پایگاه تحلیلی خبری «مرور»


Channel's geo and language: Iran, Persian


«مرور» معضلات و مسائل کلان استان گیلان را به طور مستند کالبدشکافی می‌کند. بن‌مایه محتوای آن انتقادی است که با رویکرد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی آمیخته شده است.
Website: Moroor.org
Instagram: instagram.com/moroororg
Admin: @MoroorAdmin

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🔸️افزایش تخلیه پسماند عمرانی در حاشیه شهر؛
خَلق نقاط بی‌دفاع و بهم ریختگی سیمای رشت



🔸️امروزه با رشد روزافزون جمعیت و #توسعه حجم ساخت‌وسازهای جهانی، تجمع و رهاسازی #نخاله‌های_ساختمانی و #عمرانی به معضل جدی آلایندگی زیست محیطی تبدیل شده است.

🔸️در سالهای اخیر میزان تولید نخاله‌های ساختمانی در پی توسعه #رشت با تخریب بناهای قدیمی و فرسوده و تسریع ساخت‌ و ساز با افزایش چشمگیری روبرو بوده است. ازاین‌رو حجم روزافزون و ریختن غیراصولی نخاله‌ها و مواد زاید ساختمانی در اراضی بایر یکی از چالش‌های پیش روی مدیریت شهری شده است.

🔸️آمارهای #محیط_زیستی کشور نشان می‌دهد: آجر، ملاط ماسه و سیمان و بتن جز مواد اصلی تشکیل‌دهنده نخاله‌های ساختمانیست که با دفع غیراصولی و غیرفنی وارد #محیط‌زیست شده و اثرات تخریبی جبران‌ناپذیری را سالانه به زیست‌بوم وارد کرده است.

🔸️کافیست همین امروز به حاشیه شهر یا یکی از محلات پیرامونی #رشت بروید. حتما منظره‌ای زشت وسیعی از ماسه، سیمان، بتن، شیشه، فلزات آهنی، فلزات غیرآهنی، آجر و کاشی‌ها، مواد قیری، ضایعات گچ و متفرقه که روی‌هم تلنبار شده را مشاهده می‌کنید.

🔸️اراضی بایر در حاشیه رشت، همواره جولانگاه تلنبار نخاله‌ها و مواد زاید ساختمانی بوده که تب سودای نوسازیِ بساز و بفروشان آنها را فراگرفته است. نخاله‌های خانه‌های تخریبی که توسط کامیونهای قدیمی بجا مانده از جنگ جهانی در رشت به طور غیرمجاز در این اراضی تخلیه و دپو می‌شوند.

🔸️شهروندان مناطق پیرامونی درچهار منطقه بندی شهرداری رشت که شامل محلات متمرکز حاشیه‌ای رشت می‌شود، اوضاع خوبی ندارند. با توجه ‌به وجود وسعت زیاد اراضی بدون حصار و بلاتکلیف شرکت سپیدرود در مرز بین مناطق ۴ و ۵ ، اکنون این مناطق به بحرانی برای ساکنین آن بدل شده است.

🔸️ابعاد اراضی سپیدرود به‌قدری زیاد است که هزینه دیوارکشی پیرامون این زمین‌ها را به میلیاردها تومان افزایش داده است و بعید به نظر می‌رسد شهرداری رشت چنین هزینه‌ای را متحمل شود.

🔸️در عین حال وجود اراضی رها شده که نه واگذار می‌شوند و نه ساخت‌وساز نه تنها اکنون به جولانگاه تخلیه‌ نخاله های غیرمجاز به‌دور از چشم مأمورین شهرداری تبدیل شده بلکه فرصتی را برای آزاد سازی دامهای روستاییان اطراف فراهم کرده است.

#محمد_صالح_زاده


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k9q

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


بیانیه_شبکه_تشکلهای_مردم_نهاد_محیط_زیستی_و_منابع_طبیعی_1.PDF
366.3Kb
⏪متن بیانیه شبکه تشکل های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی گیلان


⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️بیانیه شبکه تشکل‌های غیردولتی محیطزیست و منابع‌طبیعی گیلان؛
حفاظت جنگل‌ها را به جوامع محلی واگذار کنید


🔸️#شبکه_تشکل‌های_محیط‌زیست_و_منابع_طبیعی استان#گیلان در خصوص مخالفت با طرح برداشت درختان ریشه‌کن و افتاده در جنگل‌های هیرکانی بیانیه صادر کرد.

🔸️در این بیانیه آمده؛ روند فزاینده‌ی کاهش تراکمِ #جنگل‌های_شمال #ایران با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده است و به استناد آمار ارائه شده توسط سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، به‌طور متوسط سالانه ۲۸۶۷ هکتار از جنگل‌های هیرکانی تخریب می‌شود که هشداری جدی است تا ضمن اتخاذ تصمیمات بازدارنده از سوی دولت مردان، با آگاهی‌رسانی و آموزش از طریق رسانه‌های گوناگون، زمینه‌ساز اصلاح رفتارهای نادرست، مردم را در فرآیند تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی و اجرا شرکت داد.

🔸️مشکلات متنوعی نفس‌ جنگل‌های کشور را به شماره انداخته، تغییر کاربری، دفع پسماند، ویلا سازی، قاچاق چوب که البته تغییر این روند، از سویی اقدامات قاطع دولت و وضع قوانین روشن، شفاف و بازدارنده از سوی مجلس و از دیگر سو، مشارکت اجتماعی، فرهنگی و عزم فراگیر ملی را می‌طلبد.

🔸️جنگل‌های هیرکانی با قدمت ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال(دوره پالئوژن) یکی از ارزشمندترین جنگل‌های جهان به‌شمار می‌آید و می‌توان از آن به عنوان موزه تاریخ طبیعی یاد کرد. در آن زمان بیشتر مناطق معتدل شمالی کره زمین را این‌گونه جنگل‌ها پوشانده بودند اما در عصر یخبندان، کواترنری این جنگل‌ها کوچک‌تر شدند و در حال حاضر جنگل‌های باقیمانده در سه استان شمالی مربوط به پایان عصر یخبندان است.

🔸️ فروپاشی، افولی تاثیرگذار در اندازه جمعیت انسانی یا مساله سیاسی– اقتصادی – اجتماعی در منطقه‌ای قابل توجه در زمانی طولانی است. بنابراین پدیده فروپاشی، شکلی حاد از چندین نوع زوال تدریجی است که ما در جنگل‌های هیرکانی شاهد آن هستیم.

🔸️گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد؛ در نیمی از مناطق شش‌گانه آبی کشور، ورودی سدها شدیدا کاهش پیدا کرده و درصد پُرشدگی مخازن سدهای کشور ۵۸ درصد گزارش‌شده است که به خوبی حاکی از ارزش دیگر #جنگل‌های_هیرکانی بعنوان بزرگ‌ترین آبخوان کشور است.

🔸️از برنامه ششم و مکررا در برنامه هفتم توسعه، برداشت چوب و هرگونه بهره‌برداری چوبی از جنگل ها ممنوع شد و هرگونه دخالت در #جنگل باید بر اساس طرح مدیریت پایدار انجام گیرد.


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.
https://mroor.org/k98


⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️فقط 30 سال کافی بود؛
از فراز ولیعصر تا فرود هنرستان‌های امروز



🔸️اوایل دهه ۷۰ به پیشنهاد یک دوست خانوادگی، علاقه شخصی و لطف پدر در رشته هنر (گرافیک) هنرستان ولیعصر #رشت ثبت‌نام کردم. این هنرستان در محله باقرآباد و حاشیه #رودخانه_زرجوب که آن‌زمان هنوز زنده بود و حیات در آن جریان داشت واقع شده بود.

🔸️حضور پرشمار #پرندگان_مهاجر و حتی پلیکان‌های زیبا را که از ماهی‌های این رودخانه تغذیه می‌کردند به خوبی به خاطر دارم و صدای دلنشین آنها هنگام نگارش این یادداشت در گوشم می‌پیچد.

🔸️هنرستان از دو ساختمان دو طبقه شامل سالن بزرگ نقشه‌کشی مجهز به میز‌های حرفه‌ای، دو کارگاه طراحی مجهز، دو تاریکخانه عکاسی برای ظهور فیلم و چاپ عکس با امکانات کامل، کارگاه گرافیک برای درس‌های مصورسازی، چاپ و بسته‌بندی، سه کلاس برای دروس عمومی، دفتر بزرگ مدیریت و حیاط وسیع تشکیل می‌شد.

🔸️از معلمان نامی این هنرستان می‌توان به محمدتقی مرتاض هجری، سیاوش یحیی‌زاده، حسین رسائل، رضا شمس، ایرج فلاح، کاظم عبدی و مدیر شایسته هنرستان استاد على‌اکبر لایق اشاره کرد.

🔸️برآیند این فضا و دلسوزی دبیران #هنرستان_ولیعصر_رشت ، آموزش و پرورشِ هنرمندانی همچون؛ اسماعیل بابایی (گرافیست با کسب ده‌ها جایزه بین‌الملل)، پدارم دادفر (عکاس دارای سه دکترای هنر)، سعید مجاوری (نقاش و گالری‌دار در آلمان)، وحید تقی‌زاده (کارگردان، نمایشنامه‌نویس و بازیگر تئاتر)، حسین آذری (فیلمساز و برنده جوایز جشنواره‌های جهانی)، علی تقوای بلسی (نقاش و مدرس دانشگاه هنر تهران)، اسماعیل حاجتی (بازیگر تئاتر و تلویزیون)، امیر حامد (کارگردان و بازیگر تئاتر)، آرش عشقی (آهنگساز و خواننده)، احمد منتظری (نقاش و استاد دانشگاه گیلان)، کوروش صفابخش (نقاش و مدرس دانشگاه) و ده‌ها چهره پرفروغ دیگر است که هرکدام امروز در عرصه‌ای مشغول به فعالیت هستند و به نام و آوازه‌ای رسیده‌اند.

🔸️روزگاران گذشت و سال‌ها از پس هم آمدند و رفتند و نوبت به هنرآموزی نسل بعد از من رسید. دخترم که عمر ۱۵ ساله‌اش بیش از هر کاری به نقاشی گذشته بود و به تحصیل در رشته گرافیک مشتاق بود پس از قبولی در آزمون نمونه مردمی در یکی از هنرستان‌های دولتی شهر رشت ثبت‌نام کرد.

#علی_رمضانی_کینچاه


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k8q

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️انتقاد شدید بازرس کل از وضعیت بیمارستان لنگرود؛
مدیریت بهداشت و درمان گیلان رها شده است




🔸️بازرس کل استان از وضعیت نامناسب بیمارستان شهید حسین‌پور لنگرود انتقاد کرد و آن را متوجه ناتوانی و عدم نظارت برخی از مدیران استان در این حوزه دانست.

🔸️«احمد آقایی» بازرس کل استان گیلان روز گذشته در صدر هیأتی از بازرسان و کارشناسان بازرسی کل استان به طور سرزده از بیمارستان شهید حسین‌پور لنگرود بازدید کرد. وی در این بازدید ضمن انتقاد از وضعیت این بیمارستان گفت: بیمارستانی که ۴ سال از افتتاح آن می‌گذرد، چگونه به این وضع دچار شده است؟ این هم از بی‌مسئولیتی و ناتوانی و عدم نظارت برخی از مدیران استان است که از امکانات استان نمی‌توانند نگهداری کنند.

🔸️عدم بهره‌برداری از دستگاه MRI بیمارستان لنگرود، موضوع دیگری بود که انتقاد شدید بازرس کل گیلان را موجب شد. آقایی در این مورد گفت: به دلیل‌ عدم مسئولیت‌پذیری برخی از متولیان و نظارت مدیران ارشد هم مردم و هم بیت‌المال متضرر شدند.

🔸️ظاهرا قیمت دستگاه مذکور با نرخ ارز آزاد، ۸۰ میلیارد تومان است و نه تنها هیچ استفاده‌ای از آن صورت نگرفته بلکه گارانتی آن نیز رو به پایان است.

🔸️آنطور که بازرس کل گیلان در مورد بیمارستان لنگرود عنوان کرده ظاهرا عدم مسئولیت‌پذیری و نظارت برخی از متولیان امر باعث خسارتی با پیش فاکتور حدود دو میلیاردی به بیت‌المال شده است. بازرس کل گیلان تأکید کرد: بازرسی کل قطعاً از منظر قانونی مدیران متخلف را مورد پیگرد قرار خواهد داد.

🔸️احمد آقایی که از زمان قبول مسئولیت بازرسی کل گیلان، بازدیدهای زیادی از مراکز اقتصادی و درمانی و غیره داشته است ماه گذشته در یک گفت‌وگوی خبری ضمن اشاره به کمبود امکانات در بیمارستان‌های شرق و غرب استان گفت: مدیریت درمان در گیلان بسیار ضعیف است.

🔸️علاوه بر ضعف در زیرساخت‌های پزشکی و کمبود پزشک متخصص که البته تمام گیلان به آن دچرا شده است، یکی دیگر از مشکلاتی که طی چند سال گذشته و بخصوص بعد از بهره‌برداری از بیمارستان شهید حسین‌پور لنگرود توسط مردم مطرح شده مشکل‌ عدم وجود ثبات مدیریت در این بیمارستان است.

#لیلا_پورابراهیمی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k92

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️اهمیت بهره‌مندی از ظرفیت هنرجویان نقاشی در سیما و منظر شهری؛
بهبود سیمای شهری به دست نقاشان جوان



🔸️شهری که در آن زندگی را سپری می‌کنیم ما را به تماشا و اندیشیدن فرا می‌خواند. شهرها با همه‌ی ویژگی‌های مثبت ومنفی، نقشی به سزا در چگونگیِ زیستِ ساکنان خویش دارند.

🔸️آدم‌ها وقتی پا ازخانه‌های خویش بیرون می‌نهند، شاید ابتدا چشم‌هاشان را به آسمان بدوزند و بود و نبود ابرها را سبک سنگین کنند اما راه که می‌افتند نگاهشان به دیوارهاست، به درخت‌ها و بناها و میادینی که هر کدام ده‌ها منظر در برابر چشم‌هاشان پدیدار می‌سازند.

🔸️بی‌تردید سیما و منظر شهریِ مناسب، ماحصل تلاش شهرداری‌های موفق است که نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی مناسب، بکارگیری نیروهای هنرمند و خلاق و اختصاص بودجه‌ی مکفی‌ست.

🔸️اما آنچه در این میان نباید ازیاد برود این است که بهره‌مند شدن از ظرفیت هنرجویان توانمند هنرستانهای نقاشی و دانشجویان رشته‌ی هنر نیز می‌تواند یکی از شیوه‌های مناسب برای بهبود منظر شهرها باشد. واقعیت این است که بکارگیری نیروهای مستعد و جوان می‌تواند ازسویی در کاهش هزینه‌ی تمام شده موثر باشد و ازسویی سبب پدید آمدن شوق و انگیزه در جوانان هنرمند شود.

🔸️پوشاندن معایب کافی نیست

🔸️واقعیت این است که سیما و منظر شهری در اکثریت قریب به اتفاق شهرهای گیلان نیازمند توجه و رسیدگی ویژه است.

🔸️«محمد رضا برزگر» نقاش گیلانی در گفت‌وگو با مرور اظهار کرد: پیش از پرداختن به مبحث نقایص موجود در منظر شهری ابتدا باید به موضوعات مهم دیگری از جمله ساختار شهری و شیوه‌ی شهرسازی و حفظ ساختار و بافتار سنتی و کهن شهر در کنار گسترش جدیدِ متناسب با نیاز آن پرداخت، چرا که منظر شهری ذیل موضوعات فوق قابل بررسی و آسیب شناسی است.

🔸️وی افزود: تقریبا در هیچ کجای دنیا به موضوع طراحی منظر شهری به شیوه‌ای که ما برای بزک و پوشاندن معایب معماری و فرسایش طبیعی محیط می‌پردازیم، نمی‌پردازند. در واقع شکل مواجهه با معماری و شهرسازی و بکارگیری مواد و مصالح به گونه‌ای است که حتی فرسایش ظاهری هم جزو شخصیت و جلوه‌ی بافت تاریخی آن قابل توجه و جذاب است.

#مریم_ساحلی

⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k8w

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️تولیدات شیلاتی استان به عدد ۶۲ هزار و ۳۳۷ تن رسید؛
اجرای مگا پروژه‌های بندر-مزرعه و شهر خاویار در گیلان



🔸️سازمان شیلات با هدف نظارت بر بهره‌برداری و توسعه ذخایر و منابع آبی ایران زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفت.

🔸️گیلان با توجه به موقعیت جغرافیایی‌اش، استان شیلاتی محسوب می‌شود. این استان قابلیت‌های بالایی برای اینکه به عنوان یک بازیگر مهم در حوزه امنیت غذایی، ارزآوری، اقتصاد و حکمرانی غذایی مطرح باشد را در خود دارد.

🔸️شیلات گیلان وظایفی شامل؛ انجام تمهیدات لازم به منظور اعمال مدیریت صید و مقررات مربوط به آن، حفاظت منابع، بازسازی ذخایر، آبزی دار کردن اقتصادی آبهای داخلی استان، شناسایی قابلیت‌ها و نیازمندی‌های توسعه صید و صیادی، آبزی پروری و صنایع جانبی وابسته در مناطق مختلف را در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه را دنبال می‌کند.

🔸️«کوروش خلیلی» مدیرکل شیلات گیلان در گفت‌وگوی اختصاصی با مرور گیلان به بررسی مهم‌ترین مباحث شیلاتی و آبزی‌پروری استان، اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیش‌رو پرداخت که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.


🔸️-گیلان در حوزه شیلاتی در کشور چه جایگاهی دارد؟ وضعیت تولیدات استان در بخش‌های مختلف چگونه است؟

🔸️گیلان در حوزه شیلاتی، استانی آبزی‌‍‌پرور محسوب می‌شود و در بخش دریایی، فعالیت‌های صید و صیادی دارد. طبق آمار، از مجموع تولیدات استان که تقریبا در مرز ۸۰ هزار تن قرار دارد ۱۵ درصد آن در حوزه صید و صیادی و ۸۵ درصد آن در بخش آبزی‌پروری است.

🔸️در حوزه آبزی‌پروری، مزیت گیلان، پرورش ماهیان گرمابی است. در حال حاضر چیزی معادل ۹۰ درصد از تولیدات آبزی‌پروری استان در حوزه ماهیان گرمابی رقم می‌خورد. این در حالی است که حوزه سردابی حدودا ۶ تا ۷ درصد از تولیدات استان را به خود اختصاص داده و کمتر از ۴ درصد تولیدات آن در بخش ماهیان خاویاری رقم می‌خورد.

#لیلا_پورابراهیمی



⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k8k

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️با حکم رییس سازمان هواشناسی ایران؛
پژوهشگر گیلانی،نماینده ایران در سازمان جهانی هواشناسی شد


🔸️سازمان هواشناسی ایران، «نیما فرید مجتهدی» را به عنوان نماینده ایران در پنل تخصصی کوهستان سازمان جهانی هواشناسی معرفی کرد.
این حکم از سوی «سحر تاجبخش» رییس سازمان هواشناسی ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی برای این محقق گیلانی صادر شده است.
 
🔸️سازمان جهانی هواشناسی در حوزه های تخصصی مختلفی مثل آب شناسی، هواشناسی کشاورزی، اقلیم شناسی، هواشناسی کوهستان و… دارای پنل های تخصصی است و برای انجام این مهم متخصصانی از سراسر جهان با این ارگان بین المللی همکاری می‎‌کنند.
🔸️تمرکز اعضای پنل تخصصی کوهستان سازمان جهانی هواشناسی، بررسی انواع چالش های حوزه کوهستان در دنیا است.
🔸️با معرفی رئیس سازمان هواشناسی ایران، نیما فرید مجتهدی به عنوان نماینده هواشناسی ایران در این سازمان جهانی فعالیت خواهد داشت.
 
🔸️«نیما فرید مجتهدی» متولد لاهیجان و دانش آموخته دکترای جغرافیا است. او طی سال های گذشته دهها مقاله پژوهشی و تالیف کتاب در حوزه آب و هوا و کوهستان را به رشته تحریر درآورده است. وی همچنین پژوهش هایی در زمینه گیلان شناسی هم داشته است.
در سالهای اخیر از این محقق گیلانی مطالب و مقالات متعددی درباره اقلیم و زمین شناسی گیلان در مرور منتشر شده است.



⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k8e

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️پیشگیری از فاجعه؛
بانی جنگل برای مقابله با بادهای گرم پاییزی آماده شد


🔸️با آغاز فصل پاییز و وزش بادهای گرم، خطر آتش‌سوزی در جنگل‌ها به شدت افزایش می‌یابد.

🔸️شکل گیری بادگرم با سرازیری هوای سرد و سنگین از ارتفاعات البرز به سمت دشت‌های شمالی ایجاد می‌شود. در این فرایند، هوا به دلیل اصطکاک با زمین گرم شده و رطوبت خود را از دست می‌دهد. این هوای گرم و خشک با سرعت زیاد به سمت مناطق پایین‌تر حرکت کرده و باعث ایجاد باد گرم می‌شود.

🔸️این پدیده طبیعی هر ساله خسارات جبران‌ناپذیری به پوشش گیاهی و تنوع زیستی کشور وارد می‌کند اینرو به منظور پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی‌های احتمالی در فصل پاییز، هرچند سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اقدامات گسترده‌ای را در دستور کار خود قرار داده است. اما با رشد صعودی آتش سوزیهای عمدی بنظر می‌رسد باز هم نیاز به توجه پررنگ تر توسط تصمیم گیران و تجهیز منابع بیشتری دارد.

🔸️در همین رابطه «گوهر یوسف زاده» مدیر پروژه بانی جنگل موسسه سبزکاران در گفتگو با مرور از آمادگی این موسسه محیط زیستی برای مقابله با آتش سوزی هایی فصل سرد خبر داد.

🔸️یوسف زاده با اشاره به برنامه‌های پیش بینی‌ شده برای مقابله با آتش سوزی اظهار کرد: در گام اول یک برنامه زمانبندی از گشت‌های شبانه داوطلبان شیفت های مختلف طی شبانه روز تهیه کردیم. ساخت آتش بر و تجهیز امکانات اطفای حریق از دیگر برنامه‌های ما برای گذر از روزهای بادگرم است.

🔸️با کمک جوامع محلی امیدوارم امسال آتش سوزی عمدی نداشته باشیم.

🔸️همچنین « نسیم طواف زاده» مشاور جامعه محلی پروژه بانی جنگل به مرور اظهار کرد: امیدواریم امسال شاهد وقوع آتش سوزی در منطقه نباشیم.

🔸️وی افرود: طی سه سال گذشته تلاش کردیم تا حدودی تعارضات منطقه را با کمک جامعه محلی کاهش دهیم تا همراهی روستاهای اطراف جنگل را به همراه داشته باشیم. اکنون در سال سوم پروژه بانی جنگل توانسته ایم برای۱۰ نفر از مردم محلی بصورت مستقیم و سازگار با جنگل مشاغلی بصورت فصلی و دایمی ایجاد کنیم.

🔸️۹ نفر نیز به صورت غیر مستقیم در پروسه معرفی، جلب حمایت و مشارکت برای جنگل مشغول به فعالیت مستمر هستند و همچنان خوشبین هستیم که امسال آتش سوزی عمدی در منطقه نداشته باشیم.

#هلاله_ناطقه


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k88

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️حوزه هنری، استانداری، بازرسی؛
هر سه نهاد رضایت داده‌اند؟



🔸️انتشار گزارش بخشِ کوچکی از برگشت بودجه عمرانی یک نهاد فرهنگی به خزانه کشور در روزهای گذشته چندانکه در همان گزارش آمده بود؛ مصداق واقعی مشت نمونه خروار است.

🔸️این داده ها با تلاش روزنامه نگار مرور زمانی به بیرون از این نهاد درز کرد که در این سال ها دهها طرح، ایده و برنامه های فرهنگی ابتر یا از همان نطفه آغازین آن کنار گذاشته می شد.

🔸️والا چه فراوان است عملکرد دیگر دستگاههای دولتی که براساس صلاحدید و مصلحت بینی های خود دست به چنین تصمیماتی می زنند.

🔸️نه بودجه برگشتی سینمای سیاهکل، نه بودجه نامشخص لایروبی رودخانه زرجوب و نه بودجه ناچیز تالاب انزلی در پروسه های اداری یک استان یک امر نامعمولی نیست که سال ها در کشمکش های دالان اداری به کژراهه رود یا اساسا به مقصد واقعی آن نرسد.

🔸️در همه ادوار گذشته این نقیصه و عارضه وجود داشته که بخشی از بودجه های اختصاص یافته حیف و میل شده یا به نحو کامل و مطلوبی به آن پروژه اختصاص نیافته باشد.


🔸️اما اظهارات اخیر رییس حوزه هنری استان باب جدیدی را برای مخاطبان گشوده که پیگیری آن اگرچه از وظایف نهادهای نظارتی است اما رسانه ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی می بایست از تضییع حقوق شهروندان ـ حد المقدور ـ آنهم در چارچوب قانون جلوگیری بعمل آورند. از همین رو، طرح چند سوال از لابه لای اظهارات اخیر رییس محترم حوزه هنری استان می تواند ابعاد دیگری از این مدیریت را شفاف نماید.

🔸️رییس حوزه هنری استان در بخشی از مصاحبه خود اشاره داشته اند که برای این پروژه عمرانی دو مناقصه در استان برگزار شده و در هر دو مورد بنا به دلایل خاص، از جمله اینکه شرکت های پیمانکار هیچ‌یک شرایط لازم برای ورود به این پروژه را نداشته اند. لذا تنها راه باقی مانده این بود که این نهاد به گفته ایشان «در یک رویه غیرقانونی»، این اعتبارات را به پیمانکار پرداخت نماید که این امر نیز بنا به محدودیت های قانونی به صلاح و صرفه این نهاد نبود.

#وحیده_اسماعیلی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k82

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️تلاش سازمان بنادر برای مقابله با کاهش تراز آب خزر؛
یک چهارم دریای خزر خشک می‌شود؟



🔸️طرح‌های مطالعاتی وضعیت کاهش تراز آب دریای خزر در سه فاز از دو سال گذشته آغاز شده است.

🔸️نوسانات آب دریای خزر یک پدیده طبیعی است و در ۵۰۰ سال اخیر این مساله وجود داشته است. اما کارشناسان معتقدند؛ به خصوص در سال‌های اخیر سواحل ایران به‌شدت دچار عقب نشینی شده است. در این شرایط ممکن است تاسیسات و بنادر ایران در معرض خطر قرار بگیرند و این نگرانی به صورت جدی وجود دارد.

🔸️به عقیده کارشناسان، حل این مشکل هزینه‌های بسیار زیادی دارد. انجام لایروبی برای اینکه آب به اسکله و بنادر برسد یکی از اقداماتی است که باید در مقابله با کاهش تراز آب دریای خزر در دستور کار قرار گیرد.

🔸️در همین رابطه «علی اکبر صفایی» مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در همین زمینه خبر داد: انجام طرح‌های مطالعاتی درخصوص وضعیت کاهش تراز آب دریای خزر و راهکارهای مربوطه در سه فاز از دو سال گذشته در این سازمان آغاز شده است. به گفته وی فاز یک این مطالعات به انجام رسیده و برخی دیگر در حال اجراست.

🔸️آنطور که مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی می‌گوید: ساختارهای مطالعاتی کاهش تراز آب دریای خزر در فاز دوم نیز به مرحله خروجی رسیده و در صورت افزایش کاهش تراز آب، این سازمان تدابیر لازم را در رابطه با حفظ بنادر اندیشیده است.

 🔸️مطالعات نشان می‌دهد اگر تا ۲۰ سال آینده تراز آب دریای خزر کاهش پیدا کند، تقریبا یک چهارم دریای خزر یعنی در قسمت شمالی خشک و از دسترس خارج می‌شود. این بحران بسیار بزرگی برای روسیه خواهد بود. زیرا روس‌ها چندین بندر بزرگ در دریای خزر دارند.

🔸️طبق گزارش دفتر بررسی و مقابله با آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، در سال ۱۳۳۰ سطح دریا ۲۷.۳- متر بود و سال ۵۶ تا ۲۸.۲- کاهش پیدا کرد. تراز آب دریای خزر از سال ۵۷ شروع به افزایش کرد و حدود ۳ متر بالا آمد. در سال ۱۳۷۳ دوباره رو به کاهش رفت.

#لیلا_پورابراهیمی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.
https://mroor.org/k7w


⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️استاندار خواستار ورود بخش خصوصی به حوزه پسماند شد؛
حق شناس؛ پسماند از مسئله به بحران رسیده است



🔸️مدیریت پسماند گیلان اعلام کرد؛ روزانه ۲ هزار تن زباله در استان تولید می‌شود و بزرگترین پهنه‌ای که زباله در آنجا دپو می‌شود مربوط به پهنه رشت است.

🔸️عدم مدیریت درست و آینده‌نگر با استفاده از اعتبارات دولتی و ظرفیت بخش خصوصی باعث شده چالش شهر رشت در حوره پسماند به ابر چالشی ملی تبدیل شود.

🔸️جمع‌آوری سطل‌های زباله از جمله اقدامات ایضایی استاندار سابق گیلان بود تا در ظاهر امر از عمق فاجعه‌ای که استان را در بر گرفته کاسته شود. اقدامی که کارساز نبود و زباله‌هایی که هر طرف سرگردان بودند چهره زشتی به روستاها و حومه شهرها بخشید.

🔸️روز گذشته «هادی حق شناس» استاندار گیلان، نیز همانند استانداران سابق، حل معضل پسماند را مسئله و اولویت اول استان عنوان کرده و گفته است: برای سرمایه گذاری در حوزه پسماند از ورود بخش خصوصی استقبال می کنیم.

🔸️وی که در نشست با جمعی از سرمایه گذاران بخش خصوصی پسماند، سخنرانی کرد افزود: متاسفانه به دلایل مختلف از جمله سوء تدبیرها و عدم برنامه ریزی صحیح، پسماند از سطح مسئله به مرحله بحران رسیده است.

🔸️عباسی، زارع، سالاری و دیگر استانداران سابق گیلان نیز همواره بر همین موضوع یعنی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای حل معضل پسماند تأکید داشتند اما کار اجرایی در این زمینه شکل نگرفت.

🔸️اواخر دی ماه ۱۴۰۱ هم رسانه‌ها از پیشنهاد اجرایی محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی برای حل معضل پسماند استان‌های شمالی از جمله گیلان با تکیه بر بخش خصوصی خبر دادند.

🔸️قالیباف تأکید داشت: می‌توان در حوزه پسماند، هر کجا مطمئن شدیم ۵۰۰ تن زباله در روز جمع‌آوری می‌شود بخش خصوصی را وارد مزایده کنیم تا با تسهیل حضور سرمایه‌گذار، زمینه مساعدی برای فعالیت بخش‌خصوصی در این عرصه ایجاد شود.

#لیلا_پورابراهیمی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k7k

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌ گیلان؛
۵۲ درصد بهره‌برداران کشاورزی سرشماری شدند


🔸️معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌ گیلان گفت: از دوازدهم آبان تا هفدهم آذر ۵۲ درصد بهره‌برداران کشاورزی در استان سرشماری شدند.

🔸️«وحید طیفوری» اظهار کرد: از دوازدهم آبان تا هفدهم آذر، نیروهای سرشماری به ۳۲۰ هزار خانوار گیلانی مراجعه کردند و بالغ بر ۱۵۷ هزار بهره‌بردار کشاورزی شناسایی و سرشماری شدند.

🔸️وی افزود: تاکنون حدود ۷۰ درصد خانوارهای گیلانی تحت پوشش سرشماری قرار گرفته‌اند و ۵۲ درصد از بهره‌برداران کشاورزی سرشماری شدند.

🔸️معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان خاطرنشان کرد: کشاورزان شماره ملی و کد پستی محل سکونت بهره‌بردار را در اختیار آمارگیران قرار دهند تا روند سرشماری تسریع شود.

🔸️طیفوری ادامه داد: نیروهای سرشماری به تمام خانوارهای ساکن در مناطق شهری و روستایی مراجعه می‌کنند، بر این اساس در مواردی که فردی از آمار جا مانده باشد، می‌تواند به فرمانداری هر شهرستان مراجعه کند.

🔸️وی با بیان اینکه سرشماری کشاورزی تا بیست‌وششم آذر ادامه دارد، گفت: با توجه به اینکه سرشماری کشاورزی ادامه دارد، افراد جا مانده از آمار می‌توانند اطلاعات خودشان را در اختیار آمارگیران قرار دهند.

🔸️معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان در خصوص تمدید زمان سرشماری کشاورزی گفت: تا کنون برنامه‌ای توسط ستاد کشور مبنی بر تمدید سرشماری کشاورزی اعلام نشده است؛ چنانچه در این خصوص تصمیم‌گیری و ابلاغ شود، به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنیم.


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k7q

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️دلایل عدم بهره‌برداری از میدان گازی رودسر بررسی شد؛
مهره‌های شطرنج روسیه در زمین بازی میدان گازی رودسر



🔸️چرا بهره‌برداری از میدان گازی رودسر بیش از ۱۰ سال به تعویق افتاده است؟

🔸️پاسخ به این سوال دو بخش دارد؛ سیاست‌های داخلی و فشار خارجی.

🔸️تحریم باعث شده احیای میادین نفت و گازی که فعالیت می‌کنند هم به امری نشدنی تبدیل شود چه برسد به شروع بهره‌برداری از میادین‌ تازه. اما بخش بزرگی از این پاسخ در رقابت‌ برای بازی در صحنه بازار انرژی قرار دارد. عدم تمایل روسیه به حضور تامین‌کنندگان جدید مقابل مصرف‌کنندگان اروپایی عامل اصلی عدم بهره‌برداری از میدان گازی شمال کشور است. میدانی که قابلیت صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله «ترانس آناتولی» را دارد برای روسیه یک رقیب جدی است.

🔸️درست است که کلید بهره‌برداری از میدان گازی رودسر بیشتر از ۱۰ سال پیش زده شد اما اتفاقاتی مانند طولانی شدن جنگ روسیه و حضور بازیگران تازه‌ای مانند ترکمنستان و جمهوری آذربایجان به معنی از دست رفتن بازارهایی است که منتظر محصول گازی شمال ایران هستند. بازاری که در آن کشورهای اروپایی مصرف‌کننده هستند و مهره‌هایی موثر در معادلات جهانی.

🔸میدان گازی رودسر

🔸️میدان گازی رودسر تعادل بسیاری از معادلات انرژی کشور و منطقه را دستخوش تغییر کرد. این میدان حاوی ۵۰ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی که معادل ۱۰ برابر میدان «شاه دنیز» جمهوری آذربایجان است. این درحالی است که پیش از این سهم ایران از گاز دریای خزر تنها ۱۱ تریلیون فوت مکعب پیش بینی شده بود.

🔸️موقعیت میدان گازی رودسر به گونه‌ای است که طرح‌های توسعه مانند صادرات گاز به اروپا چندین قدم جلو ببرد. زیرا در طرح اولیه میادین‌ گاز پارس جنوبی به عنوان منبع تغذیه صادرات درنظر گرفته شده بود. میدان رودسر وقتی مهم‌تر می‌شود که ۸ میلیارد بشکه نفت را نیز در خود جای داده است آن هم درست در شهرستانی که تنها ۸۰ کیلومتر از رشت ـ مرکز گیلان ـ فاصله دارد. کلنگ بهره‌برداری از این میدان سال ۱۳۹۰ خبری شد اما هیچگاه قدمی برای اجرای این پروژه برداشته نشد تا جایی که برخی انگشت اتهام را به سمت روسیه گرفتند. این نگاه معتقد است کشوری که تا چند سال پیش تامین کننده بی‌رقیب گاز اروپا بود حضور تولیدکننده دیگری در بازار را برنمی‌تابد.

#فرزین_محمدی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k7e

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️چالشهای ناوگان کشتیرانی ایران در تجارت دریای خزر؛
محدودیت‌های داخلی زیان آورتر از تحریم است


🔸️تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا برای برخی بنادر شمالی و کشتیرانی ایران و روسیه چندان بر روی فعالیت‌های کشتیرانی دریای خزر اثر سوء و منفی نخواهد داشت.

🔸️در حال حاضر نیز با وجود اعلام تحریمهای اقتصادی، کالاهایی مانند غلات و دارو از لیست تحریم‌ها خارج هستند که توسط ناوگان کشتیرانی کشور حمل و نقل می‌شوند. کشور قزاقستان هم از جمله کشورهای حاشیه دریای خزر است که امسال به لیست کشورهای صادرکننده غلات پیوست و بدون شک این اتفاق در بحث مربوط به فعالیت‌های تجاری و حمل و نقل دریایی کالا، آثار مثبتی بر جای خواهد گذاشت.

🔸️تحریم‌های اعمال شده بروی کشتیرانی درحالیست که تجارت و حمل کالا در دریای خزر از مهرماه تا اردیبهشت استمرار دارد و پس از آن یعنی در خرداد ماه، ناوگان کشتیرانی به دلیل نبود بار غلات و .. فعالیت چندانی ندارد. در این میان آهن نیز در لیست تحریم‌ها قرار گرفته و ناوگان کشتیرنی نمی‌تواند این قلم کالا را به ایران ترانزیت کند. لذا با توجه به زیرساخت‌های موجود در ایران، خشکسالی و نیاز کشور به اقلامی مانند غلات به خصوص انواع نهاده‌ها دامی، کشتی‌های روسی و ایرانی نسبت به حمل این کالای اساسی به سواحل ایران اقدام می‌کنند.

🔸️در حال حاضر ظرفیت کشتی‌‌های ایرانی و روسی تکمیل است و باید گفت؛ تحریم‌ها در این منطقه روی فعالیت کشتی‌ها، صاحبان کشتی‌ها و بنادر اثر منفی بر جای نگذاشته است. در واقع ما در منطقه دریای خزر با تحریم هیچ مشکلی نداریم. پول خرید غلات و نهاده‌های دامی نیز از طریق روش‌هایی که هم اینک وجود دارد بین ایران و روسیه و سایر کشورهای همسایه تبادل می‌شود.

🔸️البته در اینجا گشایش‌های بانکی که روسیه با ایجاد شعبه میربیزینس بانک ملی فراهم کرده به نفع تجار ایرانی تمام شده است. اما آنچه که فعالان تجارت دریایی و ناوگان کشتیرانی ایران را به شدت تحت تأثیر خود قرار داده تحریم‌های خارجی نیست بلکه این تحریم‌های داخلی هستند که عرصه را برای همه تنگ کرده است. به طور مثال در تبادلات مالی، بانک ملی ایران را داریم که در روسیه هم شعبه دارد اما کارمزدهای بالایی که این بانک برای مبادلات ریالی و روبل دریافت می‌کند موجبات ناراحتی فعالان اقتصادی را فراهم کرده است.

🔸️در واقع ما از یک سو بانک ملی و کارمزدهای بالای آن را شاهدیم و از سوی دیگر اداره کل دارایی با وضع مالیات‌های سنگین، بدتر از تحریم‌های خارجی عمل کرده و تجار و فعالان اقتصادی را با چالش روبه رو کرده است. دقیقا بخاطر همین رویه‌ها است که فعالان اقتصادی، شرکت‌های کشتیرانی و بخش‌های ترخیص کالا از روش‌هایی مانند افتتاح و بازگشایی شعبه بانک ملی ایران در روسیه استقبال نمی‌کنند.

#محمدرضا_ستوده_منش
«مدیرعامل شرکت خصوصی سها رسا مانا»

⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k78

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️راه اندازی گردشگری دریایی تا دهه فجر امسال:
نخستین کشتی کروز به بندر انزلی می‌آید



🔸️بر اساس دستور وزیر راه و شهرسازی به زودی تردد‌های مسافری و گردشگری دریایی در خزر با ورود نخستین کشتی کروز به بنادر گیلان راه اندازی می‌شود.

🔸️خطوط دریایی گردشگری، تفریحی و مسافری در بنادر انزلی، کاسپین و چمخاله فعالیت خود را آغاز می‌کند.

🔸️«علی اکبر صفایی» معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور در دیدار با هادی حق‌شناس استاندار گیلان با اشاره به راه‌اندازی گردشگری و مسافری دریایی در بنادر گیلان، اظهار کرد: طبق برنامه ریزی‌ها، خطوط گردشگری،تفریحی و مسافری به‌صورت دریایی بین بنادر استان گیلان به خصوص بنادر انزلی،کاسپین و چمخاله در مرحله اول شروع به فعالیت خواهند کرد.

🔸️صفایی تصریح کرد: تا دهه فجر امسال خطوط دریایی گردشگری و مسافری افتتاح می‌شود.

🔸️مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: سازمان بنادر و دریانوردی از سرمایه گذاران این بخش حمایت خواهد کرد و تسهیلاتی از منابع مالی موجود برای خرید انواع شناورهای مسافری به سرمایه گذاران اعطا خواهد شد. همچنین در بلندمدت برنامه ریزی هایی برای ساخت این نوع شناورها در شمال کشور انجام خواهد شد که موجب رشد اقتصادی و اشتغال زایی در بنادر شمالی خواهد شد.

🔸️وی در خصوص بندر تفریحی و گردشگری چمخاله نیز وی اعلام کرد: سرمایه گذارانی برای این پروژه ابراز آمادگی کرده اند و پس از بررسی اسناد، بهترین سرمایه گذار انتخاب خواهد شد.


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k72

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان خبر داد؛
ایستگاه‌های پایش گسل‌های فعال احداث می‌شوند



🔸️معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان از خرید ۱۲ دستگاه پایش گسل‌های فعال در گیلان و تعیین مسیر نصب آن‌ها در استان تا پایان امسال خبر داد.

🔸️«وحید طیفوری» با اشاره به اینکه ۱۲ دستگاه GPS و GNSS برای راه اندازی ایستگاه‌های پایش گسل‌های فعال گیلان تهیه شده اظهار کرد: مسیر‌های اولیه نصب آن‌ها در استان با نظر کارشناسان ملی مدیریت و برنامه ریزی، زلزله شناسی، زمین شناسی، اکتشاف معدن، راه و شهرسازی و نقشه برداری، در محور‌های آستارا – رضوانشهر، منجیل – لوشان و دیلمان – سیاهکل – لاهیجان تعیین شده است.

🔸️وی هدف از راه اندازی این ایستگاه‌ها را پایش دقیق حرکات لایه‌های زمین در گیلان عنوان کرد و افزود: این ایستگاه‌ها با هدف ثبت دقیق حرکات ۳ گسل فعال استان و پایش حرکات پوسته زمین، پوشش سامانه ملی هدی برای ارائه مختصات دقیق نقشه برداری و پیش نشانگری زلزله در استان نصب می‌شود.

🔸️معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان گفت: استفاده از اطلاعات این دستگاه‌ها برای جانمایی صحیح پروژه‌های مهم عمرانی مانند ساخت بیمارستان، نیروگاه‌ها و تاسیسات برق از دیگر مزایای اطلاعات کاربردی این دستگاه‌ها است.

🔸️لازم به ذکر است: گیلان ۸ گسل اصلی فعال دارد. گسل‌های آستارا، خزر، لاهیجان، رودبار، کلیشوم، جیرنده، منجیل و نور از گسل‌های مهم و جوان این استان هستند.

🔸️گسل آستارا به طول حدود ۴۰۰ کیلومتر و گسل خزر حدود ۵۵۰ کیلومتر از اصلی‌ترین و مهم‌ترین گسل‌های فعال استان اند که محل تلاقی این ۲ گسل در نزدیکی شهر لاهیجان بوده و فعالیت آن‌ها بر گیلان اثرگذار خواهد بود.

🔸️پیشتر کارشناسان زمین شناسی هشدار دادند؛ با توجه به اینکه گیلان در محدوده مناطق زلزله و سیل خیز قرار دارد بررسی گسل‌های فعال منطقه الزامی است.

🔸️هفته گذشته زلزله ای با قدرت ۳.۱ ریشتر حوالی شهرستان املش درگیلان را تکان داد.


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k6w

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️برنامه‌هایی که تن مردم را می‌لرزاند؛
نان را هم جیره‌بندی کنید و خلاص



🔸️آنطور که رویترز گزارش می‌دهد؛ ظاهرا یک آبروریزی بزرگ در مهد کمونیسم آمریکای لاتین رخ داده است. کوبا همان آرمان شهری که فیدل کاسترو به آن می‌نازید برای شب‌های متوالی در خاموشی فرو رفت. شاید قطع شبکه ملی برق در کشوری که ایدئولوژی‌اش همچنان سر خود را بر تن مشاهده می‌کند هنوز معدود کوبایی‌های آرمان پرست را به چه کنم چه کنم گرفتار نکرده اما ترک‌های دیوار خبر می‌دهد از سر درون.
 
🔸️برای کوبایی‌های کاسه داغتر از آش، که حتی روسیه و چین هم این شاگرد خلف را رها کرده‌اند آرمان گرایی پوچ نتیجه‌ای جزء این نخواهد داشت. کوبا، به واقع فرمول ورشکستگی است. مردمش را به جیره‌بندی غذا همانند سال‌های سخت جنگ سرد عادت داده، تشویق می‌کند. کشوری که از جیره‌بندی شروع کرد تا رسید به خاموشی کل.
 
🔸️بحران انرژی و ملزومات اولیه زندگی و اداره درست یک کشور و کلاف سردرگمی که در این میان ایجاد شده و با هر تصمیم و قانون جدیدی به جای بهتر شدن اوضاع، بیشتر از قبل به هم می‌ریزد در این سوی کره زمین، جایی در ایران هم نشانه‌های خطرناکی از خود بروز داده است.
 
🔸️نان، تنها قلم کالایی‌ست که برای مردم ایران باقی مانده است، اما سیاست‌های غیرشفاف و بعضا رونوشت شده از روی دست دیگران کار را بدانجا رسانده که مردم نگرانند روزی حتی نتوانند یک قرص نان را در این کشور بدون دردسر تهیه کرده به خانه ببرند.
 
🔸️محدودیت خرید بیش از ۴ عدد نان با یک کارت از نانوایی‌ها‌ در کشور، از جمله در گیلان فعلا با قوت تکذیب می‌شود. اما آیا می‌توان امیدوار بود که اگر با همین دست فرمان و با توصیه‌های مدیران دانشگاه امام صادقی به جلو برانیم سرنوشت، ما را به داستان کوبایی‌ها و جیره‌بندی‌های سراسری نکشاند!؟
 
🔸️واقعی کردن قیمت‌ها، مردمی‌سازی، آزادسازی قیمت‌ها، جلوگیری از رانت و فساد، هدفمندی یارانه‌ها و طرح‌هایی از این دست، تا این لحظه برنامه‌هایی نبودند که دل مردم را دلگرم کنند بلکه برعکس همیشه تن مردم را لرزانده است.


#لیلا_پورابراهیمی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k6k

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️بیش از 80 درصد ساختمانهای شهر رشت ایمنی ندارند؛
کاهش اصول ایمنی در بلندمرتبه سازی‌های رشت



🔸️بعد از وقوع حوادثی همچون فرو ریزش ساختمانهای پلاسکو و متروپل، حساسیت‌ها و توجهات درخصوص رعایت اصول مقررات ساختمان و ایمن سازی ساختمان‌های مسکونی بیش از همیشه مورد تاکید قرار گرفت.

🔸️عدم رعایت استاندارد و ایمن سازی در ساختمانهای مسکونی نسق ساز رشت نیز که فاقد کمترین نکات ایمنی و اصول مقررات ساختمان هستند  از جمله دغدغه های سازمان آتش نشانی شهرداری رشت و شرکتهای بیمه ای بوده است.

🔸️بطوریکه طبق آمارهای سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی رشت؛ بیش از ۳۴ درصد آتش‌سوزی‌هایی که در این شهر رخ می‌دهد، به دلیل غیراستاندارد بودن سیم‌کشی برق ساختمان‌ها است.

🔸️در هفته های گذشته وقوع چند حادثه حریق در ساختمانهای مسکونی و تجاری رشت که از عدم رعایت نکات ایمنی در این واحدها ناشی شد بار دیگر لزوم آموزش و اطلاع رسانی در خصوص اهمیت بیمه‌های آتش سوزی و بررسی سیستم های سیم‌کشی ساختمانها رو دو چندان کرد.

🔸️34 درصد آتش‌سوزیها بعلت اتصال در سیستم سیم‌کشی برق

🔸️«شهرام مومنی» رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت درگفت‌وگو با مرور اعلام کرد: ساختمان‌های عمومی مانند تمامی ساختمان‌ها که در سطح یک شهر وجود دارند، می‌توانند پرخطر و ناایمن باشند و در حقیقت خاصیت زندگی مدرن شهری است که با خطرات و حوادث عجین است و هرچه تکنولوژی و فناوری بیشتر توسعه پیدا می‌کند، قاعدتا دامنه این خطرات و حوادث افزایش پیدا می‌کند.

🔸️وی افزود: برای سازمان آتش‌نشانی، تمامی اماکن مهم اعم از بیمارستان، هتل‌ها، مدارس سطح شهر  و… که جنبه عمومی و بهره‌برداری عمومی دارند بازدید صورت گرفته و توصیه‌های لازم و نواقصی که در این ساختمان‌ها دیده شده به مالکین آن اعلام شده است.

#نوشین_میربلوک


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k6q

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress


🔸️بازرس کل گیلان دستور داد:
میدان کمربندی خمام تا عید اصلاح هندسی شود



🔸️ادامه وضعیت نابسامان میدان ولیعصر (ع) کمربندی شهرستان خمام و وقوع پی در پی تصادفات و ترافیک طولانی مدت آن، در نهایت پای بازرس کل استان به اصلاح هندسی این میدان را باز کرد.

🔸️کمربندی خمام یکی از نقاط تصادف خیز جاده‌ای گیلان است و تاکنون شکل هندسی نامناسب این میدان عامل وقوع تصادفات متعددی در این کمربندی و در پیک تعطیلات تابستانی بوده است.

🔸️«احمد آقایی بازرس» کل استان امروز در بازدید میدانی از میدان ولی عصر (عج) خمام خواستار اجرای هرچه سریعتر ترمیم، اصلاح و ایمن‌سازی این میدان پر حادثه شد.

🔸️۵ سال پیش بود که معاون سابق عمرانی استانداری گیلان از تخصیص اعتبار برای اصلاح هندسی این میدان بزرگ در محور خمام انزلی خشکیبجار خبر داده بود اما اعتبارات تخصیصی این میدان به مانند بسیاری دیگر از پروژه‌های عمرانی سالها در موازی کاری دستگاههای اجرایی استان سردرگرم باقی ماند.

🔸️آقایی در این بازدید با تاکید به اینکه اصلاح هندسی این پروژه باید از اولویت‌های این شهرستان باشد تصریح کرد: از گذشته‌ به این شهرستان کم توجهی شده است. یکی از مشکلات اصلی شهرستان خمام، میدان ورودی شهر است که پس از گذشت چندین سال به خرابه تبدیل شده است.

🔸️بازرس کل استان تاکید کرد: این میدان هرچه سریع‌تر ترمیم، اصلاح و ایمن‌سازی شود و تا عید امسال به مرحله بهره‌برداری برسد.


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/k6e

⏪ مرور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

⏩ Instagram: @moroororg
⏩ telegram: https://t.me/moroororg
⏩ X: @moroorpress

20 last posts shown.