Partisan / پارتیزان


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


🇮🇷بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ🇮🇷
⬅️ کانال خبری تحلیلی پارتیزان ➡️
معرفی تجهیزات نظامی
پوشش اخبار نظامی
تاریخ نبردها
تحلیل مسائل استراتژیک
وب‌سایت پارتیزان:
https://partisancenter.com
استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع جایز است.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: Iranian_defensive_power
باتوجه به تهدیدات نظامی حال‌حاضر کشور و برگزاری رزمایش‌های نظامی متعدد در ۳ ماه اخیر، به‌نظر شما آیا این رزمایش‌ها توانسته‌اند باعث تغییر دیدگاه جامعه هدفِ خارجی (دشمنان) در اقدام نظامی علیه کشورمان شده باشند؟! لطفا نظرسنجی را برای دیگران هم ارسال کنید.
Poll
  •   بله، باعث تغییر دیدگاه‌های دشمنان در اقدام نظامی شده‌اند.
  •   خیر، تاثیری در انگیزه اقدام نظامی دشمن نداشته‌اند.
1181 votes


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔷سلام، صبح شما بخیر.

Maverick
@Partisan2015


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔷نبرد اراده‌ها!

🔹در بخش قبلی عبرت‌ها بسیار است به اولین برخورد میان ترامپ و کیم‌جونگ‌اون پرداخته شد. از نکات جالب این تقابل حدودا یک‌ساله این بود که در ۱۴ دی‌ماه سال ۱۳۹۵ ترامپ می‌گوید که کره‌شمالی نمی‌تواند و نخواهد توانست موشکی قاره‌پیما بسازد که بتواند به خاک اصلی ایالات متحده آمریکا برسد. این صحبت ترامپ پس از ادعای کیم‌جونگ‌اون مبنی بر آماده‌سازی مقدمات انجام آزمایش موشکی با برد بالا در آن ماه بود.

🔹کره‌شمالی پس از ادعای خود مبنی بر انجام آزمایش موشکی بردبلند، در ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۹۶ برای اولین‌بار به شکلی موفقیت‌آمیز موشک میان‌برد هواسونگ-۱۲ را آزمایش می‌کند. این موشک اگرچه توانایی رسیدن به خاک آمریکا را نداشت اما پایگاه‌های آمریکایی مانند گوام را تهدید می‌کرد و البته ادعای ترامپ مبنی بر ناتوانی کره‌شمالی نیز به زودی رد می‌شود. کره‌شمالی صرفا حدود ۲ ماه بعد و در ۲۳ تیر سال ۱۳۹۶ با انجام اولین آزمایش موشک بلندبرد هواسونگ-۱۴، آلاسکا را در برد موشک‌های بالستیک خود قرار می‌دهد‌. شگفتی‌های کره‌شمالی اما با هواسونگ-۱۴ پایان نمی‌یابد.

🔹حدود ۴ ماه بعد و در ۷ آذرماه همان سال کره‌شمالی از موشک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۵ رونمایی کرد. این موشک در کم‌ترین حالت به شکلی رسمی قابلیت حمل سرجنگی هسته‌ای به ساحل غربی ایالات متحده را داشت. به این ترتیب کره‌شمالی در کم‌تر از یک‌سال از کشوری که به شکل رسمی‌ توانایی هدف قرار دادن خاک ایالات متحده آمریکا را نداشت به کشوری دارای این توانایی تبدیل شد. پس از رونمایی‌های متعدد کره‌شمالی طرف مقابل نیز در مواضع خود نرمی بیشتری نشان داد. این مسئله همراه با چراغ سبز از سمت کره‌شمالی زمینه‌ساز دیدارها و توافق‌هایی با طرف آمریکایی شد. نتیجه‌ی این دیدارها اما داستان دیگریست...

▪️پی‌نوشت۱: کره‌شمالی در شهریورماه سال ۱۳۹۶ قوی‌ترین آزمایش هسته‌ای خود را نیز انجام می‌دهد. این آزمایش همراه با موشک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۵ جزو آخرین ضربات کره‌شمالی در میدان رجزخوانی بود.

▪️پی‌نوشت۲: ویدئو مربوط به واکنش خبرگزاری CBS به آزمایش موشک هواسونگ-۱۴ در سال ۱۳۹۶ است.

#کره‌شمالی #آمریکا #عبرت

FND
@Partisan2015


🔞 تصاویر پست دل‌خراش هستند و دیدن آن‌ها آزار دهنده است.

🔷️حیوانات تروریست وابسته به ترکیه در گروهک موسوم به سلطان سلیمان شاه، ویدئوی افرادی که در سوریه به قتل رسانده‌اند را پخش می‌کنند. در برخی مناطق چون تعداد افرادی که کشته‌اند بالاست، پیکر افرادی که به قتل رسانده‌اند را در گور دسته‌جمعی دفن می‌کنند.

🔹️در اینترنت ویدئوها و تصاویر دل‌خراشی از اجساد کودکان نیز منتشر شده است. مشخصا روس‌ها نمی‌توانند مردمی که به حمیمیم پناه برده‌اند را تا ابد داخل این پایگاه نگه‌دارند و معلوم نیست بعد از خروج این مردم از پایگاه هوایی روس‌ها چه اتفاقی برایشان خواهد افتاد.

#سوریه

NPC
@Partisan2015


🔷️ فولبک و بمب‌هایش

🔹️تصویری از یک‌فروند جنگنده سوخو Su-34 روسیه منتشر شده که در زیر هر بال آن دو تیر بمب ۵۰۰ کیلویی FAB-500M62 قابل مشاهده هستند. این بمب‌ها به کیت هدایت هواسرشی UMPK-PD مجهز شده‌اند.

🔹️در این نوع از کیت‌ها، طول بال بمب مقداری نسبت به کیت‌های قبلی افزایش یافته که در نتیجه باعث افزایش بیش‌تر برد بمب شده است. برخی منابع اوکراینی به‌صورت تخمینی برد این بمب‌ها را تا صد کیلومتر اعلام کرده‌اند.

#روسیه #اوکراین #جنگنده #بمب

NPC
@Partisan2015


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔷 هدف دولت‌های قلدر از مذاکره، تحمیل توقعات خودشان است 🇮🇷

🔹 رهبر انقلاب: اصرار برخی از دولت‌های قلدر برای مذاکره، به‌منظور حل مسائل نیست، بلکه برای تحکّم و تحمیل توقعات خودشان است. جمهوری اسلامی ایران قطعاً توقعات آن‌ها را نخواهد پذیرفت.

🔹 مذاکره برای آنها مسیری است برای طرح توقعات جدید. مسئله آنها فقط هسته‌ای نیست بلکه توقعات جدیدی را مطرح می‌کنند راجع به امکانات دفاعی کشور، که از طرف ایران قطعا برآورده نخواهد شد.

▪️پیش‌تر دونالد ترامپ از ارسال نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی ایران خبر داده بود.

▪️البته این موضوع قابل پیش‌بینی بود، نزدیک به یک ماه پیش کاخ سفید با انتشار فکت‌شیت (اینجا بخوانید) راهبرد ایالات متحده در هدف‌گذاری این کشور برای مهار توسعه موشک‌ها و سایر توانمندی‌های تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران اعلام کرده بود.

#ایران #مذاکره #ترامپ

Jīngyú
@Partisan2015


🔷 بالستیک کوتاه‌برد جدید هند 🇮🇳

🔹 صنایع نظامی هند در نمایشگاه درخشش علمی-۲۰۲۵ در حیدرآباد، از موشک بالستیک کوتاه‌برد BM-04 نیز رونمایی کرد که از یک پرتا‌ب‌گر متحرک ۶ محوره پرتاب می‌شود.

🔹 این موشک، که یک موشک بالستیک دو مرحله‌ای با کلاهک جداشونده است بردی بین ۴۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتر دارد. این موشک با طول ۱۰.۲ متر و قطر ۱.۲ متر، کلاهک متعارف به وزن ۵۰۰ کیلوگرم دارد.

🔹 با هدایت اینرسی، با همراهی هدایت ماهواره‌ای GPS و IRNSS یعنی نسخه هندی آن به دقت ‌کم‌تر از ۳۰ متر می‌رسد. کلاهک (فاقد پیشرانه) جداشونده آن با چهار بالک ثابت و چهار بالک متحرک با سرعت تا ۵ ماخ به سمت هدف گلاید می‌کند.

▪️ چهار بالک ثابت، در کلاهک این موشک و گلایدر موشک هایپرسونیک «LR-AShM» به‌طور کلی با هدف ایجاد برآر (لیفت) بیشتر برای افزایش مانورپذیری و در عین حال پایداری در سرعت‌های بالا است. اما این روش به نوعی ساده‌ترین راه برای دستیابی به این ویژگی‌ها است که در اغلب طرح‌های شرقی و غربی مشاهده نمی‌شود. استفاده هند از این میان‌بر ضمن ایجاد چالش و محدودیت اما تا حدودی ویژگی‌ها را برآورده می‌کند.

#هند #موشک

Jīngyú
@Partisan2015


🔷️ ناوبری 🇺🇸

🔹️ارتش آمریکا ۶۱۹ عدد سامانه ناوبری MAPS GEN II را از شرکت Collins Aerospace خریداری می‌کند. این سامانه هدایت و ناوبری برای نصب روی خودروها و زره‌پوش‌ها طراحی شده‌اند و وظیفه آن تامین اطلاعات ناوبری و اتصال جی‌پی‌اس در شرایط و محیط‌هایی است که اخلال وجود دارد.

🔹️سامانه ناوبری MAPS در نسل دوم (GEN II)، از دو بخش تشکیل شده: اولی هاب ناوبری NavHub-100 است که در داخل وسیله نقلیه نصب می‌شود؛ وظیفه این هاب دریافت اطلاعات از سنسورهای مختلف سامانه، پردازش آن‌ها و در نهایت ارائه اطلاعات به کاربر است.

🔹️دومی هم آنتن MSAS-100 است که برای دریافت سیگنال‌های ماهواره جی‌پی‌اس در شرایط اخلال طراحی شده؛ این آنتن از چند دریافت‌کننده سیگنال (مانند نصیر که در پهپادهای شاهد-۱۳۶ دیده شد یا ماژول کومتای روس‌ها) بهره می‌برد تا بتواند در محیط آلوده به جنگال، کار کند.

🔹️علاوه‌بر هدایت ماهواره‌ای، نسل دوم سامانه ناوبری MAPS، از تعدادی حس‌گر دیگر مانند بارومتر، حس‌گر جهت و... نیز بهره می‌برد تا دقت را به حداکثر برساند. ارتش آمریکا برای این ۶۱۹ سامانه، ۱۳۰ میلیون دلار هزینه می‌پردازد.

#آمریکا #ناوبری

NPC
@Partisan2015


🔷 تجهیز ارتش بریتانیا به سامانه‌های توپخانه‌ای Archer

🔹بریتانیا در راستای جایگزینی سامانه‌های توپخانه‌ای ارسال‌شده به اوکراین، ۱۴ سامانه Archer را از سوئد دریافت خواهد کرد. این سامانه‌ها تا پایان این ماه به مالکیت ارتش بریتانیا منتقل شده و از آوریل سال آینده عملیاتی خواهند شد. این اقدام جایگزینی موقت برای ۳۲ عراده توپ AS90 است که بریتانیا به نیروهای مسلح اوکراین اهدا کرده بود.

🔹سامانه Archer یک توپ خودکششی ۶×۶ با کالیبر ۱۵۵ میلی‌متری است که توسط BAE Systems Bofors سوئد طراحی و ساخته شده است. این سامانه در مقایسه با AS90، دارای برد دو برابر (۵۰ کیلومتر در برابر ۲۵ کیلومتر)، سرعت بالاتر (۷۰ کیلومتر بر ساعت در برابر ۵۳ کیلومتر بر ساعت)، استقرار سریع‌تر (۲۰ ثانیه زمان ورود به حالت شلیک و خروج از آن) و نیاز کمتر به خدمه (۳ یا ۴ نفر در مقایسه با ۵ نفر) است. علاوه بر این، Archer می‌تواند ۸ گلوله در دقیقه شلیک کند و قابلیت اجرای آتش همزمان (Simultaneous Impact Mode) را دارد که امکان اصابت چندین گلوله به یک هدف را به‌طور همزمان فراهم می‌کند.

🔹قرارداد خرید Archer بین وزارت دفاع بریتانیا و سازمان تجهیزات دفاعی سوئد (FMV) در یک فرآیند سریع و در مدت تنها دو ماه به امضا رسیده است. این سامانه‌ها به‌عنوان جایگزینی موقت تا زمان ورود برنامه توپخانه‌ای متحرک بلندمدت بریتانیا عمل خواهند کرد.

#Archer #توپخانه #انگلیس #سوئد

PLEIADES
@Partisan2015


🔷عملیات کورسک، وبال گردن ارتش اوکراین

🔹عملیات کورسک اوکراین که آگوست سال ۲۰۲۴ آغاز شد، پس از گذشت ۷ماه اکنون به مرحله نگران کننده‌ای رسیده است که در کلیپ ابتدایی روند کلی از پیشروی تا عقب‌نشینی در عملیات کورسک به وسیله نیروهای اوکراینی را مشاهده می‌کنید. اخیرا نیروهای روسی توانسته‌اند جبهه منسجم اوکراین در منطقه سودژا را از جنوب قطع کنند، چرا که یکی از مسیرهای تأمین پشتیبانی و تدارکات ارتش اوکراین از این منطقه(دایره قرمز تصاویر سوم و چهارم) عبور می‌کرد.

🔹گرچه خطوط تأمین پشتیبانی دیگر نیز وجود دارند، از جمله مسیر اصلی سودژا به مرز اوکراین، اما این جاده اصلی به شدت زیر آتش توپخانه روسیه و حملات FPVهای انتحاری است، جهت درک بهتر این موضوع کلیپ دوم فقط شامل عملیات یک گروه کوادکوپتری ارتش روسیه به نام روبیکان است که خلاصه عملیات خودشان در بازه ۴ روز در محور عملیاتی کورسک علیه ارتش اوکراین منتشر کرده‌اند که شامل بیش از ۵۰ اصابت FPV به انواع وسیله‌های نقلیه، رزمی و بدون‌سرنشین و حتی نیروهای پیاده اوکراین است.

🔹توجه کنید که در ویدئو فوق بیشتر حملات عمدتا برروی وسایل نقلیه که درحال جابه‌جایی نیرو یا مهمات هستند تمرکز یافته‌اند، حالا تصور کنید که چه تعداد دیگری از این گروه‌های اپراتوری FPV روسیه درحال انجام مأموریت و ضربه به خطوط پشتیبانی اوکراین هستند؟ در چند لحظه از کلیپ فوق حتی جاده اصلی سودژا به مرز اوکراین نشان داده می‌شود تا وضعیت ادوات ارتش اوکراین پس از اصابت و رهاشدن در این مسیر دیده شود.

🔹زمانی که عملیات کورسک با غافلگیری مناسبی انجام شد، مقامات نظامی اوکراینی اهداف مختلفی برای این عملیات عنوان کردند که شامل وارد کردن خسارت به ارتش روسیه، اسیرکردن نیروهای روسی، عقب راندن بیشتر توپخانه روسیه در مرز استان سومی، ممانعت از فعالیت خطوط تدارکاتی روسیه و انحراف نیروهای روسیه از جبهه‌های دیگر در اوکراین است، در طرف دیگر مقامات سیاسی اوکراین اهدافی مانند افزایش روحیه ارتش اوکراین و نشان دادن توانایی تهاجمی آن به متحدان غربی و استفاده از مناطق تصرف شده روسی به‌عنوان امتیازی در مذاکرات پایان جنگ نام بردند.

🔹حال بعد از ۷ماه، عملیات کورسک بیشتر به یک سیاه‌چاله بزرگ تبدیل شده است که نیروی انسانی، تجهیزات و مهمات اوکراین را بدون دستاورد خاصی می‌بلعد، خطوط تدارکات روسیه یا پیشروی آن در مناطق دیگر اوکراین دچار اخلال نشده است و خسارتی که اوکراین توانسته به ارتش روسیه وارد کند، به‌قدری نبوده است که ترمز ماشین جنگی روس‌ها در جنوب و شرق اوکراین را بکشد، از طرفی عملیات کورسک چندین ماه است که از یک عملیات تهاجمی به یک عملیات تدافعی تبدیل شده و فقط با هدف نگه‌داشتن مناطق تصرف شده، بخشی از بهترین نیروهای زبده اوکراینی مانند تیپ ۹۵ هوابرد، تیپ ۱۱۵ مکانیزه و هنگ هشتم نیروهای ویژه در این منطقه زیرآتش سنگین قرار گرفته‌اند بدون آنکه حرکت خاصی انجام دهند، این درحالی است که این نیروها که توانایی انجام عملیات‌های تهاجمی دارند، می‌توانستند در این مدت به آزادسازی خاک اوکراین یا توقف پیشروی روسیه در اوکراین کمک کنند.

🔹بر اساس نقشه‌های فوق که از منبع اوکراینی DeepStateMap برداشته شده، مساحت منطقه تحت کنترل اوکراین به حوالی ۱۰۰ کیلومترمربع رسیده، این‌درحالی است که ژنرال سیرسکی فرمانده کل ارتش اوکراین در اوج عملیات کورسک مدعی شده بود تصرفات اوکراین در روسیه به ۱۰۰۰ کیلومترمربع رسیده است که با این‌حساب تنها ۱/۱۰ از تصرفات ابتدایی اوکراین برای معامله در مذاکرات باقی‌مانده است، مذاکراتی که حتی خود اوکراین را هم در آن راه نمی‌دهند.

🔹دیروز خبرگزاری پولیتیکو به نقل از منابع مختلف خود در ارتش اوکراین گزارشی از وضعیت فعلی کورسک تهیه کرده بود، به گفته یان ماتویف، تحلیلگر نظامی اوکراینی: یا باید منطقه کورسک را ترک کنیم و نیروها را حفظ کنیم، یا با خطر از دست دادن همه چیز، در آنجا بمانیم.
وی افزود: تنها دلیل واقعی برای حفظ منطقه تصرف شده کورسک، استفاده از آن به عنوان یک ابزار چانه‌زنی در مذاکرات آینده است. با این حال، از دست دادن تعداد قابل توجهی از نیروهای باتجربه و تجهیزات پیشرفته در یک دفاع طولانی می‌تواند به شدت ظرفیت نظامی اوکراین را در مناطق دیگر تضعیف کند.

🔹میکولا بیلیسکوف، تحلیلگر نظامی اوکراینی در ادامه گزارش به پولیتیکو می‌گوید: در ابتدا، این عملیات با یک توان بزرگ همراه بود، اکنون ما کم و بیش به اندازه‌ای نیرو داریم که فقط بتوانیم از آن دفاع کنیم. وی افزود: اگر تدارکات لازم عبور نکند، قطعا باید عقب نشینی کنیم.

#اوکراین #روسیه #کورسک

Maverick
@Partisan2015


🔷 هایپرسونیک ضدکشتی به سبک هند 🇮🇳

🔹 صنایع نظامی هند در نمایشگاه درخشش علمی-۲۰۲۵ که در حیدرآباد برگزار شد، موشک هایپرسونیک ضدکشتی LR-AShM که یک HGV است را به نمایش گذاشت.

🔹 این موشک که آزمایش آن ۴ ماه پیش انجام شد (اینجا بخوانید) از یک پرتا‌ب‌گر متحرک با مکانیسم پرتاب سرد، پرتاب می‌شود. با طول ۱۳ متر و قطر ۱.۳ متر، سرجنگی آن ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم تخمین زده می‌شود.

🔹 با برد، ۱۵۰۰ کیلومتر، از دو مرحله شامل یک بوستر سوخت جامد و مرحله دوم که دارای چهار بالک و محل قرارگیری سرجنگی، سامانه هدایت و جستجو‌گر راداری است، تشکیل شده است.

🔹 طبق نمودار خط‌سیر (ترجکتوری) این موشک، با استفاده از بوستر به سرعت بالا دست یافته و پس از خروج از جو، مجدداً بازگشته و ادامه مسیر را درون جو به سمت هدف ادامه داره و در نهایت با جستجو‌گر راداری به سمت هدف می‌رود.

▪️از نقطه نظر طراحی، این موشک بر قابلیت گلاید کردن در جو تاکید دارد، اما سطح طراحی آیرودینامیکی آن پایین محسوب می‌شود.
▪️درباره هایپرسونسک HGV اینجا بخوانید.

#هند #هایپرسونیک

Jīngyú
@Partisan2015

11 last posts shown.