جمهوریت


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


📝📝حالا که بحث درس گرفتن از تجربه داغ است، از تجربه اسماعیلیان درس بگیریم!

✍ حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️گویند در مثل جای مناقشه نیست و با بررسی سیر تحولات و شیوه حکمرانی اسماعیلیان الموت، درمی‌یابیم آن‌ها در بسیاری از جنبه‌ها شبیه نظام جمهوری اسلامی ایران بودند که در ادامه به چند مورد اشاره می‌رود:

🔰۱. اسماعیلیان سلسله‌ای بودند که به مدت دو سده، به شیوه‌ای نامتعارف، بر فراز قله‌ها از مرز چین تا مدیترانه، حکومت می‌کردند. حکومتی که با تمام همسایگان و حکومت‌های همجوار، از نظر مشی حکمرانی و گفتمان خود متفاوت و در زاویه بودند.

♈️دقیقا بسان نظام فعلی ایران که در منطقه و جهان، با مشی متفاوت و گفتمان تشیع آخرالزمانی دنبال ایجاد هلال شیعی و صدور انقلاب بوده و عملکردش متفاوت از دیگر کشورهای جهان است.

🔰۲. اسماعیلیان همواره بر دو سلاح و داشته مهم برای چانه زنی و پیشبرد اهداف خود متکی بودند: قلعه‌های دست نیافتنی و فداییان پای‌کار و از جان گذشته‌ای که هر مخالفی را تهدید و حذف می‌کردند.

♈️بسان جمهوری اسلامی که با دو سلاح و داشته؛ دستاوردهای هسته‌ای و جبهه مقاومت برای پیشبرد اهداف و چانه‌زنی خود تلاش می‌کند.

🔰۳. امامان اسماعیلی همواره با تمرکز و محوریت بر ایدئولوژی و عقیده خود برای همراهی و تهییج نیروها و طرفداران خود تلاش کرده و برای اینکه آن شور و همراهی را زنده نگه دارند، هر دوره با یک عنوانی، از امامان مستور و داعی بزرگ تا نمود خود امام، از پایان شریعت تا آغاز قیامت، از نزدیکی با اهل سنت تا بازگشت به مرحله شریعت و... را پیاده کردند.

♈️دقیقا مشابه نظام فعلی که از آمدن دوره اصلاحات تا دوران دولت مهرورز، از دولت اعتدال تا حاکمیت یکدست، از دولت و مجلس جوان حزب‌اللهی و انقلابی تا نهایت بسترسازی برای ظهور منجی را برای انگیزه دادن و همراهی مردم آزموده و نوید بهبود اوضاع را به آینده حواله کردند.

🔰۴. حکومت اسماعیلیان، زمان جلال الدین حسن سوم، ملقب به نومسلمان، با تعدیل اندیشه‌ها و گفتمان خود، سعی در اتحاد و نزدیکی با دنیای اهل سنت و خلیفه شد. ولی در ادامه به دلیل به خطر افتادن منافع طبقه متنفذ، بعد از مرگ یا بنا به روایتی حذف او، مجدد به رویکرد سابق و تقابلی خود برگشتند.

♈️دقیقا بسان دوره اصلاحات و ریاست جمهوری خاتمی که در پی تعامل با دنیا و تبدیل شدن به کشوری عادی بود که با آمدن احمدی نژاد آن مشی و ریل گذاری به کلی نابود و به رویکرد سابق برگشت.

🔰۵. اسماعیلیان در اوج توان خود، تا توانستند بر مشی تقابلی خود با حکام سلجوقی، عباسیان، خوارزمشاهیان و اکثریت اهل سنت مردم ایران اصرار ورزیدند. ولی در آخر با تضعیف تشکیلات و قلعه‌ها، بدون اینکه با مردم ایران و همسایگان اختلافات را حل کنند، به گونه‌ای که در برهه‌ای خلیفه عباسی از مغولان برای حذف اسماعیلیان کمک طلبید، از موضع ضعف به مواجهه با مغولان رفتند و آن‌ها نیز با فهم آن ضعف، جز به ستاندن همه داشته‌های اسماعیلیان راضی نگشته و آن بر اسماعیلیان رفت.

♈️دقیقا بسان شرایط امروز ایران که با تضعیف جبهه مقاومت و نارضایتی مردم ایران از اوضاع اقتصادی و سیاسی و اختلافات عمیق با برخی همسایگان، مورد عربستان که دوره قبل خواهان برخورد آمریکا با ایران بودند، با دست خالی به مواجهه با ترامپ می‌رود.

♈️با این اوصاف، به تجربه مورد آخر، نظام بایستی تا دیر نشده، سعی در ایجاد رضایت حداکثری مردم ایران و رفع اختلافات با همسایگان برآید تا بتواند با دست پرتر، مقابل ترامپی که می‌تواند نمود هولاکوی دیگری باشد، بایستد و یا برای مذاکره احتمالی، از موضع بالاتر وارد و داشته‌های خود را حفظ و امتیازاتی بستاند.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝توزیع تحقیر ملی به نام کوپن
✍کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️ایران دارای دومین ذخایر گاز و سومین ذخایر نفت در سطح جهان است.
ذخایر معدنی ایران ۷ درصد کل ذخایر معدنی دنیاست و از این جهت ایران در بین همه کشورها در رتبه پانزدهم دنیاست.

♈️سخنگوی دولت: تا عید دو نوبت کوپن داده می‌شود.

♈️ملتی که مالک آن ثروت عظیم و کم‌نظیر است باید با صدقه‌ای به نام کوپن گذران کنند.

♈️اگر در سال‌های جنگ برخی مواد غذایی و بهداشتی با کوپن توزیع می‌شد، اقتضای دوران جنگ بود. اما الان چه؟ حتی تحریم‌ها هم نمی‌تواند موجب این اوضاع نابسامان باشد. اگر مدیریتی شایسته و کارآمد و پاک‌دست وجود داشت ، با همین مقدار درآمد ارزی هم می‌شد اقتصادی به‌سامان داشت.

♈️دولت پزشکیان بانی چنین وضعی نیست. از عمر این دولت ۷ ماه بیشتر نگذشته‌است.

♈️بحران بی‌کفایتی نظام تقنینی و نظام اجرایی، مدیریت بی‌کفایت، نظام رانتی و فساد گسترده سال‌هاست جز اتلاف روزافزون منابع اثری نداشته‌است.

♈️به فصل سوم قانون اساسي، که مدتهاست به بی‌ارج‌ترین قانون کشور بدل شده است نگاه کنید تا شاید به یاد بیاورید که برخورداری ملت از مسکن و خوراک و بهداشت و دارو و درمان مناسب از حقوق اساسی ملت ایران است.

♈️وقتی بعد از ۴۶ سال مردم برای تامین مسکن و خوراک و دارو و درمان در اوضاعی سخت به سر می‌برند، یعنی قانون اساسی  در این موارد هم اجرا نمی‌شود.

♈️بدون اصلاح عمیق نظام تقنینی و نظام مدیریتی  و ادامه اتلاف گسترده منابع در فرآیندهای فاسد اقتصادی و سیاسی فرداروزی همین کوپن حقارت‌بار هم قابل تامین نخواهد بود.

♈️حقوق مردم که شامل برخورداری از مسکن و خوراک و بهداشت و دارو و درمان مناسب است ضایع می‌شود و بجایش صدقه‌ای می‌دهند به نام کوپن که اسمش را گذاشته‌اند کالابرگ.

♈️برای کشوری مانند ایران، خجالت آور است.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝فقط شنیدن کافی نیست، به موقع باید شنید.
✍️ علی زمانیان ... ۱۸ / ۱۱ / ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️هنگامی که اعتراضات خیابانی به اوج رسیده و اوضاع از کنترل خارج شده بود، شاه در یک نطق تلویزیونی گفت:
"صدای انقلاب شما را شنیدم"


♈️او نمی‌دانست شنیدن صدای ملت، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و اگر چنین است پس صدای مردم را باید به موقع شنید. و نکته‌ی مهم این بود که مردم، شنیدن پیام‌شان را نه نشانه‌ی بلوغ نظام سیاسی و عقلانیت، تفسیر کردند و نه آن را از منظر اخلاقی، کنشی مشفقانه، همدلانه و صادقانه احساس کردند. بلکه آن را واکنشی ریاکارانه، از موضع ضعف و غیرصادقانه یافتند. از این رو وقتی شاه صراحتا گفت که "پیام انقلاب شما را شنیدم"، این شنیدنِ دیرهنگام، نه تنها کاری از پیش نبرد که اوضاع را برای او بدتر کرد.
نظام‌های سیاسی، قبل از این که صدای مردم به انقلاب و مشت تبدیل شود، مختارانه باید آن را بشنوند، و الا انقلاب، "شنیدن" را به او تحمیل خواهند کرد.

🔰محسن مخملباف در خاطراتش آورده است:

وقتی شاه جملهٔ «من پیام انقلاب شما را شنیدم» را بر زبان آورد، همه زندانیان صدایی از خود در آوردند. یکی گفت نظام شاه فرو ریخت. یکی گفت ما پیروز شدیم. یکی به او لعنت فرستاد. وقتی پیام شاه تمام شد، بعضی از زندانیان همدیگر را بغل کردند و گفتند ما پیروز شدیم، شاه رفتنی است.


♈️  برقراری و ثبات نظام‌های سیاسی منوط به ارتباطی معقول و به‌هنگام با مردم و دیالوگی مستمر با جامعه است. این دیالوگ، الزاما و تماما از طریق گفتار شفاهی و گفتگوی زبانی نیست. بلکه بخش بزرگ‌تر را باید از پژوهش‌ها و تحقیقات دریافت. درد و رنج‌های جامعه را دیدن، خود، بخشی از پروسه‌ی شنیدن است. صدای مردم را حتی وقتی سخنی نگفته باشند،  می‌توان در مشقات و رنج‌ها و رنگ رخساره‌شان شنید. 
به تعبیر سعدی، احوال ظاهری آدمی نشان از راز و رمز درون دارد:

گر بگویم که مرا حال پریشانی نیست
رنگ رخسار خبر می‌دهد از سر ضمی


♈️رنگ رخساره، همان چیزی است که امروزه از آن به "زبان بدن" یاد می‌کنند. از نشانه‌های هوشمندی و زیرکی نظام‌های سیاسی، یکی این است که اسرار درون جامعه را پیش از آن که به زبان و به فریاد برآید، از رنگ رخساره‌ی جامعه می‌فهمند. جامعه با بدن خود با اربابان قدرت سخن می‌گوید. شنیدن به موقع وقتی است که پیام را قبل از ان که به فریاد تبدیل گردد، از طریق "زبان بدن" شنید. نظامی که التهاب جامعه را به موقع نبیند، روزی مجبور می‌شود صدای انقلاب و خیزش پرهیاهوی خیابانی را بشنود.

♈️به طور کلی چهار مرحله از شنیدن پپام را می‌توان از یکدیگر تفکیک کرد:

۱.  از طرق زبان بدن (ناگفته را شنیدن)
۲. از طریق دیالوگ و گفتگوی آرام با جامعه
۳. از طریق فریادها و اعتراضات خیابانی
۴. از طریق مشت‌های گره کرده‌ی شهروندان خشمگین

♈️رژیم پهلوی، در مرحله‌ی چهارم، صدای مردم را شنید، که دیگر دیر شده بود. اما یک پرسش اساسی که امروزه نیز به کار می‌آید این است که:

❓چرا "شاه"، صدای انقلاب مردم را دیر شنید؟ اساسا چرا یک نظام سیاسی دچار ثقل سامعه می‌شود که جامعه محبور می‌شود با فریاد و مشت های گره کرده با آنان سخن بگویند؟

♈️علل زیر در بی‌توجهی به پیام جامعه، مدخلیت دارد:
۱. دست کم گرفتن قدرت جامعه
۲. ارزیابی نادرست از قدرت خویش
۳. تصور نادرست از قصه‌ی حکمرانی، (خویش را ارباب و مردم را رعیت دیدن)
۴. عدم اعتماد کافی به کارشناسان درون سیستم
۵. فقدان مکانیسم لازم برای شنیدن پیام و دیدن رنگ رخساره‌ی جامعه
۶. اعمال سانسور در گزارش واقعیت به تصمیم‌گیران
۷. اعمال هزینه‌ی سنگین برای حقیقت‌گویی متفکران جامعه

♈️ ثبات و بقا نظام سیاسی عمدا به سه عامل زیر وابسته است:

🔰۱. "مهارت شنیدن" پیام‌های جامعه.
نظام‌های هوشمند هم "قصه‌ی نانموده" را می‌دانند و هم "نامه‌ی نانوشته"ی جامعه را می‌خوانند.
برای خواندن جامعه دست کم به چهار چیز نیاز است:
الف. مکانیسم‌های ساختاری برای دایما شنیدن. مانند پژوهشگاه‌های معتبر سنجش جامعه.
ب. آزادی نقد و انتقاد متفکران
ج. حساسیت بالا به "زبان بدن" جامعه
د. آزادی شهروندان برای ابراز خویشتن

🔰۲. "مهارت نشانه‌شناسی"
هر سیستمی همواره با مسئله‌هایی مواجهه می‌شود که باید حل و فصل شوند. یکی از توانایی‌های نظام‌های پویا،
اولا، توانایی تفسیر و فهم نشانه ها.
ثانیا، مهارت تنظیم سلسله مراتب مسئله ها بر اساس اهمیت آنان.

🔰۳. "مهارت خودترمیمی".
سیستم پویا با انعطاف لازم، می‌تواند بنا به شرایط و پیام هایی که از جامعه می شنود، دست به بازسازی خویش ببرد.
برای "خودترمیمی"، به چهار مولفه محتاج است:
الف. آمادگی روان‌شناختی برای تغییر.
ب.  مهارت عملی در ترمیم و تغییر به موقع
ج.  کنار نهادن مطلق‌اندیشیِ جزم‌اندیشانه
د.  عرفی و قراردادی دانستن چهارچوب‌های نظام سیاسی

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 تاب آوری باشکوه
✍️حامد پاک طینت
@jomhuriyat
♈️برای نگاشتن این متن چندین روز با خود کلنجار رفتم و از بابت نوشتنش اطمینان نداشتم اما سرانجام اینگونه خود را قانع کردم که شاید انتشار آن به عنوان یک تحلیل از آینده نه تنها برای فعالان اقتصای کشور بلکه بیش از آن برای مسئولین و اولیای ایران که در لحظه تصمیم گیری تاریخی این کشور قرار گرفته اند روشنگر و شاید کمک کننده باشد

♈️این نوشته متمرکز بر محاسبه توان تاب آوری کشور و امکان سنجی اداره امور با فرض استمرار مسیری است که با واژه فشار حداکثری شهرت پیدا کرده و چند روزی است که آغاز شده است.

♈️شاید بد نباشد اول تکلیفمان را با واژه فروپاشی اقتصادی که این روزها زیاد می شنویم و می خوانیم روشن کنیم. چنین واژه ای در مراجع و مقالات دانشگاهی فاقد Definition علمی است لیکن اگر مقصودمان از بکارگیری چنین واژه ای بروز ابَر تورم، عدم امکان خدمات رسانی سیستم بانکی، بحران پول ملی، سقوط آزاد سرمایه گذاری و تولید ناخالص ملی، سونامی بیکاری، ناتوانی دولت از ارائه خدمات عمومی و اختلال جدی در زنجیره تامین باشد، بله چنین چیزی تعاریف دقیق علمی دارد و در کشورهایی بروز کرده است. پرسش میلیون دلاری این است که چقدر امکان بروز چنین جهنمی برای کشور وجود دارد یا پرسش دقیق تر و علمی تر آنکه با فرض استمرار فشار حداکثری و ثابت بودن تمام متغیرها چقدر زمان لازم است تا ایران به چنین جهنمی تبدیل شود

♈️به فرض رسیدن صادرات نفت ایران به زیر ۴۰۰ هزار بشکه در روز و نه رسیدن به عدد صفر یعنی مطابق فرضیه ای که مسئولین وزارت نفت دارند کشور با سقوط درآمد ۳۰ میلیارد دلاری و دولت با از دست دادن ۴۰% از درآمدهایش مواجه خواهد شد. چنین وضعیتی می تواند تا تابستان سال ۱۴۰۴ کشور را با تورم کالایی ۱۰۰% مواجه کند و البته در این شش ماه دولت با استفاده از امکانات و ذخایر بسیار نازل ارزی خود، تامین کالایی مورد نیاز کشور از طرق غیررسمی و شبه قاچاق از مسیر چین و به خصوص روسیه و تبادل محدود با رمزارز و البته کاملا به شکل دولت محور میسر خواهد کرد و ضمن کاهش جدی هزینه ها به شرط عدم مخالفت نهادهای ذینفع شرایط را به شکل تقریبا مشابه دوران جنگ اداره می کند. در بخش خصوصی اما از عید نوروز و آغاز سال جدید عدم تمدید قراردهای کارگری آغاز میشود و در انتهای تابستان ما شاهد سونامی بیکاری خواهیم بود.

♈️با سپری شدن تابستان و تهی شدن امکانات و ذخایر بانک مرکزی دوره ابرتورم آغاز میشود. متاسفانه همزمانی این تاریخ با شروع احتمالی مکانیزم ماشه، کشور را وارد مرحله بحران جدی خواهد کرد.

♈️شش ماهه دوم سال با این شرایط کشور، تورم مشابه آرژانین یعنی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰% را تجربه می کند و بسیاری از واحدهای تولیدی و خدماتی از توجیه اقتصادی خارج می شوند.

♈️بروز ناآرامی های اجتماعی بسیار جدی از این زمان آغاز میشود و بخشی از خدمات عمومی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان و حمل و نقل مختل خواهد شد. این دو عامل به تنش های اجتماعی خواهد افزود.

♈️پایان شش ماهه دوم زمانی است که فروش غیرنفتی کشور نیز مختل شده، دولت ناتوان از ارائه خدمات عمومی و تامین هزینه ها ناچار به اداره ونزوئلایی کشور می شود و مردم زندگی کاملا کوپنی را تجربه خواهند کرد.

♈️تنش های اجتماعی به ناامنی های اجتماعی توسعه و تسری یافته و در این مرحله با افت ۲۰% تولید ناخالص ملی شاهد دلار بالاتر از ۱.۵ میلیون تومان خواهیم بود!

♈️اگر مقصود از بکارگیری واژه فروپاشی اقتصادی چنین جهنمی است بله در آن مقطع زمانی و البته به شرط ثابت بودن متغیرهای سیاسی چنین سناریویی پیش روی ماست

♈️نباید تردید کرد که اتاق فکر اقتصادی ترامپ این محاسبات را دقیق و مرحله به مرحله انجام داده و وارد این بازی شده است. پرسش بزرگ این است که آیا ما هم با حساب و کتاب تصمیم به ورود به چنین بازی گرفته ایم یا غیر از این است!

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝ترامپ دیوانه و هزار عاقل حکومت
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat
♈️اگر به رویکرد حکومتی ها در باره ترامپ بنگرید، دیوانه ای متوهم پنداشته می شود که به گمانشان اراده کرده است جهان را فقط در تخیلاتش دگرگون سازد. از جمله:

♈️کانادا دومین کشور پهناور جهان را ایالت ۵۱ ام آمریکا کند، گرینلند بزرگترین جزیره جهان را بخرد، کانال پاناما را تحت سیطره گرفته، نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر داده، به جنگ‌ در اوکراین پایان داده، غزه را خریداری کرده و آن را تبدیل به یک ریورای گردشگری کرده و بساط حماس را از آنجا بر کند و قس علیهذا.

♈️با چنین ارزیابی، حکومتمداران همواره پابرجا و ابدی جمهوری اسلامی، طرح فشارهای حداکثری دونالد ترامپ به ایران را مشابه  تخیلات مالیخولیایی نامبرده پنداشته و آن را هیچ و پوچ می انگارند.

♈️نتیجه این ارزیابی به ویژه پس از سخنرانی رهبری مبنی بر ناشایست بودن مذاکره با آمریکا، اصلاح طلبان و اصولگرایان بی مایه را که پیشتر به رویکرد گفتگو با ترامپ پیوسته بودند، یکباره دگرگون کرد. به گونه ای که بیدرنگ‌ سخنان خود را پس گرفته و در همین چند روز اخیر به جریان ضد مذاکره پیوسته و ساز تداوم‌ مبارزه آنتاگونیستی با آمریکا را دوباره کوک کردند.

♈️روشن است که بقای جمهوری اسلامی در دشمنی هر چند لفظی با آمریکا و اسراییل نهفته است. هم چنین برقراری مناسبات با شیطان بزرگ که به منزله کنار آمدن با اسراییل(اشغالگر) است، به گمان برخی کارشناسان به معنی نابودی انقلاب اسلامی تلقی می شود؛ یا دستکم‌ چنین نتیجه گرفته می شود که جمهوری اسلامی با تغییر بزرگ در رویکرد ۴۶ ساله اش، یعنی عادی سازی مناسبات با آمریکا و ایضا اسرائیل، وفاداران به اصول انقلاب را از دست خواهد داد.

♈️ولی دیر نخواهد بود که واقعیت های زمخت نشان خواهد داد که دیوار دفاعی جمهوری اسلامی به اندازه کافی در برابر آمریکا و اسراییل چندان هم بلند و استوار نشده است. این دیوار با از دست رفتن سوریه و تحقیر حزب الله و در کل موقعیت بغرنج محور مقاومت‌ شکننده تر شده است. در عین حال امضا تشدید تحریم ترامپ علیه ایران، در واقع آغاز بیرون‌ کشاندن شمشیر ترامپ از نیام است. پرواز دلار تا مرز ۱۰۰ هزار تومان، تنها نقطه آغازین چنین نبردی است. من شگفت زده نخواهم شد که تداوم‌ ژرف ناترازی ها، این رقم را به ۳۰۰ برساند.

♈️امید بستن به روسیه و چین نیز واهی به نظر می رسد. از کجا معلوم‌ پرزیدنت ولادیمیر پوتین در جریان مذاکرات ختم جنگ‌ در اکراین، با کارت ایران بازی نکند؟! کدام‌ کارشناس می تواند تضمین دهد جمهوری خلق چین در ازای دریافت مشوق هایی مناسب از ایالات‌متحده، به کلی از خرید نفت ایران منصرف نشود؟ کشوری که خریدار حدود ۹۵٪ نفت خام‌ ایران است.

♈️کوتاه آن که دونالد ترامپ‌ ممکن‌ است در بسیاری رویکردهای سیاست خارجی، مجنون‌ به نظر آید، ولی به گمانم‌ دستکم‌ برای حل وفصل دو آیتم در خاورمیانه عزمش جزم خواهد بود:
۱- دفاع تمام قد از اسرائیل؛
۲- حل مساله جمهوری اسلامی.

♈️به خوبی می دانم‌ که هزار تصمیم ساز عاقل همواره در صدر جمهوری اسلامی، در باب چگونگی رویارویی با دیوانه فرض کرده ای به نام ترامپ سرگردانند و سرگردان تر خواهند ماند.

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰قله‌ای در کار نیست
✍️مجید بابایی

♈️اقتصاد آسیا در 2024 بالغ بر 40 تریلیون دلار است. سه کشور چین، ژاپن و هند 66 درصد اقتصاد را در اختیار دارند. با اضافه شدن کره‌جنوبی و اندونزی سهم پنج اقتصاد برتر به 74 درصد می‌رسد.

♈️ایران در لیست ۱۰ کشور اول آسیا نیست. این ۱۰ کشور 85 درصد اقتصاد را در دست دارند. از خاورمیانه ترکیه، عربستان و امارات به‌علاوه تایوان و سنگاپور در جمع ۱۰ کشور اول هستند. تنها عربستان و امارات دو کشور نفت‌خیز در بین ۱۰ کشور برتر دیده می‌شوند. سهم این دو کشور جمعا 4.1 درصد اقتصاد آسیا است. در گروهی که ایران در آن قرار دارد کشورهای مالزی، بنگلادش، ویتنام، فیلیپین، اسرائیل و تایلند اقتصاد بزرگ‌تری از ایران دارند و هنگ‌کنگ، پاکستان، قزاقستان و عراق اقتصادهای کوچک‌تر هستند.

♈️ایران جزء گروهی است که جمعا 15 درصد اقتصاد را در اختیار دارند. سهم ایران از اقتصاد آسیا 1 درصد است در حالی‌که سهم ترکیه 3.2 درصد، عربستان 2.8 درصد و امارات 1.4درصد است.این شفاف‌ترین معیار عملکرد دو دهه اخیر است و نتیجه کاملا گویاست. قله‌ای در کار نیست، پسرفت هم داشته‌ایم
.

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰نمودارها از نابرابری آموزشی در ایران سخن می گویند

✍️محمدباقر تاج الدین

♈️این نمودار به خوبی هر چه تمام تر فریاد می زند که مدارس دولتی یا همان عادی در بدترین وضعیت به لحاظ کیفیت آموزشی قرار دارند.

🔗بدترین بودن در کیفیت آموزشی یعنی بدترین و اسف‌بار بودن در امکانات و خدمات آموزشی و ورزشی و فراغتی دانش آموزان این مدارس در مقایسه با سایر مدارس. چرا؟

🔗چون دولت توان رسیدگی به این مدارس را ندارد و با کم ترین امکانات و خدمات آن ها را مدیریت می کند و البته همان را هم با پول ناچیزی که از والدین دانش آموزان می گیرد.

♈️دانش آموزان این دارس با تعداد زیاد در هر کلاس از معلمان ضعیف تر و خدمات نامطلوب تر نیز برخوردارند!!! فقر آموزشی در کنار نابرابری آموزشی!!
!


#جمهوریت
@jomhuriyat


♈️ تعرفه اکثر کشورها روی کالاهای آمریکا بیشتر از میانگین تعرفه‌ای است که آمریکا روی اون کشور تصویب کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰 نماینده ترامپ در خاورمیانه:

♈️ما به ایران نگفتیم باید خلع سلاح بشود، تنها دو شرط عدم غنی سازی اورانیوم بیش از عددی معین و سیاست عدم تنش با اسرائیل رو خواستاریم/بلومبرگ
#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰ایران، کهن‌ترین کشور جهان

♈️وبسایت «دنیای آمار» با بررسی داده‌های آماری و تاریخی، ۸ کشور قدیمی جهان را بر اساس تاریخ تشکیل نخستین حکومت سازمان‌یافته و همچنین تاریخ استقلال و حاکمیت ملی اعلام کرد که در هر دو فهرست، ایران کهن‌ترین کشور جهان است.

♈️بنابر آمار این وبسایت، نخستین حکومت سازمان‌یافته در ایران در ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تشکیل شده است.

♈️در این فهرست مصر در جایگاه دوم، ویتنام سوم، ارمنستان چهارم، کره شمالی پنجم، چین ششم، هند هفتم و گرجستان هشتم هستند./ ایسنا

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰منتظر افزایش شدید قیمت‌ها باشید / بانک مرکزی تزریق ارز را کاهش داده

✍کامران ندری، اقتصاددان
:

♈️جهش‌های نرخ ارز و قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر به شدت نامتعارف است. با هیچ منطقی نمی‌شود پذیرفت که چه طور می‌شود ظرف یک روز سه‌-چهار هزار تومان بر روی نرخ دلار بیاید و سه-چهار میلیون تومان هم قیمت سکه افزایش یابد. من احتمال می‌دهم که بانک مرکزی تزریق ارز را کاهش داده باشد. اگر بانک مرکزی نتواند ارز تزریق کند، بازار آزاد هم واکنش نشان می‌دهد».

♈️اکنون تورم و رکود وجود دارد و اگر وضعیت افزایش نرخ ارز و قیمت طلا به همین شکل ادامه یابد، افزایش شدید قیمت‌ها خواهیم بود.
#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ دقایقی از  مناظره و مباحثه احمد زید آبادی با مهدی طائب در مورد عملکرد او و حاکمیت در قبال حصر غیرقانونی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی  کروبی و همسرش

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝شرافت؛
واژه‌ای که به ابتذال کشیده شد
@jomhuriyat

♈️تنها ساعتی پس از اینکه در خبرها آمد رهبر جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا را شرافتمندانه نمیداند، مسئولین کشور هم بلافاصله از رده‌های بالا تا پایین تریبون‌ها را در دست گرفته و شروع به سخن از غیرشرافتمندانه بودن مذاکره با آمریکا کردن و به سرعتی باورنکردنی ارزش پول ملی ایران بیش از پیش سقوط کرد!

❓اما واقعیت‌ چیست؟ آیا اکنون ما با شرافت زندگی میکنیم که نگران غیرشرافتمندانه بودن مذاکره با آمریکا هستیم؟ آیا منافع مردم در این نزاع بی‌حاصل ذره‌ای اهمیت دارد؟

♈️واقعیت این است که واژه شرافت در کشور ما سالهاست به ابتذال کشیده شده و کاربرد حقیقی خود را از دست داده است.

♈️تجربه تلخ و شکست خورده ۴۰ سال عدم رابطه مستقیم با کشوری همچون آمریکا  که فقط سرمایه‌گذاریش در یک حوزه هوش مصنوعی ۵۰۰ میلیارد دلار یعنی معادل کل تولید ناخالص داخلی ایران است و بر بازارهای مالی و تجاری و سیاسی و نظامی جهان تسلط دارد؛ عین خودزنی و خودویرانگری ایران بوده است. اگر نمیدانیم باید بدانیم که شرافت ملت ایران سالهاست لگدمال شده است:

♈️آیا بی‌ارزش ترین پول دنیا شرافتمندانه است؟

♈️آیا بی‌اعتبارترین گذرنامه دنیا شرافتمندانه است؟

♈️آیا کمبود و ورشکستگی آب و گاز و برق کشور شرافتمندانه است؟

♈️آیا آلوده‌ترین هوای دنیا شرافتمندانه است؟

♈️آیا ۳ ماه تعطیلی مملکت در زمستان شرافتمدانه است؟

♈️آیا صف خرید و قرعه‌کشی برای پراید و کوییک ۵۰۰ میلیونی شرافتمندانه است؟

♈️آیا فقر و تنزل روزانه سطح معیشت مردم ایران شرافتمندانه است؟

♈️آیا اختلاس و رانت و فساد رایج در کشور شرافتمندانه است؟

♈️آیا بلوکه کردن میلیاردها دلار اموال ایران در خارج کشور و ناتوانی در آزاد کردن آنها شرافتمندانه است؟

♈️آیا مهاجرت ۶ میلیون ایرانی به خارج کشور و فراری دادن کارآفرینان و صنعتگران و پرستاران و پزشکان شرافتمندانه است؟

♈️آیا مصادره ساختمان‌های ایران در لندن و روتردام هلند و آمریکا و...  ناتوانی در حفظ آنها شرافتمندانه است؟

♈️آیا ناتوانی در صادرات گاز و نفت علیرغم اینکه در رده دوم بیشترین ذخایر انرژی جهان هستیم شرافتمندانه است؟

♈️آیا نابودی آب‌های زیرزمینی و خشکاندن تالاب‌ها و رودخانه و دریاچه‌ها شرافتمندانه است؟

♈️آیا سوزاندن مازوت توسط نیروگاه‌های دولتی و ابتلای هزاران ایرانی به سرطان ریه و مرگ تنفسی شرافتمندانه است؟

♈️آیا ۷ میلیون خودرو فرسوده در کشور و تردد خطرآفرین و آلوده‌کننده آنها در جاده‌های کشور شرافتمندانه است؟

♈️آیا حذف ایران از کریدورهای حمل و نقل جهانی شرافتمندانه است؟

♈️آیا حذف ایران از بازارهای مالی شرافتمندانه است؟

♈️آیا حمایت چین و روسیه از ادعای کذب امارات درخصوص جزایر سه‌گانه ایران شرافتمندانه است؟

♈️آیا در رده‌بندی داشتن بی‌کیفیت‌ترین اینترنت‌های جهان شرافتمندانه است؟

♈️آیا زمین‌گیر شدن بیش از نیمی از ناوگان هوایی ایران در سالهای اخیر شرافتمندانه است؟

♈️آیا ورشکستگی صنعت گردشگری ایران در مقایسه با کشورهای همسایه شرافتمندانه است؟
و صدها مورد دیگر ....

♈️آیندگان درباره این تصمیمات غلط و هزاران پرسش دیگر که کشور را به مرز تعطیلی، ورشکستگی و انزوای جهانی کشانده قضاوت خواهند کرد./فردای بهتر

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 ترامپ در یادداشت خود علیه ایران‌چه نوشت؟
@jomhuriyat
♈️وزیر امور خارجه باید: 

🔰۱. معافیت‌های تحریمی، به ویژه آن‌هایی که هرگونه تسهیلات اقتصادی یا مالی به ایران ارائه می‌دهند، از جمله موارد مرتبط با پروژه بندر چابهار ایران، را اصلاح یا لغو کند. 

🔰۲. یک کمپین قوی و مستمر را، در هماهنگی با وزیر خزانه‌داری و سایر وزارتخانه‌ها یا سازمان‌های اجرایی مرتبط، برای کاهش صادرات نفت ایران به صفر، از جمله صادرات نفت خام ایران به جمهوری خلق چین، اجرا کند. 

🔰۳. یک کمپین دیپلماتیک را برای منزوی کردن ایران در سراسر جهان، از جمله در سازمان‌های بین‌المللی، رهبری کند، از جمله انکار آزادی حرکت یا پناهگاه امن برای سپاه پاسداران یا هر عامل تروریستی ایران در هر جایی که خارج از مرزهای ایران فعالیت می‌کنند. 

🔰۴. اقدامات فوری را، در هماهنگی با وزیر خزانه‌داری و سایر سازمان‌های مرتبط، برای اطمینان از اینکه سیستم مالی عراق توسط ایران برای فرار تحریمی یا دور زدن تحریم‌ها استفاده نمی‌شود، و کشورهای خلیج فارس به عنوان نقاط ترانزیت برای فرار تحریمی استفاده نمی‌شوند، انجام دهد.

♈️وزیر خزانه‌داری باید: 

🔰۱. یک کمپین اجرایی قوی و مستمر در مورد تحریم‌های ایران اجرا کند که دسترسی رژیم و عوامل تروریستی آن به درآمد را مسدود کند. 

🔰۲. هرگونه مجوز عمومی، سوالات متداول یا سایر دستورالعمل‌هایی که هرگونه تسهیلات اقتصادی یا مالی به ایران یا هر یک از عوامل تروریستی آن ارائه می‌دهد را برای اصلاح یا لغو بررسی کند. 

🔰۳. دستورالعمل‌های به‌روز شده را به تمامی بخش‌های تجاری مرتبط، از جمله حمل‌ونقل، بیمه و اپراتورهای بندری، درباره خطرات مربوط به هر شخصی که به‌طور عمدی تحریم‌های ایالات متحده در مورد ایران یا یک عامل تروریستی ایرانی را نقض کند، صادر کند. 

🔰۴. اقدامات متقابل علیه ایران در گروه اقدام مالی (FATF) را حفظ کند، آستانه‌های مالکیت واقعی را ارزیابی کند تا اطمینان حاصل شود که تحریم‌ها تمام درآمدهای غیرقانونی ایران را مسدود می‌کنند، و ارزیابی کند که آیا مؤسسات مالی باید استاندارد "مشتری مشتری خود را بشناسید" را برای معاملات مرتبط با ایران اتخاذ کنند تا از فرار تحریمی بیشتر جلوگیری شود.

♈️نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد باید: 

🔰۱. با متحدان کلیدی همکاری کند تا بازگشت سریع تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی علیه ایران تکمیل شود. 
🔰۲. ایران را به دلیل نقض معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) پاسخگو نگه دارد. 
🔰۳. به‌طور منظم شورای امنیت سازمان ملل را تشکیل دهد تا تهدیدات متعدد ایران علیه صلح و امنیت بین‌المللی را برجسته کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔰حبیب الله بوربور رئیس پیشین بنیاد علوی

♈️اموال بنیاد پهلوی که تحت عنوان بنیاد علوی مصادره شد بی نهایت است


♈️اموال بنیاد علوی می تواند تا ده سال مشکلات ایران را حل کند

❓معلوم نیست این پول ها کجا هزینه شده؟!

♈️بخش زیادی از پول ها صرف فقرزدایی در کشورهای دیگر شد!!!

♈️چه اشکالی داشت در آمریکا مسجد و مرکز اسلامی بسازیم ؟!!

♈️پول های بنیاد علوی برای "فقر زادیی"در هندوستان هزینه شد!

❓شما چند سال مدیر بنیاد علوی بودید؟
من دو سال مدیر بودم.

❓وظیفه اصلی این بنیاد چیست؟ اگر بخواهید کوتاه توضیح بدهید؟

♈️بنیاد علوی یکسری اموالی دارد که یکی از آنها همان برجی است که در آمریکا قرار دارد. اموال بنیاد پهلوی که مصادره شد بی نهایت است نمی‌دانم کجا هزینه می شود ولی حساب و کتاب مشخصی ندارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat


♈️ قله‌ای در کار نیست
✍️مجید بابایی


♈️ اقتصاد آسیا در 2024 بالغ بر 40 تریلیون دلار است. سه کشور چین، ژاپن و هند 66 درصد اقتصاد را در اختیار دارند. با اضافه شدن کره‌جنوبی و اندونزی سهم پنج اقتصاد برتر به 74 درصد می‌رسد.

♈️ ایران در لیست ۱۰ کشور اول آسیا نیست. این ۱۰ کشور 85 درصد اقتصاد را در دست دارند. از خاورمیانه ترکیه، عربستان و امارات به‌علاوه تایوان و سنگاپور در جمع ۱۰ کشور اول هستند. تنها عربستان و امارات دو کشور نفت‌خیز در بین ۱۰ کشور برتر دیده می‌شوند. سهم این دو کشور جمعا 4.1 درصد اقتصاد آسیا است. در گروهی که ایران در آن قرار دارد کشورهای مالزی، بنگلادش، ویتنام، فیلیپین، اسرائیل و تایلند اقتصاد بزرگ‌تری از ایران دارند و هنگ‌کنگ، پاکستان، قزاقستان و عراق اقتصادهای کوچک‌تر هستند.

♈️ایران جزء گروهی است که جمعا 15 درصد اقتصاد را در اختیار دارند. سهم ایران از اقتصاد آسیا 1 درصد است در حالی‌که سهم ترکیه 3.2 درصد، عربستان 2.8 درصد و امارات 1.4درصد است.این شفاف‌ترین معیار عملکرد دو دهه اخیر است و نتیجه کاملا گویاست. قله‌ای در کار نیست، پسرفت هم داشته‌ایم.

# جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ یادآوری وعده های انقلابی در سالگرد انقلاب
١٣۵۷

♈️ مردم اگر سلطانی را نخواهند، ای بسا که آدم خوبی هم باشد،
باید کناربرود

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ برف بازی های قدیم را به یاد دارید؟
یادش بخیر، چه زمستان های پرخیروبرکتی داشتیم

♈️ امسال هم خداوند به مردم مظلوم ایران نظر کرده و به لطف دادار مهربان، بارش برف خوبی را در برخی مناطق کشور داشتیم،

♈️ جلوه زیبایی از برف بیش از یک متری در منطقه خصیلدشت املش در استان گیلان و شادی جوان عزیز وطن 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat


♈️ منتظر افزایش شدید قیمت‌ها باشید / بانک مرکزی تزریق ارز را کاهش داده

🔰 کامران ندری، اقتصاددان:

♈️ جهش‌های نرخ ارز و قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر به شدت نامتعارف است. با هیچ منطقی نمی‌شود پذیرفت که چه طور می‌شود ظرف یک روز سه‌-چهار هزار تومان بر روی نرخ دلار بیاید و سه-چهار میلیون تومان هم قیمت سکه افزایش یابد. من احتمال می‌دهم که بانک مرکزی تزریق ارز را کاهش داده باشد. اگر بانک مرکزی نتواند ارز تزریق کند، بازار آزاد هم واکنش نشان می‌دهد».

♈️ اکنون تورم و رکود وجود دارد و اگر وضعیت افزایش نرخ ارز و قیمت طلا به همین شکل ادامه یابد، افزایش شدید قیمت‌ها خواهیم بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat


♈️کاریکاتوری تلخ که در کشورهای عربی ترند شده است 😞😞😞

#جمهوریت
@jomhuriyat

Показано 20 последних публикаций.