جمهوریت


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


📝📝 ((حرکت های ایذایی در راستای عملی نکردن قانون. همسان سازی حقوق بازنشستگان ))
✍ فرهنگ اسکندری، روزنامه نگار و بازنشسته وزارت بهداشت و درمان

@jomhuriyat

♈️ جناب دکتر پور محمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور
متاسفانه با رفتاری دو گانه  که سرشار از عوام فریبی و حرکت های ایذایی در راستای عملی نکردن خواست اصلی بازنشستگان چنان آسیبی جدی به  اعتبار جامعه بازنشستگان زده ‌که التیام آن به زودی میسر نخواهد شد۰۰۰۰۰

♈️ آسیب زدن به سرمایه اجتماعی هنر نیست بلکه ارتقاء آن بعنوان یک ارزش ملی همواره باید پاسداشت نه اینکه به آن چوب حراج زده شود؟

♈️ آن  هم از ناحیه  معاونت یک  رییس جمهوری که  همواره از نگه داشت سرمایه اجتماعی بعنوان یک حرکت ملی یاد می کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 دیوان کیفری بین المللی حکم جلب نخست وزیر و وزیر دفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

یورونیوز فارسی
@jomhuriyat

♈️ دیوان کیفری بین‌المللی روز پنجشنبه ۲۱ نوامبر حکم بازداشت بین المللی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل و محمد ضیف، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس را به اتهام جنایت علیه بشریت صادر کرد.

♈️ در بیانیه دیوان آمده است که این حکم به دلیل «جنایات جنگی صورت گرفته طی دست کم هشت اکتبر ۲۰۲۳ تا ۲۰ مه ۲۰۲۴» علیه بنیامین نتانیاهو و یوآو گلانت صادر شده است.

♈️ این بیانیه می‌افزاید: «دلایل معقول و منطقی وجود دارد که نشان می‌دهد گالانت و نتانیاهو به طور عمد و آگاهانه جمعیت غیرنظامی را در غزه از دسترسی به آنچه برای بقای آن‌ها ضروری و حیاتی بوده محروم کرده‌اند.»

♈️ قضات دیوان در این بیانیه تاکید کرده‌اند که نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل غیرنظامیان ساکن غزه را «مشخصا از مایحتاج اولیه زندگی همچون غذا، آب، دارو، ملزومات پزشکی و نیز سوخت و برق محروم کرده‌اند.»

♈️ دیوان بین المللی دادگستری همچنین اعتراض اسرائیل به صلاحیت این نهاد برای رسیدگی به اتهامات را رد کرد. در رای دیوان آمده است که «برای رسیدگی به این پرونده لازم نیست که اسرائیل صلاحیت دیوان را بپذیرد.»
این درحالیست که به گزارش الجزیره، اسرائیلی‌ها اکنون و در پی صدور این حکم باید با این موضوع کنار بیایند.

♈️ واقعیت روی زمین در غزه این است که این جنگ ۴۱۰ روزه تاکنون بیش از ۴۱ هزار کشته به جا گذاشته که اغلب آنها را غیرنظامیان بویژه زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 دستاورد بی نظیر حکم جلب نتانیاهو

✍رضا نصری
@jomhuriyat

♈️ دیوان کیفری بین‌المللی بالاخره حکم جلب نتانیاهو را صادر کرد. این بهترین اتفاق حقوقی در سال‌های اخیر است که تاثیرات سیاسی و حیثیتی قابل ملاحظه‌ای برای رژیم اسرائیل دارد.

♈️ ‏کم‌ترین آن اینکه از این پس اتحادیه اروپا هیچ بهانه‌ای برای لغو قرارداد مشارکت خود با اسرائیل (وفق ماده ۲ قرارداد) ندارد.

♈️ ‏این رویداد می‌تواند بستر حقوقی لازم را برای انواع ابتکارات دیپلماتیک‌ و سیاسی آماده کند. جامعه مدنی و فعالان حقوق بشر و رسانه‌ای هم می‌توانند از این فرصت برای ایجاد «هزینه حیثیتی» برای شرکت‌های بین‌المللی که در اسرائیل سرمایه‌گذاری می‌کنند استفاده کنند و آن‌ها را به لغو فعالیت‌ها در آنجا وادار سازند. اگر از این فرصت با هوشمندی استفاده شود، دستاوردهای بی نظیری می‌توان حاصل کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝تنهایی دیکتاتور
@jomhuriyat

♈️موسولینی وقتی در ایتالیا به قدرت رسید همچون رهبری فرهمند با آغوش باز مردم روبرو شد. در آن سال‌های نخست حکومتش «قهرمان ملی» ایتالیایی‌ها بود و «بهترین شمشیرزن و سوارکار» ایتالیا و «مردِ مردان» ایتالیا؛ همهٔ ایتالیایی‌ها گوش به فرمان او بودند. اما به‌تدریج ستارهٔ بخت دیکتاتور غروب کرد و پس از بیست سال حکومت جابرانه عاقبت مجبور به فرار شد. با این حال حتی در آخرین روزهای حکومتش باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه پشت سرش هستند.

♈️موسولینی در دسامبر ۱۹۴۴ از پایتخت به شمال ایتالیا فرار کرد. او در صدد این بود تا به نحوی جان خودش را از دست مردم و نیروهای متفقین نجات دهد.او طی فرار گذارش به شهر شمالی میلان افتاد.

♈️مردم شهر که از حضور ناگهانی موسولینی مطلع شده بودند دور ماشینش جمع شدند. شمار جمعیت به ده‌ها هزار نفر بالغ می‌شد. آن‌ها به هر دلیلی شروع کردند به شعار دادن به نفع موسولینی (رفتار مردم بعضی وقتها غیرقابل پیشبینی و گول‌زننده است).

♈️حاکم فراری ایتالیا باورش نمی‌شد که در اوج فرار و سقوط با چنین واکنش پرشوری روبرو شود. او چند ساعت بعد به همسرش گفت: «من بیست سال در این مملکت حکومت کردم اما هرگز چنین استقبال پرشوری را تجربه نکرده بودم.
تشویق‌ها به قدری کوبنده بود که دیوارها به لرزه درآمده بود.حس فوق‌العاده‌ای بود. روی صندلی ماشین ایستاده بودم و به فریادهای اعلام وفاداری آن‌ها گوش می‌دادم...»

♈️موسولینی تا چند روز باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه حامی خودش و رژیمش هستند. اما همهٔ این‌ها توهم بود. درست است که میلانی‌ها از دیدن رهبر فراری کشورشان ذوق زده شده بودند و فریاد «دوچه دوچه» سر داده بودند اما دیکتاتور عملاً هیچ طرفداری نداشت.

♈️دو سه ماه بعد از تظاهرات میلان، موسولینی امیدوار بود که لشکر انبوه پیراهن سیاهانش به کمک او بیایند. او از همهٔ طرفدارانش خواسته بود که به نقطه‌ای در شمال کشور بیایند تا همراه او با دشمن بجنگند. تعداد پیراهن سیاهان (بسیجی‌های شبه‌مسلح) به بیش از چهار میلیون تن بالغ می‌شد تا آنجا که در هر روستا و ده‌کورهٔ ایتالیا یکی دو پایگاه داشتند. اما این مربوط به دورانی می‌شد که دیکتاتور در قدرت بود...

♈️موسولینی از دستیارش پاوولینی پرسید: «چند نفر آمده اند؟» پاوولینی سکوت کرد.
موسولینی: «میگم چند نفر از پیراهن سیاهان آمده‌اند؟»
پاوولینی :«قربان فقط دوازده نفر»

🔰خلاصه‌ای از کتاب «موسولینی»
ترجمهٔ بیژن اشتری
#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝شبکه‌سازی و آینده ایران

 ♈️♈️ محمود سریع‌القلم٭
@jomhuriyat
♈️چرا روزنامۀ نیویورک تایمز بیش از ۱۳۰میلیون نفر خواننده و ۵میلیون نفر مشترک دارد؟ یک علت در میان علل مختلف به نظر مهمتر است: چون خبرنگارانی که برای نیویورک تایمز می‌نویسند "شبکه داخلی و جهانی" دارند. فقط این نیست که خبرنگاران نیویورک‌تایمز، اطلاعات (Database) دارند، کمااینکه بسیاری دیگر به آنها دسترسی دارند، بلکه به شبکه‌ای (Networking) از افراد مرتبط هستند که Data را تفسیر می‌کنند.

♈️یکبار یک خبرنگار نیویورک‌تایمز به این نویسنده گفت: به فاصله ۴۸ساعت وارد هر کشوری بشوم، می‌توانم باده نفر اول سیاسی و فکری آن کشورمصاحبه وملاقات کنم. سپس جوهر این مصاحبه‌ها را استخراج می‌کنم و با Data مخلوط می‌کنم وده‌ها میلیون نفر آن مطلب را می‌خوانند و درتصمیم‌گیری‌های خود استفاده می­‌کنند.

♈️بنابراین، خبرنگاری که شبکه‌ای ندارد ومیان ذهن خود وبرداشت خود با ده‌­ها ذهن دیگر ارتباط برقرار نمی­‌کند، سخنانش در حد تحریریه باقی می‌ماند.

♈️خبرنگاران را می‌توانیم به گروه‌­های دیگر تعمیم دهیم: کارآفرینان، سیاستمداران، نویسندگان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و گروه‌­های حرفه‌ای دیگر.

♈️اگرتولیدکننده­‌ای با هم‌قطاران داخلی وخارجی خود تبادل اطلاعات وتحلیل نکند، طبعا درمحیطِ محدودتری تصمیم‌سازی خواهد کرد.

♈️اگر نویسنده ویک دانشگاهی صرفا در خلوتِ ذهن خود، نظریه بنویسد بدون آنکه مَحّک بیرون از ذهن بخورد، در دایره‌ای با شعاع محدود قرار خواهد گرفت و کارآمدی نخواهد داشت. شعاعِ دایرۀ تعامل و معاشرت، سرنوشت افراد، بنگاه‌­ها، سیستم‌ها و حکومت‌ها را تعیین می‌کند.

♈️کسانی که کتاب­های جدید نمی­‌خوانند، سفر نمی‌کنند، مشاهده نمی‌­کنند، دیالوگ ندارندو با طیفی ازشبکه‌ها درتعامل نیستند، چگونه می‌توانندکارآفرینان، نویسندگان، سیاستمداران و خبرنگاران نوآور وخلاقی باشند؟

♈️دلیل شکستِ برجام این بوده و هست که کشور در شبکه نیست. برجام نتیجه تعجیل دو رییس‌جمهور بدون شبکه‌سازی بود.
یک رییس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند از معاهده نفتا (قرارداد تجاری آمریکا با کانادا و مکزیک) خارج شود؛ چون ۸۹نفر در سنای آمریکا آن را تایید کرده‌اند.

♈️چرا سنگاپور باجمعیتِ پنج میلیونی می‌تواند میلیاردها دلار سرمایه جذب کند؟ چون در شبکه است. چرا کره‌جنوبی میلیون‌ها دلار برای لابی خرج می‌کند؟ چون می‌خواهد در شبکه باشد.

♈️چرامعمولا در اروپا، دانشجویان لیسانس، یک سال ازچهارسال دوران تحصیل را در کشور دیگری درس می‌خوانند؟

♈️چرا بنگاه­‌های اقتصادی دائما افرادمختلف را به جلسات هیات مدیره وحتی کارمندان خود دعوت می‌کنند تا در "معرض" سخنان وتفاسیر جدید قرار گیرند؟

♈️چرا یک استاد دانشگاه باید در یک شبکۀ جهانی باشد تا بتواند نوآور باشد؟ چرا یک نمایندۀ مجلس باید در طول یک روز با نمایندگان ده‌­ها کشور در تماس باشد تا در جریان تحولات منطقه‌ای و جهانی باشد؟ چرا افراد امنیتی و نظامی باید با هم‌­قطاران خود حداقل در ۲۰-۳۰کشور تماس دائمی داشته باشند تا Data را دقیق تجزیه و تحلیل کنند و گرفتار بسته شدن زودهنگام تحلیل نشوند؟

♈️تصمیم‌سازی نیازمند شبکه‌سازی است. تصمیم‌سازی­‌های مهم­‌تر، شبکه­‌های وسیع­‌تر و پیچیده‌­تر می‌طلبد. بودنِ در شبکه‌ها حتی پی­‌آمدهای مثبتِ اخلاقی دارد؛ زیرا افراد متوجه می­‌شوند از آنها باهوش‌­تر و مطلع‌­تر و دقیق­‌تر هم وجود دارد و از دایره بسته‌­ خودخواهی، خودمحوری، خودحق‌پنداری و خودبزرگ‌پنداری خارج می­‌شوند.

♈️پیامدهای ایزوله بودن جامعه ما از جهان، خود را در ۵ تا ۱۰سال آینده نشان خواهد داد: وقتی یک دانشجو، نویسنده، دانشگاهی، صنعت­‌گر، پزشک، سیاستمدار، کشاورز و کارآفرین سال‌ها صرفا در مدارها و شبکه­‌های محدود فکر کرده، تعامل کرده و تصمیم گرفته است، نوآوری او به حداقل خواهد رسید. شبکه‌­های اجتماعی(Social Media) جایگزینی برای دیدن، شنیدن، صحبت کردن وشنیدنِ انتقاد نیستند.

♈️اگر اهمیتِ اقتصاد بین‌­الملل را دقیق و از طریق تعامل و شبکه­‌های جهانی متوجه بودیم، به احتمال زیاد در اقتصاد همسایۀ نزدیک خود در ۲۵۰کیلومتری سرمایه­‌گذاری می‌کردیم تا اینکه وقت و منابع مالی‌مان را ۱۳۹۰۰کیلومتر آن طرف دنیا با بولیوی، کوبا و ونزوئلا، که سه کشور ورشکسته سیاسی و اقتصادی هستند و به فقر و فساد معروف هستند، صرف می‌کردیم.

♈️عضویت و مشارکت در شبکه های داخلی و بین المللی تابعِ یک تصمیم پایدار برای پیشرفت است. به میزانی که یک فرد یا کشور وسعتِ معاشرت خود را با شبکه ها گسترش دهد، هم می آموزد، هم سیستم بنا می کند، هم آسیب پذیری ها را کم می کند، هم از قواعدِ بیشتری مطلع می شود، هم با دقت عمل می کند، هم رشد می کند، هم رقابت را یاد می گیرد و هم به یک فضیلت مجهز می شود: بهداشت روانی.
🔰متن کامل
https://www.asriran.com/fa/news/778123
#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰زمستان سخت ایران و اقتصاد ویران

✍️صلاح الدین خدیو
♈️مطابق نمودار بالابیشترین ذخایر نفتی جهان در خاورمیانه و در این منطقه هم درسواحل شمالی و جنوبی خلیج فارس قرار دارد.
ایران، عراق، قطر، عربستان، کویت، امارات و ...ثروتمندترین کشورهای جهانند،البته باحکومت هایی غیردموکراتیک

♈️بسته به زمان کشف، میزان ذخایر، کیفیت ونرخ نهایی استخراج، اندازه وعمق اسارت دمکراسی دربشکه های نفت بدست می آید

♈️ملی شدن صنعت نفت دردورەی مصدق گرچه فرازی درخشان درتاریخ معاصر است، اماباعث تبدیل ایران به دولتی رانتیر شد.
درست ترآنست که بگوییم نفت دولتی شدنه ملی و ملی شدن راستین جز با دمکراسی وتحقق ارادەی ملت ممکن نیست

♈️طرفه این جاست که درسایەی تحریم وارزان و قاچاق فروشی نفت به چینی ها، سهم دولت ایران از آوردەی ارزی روز به روز کم تر وشبیه دوران ترکتازی بریتیش پترولیوم می شود!
گویی حزب کمونیست چین جای شرکت نفت ایران و انگلیس راگرفته است

♈️بدتر از آن در حالی که عرب های خلیج فارس با استفاده از پول نفت به چینی سازی اقتصاد و تنوع بخشی به آن روی آوردەاند ایران بجای یادگرفتن راه و رسم چین فقط اسم آن را از بر کرده است!

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝حکایتی آشنا و آموزنده از عمق تاريخ!!!
✍ عباس امامی، اول آذرماه ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ بنظر میرسد فساد دستگاه روحانيت در زمان ساسانیان از زمان خسرو انوشیروان شدت گرفت هنگامی که خسرو کارداران( ماموران مالياتی ) را برکنار و و موبدان را جایگزین کرد.

♈️ فساد در خاندان پارتی بگونه‌ای بود که آنها اقدام به حساب سازی مخارج سپاه می‌کردند مقدار مالياتی که باید به مرکز فرستاده شود بعنوان مخارج سپاه کسر می‌کردند آنها در محاسبات پیادگان را سوار گزارش میدادند همچنین بجای استفاده از جنگاوران کار آزموده از بردگان و رعایای بی بهره از تعلیمات جنگی بهره میبردند و به همین سربازان سوار هم مزدی سزاوار پرداخت نمی‌کردند ولی برای خسرو انوشیروان محاسبه جنگاوران کارآزموده می‌کردند و مزد سپاهیان را کمتر از میزان مقرر و حساب شده به دربار گزارش میدادند بطوریکه شاه از وجود اسبانی بدون سوار شکایت می‌کند!!!

🔰 افول و سقوط شاهنشاهی ساسانی ص۱۱۷

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 درباره توسعه کشت نیشکر

✍محمد فاضلی
@jomhuriyat

♈️ استاندار خوزستان گفته بودند کشت نیشکر صنعت_سبز است و ۲۵ هزار هکتار زمین جدید در اختیار شرکت توسعه نیشکر خوزستان گذاشته می‌شود تا این صنعت را توسعه دهند. توییتی نوشتم و آن‌را نادرست خواندم. برخی هم حتماً فکر می‌کنند فاضلی جامعه‌شناس است از آب و کشاورزی که چیزی نمی‌داند، یک چیزی گفته است و بدشان نمی‌آید توضیح بدهند و متقاعد کنند که اشتباه کرده‌ام. چند توضیح تکمیلی ارائه کنم که چنین تصوری نداشته باشند.

♈️ برخی هم فکر می‌کنند چون گفته فوق متعلق به استاندار منصوب دولت آقای پزشکیان است، چه دلیلی دارد که در نقدش بنویسم. پاسخ روشنی دارد: من از آقای پزشکیان دفاع کردم تا عقلانیت مدار انجام امور باشد و خود ایشان هم به صراحت در نقد تخریب‌های محیط‌زیستی گذشته سخن گفته‌اند. کار ضد محیط‌زیست غلط است، فرقی نمی‌کند چه کسی انجام دهد. البته از منصوبان دولت آقای پزشکیان قبیح‌تر است.

♈️ و اما چند نکته

🔰یک. طبق «برنامه ملی سازگاری با کم‌آبی» (مصوب هیئت وزیران در اردیبهشت ۱۴۰۰) و مطابق مصوبه ۶۷مین کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی؛ در استان خوزستان باید در فاز اول در افق ۱۴۰۵ به اندازه ۱۵۹۹ میلیون مترمکعب؛ و در فاز دوم (۱۴۱۰-۱۴۰۶) ۳۵۲۷ میلیون متر مکعب کاهش برداشت از آب سطحی در بخش کشاورزی محقق شود. (صفحات ۵۸ تا ۶۱ برنامه ملی سازگاری با کم‌آبی) بنابراین جریان کلی سیاست‌ها در استان خوزستان باید به سمت کاهش برداشت از منابع آب سطحی (و زیرزمینی باشد.)

🔰دو. مجری طرح گیاهان قندی وزارت کشاورزی در ۳۰ دی ۱۴۰۲ درخصوص نیشکر گفته «سطح زیر کشت نیشکر در سال جاری ۹۰ هزار هکتار است و پیش‌بینی می‌کنیم از این سطح  ۶.۵ تا ۷ میلیون تن نیشکر تولید شود. ... سال گذشته ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن نیشکر در کشور و در استان خوزستان برداشت شد، اظهار داشت: از این میزان برداشت نیشکر، ۵۴۶ هزار تن شکر به تولید رسید.» و تأکید کرده «وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ای برای توسعه کشت نیشکر ندارد و رویکرد ما افزایش بهره‌وری تولید و کاهش آب مصرفی در مزارع نیشکر است.»

🔰سه. مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر خوزستان در ۲۰ مهر ۱۴۰۳ تولید این شرکت را ۷۰۰ هزار تن از ۷۴ هزار هکتار کشت پیش‌بینی کرده است. یک محاسبه علمی در سال ۱۳۹۲ نشان می‌دهد مقدار آب مصرفی برای تولید ۶۱۶ تن شکر در کشور ۳.۸ میلیارد متر مکعب؛ و بنابراین تولید ۷۰۰ هزار تن شکر نیازمند ۴.۳ میلیارد مترمکعب آب است.

🔰چهار. افزودن ۲۵ هزار هکتار اراضی جدید به ۷۴ هزار هکتار موجود معادل ۳۰ درصد افزایش و در نتیجه ۳۰ درصد افزایش مصرف آب و معادل ۱.۴ میلیارد مترمکعب مصرف آب بیشتر است.

🔰پنج. تأثیر ورود زهاب‌ تصفیه‌نشده مجتمع‌های توسعه نیشکر به تالاب شادگان در محدوده ۶۰۰ میلیون مترمکعب، تأثیر بر شوری آب کارون، آلودگی ناشی از سوزاندن نیشکر، بوی الکل و ... هم تأثیرات محیط‌زیستی دیگری هستند که در این‌جا به آن‌ها نمی‌پردازم.

نتیجه‌گیری

سؤالات مهمی درخصوص کشت نیشکر در خوزستان وجود دارد. اما سخن گفتن از افزایش ۲۵ هزار هکتار به مزارع نیشکر خوزستان، علی‌رغم «برنامه ملی سازگاری با کم‌آبی» و سیاست رسمی اعلام‌شده وزارت کشاورزی درخصوص افزایش ندادن سطح زیر کشت نیشکر، ابهام‌ها را بیشتر می‌کند. استانداری خوزستان و حامیان توسعه نیشکر باید به این ابهامات پاسخ بدهند.

استاندار خوزستان هم که منصوب دولت محیط‌زیست‌گرای آقای دکتر پزشکیان است، بیش از آن‌که نیشکر در وضع فعلی را صنعت سبز بخوانند و دادن زمین‌های بیشتر به آن‌را اعلام کنند، باید در جمع اصحاب نیشکر اعلام می‌کردند که سیاست‌ها و اقدامات‌شان برای الزام به کاهش مصرف آب مطابق برنامه ملی سازگاری با کم‌آبی، کاهش آلودگی، تصفیه زهاب‌های نیشکر، کاهش آلودگی هوا و سایر آلودگی‌های ناشی از فراوری نیشکر و ... چیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و پاییزی همراهان فرهیخته جمهوریت بخیر
آخر هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ آیا خلق اینهمه زیبایی و جلوه های رنگارنگ و بهشتی، از توان و اراده کسی جز خداوند مهربان و روزی دهنده خارج نیست ؟!!!

♈️ خداوند ایران عزیز را به جهت بارش های زیبا و پربرکت چند روز اخیر شکر می‌گوییم و پیشانی بندگی بر درگاه پرعظمتش قرار می دهیم؛

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 حکایتی بسیار زیبا و آموزنده از شیخ اجل، سعدی شیرین سخن؛

✍ استدلال حکمران برای توجیه مشکلات مملکت
...

🔰 نقل از گلستان سعدی

♈️ روزگاری یکی از ملوک خوارزمشاهی خطبا و وعاظ مملکت را احضار نمود. از باب گله و شکایت ایشان را گفت : آن اجرت و مستمری و وظیفه که شما را میدهم حرامتان باد! که کار خویش انجام نمی دهید. حاضران انگشت به دهان که ؛ چه کرده‌ایم؟ و خدارا زین معما پرده بردار !

♈️ گفت: عیون و جواسیس و خفیه نویسان خبر آورده‌اند که رعایا اغلب در آشکار و نهان  و در پیدا و پنهان عیب بر پادشاهی و مملکت داری ما می نهند و علیه ما سخن گویند و این روز به روز در تزاید است‌.

♈️ اخطب خطبای خوارزم گفت:
پادشاها به جان خدمت داریم ، اما خود رهنمود ده که فی المثل چگونه به بیوه زنی که شویش کشته شده و پنج عایله بر دست او مانده پاسخ گوییم؟تا نفرین ملک و مملکت نکند. پادشاه گفت: واضح است نفرین او را حواله به دشمن کنید که شویش را کشته و او را بی سرپرست گذاشته.

♈️ واعظی دیگر گفت : پاسخ پیرمردی که از صبح تا شامگاهان به کار مشغول است و اجرتش کفاف خود و چند سرعایله را نمی دهد چه گوییم؟ گفت : توضیح دهید که دشمن اسعار و نرخ‌ها گران کرده و نمی گذارد صناعت و قناعت در این مملکت رواج یابد. دیگری گفت: شباب ،  بیکار و بیعار اند و به قمار و کعب بازی اندرند و چون معترض و متعرض ایشان شویم گویند: کاری نیست تا بدان مشغول شویم. گفت : بگویید این نیز حاصل عداوت اعداست؛ چه ارکان دولت همه همت بر این نهاده اند و دشمنان این ملک نمی گذارند کار ایجاد بشود و ملک سامان یابد .

♈️ خطیبی دیگر گفت: نظامیه ها از کیفیت افتاده دریغ از خروج یک طبیب حاذق و منجم برجسته  یا فقیه و متکلم فرهیخته  بلکه مکتب خانه ها هم رو به زوال است و حدیث طلب العلم فریضه رو به فراموشی. پادشاه گفت: این همه دانم اما چه کنم که دشمن عمده طبیبان و منجمان و دانشمندان این مرز و بوم ، جذب کرده و از اینجا کوچانده است.

♈️ دیگری گفت :سرزمین ها در معرض خشکی اند آب ها هدر می روند و به سوی کشتزار هدایت نمی شوند. ملک گفت: این دیگر از مکر و مکاید دشمن است که نگذاشت چنین شود وگرنه ما را بدین مهم ، پروا بود. واعظی از میانه مجلس گفت :تاجران شاکی اند که رهزنان امان ما بریده اند و تاراج می کنند و لشکریان نیز تا رشوتی نستانند از اموال ما حراست نکنند. پادشاه گفت: این را هم استثنائاً!! به دشمن نسبت دهید! که در ارکان لشکر نفوذ کرده ناراضی می تراشد.
جوحی که خود را در زی عالمان در آورده بود و در آخر مجلس نشسته بود گفت: پادشاه ها! اکر رخصت هست و به جان در امانم سخنی بگویم؟ پادشاه گفت : آنچه در دل و در سر داری بگو ای غریبه. مگر جز شرح صدر از ما شنیده ای یا دیده ای؟!

♈️ جوحی گفت: جسارتا دشمنی که در تار و پود این مملکت به این حد رسوخ و نفوذ کرده باشد، دیگر دشمن نیست همان است که حکم کند و دست بالای همه دستهاست و همان است که بر این ملک فرمانرواست !!
چندان که مهمانی که در سال ۳۶۵ روز در منزل تو جای گرفت و ارکان منزل به مشیت اوچرخید دیگر میهمان نیست او خود میزبان است.

آنکه چنین حکم براند به ملک
شاه بخوان و تو مخوان دشمنش

یا به توان و خرد آباد کن
یا به دگر کس تو همی بفکنش

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ نوبت مردم

دغدغه مردم و جوانان مظلوم ایران در شرایط بحرانی اقتصادی چیست؟‌


دوربین گزارشگر دیده بان ایران به میان مردم آمده و از آنها درباره دغدغه زندگی شان پرسیده است؟

✍🏾مهرداد آلادین گزارشگر دیده بان ایران  نوشت: هر دولتی که سر کار می‌آید، از همان روز‌های نخستین آغاز به کار، چنین بیانیه‌هایی را صادر می‌کند. همه وزیران و کابینه دولت‌های وقت، بخصوص وزیرانی که حوزه فعالیتشان با معیشت و وضعیت اقتصادی مردم مرتبط است، پا را از این بیانیه‌ها و گفته‌ها، فراتر گذاشته و صحبت از برابری و مبارزه با فساد و تبعیض می‌کنند؛ با این وجود، نمودارها و آمارها، حاکی از افزایش تورم هستند و سفره مردم، هر روز، کوچک و کوچک‌تر می‌شود... اما چه می‌شود که دغدغه افراد یک جامعه که باید آموزش و گسترش فرهنگ باشد، به مسائل اقتصادی و معیشتی تبدیل شده است؟

با دوربین «نوبت مردم» میان شما آمدیم تا ببینیم دغدغه این روزهای شما، چه مسائلی هستند. شاید در دلتان بگویید «چشم‌بسته، غیب می‌گویید! خودمان می‌دانیم دغدغه این روزهای مردم، چه مسائلی هستند»

#جمهوریت


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ اظهارات زیبا و منطقی این روحانی منتقد در مورد وضعیت صنعت خودرو، بازتاب بسیاری داشته است

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝نتیجه"نه مذاکره و نه جنگ"چیزی مثل زندگی در جهنم‌ برای مردم و بهشت برای آقایان!

✍حسین جعفری

@jomhuriyat

♈️مقام رهبری:"امام حسن مجتبى شجاع‌ترین چهره‌ى تاریخ اسلام است. ایشان حاضر شد خود را و نام خود را در میان دوستان نزدیکش، فداى مصلحت واقعى کند و تن به صلح دهد."

🔰۱-همه از صلح و شجاعت در آن‌ می گویند اما در معرکه ی عمل حفظ مصلحت واقعی مردم در برابر حفظ نام و شان خود بسیار سنگین می نماید. انگار مصلحت مردم نیز چون عدالت است که در معرکه عمل، بسیار سخت و دشوار است. لذا چنان دیر می شود که حتی پذیرش صلح نیز چون‌ جنگ خسارت بار می شود.

♈️در بلاتکلیفی"نه مذاکره و نه جنگ"، مردم هم هزینه سنگین دوران جنگ را می دهند و هم از منافع صلح بی بهره، و نتیجه اش زندگی در جهنم برای مردم و زندگی در بهشت برای آقایان!

🔰۲--خلاصه همیشه انقلابی بودن و ضدیت با مذاکره با دشمن، درایت و شجاعت نیست و چه بسا در شرایطی، پذیرش مذاکره و صلح عین عقلانیت و شجاعت است. همانگونه که ائمه بارها با خلفاء مذاکره و صلح کرده تا مردم خسارت نبینند و اجازه هم ندادند تا‌ گفته شود همه باید فدای امام شوند تا حرف امام دو تا نشود.
پس چون آیت الله خمینی عمل کنید!

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝شب هنگام و افزایش قیمت خودرو

✍رضا صادقیان


@jomhuriyat
♈️افزایش قیمت خودرو و بنا به گفته خودروسازان “اصلاح قیمت” در هنگامه شب و بدون اطلاع قبلی به خریداران یکی دیگر از تردستی‌های خودروسازان داخلی بود که در شب تیره و تار در دولت چهاردهم رونمایی شد.

♈️این حماسه بی‌همتا را به رسانه‌های غیرواقع بین و جعل کنندگان روایت‌ و آنان که طی دور روز گذشته درباره آزادسازی قیمت‌ها و دفاع از بازار آزاد سنگ تمام گذشته‌اند تبریک می‌گوییم. البته این عمل رسانه‌ها قابل فهم است؛ وقتی تمام ماه‌های سال متولی نشر رپورتاژ ریز و درشت برای خودروسازان داخلی و مونتاژکاران هستید، توقعی بیش از این از آنان که ذینفع این ماجرا هستند، نمی‌رود.

♈️تا این لحظه وبا توجه به صحبت‌های چندی قبل وزیر اقتصاد در راستای باز شدن گره کور واردات خودرو و مواضع رئیس جمهور در زمان تبلیغات انتخابات و همچنین تاکید ایشان به کلیدواژه “باج‌گیری” برای تعرفه واردات خودرو، هیچ اتفاق مثبت دیگری به نفع مصرف کننده نهایی از سوی دولت رخ نداده است.

♈️به عبارتی دولت ودولت‌مردان درباره رفع انحصار از بازار، بازکردن درهای واردات، رقابتی شدن بازار خودرو و… چیزهایی گفته‌اند و مسیری دیگر را درنظر داشتند، حال راه و مسیری دیگری را پیش پای مصرف کنندگان قرار دادند.

این چند خط را بخوانید تا روایت دیگری از گران‌تر کردن قیمت خودرو را متوجه شویم.

🔰اول: هیچ صنعت و صنعتگری با رانت، فعالیت در بازار انحصاری و دست کردن در جیب مردم رشد نکرده است. شاید برای مدتی و با حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌ها و با شکل دادن به یک سیستم چاق و فربه گمان کنیم صنعت خودرو و یا هر صنعت دیگری به رشد و شکوفایی رسیده است؛ اما با باز شدن درهای رقابت سرانجامی جزء شکست و ویرانی برای آن صنعت رقم نخواهد خورد.

♈️صنعتی که به رانت وارزخواری وگران فروشی و انحصار ومدیریت فشل و هزینه ساز انس گرفته باشد، دیر یا زودتغار رسوایی‌اش از بام سقوط خواهد کرد و اعتبار پوشالی‌اش از میان خواهد رفت.
این راهی که خودروسازان ایرانی باسرعت تمام و آمیخته باجهالت درحال طی کردنش هستند، نتیجه‌ای جز ویران سازی بیشتر را برای این صنعت نیمه جان رقم نخواهد زد. اینکه پس از هزاران مخفی کاری ودر شب تیره وتار قیمت را بیش ازسی درصد به اسم اصلاح قیمت تغییر بدهیم، فقط به واسطه حضور و فعالیت در یک بازار انحصاری شدنی است و لاغیر.

♈️شوخی وتعارف و چنگ زدن به دستاوردهای خیالی را کنار بگذاریم، حیات امروز صنعت خودروسازی درکشورمان وابسته به رانت و انحصار است و ذره‌ای رقابت با رقیبان را تجربه نکرده است.

🔰دوم: صنعت خودرو ایران دچار نقص و ایرادهای بسیار است. وقتی تعداد مراجعات خودروهای ایرانی به نمایندگی‌ها سه برابر استاندارد جهانی است، یعنی حال این صنعت خوب نیست و نمی‌توان با نشر چند کلیپ سفارشی در شبکه‌های اجتماعی و رونمایی از تکنولوژی دهه ۸۰ میلادی برای این صنعت آبرو ساخت و اعتبار خرید.

♈️اعتبار یک صنعت درنگاه مصرف کننده نهایی معنا پیدا می‌کند؛ نگرشی که براساس خواست خریدار وبراساس نیازها وقیمت صورتبندی شده است. بنابراین و احتمالا می‌توان برای یک خودرو بی‌کیفیت صف خرید وتقاضای کاذب تشکیل داد و با کمک پول و انتشار آگهی‌های فریبنده کیفیت نداشته و بی‌اندازه پایین را به خورد مشتری داد، اما واکنش‌های منفی مصرف کنندگان را زیر کدام قالی مخفی خواهید کرد؟
آیا به تعدادخریداران شاکی خودروها دقت کردید؟ آیا به تعداد دقیق مراجعات خودروهای صفر کیلومتر به نمایندگی‌های پس از فروش دقت کردید؟ آیا صدای ناراضیان به شنیده‌اید؟ بعید است.

♈️صنعت خودرو ایران نیازمندخانه تکانی است و هرچه زمان این تکانش به آینده حوالت داده شود، دور از ذهن نیست که خودروسازان پرمدعای امروز زیر واقعیت‌های رقابت بامحصولات مشابه از نظر قیمت، کیفیت و خدمات پس از فروش برای همیشه خمیر شوند.

♈️سوال اینجاست: آیاخودروساز ایرانی توان رقابت با خودروسازان کره جنوبی، چین، مالزی و ژاپن را دارد؟ پاسخ به این سوال ازمنظر کارشناسان خبره صنعت خودرو یک «نه» بزرگ است.

♈️اگر قرار باشد قیمت خودرو داخلی افزایش پیدا کند و همزمان هیچ توجهی به حقوق گمرکی نشود و همانند سال‌های قبل بیش از ۱۰۰ درصد مالیات به خودروهای وارداتی به اسم حمایت از تولید کننده داخلی و شاغلان این واحدها بسته شود، هیچ امیدی، تاکید می‌کنم هیچ امیدی برای شکل دادن به یک بازار رقابتی، افزایش کیفیت خودروهای داخلی و مونتاژی برای مصرف کننده نهایی وجود نخواهد داشت.

🔰متن کامل یادداشت
https://ensafnews.com/560959/

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝انتصاب از درون جبهه‌پایداری وفاق‌ملی نیست
من می‌گویم به ترامپ تبریک بگوییم، آیا جلیلی هم تبریک می‌گوید؟

✍صادق زیباکلام:
@jomhuriyat

♈️ما باید برای پیروزی دونالد ترامپ به آمریکا تبریک بگوییم و به مردم این کشور که میلیون‌ها نفر در انتخابات شرکت کردند، احترام بگذاریم. آقایان سعید جلیلی، حمید رسایی و محمود نبویان پیام تبریک به پیروزی ترامپ را خیانت می‌دانند.

♈️من معتقد هستم که مسائل هسته‌ای به این شکلی که در دو دهه گذشته شکل گرفته، به سود منافع ملی نبوده است، در حالی که این آقایان معتقدند باید این سیاست را ادامه داد.

♈️ما موضوعی به نام وفاق ملی نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری نداریم.

♈️کنشگران، احزاب، تشکل‌های مختلف سیاسی و افراد مختلف که در حوزه سیاست هستند؛ به دنبال مسائل و منافع خودشان هستند و به دنبال باور و اعتقاد خودشان هستند و موضوعی به نام وفاق ملی نمی‌تواند به وجود بیاید.

♈️شعارهایی چون وفاق ملی، اتحاد ملی و اجماع ملی، به‌عنوان شعار قشنگ هستند؛ اما هیچ واقعیت جدی نمی‌توانند داشته باشند.

♈️اگر آقای پزشکیان، مشاوران و اطرافیانش معتقد هستند که فلان شخص از جبهه پایداری و اصول‌گرایان تندرو برای استانداری، وزارت یا ... منصوب شود تا دشمنی آنان با ما کمتر شود، نام آن وفاق ملی نیست.

♈️آقای پزشکیان به‌جای اینکه این مسائل را ملاک قرار بدهد و اسم آن را وفاق ملی بگذارد، تجربه، شایستگی و سوابق اجرایی را ملاک قرار بدهد؛ نه‌اینکه یک فردی را انتخاب کنند که دشمنی جبهه پایداری را کمتر کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝بیت‌المال

✍محمدحسین غیاثی
@jomhuriyat

🔰۱- ناترازی نام مستعار ورشکستگی است.
«بر احوال آن مرد باید گریست/
که دخلش بود نوزده خرج بیست.

🔰۲- خاطرتان هست چند سال پیش یونان ورشکست شد. بله کشورها هم ورشکست می‌شوند.

🔰۳- ورشکستگی تقدیر نیست. از آسمان نازل نمی‌شود. آدم‌های زمینی آن را بوجود می‌آورند.

🔰۴- در ژاپن اگر یک مدیر به مملکت خودش ضربه بزند حتی ناخواسته، هاراکیری می‌کند. خودش را می‌کشد و خلاص.

🔰۵- در چین کمونیست هر از گاه چند هزار مدیر فاسد را دستگیر می‌کنند و از دار آویزانشان می‌کنند و خلاص.

🔰۶- در اروپا کافی است یک وزیر یا صدراعظم برای کار شخصی با کوپن دولتی بنزین بزند و بعد وقتی یادش آمد بلافاصله پول را به صندوق دولت برگرداند. فایده ندارد، باید استعفا بدهد.

🔰۷-در آمریکا یک ادم معلوم‌الحال رییس جمهور شد اما حتی یک سنت هم از بیت‌المال استفاده نکرد.

🔰۸- می‌خواهید ناترازی‌ها را اصلاح کنید آیا بدون مجازات عاملانش شدنی است؟ جدای از آنکه روش ژاپنی،چینی یا اروپایی را انتخاب کنید.

🔰۹- بحران‌های یک مملکت ماهیتی اجتماعی دارد یا بر بستری از جریانات اجتماعی حرکت می‌کند. نکته این است که تحول‌ها هم همان ماهیت را دارد و بر همان بستر حرکت می‌کند!

🔰۱۰- مجازات، بخشی از عدالت است. آیا بدون عدالت می‌توان در یک جامعه‌ی انسانی اعتماد، حرکت، تحول و امید ایجاد کرد؟
#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰در رتبه بندی ده کشور برتر جهان از حیث منابع طبیعی، ایران با ۲۷/۵ تریلیون دلار ثروت طبیعی، پنجمین کشور ثروتمند جهان است

♈️این حجم از دارایی ها درکنار آمار ناترازی ها وفقر و عقب ماندگی های محیرالعقول ایران، حکایتگر مدیریت بسیار نامطلوب و فاجعه بارحاکمیتی است که در امر مدیریت منابع وسیاستگذاری ها، بغایت بدعمل کرده و فقر وفسادِ تعمیق یافته درجای جای کشورمان نتیجه طبیعی این سوءمدیریتی است که با تکیه بر سیاستگذاریهای غلط ضمن ویران کردن ایران، زمینه ساز انواع بیچارگی‌ها شده واکثریت ملت را ناراضی وعصبانی کرده است

♈️حق ما یک‌درصد جمعیت جهان که ۷ درصد ثروت دنیا را داریم و پنجمین کشور ثروتمند کره زمین ایم این نیست که در دام سوءمدیریت و سیاستگذاریهای لجوجانه فقهاء و مجتهدینی که عمری دم از تقوا و عدالت می‌زدند، چنان گرفتار شویم که...

♈️ایکاش بعداز ۴۵ سال تجربه ناموفق حکمرانی حوزویان، رضایت به تغییر ساختار مدیریت کشور میدادید تاضمن آباد کردن ایران و توسعه متوازنی که اتفاق می‌افتد همگی از تمکّن و رفاهیات حاصله لذت ببریم و باب دین ستیزی ها نیز بسته شود.

✍اصفهان اکبر دانش سرارودی ۲۸آبان ۱۴۰۳


#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰خودروسازان روزی ۱۰۶ میلیارد تومان ضرر می‌سازند

♈️براساس صورت‌های مالی حسابرسی نشده، ایران‌خودرو و سایپا در ۶ماهه نخست امسال مجموعاً ۱۹ هزار و ۱۲۶ میلیارد تومان زیان خالص ساخته‌اند.

♈️از این مقدار، حدود ۷/۳ همت آن مربوط به گروه سایپا و حدود ۱۱/۸ همت آن نیز مربوط به گروه ایران‌خودرو است. با این حساب، زیان خالص خودروسازان در ۶ ماهه امسال ماهانه ۳/۲ همت و روزانه ۱۰۶ میلیارد تومان بوده است.

♈️بررسی‌ها نشان می‌دهد دو خو‌دروساز بزرگ دولتی تا پایان سال ۱۴۰۲ درمجموع بیش از ۲۱۱ همت زیان انباشته به ثبت رسانده‌اند. رقمی که در ۶ماهه امسال برای ایران‌خودرو حدود ۱۲۲ همت و برای گروه سایپا هنوز نامشخص است.

♈️براساس اطلاعات صورت مالی، دو شرکت خودروساز دولتی در سال‌های سال ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ و قبل از آن دارای سود انباشته بوده‌اند و عملا از سال ۱۳۹۱ وارد فاز زیان‌دهی شده‌اند.

♈️زیان انباشته این دو خودروساز که تا سال ۱۳۹۶ به حدود ۱۵ همت رسیده بود، با شروع تحریم‌ها و قیمت‌گذاری دولت، در سال ۱۳۹۷ به ۳۳ همت، تا سال ۱۴۰۰ به ۱۱۸ همت و در پایان سال ۱۴۰۲ به عدد ۲۱۱ همت رسید./فرهیختگان

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝ما و بازار گرم تقابل‌ها

✍رضا رضائی
@jomhuriyat

♈️آیا هرکس با هرکس در تقابل است، چوبش را ما باید بخوریم؟

♈️مقدمه: سالیان سال است که اطراف ما در داخل و خارج از کشور، پر شده از تقابل‌ها بر سر منافع، منابع و مصالح.

♈️متقابلین نیز در همان زمان که با هم متقابل هستند، کتکش را به ما می‌زنند. انقلابیون و ضد انقلابیون با هم در تقابل بودند، مردم را می‌کشتند، تازه به قدرت رسیده‌ها با هم در تقابل بودند، اموال مصادره شده را به غارت می‌بردند، اصول‌گرا با اصلاح‌طلب در تقابل بود، مردم را کف خیابان می‌زنند و می‌کشند، آمریکا با ج.ا.ا. در تقابل است، مردم را تحریم می‌کند، روسیه با اوکراین در تقابل است، غربی‌ها ملت ما را تحریم می‌کنند، اسرائیل با فلسطین و لبنان در جنگ است، اتحادیه اروپا خطوط کشتیرانی ما را تحریم می‌کند و...

🔰یکم: برخی از تقابل‌ها اعتقادی و ایدئولوژیک است و چون مردم را باورمند کرده و به‌عنوان سیاهی‌لشکر از آنها استفاده می‌کنند، در نهایت ملت کشته، مجروح و آواره می‌شود و زمینه‌ی دین ستیزی و دین‌گریزی شکل می‌گیرد، مثل وضعیت مردم ایران؛

🔰دوم: برخی تقابل‌ها بر سر منافع است مثل تقابل غرب و شرق که باعث شده سالیان سال منابع کشورهای ضعیف نگاه‌داشته شده غارت بشود و ملت‌ها سرگردان بین شرق و غرب از گرسنگی و فلاکت بمیرند مثل مردم ایران؛

🔰سوم: برخی از تقابل‌ها بر سر منابعی مثل آب و نفت و طلا و اورانیوم و غیره است و نه‌تنها ثروت‌ها غارت می‌شود؛ بلکه ملت‌ها زیر دست‌وپای غارتگران له می‌شوند مثل مردم ایران؛

🔰چهارم: برخی تقابل‌ها بر سر مصالح است. برای نمونه تقابل بر سر مصلحت نظام، کشور، زمامدار، حاکم، حکومت، کارگزاران، فرماندهان و مدیران که باعث می‌شود ملت تن به هر بی‌قانونی یا قانون‌گریزی بدهد و اگر ندهد، هم پیاز را بخورد و هم چوب را و هم پول را بدهد، مثل مردم ایران.

♈️به اعتقاد این کنشگر مدنی:

1⃣ به نظر می‌رسد که باید هرچه زودتر به تقابل‌ها پایان داد والا ملتی نمی‌ماند که کتک بخورد و این حق ملت شرافتمند ایران نیست؛

2⃣ به نظر می‌رسد که باید راهبرد تقابل با کشورها و بلوک‌ها و اتحادیه‌ها، تبدیل به تفاهم و مشارکت و تعامل بشود تا کشور بتواند از منافع مشترک سود ببرد و در مسیر توسعه‌ی همه‌جانبه‌ی پایدار قرار بگیرد؛

3⃣به نظر می‌رسد که باید ملت هرچه زودتر به تقابل‌های داخلی بر سر هر مسئله‌ای که هست را از طریق حذف و جایگزین پایان دهد. چه حذف و جایگزین قانون چه حکومت، چه کارگزار، چه ولی و والی و نماینده و وکیل و چه حذف و جایگزین الگو و شیوه‌های رفتاری؛

4⃣ به نظر می‌رسد که با گرم‌تر شدن بازار تقابل‌ها، ملت ایران باید هر روز شاهد تحریم بیشتر، گرانی بیشتر، فساد بیشتر، دزدی و غارت بیشتر، بی‌عدالتی بیشتر، تبعیض بیشتر و آوارگی بیشتر باشند و این پیش‌بینی به معنی پایان تاب‌آوری قشرهای مختلف اجتماعی و شروع اعتراضات و قیام محرومان خواهد بود.

♈️فراموش نکنیم که نمی‌توان از ملت گرسنه انتظار دین و تعهد به ارزش‌ها و پایداری در مقابل گرفتاری‌ها و صبر بر مصائب داشت چرا که ملت به‌جای تقابل، اتحاد را برخواهد گزید و با همبستگی ملی، بساط هر تقابلی را برخواهد چید و مسلماً برای دوران گذار و بعد از برچیده‌شدن تقابل‌ها و حذف متقابلین، طرح و برنامه‌ای هست که توسط پرچم‌داران نهضت بیداری و خیزش خردورزی اجرا خواهد شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 پروژه ی  پزشکیان

✍سلمان موسوی
@jomhuriyat

♈️معتقدم پروژه پزشکیان و پوشاندن عبای گشاد بر تن ایشان تنها یک رسالت داشت که در آینده نزدیک حجابش برچیده خواهد شد. لذا با افتخار خود را در ابتذال انتخابات و تحقق این پروژه دور نگاه داشتم.

♈️روی صحبت بنده با اصلاح‌طلبانی است که حنجره دریدند و چاک سینه گشودند، تک تک شماها در برابر ناکارآمدی و عدم تحقق وعده های ایشان مسئول هستید.

_رکورد تاریخی قیمت دلار و سکه
_رکود و سقوط وضعیت معیشت مردم
_وضعیت اینترنت
_تشدیدطرح حجاب اجباری
_افزایش قیمت خودرو
_استمرار تفکری ضد امنیت روانی و آرامش زیست اجتماعی فرهنگی در قالب وفاق ملی
_هرز دادن سرمایه های اجتماعی
_تحقیر و بی اعتباری بین المللی
و........

♈️این موارد تنها چند نمونه از خروجی آنچه شما برای فریب مردم و نشستن بر سفره انقلاب و قدرت با شعار برای ایران به صحنه آمدید.

♈️البته اعتراف می‌کنم تنها کلام راست و تحقق یافته ی پزشکیان همین نکته بود : ما دعوا نداریم همه باید روی سفره انقلاب بنشینند.
او درست می‌گوید اما آن همه که پزشکیان میگوید نه مردم بلکه شما اصلاح‌طلبان قدرت پرست و اصولگرایان فرصت طلبی هستید که ۵ دهه برای رسیدن و تقسیم نعمات برای این سفره جنگیدید حال احساس خطر شده،  برای حفظ این سفره شما و اصولگرایان باید باهم علیه منافع ملی و مردمی متحد شوید .

#جمهوریت
@jomhuriyat

Показано 20 последних публикаций.