کتابخانهٔ خرد و اندیشه


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


📚 بهتر است سرمان به یک کتاب گرم باشد تا به کار دیگران.
لینک گروه دروغ‌ها و خرافاتِ اسلام:
https://t.me/Islie_Group
لینک گروه سیاسی:
t.me/joinchat/GKIeuzu7ZRbM56GRGidicg
کانال‌های ما:
@ISLIE | @KHOD2 | @KTYAB | @Womens_Mag | @ARKIV

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


☭‍ شوروی بعد از فروپاشی

● ظهور اُلیگارش ها
قسمت ۱
● کیفیت: 320Kbps

📚 @ktyab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
☭‍ شوروی بعد از فروپاشی

● ظهور اُلیگارش ها

قسمت ۱


📚 @ktyab




🔬 اولین و تنها حیوانی که برای زنده ماندن نیازی به اکسیژن ندارد!


در سال ۲۰۲۰، دانشمندان یک انگل شبیه چتر دریایی را کشف کردند که ژنوم میتوکندری ندارد؛ اولین موجود چند سلولی که تا به حال با چنین فقدانی پیدا شده است. چنین فقدانی به این معناس که این موجود نفس نمی‌کشد؛ در واقع، زندگی خود را کاملاً بدون وابستگی به اکسیژن می‌گذراند.

این کشف فقط درک ما را از نحوه عملکرد حیات در زمین تغییر نمی‌دهد، بلکه می‌تواند پیامدهایی برای جستجوی حیات فرازمینی نیز داشته باشد.

بیش از ۱.۴۵ میلیارد سال پیش زندگی شروع به توسعه توانایی متابولیسم اکسیژن، یعنی تنفس، کرد. یک آرکئون بزرگتر باکتری کوچکتری را در بر گرفت و به نوعی خانه جدید این باکتری برای هر دو طرف مفید بود و آن دو در کنار هم ماندند. این رابطه همزیستی منجر به تکامل این دو موجود زنده با هم شد و در نهایت آن باکتری‌هایی که درون آن قرار گرفته بودند به اندامک‌هایی به نام میتوکندری تبدیل شدند. هر سلول بدن شما به جز گلبول‌های قرمز دارای تعداد زیادی میتوکندری است و این‌ها برای فرآیند تنفس ضروری هستند.

آن‌ها اکسیژن را تجزیه می‌کنند و مولکولی به نام آدنوزین‌تری‌فسفات تولید می‌کنند که موجودات چند سلولی از آن برای تقویت فرآیندهای توسعه سلولی استفاده می‌کنند.

ما می‌دانیم سازگاری‌هایی وجود دارد که به برخی ارگانیسم‌ها اجازه می‌دهد در شرایط کم اکسیژن رشد کنند. برخی از موجودات تک‌سلولی اندامک‌های مرتبط با میتوکندری را برای متابولیسم بی‌هوازی تکامل داده‌اند. اما امکان وجود موجودات چند سلولی منحصراً بی‌هوازی موضوع برخی از بحث‌های علمی بوده است.

📚 @ktyab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
انحصار و بازار آزاد

باور عمومی این است که دولت باید نقش فعالی در جلوگیری از انحصار داشته باشد وگرنه بازار آزاد ما را درگیر انحصار می‌کند.
آیا واقعا همینطور است؟ بهترین راه برای مقابله با انحصار چیست؟
ببینیم میلتون فریدمن چه پاسخی به این سوال می‌دهد.

ویدیوی اصلی در یوتیوب
کانال Liberty Tube

📄 مقاله‌ای که نقش دول و سازمان ملل در انحصار دبیرز را نشان می‌دهد:

How the Cartels Ensure Diamonds Last Forever

📚 @ktyab


جلبک‌های یخچالی: مثالی جدید از تکامل در شاخه‌ای که پیچیدگی کاهش یافته است

مطابق فهم عرفی، و البته نادرست، جهت تکامل همواره از ساده به پیچیده بوده است.

معمولاً در نقض این تفکر به مواردی اشاره می‌شود که از پیچیدگی‌های موجودات کاسته شده است. به عنوان نمونه به موجوداتی اشاره می‌کنیم که طی فرایند تکامل برخی خصیصه‌ها را از دست داده‌اند. از معروف‌ترین مثال‌ها برای این پدیده به تحلیل رفتن دست و پا در نیاکان مارها اشاره می‌شود که در نهایت به حذف دست و پا در مارها انجامیده است.

با این حال، آشکار به نظر می‌رسد که در شاخه‌هایی از تکامل که به موجودات پرسلولی نظیر درختان و پستانداران رسیده، گذار از تک‌سلولی‌ها به پرسلولی‌ها را شاهد بوده‌ایم.

اما آیا ممکن است طی فرایند تکامل از موجودی پرسلولی به سمت موجودی تک‌سلولی برویم؟! در نقد نظریه‌ی تکامل شنیده‌ایم که می‌گویند چرا هیچگاه طی تکامل موجودی پیچیده به موجود ساده‌تر تبدیل نشده است؟!

پژوهشی که اخیراً نتایج آن منتشر شده مثال نقض جالبی را برای این پدیده عرضه می‌کند.

زمین حدود ۶۵۰ میلیون سال پیش دوران بسیار سردی را گذراند که در نتیجه‌ی آن سرمای قطب‌ها تا استوا گسترش یافت و سراسر زمین یخ زد.
عمر جلبک‌های یخچالی امروزه، که تک سلولی هستند حدوداً به ۲۰۰ میلیون سال پس از این دوران یخبندان، که به "زمین گلوله‌برفی" موسوم است، باز می‌گردد. اما نیای مشترک جلبک‌های یخچالی و گیاهان، جلبک‌های "پرسلولی" بوده‌اند که در دوران زمین گلوله‌برفی می‌زیسته‌‌اند. به عبارتی نیای جلبک‌های یخچالی که تک‌سلولی‌اند، جلبک‌های پرسلولی بوده‌اند.

اکنون مثالی داریم برای آنکه تکامل از پرسلولی به تک‌سلولی نیز رخ داده است و لزوماً تکامل به سمت افزایش پیچیدگی نیست.
این یافته از منظری دیگر نیز حائز اهمیت است: شواهد ژنتیکی بررسی شده در این پژوهش درک بهتری از تکامل گیاهان را ممکن می‌سازد.
خلاصه مقاله را اینجا ببینید.


هادی صمدی

📚 @ktyab


🧀 یک تحقیق جدید: خوردن پنیر باعث می‌شود دوران پیری سالم‌تری داشته باشید


مطالعه جدیدی می‌گوید که خوردن پنیر بیشتر می‌تواند نحوه افزایش عمر شما را بهبود دهد. به بیان دقیق‌تر، دانشمندان دانشکده پزشکی «دانشگاه جیائو تونگ شانگهای» در این تحقیق با بررسی داده‌های DNA در دسترس عموم 2.3 میلیون اروپایی می‌گویند که اضافه‌کردن پنیر بیشتر به رژیم غذایی می‌تواند باعث بهبود سلامت روان شود و این امر به‌نوبه خود باعث پیری سالم می‌شود.

طبق این مطالعه که توسط مجله Nature Human Behavior منتشر شده است، محققان 8 مجموعه‌ داده را بررسی کرده‌اند که اطلاعات ژنتیکی 2.3 میلیون اروپایی را شامل می‌شود. آن‌ها در تحقیق خود از یک تکنیک تجزیه‌و‌تحلیل DNA با نام «Mendelian randomization» استفاده کردند تا رابطه علت و معلولی بین عناصر مختلف را پیدا کنند.

با همین تکنیک آن‌ها متوجه شدند که سلامت روان یک عامل مهم برای پیری سالم است.

عوامل بهبود سلامت روان و تاثیر مثبت مصرف پنیر

محققان همچنین متوجه شدند که فقط فقیر یا ثروتمندبودن افراد مهم نیست و حتی عوامل اجتماعی-اقتصادی نیز برای سلامتی و پیری مهم هستند. با این حال، عواملی مانند دریافت دستمزد بالاتر، تحصیلات بهتر و رضایت شغلی تاثیر زیادی بر سلامت روان دارند.

آن‌ها همچنین به عواملی اشاره کرده‌اند که می‌تواند روی سلامت پیری تاثیرگذار باشند. از جمله آن‌ها به شرایط پزشکی خاص و بیماری‌هایی مانند نارسایی قلبی، اختلال‌هایی از جمله ADHD، سیگارکشیدن و مصرف دارو اشاره شده است.

در نهایت، محققان همچنین مدعی‌شده‌اند که مصرف پنیر می‌تواند 3.67 درصد در زمینه بهبود سلامت روان و پیری سالم تأثیر مثبت داشته باشد. مصرف میوه نیز در این زمینه مفید است، هر چند به گفته دانشمندان تأثیر کمتری دارد (1.96 درصد). برای درک بیشتر، تماشا بیش از اندازه تلویزیون به‌گفته دانشمندان 7.39 درصد روی بهبود سلامت روان تاثیر منفی داشته است.


📚 @ktyab


Forward from: Evolution | فرگشت
◀️ لانه‌سازی اورانگوتان‌ها!

اورانگوتان‌ها بخاطر شاهکارهای مهندسی‌شان معروف هستند:
لانه‌هایی که با دقت و ظرافت از شاخه و برگ درختان، در تاج جنگل و برای خواب شبانه یا چرت زدن‌ نیمروز می‌سازند!
برخی از این لانه‌ها، به‌ویژه آنهایی که افراد مسن و باتجربه‌تر می‌سازند دارای بالش، آستر، پتو و گاهی اوقات حتی سقفی است که از برگ‌های پهن ساخته شده است!

یک تحقیق تازه روی رفتار این حیوانات نشان می‌دهد یاد گرفتن کامل لانه‌سازی ممکن است بیش از هفت سال برای اورانگوتان‌های جوان طول بکشد و این زمان طولانی، حاکی از پیچیدگی و ظرافت این کار است.

محققان برای درک این رفتار ۴۵ اورانگوتان را به مدت ۱۳ سال در اندونزی دنبال کردند. یافته‌های آنها نشان می‌دهد که اورانگوتان‌ها از شش ماهگی به ساختن لانه علاقه نشان می‌دهند. این اورانگوتان‌های جوان که هنوز وابسته به مادرشان هستند تقریبا هر روز این کار را انجام میدهند و همزمان مادرشان را برای یادگیری تکنیک‌های لانه‌سازی تماشا می‌کنند. با افزایش سن، مهارت آنها بیشتر شده و لانه‌های بهتر و مقاوم‌تری می‌سازند.
بعضی اورانگوتان‌ها در سه سالگی موفق می‌شوند اولین لانه‌ی کاربردی و قابل استفاده‌ی خود را بسازند، با اینحال اغلب آنها حتی تا حدود هفت سالگی تمایل دارند در کنار مادرشان بخوابند.

لانه‌هایی که اورانگوتان‌ها می‌سازند چیزی فراتر از یک زیرانداز یا پوشش ساده است!
خواب برای هر موجودی اهمیت حیاتی دارد.
تقریبا همه‌ی میمون‌های بزرگ برای خواب لانه میسازند. اما مطالعات نشان میدهد که اورانگوتان‌ها عمیق‌تر و طولانی‌تر از نخستی‌های دیگر می‌خوابند.
این خواب عمیق و سالم می‌تواند به ما در درک نقش لانه‌ها در تکامل مغز اجدادمان کمک کند، چرا که اجداد انسان و اجداد اورانگوتان‌ها به‌طور همزمان لانه‌سازی را توسعه داده‌اند.

هر چه بیشتر استراحت کنید، می‌توانید خلاق‌تر باشید، کنجکاوتر باشید، حافظه بهتری داشته باشید و مشکلات را بهتر حل کنید.
در تأثیر خواب عمیق بر موفقیت اجداد ما تردیدی وجود ندارد.


🔗 منبع

@evolution_ir




Forward from: Evolution | فرگشت
🎙 پادکست تکامل

🔶 اپیزود نهم - جهش اجتماعی
🔹 قسمت سوم

🔷 خروج از آفریقا
🔸 مجموعه جهش اجتماعی برگرفته از کتابی با همین نام به قلم ویلیام فون هیپل است. در این مجموعه، همگام با این کتاب، انسان‌شناسی، زیست‌شناسی، تاریخ و روان‌شناسی را با علم تکامل درهم می‌آمیزیم و تاریخ تکامل انسان را قدم به قدم دنبال می‌کنیم تا نشان دهیم چگونه رویدادهایی در گذشته بسیار دور هنوز هم زندگی امروز ما را شکل می‌دهد.


🔗 کست‌باکس
🔗 گوگل‌پادکست
🔗 ناملیک
🔗 شنوتو


@evolution_ir




اینترنت سبب شد حقوق مالکیت فکری از زیر آوار تاریکی‌ها خارج شود. قدرت اینترنت (و به‌طور کلی تکنولوژی‌های مربوط به اطلاعات دیجیتالی، اشتراک‌گذاری فایل‌ها، رسانه‌های اجتماعی و سایر تکنولوژی‌های مرتبط با آن‌ها نظیر تلفن‌های همراه، پیام‌رسان‌ها و دوربین‌های ویدئویی که به همه جا راه  می‌یافتند) در حال افزایش بود و رفته‌رفته به یک نیروی اجتماعی بزرگ تبدیل می‌شد؛ اینترنت یکی از مهم‌ترین ابزارهایی بود که در خدمت مبارزه با دولت‌گرایی و حفظ و گسترش آزادی‌های فردی و رفاه بشر در آمد. فلذا دولت‌ها به همین دلیل درپوشش مبارزه با پورنوگرافی، قمار، تروریسم، و همچنین اقدام علیه سرقت ادبی و حفاظت از کپی‌رایت به آن حمله کردند.



✍ اثر استفن کینسلا
ترجمهٔ محمد جوادی

📚 @ktyab


Forward from: Digiato | دیجیاتو
🔹اتحادیه اروپا می‌خواهد با قانون کنترل چت، تمام پیام‌های کاربران را اسکن کند

🔸نمایندگان اروپا معتقدند که اسکن پیام‌ها و داده‌های آپلود شده می‌تواند به جلوگیری از سو استفاده از کاربران کمک کند. قانون‌گذاران اروپایی قصد دارند اقدام به اسکن داده‌های آپلود شده از سوی کاربران نمایند که شامل عکس‌ها، ویدئوها حتی پیام‌های رمزگذاری شده نیز خواهد شد. این موضوع واکنش شدید نهادهای مستقل را در پی داشته است.

🔸دولت‌های اروپایی به‌زودی طرحی را به رای خواهند گذاشت که به‌منظور جلوگیری و شناسایی سوء استفاده از کودکان تدوین شده‌است. در صورت تصویب این طرح، مراحل بعدی برای تبدیل شدن آن به قانون سپری خواهد شد. طبق آن، سیستم نظارت بر آپلودها اجرا می‌شود که اقدام به اسکن پیام‌های آنلاین، ویدئوها، تصاویر و لینک‌ها خواهد کرد و حتی شامل موارد رمزگذاری شده هم می‌شود.

🔸تمامی سرویس‌ها باید اقدام به نصب امکانات لازم برای رصد فعالیت‌های کاربران خود کنند و رضایت افراد به‌منظور اسکن کردن پیام‌ها و داده‌ها را هم به ثبت برسانند. اگر کاربر با شرایط گفته‌شده، موافقت نکند، قادر به اشتراک‌گذاری مواردی مثل لینک و تصویر نخواهد بود.

#امنیت
📱@Digiato 🔵


📖 حکومت انتخابی

📚 @ktyab


حکومت انتخابی.pdf
4.3Mb
حکومت انتخابی

✍ اثر جان استوارت میل
ترجمهٔ علی رامین

📚 @ktyab


📖 رونالد ریگان
زندگینامهٔ فکری


📚 @ktyab

16 last posts shown.