Tahlilak


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


فضایی برای رشد و آگاهی از طریق تحلیل های بازار سرمایه

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


سلام
حکمت اصیل سرمایه‌گذاری تنها با تجربه به دست می‌آید.
والسلام.

#محمد_مشاری

@tahlilak


حذف شدن از بازار ارتباط زیادی با«اشتباه کردن»ندارد.دلیل کنار گذاشته شدن این است که به قدری حق به جانب باشید که از گوش دادن،یادگیری و توجه به اطلاعات جدید خوداری کنید.
استیون بارتلت

@tahlilak


سلام
کسب حداکثر بازده ممکن در بازار صعودی(بازار گاوی) مستلزم رعایت مواردی است که در تضاد آشکاری با آموزهای محافل دانشگاهی و آکادمیک که از آن به عنوان مالی کلاسیک یاد می‌شود دارد.

برجسته‌ترین این تضاد‌ها شامل موارد زیر است:
۱)توجه به متمرکزسازی بر خلاف متنوع سازی.از اصول مسلم مالی کلاسیک متنوع سازی پرتفو است.تجربه ولی نشان داده در بازارهای صعودی متنوع‌سازی مثل ترمز در کسب بازدهای غیر عادی عمل میکند.تک‌سهم یا کم سهم بودن استراتژی درست در این گونه مواقع است.

۲)تمرکز بر داستانها بجای تمرکز بر اعداد و ارقام.شناخت داستانهای درست و صحیح و انتخاب شرکتهایی که مانند سریال‌های شبکه‌نمایش در چندین فصل توانایی‌تعریف قصه‌های جذاب را دارند در مقابل شرکت‌های بدون داستان و مبتنی بر اعداد قابل توجه است.پیگیر سریالهای چند فصلی و جذاب بودن بجای فیلم سینمایی تک قصه و تک قهرمان رمز موفقیت در این گونه بازارهاست.
قصه افزایش سرمایه،قصه محصول جدید،قصه افزایش نرخ محصولات،قصه تغییر سهامداران عمده،قصه کشف بازارهای جدید،قصه تغییرات هییت مدیره و مدیران اجرایی و….. چیزهایی است که باید پیگیری آن بود بجای میزان سود هر سهم شرکت.

۳)برنامه‌ریزی جهت کسب حداکثر سود از تغییرات قیمت سهم به جای کسب سود دریافتی از مجامع. در بازارهای گاوی خریدن سهام شرکتها برای دریافت سود مجامع آنها از گناهی نابخشودنی محسوب می‌شود.البته که این نگاه شاید سرمایه‌گذاران را به سمت شرکتهایی با عملیات نامناسب و بد سوق دهد ‌ولی شما نمی‌توانید این موضوع را که گاهی اوقات بازدهی شرکتهای زیان ده بالاتر از بازدهی شرکتهایی با سودآوری مناسب است را کتمان کنید.

۴)تمرکز بر پیش‌بینی رفتار سرمایه گذاران در مقابل تمرکز بر پیش‌بینی سود و عملیات شرکتها.اگر به اندازه کافی در بازار بوده باشید حتما خاطراتی دارید از زمانی که بازدهی افراد حرفه‌ای (یکی مثل خود شما)از بازدهی افراد تازه وارد به طور محسوس و معناداری کمتر شده است.به جای پیش‌بینی بازار و عملیات شرکتها سعی کنید رفتار سرمایه گذاران و فعالان بازار را پیش‌بینی کنید.باور بفرمایید پیش‌بینی عکس‌العمل تازه واردان خیلی کار راحتی است.

۵)استفاده از اهرم به درمقابل استفاده از پول بدون کیفیت.قرض گرفتن در حد نهایت آن.استفاده از سرمایه و پول دیگران و سرمایه گذاری در ابزارهای مالی که این خصوصیت را دارند مثل صندوقهای اهرمی یا اختیارمعاملات پیشنهادی فوری و فوتی است.

۶)شجاعت و ریسک پذیری در مقابل ریسک گریزی.جسورانه و شجاعانه عمل کردن تغییراتی یک شبه نیست.شما نمی‌توانید تصمیم بگیرید که از فردا فردی ریسک‌پذیر باشید.ولی می‌توانید تصمیم‌ بگیرید که با افراد ریسک گریز و ترسو کمتر در ارتباط باشید.نصحیت من به شما این است از همین حالا تا حداقل یکسال دیگر با افراد بدبین،لاغر مردنی و کوتاه قدت قطع رابطه کنید.بجای آن با آقایان بلند قد،کچل ،وراج که انگار سرتاسر بدنشان را موکت کرده‌اند نشست و برخاست کنید.ریقوها کاسب نخواهند شد.ثروت برای تستسترون‌دارهاست.

۷)توجه به آینده در مقابل تمرکز بر گذشته.این که یک نماد چه میزانی بازدهی کسب کرده در بازارهی گاوی بی‌معناست.این‌ که شما چقدر بازدهی‌از آن گرفته‌اید ،دارای اهمیت است.هیچ آدم عاقلی فقط با نگاه کردن به آینه عقب رانندگی نمی‌کند.

چیزهایی که خواندید حرفهایی کاملا غیر علمی ‌ولی کاملا خردمندانه بود و کیست که نداند تجربه بالاتر از علم است؟

#محمد_مشاری

@tahlilak


سلام
باور غیرقابل پیش‌بینی بودن بازارها،باوری رایج در بین اهالی بازار سرمایه است.

نکته این است که اگر بازارها و قیمت‌ها قابل پیش‌بینی نیستند پس چطور افرادی توانایی کسب بازده بالاتر از شاخص در بلند مدت را دارند؟!

چگونه افرادی در بازارهای نزولی و در بازارهای صعودی بطور مستمر بازدهی کسب می‌کنند؟!

واقعیت این است که به همان اندازه که رفتار بازارها غیر قابل پیش‌بینی است،رفتار سرمایه‌گذاران و معامله‌گران قابل برآورد است.

البته که رفتار فعالان بازار به همان اندازه که قابل پیش‌بینی است به همان اندازه غیرقابل باور نیز هست.

در روزهای اخیر دست به دست شدن سهام ،توالی و تبدیل صفهای خرید و فروش همان اندازه که قابل پیش‌بینی است،غیرقابل باور نیز می‌باشد.

و صد البته که انتظار شناختن رفتار انبوه سهامداران از کسی که هنوز برای شناخت خودش اندر خم یک کوچه مانده است،کاری بیهوده می‌باشد.

#محمد_مشاری

#هيچی_نشد

@tahlilak


سلام
صف خرید بعضی از سهم‌ها چندین بار عرضه شده ولی دوباره صف شده.

صف فروش بعضی از سهم‌ها جمع شده ولی دوباره صف شده.

در کل حجم‌ها ،حجم‌های عادی نیست.

بحث دیگه بحث ترس و طمع نیست.بحث ندانم‌ کاریه.

#نفروش
#محمد_مشاری

@tahlilak


سلام
با احترام به نظر همه یاران و دوستان مبنی بر تاثیر گذاری محدود و معذور حذف دلار نیمایی بر بازار سرمایه،به احتمال قریب به یقین این اتفاق مانند پرت کردن سنگ میان دسته کبوتران باعث پرواز دسته‌جمعی نمادها و صنایع خواهد شد.


طوری بازار رشد کند که شاهد مثال برای سالهای آتی باشد.مثل الان که می‌گوییم سال ۹۷ شاخص ۱۵۰ هزار واحد بود،دو سال بعد ۲ میلیون واحد.

#نفروش

#محمد_مشاری


@tahlilak


سلام
آقای هاوارد ماکس در کتاب ارزشمند خود به نام مهمترین مسائل یک سرمایه‌گذار عنوان می‌کند که،کلید موفقیت در سرمایه‌گذاری عبارت‌ است از،تهاجمی بودن،زمان شناسی و مهارت.کسانی که در زمان مناسب به اندازه کافی تهاجمی عمل می‌کنند به مهارت چندانی نیاز ندارند.

#نفروش


@tahlilak


سلام
سوالات مشتريان كارگزاری در بستر زمان.

دو هفته پیش:
چی بخریم؟(چی خوبه؟)


هفته پیش:
چی میشه بخریم؟

هفته جاری:
چرا چیزی برام نخریدی؟

@tahlilak


سلام
از لحاظ تئوریک توسعه به معنای واقعی در بستر نظام سرمایه‌گذاری یا همان کاپیتالیسم امکان پذیر است.در مقام عمل ،بازار نماینده بلا جانشین کاپیتالیسم است و بورس به دلیل شفافیت بی‌نظیرش و احترام همیشگی‌اش به قیمت‌ها و عرضه و تقاضا آینه تمام نمای بازار می‌باشد.

هیچ کشور توسعه یافته‌ای در دنیا بدون احترام و عدم دخالت در بازار وجود ندارد.حتی چین مظهر سوسیالیسم در دنیا در حوزه اقتصاد بدون پذیرفتن مکانیسم بازار امکان رسیدن به جایگاه کنونی را نداشت.

کاپیتالیسم به معنای آزادی بازار و فعالان آن و لیبرالیسم به معنای آزادی بیان و اندیشمندان دو بال توسعه تمام و کمال هستند.

کشورهای زیادی مثل عربستان،چین ،امارات و..وجود دارند که تن به لیبرالیسم نداده‌اند ولی کاپیتالیسم با تمام جزئیات آن مثل احترام به مالکیت را قبول دارند و به همین دلیل به سطح قابل قبولی از رشد و توسعه دست یافته‌اند.این کشورها هیچ گاه توان رسیدن به جایگاه کشورهای آمریکای شمالی یا اروپای غربی را نخواهند داشت چون به دلیل نبود آزادی بیان و اندیشه تولید علم هیچگاه در آن کشورها اتفاق نخواهد افتاد.

البته که کشورهای هم هستند که نه کاپیتالیسم و نه لیبرالیسم را قبول ندارند.کشورهایی مثل کوبا،کره شمالی ،پرو،کلمبیا و …از این دست هستند.

آمار تولید ناخالص ملی نشان می‌دهد که ما در هشت سال اخیر فاقد توسعه بوده‌ایم.دلیل این همه ناترازی در آب و برق و گاز و سایر چیزها نیز همین عدم توسعه متوالی در این سالهاست.

ادامه این وضعیت امکان پذیر نیست.ناترازی‌ چیزی نیست که بتوان به آن عادت کرد.فحوای کلام سیاستگذاران و دولت مردان و حتی بخشهای مهمی از حاکمیت از عزم جدی آنها برای حل مشکلات هست.

به مرور قیمت‌ها تعدیل و آزاد خواهد شد.بازار تعیین کننده نحوه و میزان تخصیص منابع خواهد گردید.همه این موارد اثری غیر قابل باور بر بورس و قیمت‌های سهام و میزان تامین مالی از بازار سرمایه خواهد داشت.

بزرگترین اشتباه هر سرمایه‌گذار در این روزها باور به عدم ارزندگی سهام به دلیل افزایش بیست،سی درصدی قیمت‌هاست.

این که کسی به دلیل افزایش محدود قیمت سهام در هفته‌های اخیر خودش را از بازار محروم کند،مثل راننده‌ای است که مسیرش رو به جلو است ولی او فقط از آیینه پشت سر را ببیند.نگاه رو به جلو راهبرد صحیح برای این روزهاست.

چشم و گوش ما به قیمت‌های جدید اقلام خوراکی،مسکن،طلا و ارزهای خارجی عادت کرده‌اند،چرا به قیمت‌های سهام این میزان از بدبینی وجود دارد؟!

#نفروش

#محمد_مشاری

@tahlilak


سلام
اگر ایده تجمیع بنگاههای زیر مجموعه بانکها در یک هلدینگ و عرضه سهام آن هلدینگ در بورس عملیاتی شود،بزرگترین واگذاری تاریخ بورس رقم خواهد خورد.

در خانه اگر کس است،یک حرف بس است.

#نفروش

#محمد_مشاری

@tahlilak


سلام
بازار این روزها نشان داده که به سرعت و بیش از اندازه به اخبار و تحولات مثبت واکنش نشان می‌دهد و به آسانی پس از اخبار منفی خود را بازیابی میکند.

سهام کمی وجود دارد که سرمایه‌گذاران بخواهند از شر آن خلاص بشوند،حتی اگر آن سهام از عملیات و سودآوری مناسبی برخوردار نباشد،شاید به همین دلیل است که این روزها فروشندگان کم شده‌اند.

برای اکثر بازار خریدار قوی وجود دارد.پس از مدتهای طولانی تمرکز سرمایه گذاران از سودآوری شرکتها به ارزش جایگزینی معطوف شده است.

اگر در روزهای قبل سوال اصلی برای صاحبان پولهای درشت این بود که چی بخریم؟یا چی خوبه؟این روزها سوال اصلی این است که چی میشه بخریم؟!

اگر چه هنوز اقبال فراگیر و عمومی به بورس را شاهد نیستیم،ولی تداوم رکود در سایر بازارها و حمایتهای دولتی ما را به ورود پولهای کوچکتر و تازه نفس‌تر امیدوار می‌سازد.

#محمد_مشاری

@tahlilak


سلام
خاطرات تلخ و آزار دهنده در بورس کلا دو دسته‌اند.

۱)زمانی که سهمی را خریده‌ایم و با ضرر مجبور به فروش شده‌ایم.

۲)زمانی که سهمی را را خریده‌ایم و با سود فروخته‌ایم ولی بعد از فروش ما سهم بازدهی خیره کننده‌ای داشته.

حسرت فروش‌های نابجا،از یک نسل به نسل بعد منتقل می‌شود.بعدها فرزندان ما این حسرت‌ها را زندگی خواهند کرد.

حال و هوای این روزهای بازار حال و هوای تغییر سرنوشت نسل‌هاست.ما در جایی ایستاده‌ایم که تعیین میکند فرزندانمان چگونه از ما یاد خواهند کرد.

ما در حال تعیین میزان رفاه آینده‌گانمان هستیم.

این جملات را بدون هیچ هیجان و اغراق و در کمال آرامش انشاء کردم.

#محمد_مشاری
#هيچی_نشد
#هیچی_نمیشه
#نفروش

@tahlilak

35k 2 294 456

سلام
بعضي‌ها دستشان سوخت.برخی دیگر عضو دیگرشان.ولی مطمئنا برای هیچکدام درس عبرت نشد.

#محمد_مشاری

@tahlilak


سلام
سال ۹۶ بود.آقای دلار تازه داشت تحرکاتی از خودش نشان می‌داد.یک شیر پاک نخورده‌ای پیشنهاد داده بود که بانک مرکزی با عرضه سکه می‌تواند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرد.تبلیغات وسیعی راه افتاد.گفتند :«هر کس،هر چقدر سکه بخواهد،می‌فروشیم»راست هم گفتند.بسته‌های صدتایی سکه بود که در شعب بانک ملی فروخته می‌شد.

در کمتر از سه ماه اما نفس بانک مرکزی به شماره افتاد.عطش بازار برطرف ناشدنی بود.فردی تحت عنوان سلطان سکه دستگیر،محکوم و اعدام شد.

چند ماه بعد برای تعداد قابل توجهی از مدیران بانک مرکزی از جمله ریس کل بانک پرونده تشکیل و همگی به دادگاه معرفی شدند.

سال ۹۷سکه پرواز کرد.دلار پرواز کرد و شاخص بورس نیز.سال ۹۹ خریداران سکه به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند و از آنها مالیات اخذ شد.اما کار از کار گذشته بود.

این روزها عجیب سیاست‌ها شبیه همان روزها و نتایج نیز همان خواهد بود.با اثر بسیار بیشتر از آن روزها و سالها.
البته که باورش سخت است.آن روزها هم باورش سخت بود.
#محمد_مشاری

@tahlilak


سرمایه‌گذاری یک چیز بیشتر نیست،سر و کله زدن با آینده.از دیدگاه من،این تعریف از سرمایه گذاری موفق است.داشتن عملکرد بهتر از بازار و سایر سرمایه‌گذاران.
انجام کار درست ممکن است شرط لازم برای موفقیت در سرمایه‌گذاری باشد،اما شرط کافی نخواهد بود.
باید بیشتر از بقیه کار درست را انجام دهید که این در جهان سرمایه‌گذاری به معنای این است که ذاتا طرز فکرتان متفاوت باشد.

#هاوارد_مارکس
امیر_حسین_صادقی
نشر_آریانا_قلم
@tahlilak

18k 1 139 143

سلام
بهترین راه خروج از بن‌بست ناترازی‌ها تامین‌ مالی از بورس و حذف قیمت‌گذاری دستوری است و این گمانه حداقل تا یکسال آتی می‌تواند باعث تداوم رونق بورس باشد.

@tahlilak


سلام
تا یه جایی همه سهم‌ها با هم میرن بالا.از یه جایی به بعد سهامی که بنیاد قوی دارند،حرکت میکنن.اشتباه بزرگ و نابخشودنی اینه که یه سهم با عملیات خوب رو بفروشی بری باهاش یه سهمی رو بخری که افت زیادی کرده و بالا نیومده.دیگه خود دانی.

@tahlilak


سلام
اوایل سال ۹۷ بود.دولت به خاطر کمبود منابع ارزی واردات لوازم خانگی را ممنوع کرده بود.اوسط همان سال بازار تولید کننده‌های لوازم خانگی توی بورس داغ بود.

با تحلیل‌های آن روز ،ما سهامدار یکی از شرکتهای تولید کننده مواد اولیه لوازم خانگی شده بودیم.شرکت ABS رنگی تولید میکرد.البته که تنها تولید کننده داخل کشور هم بود.انحصار کامل داشت.سهم از قیمت‌های ۵۰۰ تومن حرکت خود را شروع کرد.

در کمتراز یکسال سهم قیمت ۶ هزار تومان را هم دید.سهامدار عمده سهم مجموعه ….بود.از ۶ هزار تومان تا ۱۰ هزار تومان فروشنده سهم بود.اوایل بلوک میفروخت.اواخر از فروش ۱۰ هزار سهم روی تابلو هم دریغ نمیکرد.

اوایل سهامدار عمده اعتقاد عجیبی به نبود ارزندگی سهم داشت.اواخر میفروخت تا اثبات کند که تصمیمات یکسال اخیرش اشتباه نبوده،که بود.سود شرکت طی دو گزارش متوالی بیشتر از ۱۲ برابر شده بود.

اواخر سال ۹۹ سهامدار عمده با التماس دنبال بلوک برای خرید بود.فروشنده‌ای ولی نبود.

این روزها همان سهامدار عمده دوباره به همان کارها در نمادهای دیگر رجعت کرده است.نتیجه ولی حتما همان خواهد بود.

برخی سرمایه‌گذاری را علم میدانند.با حساب این گروه عقل و دانش نقش مهمی در موفقیت خواهد داشت.

برخی سرمایه‌گذاری را هنر می‌دانند.به این ترتیب شهود عامل موفقیت در این حوزه است.

واقعیت ولی این است که سرمایه‌گذاری اگر چه رگه‌هایی از علم و هنر دارد،اما سنگ بنا و ریشه آن خرد است.خرد آگاهی تجمیع شده و تجربه زیست شده است.

برای همین شنیدن تجربیات و بیادآوردن خاطرات در دوره‌های قبلی رونق،می‌تواند بسیار کمک کنده جهت اتخاذ تصمیمات صحیح باشد.

خرد به ما می‌گوید که بهترین زمان برای خرید سهام در زمان ایجاد ریسک‌های سیستماتیک است.در همان زمانی که صبح تا شام دست هر کس یک شیپور جنگ بود و با تمام توان در آن می‌دمید.این فرصت برای خیلی‌ها از دست رفت.

همان خرد به ما می‌گوید که وارد دوره رونق حداقل یکسال و نیم شده‌ایم.امیدوارم که این فرصت را غنیمت بشمارید.


#محمد_مشاری

#هيچی_نشد

@tahlilak


سلام
هر وقت این توهم بهت دست داد که بازار خیلی رشد کرده‌ و باید فروخت و فرار کرد یه نگاه به لیست سهامی که در دوره قبلی رونق بازار ده برابر شدند، بنداز.
شتوکا
دلر
شاملا
کخاک
کمنگنز‌
غمینو
.
.
.
.


هر وقت ترسیدی از این‌که سهامدار اصلی و درصدی سهم فروشنده شده و سهامدار اصلی توانایی این رو داره که سهم رو زمین بزنه به لیست سهامی که علی رغم فروش سهامدار عمده قیمتشون ده برابر شد یه نگاه بنداز.
شبندر
شپنا
بانک ملت
شیران
.
.
.
.
هر وقت این فکر احمقانه به سرت زد که مدیر فلان صندوق و فلان سبدگردان و فلان شرکت خیلی بیشتر از شما میفهمن و تصمیمات بهتری میگیرن یه نگاه به لیست مدیرانی که از طرف مقامات نظارتی برای همیشه ممنوع الکار شدند،بنداز.
.
.
.
.
بازار هنوز هیج جا نرفته.هنوز اتفاقی نیفتاده.نترس.آرام باش و به این فکر کن که قراره نتیجه چهار سال صبر و تلاش تو را در یکسال آتی یکجا به تو بدهند.
باور کن که بازار پر از فرصت‌های ده برابری است.
#محمد_مشاری

@tahlilak


سلام
در تمام سالهایی که فعالان بازار نگران قطعی برق در تابستان و نبود گاز در زمستان و بالا بودن نرخ بهره بودند و با بدسلیقگی بسیار همه شرکتها را از دم تیغ نا ارزندگی می‌گذراندند،شرکتهایی هم بودند که هر سال بهتر از سال قبل سود ساختند و کام سهامدارانشان را شیرین کردند.
یکبار دیگر اعداد را مرور کنیم:
سال نود و هشت:۶/۵ میلیارد زیان
سال نود و نه:یازده میلیارد سود
سال هزار و چهارصد:سی و هفت میلیارد سود
سال چهارصد و یک:صدوشانزده میلیارد سود
سال چهارصدو دو :صد و چهل و هفت میلیارد سود
سال چهارصد و سه:؟؟؟

پرهیز از افت کلی نگری و ممارست برای جزیی نگری را تمرین کنیم.

#محمد_مشاری

@tahlilak

20 last posts shown.