Owrsi | اورسی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


جهان را از دریچه‌ی هنر ببینیم
🌐 owrsi.com
instagram: @owrsi
twitter.com/owrsi
📧 saman@owrsi.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


دلم برای تو تنگ است،
ای فرشتۀ نورانیِ شیرین!
دلم تنگ است ‌و
اندوهم اشک می‌شود.
چشم به راه توأم هر روز و شب،
و لطافتِ روحِ بی‌تابم تو را می‌جوید.
تا ابد، با نغمه‌ای نرم و خوش‌آهنگ
تو را این‌گونه صدا خواهم زد:
ای رایحۀ گرانبهایم، ای عزیز شیرینم!
کجاست آن چهرۀ باشکوهت؟
دلم تنگ است…


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
The Count of Monte-Cristo (2024) - Haydée's Song - Dorul
عنوان قطعه «Dorul»، از شعری با همین نام اثر شاعر رومانیایی، Vasile Alecsandri گرفته شده و در زبان رومانیایی اینطور ترجمه می‌شود: #دلتنگی برای کسی یا چیزی، همچون یک خاطره، نوستالژیک بودن.
#جمعه




Forward from: ساخت ایران
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تک‌آهنگ ترلی‌لی از پدرام یار با همکاری نشر ساخت ایران منتشر شد.
https://zil.ink/taralili

پدرام یار، موزیسین اهل خراسان است که پیش از این، نخستین قطعه‌اش با نام "نگارم بر لب بوم اومد و رفت" را در همکاری با نشر ساخت ایران منتشر کرده بود. تک آهنگ ترلی‌لی یکی از قطعات اولین آلبوم در دست انتشار اوست. ملودی اصلی این قطعه برگرفته از موسیقی مردمی بخاراست که با ترانه‌‌ای جدید، آهنگسازی شده است. همچنین طراحی کاورآرت این اثر کار آیدا بستام است.

تماشای ویدئوی کامل


درختان همیشه برای من ناصحان پرنفوذ بوده‌اند. به آن‌ها که قبیله‌ای، خانوادگی، در جنگل‌ها و در بیشه‌ها زیست می‌کنند ادای احترام می‌کنم. به تک‌درختی تنها حتی بیشتر احترام می‌گذارم. او شبیه آدم‌های تنهاست. نه آن‌ها که از عجز به انزوا رفته‌اند بلکه مانند مردان بزرگ خلوت‌گزین، امثال بتهوون، نیچه. در فرازین‌ترین شاخه‌هایشان جهان است که خش‌خش می‌کند. ریشه‌هاشان در ابدیت غنوده است اما در آنجا خود را گم نکرده‌اند، با تمام نیروی جان خود میجنگند، فقط برای یک چیز: تا تمامیت خود را محقق کنند طبق قوانین خویش، تا شاکلهٔ خود رابسازند، تا خود را بیان کنند. هیچ چیز مقدس‌تر نیست، مثال‌زدنی‌تر نیست از درختی زیبا و قوی. وقتی که درختی را می‌برند و او زخم کشنده‌اش را پیش خورشید عریان می‌کند میتوان سراسر تاریخش را در تنهٔ دوارش خواند، در صفحهٔ نقشینهٔ تابناکش: در حلقه‌های سالیانش، در گره‌هایش، تمام کشاکش‌ها، رنج‌ها، ناخوشی‌ها، شادی‌ها، کامگاری‌ها، همه عیناً مکتوب شده‌اند. سال‌های تنگی و سال‌های فراخی، تاخت‌ها و پایداری‌ها، طوفان‌ها و برتابیدن‌ها
هرمان هسه - پرسه‌ها | ترجمۀ #پاپیروس | قسمت چهلم اورسی - درخت زندگی | ساندکلود امین ناصری




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
قسمت ۴۰ پادکست اورسی | درخت زندگی

در اسطوره‌های ایرانی، درختی عظیم وجود دارد که در مرکز دریای فراخ‌کِرت رشد می‌کند؛ ویسپوبیش، به معنای «درمان همهٔ دردها». این درخت هدیه‌ای‌ست از اهورامزدا و برگ‌هایش بین دنیای بَرین و زیرین پیوندی برقرار می‌کند. ویسپوبیش با نام طوبی هم شناخته میشه، سهروردی، این درخت با شکوه را اینطور توصیف می‌کند:
"درخت طوبی درختی عظیم است در بهشت. هر میوه و ثمره که تو در جهان می‌بینی بر آن درخت است. سیمرغ آشیانه بر طوبی دارد." در این قسمت سراغ موضوع درخت رفتیم و از پیوندش با حیات و انسان گفتیم.

حامی این قسمت: فروشگاه آستین

تیزر: بخشی از فیلم The Fountain
راه‌های شنیدن
https://zil.ink/owrsipodcast


اجرای آلبوم زارنجی | علیرضا قهرمانی
زارنجی، الهام‌گرفته از مقام «گرایلی» خراسان شمالی، ترکیبی از دو واژه «زار» و «رنج» است و بیانگر اندوه عمیقی که در آن مقام وجود دارد. آلبوم زارنجی در نشر واک منتشر شده و در دسترس است.
علیرضا قهرمانی با گروهی از موزیسین‌ها در اجرای ۵ بهمن این آلبوم که سفر موسیقایی شخصی‌اش است را اجرا خواهد کرد.
بی-جار ۲ | اطلاعات اجرا و تهیه بلیت


واریاسون‌های باد و درختی در راه
«از شیدا» آلبوم پویان منصوری چند ماه پیش در ساخت ایران منتشر شد. پویان در آثارش از آنچه آموخته، یعنی موسیقی ردیف دستگاهی و ساز ایرانی استفاده می‌کند اما در چارچوب سنتی آن نمی‌ماند و به کشف صداهای تازه می‌پردازد.
در اجرای جمعه ۵ بهمن، میکرودرامز و داریوش بیژنی و چند هنرمند مهمان حضور دارند.
بی-جار ۲ | اطلاعات اجرا و تهیه بلیت


جمعه ۵ بهمن ساعت ۵ | گریز از سرزمین اَمن
این اجرای الکترو-آکوستیک، حاصل همکاری مهدی نادری، حمزه طاهری و نوید دیوان پروژۀ جدیدی‌ست که شامل سازبندی رباب، سه‌تار و تنبور و اصوات الکترونیک می‌شود. در اجرای «گریز از سرزمین اَمن»، فارغ از هویت‌ هر ساز، اصواتی بر پایۀ عنصر تکرار خلق خواهد شد.
بی-جار ۲ | تهیه بلیت


گروه آلترناتیو و سینت‌پاپ جت‌پک از تهران که پیش از این، آلبوم‌ «کافی نیست» و همینطور چند تک‌آهنگ را منتشر کرده و معمولاً در آثار خود با هنرمندهای مختلفی همکاری می‌کند. در اجرای ۴ بهمن در آواپلت هم سه هنرمند مهمان جت‌پک را همراهی می‌کنند.
بی‌-جار نسخه ۲ | تهیه بلیت


ابراهیم علوی نوازنده گیتار و عود که با فعالیت در گروه داماهی شناخته می‌شود همراه با دیگر موزیسین بندرعباسی یعنی آرش رئیسی، چهارشنبه ۳ بهمن در آواپلت به اجرای قطعاتی با محوریت دو نوازی گیتار، تکنوازی عود، گیتار و آواز می‌پردازند.
تهیه بلیت


Forward from: ساخت ایران
«بی-جار ۲» | همکاری نشر ساخت ایران و پلتفرم 8box
بی-جار، بستری‌ست برای رساندن طنین صدای موسیقی مستقل به گوش اَهل آن
حامی: فروشگاه آستین
لینک تهیه بلیت و برنامۀ اجراها:
https://zil.ink/bjar2
۳ بهمن ساعت ۷ | ابراهیم علوی و آرش رئیسی
۳ بهمن ساعت ۹ | گروه رامشگر
۴ بهمن ساعت ۹ | جت‌پک و مهمانان ویژه
۵ بهمن ساعت ۵ | گریز از سرزمینِ اَمن (مهدی نادری، حمزه طاهری، نوید دیوان)
۵ بهمن ساعت ۷ | واریاسون‌های باد و درختی در راه (پویان منصوری، میکرودرامز، داریوش بیژنی)
۵ بهمن ساعت ۹ | اجرای آلبوم زارنجی، علیرضا قهرمانی و گروه




مهمانخانۀ روشن: پژواک فرهاد در نسل‌های دیگر
پارسال به پیشنهاد و برنامۀ امیر بهاری از هنرمندهای مختلفی خواستیم تا به مناسبت هشتاد سالگی فرهاد مهراد، آهنگ‌هایی از این هنرمند اثرگذار را بازخوانی کنند. هنرمندها در بازه سنی ۱۹ تا ۴۵ سال و کارها در حال‌واحوال و سبک‌های مختلفی بودند. همزمان، قسمت ۳۲ پادکست اورسی را هم به زندگی و تفکرات فرهاد اختصاص دادیم.
تمام محتوای این پروژه داخل لینک زیر در دسترس است.
https://owrsi.com/2024/01/12/farhad/


Forward from: Resonance Project
رادیو رزونانس
قسمت چهارم: اورسی با سامان

درخت اُورس- juniperus
درخت همیشه سبزی که از گونه سرو هاست و بخاطر مقاوم بودن به سرما و خشکسالی و شرایط دشوار به نماد پایداری تبدیل شده و اهمیت زیادی از لحاظ جایگاه محیط زیستی داراست.
رشد بسیار آهسته و پیوسته ای دارد و هر سال کمتر از یک میلیمتر رشد می کند که همین باعث عمر طولانی آن شده و یکی از دیرزیست ترین موجودات زمین با عمر چند هزارساله است.
ارس ریشه قدرتمندی دارد که می‌تواند خود را به آب‌های عمقی خاک برساند ،از این جهت در برخی گویش‌ها به آن اُورس هم می‌گوید که در اینجا "اُو" به معنای آب است.

راه های دسترسی به پروژه‌ی رزونانس:
https://zil.ink/resonance_project360

موسیقی پادکست و مسترینگ: فربد غنایی
طراحی نمایه تصویری: سپهر صادقی
حامی این قسمت مجله فرهنگی هنری اورسی:
@owrsi

@resonance_project360




One Fine Morning (۲۰۲۲)
حالا که پدر دیگر قرار نیست به خانه‌اش برگردد، ساندرا (لئا سیدو) کتاب‌های پدرش را به یکی از شاگردان او می‌سپارد تا شاید دستکم شمایلی از پدری که می‌شناخته در جایی باقی بماند. تلاشی برای فرار، از واقعیت اکنون. همانند این جملاتش در وصف پدر:
«این کتاب‌ها بیشتر شبیه پدرمه، تا اون مردی که توی خونه سالمندانه. جسمش اونجاست ولی روحش اینجا.»
میا هانسن-لاو (کارگردان) اما از تجربه زندگی خود در ردای فرزندِ مردی که دچار نوعی نادر از آلزایمر گشته و مادری مستقل که درگیر رابطه‌ای تازه شده، بهره برده تا «یک روز خوب» را در نهایت به نقطه مقابل این فرار تبدیل کند.
او با ظرافت، اتفاقات و احساسات گوناگون را در طول زمان و مکان‌ها پیش برده تا سرآخر به یک کلیت از همه آنها برسد، زندگی یا همان آزادی واقعی، تسلیم شدن در برابر شرایط اکنون و دیدن همه وسعت آن؛ یافتن رهایی فردی در درون آن است.
وسعتی که می‌تواند هر نوع چیز یا اتفاقی را در خود داشته باشد. شبیه به منظره پایان فیلم از پاریس، در مقابل دیدگان ساندرا، دخترش و معشوقه‌اش. مکان‌هایی را می‌شناسیم، بعضی مکان‌ها برای ما غریبه‌اند، اما در بین همه آنها، خطی، مسیر ماست و باید آن را زندگی کنیم.
#فرزاد_قباد | #معرفی_فیلم


صحنهٔ صدای ایران؛ تجربه‌ای از صدا

در این نمایشگاه که با حمایت دیوار برگزار می‌شود، تجربه‌مان از صدا را به مثابۀ موجودی فیزیکی آغاز می‌کنیم؛ موجودی که الزاما نه معنای خاصی دارد و نه کلام یا آوای منسجمی را همچون موسیقی منتقل می‌کند، بلکه بیش از آن، ما را متوجه خودِ پدیدار صدا به عنوان پدیده‌ای فیزیکی می‌کند و در نهایت به صدا به عنوان پدیداری انسانی و تاریخی می‌رسیم که هم ثبت و ضبط آن یک رخداد تاریخی است و هم مهم‌تر از آن، برای ما تاریخی را به ارمغان آورده است.

تلاش این نمایشگاه در این مسیر، بر این است که با افزارهایی تعاملی بتواند صدا را از حالتی روزمره خارج کند و با بداهت‌زدایی از مفهوم صدا آن‌را دوباره در مرکز توجه قرار دهد. به همین دلیل است که هیچ صدایی به خودیِ خود و بدون حرکتی برای به صدا درآوردن آن، پخش نمی‌شود و به شنیدن گذاشته نمی‌شود.


افتتاحیه: جمعه ۲۱ دی ماه، ساعت ۲ تا ۸ عصر

تهران، خیابان خارک، نبش شهریار، شماره ۵۰، ساختمان کارستان

این نمایشگاه از ۲۱ دی تا ۱۹ بهمن همه روزه از ساعت ۲ تا ۸ فعال بوده و بازدید از آن برای عموم آزاد است.


«ناگاه» | تک‌آهنگِ تازه منتشرشده از سپاس صدرنوری و تینا یوسفی
"مرداد امسال، بعد از دو سال و برای اولین بار بعد از زن، زندگی، آزادی رفتم ایران؛ برای مدتی کوتاه. تهرانی که تغییر کرده بود، هیچ‌وقت انقدر زیبا و دلیر نبود. با تینا تصمیم گرفتیم «ناگاه» رو ضبط کنیم."
Spotify | Soundcloud

20 last posts shown.