Posts filter


عکسی منسوب به ماجرای به‌توپ‌بستن گنبد حرم رضوی به دست نظامیان روس، ۱۰ فروردین ۱۲۹۱
۱۰۸ سال پیش‌تر، دو سه ساعتی به غروب مانده است. ۱۰ روزی از نوروز گذشته است؛ حال تب‌ناک این سرزمین اما شادمانگی عید برای مردم نگذاشته است. صدای توپ‌های روسی که در باغ‌خونی مستقر شده بودند بلند می‌شود؛ مردم سرآسیمه به‌سوی حرم می‌دوند. توپ‌ها همچنان پرتاب می‌شوند، گنبد و گلدسته و صحن را نشانه می‌روند. هوا تاریک می‌شود که دست می‌کشند. نظامیان روس با تفنگ و مسلسل وارد حرم می‌شوند و همچنان می‌کشند. می‌گویند در آن روز شوم چهارصد و اندی کشته شدند و تا چند روز تمیزکردن و پاک‌کردن آن طول می‌کشد...
روز بعد سرکنسول بریتانیا و عکاس کنسول‌گری از ماجرا عکس می‌گیرند.

@Newsdonya


صداقت آقای ⁧ علم‌الهدی ⁩ قابل ستایش است که می‌گوید آثار تحریم‌های آمریکا را احساس نمی‌کند.

شاید ما مردم هم سهمی از موقوفه می‌داشتیم، اثر ⁧ تحریم⁩ها را درک نمیکردیم!⁩


احمد جعفری

@Newsdonya


چه کج رفتاری ای چرخ...

تصویر:منزل عارف قزوینی
شاعری که روزی نوشت:از خون جوانان وطن لاله دمیده


@Newsdonya


"محمدعلی جمال‌زاده" می‌نویسد: من آخرین بار "عارف" را در اواخر اسفند ۱۳۱۱ در همدان در خلوت منزلِ مرحوم "بدیع‌ الحکما"، بسیار پیر و لاغر، عبا به دوش و کلاه نمدی بر سر دیدم.
گریه‌ام گرفت و او هم اشک‌ریزان مرا در آغوش خود جای داد. مجلس پرتأثری بود، به طوری که همسرم هم که اصلاً آلمانی است به گریه افتاد.

"عارف" در ۵۵ سالگی به واپسین سال زندگی‌اش رسید. عمری که به سر آمد و او تمام هستی‌اش را در راه وطن نیست کرد. "عارف" در مناعت طبع و عزت نفس شخصیتی ممتاز داشت. یارِ دیرینش "حشمت الملک" بیمار شده بود و قبل از مرگ، پسرش عباس را نزد "عارف" فرستاد تا دو دانگ از ملک روستای صلوات‌ آباد را به نام "عارف" کند. "عارف" در نامه‌ای در مهر ۱۳۱۲ چند ماه پیش از مرگش به عباس نوشت: به پدرت بگو خاک بر سرت. هزار بار از تو به مرگ نزدیک‌ترم، آن‌وقت مِلکَم برای چیست؟ من با هر سختی و زحمت ساخته، خود را در این آخر عمر به مال دنیا آن‌هم مفت، آلوده نخواهم کرد. در این قضیه وساطت و نصیحتِ "بدیع‌ الکما" نیز کارساز نشد. "عارف" حتی پاکتِ پولِ "مهدی‌قلی مخبرالسلطنه" را پس فرستاد و روی آن نوشت: من از کُشنده‌ی خیابانی پول نمی‌گیرم. پنج قران هم به فراشِ پست انعام داد.

"عارف" که گویی مرگ خود را در فصل زمستان سال ۱۳۱۲ پیش‌بینی کرده بود، می‌گوید: حالم بد است، گرفتاری‌های خیالی و روحی، جسمی، دماغی، داخلی و خارجی آرامم را بریده، روزها گاهی مثل مرده، بی‌اختیار افتاده و به خوابِ مرگ فرو می‌روم. در تمامِ مدتِ این ۶ ماه که بدتر از آن را در عالمِ خواب و خیال هم ندیدم، با هر سختی ساخته و هر فشاری را بر خود هموار ساخته‌ام. فقط یک دل‌خوشی دارم که عمرم تمام شده، به حمدالله چیزی از آن باقی نمانده است. این خیال روز‌به‌روز قوت می‌گیرد که این زمستان خواهم مرد. تا زنده‌ام آرزومندِ دیدارِ تهران نیستم، بلکه از نامش هم بیزار و گریزانم. امیدوارم عمرم در همین گوشه و کنار تمام شده، روی تهران و روی یک عده مردمانِ هزاررویِ بی‌حقیقت را نبینم. وانگهی تا بهار انشاءلله زنده نمانم. دیگر از عمرِ من چیزی باقی نمانده و خیلی زود خواهم مرد. تنها تدارکِ مرگ دیده و خود را برای مردن حاضر و مهیا می‌کنم.

"مهدی بدیع الحکما" حال عمومی و وضع جسمیِ "عارف" را که در دی‌ ماه رو به وخامت نهاده بود، چنین توصیف می‌کند:
"عارفِ" آزاد، سراپا پاک و بی‌آلایش، از همه کس و همه چیز کناره‌گیری نموده، در کنجی با کمال سختی ولی شرافتمندانه به سر می‌بَرد. البته این‌گونه زندگانی روزبه‌روز از قوتِ بدنی او می‌کاست. چند بار به مالاریای سخت مبتلا و ضعف، ناتوانی، افکارِ پریشان و آزردگی‌های مادی و معنوی دست به دستِ هم داده و او را از پای درآورد. درمان دردهایش غیرممکن بود. از اوایل دی حالاتش روزبه‌روز بدتر شد. در تاریخ ۲۰ دی ۱۳۱۲ حالت او کاملاً یأس‌آور بود‌، یعنی علائمِ مرگ آشکار گردید. با تدبیرِ ممکنه تا دوم بهمن ۱۳۱۲ از او نگهداری شد، مثل شمعی که تا آخرِ دمی که فتیله‌اش روغن دارد می‌سوزد، او هم تا آن دمِ آخر که می‌سوخت حواسش بجا بود. عاقبت ساعت ۱۲ روز دوم بهمن ۱۳۱۲ روح او به عالمِ بالا پرواز کرد و به زحماتِ زندگیِ او خاتمه داد.

"جیران"، آخرین لحظات "عارف" را چنین نقل می‌کند.؛ "عارف" به من گفت: بیا زیر بغلِ مرا بگیر و دم پنجره ببر تا برای آخرین بار آفتابِ جهان‌تاب و آسمانِ میهنم را ببینم. وقتی که او را دمِ پنجره آوردم، در حالی که می‌لرزید قدری به آسمان خیره شد و چنین سرود:

ستایش مر آن ایزدِ تابناک
که پاک آمدم، پاک رفتم به خاک


@Newsdonya


مملکت، ممکلتِ نومیدی است و به هیچ چیز آن نمی‌شود امیدوار شد. مثل این که به مشروطهٔ آن امیدوار شدیم، هزار بار بدتر از استبداد شد. مشروطهٔ شرمندهٔ سراپا خندهٔ ایران، کاری که کرد این بود که آن‌چه اندوختهٔ خوب داشتیم از دست دادیم و جز بدی چیزی نیاموختیم!

مشروطه‌طلب‌های دروغی ایران، یک قدم از کوره‌راهِ حرف، به شاهراه پرخوف و خطر عمل برنداشته‌اند. آن مشروطه‌ای را که هر کسی چندین سال به بهترین صورتی در عالم خیال در لوح محفوظ سینهٔ خود با بهترین تخیلات دماغی نقش بسته بود و آرزوی وصال آن را می‌کشید، یک مرتبه در هیکل دیو مهیبی پدیدار، از پس پردهٔ تیره رنگی نمودار، با بدترین قیافه، خود را آشکار کرد.

عارف_قزوینی


@Newsdonya


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هادی حیدری، معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی بانک توسعه صادرات، دلایل ناترازی بانک ها را در سه لایه متفاوت تشریح می کند

🔹 لینک تماشای کامل این مصاحبه👇🏻

https://www.parsine.com/fa/tiny/news-901257

@newsdonya


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تمریناتی برای پیشگیری از مشکلات پروستات!

+ ۴ تمرین برای ۲ نوبت و هر بار ۱ دقیقه تکرار کنید

#سلامت #پزشکی

@Newsdonya


#آهنگ_محلی مازرونی

آسمونه_نواجش
آلبوم #ته_خاطری

🎙 استاد #اکبر_رستگار

@Newsdonya


پایان نیمه اول ذوب آهن 0 _ 0 پرسپولیس

🔹هفته شانزدهم لیگ برتر

@Newsdonya


💢 #ضرب_المثل_مازرونی 💢


اشکم زیر دَسته، هر چی دکانی مَسته!

معنا: شکم زیر دست است، هر چه بدهی مست است.

مفهوم: آزاده باش و به سفره های رنگین و امور دنیایی اعتنا نکن.

#فرهنگ_مازرونی

@Newsdonya


آزمون آیین‌نامۀ رانندگی حذف شد

🔹رئیس پلیس راهور فراجا: طبق آخرین اصلاح آیین‌نامه که ابلاغ شده به استثنا گواهینامه پایه ۱ برای گرفتن گواهینامه سایر پایه‌ها، دیگر نیازی به شرکت در آزمون نیست.
🔹حذف آزمون آیین‌نامه شامل گواهینامه‌های ویژه از جمله تراکتور و لودر هم می‌شود.

@Newsdonya


🎼 سه تار نوازی زیبای
استاد نور‌علی برومند
در دستگاهِ راست پنج‌ گاه
ضبط: آذر ماهِ ۱۳۴۴

🔸 از آشیوِ پروفسور گن ایچی تسوگه

@Newsdonya


⚜️ سالروزِ درگذشتِ استاد "نور‌علی برومند"
هنرمندِ برجسته و گران مایه ی موسیقیِ ایران

۱۲۸۵-تهران
سی امِ دی ماهِ ۱۳۵۵-تهران

🔸 نوازنده ی تار، سه تار، سنتور، تنبک
🔸 ردیف دان
🔸 مدرسِ موسیقی
🔸 از شاگردانِ استاد درویش خان
🔸 از استادانِ استاد محمدرضا شجریان

یادشان همواره گرامی باد 🪴🌱

@Newsdonya


روشنگری نماینده تهران از پشت پرده معاملات سیاسی سلبریتی‌های راه یافته به سپهر سیاست در انتخابات مجلس؛ به نفع ما انصراف بده، معاون وزیر شو!

مجتبی زارعی، عضو کمیسیون امنیت ملی، در دیدار با برخی تشکل‌های سیاسی و عام‌المنفعه گفت:
🔹جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، بدون آنکه مرا ببیند یا تعهدی بگیرد، بر اساس مواضعم در دانشگاه و بسیج استادی، از من در انتخابات مجلس حمایت کرد.

🔻اما در دور دوم انتخابات تهران، فلان سلبریتی راه‌یافته به سپهر سیاست به من گفت: «نام شما کنار قالیباف است و فلان تشکل و افراد با شما بد هستند. بر اساس الگوریتم‌های دقیق (!) شما رأی نمی‌آورید. به نفع ما انصراف بدهید و من با دوستانم در دولت صحبت می‌کنم که شما را معاون وزیر کنم یا در فهرست انتخابات شورای تهران قرار بدهم!»
وقتی پرسیدم عدالت‌خواهی گوش‌خراش شما چه شد، خندید و گفت: «شما خیلی خوب هستید، اما تصمیم گرفته‌ایم قالیباف را بزنیم!»

🔶همین را عیناً یک تشکل از رزمنده‌ها که دبیرکل دوست‌داشتنی که صدها بار از من بهتر است هم به من گفته بود.

@newsdonya


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻 ۱ بهمن ماه، مصادف است با سالروز جاودانگی شاعر میهن پرست، خنیاگر و تصنیف ساز بزرگ موسیقی ایران زمین، زنده نام، عارف قزوینی
یادشان جاودان!


پیام دوشم از پیر می فروش آمد
بنوش باده که یک ملتی بجوش آمد

هزار پرده ز ایران درید استبداد
هزار شکر که مشروطه پرده پوش آمد

زخاک پاک شهیدان راه آزادی
ببین که خون سیاوش چه سان بجوش آمد


@Newsdonya


هشدار برای نابودی جنگل‌های هیرکانی تا ۵۰ سال آینده

کیومرث سفیدی، استادتمام علوم و مهندسی جنگل
:
🔹اگر این شتاب روزافزون تخریب ناحیه هیرکانی ادامه پیدا کند، بعید می‌دانم شمال در آینده قابل سکونت باشد. اولین قدم برای حفظ حیات در این ناحیه، حفظ هیرکانی است. از سوی‌دیگر، بخشی از این جنگل‌ها به‌عنوان میراث طبیعی ثبت شده که نشان‌دهنده ارزش آنهاست و به‌واسطه دست‌نخوردگی‌هایی که در این جنگل‌هاست، نگاه بسیاری از محققان اروپایی به آنهاست و می‌توان مطالعات ارزشمندی روی آنها انجام داد.»/ هم میهن
@Newsdonya


طحان‌نظیف در دانشگاه بغداد: در جریان عملیات آزادسازی استان حلب از سیطره داعش، سردار سلیمانی به تمامی فرماندهان و مبارزان خود فرمان داد که پیش از آغاز هرگونه اقدام نظامی، ابتدا مسیری امن برای خروج زنان و کودکان از مناطق درگیر فراهم آورند و آنان را در سلامت کامل از صحنه درگیری خارج کنند.

@newsdonya


دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه بغداد:

🔰شهید سلیمانی بر اساس اصول قانون اساسی به یاری مظلومان شتافت

🔹️شهید سلیمانی مبتنی بر اصول مترقی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که سعادت انسان در کل جامعه بشری را آرمان خود می‌داند و استقلال و آزادی و حکومت حق و عدل را حق همه مردم جهان می‌شناسد و با تکیه بر تعهدات بین‌المللی ایران به عنوان عضوی از منشور ملل متحد، به یاری مظلومان شتافت.
🔹️حق مشروع مقاومت و دفاع در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی، ریشه در اصول مسلم حقوق بین‌الملل دارد و از پشتوانه‌ای متقن در چارچوب حق تعیین سرنوشت ملت‌ها برخوردار است.

متن کامل 👇 👇 👇

https://www.shora-gc.ir/0002mN

@newsdonya



در بخشیدن دیگران در واقع خود را آزاد می‌کنید عشق و آرامش را انتخاب کنید

بخشش ، یکی از مهم‌ترین و والاترین انواع پاکی روح است و یکی از صورت‌های باارزش عشق است
اگر به عفو و بخشش اقدام کنید به قدرت شفابخش عشق الهی پی می‌برید


کاترین_پاندر

🌹🪸


@Newsdonya


‍ ✅ وارونگی دما( اینورژن)

در حالت طبیعی کاهش دما با ارتفاع را داریم، یعنی ELR مثبت. حالت وارونگی حالتی است که افزایش دما با ارتفاع را داریم، یعنی ELR منفی. یعنی هوای گرم روی هوای سرد قرار می‌گیرد، که در این حالت جو به شدت پایدار است. وارونگی دما شاید بدترین حالت پراکندگی قائم آلاینده‌ها را نشان می‌دهد، زیرا تلاطم متوقف می‌شود و حرکات قائم جوی از بین می‌روند. پایه وارونگی ارتفاعی است که در آن نمایه قائم دما معکوس می‌شود و آن نقطه تغییر جهت منحنی است. پایه وارونگی ممکن است در سطح زمین قرار بگیرد (وارونگی سطح زمین) و اگر بالای سطح زمین قرار گیرد به آن Elevated or capping inversion می‌گویند. این وارونگی مانند درپوشی برای لایه مرزی جوی عمل کرده و از پخش قائم آلاینده‌ها جلوگیری می‌کند.
قله وارونگی جایی است که لپس ریت مثبت به لپس ریت منفی تبدیل می‌شود و دما با ارتفاع افت پیدا می‌کند. شدت وارونگی تفاوت دما بین قله و پایه است، در حالی که عمق آن تفاوت ارتفاع بین پایه و قله می‌باشد.

🔸وارونگی دما ( اینورژن) چه موقع اتفاق می افتد؟

در اوایل روز و هنگام طلوع خورشید لایه های زمین به دلیل برخورد اشعه های نور خورشید گرمتر از لایه های زیرین می شود . با شروع روز و آغاز فعالیت های انسانی و مصرف سوخت دمای هوای سطح زمین زیاد می شود. این هوای گرم هنگام صعود و حرکت به سمت بالا یا هنگام جا به جایی به وسیله باد با لایه ای هم دما از هوا که توسط تابش خورشید در طبقات فوقانی جو تشکیل شده برخورد کرده و این مانع صعود و تبادل هوا می شود . نتیجه آن تشکیل یک سطح پوششی بالای شهر است که با گذشت زمان و افزایش فعالیت های انسانی و به دلیل حبس هوادر زیر این لایه مواد آلاینده تولیدشده در سطح زمین باقی مانده و بالا نمی روند .

«وارونگی دما» یا همان لفظ غلط «وارونگی هوا» زمانی رخ می دهد که لایه ای از هوای گرم بالای هوای سرد مجاورت کره زمین قرار می گیرد. درچنین شرایطی پایداری هوا ایجاد می شود و به جای آنکه با افزایش ارتفاع کاهش دما داشته باشیم تا چند صد متر از سطح زمین با افزایش ارتفاع افزایش دما خواهیم داشت.

🔰انواع وارونگی دما

وارونگی دما به طرق گوناگون ایجاد می شود که چهار نوع وارونگی دما عبارتند از:
1_وارونگی دما تشعشعی
2_ وارونگی تربولانسی
3_ وارونگی فرونشینی
4_ وارونگی جبهه ای

وارونگی که بیشتر باعث آلودگی مناطق کشور می شود وارونگی تشعشعی است.


@Newsdonya

20 last posts shown.