هوافضای کاسموس


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Technologies


کانالی برای بررسی پدیدهای زیبا فضایی🚀
تاریخچه فضایی شوروی و جهان
رکوردهای گینس در فضا
اخبار روز فضایی روسیه و جهان
و هزاران ناشناخته دیگر فضا
@rus_cosmos
.
.
ارتباط با ما
@Tareg1990
کپی برداری بدون ذکر منبع 🚫

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


Forward from: ⚜ TAITA FALCON ⚜
به این بنده خدا هم درپوش نرسیده بود
گفتن با پلاستیک سرهمش کنیم

#Fun
@militaryinpersian


👨‍🚀 تغییرات در خدمه ایستگاه فضایی بین المللی برای ۲۰۲۵-۲۰۲۶

در ارتباط با امضای سومین الحاقیه قرارداد بین روسکاسموس و ناسا در مورد پروازهای متقابل، ترکیب خدمه اصلی و پشتیبان اکسپدیشن های طولانی مدت تغییر کرده است.

▪️ کریستوفر ویلیامز به عنوان خدمه اصلی هفتاد و چهارمین ماموریت اکسپدیشن (پرتاب توسط سایوز-ام-اس-۲۸ در پاییز ۲۰۲۵) منصوب شد که شامل سرگئی کود-سورچکوف و سرگئی میکایف به جای اولگ پلاتونوف می شود.

▪️ اولگ پلاتونوف در خدمه فضاپیمای کرو-دراگون (ماموریت کرو-۱۱) که در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ پرتاب می شود، قرار گرفته است.

▪️ آنا کیکینا به عنوان خدمه اصلی اکسپدیشن-۷۵ (که توسط سایوز-ام-اس-۲۹ در تابستان ۲۰۲۶ پرتاب شد) منصوب شد که شامل پیوتر دوبروف به جای سرگئی کورساکوف بود و آنیل منون سامویلنکو به جای آنا کیکینا منصوب شد.

▪️ اولگ آرتمیف در خدمه کرو-دراگون (ماموریت کرو-۱۲) است که در نیمه اول سال ۲۰۲۶ پرتاب می شود.


@rus_cosmos


ماهواره‌های «یونوسفرا-ام» شماره ۱ و ۲:

در طول آزمایش‌های پروازی، این ماهواره‌ها با موفقیت اطلاعاتی درباره شرایط ژئوفیزیکی و خورشیدی زمین ارسال کردند.

مجموعه ابزارهای علمی این ماهواره‌ها امکان اندازه‌گیری مستقیم یونوسفر را فراهم می‌کند. این شامل روش کاوش عمودی است که بر رفتار خاص پلاسمای فضایی متکی است. به لطف این روش، می‌توان با دقت بالا فرکانس‌ها و تشدیدهای پلاسما را تعیین کرد.

ماهواره‌های «یونوسفرا-ام» نقشه‌ای جهانی از یونوسفر ایجاد کرده و داده‌ها را به‌طور یکنواخت در سراسر زمین توزیع می‌کنند. این ماهواره‌ها به بررسی مهم‌ترین پارامترهای پلاسما در فضا و نظارت بر تغییرات یونوسفر در زمان فوران‌های خورشیدی و طوفان‌های مغناطیسی کمک می‌کنند. همچنین، می‌توانند ساختارهای مختلفی در یونوسفر را شناسایی کنند، مانند شکل و موقعیت بیضی شفق قطبی، محل ورود ذرات باردار به عرض‌های جغرافیایی بالا، افت‌های اصلی در یونوسفر و سایر پدیده‌ها.

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این پروژه، توسعه روشی برای پیش‌بینی کوتاه‌مدت زمین‌لرزه‌هاست. این فناوری به پیش‌بینی زلزله و بهبود اقدامات حفاظتی در برابر آن کمک خواهد کرد.

@rus_cosmos




روش مشخصه ها (Method of characteristic ) :

روش مشخصه ها یک تکنیک ریاضیاتی است که برای حل معادلات دیفرانسیل جزئی از نوع هذلولوی به کار می‌رود. به ویژه آن هایی که جریان مافوق صوت را در آیرودینامیک توصیف می‌کنند این روش به صورت گسترده در جریان های تراکم پذیر مورد استفاده قرار می‌گیرد جایی که پدیده هایی مثل امواج ضربه ای، امواج انبساطی و... رخ می‌دهند.


روش مشخصه ها رویکرد سیستماتیک را برای تعیین خطوط مشخصه (مسیرهایی که اطلاعات در آن انتشار می یابد) در جریان های مافوق صوت ارائه می دهد با استفاده از این خطوط معادلات حاکم می‌توانند به معادلات دیفرانسیل معمولی تبدیل شوند که حل آن ها برای پیدا کردن پارامتر های جریان مثل سرعت و فشار و دما و عدد ماخ و... آسان تر می‌کند.

کاربرد روش مشخصه ها:

طراحی نازل های مافوق صوت
طراحی ایرفویل و بال های مافوق صوت
طراحی تونل باد مافوق صوت
تحلیل امواج ضربه ای و انبساطی

این روش یک مزایای بسیار خوبی که دارد روش دقیق برای حل جریان مافوق صوت را ارائه می‌دهد و برای طراحی نازل ها و... استفاده می‌توان کرد اما یک عیبی که دارد اساس معادلات و فرض مورد استفاده در روش مشخصه ها جریان غیر چرخشی و غیر لزج است این فرض در نواحی مختلف اجسام صحیح نیست و دارای خطا می‌باشد
در قسمت قبلی پست بحث لایه مرزی شد و گفتیم که در یک ناحیه مشخص که ۹۹ درصد سرعت جریان آزاد باشد گرادیان های زیادی در سرعت داریم و نمی‌توان اثرات لزجت صرف نظر کرد و‌جریان کاملا چرخشی و لزج است.

پس روش مشخصه ها در نزدیکی دیواره و جسم غیرمعتبر و دارای خطا است در اصل محدود اعتبار دقیق روش مشخصه ها تا خارج از لایه مرزی است که جریان خارج لایه مرزی اساسا میتوان غیرلزج فرض کرد.


در شکل پایین یک تصویر از استفاده روش مشخصه ها برای آنالیز و طراحی یک نازل هم گرا واگرا را می‌بینید هر چه تعداد نقاط مشخصه ها بیشتر باشد حل دقیق تر است

کانتور مشاهده می‌کنید کانتور ماخ بر حسب تغییر مکان است که از روش مشخصه ها اطلاعات ناحیه داخلی نازل بدست آمده است با استفاده از شرایط مرزی اولیه شرایط مرزی استفاده شده شامل
ورودی
خروجی
تقارن
دیواره است

همرازایروسپیس


#تاریخنگار_فضایی

در 7 فوریه 2001 شاتل فضایی آتلانتیس که ماموریت داشت ماژول آزمایشگاهی Destiny را به ISS تحویل داد (در 9 فوریه پهلوگیری کرد) به فضا پرتاب شد.

این ماموریت 102مین پرواز شاتل فضایی و 23 امین پرواز برای آتلانتیس بود.


@rus_cosmos


#منهای_هوافضا

نکته جالب اینکه کانال‌های خبری روسی زبان مانند اسپوتنیک و ریانووستی و تاس از اروپا فیلتر شدن و در دسترس نیستند.


@rus_cosmos


تعویق پرتاب ماهواره بر ایران
امروز یا فردا احتمالا شاهد پرتاب ماهواره بر ایران خواهیم بود

@rus_cosmos


#طنز

وضعیت امروز میلیتاری‌نویس‌ها بعد از دیدن پهپاد رادیو کنترلی قاهر


@rus_cosmos

471 0 9 22 17

کرملین اعلام کرد ؛

دیمیتری باکانوف سمت راست 👉 به عنوان مدیر کل شرکت دولتی فعالیت های فضایی "روسکاسموس" منصوب شد و جایگزین یوری باریسوف مرد سمت چپ 👈 شد.


@rus_cosmos


امروز ناو شهید باقری به ناوگان نیروی دریایی سپاه ملحق شد.

بر روی ناو پهپادبر شهید بهمن باقری دو مدل پهپاد قاهر دیده شد.

یکی با اندازه‌ای حدود چند متر (در مقایسه با هلی‌کپتر اچ۲۰۶ جت رنجر اندازه تقریبی حدود ۷ یا ۸ متر دارد) که فقط نمایش داده شد.

دیگری با اندازه‌ای کمتر از یک متر که در اندازه مدل‌های هواپیماهای رادیو‌ کنترلی است، که پرواز آزمایشی انجام داد.


@rus_cosmos

367 0 6 17 23

#تاریخنگار_فضایی

در 6 فوریه 2018 اولین پرتاب راکت فوق سنگین فالکون هوی توسط شرکت اسپیس ایکس انجام شد .

محموله بارگیری شده برای این ماموریت آزمایشی خودرو " تسلا رودستر" و یک آدمک استارمن بود (شرکت اسپیس ایکس استفاده از بلوک های بتونی را که در پرتاب های آزمایشی انجام میشد را خسته کننده دانست ، ).

خودرو تسلا رودستر اکنون در حال تکمیل سومین گردش خود به دور خورشید است و سه بار از مدار مریخ عبور کرده است.



@rus_cosmos


تولید اکسیژن و سوخت موشک با فوتوسنتز مصنوعی برای اولین‌ بار در فضا

خدمه مأموریت «شنزو-۱۹» چین در آزمایشی شگفت‌انگیز در ایستگاه فضایی چین، موفق شدند برای اولین‌ بار از طریق فتوسنتز مصنوعی، اکسیژن و سوخت موشک در فضا تولید کنند.

در فرایند فتوسنتز مصنوعی، نحوه تبدیل دی‌اکسیدکربن و آب به اکسیژن و گلوکز تقلید می‌شود. تیم فضانوردان با این آزمایش نه‌‌فقط نیاز به انرژی را کاهش داده، بلکه هم‌زمان بلوک‌های ساخت سوخت موشک را تولید کرده است.

این نوآوری دومنظوره ۲ چالش اصلی سفر فضایی را حل می‌کند: هوای تنفسی و پیش‌رانش (نیروی محرکه).

در این آزمایش، فضانوردان از دستگاهی شبیه کشویی استفاده کردند که به کاتالیزورهای نیمه‌هادی مجهز بود تا دی‌اکسیدکربن و آب را به اکسیژن و اتیلن، ترکیبی که می‌توان از آن سوخت موشک تولید کرد، تبدیل کنند.

به گزارش «SCMP»، محققان چینی از سال ۲۰۱۵ شروع به بررسی فتوسنتز مصنوعی فرازمینی کردند تا درنهایت سال ۲۰۲۵ بتوانند این کار را انجام دهند.


@rus_cosmos


ماهواره ثریا ۴ دو ماه پس از پرتاب

ماهواره امارتی ثریا ۴ در تاریخ ۴ ژانویه ۲۰۲۴ توسط راکت فالکون-۹ پرتاب شد و در حال حاضر در مداری بیضوی با حضیض ۳,۶۹۲.۶ کیلومتر و اوج ۵۹,۷۰۵.۵ کیلومتر قرار دارد. این ماهواره قرار است به مدار ژئواسنکرون(GEO) در طول جغرافیایی ۴۴ درجه شرقی، تقریباً ۳۵,۷۸۶ کیلومتر بالاتر از سطح زمین، برسد. برخلاف ماهواره‌های قبلی سری ثریا (ثریا ۱، ثریا ۲ و ثریا ۳) که از پیشرانش شیمیایی استفاده می‌کردند و ظرف حدود یک ماه به مدار GEO می‌رسیدند، ثریا ۴ مجهز به پیشرانش الکتریکی است که بسیار کارآمدتر از نظر مصرف سوخت است، اما رسیدن به مدار نهایی مدت زمان بیشتری طول می‌کشد.

ماهواره‌های ثریا قبلی، از جمله ثریا ۱ (سال ۲۰۰۰)، ثریا ۲ (سال ۲۰۰۳) و ثریا ۳ (سال ۲۰۰۸)، پس از پرتاب توسط راکت روسی زنیت ابتدا در مدار انتقالی ژئوسنکرون (GTO) قرار می‌گرفتند و سپس با استفاده از موتورهای شیمیایی خود، طی چند هفته به موقعیت مداری نهایی در GEO می‌رسیدند. با این حال، استفاده از پیشرانش الکتریکی در ثریا ۴ به این معنی است که مرحله افزایش ارتفاع مدار می‌تواند چندین ماه طول بکشد. مدار فعلی نشان می‌دهد که این ماهواره هنوز در حال طی مراحل افزایش ارتفاع حضیض خود است و در عین حال اوج مدار را کنترل می‌کند.

برنامه افزایش ارتفاع مدار این ماهواره شامل مجموعه‌ای از احتراق‌های پیشران الکتریکی است که به سوخت کمتری نسبت به پیشرانش شیمیایی نیاز دارد اما نیروی پیشران کمتری تولید می‌کند، که باعث می‌شود این فرآیند به‌صورت تدریجی و آهسته انجام شود. مقدار دقیق سوخت مورد نیاز بستگی به پارامترهای اولیه مدار، کارایی سیستم پیشرانش و تغییر سرعت مورد نیاز (دلتا-وی) برای رسیدن به مدار GEO دارد. به طور کلی، یک ماهواره کاملاً الکتریکی به مقدار کمتری سوخت نسبت به ماهواره‌های دارای پیشرانش شیمیایی نیاز دارد که این امر باعث افزایش ظرفیت بار مفید آن می‌شود.


@rus_cosmos




سرقت اولین عکس از سطح ماه توسط آمریکا و انگلیس از سازمان فضایی شوروی

چند روز پیش، آمریکایی ها پنجاه و پنجمین سالگرد فرود اولین فضانورد آمریکا و جهان را بر سطح ماه جشن گرفتند، ماموریتی که باعث شد برای اولین بار به دنیا ثابت کند آمریکا دست برتر را در رقابت های فضایی دارد.

شوروی که برنامه ماه را با فرستادن اولین کاوشگر به ماه و گرفتن اولین تصویر از ماه شروع کرد ولی در نهایت در رقابت برای فرستادن اولین انسان به ماه شکست خورد

اما در مورد اولین تصویر از ماه، اتفاق بسیار ناراحت‌کننده‌ای برای شوروی‌ها رخ داد؛ روزنامه بریتانیایی «دیلی اکسپرس» پیش از روزنامه «پراودا»(روزنامه اصلی شوروی و ارگان‌حزب کمونیست) خود شوروی عکس فضاپیمای ساخت شوروی را منتشر کرد‌.

دانشمندان رصدخانه رادیویی «جوردِل بانک» متعلق به دانشگاه منچستر بسامدهای ارتباطی با کاوشگر شوروی را یافته بودند. طرف روسی تلسکوپ رادیویی ‌۶۷ متری رصد آنها را برای رفع مشکل دریافت سیگنال‌های ارسالی از ماه به خدمت گرفته بود، بدین ترتیب آنها می‌توانستند فرود کاوشگر بر سطح ماه را تایید کنند.

طرف انگلیسی اما این حق را برای خود دید تا از آخرین سیگنال‌های دریافتی رمزگشایی کند که اولین تصویر از سطح ماه نیز در آنها وجود داشت. دانشمندان بریتانیایی آنها را چاپ کردند و به روزنامه دیلی اکسپرس رساندند.

نکته جالب‌تر ماجرا این است که اولین دریافت‌کننده تصاویر از سطح ماه نه انگلیس‌ها و نه روس‌ها که آمریکایی‌ها بودند.

نهادهای اطلاعاتی آمریکا که به جریان تبادل اطلاعات با کاوشگر دسترسی پیدا کرده بودند، در مدت دو روز آنها را رمزگشایی کردند و تصاویر به دست آمده را برای رییس جمهور وقت آمریکا لیندون جانسون فرستادند.

برخی از تاریخنگاران فضایی بر این باورند که همین تصاویر سرقت‌شده بود که به روند برنامه آپولو ایالات متحده سرعت بخشید.

احتمالا همین عجله جانسون برای فرودآوردن انسان بر ماه در دوره ریاست جمهوری‌اش، علت اصلی زنجیره‌ای از اتفاقاتی بود که به سانحه مرگ فضانوردان «آپولو-۱» در ۱۹۶۷ منجر شد.

@rus_cosmos

419 0 3 26 10



Forward from: AEROSPACE
#تکمیلی

در حال حاضر ٣ گردان باور ۳۷۳ در کشور فعاله

این سامانه های تلاری که در رزمایش دیدید و تصاویرشون پخش شده
همون گردان سوم هست که تو جاسک مستقره


گردان اول کلا از صیاد 4A استفاده میکنه
گردان دوم توانایی داره از هر ٢ صیاد A و B استفاده میکنه
گردان سوم که تو جاسک و منطقه مکران مستقر شده کلا B هستش

گردان سوم که بالاتر مکانش رو گفتیم هنوز تکمیل نیست و هنوز بخشی از آتش بار ها وارد گردان نشدن


اما حالا بحث اصلی
صیاد 4B و تغییرات مهمی که داشته

حتما تا الان به اون زائده های روی موشک دقت کردید که در دو طرف موشک هم قرار داره

باید بگم اون زائده ها در اصل سیکل های IR یا به زبان عامیانه سیکر های حرارتی هستن
که چنین چیزی رو هم در SM-2 BLOCK IVA و SM-2 block 4A دیده بودیم
البته در اینجا ما دو سیکر داریم با دو کاربرد متفاوت

اما حالا شاید با خودتون بگید چرا این سیکر در نک موشک نصب نشده
متاسفانه تغییرات به همین راحتی نیست و یک تغییر اینچنینی پشت سر خودش زنجیره ای از تغییرات آیرودینامیکی و محدودیت های زیادی رو باخودش داره

که برای درک بهتر شمارو به یکی از مقالات چنل ارجاع میدم
( مقاله )


✈️
@IR_AERO🚀


افتتاح خط تولید مدرن موتورهای موشکی برای راکت‌های «آنگارا» در شهر پرم

در تاریخ ۵ فوریه، شرکت پروتون-پی‌ام یک خط تولید مدرن موتورهای موشکی را در منطقه نوویه لیادی شهر پرم افتتاح کرد.

در این مراسم رسمی، یوری بوریسوف، رئیس سازمان فضایی روسیه (روسکوسموس)، دیمیتری ماخونین، فرماندار منطقه پرم، ایوان کراسنوو، مدیرعامل شرکت آنرگوماش، و سرگئی دوبرین، مدیر بخش بهبود مالی مجتمع صنایع دفاعی در بانک پرومسوایاز بانک حضور داشتند.

این خط تولید جدید، امکان تولید انبوه موتورهای آر-دی-۱۹۱ را برای راکت‌های آنگارا فراهم خواهد کرد.

همچنین یوری بوریسوف، دیمیتری ماخونین و سرگئی دوبرین به همراه نمایندگان صنعت، پروژه ساخت مجموعه مسکونی "نوویه زوزدنی" در منطقه نوویه لیادی را برای کارکنان شرکت‌های تولید موتور موشکی در پرم مورد بحث و بررسی قرار دادند.


@rus_cosmos


سال پیش در چنین روزهایی روسیه یک ماهواره نظامی را توسط همین راکت فضایی سایوز ۲.۱-وی به فضا پرتاب کرد و پس از آن بود که اخباری زیادی از احتمال وجود سلاح هسته‌ای در محموله پرتابی این راکت فضایی منتشر شد.

این اخبار بدون هیچ نتیجه خاصی متوقف شد و سرنوشت محموله این راکت فضایی مشخص نشد.

یکسال پس از آن ماجرا، روسیه بار دیگر محموله نظامی به فضا ارسال کرده است که ممکن است باز هم داستان‌هایی را به دنبال داشته باشد.

@rus_cosmos

20 last posts shown.