌اند.

خوب است جریان‌های سیاسی در ایران این را هم یاد بگیرند: این ۶ حزب و چند جریان و حزب سیاسی دیگر حامی اعتصاب، اختلافات جدی ایدئولوژیک و سیاسی با هم دارند، اما یاد گرفته‌اند در موارد مشخصی، در کنار هم و با هم برای پیشبرد اهداف سیاسی، همصدایی، ائتلاف و همراهی داشته باشند.




در توجیه توسل به خشونت و ترور در #شرایط_اضطراری و آن‌چه اقدام علیه حکومت ستمگر یا حاکم ستمگر خوانده می‌شود، در ۱۲ قرن اخیر، ده‌ها هزار صفحه، کار فکری، نظریه‌پردازی و کار فلسفی انجام شده است.

در فلسفه سیاسی، متفکران گوناگونی، حق مقاومت خشونت‌آمیز یا توسل به خشونت را به‌عنوان «آخرین راه» موجه و حتی لازم دانسته‌اند.

جان سالزبری / قرن دوازده. در کتاب پولیکراتیکس استدلال می‌کند وقتی حاکم پا را از قانون فراتر گذاشت، مردم می‌توانند همچون دشمن با او برخورد کنند و برای کنارگذاشتنش به خشوت متوسل شوند.

توماس آکویناس/قرن سیزده. در کتاب سوما تئولوژیا می‌گوید مردم از نظر اخلاقی می‌توانند برای رهایی جامعه از شرّ حاکم ستمگر اقدام کنند.

فرانسیسکو سوآرز / قرن شانزده. حذف فیزیکی حاکم را در مواردی که فساد او دامنگیر کل جامعه شده، اخلاقا موجه می‌داند.

جان کالون / قرن شانزده. می‌گوید خلع یا حتی کشتن حاکم ستمگر می‌تواند مجاز باشد.

جان لاک / قرن هفده. در رساله دوم درباره حکومت مدنی می‌گوید وقتی یک حکومت، حقوق طبیعی و قرارداد اجتماعی را نقض کند، مردم حق دارند سرنگونش کنند و به‌طور ضمنی راه را برای مقاومت خشونت‌آمیز به‌عنوان آخرین ابزار باز می‌گذارد.

فرانتس فانون /قرن بیستم. در کتاب دوزخیان روی زمین از حق استفادهٔ خشونت علیه ساختار ظالمانه‌ٔ مسلط دفاع می‌کند.

مایکل والزر/ فیلسوف معاصر. در کتاب جنگ‌های عادلانه و ناعادلانه می‌گوید اگر حاکمی توده‌ها را به نابودی بکشاند و دیگر راهی جز حذفش نباشد، می‌توان به خشونت متوسل شد.

جف مک‌ماهان/ فیلسوف معاصر در نوشته‌های خود استدلال می‌کند که خشونت یا حتی ترورِ هدفمند ممکن است در شرایطی محدود و به‌عنوان دفاع از جان بی‌گناهان موجه باشد.

هانا آرِنت/ فیلسوف معاصر در رساله درباره خشونت، گاه به شکلی ضمنی می‌پذیرد که خشونت ممکن است در مواردی اجتناب‌ناپذیر شود و معتقد است هرچند خشونت توان خلق مشروعیت پایدار را ندارد، ولی در شرایط بسته‌شدن کامل فضای سیاسی ممکن است تنها راه باشد.

و اما بحث شیرین ترور هیتلر که مشابه بحث اخیر ماست.
در هشت دهه برخی متفکران این اقدام را صریحا تایید یا توجیه کرده و گروهی دیگر آن را از مصادیقِ بارز دفاع در برابر شر مطلق دانسته‌اند.

دیتریش بونهوفر / الهی‌دان معاصر می‌گوید در مواجهه با «شر رادیکال»، گاه ارتکاب «گناهی» نظیر قتل، تنها راه جلوگیری از گناهی به‌مراتب عظیم‌تر است. او این را یک «ضرورت تراژیک» می‌داند: انتخابی دردناک اما گریزناپذیر برای نجات جان بی‌گناهان و پایان‌دادن به جنایت گسترده.

کارل یاسپرس/ فیلسوف آلمانی از چشم‌انداز «اخلاق در وضعیت اضطراری» دفاع می‌کند و اقدام به حذف هیتلر را تلاشی مشروع وقابل فهم برای جلوگیری از ادامه جنایت عظیم می‌شمارد.

راینولد نیبور / الهی‌دان و فیلسوف سیاسی می‌گوید برای مقابله با شرارت سیستماتیک نازی‌ها، توسل به قوه قهریه می‌تواند اخلاقا موجه باشد و اقدامات مقاومت آلمان علیه هیتلر را «دفاع از انسانیت در برابر شر مطلق» می‌دانست.

هانا آرنت/ اقدام برای ترور هیتلر را یک «وظیفهٔ اخلاقی» ولو دیرهنگام برای نخبگان آلمانی توصیف کرد و معتقد است وقتی ساختار قدرت تمام روزنه‌ها را بسته، حذف فیزیکی رهبر توتالیتر هم می‌تواند بخشی از عمل مسئولانه باشد.

جوآخیم فِست / مورخ می‌گوید تلاش‌ها برای کشتن هیتلر «از لحاظ اخلاقی، وظیفه‌ای ناگزیر» به‌شمار می‌رفت و وجاهت اخلاقی داشت.

کارل بارت /الهی‌دان سوئیسی در گفتارهایی اشاره کرد که پروژه کشتن هیتلر مصداقِ دفاع از ارزش‌های مسیحی در برابر ویرانگری مطلق بوده است.


تفاوت ترور حاکم ستمگر با ترویسم به مثابه یک رویه

تیرانیساید یا «ترور حاکم ستمگر» در معنای خاص، اقدامی متمرکز و استثنایی است که با هدف محدود و با قصد دفاع جمعی از مردم از رهگذر کشتن ستمگر و با رعایت اصل خدشه‌ناپذیر آسیب نزدن به افراد بی‌گناه جامعه انجام می‌شود.

در مقابل، تروریسم در معنای متعارف امروز یک روش عام برای پیشبرد اهداف سیاسی از طریق ایجاد ترس فراگیر در جامعه است که معمولا بی‌رحمانه و کور صورت می‌گیرد و اهمیتی به جان افار بی‌گناه نمی‌دهد. ترور دولتی منتقدان و مخالفان سیاسی یا ترور چهره‌های سیاسی در رقابت‌های سیاسی و یا بمب‌گذاری با هدف کشتن جمعی از مردم یا رقبای سیاسی از جمله این موارد هستند.

در ترور حاکم ستمگر، نیت اصلی، ممانعت یا پایان‌دادن به ظلم نظام‌مند از طریق حذف فردی خاص است که قدرت و اعمال ستم به او وابسته است.

در مقابل در تروریسم، خشونت معمولا به شکل گسترده و کور یا نیمه‌هدفمند اعمال می‌شود و قربانیان اغلب بی‌گناه یا تصادفی‌اند تا به واسطهٔ ایجاد رعب و وحشت در جامعه، و نه صرفا حکومت، یک خواستهٔ سیاسی یا ایدئولوژیک تحمیل شود.

قصد و انگیزه در اقدام برای کشتن دیکتاتور، عموما انگیزه «بازگرداندن نظم عادلانه» یا دست‌کم توقف ظلم گسترده است.

در مقابل در تروریسم، انگیزه عموما تحمیل اراده گروه خشونت‌ورز بر حاکمیت یا مردم از طریق ارعاب است؛ ممکن است این خواسته، ایدئولوژیک، سیاسی، مذهبی یا قومی باشد، اما در هر حال، مکانیزم رسیدن به هدف، گسترش وحشت در جامعه است.

نتیجه و پیامد اجتماعی ترور حاکم ستمگر، ممکن است ظلم را کاهش دهد یا نظام سرکوبگر را تضعیف کند و اقدامی عمدتا دفاعی است.

اما در تروریسم، شهروندان عادی دچار رعب و وحشت شده و نهادهای اجتماعی مختل می‌گردند، بی‌آنکه لزوما موجب اصلاح سیاسی شود و در بیشتر موارد، موج خشونت و سرکوب متقابل نیز برمی‌خیزد و پیامدهای بسیار منفی در پی دارد.




Репост из: Iran International ایران اینترنشنال
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شاهد علوی می‌گوید کسانی که با شادی به استقبال خبر کشته‌شدن علی رازینی و محمد مقیسه رفتند، لزوما موافق خشونت نیستند. آن‌ها معتقدند تا زمانی که امکان برگزاری دادگاه عادلانه برای این افراد وجود ندارد، این شیوه برخورد مصداق دفاع مشروع در مقابل خشونت بی‌‌رویه و سرکوب خونین مردم است.
@iranintltv


دو‌ نفر با تیراندازی از یک بلندی (دیوان عالی) در حال کشتن افرادی در خیابان هستند که نمی‌پسندند، هدف گرفتن این دو قاتل حرفه‌ای برای نجات جان مردم، حتی با این‌که می‌دانیم دو نفر دیگر (با ترس بیشتر) جای آن‌ها را می‌گیرند، واقعا مصداق دفاع مشروع و رفتار اخلاقی نیست؟

از دوستانی که نگران بازتولید خشونت هستند باید پرسید مگر یکی از اولین گام‌ها برای کاهش خشونت در جامعه، متوقف‌کردن کسانی نیست که خشونت (این‌جا آمران شکنجه و قتل دولتی) را اعمال می‌کنند؟ وقتی بازداشت و محاکمه آن‌ها ممکن نباشد، برای توقف خشونت آن‌ها چکار باید کرد؟

‏⁧ #مقیسه⁩
‏⁧ #رازینی⁩


خوشحالی از مرگ کسانی که کشتن کسب‌‌و‌کارشان است، یک شادی اخلاقی و عمیقا انسانی است.
امیدوارم تلف‌شدن مقیسه و رازینی، لبخندی کوچک بر لب خانواده‌هایی آورده باشد که عزیزان‌شان به حکم این دو جلاد، اعدام شدند و دل زندانیان سابق و فعلی این دو‌نفر را هم شاد کرده باشد.

البته حیف که تلف شد، کاش زنده‌گیری می‌شد تا با محاکمه‌اش بخشی مهم از اسرار جنایت کشتار ۶۷ و جنایاتی که در سال‌های طولانی قضاوت در دادگاه‌های انقلاب مرتکب شد، آشکار می‌شد.
‏امیدوارم روان ضارب محمد مقیسه (ناصریان) و علی رازینی در آرامش باشد و خانواده‌اش هم سلامت باشند.

و این سوال که چرا وقتی هیچ راه دیگری نیست، ترور کسانی که تا آخرین لحظه زندگی‌شان با آگاهی کامل به بی‌گناهی آدم‌ها، حکم قتل دولتی آن‌ها را می‌دهند کار بدی است؟
‏جایی که مکانیسم قانونی وجود ندارد، کشتن قاتلان حرفه‌ای بی‌رحم که برای قتل و اعدام تو خیز برداشته‌اند، دفاع مشروع نیست؟

‏⁧ #مقیسه⁩
‏⁧ #رازینی⁩

Показано 20 последних публикаций.