شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Education


☎️ راه‌های ارتباطی:
@sharif_senfi_dabir
📥 ایمیل:
stu.senfi@sharif.edu
📋 کانال پشتیبان و آرشیو نشریه:
@sharif_senfi_media
👥 گروه شورا:
https://t.me/+YHvq_TxpzBE0ODc0

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Education
Statistics
Posts filter


«کنار غذاها»

#کارگروه‌ـ‌تغذیه

✈️ با توجه به استقبال گسترده دانشجویان عزیز در خصوص کنارغذایی که هفته گذشته در روز دوشنبه توزیع شد، شورای صنفی دانشجویان از مدیریت محترم اداره امور تغذیه خواستار افزایش تنوع کنارغذاها و اضافه شدن اقلامی از جمله دلستر، میوه، ژله، آبمیوه و ... در وعده ناهار می‌باشد.

✈️ همچنین از همه دانشجویان دعوت می‌کنیم که کنارغذاهای پیشنهادی خود را به اطلاع اعضای شورا رسانده تا در صورت صلاحدید، پیگیری آن‌ها انجام شود.

✈️ امیدواریم با انجام این کار رضایت دانشجویان عزیز از صرف وعده ناهار در دانشگاه بیشتر شود.

🆔 @Sharif_Senfi


«جلسه کارگروه حقوقی شورا»

#گزارش
#کارگروه_حقوقی

🔹 جلسه‌ کارگروه حقوقی شورای صنفی دانشجویان در روز چهارشنبه ۲۳ آبان با حضور مهندس سیه‌بازی، مدیریت محترم امور دانشجویی و اعضای این کارگروه برگزار شد. در این جلسه موضوعات متعددی مطرح و بررسی شدند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

    • بیمه وسایل الکترونیکی: از جمله مواردی که در جلسه مطرح شد مسئله بیمه وسایل الکترونیکی دانشجویان بود که مطلع شدیم پیش‌نویس قرارداد مربوطه آماده شده‌است. شورا در حال پیگیری جزئیات اجرایی این موضوع است و هر زمان فرایند آن تکمیل شود، جزئیات آن را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

    • کاهش محدودیت ساعات تردد در دانشگاه: در جلسه با استناد به ساعت ورود و خروج در دانشگاه‌های دیگر و همچنین در سال‌های گذشته در دانشگاه شریف، پیگیری افزایش ساعت ورود و خروج به دانشگاه صورت گرفت. لازم به ذکر است به دلیل جامعیت این موضوع، لازم است گفت‌وگویی با مسئولین سایر بخش‌های مربوطه نیز داشته‌باشیم.

    • هزینه‌های استخر دانشگاه: در این جلسه به نرخ بالای استفاده از استخر دانشگاه شریف برای دانشجویان در مقایسه با دانشگاه‌های دیگر کشور اشاره شد و شورا درخواست بررسی و تعدیل این هزینه‌ها را مطرح کرد. قیمت‌گذاری استفاده از استخر تحت نظر کمیته نظارت صورت می‌گیرد که متشکل از چند تن از مسئولین دانشگاه است. در نتیجه مرتفع کردن این مشکل نیازمند خواست مسئولین دانشگاه و مطالبه دانشجویی است.

✈️ از دیگر موارد مورد بحث در این جلسه می‌توان به سنوات دانشجویان دکتری، تعویض دوربین‌های ورودی دانشگاه به منظور ارتقاء امنیت، سامان‌دهی و سیستماتیک‌ کردن حراست خوابگاه‌ها برای بهبود شرایط تردد و ایمنی بیشتر دانشجویان و همچنین تشکیل شورای صنفی واحدهایی که هنوز تشکیل نشده‌اند، اشاره کرد.

✈️ شورای صنفی دانشجویان همچنان پیگیر مسائل مطرح‌شده در این جلسه خواهد بود و از تمامی دانشجویان دعوت می‌کند نظرات و پیشنهادات خود را برای ارتقاء شرایط دانشجویی ارائه نمایند.

🆔 @Sharif_Senfi


«گروه تلگرامی شورای صنفی دانشجویان»

✈️ تجربه نشان داده است که ایجاد یک راه ارتباطی مستقیم و بدون واسطه می‌تواند تفاوت بزرگی در فعالیت‌های شورای صنفی ایجاد کند. بارها پیش آمده است که دانشجویان از موضوعاتی مانند کیفیت پایین غذای سلف یا مشکلات خوابگاه گلایه کرده‌اند؛ مواردی که می‌تواند مشکل تعداد زیادی از دانشجویان باشد، اما این در حالی بوده است که تا پیش از آن زمان حتی یک گزارش هم به دست شورای صنفی نرسیده بود.

🔍 سال گذشته و با تدبیر اعضای دوره قبل برای تسهیل این ارتباط، گروه تلگرامی شورای صنفی دانشجویان را ایجاد کردیم تا فضای مطمئنی فراهم کنیم که تمامی دانشجویان بتوانند بدون هیچ‌گونه واسطه‌ای مشکلات و دغدغه‌هایشان را با شورا در میان بگذارند. این گروه تا به امروز دستاوردهای ارزشمندی داشته و به ما کمک کرده است تا بسیاری از مسائل را در زمان کوتاه‌تری پیگیری و حل کنیم، اما همچنان امکان بهبود دارد. طبق نظر اعضای شورای صنفی، این گروه باید به مرجع اصلی برای پیگیری تمامی نیازها و دغدغه‌های دانشجویان تبدیل شود و دانشجویان از تک تک مشکلات مربوط به دانشگاه در این گروه صحبت کنند تا بتوانیم نسبت به رفع آن‌ها اقدام کرده و به شکل بهتری آن‌ها را اولویت‌بندی کنیم.

🔹این گروه فضای رسمی شما برای بیان همه‌ی مسائل مرتبط با دانشگاه است؛ از کیفیت غذا و امکانات خوابگاه گرفته تا مشکلات آموزشی، رفاهی و حقوقی. از همه دانشجویان دعوت می‌کنیم که با عضویت و مشارکت در این گروه به ما در جریان حل این مشکلات کمک کنند.

جهت عضویت می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:
✈️ https://t.me/+SrE8l3xIpes4YjA8

🆔 @Sharif_Senfi


«سرویس ویژه دانشجویان دختر»

#کارگروه‌‌ـ‌‌حقوقی‌ـ‌و‌‌ـ‌امنیت

✈️ به‌دنبال پیگیری‌های مکرر اعضای شورا در جلسات مختلف با معاونت دانشجویی، مدیر امور دانشجویی، و رئیس اداره امور خوابگاه‌ها، و با همکاری اداره پشتیبانی، سرویس ویژه‌ای برای مسیر دانشگاه به خوابگاه‌های طرشت۲ و شهید شوریده راه‌اندازی خواهد شد تا امنیت بیشتری برای دانشجویان دختر فراهم شود.

✈️ این سرویس از روز شنبه، ۱۹ آبان ۱۴۰۳، از ساعت ۱۸ الی ۲۱، هر نیم‌ساعت یکبار برقرار خواهد بود.

🆔 @Sharif_Senfi


«جلسه با ظریف»

#صنفی‌ـ‌کشوری

✈️چند روز گذشته، جلسه‌ای میان دبیران شوراهای صنفی برخی دانشگاه‌ها با معاون محترم راهبردی رئیس جمهور، جناب آقای دکتر ظریف با حضور افراد زیر برگزار شد:

○ جناب آقای دکتر ظریف: معاونت راهبردی ریاست محترم جمهوری
○ جناب آقای بیگدلی: عضو اسبق شورای راهبردی ریاست جمهوری
○ جناب آقای دکتر احمدی: ریاست محترم دانشگاه فنی حرفه‌ای تبریز
○ سرکار خانم دکتر رمضان‌خواه: معاون محترم امور اجتماعی استان‌های معاونت راهبردی
• جناب آقای عموشاهی، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف
• جناب آقای درگی، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
• جناب آقای دهقانی، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
• جناب آقای ثبوت، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تفرش
• جناب آقای زهری، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان


✈️ هدف این جلسه مطرح کردن طرح صنفی کشور به منظور شنیده شدن نظرات، انتقادات و پیشنهادات قشر دانشجو در سطح کلان و همچنین بحث درباره چگونگی افزایش سرمایه اجتماعی شوراهای صنفی در سطح کشور بود که معاونت محترم نیز پیشنهادات و توصیه‌های خود را به اعضای حاضر در جلسه دادند.

✈️ همچنین در این جلسه، معاونت محترم قول میانجی‌گری با وزیر محترم علوم و وزیر محترم بهداشت به منزله مستحکم‌تر شدن ساختار شورای صنفی در دانشگاه‌ها و همچنین اثرگذاری بالا در ساختار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت را دادند.

✈️ شنیده شدن نظرات و پیشنهادات نمایندگان شوراهای صنفی دانشجویی در اتاق فکرهای استانی معاونت راهبردی ریاست محترم جمهور نیز از جمله دستاوردهای دیگر این جلسه بود. در آخر جلسه با پیشنهاد جناب آقای دکتر ظریف، قرار بر برگزاری نشست‌های رسمی سالانه و یا شش ماهه و میزهای گفت‌و‌گو جهت شنیدن دغدغه‌های دانشجویان شد.

✈️ بعد از پایان جلسه با دکتر ظریف نیز، نمایندگان نشستی صمیمانه با مسئولین بخش‌های مختلف معاونت داشته و به بررسی راهکارهای موجود پرداختند.

🆔 @Sharif_Senfi


«پیگیری‌های کیفیت تغذیه»

#گزارش
#کارگروه‌ـ‌تغذیه

✈️ سه‌شنبه شب و با هماهنگی شورای صنفی خوابگاه شهید احمدی روشن، شورای صنفی دانشجویان دانشگاه، اداره امور تغذیه و مدیر محترم امور دانشجویی جلسه‌ای با حضور جناب آقای مهندس ریاحی، ریاست محترم اداره امور تغذیه دانشگاه، جناب آقای کاظمی، مسئول سلف دانشگاه و نماینده پیمانکار اداره امور تغذیه در خوابگاه شهید احمدی روشن برگزار شد.

✈️ در این جلسه موضوعات مختلفی از جمله کنارغذاها، تنوع غذاها، کیفیت غذاها، پک صبحانه و موارد دیگر مورد بحث قرار گرفتند و دانشجویان در هر بخش دغدغه‌ها و نظرات خود را به مسئول تغذیه منتقل کردند. شما می‌توانید نظرات رئیس اداره و خلاصه جلسه را در تلگراف بخوانید.

✈️ همچنین در ابتدای هفته نیز با همکاری اداره امور تغذیه در خصوص برند و طعم ساندویچ‌ سرد شام خوابگاه‌ها یک نظرسنجی میدانی برگزار شد و خلاصه گزارش آن را می‌توانید در تلگراف مطالعه کنید.
طبق گفته ریاست محترم اداره، این جلسه را برای چند هفته آینده در خوابگاه‌های شهید سلیمانی و طرشت۲ نیز خواهیم داشت.

🆔 @sharif_senfi


«پایان احضارهای حراست؛ انتقال به معاونت دانشجویی»

#گزارش
#کارگروه‌_حقوقی

✈️ پیرو از سرگیری مجدد احضارهای دانشجویان به دفتر حراست دانشگاه در چند روز اخیر، امروز چهارشنبه ۹ آبان‌ماه جلسه‌ای با حضور دکتر بهمن‌آبادی معاون محترم دانشجویی دانشگاه، مهندس روح‌ورزی مدیریت محترم حراست دانشگاه و اعضای کارگروه حقوقی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه برگزار شد.

✈️ نمایندگان شورا یادآور شدند که در هیچ قسمتی از شیوه‌نامهٔ اجرایی آیین‌نامه انضباطی دانشجویان به احضار دانشجو به حراست اشاره نشده است. طی دو سال اخیر چنین احضارهایی تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف را درگیر کرده و حتی اگر بهترین برخورد نیز در حراست با آن‌ها صورت گیرد، باز هم ترس دانشجویان از رفتن به حراست به نوعی ترس امنیتی است؛ درحالی‌که نگرانی دانشجویان از مراجعه به معاونت دانشجویی بیشتر جنبهٔ انضباطی دارد. همچنین این احضارها و امضای تعهدنامه‌ها غالباً توسط یک آقا انجام می‌شد که این امر باعث اضطراب بیشتر برخی از دانشجویان خانم می‌گردید.

✈️ در این جلسه مقرر شد که یکی از کارکنان خانم حراست که از قبل با فرآیند احضار دانشجویان آشنایی دارد، به عنوان مسئول اصلی این امر انتخاب شود و از این پس رسیدگی به این موارد در ساختمان معاونت دانشجویی و تحت نظارت معاونت صورت گیرد.

🔺از روز شنبه هفتهٔ آینده، تمامی احضارها در ساختمان معاونت دانشجویی انجام خواهد شد. بنابراین، اگر هم‌اکنون به هر دلیلی پیامک احضار به حراست دریافت کرده‌اید یا به عنوان مهمان حراست وارد دانشگاه می‌شوید، نیازی به حضور در دفتر حراست نیست و باید برای حل موضوع به دفتر معاونت دانشجویی مراجعه نمایید.

🆔 @sharif_senfi


«جلسه‌‌ کارگروه تغذیه شورا»

#گزارش
#کارگروه_تغذیه

🔺پیرو کیفیت بسیار پایین غذای دانشگاه در روزهای اخیر، چهارشنبه هفته گذشته مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۲، اعضای کارگروه تغذیه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه از سلف دانشگاه بازدید کرده و با مسئولین اداره امور تغذیه صحبت کردند.

🔺مهندس ریاحی، مسئول محترم اداره امور تغذیه دانشگاه، در رابطه با کیفیت غذاها بیان کردند که عوض شدن آشپزها، پرسنل خرید و به طور کلی پیمانکار مربوطه و سهل‌انگاری‌های در فرایند خرید مواد غذایی دلیل رخداد این اتفاقات بوده است. ایشان در این رابطه با افراد دخیل در این موضوع صحبت کرده‌ تا اتفاقی مشابه آنچه در غذاهای چند هفته اخیر دانشگاه -مخصوصاً در خورشت بامیه‌ی هفته اخیر- مشاهده شد تکرار نشود. همچنین با آماده شدن سامانه جدید تغذیه به آدرس samad.app دانشجویان امکان ثبت نظر برای هر یک از وعده‌های غذایی را دارند. آقای ریاحی تأکید کردند که نظرات ثبت‌شده توسط دانشجویان در این سامانه حتماً مورد بررسی قرار می‌گیرند.

🔺از این پس مخلفات ارائه شده به دانشجویان شامل ماست، دوغ و ترشی خواهد بود و سالاد نیز به‌طور هفتگی در کنار وعده‌های غذایی قرار خواهد گرفت؛ سبزیجات نیز به دلیل شرکتی بودن و احتمال خوب تمیز نشدن، ممکن است شکایت دانشجویان را به همراه داشته باشد و به همین دلیل در برنامه غذایی قرار نخواهد گرفت. همچنین نوشیدنی‌های گازدار طبق بخش‌نامه وزارت بهداشت، از برنامه غذایی حذف خواهند شد.

🔺تصمیم بر این است که در آینده در طبخ غذا از برنج فجر -که باکیفیت‌تر است- استفاده شود، علاوه بر آن افرادی نیز وظیفه پاک کردن حبوبات و برنج و غیره را خواهند داشت تا این فرایند با دقت بیشتری انجام شود.

🔺در نهایت اعضای شورا خواستار افزایش زمان امکان رزرو غذا تا ۴۸ ساعت پیش از ارائه آن وعده و همچنین افزوده شدن شیر و شیرکاکائو در قالب پک‌های ۹ تایی و همچنین نان تست به سبد صبحانه دانشجویان خوابگاهی شدند.

🔺شایان ذکر هست که طبق روال ترم‌های گذشته، قرار بر این شد که چینش برنامه غذایی هفته‌های آینده دانشگاه با همکاری کارشناس تغذیه دانشگاه با اعضای کارگروه تغذیه صنفی مرکز دانشگاه صورت گیرد.

🔺امید است که کیفیت نامناسب غذای هفته گذشته تکرار نشده و شاهد بهبود کیفیت آن باشیم.

🆔 @sharif_senfi


«جلسه‌ای حول مسائل شریف»

✈️ شنبه ۲۸ مهرماه، نمایندگان شورای صنفی دانشجویان دانشگاه در جلسه‌ای با دکتر دانشور، مدیر کل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان و دکتر خوش‌گفتار، مشاور محترم معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری حول برخی از مسائل مهم و اساسی دانشگاه به گفت‌وگو پرداختند.

✈️ اولین مسئله مطرح‌شده، امنیت اطراف دانشگاه و منطقه طرشت بود. پیگیری‌های دوره قبل شورا منجر به دستور فرماندهی نیروی انتظامی و شهردار منطقه ۲ جهت ایجاد یک کلانتری در منطقه طرشت شده بود، اما نمی‌توان در دوران انتظار، به انفعال نشست. بنابراین شورا ضمن اطلاع‌رسانی انواع نمونه‌های دزدی و خفت‌گیری از دانشجویان، مخصوصاً دانشجویان ورودی، خواستار بررسی جدی رسیدگی به وضعیت امنیت مسیرهای اطراف دانشگاه و انجام برخی موارد دیگر همانند بهبود روشنایی مسیرهای تاریک اطراف دانشگاه و در اختیار قرار گرفتن تعدادی اتوبوس و مینی‌بوس برای ایجاد سرویس بین دانشگاه و خوابگاه‌ها شد.

✈️ قانون سنوات مصوبه صندوق رفاه دانشجویان نیز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. از جمله خواسته‌های شورا، در نظر گرفتن نیاز دانشجویان رشته‌هایی که به طور میانگین به زمانی بیش از سایر رشته‌ها نیاز دارند و همچنین طرح‌های قانونی وزارت علوم مانند دور‌شته‌ای، ماینور و کوآپ در این قانون بود. حاضرین در جلسه، قول رسیدگی مجدد به قانون سنوات از طریق دکتر گنجی ریاست محترم صندوق رفاه دانشجویان را دادند.

✈️ مسئله بعدی بحث کمبود خوابگاه‌های دانشگاه صنعتی شریف بود. شورا خواستار پیگیری جابه‌جایی زمین ۳۳۰۰ متر مربعی‌ای که به دانشگاه صنعتی شریف تعلق دارد و واقع در منطقه اوشان است با خوابگاه شهید رجایی شد. سال‌هاست که شورا پیگیر این ماجرا است و در سال گذشته نیز شورا این درخواست را در مقابل وزیر علوم سابق مطرح کرده بود.

✈️ از موارد دیگری که در جلسه مطرح شد، آیین‌نامه شورای صنفی دانشجویان بود. اعضای شورا اصرار داشتند که هرچند در خصوص شیوه‌نامه انضباطی به حذف تغییرات مصوب آبان ۱۴۰۱ بسنده شد، اما بابت آیین‌نامه شورای صنفی دانشجویان این کار کافی نخواهد بود. وجود یک عضو شورای صنفی در کمیته انضباطی، تخصیص بودجه سالانه به شورای صنفی جهت تصمیم‌گیری و رفع برخی امور رفاهی و به‌طور کلی مذاکره‌محور شدن شورا از دیدگاه اساس‌نامه به‌جای محدودیت‌محور بودن آن، از موارد گفته‌شده بود.
از دیگر مسائل مطرح شده، بررسی وجود شرط (ترجیح) تاهل و شرط مقطع ارشد و یا دکتری بودن نماینده دانشجویان در کمیته انضباطی بود که باعث دوری نماینده انتخاب‌شده از فضای فکری دانشجویان می‌شود.
از طرفی اعضا خواستار رفع محدودیت‌های انتخابات شورای صنفی شدند؛ انتخابات صرفاً در یک روز و به مدت ۸ ساعت برگزار شده و این موضوع منجر به شرکت کمتر دانشجویان به دلیل بازه زمانی کوتاه آن می‌شود.

✈️ شورای صنفی همچنان پیگیر حل مشکلات از مسئولین عالی‌رتبه وزارت علوم خواهد بود و امید است که اینگونه تعاملات پایدار و ثمربخش باشند.

🆔 @sharif_senfi


«اولین جلسه شورای عمومی بعد از چندین سال»

🔺جلسهٔ شورای عمومی صنفی دانشگاه برای اولین بار پس از چندین سال برگزار شد. در این جلسه، اعضای تمامی واحدهای شورا به بررسی مسائل و مشکلات متعدد دانشجویان از جمله وضعیت تغذیهٔ دانشگاه، امنیت خوابگاه‌ها و نحوهٔ ظهور و بروز شورای صنفی در دانشگاه پرداختند. هدف اصلی این جلسه فراهم کردن فضایی برای ارائهٔ راهکارها و بحث پیرامون بهبود شرایط شوراهای صنفی مخصوصا شورای صنفی دانشجویان دانشگاه بود.

🔺در طول جلسه اعضای شورای عمومی ضمن ارائه پیشنهاداتی به اعضای رسمی صنفی مرکز، گزارش ایشان را درباره اقدامات انجام شده در حوزهٔ صنفی و فعالیت‌های شورای مرکزی شنیدند. به علاوه، در راستای پیگیری مشکلات و نیازهای دانشجویان گفتگوهای مفصلی درباره چگونگی نقش‌آفرینی و تعامل شورای صنفی با مسائل دانشگاه صورت گرفت.

🔺این جلسه فرصتی بود تا با هم‌اندیشی و هم‌افزایی میان اعضا، قدم‌های مؤثرتری برای بهبود وضعیت دانشجویان و پیگیری مطالبات آنها برداشته شود. شورای صنفی مصمم است تا در دوره جدید با برنامه‌ریزی بهتر و توجه به مشکلات موجود، صدای دانشجویان را رساتر از همیشه به گوش مسئولین برساند.

🆔 @sharif_senfi


«برای ورودی‌ها»

✈️ ضمن عرض تبریک خدمت دانشجویان نو ورود، به اطلاع می‌رساند با پیگیری شورای صنفی و همکاری مسئولین اداره‌ امور تغذیه و همچنین با توجه به عدم ثبت‌نام بخش قابل توجهی از ورودی‌های جدید، مهلت رزرو غذای هفته آینده تا فردا (پنج‌شنبه) ساعت ۲۰ تمدید می‌شود.

✈️ دانشجویان عزیز می‌توانند رزرو غذای خود را هر هفته از این سامانه انجام دهند.

🆔 @Sharif_Senfi


«جلسه‌ای با بزرگترهای سازمان»

✈️هفته گذشته جلسه‌ای میان مسئولین وزارت علوم و نمایندگان شورای صنفی برخی از دانشگاه‌های تهران برگزار شد که اسامی حاضرین آن به شرح زیر است:
○ دکتر حبیبا، رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون محترم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
○ دکتر دانشور، مدیر کل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان
○ دکتر خوش‌گفتار، مشاور محترم معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
○ دکتر علی‌دوست، مدیر محترم کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه تهران
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه خوارزمی
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه الزهرا(س)
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه صنعتی اصفهان
• نماینده محترم شورای صنفی دانشگاه تفرش

✈️ یکی از محورهای اصلی جلسه، تشکیل شورای صنفی کشور جهت حل مسائلی همچون مصوبه سنوات بود؛ مسئله ای که امسال و سال گذشته گریبان‌گیر شوراهای صنفی بوده و یکی از پیش نیازهای رفع آن تشکیل شورای صنفی‌ای در سطح کشور و با حضور دبیران شوراهای صنفی دانشگاه‌های کشور می‌باشد.

✈️ اصلاح آیین‌نامه شوراهای صنفی و اعتراض به تغییرات آیین‌نامه سال ۱۴۰۱ از دیگر مواردی بود که نمایندگان شورا به آن تاکید داشتند. آیین‌نامه فعلی شورای صنفی امکان کارآمد بودن را از آن گرفته و لازم است هرچه زودتر مورد اصلاح قرار گیرد. موارد ذکر شده را می‌توانید از اینجا مطالعه بفرمایید.

🔹علاوه بر این نمایندگان شورا خواستار بررسی احکام تعلیقی یا اخراجی صادر شده و بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها شدند که نهایتا معاون وزیر علوم در طی صحبت‌هایشان اعلام کردند:

دانشجویی که فکر می‌کند با رای صادر شده در حقش ظلمی شده است، حتما اعتراض کند؛
چه به شورای صنفی دانشگاه‌شان
چه به من (معاون وزیر علوم)
و چه به وزیر علوم
تا رسیدگی مجددی انجام بشود.
و همچنین ایشان قول دادند، مسئله انتخاب واحد این عزیزان نیز بدون مشکل برطرف خواهد شد.

✈️ حدود ۲ هفته پیش سازمان امور دانشجویان در اطلاعیه‌ای از اجرای دستور رئیس جمهور مبنی بر بازگشت دانشجویان اخراجی و تعلیقی به دانشگاه‌ها خبر داده بود. اکنون مسئولین وزارت علوم با پیگیری نمایندگان شورای صنفی دانشگاه‌های مذکور، در بخش‌نامه تازه‌ای به ساز و کار اجرایی بازگشت به تحصیل دانشجویان محروم شده پرداخته است:

🔍 امکان ثبت‌نام دانشجویان محروم از تحصیل که حکم آنها در حال اجرا است؛ بدون ایجاد محدویت در اخذ واحد، در مهلت حذف و اضافه فراهم و به دانشجویان ذینفع اطلاع‌رسانی شود.
جهت امکان ثبت‌نام در نیمسال اول 1404-1403 منحصراً در خصوص دانشجویان مذکور، مدت حذف و اضافه یک هفته تمدید شود.

✈️ دانشجویان مشمول این بخشنامه از تسهیلات رفاهی (نظیر خوابگاه و تغذیه) مانند سایر دانشجویان برخوردار خواهند بود.
آرای کمیته‌های انضباطی در خصوص تخلفات عمومی، اخلاقی، آموزشی و اداری از شمول این بخشنامه مستثنی هستند.
✈️ می‌توانید متن کامل این اطلاعیه را از اینجا مطالعه نمایید.

🆔 @Sharif_Senfi


«درخواست کاهش محدودیت تردد»

🔺 تا ترم بهار سال ۱۴۰۱، برخی از کلاس‌های دانشگاه از ساعت ۱۸ آغاز می‌شدند. از تاریخ ۸ دی ۱۴۰۱ و با اعمال محدودیت تردد برای دانشجویان کارشناسی پس از ساعت ۱۸، به مرور برگزاری کلاس‌ها در این بازه زمانی به کنار رفت؛ به‌طوری که در سه ترم گذشته برخی از کلاس‌هایی که اساتید نمی‌توانستند آن‌ها را در ساعتی قبل از ۱۸ برگزار کنند، ارائه نشدند.

🔺 از طرفی محدود کردن ساعات تردد به ساعات کلاس‌ها، تقلیل دادن دانشگاه به درس‌ است در حالی که عصرها برنامه‌های فرهنگی بسیاری در دانشگاه رخ می‌دهند.

🔺 لازم به ذکر است که محدودیت تردد تا پیش از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا ساعت ۲۰ بوده است و درب صنایع نیز پیش از شروع از کرونا با پیگیری شورا تا ساعت ۲۲ قابل تردد بوده است.

🆔 @Sharif_Senfi


«از فکر تا عمل: تعارض میان پیگیری حقوق دانشجویان و دخالت در سیاست»

#یادداشت

یکی از دلایلی که باعث می‌شود پیگیری‌های شوراهای صنفی رنگ و بوی سیاست به خود گیرند همین تعارض بین «نقش صنفی» و «شرایط سیاسی» است. حتی اگر شورا بخواهد کاملاً از سیاست دور بماند، شرایط محیطی و واقعیت‌های اجتماعی-سیاسی دانشگاه و کشور، باعث می‌شود که این موضوع تقریباً غیرممکن شود. شوراها ناچار می‌شوند در موضوعاتی مانند تعلیق‌های انضباطی، بازداشت‌ها، احضارها به دفاتر پیگیری یا محدودیت‌های سیاسی موضع‌گیری کنند، زیرا این موارد بر زندگی و حقوق صنفی دانشجویان تأثیر مستقیم دارد. هرچند که ورود به این مسائل برای شورا خطر برچسب‌خوردن به عنوان «سیاسی» را به همراه دارد، عدم پیگیری این موضوعات نیز ممکن است به ضرر مقبولیت شورا در میان دانشجویان تمام شود.

مسئله دیگر این است که اغلب دانشجویانی که به شورا مراجعه می‌کنند، از آن انتظار دارند که نقش نمایندگی داشته باشد و به‌خصوص در مقابل مسائل سیاسی که مستقیماً بر آن‌ها اثر می‌گذارد، اقدام کند. این در حالی است که شوراهای صنفی نه تنها از نظر قانونی اختیار کافی ندارند، بلکه با فشارهای بیرونی نیز مواجه‌اند که فعالیتشان را محدود می‌نماید.


✈️ متن کامل این یادداشت که توسط یکی از اعضای دوره قبل شورا نوشته شده است را می‌توانید در تلگراف یا گوگل داک بخوانید.

🆔 @sharif_senfi


«حرف دل دکتری‌ها»

☑️ با توجه به اطلاعیه‌ اخیر اداره‌ی امور خوابگاه‌ها و گزارش‌های ارسالی از سوی دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه به شورای صنفی، شورا ضمن اعلام حمایت از دانشجویان محترم، از دانشجویان سنواتی مقطع دکتری دعوت می‌کند تا با تکمیل این فرم در اعتراض به تصمیم دانشگاه مبنی بر الزام دانشجویان به پرداخت مبلغ ۹ میلیون تومان به ازای هر ترم برای هزینه‌ی اسکان، مشارکت نمایند.

📈 بر اساس اطلاعیه‌ی مذکور، دانشجویان دکتری در ترم اول سنوات ملزم به پرداخت ۲ برابر هزینه اجاره بهای خوابگاه در ترم تحصیلی و در ترم دوم سنوات ۲.۵ برابر این مبلغ می‌باشند. اما در ترم سوم و چهارم سنوات این هزینه به ۹ میلیون یعنی ۱۰ برابر این اجاره‌بها و در سال سوم سنوات به ۱۸ میلیون تومان یعنی ۲۰ برابر اجاره‌ بهای عادی خوابگاه در ترم تحصیلی افزایش یافته است! دانشگاه اعلام کرده است که این مبلغ به سامانه‌ی صندوق رفاه دانشجویان واریز می‌شود؛ با این حال، اطلاعات به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که تعیین این مبلغ به‌طور کامل در اختیار دانشگاه و مسئولین آن است، که نشان از منفعت‌بردن دانشگاه از این هزینه‌های بالا دارد.

🔹 بدیهتا هدف از این تصمیم، تسریع فارغ‌التحصیلی دانشجویان است، اما به‌طور آشکار این اقدام سبب خواهد شد تا دانشجویان مقطع دکتری به جای تمرکز بر تحصیلات، به سمت بازار کار سوق پیدا کنند.

✈️ متن کامل نامه‌ شورای صنفی دانشجویان به ریاست دانشگاه را می‌توانید در تلگراف بخوانید.

🆔 @Sharif_Senfi


«اعمال نتایج»

✅ با اعلام دکتر امینی، مدیر امور آموزشی دانشگاه، دانشکده‌ها متناسب با نتایج نیازسنجی سعی کرده‌اند ظرفیت لازم را اعمال کنند.

🔹 صرفاً در مورد آز فیزیک ۱ به دلیل محدودیت فضا امکان افزایش ظرفیت ندارد.

🆔 @sharif_senfi


«شروع به کار دورهٔ بیستم»

✈️پیرو جلسه‌ای که با حضور دکتر بهمن‌آبادی، معاونت دانشجویی و مهندس سیه‌بازی، مدیر امور دانشجویی برگزار شد، دانشجویان زیر شورای مرکزی صنفی دانشگاه را تشکیل می‌دهند:

🔹 سجاد رضایی، ورودی ۹۹ صنایع
🔹 متین جوکار، ورودی ۰۰ فیزیک
🔹 پارسا ساسانی، ورودی ۰۰ مواد
🔹 محمد عموشاهی، ورودی ۰۰ برق
🔹 پوریا فرخ‌مآل، ورودی ۰۰ شیمی
🔹 مینه کلنتریان، ورودی ۰۰ برق
🔹 علیرضا آرین، ورودی ۰۱ مکانیک
🔹 امیرحسین صوری، ورودی ۰۱ کامپیوتر
🔹 آرین مدنی، ورودی ۰۱ م.شیمی

 
🔍با توجه به آرای اعضای شورای مرکزی، محمد عموشاهی به عنوان دبیر بیستمین دورهٔ شورای مرکزی صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف انتخاب شد.

🔍همچنین با توافق اعضا، اعضای علی‌البدل نیز به عنوان اعضای اصلی درنظر گرفته شده‌اند.

✈️فعالیت این دورهٔ شورا با همراهی ادوار سابق شورا و همچنین فعالین شورای عمومی صنفی ۱۴۰۳ خواهد بود.

🆔 @Sharif_Senfi


«تغییرات مهم و اصلی شیوه نامهٔ جدید»

🔹 هرچند که تغییرات شیوه‌نامه بسیارند و گاهاً در حد کلمات‌اند، سعی کردیم تغییرات مهم را برایتان در کانال پشتیبان شورا لیست کنیم.

🔺خداحافظی با احضارهای فراقانونی
🔺تاکید بر ممنوعیت اعتراف اجباری
🔺منوط به صلاحدید شورای صادرکننده حکم
🔺حذف شش تبصره از تخلفات رایانه‌ای و مخابراتی
🔺امکان برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز
🔺کاهش شدت مجازات عدم رعایت پوشش اسلامی یا ضوابط پوشش ابلاغی وزارتین
🔺امکان تقاضای عدم افشای مشخصات شاهد، شاکی یا گزارش‌دهنده در ازای کاهش ارزش ادله
🔺افزایش مدت لازم برای دعوت به کمیته از سه روز کاری به پنج روز کاری
🔺تسریع در اختیار اعضا قرار دادن گردش کار پرونده
🔺حذف تبصره ۴۸ ساعته
🔺تغییر محدودیت زمان تجدید نظر از ۱۰ روز به یک ماه
🔺ممنوعیت تشدید احکام اولیه در تجدید نظر
🔺حذف شرایط خاص و زمان سه روزه
🔺تغییرات گسترده در صدور و ابلاغ احکام شوراهای انضباطی
🔺حق وتو برای وزیر
🔺ممنوعیت احضار، برگزاری جلسه مصاحبه و رسیدگی و ابلاغ احکام در فرجه، ایام امتحانات و تعطیلی
🔺امحای احکام
🔺از بین رفتن امکان صدور احکام تعلیقی

🆔 @sharif_senfi


«تحقق یکی از مطالبات دانشجویی: ابلاغ شیوه‌نامهٔ انضباطی جدید به دانشگاه‌ها»

🔹 یکی از خواسته‌های اصلی دانشجویان در ماه‌های اخیر، لغو آیین‌نامه انضباطی مصوب آبان ۱۴۰۱ بود؛ آیین‌نامه‌ای که به ابزاری برای اعمال فشار بر دانشجویان تبدیل شده بود.

🔹 اکنون، با ابلاغ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با امضای دو وزیر مربوطه، آیین‌نامه جدیدی به دانشگاه‌ها اعلام شده است که تفاوت‌های مهمی با آیین‌نامه قبلی دارد. این تفاوت‌ها شامل تغییر در شدت برخوردهای انضباطی و عناوین تخلفات است. همچنین ترکیب اعضای کمیته‌های رسیدگی به تخلفات به گونه‌ای اصلاح شده که نمایندگان دانشجویان و اعضای هیئت علمی نیز در آن حضور خواهند داشت.

🔹 با اصلاح آیین‌نامه انضباطی دانشجویان، یکی از مهم‌ترین مطالبات فعالان دانشجویی محقق شده است. این تصمیمات و انتصابات در هر دو وزارتخانه علوم و بهداشت، نشان‌دهندهٔ بازگشت به رویه‌ای عقلانی و توجه به خواسته‌های دانشجویان و اساتید در این مدت بوده است.

🔗 جهت مشاهده محورهای مهم‌های شیوه‌نامه جدید کلیک کنید.

🆔 @sharif_senfi


«بازگشت دانشجویان اخراجی و تعلیقی به دانشگاه»

🔹 به نقل از سازمان امور دانشجویان، در پی دستور رئیس جمهور و پیگیری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای بازگشت دانشجویان اخراجی و تعلیق شده سازمان امور دانشجویان اطلاعیه‌ای به شرح ذیل صادر کرد.

سازمان امور دانشجویان به استحضار جامعه دانشگاهی می‌رساند؛ در راستای اجرای دستور رئیس جمهور مبنی بر بازگشت دانشجویان اخراجی و تعلیقی به دانشگاه و دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای بازنگری و تجدیدنظر در آراء اخراج و تعلیق دانشجویان، چندین کارگروه ذیل شورای مرکزی انضباطی سازمان امور دانشجویان تشکیل شده و در حال بررسی مجدد پرونده‌ها است. لذا این سازمان، آمار و پرونده‌های این دسته از دانشجویان را در اختیار دارد.
مع‌الوصف؛ در صورتی که کسانی گمان می‌کنند ممکن است در فهرست رسیدگی مجدد قرار نگرفته باشند، می‌توانند اعتراض خود را همراه با مستندات و رأی صادره به «سازمان امور دانشجویان» ارسال نمایند.


🆔 @sharif_senfi

20 last posts shown.