نکات مهم اورژانس🚑


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Education


اگر میخای اورژانسی باشی این کانالو داشته باش
تبلیغ و تبادل
@starh20
اینستا
https://www.instagram.com/emerg_encynursee

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Education
Statistics
Posts filter


Forward from: مطالب مهم پزشکی و پرستاری
🔴قابل توجه متقاضیان آزمون ارشد علوم پزشکی (وزارت بهداشت) 👇

وبینار رایگان آموزش زبان ارشد علوم پزشکی را از دست نده

لینک رایگان فقط برای 300 نفر اول ارسال خواهد‌شد.

✅برای دریافت لینک رایگان عدد 1 را به آیدی زیر بفرستید:
👇👇
@heydari_languagecenter9636


Forward from: گسترده عمومی، پزشکی، آموزشی سورنا
✅ فکت جالب درباره زبان انگلیسی ارشد ودکترا

1⃣ مهم ترین بخش زبان ارشد ودکترا علوم پزشکی (وزارت بهداشت) لغات تخصصی وعمومی علوم پزشکی میباشد

2⃣ با دونستن این  لغات نه تنها برای ازمون ارشد ودکترا مشکلی نداری، بلکه به راحتی میتونی متون زبان انگلیسی را ترجمه کنی .

3⃣ ما تک تک این  لغات پرتکرار و ضروری رو با روش ریشه شناسی در کانال زیر به شکل رایگان براتون آموزش دادیم تا با صرف حداقل زمان به انگلیسی مسلط بشی

🔴 اگه میخوای این  لغات رو یاد بگیری و آزمون ارشد -دکتری و MHLE و IELTS و MSRT هم داری،
همین الان کانال دکتر حیدری رو دنبال کن:
👇👇
@heydari_languagecenter
@heydari_languagecenter


🛡کیس آموزشی


⬅️دختربچه ۴ ساله با تورم لب و زبان و دیسترس تنفسی و ویزینگ منتشر به اورژانس آورده شده است.در شرح حال مادر ذکر می کند که منزل اقوام مهمان بوده اند و کودک نوعی بیسکوییت که تا پیش از این استفاده نکرده بوده است ،خورده و سپس از لیوان آبی که روی کابینت آشپزخانه بوده نوشیده و بلافاصله دچار تورم زبان و لب ها شده ،استفراغ کرده و سپس خس خس و تنگی نفس هم پیدا کرده است.کودک هیچ سابقه ای از آلرژی غذایی قبلا نداشته است و همزمان با علایم فوق دچار خارش و کهیر هم نشده.کودک را به اورژانس آورده اند و در بدو پذیرش فشارخون نرمال بوده اما تاکی پنه و تاکی کاردی داشته است.روی پوست اریتم و فلاشینگ یا کهیر وجود نداشته و به جز ناحیه لب ها و زبان در ناحیه دیگری تورم و آنژیوادم وجود نداشته است.در سمع ریه ها ویزینگ داشته و اشباع اکسیژن حدود ۹۰ درصد بوده است. بیمار با تشخیص آنافیلاکسی در اورژانس ۳ دوز آمپول اپی نفرین با دوز مناسب دریافت می کند اما تغییر بالینی قابل توجهی پیدا نمی کند و به ICU منتقل می شود.در ICU پس از دریافت داروهای استنشاقی و متیل پردنیزولون به تدریج دیسترس تنفسی بهتر می شود اما تورم لب و زبان با شدت اولیه ادامه داشته.پس از بهبود دیسترس تنفسی بیمار به بخش ایمونولوژی منتقل می گردد.در بخش مادر ذکر می کند که کودک قادر به خوردن هیچ چیز حتی آب نمی باشد و از درد قفسه سینه شکایت دارد.در معاینه روی لب های متورم زخم های سطحی دیده می شد و زبان  متورم و شدیدا اریتماتوس بود.در بخش شرح حال با جزئیات  از مادر اخذ می گردد و مشخص می گردد صاحبخانه اظهار داشته لیوان آبی که کودک از آن نوشیده است ممکن است محتوی ماده جرم گیر بوده باشد!! کلا تشخیص عوض می شود .بیمار NPO شده،پنتاپرازول شروع شده و درخواست گرافی سینه و مشاوره اورژانس گوارش می گردد.بیمار در همان روز آندوسکوپی می گردد و سوختگی شدید مری گرید 2 B و اپی گلوت شدیدا متورم گزارش می گردد و  مجددا به ICU بر می گردد.

نکات آموزشی این بیمار:

1️⃣.توجه دقیق به جزئیات شرح حال.در این بیمار مادر ذکر می کند بلافاصله پس از خوردن آب کودک علامت دار شد.آب قاعدتا نباید سبب چنین واکنشی شود بنابراین همکاران ما در اورژانس کلا آب را کنار گذاشته و بر برند بیسکوییت متمرکز شده اند.در حالی که آب و هر ماده خوراکی دیگری علاوه بر ماده اصلی می تواند حاوی مواد دیگری هم باشند که سبب علایم بالینی در بیمار گردند

2️⃣.حالا که تشخیص نهایی بیمار مشخص شده آیا تزریق اپی نفرین به این بیمار در اورژانس اشتباه بوده؟به باور من خیر زیرا علایم بالینی بیمار بر طبق جدول  ۱۷۴-۴  کتاب نلسون می توانست منطبق بر تشخیص آنافیلاکسی نیز باشد و از آنجا که این بیماری ماهیتا می تواند مرگبار باشد و تزریق اپی نفرین می تواند از این پیامد پیشگیری کند لذا حتی شک به واکنش آنافیلاکسی هم می تواند اندیکاسیون تزریق اپی نفرین باشد.در این بیمار تزریق اپی نفرین احتمالا در کاهش ادم حنجره نیز موثر بوده است

3️⃣.وجود دیسترس تنفسی و ویزینگ در این بیمار بدلیل وقوع استفراغ و آسپیراسیون ماده سوزاننده به دنبال آن بوده و ربطی به واکنش سیستمیک آنافیلاکسی نداشته است

4️⃣.در تشخیص بیماری ها شایع ترین علامت ها را جدی تر بگیریم.در آنافیلاکسی خارش و کهیر و اریتم پوست شایع ترین علایم هستند و  تا ۹۰ درصد بیماران این علایم را دارند.حال اگر بیمار با تابلوی تظاهرات کمتر شایع مراجعه کرده است و به درمان استاندارد هم پاسخ مناسبی نمی دهد بر روی تشخیص اولیه خویش مکث نماییم و سایر تشخیص افتراقی ها را یک بار دیگر مرور کنیم


✍️ خانم دکتر هما صدری (فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی)


💫 انواع خلط🤢

📌 خلط زیاد و چرکی (غلیظ و زرد، سبز یا قرمز) 👈 عفونت باکتریایی

📌خلط رقیق موکوسی 👈 بخاطر برونشیت حاد ویروسی.

📌 افزایش تدریجی خلط به مدت طولانی 👈 برونشیت مزمن یا برونشکتازی اتفاق میفته

📌 خلط موکوسی صورتی 👈 تومور ریه

📌خلط زیاد ، کف آلود ، صورتی رنگ 👈 ادم ریه است .( این قسمت مورد علاقه ی طراحان ارشد بوده 😎😎)

📌 خلط بد بو و تنفس بد بو 👈 آبسه ریه ، برونشکتازی و عفونت ریه ناشی از فوزواسپیروکتال و بقیه میکروب های بی هوازی


#منبع: برونر تنفس و تبادلات گازی ۲۰۲۲  صفحه ۲۲


Forward from: دانش پرستاری
پرستار در هنگام مراقبت از بیمار قلبی ، متوجه دفع خلط کف آلود صورتی رنگ، تنگی نفس و پوست خاکستری می شود. احتمال بروز کدام عارضه زیر در بیمار مطرح است؟
Poll
  •   آمبولی ریه
  •   شوک کاردیوژنیک
  •   تامپوناد قلبی
  •   ادم حاد ریه
285 votes


🌐سازمان غذا و دارو آمریکا استفاده از رنگ قرمز شماره ۳ را در سطح جهانی ممنوع کرد

🔹رنگ خوراکی Red No. 3 یا اریتروسین، که برای دهه‌ها در صنایع غذایی و دارویی استفاده می‌شد، به‌عنوان ماده‌ای سرطان‌زا شناخته شده است. دولت جو بایدن اخیراً استفاده از این رنگ را در مواد غذایی و داروهای بلعیدنی ممنوع اعلام کرد. این رنگ در حدود ۳۰۰۰ محصول غذایی، از جمله آب‌نبات‌ها و فرآورده‌های میوه‌ای، به کار می‌رفت.

🔹سازمان غذا و دارو آمریکا پیش‌تر ارتباط این ماده با سرطان تیروئید در موش‌های نر را تایید کرده بود اما همچنان استفاده از آن در مواد غذایی ادامه داشت. اکنون، تولیدکنندگان باید تا سال ۲۰۲۸ جایگزینی برای این رنگ خوراکی پیدا کنند. هرچند شواهد سرطان‌زایی در انسان هنوز اثبات نشده، این تصمیم در راستای محافظت از سلامت عمومی اتخاذ شده است.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#طنز
وقتی استعداد خوانندگی داری ولی رفتی آزمایشگاه😍😂


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
‏امروز اگر بزرگ شدیم به برکت کسانیست که در این آشوب روزگار سپر جوانیمان شدند و رنجهایمان را به دوش کشیدند کسانیکه امروز صورتشان پر از چین و چروک شده...

قدر گنج های زندگیمان را بیشتر بدانیم.


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‎روز مرد و روز پدر بر همه مردان زندگی پدران و مادران عزیزی که همه سختی های زندگی روی دوششون هست مبارک باشه❤️❤️🌹🌹


💫 نکات مهم👇👇

پیشگیری از عوارض لوله تراشه و تراکئوستومی

🖌 اولا کسی که تراکئوش کردیم دیگه حق نداریم بهش بگیم سرفه های عمیق یا تنفس عمیق بکشه چون احتمال داره که لوله جابجا بشه ...

🖌 بخور گرم کافی تجویز کنید.

🖌 نباید پانسمان خیس باشه و یا گاز وازلین بذاریم چون میشه منبع عفونت و این عفونته میتونه منجر به تجمع ترشحات و انسداد لوله بشه ...

🖌 برحسب نیاز بیمار ساکشن انجام دهید. .

🖌 در هنگام ساکشن و انجام مراقبت های تراکئوستومی، از تکنیک استریل استفاده نمایید.

🖌 صداهای ریه را سمع کنید. و از سیانوز نبودن بیمار اطمینان حاصل کنید.


Hemov.pdf
476.5Kb
راهنمای_ملی_تزریق_خون_و_فرآورده_.pdf
1.5Mb
انتقال خون و فراورده های خونی و عوارض های آن


مدیر شبکه بهداشت و درمان مسجدسلیمان گفت: متاسفانه شدت مصدومیت از ناحیه چشم بسیار بالا است و این نیروی بیمارستان، به زودی تحت عمل جراحی قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: از مسئولان نظامی، انتظامی و قضایی می‌خواهیم به شدت با عوامل این حادثه برخورد کنند تا کادر درمان بتوانند در امنیت کامل به خدمت‌رسانی ادامه دهند.
دکتر امین نیک خلق، رئیس بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان هم در این خصوص گفت: مصدوم حادثه به اهواز منتقل شده و قرار است توسط تیم پزشکی جراحی شود.
وی افزود: متاسفانه در این حادثه این پرسنل خدوم، بینایی یکی از چشمان خود را از دست داده و صدمه شدید به پلک نیز وارد شده است.
دکتر حاتم بوستانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هم در پی حمله به پرسنل حراست بیمارستان مسجدسلیمان، در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت:
«خبر تاسف‌بار حمله به پرسنل شریف حراست بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان توسط همراه بیمار موجب تالم شدید اینجانب شد.
دستورات لازم جهت تسریع اقدامات درمانی برای این همکار گرانقدر صورت پذیرفت، امور حقوقی دانشگاه موظفند تا حصول نتیجه نهایی پیگیر این حادثه تلخ از طریق دستگاه قضایی باشند.» 


نابینا شدن چشم پرسنل بیمارستان مسجدسلیمان در پی حمله همراه بیمار

 مدیرشبکه بهداشت و درمان مسجدسلیمان از جراحت شدید یک چشم پرسنل حراست بیمارستان ۲۲ بهمن این شهرستان در پی حمله یک همراه بیمار با چاقو خبر داد.
دکتر ساناز حسینی‌نژاد در این خصوص در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بامداد امروز (۲۱ دی‌ماه)، متاسفانه گزارشی مبنی بر ضرب و جرح در بیمارستان و مصدومیت شدید یکی از کارکنان خدوم حراست بیمارستان ۲۲ بهمن دریافت شد که در همان دقایق اولیه اقدامات مقتضی درمانی جهت مداوای حادثه‌دیده همچنین پیگیری‌های قضایی انجام شد.  
وی افزود: در این حادثه، همراه یک بیمار در اقدامی تاسف‌برانگیز با چاقو به پرسنل شریف حراست بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان حمله و او را به شدت از ناحیه چشم زخمی کرد.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مرگ بخاطر دو پیامک


Forward from: دانش پرستاری
جهت کاهش و پیشگیری از تجمع ترشحات اطراف لوله تراکئوستومی مهم ترین اقدام پرستاری کدامست؟
Poll
  •   تشویق بیمار به انجام تنفس عمیق و دیافراگمی
  •   افزودن نرمال سالین به پانسمان اطراف استوما
  •   استفاده از دستگاه بخور و نبولایزر تراپی
  •   گذاشتن گاز وازلینه در اطراف استوما
281 votes


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✳️ هوش مصنوعی + رزومه‌ساز «ای-استخدام»

🥇 برای اولین بار در ایران!


❓نمی‌دانید در رزومه خود چه بنویسید؟
هوش مصنوعی آماده پیشنهاد مهارت‌های مورد نیاز تخصص شماست!


❓نمی‌دانید چگونه سوابق شغلی خود را تشریح کنید؟
هوش مصنوعی آماده است سوابق شغلی شما را با کلماتی جذاب و بیانی شیوا بنویسد تا کارشناسان بررسی کننده را مجذوب کند!


✅ همین حالا رزومه خود را با هوش مصنوعی ارتقا دهید:
www.e-estekhdam.com/u-hd5a72


🔵آشنایی با #HMPV ویروس جدید چینی

🔹ویروس تنفسی HMPV جدید نیست و با علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا شیوع پیدا کرده است.


🌐مبتلایان آنفلوانزا آنتی‌بیوتیک مصرف نکنند

سرپرست خدمات سرپایی سازمان غذا و دارو:
بیماری‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی ویروسی هستند و به آنتی‌بیوتیک نیازی ندارند. مصرف خودسرانه و غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است به عوارض جانبی، افزایش هزینه‌ها، مقاومت میکروبی و در مواردی، عواقب جدی برای بیمار منجر شود.

درمان موارد خفیف تا متوسط این بیماری‌ها عموماً حمایتی و شامل استراحت کافی، مصرف مایعات فراوان مانند آب، چای کمرنگ و سوپ رقیق، و استفاده از داروهای بدون نسخه (OTC) با مشورت پزشک یا داروساز است.

در صورت بروز علائم شدید مانند تب بالا، لرز شدید، درد عضلانی یا تنگی نفس، مراجعه به پزشک در ۲۴ ساعت ابتدایی بروز علائم بسیار مهم است./تسنیم


این آقاپسر شیطون لیزر زده تو چشمش
و برای همیشه کم بینا و احتمالاً نابینا شده
به همین سادگی از یک چشم نابینا شد😢

#لیزر #نابینا #کور #پسر_شیطون #چشم #پزشک
https://www.instagram.com/reel/DEO8-9puhvc/?igsh=Y3N0ZDA1c3NhanJi




درخصوص نحوه محاسبه اضافه کاری پرستاران

❇️حق شغل، حق شاغل و حق فوق العاده مدیریت با هم جمع شده و تقسیم بر ۱۴۴ می شود و عدد به دست آمده ضرب در ۲ خواهد شد.

🔹گفتنی است، سابقا این عدد به دست آمده به جای ضرب ۲ شدن در عدد ۱.۸ ضرب می شد.
همچنین،  اضافه کاری پرستاران از محل بودجه عمومی پرداخت خواهد شد. بر این اساس از آبان تا پایان امسال و حتی در سال آینده اضافه کاری پرستاران از محل بودجه عمومی پرداخت می‌شود. پیش از این منابع اختصاصی بیمارستان‌ها محل تامین بودجه اضافه کاری بود

20 last posts shown.