یاماج پرس


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


پایگاه خبری تحلیلی یاماج پرس
مهم ترین خبرهای سیاسی ایران و جهان، تحلیل تحولات مهم آذربایجان به وقت تبریز

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


دیدار اردوغان و پزشکیان: سلطه آداب دیپلماسی"توُره" و سوء نیّت مغرضان

گردآوری و تالیف: جواد جهانگیرزاده
-یکم دی ماه ۱۴۰۳، تبریز


توره، که آنرا تقریبلا معادل آداب و سنت زندگی قرار میدهیم در واقع نوعی قوانین و نظم نانوشته ای بین ترکان بود که فلسفه وجودی آن مبتنی بر تقدس خانواده و طایفه قرار داشت و تمام رفتارهای فرد برمحور قراردادن این دو تعریف میشد. این رسم و آیین از ریزترین رفتارهای فردی و جمعی به مانند، دستبوسی بزرگان، تا تعداد بوسه ها در صله رحم گرفته تا مسایل بزرگتر همچون لَچَک آتما(روسری انداختن) را سامان میبخشید. در عادی ترین حالت مثلا ما به توره "یاشماق" در نوعروسان برمیخوریم که تا زمان ازدواج اولین فرزندشان همچنان حفظ میشده و در واقع بن مایه و پیام اصلی آن حیا نزد بزرگان و نیز اعلام تعهد به مردی را نشان میداد، عملی که در دختران مجرد وجود نداشت.

همچنین است در توره ی "باغداش"( همان چمباته زدن؟)که اگر در این حالت دو دست بر زانوها قرار میگرفت نشانه حاکمیت و اگر یک دست بر روی زانو قرار میگرفت نشانه تحویل اوامر و نصایح به کوچکان توسط بزرگ طایفه و خانواده بود. در احوالپرسی های عمومی سه بوسه نشانه صمیمیت بیش از حد بود و کمتر از آن حکایت از روابط عادی فی مابین دو نفر داشت. و یا در تقدس سلسله مراتب خانوادگی، پسر نزد پدر فرزند خود را به اغوش نمیگرفت.

سنت توره نه تنها در حد نمادین و زبان بدن، بلکه در مفاهیم و واژه های خاص هم تجلی خود را پیدا میکرد. بر فرض مثال، در توره وقتی دختر و پسری نامحرم که به هم علاقه‌مند میشدند معمولا همدیگر را عمی قیزی(دختر عمو) و عموغلو(پسر عمو) خطاب میکردند و در واقع این اصطلاحات حاوی پیام مهمی به معنی گذاشتن راهی برای ازدواج در آینده بود و لاغیر همدیگر را باجی-قارداش(خواهر-برادر) خطاب مینمودند.

همچنین میتوان از رسم و توره لَچَک آتما(روسری انداختن) نامبرد که در آن یک خانم برای فصل و ختم دعوای بین دو گروه متخاصم، در میان متخاصمین قرار میگرفت و روسری خود را از سر برداشته و در وسط محل دعوا می انداخت و بدین منوال هر یک از طرفین اقدام به ترک صحنه درگیری مینمود و فصل خصم حاصل میگشت. توره ای که به لحاظ تاثیر گذاری نقش مهمی در صلح و جنگ داشت.

با این توضیحات مختصر از آیین و سنت توره در بین ترکان، تفسیر موردی "دست به سینه شدن" جناب پزشکیان در دیدار خود با جناب اردوغان نیز در همین چارچوب قابل توضیح و توجیه میباشد. به طوری که در این توره، دو نفر که به یکدیگر میرسند حین احوالپرسی ابتداً که با همدیگر دست میدهند، اگر طرف مقابل دست دیگرش را هم روی دست طرف مقابل گذاشته و به نوعی دست آنرا بین دستان خود بگیرد، طرف مقابل به نشانه تایید این صمیمیت، دست دیگرش را به سینه برده و اینگونه هر دو طرف با نگاه به چشم های یکدیگر، یک مجموعه رفتاری صمیمی را تکمیل مینمایند، عملی که به وفور از خود جناب اردوغان هم در رسانه ها دیده میشود و به نوعی در چارچوب "دیپلماسی توره" ترکان قابل درک و فهم میباشد.

@yamaj_press


دیدار اردوغان و پزشکیان: سلطه آداب دیپلماسی"تؤره" و سوء نیّت مغرضان

گردآوری و تالیف: جواد جهانگیرزاده
-یکم دی ماه ۱۴۰۳، تبریز

@yamaj_press


پرده برداری از چگونگی انفجار پیجرهای حزب الله توسط مامور رژیم صهیونیستی

یک مامور موساد با نام مستعار «گابریل» با حضور در برنامه پربیننده ۶۰ دقیقه شبکه سی‌بی‌اس، جزئیاتی از عملیات پیچیده موساد در انفجار پیجرهای حزب ‌الله لبنان را فاش کرد.

بر اساس گفتگوی این مامور موساد با برنامه ۶۰ دقیقه، سازمان اطلاعاتی اسرائیل در سال ۲۰۲۲ متوجه شد که حزب الله در حال خرید پیجر از یک شرکت در تایوان است و نقشه پیچیده دستکاری پیجرها را آغاز کرد.
«گابریل» که با صورتی پوشیده شده در برنامه شرکت کرده بود، گفت که موساد قبل از اجرای این عملیات، به مدت ده سال جمع‌آوری اطلاعات دقیق و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم پرداخته بود. هدف اصلی این عملیات، جلوگیری از استفاده حزب‌الله از تجهیزات ارتباطی پیشرفته، به ویژه پیجرهایی بود که از شرکت گلد آپولو، در تایوان خریداری شده بودند.

این مامور موساد همچنین فاش کرد که سازمان اطلاعاتی اسرائیل با نفوذ به زنجیره تامین این تجهیزات، پیش از رسیدن آنها به دست حزب‌الله، آنها را با مواد منفجره به صورت مخفیانه تجهیز کرد. پیجرهای حزب ‌الله در روز سه‌شنبه ۲۷ شهریور به طور همزمان در لبنان و سوریه منفجر شدند. بر اثر این رخداد، دست کم ۱۱ عضو حزب‌ الله کشته و حدود ۲ هزار و ۷۵۰ نفر زخمی شدند. لازم به یادآوری است مجتبی امانی، سفیر کشورمان در لبنان نیز از مصدومان این حادثه بود.

@yamaj_press


دختر تبریزی وزیر سوئد شد

رومینا پورمختاری دختر ۲۶ ساله اصالتا تبریزی است که از سوی اولف کریسترشون نخست وزیر محافظه کار جدید سوئد به عنوان وزیر اقلیم و محیط زیست منصوب شده و در تاریخ سوئد جوان ترین وزیر این کشور محسوب می شود.

پورمختاری از محله دوه‌چی(دوه‌چی اوشاغی) شهر کهن تبریز می باشد و پیش از این نیز در سوئد به عنوان رئیس شاخه جوانان حزب لیبرال فعالیت داشته و در ماه نوامبر گذشته سمت خود را ترک کرده است تا بعنوان وزیر اقلیم و محیط زیست فعالیت کند.

@yamaj_press


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📹 عملیات تروریستی در آلمان

لحظاتی دردناک از زیر گرفتن مردم در آلمان با خودرویی در بازار، که11 نفر کشته و 60 نفر مجروح شدند.

@yamaj_press


حمله تروریستی در آلمان!

کمتر از 6 ساعت پس از اظهارات وزیر امور خارجه آلمان مبنی بر انحلال sdf (گروههای تروریستی کوردی در سوریه) و حق داشتن ترکیه در مساله سوریه، یک حمله تروریستی با 11 کشته و 60 زخمی در آلمان صورت گرفت.

@yamaj_press


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
پزشکیان: با آدم‌های بی‌سواد، فرصت طلب و ریاکار نمی‌توانیم به جایی برسیم

رئیس جمهور در مراسم تجلیل از نشان آوران المپیادهای علمی جهان:
حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکان پذیر است.

@yamaj_press


عباس عراقچی وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه الغد:

ما به بشار اسد توصیه های زیادی کردیم او از شنیدن آن ها امتناع کرد. ما در خصوص تحرک معارضین در ادلب به او هشدار دادیم و دولت سوریه تصمیمات مستقل گرفت.

@yamaj_press


اعلام مخالفت دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با فیلترینگ دائمی/ خسروپناه: برای مردم زحمت درست می کنید

عبدالحسین خسروپناه:
فضای مجازی با مدل حکمرانی جواب می‌دهد. ممکن است به لحاظ امنیتی در مقطعی فیلترینگ هم بیاید، چون دشمن از این ابزار سوءاستفاده می‌کند؛ اما اینکه فیلترینگ یک نسخه دائمی باشد، درست نیست. چون آن‌هایی که می‌خواهند، از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند و شما زحمتی برای مردم درست می‌کنید.

@yamaj_press


نباید اجازه بدیم میلیاردرها دولت را کنترل کنند! / واکنش برنی سندرز به دخالت ایلان ماسک در کنگره:

«دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان ماه‌ها برای مذاکره درباره توافق دو‌حزبی برای تامین مالی دولت‌ وقت گذاشتند. اما ثروتمندترین مرد زمین، رئیس جمهور ایلان ماسک، آن را دوست ندارد! نباید اجازه داد که میلیاردرها دولت ما را اداره کنند.»

@yamaj_press


علم الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای مردم

امام جمعه مشهد:
این درست است که قانون مصوب را ابلاغ نکنند، مردم درگیر مسائل دیگری بشوند تا بتوانند مشکلات معیشتی را تحمل کنند، این مدیریت درست است؟ چه کسی از این اتفاق راضی می‌شود؟ اگر بناست ما وظیفه مدیریت این جامعه را داشته باشیم، اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای مردم.

قابل قبول نیست که عده‌ای فضای اتاق خوابی‌شان را در خیابان به مردم نشان بدهند.

@yamaj_press


🔴 اعلامیه نظامی و سیاسی ترکیه:

بنابر گزارش برخی رسانه های ترکیه: اگر تا روز دوشنبه اجزای تروریستی کرد ی.پ.گ/پ.ک.ک برای انحلال خود در سوریه اقدام نکنند، مرحله عملیات نظامی در مناطق آغاز خواهد شد.

@yamaj_press


فرهنگستان زبان کردی تاسیس می شود/ اسامی اصیل کردی بازمی‌گردند

استاندار کردستان در جمع اصحاب رسانه:

اساتید دانشگاه کردستان، مطالعات خوبی برای تاسیس فرهنگستان زبان کردی برداشته اند.

برای ایجاد دومین فرهنگستان کشور بعد از فرهنگستان زبان فارسی، در سنندج تلاش خواهیم کرد.

در شهر مریروان برای بازگرداندن اسامی اصیل کردی قدم های خوبی برداشته شده، با نظارت فرهنگستان زبان کردی این کار خوب را ادامه می دهیم.

@yamaj_press


مسرور بارزانی، رهبر اقلیم کردستان عراق:

«آنکارا با کردها مشکلی ندارد. او با پ ک ک مشکل دارد. پ ک ک باید جنگ را پایان دهد و خلع سلاح کند.

@yamaj_press


احمد الجولانی:

"انقلاب سوریه به پروژه سیاسی ۴۰ ساله ایران پایان داد. ما هرگز اجازه نمی دهیم توسط کشور دیگری اجرا شود. سوریه عرصه سیاسی علیه هیچ کشور عربی نخواهد بود."

@yamaj_press


اوربان: اروپا و ایالات متحده هزینه های "وحشتناکی" را صرف اوکراین کرده اند

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان گفت، اروپا و ایالات متحده در مجموع 310 میلیارد یورو برای اوکراین هزینه کرده اند و این یک مبلغ "وحشتناک" است.

@yamaj_press


عبدالحمید: دانشگاهیان صاحب‌نظر در زندان هستند

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های روز جمعه ۳۰ آذر ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت "دانشگاهیان که صاحب‌نظر بودند اکنون در زندان بسر می‌برند". او خطاب به مسئولین گفت: «اگر من به جای شما بودم و مسئولیتی داشتم و کاره‌ای بودم یک شب هم این زندانیان سیاسی را نمی‌گذاشتم در زندان بمانند.»

@yamaj_press


پاسخ وزارت امور خارجه ایران به پوتین:

اطلاعات دقیق نبود، ایرانیان با هواپیمای ایرانی از سوریه منتقل شدند.

@yamaj_press


وزیر امور خارجه آلمان خواستار انحلال کامل تروریست های پ‌.ک‌.ک/ی‌.پ‌.گ شد

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در دیدار با همتای تُرک خود با تأکید بر لزوم پایان دادن به فعالیت‌های نظامی این گروه‌ها، پیشنهاد داد که تروریست های مسلح خلع سلاح شده و در ارتش ملی سوریه ادغام شوند. وی همچنین خاطرنشان کرد که امنیت ترکیه نباید از مناطق شمالی سوریه تهدید شود.

@yamaj_press


چیلله گئجه‌سی/شب یلدا

علی روشن زاده، معلم آذربایجانی
- ۳۰ آذر۱۴۰۳


در نیمکره شمالی طولانی‌ترین شب سال در بین ترکان به چیلله گئجه‌سی و در بین اعراب و افراس به شب یلدا معروف است.

چیلله در زبان ترکی یعنی زه کمان و یای یعنی کمان و نام چیلله اشاره به طولانی بودن این شب دارد کما اینکه وقتی تیر در کمان بگذاریم و بخواهیم پرتاب کنیم زه کمان را تا نهایت ممکن می‌کشیم و طولانی‌ترین شب سال را هم به نهایت کشیدگی زه کمان تشبیه کرده‌اند. به تبعیت از شب چیلله که آغاز انقلاب زمستانی است ماه اول زمستان را برخی ترکان به نام ماه چیلله می‌نامند. چیلله آیی

چیلله دو بخش است؛
چیلله بزرگ به مدت ۴۰ روز از اول دی تا ۱۰ بهمن و چیلله کوچک به مدت ۲۰ روز از ۱۱ تا آخر بهمن

۴ روز آخر چیلله بزرگ و ۳ روز اول چیلله کوچک یعنی ۷ روز ایام برخورد دو چیلله به هم است. به همین خاطر این هفته را خیدیر می‌نامند و ماه دوم زمستان را دوْندۇران‌ آی

ماه سوم را هم ترکان معمولا بایرام آیی می‌گویند. در اساطیر ترکان، چیلله بزرگ و چیلله کوچک دو پسر پیرزنی به نام قاری ننه هستند.

شب چیلله احتمالا از تمدن پروتوترک سومر باقی مانده و سپس به پروتواعراب سامی رسیده و امروز با عناوینی چون چیلله گئجه‌سی در بین ترکان و شب یلدا در بین ملل دیگر گرامی داشته می‌شود.

@yamaj_press

20 last posts shown.