🔶 چالشهای لاینحل🔸بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، قرار است عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه، فردا در عمان مذاکراتی داشته باشند.
🔸طبق شنیدهها، هدف از این دور از مذاکرات، توافق بر سر
چارچوب کلی گفتوگوهای آتی و ترسیم خطوط قرمز طرفین در روند امتیازدهی خواهد بود.🔸گرچه آمریکاییها بهوضوح ترجیح میدهند که از مسیر کمهزینه دیپلماسی به خواستههای خود برسند، موفقیت این مذاکرات مقدماتی را تنها راه باقیمانده برای جلوگیری از اقدام نظامی علیه ایران اعلام کردهاند. ایران نیز در مقابل، تمایلی به درگیری مستقیم با آمریکا ندارد.
🔸با وجود انگیزه دو طرف برای دستیابی به حداقلی از موفقیت،
شکاف عمیق و بنیادین در مواضع و خواستهها، چشمانداز روشنی برای رسیدن به یک توافق جامع باقی نمیگذارد.🔸یک توافق جامع درباره برنامه هستهای ایران باید خواسته اصلی ایالات متحده و متحدانش، بهویژه اسرائیل، را برآورده سازد؛
این خواسته (به گفته مقامات آنان) تنها اعمال محدودیتهای موقت برنامه هستهای نبوده، بلکه نابودی کامل و دائمی ظرفیت ایران برای تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی است.🔸چنین توافقی دو مطالبه اصلی از ایران خواهد داشت:
▪️
نابودی ظرفیت غنیسازی اورانیوم و بازیافت پلوتونیوم ایران، بهمنظور جلوگیری از تولید مواد شکافتپذیر مورد نیاز برای ساخت تسلیحات اتمی ▪️
اعمال محدودیتهای دائمی بر برد و سرجنگی موشکهای ایران، بهمنظور جلوگیری استفاده از آنها بهعنوان حامل تسلیحات اتمی 🔸پذیرش چنین شروطی، بهمعنای تعطیلی عملی برنامه هستهای و تحمیل محدودیتهای شدید بر یکی از اصلیترین مؤلفههای قدرت دفاعی ایران خواهد بود، که طبیعتاً برای تهران غیرقابلپذیرش است.
🔸حتی در صورت امضای چنین توافقی، تهدید نظامی بهطور کامل رفع نخواهد شد، بلکه صرفاً به تعویق میافتد و ایران در برابر دشمنان و همسایگانی تا بن دندان مسلح، آسیبپذیر و ناتوان از دفاع مؤثر خواهد بود.
🔸در بهترین حالت، مذاکرات ممکن است به توافقی موقت و محدود منجر شود که زمان گریز هستهای ایران را به یک تا دو سال افزایش داده و در مقابل، خطر بازگشت تحریمهای سازمان ملل را رفع کند. با این حال، چنین توافقی به معنای پایان فشارهای اقتصادی آمریکا نخواهد بود و با توجه به تأکید واشنگتن بر تعیین تکلیف نهایی و دائمی برنامه هستهای ایران در مدت کوتاه، حتی همین موفقیت محدود نیز چندان محتمل به نظر نمیرسد.
🔸با توجه به شرایط فعلی، آمادگی برای شکست مذاکرات و تهدیدات نظامی و اقتصادی حاصل آز آن در کنار اتخاذ تدابیری برای کاهش زمان لازم برای گریز اتمی کشور، اقداماتی منطقی به نظر میرسند.
#آمریکا #ایران #برنامه_اتمی #سلاح_اتمی
Archivist
@Partisan2015