🔴 ✍️
مقاله - فروپاشی زیرساختهای حیاتی و به صدا درآمدن زنگهای خطر🔻 در ماههای نخستین سال ۱۴۰۴، جامعه ایران با مجموعهیی از بحرانهای درهمتنیده مواجه است که معیشت روزمره مردم را مختل کرده و نشانههایی هشداردهنده از یک فروپاشی همزمان در زیرساختهای حیاتی کشور را به نمایش میگذارد. از تنش آبی در روستاها و خاموشیهای گسترده برق تا صعود سرسامآور قیمت دارو و مواد غذایی در شهرها، همگی نشانههای گویایی از شکاف ساختاری در نظام حکمرانی، فساد نهادینه شده و فقدان نقشهمسیر ملی و مردمی جهت تأمین منابع حیاتی است.
هشدارها و اعترافهای مقامات و رسانههای حاکمیت🔻 هشدارهای مقامات رسمی نظام نیز، اگر چه اغلب با لحنی محافظهکارانه بیان میشوند، بر عمق بحران دلالت دارند. نماینده مجلس ارتجاع، محمدحسین شهریاری، از وقوع قریبالوقوع «تنش اجتماعی» در پی بحران آب در روستاهای خراسان شمالی سخن گفته و تأکید کرده است که نبود تجهیزات مناسب و تأخیر در جایگزینی پمپها، حیات روستایی را در معرض تهدید جدی قرار داده است.
🔻 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب رژیم در استان خراسان جنوبی میگوید اکنون استان در شرایط کمآبی بیسابقهای بهسر میبرد و قطعیهای مکرر برق بهویژه در تابستان، چالش جدی در تأمین و ذخیره آب در مخازن ایجاد کرده است».
🔻 این در حالی است که گزارشهای رسمی از خراسان جنوبی نیز از یک کمآبی بیسابقه و تشدید قطعیهای برق حکایت دارند که در عمل، امکان ذخیرهسازی آب را از میان برده است.
🔻 اما ابعاد بحران، تنها به حوزه روستایی محدود نمیشود. در شهرها، بهویژه در کلان شهرهایی مانند تهران، سیر صعودی قیمت مواد غذایی و دارو، بهوضوح بر ناتوانی ساختارهای اقتصادی در کنترل بازار و تنظیم عرضه و تقاضا دلالت دارد. گزارش سایت حکومتی «اکو ایران» افزایش ۴۰درصدی قیمت برنج ایرانی، عبور قیمت طارم از مرز ۲۵۰هزار تومان برای هر کیلو و گرانی افسارگسیخته سایر اقلام مصرفی را نشان میدهد. بر اساس این گزارش حاکمیت توان تنظیم بازار را از دست داده و پیامدهای آزادسازی ارزی و شکاف میان ارز رسمی و آزاد نیز روبهروست.
🔻 بخش سلامت نیز...
نشانههای زوال حکمرانی...
نزدیک شدن خشم متراکم به نقطه انفجار...متن کامل را در اینستنس ویو بخوانید:
tinyurl.com/y5r8c6yr#مقاله
@mojahedin_org