ایران مامن


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


پایگاه خبری تحلیلی ایران مامن
🔵تارنمای ایران مامن
www.iranmaeman.ir
🔵تماس با ما
09303699669

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔵 فلج اجتماعی برابر سلاخی ناموسی

🔸 ضعف شدید در ساختارهای حمایت اجتماعی عرصه را بر زنان قربانی تنگ‌تر می‌کند. در اغلب کشورهای جهان «خانه‌های امن» نقش مهمی در کمک به زنان دارند. در ایران خانه‌های امن از ۱۳۹۳ شروع به کار کردند. اما در کل کشور فقط ۲۵ خانه امن وجود دارد! که هر خانه فقط ظرفیت پذیرش ۱۰ مادر و کودک را دارد.

🔸 در شهر بزرگی مانند تهران فقط ۳ خانه امن داریم. سوئد با جمعیت ده میلیونی، بیش از ۲۰۰ خانه امن و آلمان بیش از ۱۰۰۰ مرکز حمایتی برای زنان قربانی خشونت دارد. در ایالات متحده، خانه‌های امن بخشی از یک سیستم گسترده‌ مشمول بر بیش از ۱۲۰۰ پناهگاه هستند که خدماتی مانند آموزش مهارت‌های زندگی، مشاوره شغلی، و کمک به بازسازی اعتماد به نفس زنان را نیز ارائه می‌دهند.

🔸 خدمات در خانه‌های امن ایران عمدتاً به اسکان موقت محدود است. بدتر اینکه بسیاری از زنان حتی از وجود این مراکز آگاه نیستند، در حالی که در کشورهای دیگر، آموزش و آگاهی‌رسانی عمومی از طریق رسانه‌ها و نهادهای اجتماعی در سطح گسترده انجام می‌شود.

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 نامعادله سه مجهولی کنکور، معدل و اعصاب خانواده‌ها

🔸 مساله حذف کنکور ضرورتی است که سال‌ها است مطرح است اما واقعیت امر نشان می‌دهد، مسائلی با درجه پیچیدگی کمتر مانند تأثیر معدل در کنکور، محل اختلافاتی حل‌نشدنی شده و گویا قرار نیست گره آن به این زودی‌ها باز شود. این در حالی است که وزارتخانه‌های دولتی صراحتا نظرشان را در خصوص اختلافاتشان با نهادی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان دستگاه تصمیم‌گیرنده درباره آینده تحصیلی دانش‌آموزان اعلام داشته‌اند.

🔸 البته برخی می‌گویند بین سیاست اعلانی و اعمالی نهادهایی مانند آموزش عالی و آموزش و پرورش باید تفاوت قائل شد و برای درک مسائل این حوزه باید به منافع کلانی که بخش مهمی از آن عیان نیست توجه داشت.

🔸 دولت می‌گوید فقط باید تأثیر مثبت معدل سال آخر در کنکور اعمال شود. شورا می‌گوید هم مثبت و هم منفی. به ‌نظر در اینجا حرف دولت منطقی‌تر است...

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21797

🆔 @iranmaeman


🔵 اولین نشانه‌های قطعی تمایل ایران و آمریکا به مذاکره

🔸 هیاهوی مخالفان مذاکره از روزنامه‌های رادیکال تا برخی تریبون‌های نماز جمعه همچنان بلند است تا جایی که بعد از توئیت معنادار رهبری درباره محتوای دیدار روز سه‌شنبه با سران قوا و مسئولان نظام، «کیهان» نوشت: مذاکره با آمریکا یعنی پذیرش هرآنچه که می‌خواهد به ما تحمیل کند.

🔸 در حالی که چهره‌هایی مانند «حمیدرضا حاجی بابایی» نایب رئیس مجلس و «محمدجواد لاریجانی» هم به جمع حامیان مذاکره با آمریکا پیوسته‌اند، در سوی مقابل هم سیگنال‌ها برای شروع چانه‌زنی با تهران انکارناپذیر است.

🔸 در این فضا به نظر می‌رسد یکی از موانع اصلی دوره حکومت دموکرات‌ها در آمریکا پیش روی مذاکره با ایران برداشته شده است. تا پیش از این، تهران خواستار تضمینی بود تا بار دیگر دولت واشنگتن مانند سال ۲۰۱۸ از توافق خارج نشود اما اکنون قید تضمین خود به خود بلاموضوع خواهد شد چون اگر کسی می‌خواست توافق را بر هم بزند نهایتا «دونالد ترامپ» بود که صراحتا اعلام کرده به دام اسرائیلی‌ها برای شروع جنگ با ایران نخواهد افتاد.

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 گرانی با مذاکره درمان می‌شود یا کوپن؟

🔸 آخرین آمار تورم در کشور می‌گوید: نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور در دی‌ماه به ۳۲.۰ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه آذر، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.

🔸 با وجود این اعلام مرکز آمار ایران در اوایل بهمن‌ماه، برخی روی موج «انتظارات تورمی» جهش قیمت‌ها تا ابتدای سال نو را پیش‌بینی می‌کنند و از «دلار ۱۰۰ هزار تومانی» می‌گویند. در مقابل، گروهی خوش‌بینانه به انتظار شروع مذاکرات ایران و غرب و حتی مذاکره مستقیم تهران و واشنگتن نشسته‌اند.

🔸 در این فضا موضوع امتداد کالابرگ از دولت سیزدهم به چهاردهم هم مطرح است.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21783

🆔 @iranmaeman


🔵 دعوا بر سر بیل رئیس‌جمهور

🔸 سفر هفته گذشته «مسعود پزشکیان» به خوزستان همراه با حواشی و حرف و حدیث‌هایی بود که مورد توجه بسیاری قرار گرفت؛ یکی از پربازدیدترین تصاویر مربوط به این سفر بیل به دست شدن پزشکیان برای دیوارچینی ساخت مدرسه بود؛ برخی با دیدن لباس کارگری بر تن پزشکیان از مهارت او در سیمان‌ریزی با بیل و استانبولی بنایی نوشتند و گفتند به جای ریاست جمهوری بهتر بود به همین کار می‌پرداخت، عده‌ای او را به پوپولیسم و عوام‌فریبی متهم کرده‌اند و گروهی این رفتارش را مورد تحسین قرار دادند.

🔸 همین موضوع پیامدهایی مانند بازنشر تصاویر بیل به دست قدیمی پزشکیان را به دنبال آورد که وی را در حال ساخت خانه‌ بهداشت در یکی از شهرستان‌های آذربایجان شرقی نشان می‌داد.

🔸 این مساله همچنین باعث شد تا روزنامه جناح‌های مختلف از زوایای مختلفی به بنایی پزشکیان بپردازند و همچنین با یکدیگر وارد تنازع شوند.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21777

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 ترامپ۲ و سیگنال‌هایی که برای ایران بیشتر مثبت است

🔸 اول بهمن‌ماه ۱۴۰۳ آخرین روز حضور «جو بایدن» در کاخ سفید بود؛ پیرمرد پرحاشیه چهار سال اخیر که بعد از پیروزی جنجال‌سازش بر «دونالد ترامپ» در اواخر سال ۲۰۲۰، بسیاری در ایران دل خوش کرده بودند که به برجام بازخواهد گشت.

🔸 این در حالی بود که ناتوانی تیم دیپلماتیک دولت سیزدهم در رسیدن به توافق نهایی در پی بروز جنگ اوکراین همه این امیدواری‌ها را بر باد داد و کلاف پیچیده اختلافات ایران و غرب، در هم تنیده‌تر شد. در طول مذاکرات هسته‌ای که ایران با طرف‌های غربی داشت، یکی از مسائلی که از سوی نمایندگان تهران دنبال می‌شد کسب تضمین برای پایبندی آمریکایی‌ها به توافق بود تا تجربه‌ای مانند خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ دیگر تکرار نشود.

🔸 حالا این دوباره ترامپ است که به کاخ سفید بازگشته و می‌گوید «صلح و اتحاد» را در جهان ایجاد خواهد کرد و اگر بتوان با خودِ وی به توافق رسید، دیگر به نظر می‌رسد کسی در ایالات متحده نخواهد آن را به هم بزند مگر جمهوریخواهان تندرویی مانند «لیندسی گراهام» که اخیرا اظهار داشته «شانس موفقیت دیپلماسی با ایران یک در تریلیون و احتمال موفقیت حمله ۹۰ درصد است.»

🔸 با این حال، حضور چهره‌هایی مانند «ایلان ماسک» در کنار ترامپ برای برخی این امیدواری را به وجود آورده که وی به دلایلی واقعی یا خیالی مانند دورنمای منافع چشمگیر ورود به عرصه بکر و پرسود ایران، زمینه مذاکره بین تهران و واشنگتن را بچیند.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21772

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 پیش‌بینی‌های بین‌المللی از رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۵

🔸 صندوق بین‌المللی پول رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران را ۳.۱ درصد و نرخ تورم را ۲۹.۵ درصد برای سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده و نرخ بیکاری را نیز ۸.۴ درصد.

🔸 بانک جهانی دیگر نهاد اقتصادی بین‌المللی است که پیش‌بینی‌اش مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، رشد حقیقی اقتصاد ایران که در سال ۲۰۲۳ میلادی (۱۴۰۲-۱۴۰۳ شمسی) ۵ درصد بود تا انتهای سال ۲۰۲۴ میلادی به ۳ درصد خواهد رسید.

🔸 این پیش‌بینی‌ها در حالی است که در لایحه برنامه هفتم توسعه، متوسط نرخ رشد اقتصادی ۸ درصد پیش‌بینی شده است؛ برنامه‌ای که بازه زمانی آن از سال ۱۴۰۳ آغاز شده و تا پایان سال ۱۴۰۷ اجرا خواهد شد.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/21767

🆔 @iranmaeman


🔵 مطامع تازه فرقه رجوی

🔸 مجاهدین خلق هر چند طی یکی دو دهه اخیر کوشیده کارنامه تروریستی خود را پاکشویی کند و در نشست‌هایش در کشورهای غربی خود را به عنوان تنها اپوزیسیون کارآمد نظام جمهوری اسلامی جا بزند اما از مطرح شدن نامش به عنوان سازمانی دارای توان عملیاتی در ایران استقبال می‌کند خصوصا در شرایطی که انتظار می‌رود ورود مجدد «دونالد ترامپ» به کاخ سفید همراه با افزایش فشارها بر تهران باشد.

🔸 در این زمینه می‌توان به نشست سالانه منافقین در پاریس اشاره کرد که چند روز پیش با واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه همراه شد؛ نشستی که نماینده ترامپ در امور اوکراین و روسیه نیز در آن شرکت داشت.

🔸 برخی هم می‌گویند روی کار آمدن «محمد الجولانی» در سوریه منافقین را به طمع انداخته که می‌توانند همچون رهبران جدید دمشق با وجود کارنامه تروریستی، مورد وثوق غربی‌ها قرار گیرند و در صورت «تغییر رژیم» برای حضور در آینده ایران امیدواری پیدا کنند.

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/21757

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 سود روابط با روس‌ها کجاست؟

🔸 در شرایطی که مناسبات ایران و روسیه در مقطع زمانی پس از جنگ اوکراین که از اسفند ۱۴۰۰ شروع شد، شاهد ورودی به فاز جدیدی بوده و بسیاری از تحلیلگران از هزینه سنگین این مناسبات برای تهران سخن می‌گویند، ایران منافع اقتصادی چندانی از روابطش با روسیه نداشته است.

🔸 از دید بسیاری، اتهاماتی که از سوی غربی‌ها مبنی برانتقال تجهیزات نظامی ایران به عرصه جنگ اوکراین مطرح شده، خسارات بسیار هنگفتی را بر کشور ما تحمیل کرده که ناشی از به ثمرنرسیدن مذاکرات رفع تحریم‌ها طی سال‌های اخیر بوده است.

🔸 درباره خسارات کارشکنی‌های داخلی و خارجی صورت گرفته در روند مذاکرات رفع تحریم که در دوران دولت سیزدهم و قبل از شروع جنگ اوکراین، به سرانجام رسیدن آن محتمل به نظر می‌رسد برآورد و اظهارنظرهای گوناگونی صورت گرفته است از جمله اوایل تابستان امسال رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران مدعی شد در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ (بازه زمانی ۱۲ ساله) تحریم‌ها حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار به کشور خسارت وارد کرده است یعنی سالی حدود یکصد میلیارد دلار.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21751

🆔 @iranmaeman


🔵 کدام طرف از ۱۵ ماه جنگ در غزه سود برد؟

🔸 اسرائیلی که توانسته بود با اتکای به غربی‌ها به خصوص آمریکا و توانمندی‌های نظامی مانند تسلیحات اتمی، از سال ۱۹۷۳ یعنی آخرین رویارویی مستقیم با اعراب، قلمرو‌ خود را از حمله نظامی دور بدارد، پس از حملات حماس دو بار در قالب «وعده صادق یک و ۲»، هدف حمله موشکی و پهپادی ایران قرار گرفت تا افسانه بازدارندگی‌اش پایان یابد.

🔸 روزنامه اقتصادی اسرائیلی در این ارتباط نوشته تنها هزینه جنگ در نوار غزه تا پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ میلیارد شکل (۶۷.۵۷ میلیارد دلار) بوده است.

🔸 در مقابل، ایران نیز دو بار هدف حملاتی قرار گرفت که نخستین آن محدود به تاسیسات راداری اصفهان بود و دومی در پنجم آبان اهداف نظامی گسترده‌تری را در برمی‌گرفت.

🔸 از سوی دیگر و از دید بسیاری از ناظران، تضعیف توان رزمی حزب الله و حماس و ترور رهبران این گروه‌های مقاومت از ضربات سنگینی بود که بر محور مقاومت وارد آمد. برخی اما سقوط حکومت «بشار اسد» در سوریه را خسارتی سنگین‌تر برای تهران می‌دانند.

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 آتش در خرمن آمریکا و کشمکش بین فارسی‌زبان‌ها

🔸 استعداد بروز دوقطبی در کشور ما و به طور کلی میان فارسی‌زبان‌ها به گونه‌ای است که حتی آتش‌سوزی‌های اخیر ایالت کالیفرنیا آمریکا هم به سرعت زمینه‌های ایجاد صف‌بندی و شکل‌گیری دوگانه‌ها را ایجاد می‌کند؛ آتش‌سوزی‌هایی که بنا بر اعلان برخی رسانه‌ها دامان زندگی نزدیک به ۲۱۰ هزار ایرانی را به خصوص در لس‌آنجلس گرفته است.

🔸 نکته قابل تامل اینکه همزمان با مجادله میان رقبای سنتی در آمریکا، در ایران رسانه‌هایی مانند صداوسیما آشکارا بر سر آتشی که در خرمن آمریکایی‌ها افتاده هلهله می‌کنند و آن را نتیجه وقایعی مانند جنگ غزه می‌دانند و از سوی دیگر دولت رسما با آسیب‌دیدگان این حادثه اظهار همدردی می‌کند...

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21737

🆔 @iranmaeman


🔵 هوش مصنوعی و جدال‌های امنیتی آینده

🔸 هوش مصنوعی این روزها نقل خیلی از محافل است؛ بعضی از ضرورت کاربرد و توسل به این فناوری سخن می‌گویند و تعدادی نگران به آینده آن چشم‌ دوخته‌اند همچنان که رئیس دولت چهاردهم در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته تعلل و عقب‌ماندگی در حوزه هوش مصنوعی غیرقابل جبران است.

🔸 چند هزار کیلومتر آن‌سوتر «ایلان ماسک» مدعی شده دیگر داده‌ای برای آموزش هوش مصنوعی باقی نمانده است؛ فناوری که شرکت تحقیقاتی «گارتنر» درباره آن گزارش داده ۶۰ درصد از داده‌های مورد استفاده در سال ۲۰۲۴ برای پروژه‌های هوش مصنوعی و تحلیلی به‌طور مصنوعی تولید شده است.

🔸 جدا از احساس نیاز بسیاری از مشاغل در ایران به هوش مصنوعی، به نظر می‌رسد بخش مهمی از نگرانی سیاسیون درباره عقب‌ماندگی در زمینه هوش مصنوعی دارای جنس امنیتی-نظامی است؛ به خصوص اینکه در جریان جنگ غزه و بعد از آن تقابل اسرائیل با حزب الله زمزمه‌های زیادی درباره بهره‌مندی رژیم صهیونیستی از این فناوری مطرح شد.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21732

🆔 @iranmaeman


🔵 گلوله برفی بخرید مخصوصا در فصل سرما!

«دیوید هامونز» روز یکشنبه ۱۳ فوریه ۱۹۸۳، یک پارچه وسط دستفروش‌های میدان کوپر پهن کرد و بعد گلوله‌های برفی در سایزهای مختلف را روی آن چید و به مردم نیویورک فروخت؛ مردمی که داشتند در خیابانی برفی قدم می‌زدند این گلوله‌ها را که از بزرگ به کوچک مرتب شده بودند به قیمت یک دلار خریدند. آیا برداشتن کمی برف از روی زمین و گلوله کردنش خدمتی قابل خرید و فروش بود؟ یا مردم نیویورک عقلشان را از دست داده بودند؟ یا برخی افراد از این پرفرمنس هنری تحت تاثیر قرار گرفته بودند؟ شاید. اما عاطفه‌ی جاری در این حرکت هنری که انسان‌ها را به سوی خود می‌کشاند چیست؟

مردی که گلوله‌ی برفی می‌فروشد به وضوح اعلام می‌کند که دیگر چیزی برای فروش ندارد، جز آنچه که از آسمان می‌بارد. دیگر راهی برای زندگی نمی‌شناسد جز امیدی که به مهربانی مردم این شهر بسته است و جز انگشتان یخ بسته‌ای که به سرمای روزگار چنگ می‌اندازند برای دوام آوردن.

✍️ کوثر شیخ نجدی

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21727

🆔 @iranmaeman


🔵 بی‌برقی یا بی‌ عقلی؟

🔸 ناگزیر بودن مازوت‌سوزی، همراه شده با برخی اخبار تاییدنشده و گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه برای ادامه کار نیروگاه‌ها حتی کمبود مازوت پیش آمده است. چند روز پیش رسانه‌ها به نقل از تارنمای «نفت عراق» نوشتند عراق روزانه ۱۹۰ هزار بشکه نفت کوره با حجم سولفور زیاد را به تاجرانی که از طرف جمهوری اسلامی معرفی شده‌اند، تحویل می‌دهد تا از این طریق بتواند بدهی‌های واردات انرژی از ایران را پرداخت کند.

🔸 خبر واردات مازوت و اذعان سخنگوی کمیسیون منابع طبیعی و محیط زیست مجلس مبنی بر این که در شش ماهه امسال به اندازه کل سال ۱۴۰۲ مازوت در کشور مصرف شده است، در حالی است که این روزها در رسانه‌ها آمار مختلفی درباره آثار و تبعات آلودگی هوا و بروز این تبعات به شکل‌های مختلف به ویژه سرطان منتشر می‎شود.

🔸 در این شرایط پرسشی که مطرح می‌شود اینکه صادرات محصولات انرژی به کشورهایی مانند ترکیه و عراق چه کسری از این خسارت کلان را پوشش می‌دهد یا اینکه به جای واردات میلیارد دلاری مازوت از کشور عراق آیا امکان واردات تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود نداشت به شکلی که عراقی‌ها مثلا با صادرات مجدد پنل‌های خورشیدی بدهی خود به ایران را بپردازند؟

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/21721

🆔 @iranmaeman


🔵 جنین‌هایی که تنها ساقط نمی‌شوند

🔸 انجام سقط جنین‌های غیرقانونی علاوه بر تبعات جمعیتی برای کشور، تهدیدی جدی برای سلامت مادرانی است که دست به این اقدام می‌زنند؛ مادرانی که اگر موفق به سقط جنین با دارو نشوند، اغلب مجبورند در محیط‌های زیرزمینی دست به عمل «کورتاژ» بزنند که مخاطرات خاص خود را دارد. به گفته یک متخصص زنان «برخی بارداری‌ها خودبه‌خود مشکل دارند. حالا اگر کسی در یک مرکز غیربهداشتی و زیرزمینی، این کار را بکند، اگر دچار خونریزی شد، جان او به خطر می‌افتد. اتاق عمل و پزشک متخصصی در کار نیست که بتوان به داد او رسید.»

🔸 دیگر متخصص زنان و زایمان با تایید این موضوع می‌گوید: «اگر سقط درست انجام نشده باشد به رحم زن صدمه وارد می‌شود. ممکن است به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی و پزشکی، دچار عفونت بشود. مواردی وجود دارد که عفونت رحم خیلی دیر خود را نشان می‌دهد. طولانی شدن مدت عفونت عوارض غیرقابل جبرانی به همراه دارد و کمترین آن این است که دیگر نمی‌تواند صاحب فرزند شود ...یک‌دفعه می‌بینیم که فردی با ۳۰ سال سن، بدنی مثل یک زن ۵۰ ساله دارد. بدترین حالت هم این است که عفونت رحم شکم را درگیر کند و میکروب وارد خون شود. در آن صورت دیگر به‌سختی می‌توان بیمار را نجات داد. »

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/21715

🆔 @iranmaeman


🔵 تصویب FATF برای ورود موثر به فرایند رفع تحریم

🔸 فعالان تجاری و کارشناسان روابط خارجی بارها طی سال‌های اخیر تاکید کرده‌اند خودتحریمی ایران در نپوستن به دو شاخه و کنوانسیون مهم FATF که منجر به حضور در لیست سیاه این نهاد بین‌المللی شده گاه آثاری مخرب‌تر از تحریم‌ها برجای گذاشته است.

🔸 حالا با جدی‌تر شدن ورود ایران به مذاکرات با غربی‌ها و حتی احتمال نشستن نمایندگان تهران بر سر میز داد و ستد دیپلماتیک با آمریکایی‌ها در دولت «دونالد ترامپ»، گفته می‌شود لوایح پیش نیاز پیوستن به کارگروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF بار دیگر در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت.

🔸 خبر موافقت رهبر انقلاب با بررسی مجدد لوایح «سی اف تی» و «پالرمو» در زمینه مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرایم‌سازمان‌یافته را «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری هفته گذشته اعلام کرد. پس از اعلام این خبر، بسیاری از ناظران منتظرند تا مانند شورای عالی فضای مجازی، اعضای مجمعی که سران سه قوه در آن حضور دارند با این خواسته دولت یعنی تایید لوایح موافقت کنند.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21710

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 بازار داغ ویروس‌های زمستانی

🔸 در میانه زمستان ۱۴۰۳، وزارت بهداشتی‌ها با استناد به نتایج آخرین رصد‌های آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه موسوم به «اچ یک ان یک» آنفلوانزای فصلی خبر داده و خواستار خودداری افراد از حضور در مکان‌های شلوغ و همچنین لزوم استفاده از ماسک شده‌اند. یافته‌های مربوط به این نظام‌های رصد در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه امسال نشان می‌دهند که بین ۲۱ تا ۲۳ درصد کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری آنفلوآنزا هستند.

🔸 وضعیت فعلی یعنی شیوع بیشتر در این فصل سال با الگوی شیوع آنفلوآنزا پیش از بحران کووید ۱۹ همخوانی زیادی دارد. البته در برخی از استان‌ها فراوانی آنفلوآنزا در بین عفونت‌های تنفسی بیشتر از ۲۰ و اندی درصد است.

🔸 در همین ارتباط، رئیس انجمن متخصصان داخلی درباره شیوع یک ویروس گوارشی شبیه کرونا در کشور هشدار داده است.

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 میزبانی تهران از میانجی‌های صنعتی و سنتی

🔸 حدود سه سال و نیم بعد از سفر «آبه شینزو» نخست وزیر درگذشته ژاپن به ایران و دیدار معروفِ وی با رهبر انقلاب که گفته می‌شد حامل پیام «دونالد ترامپ» بوده است، رسانه‌ها طی روزهای اخیر از سفر قریب‌الوقوع نخست وزیر کنونی این کشور برای میانجیگری بین تهران و واشنگتن خبر دادند.

🔸 افزایش تحرکات دیپلماتیک ایران با نمودهایی چون اعلان سفر قریب‌الوقوع نخست وزیر عراق به تهران و حضور از پیش اعلام‌نشده «سیدعباس عراقچی» در امارات، برای بسیاری نشانه‌هایی از بروز تحولاتی در سیاست خارجی ایران طی ایام پیش رو است؛ هر چند رسما اعلام شده این دیدارها در راستای تبادل نظر و هماهنگی در خصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای به ویژه رویدادهای سوریه است اما به نظر می‌رسد مذاکراتی فراتر از منطقه در جریان است.

🔸 حضور «سید بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان در ایران هم این گمانه‌زنی‌ها را تقویت می‌کند...

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21699

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 ایران «یونانیزه» می‌شود؟

🔸 بررسی اعتبارات اختصاص یافته از بودجه عمومی به صندوق‌های بازنشستگی نشان می‌دهد که این اعتبارات در فاصله سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵۰۸ درصد افزایش یافته است.

🔸 سهم کمک‌های دولت به صندوق‌های بازنشستگی از کسری بودجه در سال ۱۳۹۸، در حدود ۴۲ درصد بوده که این سهم با افزایش نزدیک به ۲ برابری در سال ۱۴۰۳ به ۸۱ درصد رسیده است. این یعنی در فاصله ۴ سال رقمی که ناترازی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه تحمیل کرده تا دو برابر افزایش یافته است.

🔸 سال‌ها پیش برخی تحلیلگران اقتصادی از «یونانیزه شدن» اقتصاد ایران سخن گفته بودند. از عمده دلایل بحران یونان که سال ۲۰۰۸ بروز کرد، آغاز و پیاده‌‌‌سازی برنامه‌‌‌های جذاب و عامه‌‌‌پسند در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ بود. در آن فاصله قریب به ۵۸۰شغل جزو مشاغل پرخطر و زیان‌‌‌آور قلمداد شدند.

🔸 نسبت پشتیبانی صندوقی مانند تامین اجتماعی در سال ۱۳۵۵ معادل ۲۴.۸۵ بود؛ یعنی یک نفر مستمری‌‌‌بگیر با پرداخت حق بیمه توسط حدود ۲۵نفر برابری می‌‌کرد. این نسبت در سال ۱۴۰۳ به ۵نفر تنزل پیدا کرده است که نشان‌دهنده کاهش شدید منابع و ورودی این صندوق‌ها است.

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 سیل بی‌سقفی در جهان

🔸 این روزهای زمستانی که سوز سرما و آلودگی هوا دست به دست هم داده و گاهی باران و برف در آسمان شهرهای کشور ظاهر می‌شود، بسیاری چه مستاجر چه مالک نگاهی به سقف خانه‌هایشان می‌اندازند و برای داشتن آن خدا را شکر می‌کنند. با این حال بسیاری به معنای واقعی کلمه بی‌خانمانند؛ حتی در کشور توسعه‌یافته‌ای مانند آمریکا.

🔸 وزارت مسکن آمریکا اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ یک رکورد افزایش ۱۸ درصدی در پدیده «بی‌خانمانی» در ایالات متحده به ثبت رسیده است. بر اساس گزارش این نهاد، بیش از ۷۷۰ هزار نفر در ماه ژانویه در پناهگاه‌ها یا خارج از خانه زندگی می‌کردند.

🔸 آمار دقیقی از تعداد بی‌خانمان‌ها در کشور ما در دست نیست. بااین‌همه برخی سازمان‌های مردم‌نهاد از وجود ۳۵ هزار و برخی تخمین‌های غیررسمی از ۵۵ هزار بی‌خانمان تنها در تهران سخن گفته‌اند. اواخر آبان‌ماه اما مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری خبر داد در شهر تهران یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ نفر به نام بی‌خانمان وجود دارد.

https://iranmaeman.ir/21685

🆔 @iranmaeman

Показано 20 последних публикаций.