جمهوریت


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


📝📝 بازار مكاره گراني‌ها در وضعيت ثبات ارز

✍ آلبرت بغزیان

@jomhuriyat

♈️ در شرايطي كه دولت تمام تلاش خود را معطوف كرده تا نرخ ارز با تكانه‌هاي افزايشي مواجه نشود و نرخ تورم هم بر اساس آمارها، كاهشي شده، نرخ اقلام اساسي و مصرفي مردم در بازارها با رشد‌هاي قابل توجهي مواجه شده است.
افزايش چند ده درصدي لبنيات، رشد ۳۰تا۶۰درصدي نرخ خودرو، گراني مرغ و تخم‌مرغ، افزايش قيمت نان و...بخشي از نوساناتي است كه طي روزها و هفته‌هاي اخير به وقوع پيوسته است.

♈️ قبل از هر صحبتي ذكر اين نكته ضروري است كه آنچه امروز پيداست، ريشه‌اش در گذشته است و آنچه فردا به وقوع مي‌پيوندد، برآمده از عملكرد امروز تصميم‌سازان و سياستگذاران است. اما چرا بازارهاي اقلام مصرفي نوساني شده است؟

♈️ يكي از عوامل افزايش قيمت محصولات نهايي در ايران نرخ ارز است. افزايش نرخ ارز از يك طرف هزينه توليد را بالا مي‌برد و از سوي ديگر بهانه‌اي براي افزايش‌هاي آتي قيمت‌ها ايجاد مي‌كند.

♈️ مساله دوم قيمت تمام شده كالاها جز نرخ ارز است. هزينه آب، برق، گاز، نهاده‌ها و... بخشي از اين هزينه‌هاست. در شرايط فعلي افراد و جرياناتي كه پيشنهاد افزايش قيمت‌ها را ارايه مي‌كنند به بهانه افزايش همين نهاده‌هاست كه خواستار افزايش قيمت‌ها هستند.
درست است كه نرخ ارز با نوساني مواجه نشده است، اما از آنجا كه دامنه وسيعي از تغييرات قيمتي در بودجه سال آينده لحاظ شده است، برخي بازارها به استقبال آن رفته و قيمت‌ها را افزايش مي‌دهند! به اين دليل است كه در شرايطي كه نرخ ارز تغييري نكرده، مشكلي در تامين ارزي كشور وجود ندارد و دولت هم رسما اعلام كرده مشكلي در واردات نهاده‌ها وجود ندارد، نرخ خودرو بين ۳۰تا۶۰درصد تغيير مي‌كند.

♈️ عجيب اينكه خودروسازان چند ماه قبل هم درخواست افزايش خودرو را داده و آن را اعمال كرده بودند. چه اتفاقي در اين ميان رخ داده كه دوباره درخواست افزايش قيمت‌ها مطرح شده است؟
آيا پاي طمع و فرصت‌طلبي برخي صنايع و بازارها در كار است يا اينكه از اين افزايش‌ها گريزي نيست؟

♈️ مساله مهم بعدي انتظارات تورمي است‌. تمام ابعاد بودجه دولت، نشان‌دهنده رشد تورم است.
از سوي ديگر موضوع ديپلماسي ايران و انتخاب ترامپ به عنوان رييس‌جمهور امريكا وضعيت را بحراني‌تر كرده است. نشانه‌هاي ميداني حاكي است كه رفع يا كاهش تحريم‌ها در كوتاه‌مدت ممكن نخواهد بود و به زمان بيشتري نياز دارد. بنابراين ايران فعلا بايد بر ظرفيت‌هاي دروني خود تكيه كند.

♈️ متاسفانه برخي افراد و جريانات سوداگر به دليل وجود انحصار با توجه به افزايش جمعيت و رشد تقاضا قيمت را بالا مي‌برند تا سود بيشتري كسب كنند. دولت هم هيچ نظارتي به اين بازار مكاره ندارد.

مشخص نيست قيمت توليد‌كننده و مصرف‌كننده براي چه درج شده است؟ مگر غير از اين است كه اين اقلام و قيمت‌ها درج مي‌شوند تا دامنه اعمال نظارت‌ها بيشتر شود؟
هيچ نهادي در اين كشور وجود ندارد كه طرح پرسش كند كه فلان كالا و فلان قلم در شرايطي كه نرخ ارز ثابت است و هزينه تمام شده توليد كالاها تغييري نكرده، براي چه گران شده است؟
من مي‌گويم، اين گراني‌هاي مستمر و بدون دليل به وقوع مي‌پيوندد، چون نظارت عاليه‌اي وجود ندارد، سوداگران و سودجويان هر كاري دوست داشته باشند، انجام مي‌دهند آب از آب تكان نمي‌خورد.

♈️ اين نوسانات قيمتي به خصوص در مورد اقلام اساسي و مصرفي مردم خطرناك است.
به هر حال دهك‌هاي محروم و متوسط بايد روزانه حجم مشخصي، كالري دريافت كنند و زماني كه مواد لبني، مواد پروتئيني و... گران مي‌شوند، مستقيما در سلامتي مردم تاثيرگذار است.

♈️ ممكن است اين پرسش در ذهن مخاطبان ايجاد شود كه كشورهاي توسعه‌يافته براي مقابله با اين نوسانات قيمتي و گراني‌هاي سودجويانه چه مي‌كنند؟

♈️ در كشورهاي ديگر با استفاده از اصل رقابتي شدن بازارها و مقابله با انحصار تلاش مي‌شود تا مكانيسم طراحي شود كه خود بازار از منافع مردم دفاع كند. مثلا دربازار خودروي جهاني، اگر بنز يا تويوتا بخواهد حتي ۴الي ۵درصد افزايش قيمت داشته ياشد، بلافاصله بازار خود را به ساير رقبا مثل بي‌ام دبليو، هيوندا يا شورولت و...واگذار مي‌كنند.
در واقع رقابتي بودن بازارها عاملي نظارتي است كه از منافع مصرف‌كننده هم در ابعاد قيمتي و هم در ابعاد كيفيتي حفاظت مي‌كند.
از سوي ديگر در اين كشورها، مردم و رسانه‌ها و طيف‌هاي رقيب نسبت به نوسانات حساس هستند و بلافاصله واكنش‌هاي انتقادي نشان مي‌دهند.

#جمهوریت
@jomhuriyat


♈️ تاریخ را اصل و مبنای علم سیاست می‌دانم و عقیده دارم که بدون این علم سیاست مملکت معطل خواهد بود. پیشرفت کار صنایع و حرف و اصلاح و فساد اخلاق ملل از ضعف و قوت دولت‌ها و تجاربی که از آن‌ها حاصل می‌شود، در تاریخ و از تاریخ است. بنابراین برای عمل آوردن عقل انسان و تکمیل رتبۀ اولویت و مقام بشری، #تاریخ از ملزومات است.

📝محمدعلی فروغی (ذکاءالملک)

🔰 از کتاب «محمدعلی فروغی؛ سیاستمدار لیبرال در زمان‌های پرآشوب، ص ۶ - نوشته یوحنا نجدی»

🔰۵ آذر سالروز فوت ذکاءالملک است

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ اسراری از ارتباط پدرخوانده مافیای ترکیه با دولتمردان این کشور و پولهای کثیفی که در پشت ویروس"" پان ترک"" قرار دارد،


♈️ افشاگری‌های ""صدات پکر"" علیه دولت ترکیه
Turkish Mafia


#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝چه شد که به اینجا رسیدیم؟

✍️ محمد طبیبیان/اقتصاددان
@jomhuriyat

♈️ در دهه ۶۰ فامیلی داشتیم که فرد مسنی بود، تحصیلات چندانی نداشت و به کار کشاورزی هم مشغول بود.
در ایام نوروز به دیدارش رفتم و مطابق معمول که افراد از اقتصاددانان درباره وضعیت اقتصادی سوال می‌کنند، ایشان هم پرسید: این تورم و افزایش قیمت که اتفاق می‌افتد چه دلیلی دارد و چرا جلوی آن را نمی‌گیرند؟


♈️ برای ایشان توضیح دادم و مساله را به زبان ساده تشریح کردم که افزایش حجم پول چگونه تورم ایجاد می‌کند.
پرسید پس چرا جلویش را نمی‌گیرند.
گفتم لابد تصمیم‌گیرندگان سرشان نمی‌شود و نمی‌فهمند و بلد نیستند چون تازه‌کار هستند.
گفت نه اینکه تو گفتی من هم فهمیدم، چطور ممکن است آنها نفهمند و حتماً دلیل دیگری دارد.

♈️ این اظهارنظر ساده از همان سال‌ها در ذهن من باقی ماند و در نهایت به این نتیجه رسیده‌ام که سیاستمداران در کشور ما اصلاً نفهم و ناآگاه نیستند، اتفاقاً خیلی خوب می‌فهمند. اما به روی خودشان نمی‌آورند.
البته خود را به نفهمی زدن در کشور ما مسبوق به سابقه و رایج است.

♈️ زمانی در دوره کارشناسی ارشد، دانشجویی داشتم که در کارخانه‌ای کار کرده بود، در این کارخانه، ضایعات در خط تولید بسیار زیاد و غیرعادی بود و آن دانشجو از سر دلسوزی مدام به مدیران کارخانه تذکر می‌داد، گزارش تهیه می‌کرد و راه‌حل پیشنهاد می‌داد تا ضایعات بخش تولید کاهش پیدا کند.
چون مدیران میانی توجه نمی‌کردند و فکر می‌کرد نمی‌فهمند، این موضوع را به جلسه هیات‌مدیره شرکت برد و توضیح داد که چطور می‌توان این معضل ضایعات را حل کرد.
♈️ آن دانشجو بعد از این جلسه به این نتیجه رسیده بود که مدیرعامل و اعضای هیات‌مدیره هم نمی‌فهمند و در نهایت موضوع را رها کرده بود و از آن شرکت بیرون آمده بود.
یک‌بار که در کلاس همین موضوع را توضیح می‌دادم، گفتم؛ وقتی قیمت نهاده‌ها و محصول کنترل می‌شود، قیمت ضایعات در بازار از قیمت موادی که از دولت با نرخ دولتی می‌گیرند چند برابر بیشتر می‌شود بنابراین نفع شرکت در این است که ضایعات بیشتری ایجاد کند.
این قضیه را که تشریح کردم، همان دانشجو گفت من چنین تجربه‌ای داشتم اما فکر می‌کردم مدیران شرکت نمی‌فهمند؛ نگو می‌فهمیدند اما این ضایعات محل درآمدشان بوده است.

♈️ متاسفانه این واقعیت در سیستم سیاسی ما هم به وضوح قابل مشاهده بود و شخصاً بارها و بارها با چنین رویکردهایی مواجه شده‌ام.
نه اینکه فکر کنید همه سیاستمداران ما آدم‌های فاسدی هستند یا اینکه همه آنها نفع شخصی می‌برند.
این مشکل بزرگی است که فعالیت سیاسی در کشور ما شفاف نیست و چون سیستم حزبی نداریم، ورود و خروج پول به چرخه سیاست، مفسده‌برانگیز می‌شود.
شاید اگر سیستم سیاسی مبتنی بر احزاب داشتیم، سیاستمداران ما کمتر در تله فساد گرفتار می‌شدند.

♈️ تمام موضع‌گیری‌های ما در سال‌های گذشته مکتوب و موجود است. ما همواره گفته‌ایم و باز هم می‌گوییم که سیاستمداران از بالا تا پایین نباید شرکت‌داری کنند، زیرا شرکت‌داری کار حکومت نیست.
مسوولان حکومتی نباید اموال و ثروت‌های کشور را زیر کلید خودشان جمع کنند یا به مالکیت در بیاورند.
ما می‌گوییم نیروهای مسلح نباید تجارت، فروش نفت، واردات کالا و اقداماتی از این دست انجام دهند.
این حرف‌هایی است که ما زدیم و به صورت مستند در نشریات مختلف به ثبت رسیده است.

♈️ اما مخالف ما چه می‌گوید؟

نمی‌تواند بگوید این حرف‌ها منطقی نیست در مقابل می‌گوید اینها طرفدار ملت نیستند، بلکه طرفدار افکار اجنبی‌اند و طرفدار پیشرفت کشور و فقرا نیستند.
آنها نمی‌گویند که حرف‌های شما علمی و کارشناسی و صادقانه نیست، و پاسخ منطقی هم در مقابل ندارند اما می‌گویند این حرف‌ها را نهادهای بین‌المللی به اینها دیکته کرده و اینها یک مشت انسان بی‌رحم هستند که وقعی به وضعیت مردم نمی‌نهند.

♈️ واقعیت این است که در زمینه مبانی منطقی و اصول علم اقتصاد متعارف نمی‌توانند با ما بحث کنند، پس شروع به بی‌اعتبار کردن و انتشار اطلاعات غلط می‌کنند.

♈️ اما سوال من این است که این کارهایی که در بیشتر این ۴۰ سال شده چه ربطی به آموزه‌های لیبرالیسم دارد؟

آنها می‌گویند این سیاست لیبرالی است و شما طرفدار مستضعفین نیستید و از این دست اتهامات.

ما که مخالف توزیع رانت هستیم و می‌گوییم این سهمیه‌های بزرگ صدها و هزاران میلیاردتومانی که به جیب این صنعت و آن فرد ریخته می‌شود به نفع مستضعفان نیست و باید جلوی آن را بگیرند، بعد ما می‌شویم مخالف مستضعفان و آنها که مدافع پول‌پاشی و توزیع رانت هستند می‌شوند حامی مستضعفان.


#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝ایران و اروپا؛ مذاکره در وقت سوخته!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat
♈️پس از تنش اخیر و دور دیگری از کنش و واکنش میان ایران و اروپا به دنبال تصویب قطعنامه‌ای جدید در شورای حکام، امروز خبرگزاری ژاپنی کیودو از مذاکرات هسته‌ای ایران و تروئیکای اروپا در جمعه آتی در ژنو خبر داد.

♈️متعاقب آن وزارت خارجه ایران در بیانیه مختصری ضمن تایید دیدار بیان داشت که این نشست در سطح معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس و در ادامه گفتگوهای نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر گذشته برگزار می‌شود و در آن به طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان و نیز موضوع هسته‌ای پرداخته خواهد شد.

♈️این که چرا چنین نشستی در امتداد همان مذاکرات نیویورک قبل از تصویب قطعنامه اخیر برگزار نشد، خود جای سوال دارد؛ اما اکنون پرسش کانونی درباره نتایج احتمالی آن است.

♈️دیپلماسی و مذاکره برای حل اختلاف و بحران و همچنین مدیریت تنش و منازعه از اهمیت راهبردی برخوردار است؛ اما نتیجه‌بخش بودن آن به مجموعه عوامل و متغیرهای مهمی بستگی دارد که برای مذاکرات دیرهنگام پیش‌رو میان ایران و اروپا غالبا وجود ندارد و به همین علت نمی‌توان انتظار داشت که در خوشبینانه‌ترین حالت واجد نتایج ملموسی در شرایط کنونی باشد.

♈️اما این مذاکرات در عین حال می‌تواند فتح‌ بابی برای گفتگو میان دو طرف باشد که در طول چند دهه گذشته جز در مقاطعی و به شکل موردی وجود نداشته است و به روندی مستمر در روابط دو طرف تبدیل نشد و این گفتگوها نیز می‌تواند همان سرنوشت گذشته را پیدا کند.

♈️پرونده‌های مورد مناقشه میان اروپا و جمهوری اسلامی ایران بسیار است و هر کدام قطورتر از قبل شده است؛ از مسائل دو متعدد جانبه گرفته تا جنگ اوکراین، برنامه‌ای هسته‌ای ایران و جنگ غزه و لبنان و...
هر کدام از این موضوعات نیز به شکلی با دیگری ارتباط پیدا کرده است.

♈️جدا از این که برخی مسائل‌ دوجانبه می‌تواند تحت شرایطی میان ایران و اروپا تا حدودی حل و فصل و یا در جهت کاهش تنش مدیریت شود، اما بر کسی پوشیده نیست که اختلافات بنیادین دو طرف ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی دارد و یک سر مهم دیگر آن خود آمریکاست.

♈️اما در کنار آن هم نظر به دوره گذار کنونی  قبل از تحلیف ترامپ، نه آمریکا در موقعیتی است که از گفتگوی جدی ایران و اروپا حمایت کند و نه اساسا در انتظار دوره شروع به کار ترامپ به نظر می‌رسد که تروئیکای اروپایی در چنین شرایطی اراده‌ای جدی داشته باشد و بر خلاف آن احتمالا اراده‌ سه کشور اروپایی بر بالا بردن تنش با هدف تشدید فشار بر ایران باشد.

♈️اما این تشدید تنش با ایران و همچنین صدور مجوز حملات اوکراین به عمق روسیه می‌تواند بخشی از برنامه‌ریزی دولت بایدن و اروپایی‌ها برای چالش‌آفرینی جدی برای دولت آتی ترامپ و تحمیل دستور کاری مشخصی در چند پرونده جهانی باشد.

♈️بر کسی پوشیده نیست که اروپا از بازندگان پیروزی ترامپ است و سیاست‌های اقتصادی او و رویکردش در قبال جنگ اوکراین و ناتو تهدیدی برای اروپاست. از این منظر، هر اندازه مشکلات آمریکا در دوره چهار ساله ترامپ در خاورمیانه با ایران و مناطق دیگر پیچیده‌تر و چالشی‌تر شود، دولت او از یک سو نمی‌تواند تمرکز کافی بر اجرای سیاست‌های خود در قبال اروپا و ناتو داشته باشد و از دیگر سو نیز برای مقابله با چالش‌ها در خاورمیانه به هر دو نیاز بیشتری پیدا می‌کند و همین خود فرصت بده بستان‌ها با ترامپِ تاجر را از نظر اروپایی‌ها افزایش می‌دهد.

♈️از این رو در دوره دوم ترامپ بر خلاف دور نخست، چه بسا منفعت اروپا در بر هم زدن تمرکز او و در بحرانی‌تر شدن روابط غرب با ایران باشد. البته این هم سقف و ثغوری دارد و بعید است که اروپا در عین حال به دنبال خروج اوضاع از کنترل باشد.

♈️اما اگر هم تشدید اقدامات اروپا معطوف به برنامه‌ای برای تاثیرگذاری بر سیاست خارجی ترامپ به دلایل پیشگفته نباشد، باز نظر به پیچیده‌تر و عمیق‌تر شدن بحران میان ایران و اروپا در دو سال اخیر احتمالا اروپایی‌ها بیش از زمان دیگری حضور ترامپ را علی رغم اختلافات با او در پرونده‌های دیگر، واجد فرصت در پرونده مواجهه با ایران برای تغییر سیاست‌های آن و گرفتن امتیاز بدانند.

♈️اما در عین حال نیز فرضا اگر اروپا اراده‌ای جدی برای گفتگوی معطوف به نتیجه با ایران داشته باشد، نظر به تاثیر چشمگیر متغیر آمریکایی، باز بعید است که چنین مذاکراتی بدون تایید ترامپ به نتایج ملموس و چشمگیری منتج شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝ایران و اروپا؛ مذاکره در وقت سوخته!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat
♈️پس از تنش اخیر و دور دیگری از کنش و واکنش میان ایران و اروپا به دنبال تصویب قطعنامه‌ای جدید در شورای حکام، امروز خبرگزاری ژاپنی کیودو از مذاکرات هسته‌ای ایران و تروئیکای اروپا در جمعه آتی در ژنو خبر داد.

♈️متعاقب آن وزارت خارجه ایران در بیانیه مختصری ضمن تایید دیدار بیان داشت که این نشست در سطح معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس و در ادامه گفتگوهای نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر گذشته برگزار می‌شود و در آن به طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان و نیز موضوع هسته‌ای پرداخته خواهد شد.

♈️این که چرا چنین نشستی در امتداد همان مذاکرات نیویورک قبل از تصویب قطعنامه اخیر برگزار نشد، خود جای سوال دارد؛ اما اکنون پرسش کانونی درباره نتایج احتمالی آن است.

♈️دیپلماسی و مذاکره برای حل اختلاف و بحران و همچنین مدیریت تنش و منازعه از اهمیت راهبردی برخوردار است؛ اما نتیجه‌بخش بودن آن به مجموعه عوامل و متغیرهای مهمی بستگی دارد که برای مذاکرات دیرهنگام پیش‌رو میان ایران و اروپا غالبا وجود ندارد و به همین علت نمی‌توان انتظار داشت که در خوشبینانه‌ترین حالت واجد نتایج ملموسی در شرایط کنونی باشد.

♈️اما این مذاکرات در عین حال می‌تواند فتح‌ بابی برای گفتگو میان دو طرف باشد که در طول چند دهه گذشته جز در مقاطعی و به شکل موردی وجود نداشته است و به روندی مستمر در روابط دو طرف تبدیل نشد و این گفتگوها نیز می‌تواند همان سرنوشت گذشته را پیدا کند.

♈️پرونده‌های مورد مناقشه میان اروپا و جمهوری اسلامی ایران بسیار است و هر کدام قطورتر از قبل شده است؛ از مسائل دو متعدد جانبه گرفته تا جنگ اوکراین، برنامه‌ای هسته‌ای ایران و جنگ غزه و لبنان و...
هر کدام از این موضوعات نیز به شکلی با دیگری ارتباط پیدا کرده است.

♈️جدا از این که برخی مسائل‌ دوجانبه می‌تواند تحت شرایطی میان ایران و اروپا تا حدودی حل و فصل و یا در جهت کاهش تنش مدیریت شود، اما بر کسی پوشیده نیست که اختلافات بنیادین دو طرف ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی دارد و یک سر مهم دیگر آن خود آمریکاست.

♈️اما در کنار آن هم نظر به دوره گذار کنونی  قبل از تحلیف ترامپ، نه آمریکا در موقعیتی است که از گفتگوی جدی ایران و اروپا حمایت کند و نه اساسا در انتظار دوره شروع به کار ترامپ به نظر می‌رسد که تروئیکای اروپایی در چنین شرایطی اراده‌ای جدی داشته باشد و بر خلاف آن احتمالا اراده‌ سه کشور اروپایی بر بالا بردن تنش با هدف تشدید فشار بر ایران باشد.

♈️اما این تشدید تنش با ایران و همچنین صدور مجوز حملات اوکراین به عمق روسیه می‌تواند بخشی از برنامه‌ریزی دولت بایدن و اروپایی‌ها برای چالش‌آفرینی جدی برای دولت آتی ترامپ و تحمیل دستور کاری مشخصی در چند پرونده جهانی باشد.

♈️بر کسی پوشیده نیست که اروپا از بازندگان پیروزی ترامپ است و سیاست‌های اقتصادی او و رویکردش در قبال جنگ اوکراین و ناتو تهدیدی برای اروپاست. از این منظر، هر اندازه مشکلات آمریکا در دوره چهار ساله ترامپ در خاورمیانه با ایران و مناطق دیگر پیچیده‌تر و چالشی‌تر شود، دولت او از یک سو نمی‌تواند تمرکز کافی بر اجرای سیاست‌های خود در قبال اروپا و ناتو داشته باشد و از دیگر سو نیز برای مقابله با چالش‌ها در خاورمیانه به هر دو نیاز بیشتری پیدا می‌کند و همین خود فرصت بده بستان‌ها با ترامپِ تاجر را از نظر اروپایی‌ها افزایش می‌دهد.

♈️از این رو در دوره دوم ترامپ بر خلاف دور نخست، چه بسا منفعت اروپا در بر هم زدن تمرکز او و در بحرانی‌تر شدن روابط غرب با ایران باشد. البته این هم سقف و ثغوری دارد و بعید است که اروپا در عین حال به دنبال خروج اوضاع از کنترل باشد.

♈️اما اگر هم تشدید اقدامات اروپا معطوف به برنامه‌ای برای تاثیرگذاری بر سیاست خارجی ترامپ به دلایل پیشگفته نباشد، باز نظر به پیچیده‌تر و عمیق‌تر شدن بحران میان ایران و اروپا در دو سال اخیر احتمالا اروپایی‌ها بیش از زمان دیگری حضور ترامپ را علی رغم اختلافات با او در پرونده‌های دیگر، واجد فرصت در پرونده مواجهه با ایران برای تغییر سیاست‌های آن و گرفتن امتیاز بدانند.

♈️اما در عین حال نیز فرضا اگر اروپا اراده‌ای جدی برای گفتگوی معطوف به نتیجه با ایران داشته باشد، نظر به تاثیر چشمگیر متغیر آمریکایی، باز بعید است که چنین مذاکراتی بدون تایید ترامپ به نتایج ملموس و چشمگیری منتج شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت پرغرور سرزمین پارس

🔰 صبح زیبای اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اينجا غار شاپور است، به ارتفاع ٨٠٠ متر از سطح زمين ، در تنگ چوگان ، نزديك شهر باستانى بيشاپور كازرون- فارس،

♈️ اين مجسمه بزرگترين مجسمه باستانى ايران زمين به قدمت ١٧٥٠ سال و به بلنداى ٧ متر از يك ستون يكپارچه و شاهكار هنری عصر ساسانى، متعلق به شاهپور اول ، دومين پادشاه قدرتمند ساسانى و فرزند اردشير بابكان.مطمئنا شرح پيروزى هاي شاهپور اول بر والريانوس امپراطور روم را بسيارشنيده و در نقش برجسته نقش رستم ديده ايد.اين مجسمه بر اثر زلزله قرنها روي زمين افتاده بود تا آنكه در سال ١٣٣٦ شمسى توسط ارتش شاهنشاهى مجددا بر روي دو ستون بتنى استوار و سرپا شد.

♈️ شاپور، پادشاه پارس( فارس امروزى تا خوزستان) پارت( شرق ايران، افغانستان امروزى )،آسورستان( منطقه شرق دجله و جنوب موصل و پايتخت آشور به مركزيت نينوا) ،اربايستان(شمال عراق امروزى، جنوب ارمنستان و هم مرز با استان رومى اسروئن)،آتورپاتكان( آذربايجان از رود ارس و ارمنستان تا درياچه اروميه) بود

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ اگر گوشهایتان برای شنیدن صداها سنگین شده، لاجرم روزی همصدایی افراد صداها را به گوش شما خواهد رساند،

♈️ پیام بزرگ فیلم های هنرمندانی چون کیارستمی و مهرجویی در دهه ۶۰ و ۷۰ چه بود؟؟؟

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ گفتگوی جالب احمد غلامی با فاضل میبدی، در خصوص ریشه های تشدید غرب ستیزی در طی سالهای اخیر در ایران؛

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ سلام بر وطن و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت آزاده و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان فرهیخته جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا پنجره ای رو به بهشت و استخر دوقولوی روستای آلیان است

♈️ استخر دوقلوها آلیان در روستای آلیان یکی از روستاهای زیبای  استان گیلان است که جز روستاهای بخش میرزاکوچک شهرستان فومن می باشد.
جایی که در مسیر شهرهای فومن ، ماسال و ماسوله قرار دارد.
در سمت شمال غربی شهرستان فومن و در غرب استان سراسر سرسبز گیلان، منطقه ای در دل کوه‌های زیبا به نام آلیان واقع شده که طبیعت بکر و زیبایی دارد چشم انداز آن از یک طرف به مزارع کشاورزی و از طرف دیگر به کوه های سرسبز و زیبایی می رسد.

🔰 اینجا گیلان زیبای ماست

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ قطعه ای بسیار زیبا از استاد امیر هوشنگ ابتهاج( پدر شعر معاصر ایران)
زیباست آری، زندگی زیباست ای عشق؛
این قوم مرگ اندیش راهم دیده وا کن
ای جان زیبایی، جهان را دیده واکن
ای بانگ آزادی، جهان را پرصدا کن


#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ طنزی بسیار زیبا، اما تلخ، موزیکال و جذاب از فسادگسترده، فقر و ویژه خواری در کشور؛

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ جلسه هیئت دولت در زمان ریاست جمهوری "حسن روحانی" مبنی بر لزوم برگزاری همه پرسی و رفراندوم( اصل ۵۹ قانون اساسی ) که متآسفانه هیچگاه منتشر نشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♈️ پاسخ زیبا و منطقی آقای رشیدی به معاون رئیس جمهور در خصوص لزوم گرانی بنزین،

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰خرید خانه در تهران از خرید خانه در نیویورک سخت‌تر است!

♈️اگرچه بازار مسکن مدت زیادی را در رکود سپری کرده و خبری از معاملات در این بازار نیست اما خرید خانه همچنان برای بسیاری از مردم، یک آرزو است. با این‌حال در ایران این مقدار به رقم ۲۳.۴ برابر رسیده است. با این‌وجود در کشورهای همسایه به‌ویژه کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس این شاخص بسیار کمتر است؛ به‌طوری‌که عمان با ۲.۹ برابر رتبه آخر این فهرست را در اختیار دارد.

♈️بررسی‌های انجام شده از سایت numbeo نشان می‌دهد شهر آدیس‌آبابا در کشور اتیوپی با شاخص ۵۴.۲ برابری قیمت مسکن به درآمد، در رتبه اول این فهرست قرار گرفته است.جایگاه دوم، متعلق به شهر دوآلا از کشور کامرون با ۴۸.۳ برابر و جایگاه سوم نیز شهر کلمبو در کشور سری‌لانکا با ۴۲.۷ برابر نسبت قیمت مسکن به درآمد است.

♈️رده چهارم این لیست به تهران با شاخص ۳۸.۱ برابری تعلق دارد و رتبه پنجم نیز در اختیار شانگهای چین با ۳۷.۲ برابر نسبت قیمت مسکن به درآمد است./تجارت نیوز

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰وقتی "فرهنگ خاتون" تاب مستوری ندارد!

♈️بودجه پیشنهادی برای نهادهای فرهنگی ومذهبی راهنمایی برای تشخیص اولویت های فرهنگی وجهت گیری های  سیاسی نهاد قدرت است.
♈️از قریب ۷۰۰۰۰ میلیارد تومان، سهم عمدە به نهادهای مذهبی و ایدئولوژیک رسیده وسهم اندک دونهاد فرهنگستان زبان فارسی وبنیاد سعدی به سختی به 3 درصد می رسد.

♈️تصور متولیان امر ازجامعەی ملی وارزشهای مشترک آن چیست؟
آیا با تاکید صرف روی  مذهب وبرساختهای ایدئولوژیک آن می توان به فرهنگ ملی دست یافت؟
♈️همەی ایرانیان شیعەاند؟ همەی شیعیان مذهبی و متشرعند؟همەی متشرعان با رهیافت های دینی جاری همراهند؟
♈️روی دگرسخن باقوم گرایانی است که باحبابی معرفتی، قدرت را دارای صبغەی پررنگ قومی و" فارس محوری " دانسته وزیرساخت ایدئولوژیک آنرا نادیده می انگارند.
مانندچپهای قدیم که باخیال پردازی، دولت پساانقلابی راسرمایەداری وابسته می خواندند!
♈️همین جامعة المصطفی نوعی نسخەی ایرانی دانشگاه پاتریس لومومبای مسکواست که زمانی وظیفەی تربیت کادرهای انقلابی جهان راداشت.
دانشگاه امام صادق هم مشابه دانشگاه حزبی کوتوست که مدیران آینده راتربیت می کرد.

✍️صلاح‌الدین خدیو

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰نماینده سابق مجلس: روزی خودمان را با کشورهای اروپایی مقایسه می‌کردیم، بعد رسیدیم به کشورهای حوزه خلیج فارس و حالا افغانستان جنگ‌زده.
چقدر تلخ.

♈️اگر قیمت بنزین را با افغانستان مقایسه می کنید  لطفا قیمت خودرو را هم مقایسه کنید

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰هم گران می‌کنید هم به شعور مردم توهین می‌کنید!

✍اکبر اعلمی


♈️در پی افزایش بی‌سابقه عوارض آزادراه‌های تهران - قم، کرج - قزوین، قزوین - زنجان، تهران - ساوه و بندرعباس - شهیدرجایی در دولت پزشکیان که بعضا تا ۱۱۵۰ درصد رشد داشته است، ماله‌کشان و توجیه‌گران، باز طبق معمول اقدام به مقایسه عوارض آزادراه‌های کشورهای مختلف با عوارض دریافتی در ایران، به دلار کرده‌اند تا از این طریق بر مردم منت بگذارند که عوارض دریافتی در ایران بسیار ناچیز است!!(تصویر سمت چپ).

♈️وحال آنکه انصاف و منطق ایجاب می‌کند که در چنین مواردی وقتی مخارج و هزینه‌های مربوط به کالاها و خدمات از جمله عوارض آزادراه‌ها به دلار مقایسه می‌شود، حقوق و دستمزدها نیز به دلار محاسبه شود تا مخارج و هزینه‌های واقعی و سهم هریک از کالاها و خدمات مصرفی شهروندان در سبد مصرفی آنها بدست آید، نه اینکه مخارج به دلار و حقوق و دستمزدها به ریال مقایسه گردد!

♈️در جدول سمت راست متوسط دستمزدها و سهم عوارض پرداختی در آزادراه‌های کشورهای مورد نظر در تصویر سمت چپ، با ایران مقایسه شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝سایهٔ ترامپ بر سر ایران

✍شاهین طهماسبی، نویسنده و تحلیل‌گر
@jomhuriyat

♈️سیاست خارجی ایران از همین حالا و حتی قبل از آنکه بایدن از کاخ سفید برود کاملاً تحت تأثیر دونالد ترامپ قرار گرفته و از ترس تشدید بیشتر بحران، تلطیف شده است.

♈️انتقام از حملهٔ اسرائیل به خاک ایران، عملاً فراموش شده و با وجود رجزخوانی‌های گاه و بیگاه، هیچ نشانی از آماده‌سازی برای حملهٔ موشکی به اسرائیل وجود ندارد.

♈️حزب‌الله برای پایان جنگ، با شرایطی آبرومندانه که امکان بازسازی قدرتش در آینده را فراهم کند دست و پا می‌زند.

♈️ برای اولین بار در سال‌های گذشته، ایران در مذاکرات با رئیس آژانس انرژی قول همکاری داده، از جمله با توقف افزایش غنی‌سازی ۶۰ درصد و اجازهٔ بازرسی‌های بیشتر از سایت‌های هسته‌ای ایران در مرحلهٔ اول و قول همکاری‌های بیشتر در صورت عدم تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران در مراحل بعد.

♈️ برخلاف دورهٔ اول ترامپ، مقامات ایرانی مرتباً پالس مذاکره و توافق می‌فرستند بدون اینکه جواب مثبتی بگیرند.

🔰اما درست در آن‌طرف میز، همه چیز برعکس است:

♈️ با وجود نرمش ایران در برابر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و لابی‌های رئیس آژانس، اروپا و آمریکا برخلاف رویهٔ سالیان گذشته، مصمم به تصویب قطعنامه علیه ایران هستند و حتی صحبت از فعال‌سازی مکانیسم ماشه در یک بازهٔ چند ماهه است.

♈️به دلیل موضوع دخالت ایران در جنگ اوکراین، تحریم‌های کم‌سابقه‌ای علیه کشتیرانی و هواپیمایی ایران توسط اروپا اعمال شده است.

♈️حتی دولت بایدن هم در صورت اجرای یک حملهٔ دیگر از سوی جمهوری اسلامی به اسرائیل، از حملات گستردهٔ اسرائیل به ایران به‌ویژه زیرساخت‌های حیاتی کشور مثل تأسیسات انرژی حمایت می‌کند.

♈️به طور خلاصه، وضعیت سیاست خارجی ایران کمتر از یک سال تا پایان مهلت فعال کردن مکانیسم ماشه هرگز تا این حد بحرانی نبوده است. بازوهای منطقه‌ای نظام عملاً خنثی شده و در مسیر شکست قرار گرفته‌اند، جنگ گسترده با اسرائیل بسیار محتمل است، اقتصاد و زیرساخت‌های ایران در وضعیتی به شدت بحرانی قرار دارند و تاب تحمل جنگ و تحریم‌های بیشتر را ندارد، برنامه هسته‌ای ایران در آستانهٔ یک نقطهٔ عطف است و از نظر سرمایهٔ اجتماعی هم با وجود بازگشت اصلاح‌طلبان به قدرت، نظام در موقعیت خوبی نیست.

♈️در این شرایط ترامپ با وزرایی به شدت سخت‌گیر علیه ایران، در حال بازگشت به قدرت است و به گفتهٔ خودش، بازگشت سیاست فشار حداکثری از روز اول در برنامه‌ی کاری‌اش قرار دارد.

♈️مشخص است که با این همه بحران فزاینده و این موقعیت شکننده، دیگر نرمش‌های کوچک و قهرمانانه نجات‌دهندهٔ نظام نیستند. یا حکومت باید تصمیم بگیرد به عقب‌نشینی‌های بزرگ تن در دهد یا وارد شدن به یک جنگ بزرگ در همین یکی دو سال آینده و ورود ایران به شرایطی مشابه با دههٔ ۹۰ عراق، بسیار محتمل خواهد بود. دورهٔ نه جنگ نه مذاکره تمام شده.
#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰 گزارشهای محرمانه تایید میکند به شکل شگفت انگیزی میلیاردها دلار محموله نفتی روزانه از ایران به چین در حرکت بوده و آمار واقعی از آن منتشر نشده است!

♈️کشتی هایی بدون بیمه و بدون ملاحظات بین المللی با روشهایی فاش شده

♈️اینجا محل ملاقات عشاق است!
محل انتقال نفت از کشتی ایرانی به کشتی چینی روی آب که توسط ماهواره ها هر روز ثبت میشود

♈️اما آیا ترامپ و رفقای جدیدش این صحنه ها را از ۲ ماه آینده تحمل خواهند کرد؟

♈️اینگونه به نظر نمی آید. ترامپ شمشیر را از روز اول از رو خواهد بست

♈️قطعنامه دو روز گذشته اروپایی نشینان نیز سرآغازی بر هماهنگی هر چه بیشتر غرب بر سر ایران است. یک سناریوی دقیق برای ۶ ماه آینده ایران تدوین و گام بگام اجرا میشود

♈️حکمرانی که هیچ اما فعالان اقتصادی شایسته است با چشمان باز و کاملا هوشیار ریسکهای پیش رو را ارزیابی و برای آنها تدبیری بیاندیشند/#حامد_پاک_طینت
#جمهوریت
@jomhuriyat

Показано 20 последних публикаций.