شورای عالی انقلاب فرهنگی و دوراهی رویه قضایی!▪️آیا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون دانشگاه آزاد در محاکم دادگستری بلااثر است؟
فرهیختگان: در راستای تکمیل مصوبه جلسه 630 مطابق مصوبه جلسه 763 مورخ 94/02/22 شورای عالی انقلاب فرهنگی، ترکیب و اعضای هیات عالی تجدیدنظر برای وزارت علوم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی مشخص و هیات عالی تجدیدنظر دانشگاه آزاد اسلامی نیز تشکیل شده و در طول سنوات گذشته به پروندههای شکایات اعضای هیاتعلمی و دانشجویان رسیدگی کرده است.
🔻با گذشت حدود چهاردهه از تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و وضع صدها مصوبه پیرامون مباحث فرهنگی، آموزشی و پژوهشی توسط شورای مزبور و اجرای آن توسط دستگاههای ذیربط که واجد آثار حقوقی عدیده نیز بودهاند، چگونه میتوان پذیرفت که مصوبات شورا فاقد وجاهت قانونی است.
🔻پذیرش این نظریه علاوهبر شاذ بودن، موجب زیرسوال رفتن اعتبار تمام مصوبات این شورا در سنوات گذشته و آشفتگی حقوقی درخصوص حقوق مکتسبهای است که بهواسطه اجرای مصوبات مزبور برای اشخاص حقیقی و حقوقی ایجاد شده است.
🔻صرف صدور برخی آرا از جانب یکی از شعب دیوان عالی کشور درخصوص عدم پذیرش صلاحیت شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مقررهگذاری در امور آموزشی (که دقیقا در صلاحیت این شورا است) نمیتواند ملاک و محک مناسبی برای نفی صلاحیت قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
🔻درحالیکه آرای دیگری از سایر شعب همان دیوان صادر شده که صلاحیت هیات مزبور را پذیرفتهاند. لذا راهکار قانونی مناسب در این خصوص همانگونه که در قانون پیشبینی شده، آن است که هرگاه در شعب دیوان عالی کشور یا هریک از دادگاهها نسبت به موارد مشابه اعم از حقوقی، کیفری و امور حسبی با استنباط از قوانین آرای مختلفی صادر شود، رئیس دیوان عالی کشور یا دادستان کل کشور به هر طریقی که آگاه شوند، مکلفند نظر هیات عمومی دیوان عالی کشور را بهمنظور ایجاد وحدت رویه در خواست کند.
🔻بهنظر میرسد برای ایجاد رویه یکسان و اجتناب کلیه محاکم قضایی از ورود به دعاوی تخصصی آموزش و پژوهشی اعضای هیاتعلمی و دانشجویان دانشگاهها، شایسته است تا مراتب در هیات عمومی دیوان عالی کشور مطرح و یکبار برای همیشه به این دوگانگی درخصوص اعتبار یا عدم اعتبار مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی خاتمه داده شود.
http://fdn.ir/79576@FarhikhteganOnline