ایران زمین


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Telegram


ارتباط با ادمین 👇👇
t.me/F777kim
آشنایی با تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین⁦⁦
پاسخ به گروه‌های ایران‌ستیز تجزیه‌طلب
اتحاد اقوام و مدافع هویت‌ملی در برابر پان‌ها

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Telegram
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
.
در آستانه روز جهانی زبان مادری، جا دارد یادی کنیم از این شاهکار مجلس ترکیه👆

این‌ کار بارها در مجلس ترکیه رخ داده و کلا کسی را آنجا گماشته‌اند تا هر مقام سیاسی، به زبانی غیر از ترکی در مجلس سخن گفت، سخنرانی او را قطع کنند. آنها قوانین سفت و سختی درباره زبان ترکی دارند و بشدت به آن پای‌بند هستند

در زمان آخرین سلطان عثمانی، در این سرزمین میلیون‌ها گویشور زبان‌های ارمنی، یونانی، کردی، آشوری، لازی، عربی، بالکانی وجود داشت؛ از آن‌ همه اقوام و زبان‌ها، آنچه را توانستند «نسل‌کشی، کوچ اجباری، آسمیله» کردند و با آنچه باقی مانده نیز، اینگونه رفتار می‌کنند

🔷 همچنین ببینید👇

🔺 سخنرانی آتشین فرهاد اینجو، که منجر به دستگیری او شد !

🔺 اگر کردها را ترک‌زبان نکنیم، ترکیه از روی نقشه حذف خواهد شد ...

🔺 قطع میکروفون نماینده کُرد به دلیل تبریک عید ایزدی ها به کردی

🔺 تبعید و مرگ « احمد کایا » ؛ چون گفت میخواهم یک آهنگ کردی منتشر کنم

🔺 توهین اردوغان به دین زرتشتی و پاسخ کردها به او ...

🔺 ۱۰ سال زندان فقط برای یک جمله کردی
!

🔺 در مدارس ترکیه مانع سخن گفتن کردها به زبان کردی میشوند


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


❌ اصل ماجرای شعرخوانی پزشکیان

از آنجایی که سخن گفتن به زبان‌های غیر فارسی توسط همه مقامات سیاسی ایران کاملا آزاد است و همیشه دیده و ‌میبینیم، پس شک نکنید که این ماجرا مشکوک است !

هیچ کسی نمی‌پرسد که آن شخص دقیقا به پزشکیان چه گفت ؟ کسی نشنیده و ندیده که چه گفته است ؟ پس چگونه جریان پانترکیسم برای خود این داستان را بافته است ؟

چه کسی اولین بار این شایعه را به راه انداخت که به پزشکیان گفته‌اند « ترکی شعر نخوان » ؟ پزشکیان ۲ دقیقه شعر ترکی خواند، کسی هم کاری با او نداشت ؛ حالا که این جریان #تیتر همه رسانه‌ها شده است، امیدوارم خود نهاد ریاست جمهوری درباره این ماجرا #روشنگری کند

گویا این شخص به پزشکیان « تذکر #وقت و پخش زنده داده است » چون خود پزشکیان هم در ابتدا میگوید که اصلا قرار نبوده سخنرانی کند !


💥 در آستانه روز به اصطلاح « زبان‌ مادری » ۲۱ فوریه ؛ ساختن این ماجرا و دامن زدن به آن، بسیار مشکوک و هدفمند است !

‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.

رسانه‌های ترکیه : آیا یک نماینده کُرد می‌تواند یک جمله کردی در مجلس‌تان بگوید ؟؟؟

🔹 آنچه در ایران ممنوع است : زبان پارسی است، نه گویش‌های محلی ! اکنون در جهت همین برنامه ( سرکوب زبان پارسی ) « از کاه، کوه می‌سازند » !

درحالی که زبان‌ها و گویش‌های محلی در ایران کاملا آزاد هستند، از سخن گفتن آزادانه مقامات سیاسی و کارکنان دولت به زبان خود، تا داشتن ده‌ها شبکه تلویزیونی و رادیویی، روزنامه، چاپ کتاب، همایش‌ها، کنسرت، نمایش و صدها مورد دیگر ... و حتی توهین آزادانه به زبان پارسی و هویت ملی ایران !

ولی ‏در ترکیه ؛ هیچ نماینده مجلس، مقام سیاسی و رئیس جمهوری حق ندارد حتی یک کلمه به زبانی غیر از ترکی سخن بگوید ؛ و این کشور جعلی پرونده سیاهی در قتل‌عام مردمان غیر ترک‌زبان از ارمنی و کرد و یونانی داشته است

♦️ حالا یک مورد جزئی پیش آمده ؛ TRT و آناتولی و روزنامه‌های چرکیه، گریبان دران و خشتک دران، آن را پوشش داده‌اند، گویی در کشور خودشان نمایندگان می‌توانند به زبان مادری خود فعالیت سیاسی کنند !


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.
🔴 رستم آذری / متن پیوستی را بخوانید ...

« رستم ِ فرخ‌هرمز » فرمانده کل ارتش ساسانیان در زمان حمله تازیان به ایران ؛ چرا در منابع تاریخی « آذری » خطاب شده است ؟ آیا اهل آذربایجان بود ؟

🔷 ... با اینکه سرزمین اصلی این خاندان اشکانی در خراسان و طبرستان بوده، ولی در نهایت استان آذربایجان به منطقه نفوذ و تسلط آنها تبدیل شد. خراسان احتمالا پس از شورش ناموفق عموی بزرگ رستم، گستهم ( وُستَهم / بِسطام ؛ درگذشت حدود ۶۰۰ م )، از دست خاندان وی خارج شد. از این رو، در منابع مختلف رستم را زاده آذربابجان و « آذری » خطاب کرده‌اند. پدر رستم، فرخ‌هرمزد ( خورهرمز ) سپهبد آذربایجان بود و در منابع ارمنی با عنوان «ایشخَن» (شاهزاده) از او یاد شده است. سه منبع معتبر از سده ۳ - ۴ قمری درباره عبارت « رستم الآذری » وجود دارد :

۱- کتاب الحیوان - جاحظ

۲- التبیه و الاشراف - مسعودی

۳- کتاب سنی ملوک الارض - اصفهانی



‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.

🔴 « رستم ِ فرخ‌هرمز » فرمانده کل ارتش ساسانیان در زمان حمله تازیان به ایران ؛ چرا در منابع تاریخی « آذری » خطاب شده است ؟ آیا اهل آذربایجان بود ؟

🔹 رستم در هنگام نبرد با تازیان، در آخرین لحظات زندگی‌اش نامه‌ای به برادر خود « فرخ‌زاد ( = خورزاد ) می‌نویسد که فردوسی، بخشی از آن را به نظم در آورده است. بیتی #دردناک از این نامه که آینده سیاسی فرهنگی ایران را پیش‌بینی کرده، توجه‌ام را جلب کرد، و باعث شد تا پژوهشی درباره رستم انجام دهم ( 👈 شعر کامل ) :

از ایران و از ترک و از تازیان
نـژادی پـدیـد آیـد انـدر مـیـان

نه دهقان، نه ترک و نه تازی بود
ســخـن‌ ها بـه کــردار بــازی بـود



♦️ رُستَم پسر فَرُّخ‌هُرمُزد ( = خورهرمز ) فرمانده نظامی و حاکم استانی ساسانی، از خاندان اشرافی « اسپهبُدان » بود که در جنگ قادسیه، در جریان فتح ایران توسط اعراب مسلمان، کشته شد. در دهه‌های پایانی حکومت ساسانی، خاندان اسپهبُدان، به‌ویژه رستم، بر صحنه سیاسی تسلط یافتند. این خاندان از نوادگان سپهبدان بودند و مناصب کلیدی اداری را در شاهنشاهی در اختیار داشتند.

علاوه بر شواهدی همچون نشانه‌های رتبه و مقام، مانند کلاه مخصوص رستم، معروف به « قَلَنسوه » ( واژه‌ای معرب و برآمده kulāf, kulāč⁠ در پهلوی ساسانی / گونه‌ای کلاه گرد و دراز در دوره ساسانی )، موارد متعدد ازدواج میان خاندان اسپهبُدان و خاندان سلطنتی ساسانی در طی نسل‌ها، نشان‌دهنده جایگاه ارشد این خاندان است. در واقع، نه‌ تنها شاپور، جد بزرگ رستم ( درگذشت ۵۸۶ م )، پسرعموی خسرو اول ( حکومت ۵۳۱-۵۷۹ م ) بود، بلکه پدر رستم، فرخ‌هرمزد نیز پسرعموی خسرو دوم ( حکومت ۵۹۰-۶۲۸ م ) محسوب می‌شد.

🔷 با اینکه سرزمین اصلی این خاندان اشکانی در خراسان و طبرستان بوده، ولی در نهایت استان آذربایجان به منطقه نفوذ و تسلط آنها تبدیل شد. خراسان احتمالا پس از شورش ناموفق عموی بزرگ رستم، گستهم ( وُستَهم / بِسطام ؛ درگذشت حدود ۶۰۰ م )، از دست خاندان وی خارج شد. از این رو، در منابع مختلف رستم را زاده آذربابجان و « آذری » خطاب کرده‌اند. سه منبع معتبر از سده ۳ - ۴ قمری درباره عبارت « رستم الآذری » وجود دارد :

۱- کتاب الحیوان - جاحظ

۲- التبیه و الاشراف - مسعودی

۳- کتاب سنی ملوک الارض - اصفهانی


پدر رستم، فرخ‌هرمزد ( خورهرمز ) سپهبد آذربایجان بود و در منابع ارمنی با عنوان «ایشخَن» (شاهزاده) از او یاد شده است. برخی او را همان هُرمُزد پنجم ( حکومت ۶۳۰-۶۳۲ م ) می‌دانند که در دوران هرج‌ و مرج پس از ترور خسرو دوم، برای مدت کوتاهی مدعی تاج‌ و تخت ساسانی شد و سپس به‌دست نیروهای وابسته به ملکه ساسانی، آزرمیدخت به قتل رسید.

پس از مرگ پدر، رستم عناوین و موقعیت او را به دست گرفت و با رهبری لشکری، برای انتقام خون پدر وارد عمل شد. او پایتخت، مدائن، را تصرف کرد و یکی دیگر از دختران خسرو را بر تخت نشاند. به‌ زودی، رستم به فرمانده کل ارتش ساسانی و قدرتمند ترین فرد در شاهنشاهی ساسانی تبدیل شد.


جنگ قادسیه و مرگ رستم

به دلیل قدرت و نفوذ رستم، نخبگان ایرانی تصمیم گرفتند او را در راس سپاه شاهنشاهی برای سرکوب قوای مهاجم تازیان اعزام کنند. اما رستم به این تصمیم بدبین بود و پیشنهاد داد که به‌جای اعزام یک سپاه بزرگ، چندین لشکر کوچک برای فرسایش قوای دشمن گسیل شوند تا از خطر شکست سنگین جلوگیری شود. تردیدها و پیشگویی‌های بدبینانه رستم درباره نتیجه نبرد، در اغلب منابع تاریخی انعکاس یافته است.

رستم برای چندین ماه در مرز اردو زد و در این مدت، مسلمانان چندین سفیر برای مذاکره و تسلیم ایرانیان نزد او فرستادند. سرانجام، پس از سه روز جنگ، طوفان سهمگینی میدان نبرد را در بر گرفت و دید سربازان ایرانی را مختل کرد. در همین هنگام، مسلمانان توانستند آنان را درهم بشکنند. رستم در این نبرد مجروح شد ولی توانست خود را به یک نهر آب برساند، اما تازیان او را دنبال کرده و یک جنگجوی عرب به او حمله کرد و با ضربه‌ای بر سرش او را کشت.

پس از مرگ رستم، سپاه ایران روحیه خود را از دست داد و نبرد به شکست کامل ایرانیان انجامید. روایات مختلفی درباره قاتل واقعی رستم و نحوه مرگ او وجود دارد. بلاذری و مسعودی گفته‌اند که او بر اثر تشنگی، غرق شدن یا یک حادثه جان باخت. در شاهنامه، رستم به‌گونه‌ای متفاوت به تصویر کشیده شده و نبردی تک‌نفره با سعد بن ابی‌وقاص را تجربه می‌کند و سرانجام پس از کور شدن در طوفان جان می‌دهد


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


❌ چگونه ویدیو اصلی را پیدا کردم :)

در ویدیویی که با عنوان جعلی، منتشر کرده‌اند و نمی‌دانستم مربوط به چه رویدادی است ؛ یک نوشته در جمعیت دیده می‌شد که مربوط به آکادمی رقص و موسیقی شهر plovdiv بلغارستان است. چون می‌دانستم حتما تصاویری از حضور در این جشنواره دارند، سعی کردم صفحات اجتماعی آنها را پیدا کنم ؛ صفحه #فیسبوک آنها را پیدا کردم، و دقیقا همین گونه بود و مشخصات کامل جشنواره را ذکر کرده بودند ! پانترک احمق ؛ دوران جعل و تحریف تمام شده است، و گذشت آن دوران که این دروغ‌ها را پخش می‌کردید « ترکی زبان سوم یونسکو و فارسی لهجه سی و سه عربی »


♦️ این روش‌ها رو یاد بگیرد برای بررسی راست و دروغ بودن، عکس‌ها، فیلم‌ها و اخبار در فضای مجازی !


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


❌ هرچه از جعل و حماقت این‌ها بگویم کم گفته‌ام :)

آمده‌اند ویدیوی « جشنواره بازی‌های محلی بالکان » که توسط دانشگاه Trakya بلغارستان برگزار شده را تحت عنوان « شادی مردم کوزوو پس از رسمی شدن زبان ترکی » منتشر کرده‌اند 😂 و دارند اشک حسرت می‌ریزند که ای کاش تبریز هم مستقل شود :)

همه چیز این جریان تحریف و جعل و دروغ است : از دزدیدن ویدیوی رقص‌های لزگی و گرجی و ... تا جعل این ویدیو !

نکته : کوزوو کشوری است که در سال ۲۰۰۸ تاسیس شده و ۱/۸ میلیون جمعیت دارد ( به اندازه یک محله از شهر تهران ) و حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر از این کشور « ترک‌زبان » هستند. این کشور مصنوعی از زمان تاسیس دارای سه زبان رسمی است. زبان‌های آلبانیایی و صربی به‌عنوان زبان‌های رسمی ملی و ترکی به عنوان زبان رسمی در سطح محلی

اطلاعات بیشتر 👈👈 درباره این جشنواره

uluslararasıbalkanhalkoyunlarıfestivali


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.

امشب از « رستم آذری » فرمانده کل ارتش ایران در برابر حمله تازیان خواهیم گفت / رستم فرخ هرمزد که به اشتباه او را رستم فرخزاد می‌خوانند !

.


.

🔵 واکنش چند روز اخیر مردم ایران، به آلوده کردن خودخواسته زبان پارسی به واژگان بیگانه، توسط این زن ؛ ستودنی است 👏 مردم به خوبی آگاهی ملی دارند و درباره زبان پارسی نیز بسیار حساس هستند ..‌.


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


پارسی زبان رسمی سلجوقیان آناتولی ؛ خود ترکیه هم پذیرفته است !

در سریال قیام عثمانی، که یک سریال کاملا ناسیونالیستی و اسلام گرایانه ترکیه‌ای است، در قسمتی از سریال، سلطان مسعود سلجوقی نامه‌‌ای به وزیر خود « عالم‌شاه » میدهد تا آن را به عثمانی غازی (جد خاندان عثمانی) دهد ؛ سلطان سلجوقی در این سریال، نامه را طبق واقعیت تاریخی، به « پارسی » نوشته است


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
✅ کردها معمولا پیش‌تر از دیگر مردم ایران‌زمین، با جشن‌های گوناگون به پیشواز #نوروز می‌روند ...

جشن بیلندانه سردشت

بیلندانه”یکی از جشنهای با شکوه و پرنشاط کردها به شمار می رود که در مناطق مختلف کردنشین ایران و عراق برگزار می شود. این مراسم بدین گونه است که مکانی را انتخاب کرده و آتش در وسط آن برپا می کنند و تعدادی ستون هم که روی هر کدام نوعی “رزق” شامل گندم، جو، کشمش، گوشت و… باشد آویزان می شود. بر اساس این جشن اگر ستون به سمت غرب بیفتد رزق افزایش و اگر به سمت شرق بیفتد رزق کاهش پیدا کرده و سال خوبی در پیش نخواهد بود. بیلندانه در زبان کردی بە معنی “بیل ها را گذاشتیم” و منظور این است که زمین کم کم گرم و بهار در پیش است

نکته : برپایی ستون‌هایی در کنار آتش نوروزی و نهادن نمادهایی از رزق و روزی و برکت در این مراسم، دقیقا بازمانده از « خوان نوروزی ساسانیان » است، که ابوریحان بیرونی در کتاب آثارالباقیه و جاحظ در کتاب المحاسن و الاضداد به این رسم در میان ایرانیان اشاره کرده‌اند

‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.

🔵 اگر از سومری‌های باستان، امروزه نوادگانی به جا مانده بود، احتمالا با جمله زیر، پانچرک‌ها را مخاطب قرار میدادند !

𒌑𒍪 𒉡 𒍣 𒅴𒂠

UR-BAR-RA NU ZI Emegir

ای کفتارها، زبان سومری را ندزدید !


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.

🔴 یاد و نام #داریوش در نزد ایرانیان دوره اشکانی ؛ از آذربایجان تا پارس

🔹 « داریوش » عنوان چند تن از پادشاهان بزرگ هخامنشی بوده است. پس از برافتادن هخامنشیان و در دوره سلوکی - اشکانی حکومت های نیمه مستقلی در نواحی مختلف ایران تشکیل شد که همچنان فرهنگ و هویت ایرانی را ادامه داده و زنده نگه‌ داشتند

♦️ در حکومت اشکانی آذربایجان ما پادشاهی بنام داریوش داشته‌ایم و در حکومت اشکانی پارس نیز پادشاهی بنام داریوش داشته‌ایم که این خود نشان دهنده پیوستگی « هویت ایرانی » است. همچنین نام دیگر پادشاهان این حکومت‌ها تماما ایرانی بازمانده از دوره هخامنشی است : آریوبرزن، منوچهر، اردشیر، مهرداد و ... به راستی که اگر اشکانیان به مقابله با سلوکیان برنمی‌خاستند ؛ امروزه خبری از ایران و هویت ایرانی نبود. درواقع اشکانیان پل استواری در راهیابی هویت ایرانی از دوره هخامنشی به دوره ساسانی بودند

🔷 نام داریوش در پارسی هخامنشی بصورت 𐎭𐎠𐎼𐎹𐎺𐎢𐏁 نوشته شده و بصورت Dārayavaʰuš « دارَیَوَهوش » خوانده می‌شد ؛ که از دو بخش « دارا » ریشه فعل داشتن و « وهو، وه، به » بمعنای نیکی و خوبی ساخته شده است


‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.
آیا ساسانیان از هخامنشیان آگاهی داشتند ؟

چرا پس از ۷۰۰ سال نام بنیان‌گذار ساسانیان، هم‌نام پادشاهان هخامنشی، « اردشیر » است ؟ چرا شاپور ساسانی صحنه به زانو درآوردن سه امپراتور روم را دقیقا زیر آرامگاه‌های هخامنشی نقش کرده ؟ چرا داریوش هخامنشی را نیای ساسانیان میدانند؟ مطلب پیوستی👆 را خوانده و تصاویر را ببینید ...

‌🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.
🛑 آیا ساسانیان از هخامنشیان آگاهی داشتند ؟

نه تنها آگاهی کامل داشتند که به « کین‌خواهی حمله اسکندر به ایران و کشتن داریوش هخامنشی، به روم حمله کردند، و صحنه به زانو درآوردن ۳ امپراتور رومی را دقیقا زیر آرامگاه‌ پادشاهان هخامنشی نقش کردند، تا نشان دهند، انتقام خون داریوش را گرفتند »

♦️ تنسر از موبدان اواخر دوره اشکانی و « هیربدان هیربد » اردشیر بابکان در نامه‌ای بلند به « گشنسب » حاکم محلی تپورستان و گیلان به نگرانی‌های او درباره پادشاه تازه ایرانشهر، پاسخ داده است. ابن‌مقفع در سده دوم قمری این گزارش تاریخی را به نقل از « بهرام بن خورزاد و او از پدر خویش منوچهر موبد خراسان و عُلمای پارس » از پهلوی به عربی ترجمه کرد. ابن‌اسفندیار نیز در کتاب تاریخ طبرستان در سده ۷ قمری، متن عربی را به فارسی دری ترجمه کرد و امروزه به دست ما رسیده است

🔹 در بند پازندهم این نامه تاریخی، « تنسر » به « گشنسب » درباره علت جنگ‌های ایران و روم توضیح داده و نخست از مرزهای تاریخی ایران می‌گوید و سپس به کین‌ سیاوش و انتقام ایرانیان از افراسیاب اشاره کرده و می‌گوید :

« ... و بعد ازین رای بران موقوفست که به غزو روم، و لجاج با آن قوم، مشغول شود، و تا کینه‌ی دارا از اسکندریان باز نخواهد، و خزاین و بیت المال معمور نکند، و به سبب ذراری ایشان، شهرهایی که اسکندر از فارس خراب کرد، آبادان نکند، نخواهد آرمید، و بر ایشان التزام خراج بباید کرد، چنانکه همیشه به پادشاهان ما دادند از زمین قبط و سوریه، که در زمین عبرانیون غلبه کرده بودند به عهد قدیم، چون بخت‌‌نصر آنجا شد، و ایشان را، برای آنکه هوائی بد، و آبی ناموافق، و بیماری‌های مزمن بود، و مردم ما را بدان سکونت ممکن نه، و آن ناحیه را به ملک روم سپرد، و به خراج قناعت کرد و تا عهد کسری انوشیروان بدین قرار بماند. »
.

🔷 در خود منابعی که به زبان پهلوی ساسانی هستند نیز به داریوش سوم هخامنشی اشاره شده و آمده است که « ساسان » نیای ساسانیان از تبار « دارای دارایان » بوده است :

ud sāsān šabān pābag būd ud hamwār abāg gōspandān būd ud az tōhmag dārāy ī dārāyān būd. ud andar dušxwadāyīh ī alaksandar ō wirēg ud nihān-rawišnīh ... pābag nē dānist kū sāsān az tōhmag [ī] dārāy ī dārāyān zād ēstēd .‌.. / šahrestān [ī] dārāb-kird dārāy ī dārāyān kard

و ساسان شبان پاپک بود و همواره با گوسپندان بود و از تخمه دارای دارایان بود. اندر دوش‌خدایی اسکندر نیاکان او به گریز و نهان‌زیستی بودند و ... پاپک ندانست که ساسان از تخمه دارای دارایان زاده است ... / شهرستان دارابگرد را دارای دارایان ساخت


🔷 یک نمونه دیگر ؛ در شاهنامه، در نبرد خسرو پرویز و بهرام چوبین، خسرو به تبار خود که از داریوش هخامنشی است افتخار می‌کند و بهرام که از خاندان اشکانی مهران بود، به آرش افتخار می‌کند :

من از تخمه‌ی نامور آرشم
چو جنگ آورم آتش سرکشم

ورا گفت خسرو که دارا بمرد
نه تاج بزرگی به ساسان سپرد

اگر بخت گم شد کجا شد نژاد
نیاید ز گفتار بیداد داد


🔷 هم‌‌نامی ساسانیان و هخامنشیان : مورد دیگر در این بحث، تداوم نام‌های ایرانی ِ دوره هخامنشی، در دوره ساسانی و استفاده آگاهانه ساسانیان از این نام‌ها و القاب است. برای نمونه چهار تن از پادشاهان هخامنشی لقب یا نام « اردشیر » ( 𐎠𐎼𐎫𐎧𐏁𐏂𐎠 Artaxšaçā ) داشتند و سه تن از پادشاهان ساسانی نیز « اردشیر » ( 𐭠𐭥𐭲𐭧𐭱𐭲𐭥 Ardaxšīr ) نام داشتند. و یا گشتاسپ ( ویشتاسپ ) نام پدر داریوش بزرگ و نام یکی از آخرین پادشاهان ساسانی بوده است و ..‌..


🔸 البته منابع دوره اسلامی در این زمینه بسیار زیاد هستند و شرح آنها خود یک کتاب می‌شود !


🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


.

پانترک هرگز به شما نمی‌گوید که چرا باکو و آنکارا چندین صفر از پول خود حذف کردند ؟

🔹 جمهوری باکو از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۶ در دو نوبت از پول ملی خود « ۸ صفر » کم کرد و هر ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ منات قدیم معادل یک منات جدید بود! جمهوری باکو در دوران پس از استقلال با بحران‌های اقتصادی و مالی شدیدی روبه‌رو بود و دولت تصمیم گرفت برای ساده‌سازی محاسبات اقتصادی و بازسازی اعتماد عمومی، صفرهایی از واحد پولی حذف کند. اما حذف صفرها از منات در نوبت اول نه‌ تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه تورم‌های بسیار بالا و کم‌نظیری را طی سه سال پیاپی بعد از آن موجب شد که دو سال آن بیش از ۱۰۰۰ درصد بود! اگر صفرها حذف نمیشد، مثلا در سال ۲۰۰۷ هر دلار معادل ۸۷,۰۰۰,۰۰۰ منات می‌شد !

🔹 ترکیه نیز در سال ۲۰۰۵ میلادی، شش صفر از واحد پول ملی خود، «لیر» حذف کرد. این اقدام در پی تورم بالای دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ انجام شد که منجر به کاهش ارزش لیر و افزایش قیمت کالاها و خدمات گردید. به‌عنوان مثال، در سال ۱۹۸۸، هر دلار آمریکا معادل ۱۴۲۲ لیر قدیم ترکیه بود که در سال ۲۰۰۳ به بیش از ۱.۵ میلیون لیر قدیم رسید !


🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


❌ پاسخ به یک شیادی « سومر دزدادن »

وقتی از معده مبارک « حرف ق » برای سومری تولید می‌کنند !

سومریان تلفظ دقیقی مشابه « ق » عربی یا فارسی نداشتند ( تصویر بالا : فرهنگ واژگان سومری دانشگاه پنسیلوانیا ) اما واج ĝ در زبان سومری یکی از آواهایی است که برخی پژوهشگران آن را به صورت "ng" یا "ŋ" (آوای خیشومی) بازسازی کرده‌اند

🔺 خوانش ĝ در متون سومری به عوامل مختلفی مانند موقعیت آن در کلمه و تطابق آن با واژه‌های معادل در اکدی بستگی دارد. در بیشتر بازسازی‌های آوایی، ĝ را به صورت "ŋ" (مانند "ng" در انگلیسی sing) یا "ɣ" (مانند «غ» در فارسی) در نظر می‌گیرند، نه «ق». در برخی موارد، بسته به همخوان‌های اطراف، ممکن است به "g" ساده نیز تبدیل شده باشد. پانترک ها به دلخواه این واج را به ق تبدیل می‌کنند

اما اکدی که از خانواده زبان‌های سامی بود، واج q را داشت. این صامت انسدادی ملازی (uvular stop) شبیه به «ق» در عربی مدرن یا «ق» در فارسی کلاسیک تلفظ می‌شده است. به همین دلیل، وقتی واژه‌های سومری به اکدی وام گرفته می‌شدند، معمولاً تغییرات آوایی رخ می‌داد و یک همخوان مشابه در اکدی جایگزین می‌شد.


🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
❌ مقدمات فدرالیسم توسط پزشکیان ؛ هر استانی باید برای خودش یک رئیس‌جمهور داشته باشد !

نمی‌توانی کاری کنی برای مملکت، کمتر خزعبلات ضدملی بگو !


🆔 @iranzamin777
🆔 Admin @f777kim

‌.

Показано 18 последних публикаций.