پایگاه تحلیلی خبری «مرور»


Channel's geo and language: Iran, Persian


«مرور» معضلات و مسائل کلان استان گیلان را به طور مستند کالبدشکافی می‌کند. بن‌مایه محتوای آن انتقادی است که با رویکرد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی آمیخته شده است.
Website: Moroor.org
Instagram: instagram.com/moroororg
Admin: @MoroorAdmin

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🔸️به بهانه تعطیلی تماشاخانه اکبر رادی:
تی فاتحه نخواستیم…



🔸️غروب دهمین روز آبان سال ۱۳۹۶، تماشاخانه زنده‌یاد #اکبر_رادی در #رشت افتتاح شد!

🔸️_ تئاتر می‌تواند یکی از جاذبه‌های گردشگری برای شهر رشت که پیشینه غنی در این حوزه دارد باشد.
_ رشت دوباره پایتخت تئاتر خواهد شد!
_ نخستین گام برای ارج‌گذاری به مقام استاد رادی!
_ باید نگاه شجاعانه و حمایتگرانه به بخش خصوصی داشته باشیم!
و…

🔸️این‌ها جملاتی بود که شهردار وقت و مدیر منطقه و عضو شورای شهر و… با شور و هیجانی مسوولانه به زبان آوردند و روز بعد هم در رسانه‌های محلی و ملی منتشر شد!

🔸️این تماشاخانه که از اردیبهشت ماه سال‌جاری به بهانه‌های مختلفی از سوی شهرداری رشت تعطیل شده، با ظرفیت ۵۰ صندلی در طول فعالیت ۶ ساله خود، میزبان نزدیک به ۲۰۰ برنامه فرهنگی و هنری بوده است. از نمایشنامه‌خوانی و اجراهای حرفه‌ای صحنه‌ای گرفته تا برپایی نشست‌های فرهنگی و هنری

🔸️ضمن اینکه مکان این سالن به لحاظ دسترسی به میدان شهرداری و مرکز شهر همواره مورد علاقه گروه‌های هنری بوده است.
به راستی کدام یک از سالن‌های دولتی توانسته طی سالها، چنین ظرفیتی را فراهم آورد؟

🔸️در دیداری که چندی پیش جمعی از اهالی هنرهای نمایشی با رحیم شوقی شهردار فعلی رشت داشتند، ایشان ضمن حمایت از اجراها و گروه‌های نمایشی تاکید کرد که باید به ظرفیت‌ سالن‌های موجود افزوده شود، حتی همان‌جا دستوراتی جهت اختصاص مکانی برای تمرین و اجرای نمایش صادر کردند و …

#هادی_آذرنگ


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lk8

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔸️اجرای موسیقی و آیبن های فراموش شده #تالش توسط بانوان

🔸️هیجدهمین نمایشگاه بین‌المللی #گردشگری و صنایع وابسته از ۲۳ تا ۲۶بهمن ماه، در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار شد.

🔸️یکی از مراسم های جالب در محوطه نمایشگاه، برگزاری مراسم سنتی عروسی تالشی بود که توسط گروهی از هنرمندان آستارایی اجرا شد.

🔸️گروهی از بانوان جوان تالش زبان‌ از آستارا با لباس های رنگارنگ‌ تالشی به نام؛ شی شالو در غرفه گیلان و محوطه نمایشگاه، آیین‌سنتی حنابندان، عروس بران و مراسم شکرگذاری برداشت برنج را با ساز و دهل اجرا کردند.

🔸️گروه مهرساناز به سرپرستی ساناز رازمندیان، متشکل از ۲۰بانوی جوان، ۷مرد و ۱۵ کودک، مراسم عروس برآن تالش زبانان را در نمایشگاه اجرا کردند که مورد توجه وزراتخانه گردشگری قرار گرفت..


#مهری شیرمحمدی


⏪ آدرس مرور در تمامی شبکه‌های اجتماعی:

📌@moroororg


🔸️در هیجدهمین‌نمایشگاه‌بین‌المللی گردشگری تهران؛
گیلان، غرفه برتر نمایشگاه گردشگری شد



🔸️هیجدهمین‌نمایشگاه ‌بین‌المللی #گردشگری که از ۲۳ الی 26 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه های کشور در تهران، برگزار شد؛ فرصتی برای تبادل تجربیات و معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشور و تعامل فرهنگی و انتقال ارزش‌ها میان ملت‌ها بود.

🔸️کشوری که با غنای تمدن، تاریخ، آثار و بناهای تاریخی، تنوع اقوام و فرهنگ ها و طبیعت بکر در این پهنه جغرافیایی می‌تواند حرف اول را در صنعت توریسم حداقل در بین کشورهای منطقه بزند، اگرچه با تاخیر ولی تلاش دارد اقتصاد کشور را از وابستگی به نفت خارج کند.

🔸️برگزاری چنین رویدادهایی، ولو با دستورالعمل های حاکمیتی و برخی کاستی ها و در شرایطی که ایران دایره ارتباطش با کشورهای دنیا هرروز محدودتر می شود، بازهم فرصتی است برای معرفی داشته های فرهنگی ایران و معرفی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت توریسم در استان های مختلف.

🔸️امسال گیلان امسال هم توانست غرفه ای را با همکاری فعالان عرصه گردشگری و #شهرداری_رشت برگزار کند. غرفه گیلان، با ایده باز زنده سازی، سنت عروس بران‌تالشی، موسیقی گالشی و گیلکی و آذری، بازدیدکنندگان‌ زیادی داشت. اما هر از گاه که عطر کاکا، رشته خوشکار، سیرابیج و اناربیج، از غرفه خلاق خوراک به مشمام می‌رسید، بر مشتاقان افزوده می‌شد.

🔸️«حمیدرضا آذرپور»، دبیر شورای معاونین و مسئول امور شهرستانهای گیلان در اداره کل میراث فرهنگی با اشاره به حضور فعالان اجتماعی و گردشگری همه شهرهای استان در این نمایشگاه و در غرفه گیلان به مرور اظهار کرد: اگرچه ‌در عنوان شهرهای دیگر در این نمایشگاه حضور نداشتند، ولی در عمل تمام‌شهرها و روستاهای گیلان، در اجرای شایسته این نمایشگاه مشارکت کردند. حتی امسال برای اولین‌بار شاهد حضور فعال سه سازمان‌ شهرداری رشت بودیم.


#مهری_شیرمحمدی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/ljw

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️کاری از گروه تئاتر موسسه‌ی فرهنگی گیل تی‌تی؛
لبخند در #انزلی با «هیچکس جیمی نمیشه»




🔸️#نمایش_کمدی «هیچکس جیمی نمیشه» در شهر ساحلی انزلی چشم‌ها را به مهمانی تماشا فرا می‌خواند. این نمایش با کارگردانی«محمد بت‌دوار» واز سوی گروه تئاتر موسسه فرهنگی هنری گیل تی‌تی روی صحنه می‌رود.

🔸️بت‌دوار در گفت‌وگو با مرور اظهار کرد: «هیچکس جیمی نمیشه» نوشته‌ی «برتن بوم گارنر» و ترجمه‌ی «شادی جلیلیان» است. در این نمایش خانم الویز وانلاندینگهام قرار است وارد انتخابات کنگره شود؛ از این رو برای کمپین انتخاباتی خود مهمانی شامی درمنزلش ترتیب می‌دهد.

🔸️اما این همه ماجرا نیست و همان شب دوست همسرش با یک جسد وارد خانه‌ی آنها می‌شود.

🔸️گفتنی است: این نمایش با نقش‌آفرینی«عباس پیشگاه بحری»، «محب آبیاری»، «فرزانه بیگناه مقدم»، «یسری مقدم»، «مهسا حق‌شناس»، «محسن کربلایی اسد»، «سینا نبی‌زاده»،«احمد زرکف»، «نجوا یزدانی»، «آتیلا بیجاری» و «محمد وثوق‌مهر» اجرا می‌شود.

🔸️نمایش «هیچکس جیمی نمیشه» ۲۵ بهمن لغایت ۳ اسفند ۱۴۰۳، ساعت شش‌ونیم عصر به نشانیِ غازیان، خیابان معلم، اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی، سالن ابراهیم مرادی روی صحنه می‌رود. امکان تهیه بلیط هم از طریق گیشه سالن فراهم است.


#مریم_ساحلی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/ljq

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️۲۰ سال از تصویب قانون #مدیریت_پسماند گذشت؛
فرصت‌های از دست رفته



🔸️تکرار سناریوی بازنگری بر قانون به جای عمل به قانون

🔸️قانون مدیریت #پسماند یکی از قوانین مترقی در حوزه #محیط_زیست کشور است. این قانون چارچوبی شفاف و اجرایی برای مدیریت پسماندها ارائه می‌دهد. متاسفانه با گذشت بیست سال از تصویب این قانون، به جای جشن گرفتن موفقیت‌ها، با حسرت فرصت‌های از دست رفته روبرو هستیم.

🔸️اخیرا گزارشی در خانه ملت ارایه شد که شامل فهرستی از چالش‌ها، نقاط ضعف و تهدیدهای این بخش بود. یک مرثیه سرایی کامل توسط متولی اصلی نظارت بر اجرای قانون. بدون تردید این وضعیت اسفناک، نتیجه مستقیم ضعف نظارت و ترک فعل‌های گسترده است که در یک سوی آن سازمان حفاظت محیط زیست است.

🔸️اگر سازمان حفاظت محیط زیست وظایف نظارتی خود را طبق ماده 23 قانون مدیریت پسماند به درستی انجام می‌داد، امروز شاهد چنین شرایط وخیم و بحرانی در استان‌های شمالی و ساحلی و کلانشهرها و بیش از 800 شهرک صنعتی نبودیم.

🔸️ماده 23 قانون مدیریت پسماند: راهبردی برای نظارت و هماهنگی

🔸️بر اساس ماده 23 قانون مدیریت پسماند، سازمان حفاظت محیط زیست موظف است بر عملکرد تمام دستگاه‌های اجرایی مرتبط در حوزه مدیریت پسماند نظارت کند و در صورت بروز تخلف یا ترک فعل، گزارش آن را به مراجع قضایی یا نهادهای نظارتی ارائه دهد.

🔸️این ماده ابزاری حیاتی برای نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی، هماهنگی میان نهادها، الزام به پاسخگویی بوده و نقش کلیدی در تحقق قانون داشته است. اما با وجود اهمیت ماده 23، عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در این حوزه با چالش‌های زیر روبرو بوده است:

#محمد_علیزاده


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/ljk

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️چرا طرح تفکیک زباله از مبداء قابلیت اجرا ندارد؟
بی‌ثباتی مدیریت پسماندِ گیلان


🔸️جناب آقای دکتر حق شناس

🔸️استاندار محترم استان گیلان

🔸️سلام علیکم
احتراما به استحضار می‌رساند که طرح تفکیک زباله از مبدا به عنوان یکی از طرح هایی که اخیرا مورد تاکید و پیگیری شما قرار گرفته، با دستور العمل و روش‌های مرسوم فعلی توسط بخش خصوصی که ملزم به توزیع پلاستیک جمع آوری زباله تفکیکی بین خانواده ها و حضور منظم هفته گانه در سطح شوارع و محلات شهر با خودروها و آهنگ معین برای جمع آوری زباله تفکیک شده در روز و ساعت مشخص هستند، به دلائل و با توضیحات به شرح ذیل قابلیت اجرا ندارد.

🔸️به طوری که تجربه شکست تمام شهرهای کشور همچون شهر رشت در بیش از یک دهه اخیر در این زمینه مشابه است و به جز کارهای مقطعی و کوتاه مدت محدود ، اقدام موثری تاکنون نتوانسته صورت بگیرد.

🔸️و اما بعد اینکه اندیشیدن تمهیدات مربوط به اجرای طرح تفکیک از مبداء از سوی هر پیمانکار برای شهری مثل رشت به شرح ذیل است :

۱. تامین ۴ تا ۵ خودروی پیکان وانت با راننده

۲. تامین زمین مورد نیاز برای انبار و دپو و پردازش پسماند خشک


#مرتضی_شریفی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lje

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️ابرتورم به داروهای حیاتی رسید؛
بیماران در دوراهی #مرگ و #زندگی



🔸️قیمت برخی اقلام دارویی و #تجهیزات_پزشکی در ماه‌های اخیر میانگین بین 25 تا 50 درصد افزایش داشته‌ است. در این میان داروهای مرتبط با بیماری‌های مزمن نظیر دیابت و فشار خون بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند. این در حالی است که بیمه‌های درمانی با توجه به بحران ورشکستگی که آن‌ها را تهدید می‌کند توان حمایت از بیمه‌شدگان را ندارند. برخی از بیماران دیابتی می‌گویند با توجه به این موج گرانی، شرایط برای آنان دشوارتر از هر زمانی شده و در دوراهی مرگ و زندگی قرار گرفته‌اند.

🔸️قیمت نوارهای تست قندخون نوسان دارد. قیمت هر بسته از این نوارها به حدود 400 تا 500 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که یک فرد دیابتی برای سنجش نرمال و منظم قند خون خود به هفته‌ای حداقل یک بسته نوار تست نیاز دارد.

 
🔸️افزایش پرداخت از جیب مردم و بی‌تفاوتی دولت
تا پیش از تغییر قیمت نرخ ارز از 4200 تومان به 28500 تومان، قیمت نوارهای تست قند خون، هر بسته حدود 85 هزار تومان و قیمت هر نوار نیز حدود 5 هزار تومان بود. در توضیح شرایط فعلی باید گفت؛ دولت توجه چندانی به موضوع افزایش میزان پرداخت از جیب مردم ندارد. در حالی که طبق قانون اساسی، میزان پرداخت از جیب مردم نباید افزایش پیدا کند.

🔸️آنطور که حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب رئیس مجلس 17 آذر ماه امسال در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی لایحه بودجه اعلام کرد؛ نرخ ارز ترجیحی در سال آینده از 28500 به 38500 تومان خواهد رسید. بر اساس این خبر، با افزایش نرخ ارز، قیمت تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات پایش قند مانند نوار تست قند خون و سنسورهای پایش مداوم قند خون، برای سال آینده افزایش چندین برابری خواهند داشت.


🔸️داروهای ایرانی بی‌کیفیت هستند!
به گفته بهمن صبور، رییس انجمن داروسازان؛ اکثر داروهای ایرانی بی‌کیفیت هستند. حال به خاطر قطع تخصیص ارز ترجیحی تأمین دارو(مواد اولیه) و تجهیزات پزشکی، بسیاری از اقلام دارویی با افزایش چندین برابری قیمت مواجه شده‌اند و مردم برای تهیه مایحتاج دارویی خود به خصوص در گروه داروهای فشار خون، قند خون و انسولین به در بسته می‌خورند.


#لیلا_پورابراهیمی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lj2

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️نگاهی کوتاه به دوران سیاه #دیکتاتوری چائوشسکو؛
«دراکولای رومانی» در جهان داستان



🔸️رنج‌های آدمی در اعماق داستان‌ها زنده می‌مانند. و اما اینک «دراکولای رومانی» ما را راهی برهه‌ای از زمان می‌سازد که سایه‌ی دهشتناک دیکتاتوری چائوشسکو امواج سهمگین فلاکت و بی‌اعتمادی را در تک تک یاخته‌های 23 میلیون رومانیایی آوار کرده بود.

🔸️کسی نیست که نداند در بطن این حکومت سفاک، چه اندازه روایت تلخ می‌توانسته شکل بگیرد. «روتا سپتیس» نویسنده‌ی لیتوانی‌تبارِ ساکن آمریکا رمان «باید به تو خیانت کنم» را در باب روزگار مردم در واپسین ماه‌های حکومت چائوشسکو به رشته‌ی تحریر درآورده است. این اثر در فوریه ۲۰۲۲ انتشار یافت و اخیرا از سوی «فاطمه غفاری» مترجم و#نویسنده گیلانی با نام «دراکولای رومانی» ترجمه شده است.

🔸️سپتیس در مقدمه‌ی این اثر خویش نوشته است: «تاریخ دروازه‌ای است به روایت جمعی ما و روایت انسان، و رمان تاریخی این امکان را فراهم می‌آورد تا روایت‌های خاموش و ملت‌های حذف شده از نقشه را بکاویم.»

🔸️هم‌‌آوایی داستان و تاریخ
🔸️داستان‌های تاریخی در مسیر بازسازی مقاطعی از تاریخ در سایه‌سار تخیل حرکت می‌کنند. از این رو ما در داستان‌های تاریخی با شخصیت‌های تاریخی و تخیلی همراه می‌شویم. هر چند این داستان‌ها از نظر ارجاعات تاریخی ارزشمند نیستند اما آدم‌های امروز را با مردمی که ساکنان یک برهه‌ی مشخص از تاریخ بوده‌اند آشنا می‌سازد و از افکار، عملکرد، زیست، شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آنها نشان دارد.

🔸️واقعیت این است که شاید بسیاری از مردم در طول سال‌های عمرخویش، سراغ کتب و مقالات تاریخی نروند، اما داستان‌ها آشنای دیرین انسان‌ها هستند و آدمی از منظر کتاب‌ها به تماشای زندگی دیگران می‌نشیند و احساس و اندیشه‌ای که به تبع این تماشا با انسان همراه می‌‌‌‌شود، خواه ناخواه بر گنجینه‌ی تجارب و غنای افکارش می‌افزاید. و البته که در این راستا داستان‌های تاریخی ما را با فرازهایی ازوقایعی که بر این کره‌ی خاک گذشته آشنا می‌سازند.

#مریم_ساحلی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/liw

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️نگاهی به ترک فعل‌های شهرداری در هدایت آبهای سطحی؛
خیابان‌های جدید زیرساخت ندارند



🔸️آنچه که در موضوع #آبگرفتگی_رشت طی هفته گذشته حایز اهمیت و توجه است، ترک فعل‌های انجام شده درباره لایروبی رودخانه‌های #رشت توسط مدیریت‌های شهری در ادوار گذشته است.

🔸️انجام این پروژه که یک بار در دوره حضور بنده در شهرداری عملیاتی شد تا تابستان گذشته که از سوی شهردار وقت از سرگرفته شد، سالها مورد بی‌توجهی قرار گرفت. این درحالیست که ساماندهی و لایروبی مداوم رودخانه‌ها تاثیر زیادی در جلوگیری از وقوع آبگرفتی در شهری همچون رشت دارد که متاسفانه مدتهای زیادی به دست فراموشی سپرده شده است.

🔸️نکته مهم دیگر عدم توسعه زیرساخت‌های شهری با رشد جمعیت رشت است. در حال حاضر زیرساخت‌های شبکه جمع‌آوری و لوله‌گذاری #آبهای_سطحی رشت همچنان برای جمعیت 500 هزار نفری و در دوره خانه‌های ویلایی باقی مانده است و همزمان با ساخت‌های و سازها چه در مناطق برخوردار و چه محروم توسعه پیدا نکرده است.

🔸️ضمن اینکه کاهش فضای سبز و نابودی خاک نفوذپذیر نیز موجب عدم تخلیه آبهای سطحی شده و این آب در سطح خیابان‌ها جاری می‌شود.

🔸️این درحالیست که مشکل آبگرفتگی همواره در مناطق کمتر برخوردار رشت بعد از بارش‌های شدید وجود داشت اما وقتی این مشکل در مناطق مرفه‌نشین همچون گلسار که مکان زندگی مسوولان است رخ می‌دهد، اینجاست که اعتراضات دیده و شنیده می‌شود.

🔸️ضمن اینکه از یاد نبریم شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی و فاضلاب همچنان در بخش‌هایی از شهر با هم وارد یک لوله مشترک شده و از این طریق وارد دو رودخانه رشت می‌شود.

🔸️به یاد دارم بیش از دو دهه گذشته بعد از تزریق وام 120 میلیارد دلاری بانک جهانی برای تفکیک آب فاضلاب رشت از آب‌های سطحی و ایجاد تصفیه‌خانه، مدیریت شهری وقت به جد پیگیر اجرای این پروژه شد اما بعد از تحریم‌های اقتصادی و قطع همکاری بانک جهانی، در نهایت این پروژه با بیش از 30 درصد پیشرفت فیزیکی متوقف ماند.

 
#مرتضی_شگفت


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/liq

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️با هدف کاهش آسیب‌پذیری #رشت در برابر وقوع سیلاب؛
#رودخانه_پیربازار ساماندهی می‌شود


🔸️مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای #گیلان خبر داد؛ با هدف جلوگیری از وقوع سیلاب‌های مکرر و خسارت به اماکن مسکونی و تأسیسات زیربنایی، طرح تکمیلی ساماندهی و ایمن‌سازی رودخانه پیربازار رشت در دستور کار قرار گرفته است.

🔸️«وحید خرّمی» رییس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان در همین رابطه ضمن اشاره به سیل دهه 90 در شهر رشت و خسارت آن به بخش‌های مسکونی منطقه گلسار، تخته پل، شهر پیربازار و روستاهای اطراف گفت: شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان در سال93 با انجام مطالعات و تهیه و اجرای طرح اضطراری ساماندهی رودخانه پیربازار از محل تلاقی رودخانه گوهررود و زرجوب تا پل پیربازار و بخشی از رودخانه پیربازار در محل اتصال به تالاب انزلی را در دستور کار قرار داد.

🔸️وی افزود: هدف از این کار، تسریع در روند جریان و تخلیه سیلاب به تالاب انزلی به طول 5/5 کیلومتر بود که با اعتباری بالغ بر 35 میلیارد ریال از محل اعتبار استانی به انجام رسید.

🔸️خرمی اضافه کرد: شرکت آب منطقه‌ای در سال 96 مطالعات حد حریم و بستر رودخانه پیربازار را به منظور اجرای طرح ساماندهی این رودخانه پیربازار انجام داد که عملیات اجرایی آن از محل اعتبارات ساماندهی کمی و کیفی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود و پیربازار شروع شد.

🔸️به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان، با توجه به احداث سازه‌ها و تصرفات عمدتاً غیرمجاز در محدوده بستر و حریم رودخانه پیربازار و بروز تنش‌های اجتماعی، با وجود هماهنگی و اقدامات بعمل آمده، پروژه ساماندهی در بافت مسکونی اجرایی نشد و عملیات اصلاح مقاطع صرفا در بخش‌هایی از زهکش‌ها و انهار جمع‌آوری کننده سیلاب انجام گرفت.

🔸️در نهایت بدلیل عدم آزادسازی و رفع تصرفات پروژه، عملیات اجرایی با توقف طولانی مواجه شد و  پروژه با پیشرفتی معادل 35 درصد  و با هزینه کرد اعتباری معادل 34 میلیارد ریال خاتمه پیدا کرد.


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lik


⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️نرخ رشد جمعیت در استان هشت دهم درصد است
زاد و ولد در #گیلان کاهش داشت


🔸️استاندار گیلان با بیان اینکه نرخ رشد #جمعیت در استان هشت دهم درصد است، گفت: بر اساس آمار در ۱۰ ماه گذشته ۱۴هزار و ۳۰۰ نفر در گیلان متولد شده‌اند و ۱۶ هزار نفر فوت ‌کرده‌اند و این مسئله کاهش #زاد_و_ولد در استان را نشان می‌دهد.

🔸️هادی حق‌شناس در مراسم رویداد ملی چندقلوها در تالار مرکزی رشت با اشاره به وجود اقوام مختلف از جمله تالش، گیلک و گالش در گیلان اظهار کرد: نرخ رشد جمعیت در استان هشت صدم درصد است و به دلیل کاهش نرخ جمعیت و زاد و ولد، موجودیت اقوام گیلانی در خطر است.

🔸️وی افزود: اگر هر خانوار گیلانی حداقل ۲ فرزند داشته باشد این اقوام حفظ خواهد شد، در غیر این صورت جمعیت استان با خطر کاهش مواجه می‌شود.

🔸️استاندار گیلان تاکید کرد: بر اساس آمار در ۱۰ ماه گذشته ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر در گیلان متولد شده‌اند و ۱۶ هزار نفر فوت کرده‌اند و این مسئله کاهش زاد و ولد در استان را نشان می‌دهد.

🔸️حق‌شناس با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت در کشور ۹ دهم درصد است، تصریح کرد: این آمار برای حفظ جمعیت باید به ۲.۱ برسد، در حالی‌که نزدیک به ۵۰ درصد خانوارها در کشور یا فرزند ندارند و یا تک فرزند هستند.


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lie

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️روایتی از مهندس یونانی بناهای باشکوه نئوکلاسیک در گیلان ؛
«#موسیو_دیمیتری »


🔸️هجدهمین برنامه #محله_گردی «مادران و کودکان» به بازخوانی شخصیت و خدمات «موسیو دیمیتری کِلتزِک» اختصاص داشت. مهندسی یونانی که برای ساخت موج شکن به انزلی دعوت شد و با پایان ساخت موج شکن در #گیلان ماندگار شد. حاصل اقامت و زندگی این مهندس یونانی در دو شهر انزلی و رشت، ساختمان های باشکوهیست که هنوز پابرجاست در حالیکه عمر پربرکت او کوتاه بود.

🔸️هیجدهمین برنامه محله گردی «مادران و کودکان با همکاری کتابفروشی ماهی سیاه، به آشنایی با معماری‌های مهندس یونانی در بناهای تاریخی رشت اختصاص داشت.

🔸️شرکت کنندگان ضمن آشنایی با این معمار یونانی، از نزدیک دو بنای ساخته شده توسط او را – که در مرکز شهر( مریض خانه بلدیه و کتابخانه ملی) قرار دارد- بازدید کردند.

🔸️در این برنامه همچنین، «دکتر جعفر مهرکیان» استاد باستان شناسی و یکی از کاوشگران چراغعلی تپه شهرستان رودبار نیز حضور داشت و در حاشیه برنامه پیرامون پیلاقلعه و گورهای باستانی آماردها سخن گفت.

🔸️مدیراجرایی این برنامه در چگونگی ورود موسیو دیمیتری به گیلان گفت: موج شکن انزلی به عنوان یکی از شاهکارهای معماری اواخر قرن 19 و اوایل قرن20 میلادی معرفی می شود.

🔸️براساس کتاب تاریخ جامع انزلی(اثر عزیز طویلی) قبل از موج شکن های فعلی که از سنگ هست، موج شکن چوبی داشتیم. این موج شکن طبق قرارداد مابین ایران و روسیه (1895م 1274 خورشیدی) به‌وسیله کمپانی احداث راه انزلی قزوین بین سالهای 1905 تا 1914 ساخته شد.

#مهری_شیرمحمدی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/li8

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


.
🔸️این روزها #سیب_زمینی به جدیدترین بحران مدیریتی کشور تبدیل شده است.

🔸️در حالیکه کارشناسان معتقدند؛ بخش اعظمی از تولید امسال سیب زمینی کاران بروی دست کشاورزان باقی مانده و مشخص نیست مازاد یک تن محصول تولید شده چه سرانجامی داشته، سیب زمینی به کالایی لوکس در کشور بدل شده است.

🔸️کمبود سیب زمینی طی یک ماه گذشته فرصتی برای سودجویی دلالان در عرضه گران این محصول فراهم کرد.

🔸️در حال حاضر دولت سهل ترین راهکار برای برون رفت از این بحران را در واردات دیده است نه برخورد با سودجویان و محتکران که مشخص نیست تولیدات مازادی که از کشاورزان خریداری کردند را در کدام انبارها احتکار کرده اند.

🔸️به نظر می‌رسد با وجود وعده های متعدد مسوولان در واردات و کنترل قیمت‌ها، این محصول همچنان با قیمت بالا در میادین و بازارها عرضه می‌شود و خبر واردات آن، هنوز موجب کاهش قیمت سیب زمینی نشده است.

🔸️#بحران_سیب_زمینی طی دو ماه دقیقا مشابه تجربه گرانی و کمبود این محصول در سال ۱۳۷۵ است که دستمایه طنز مجله گل آقا قرار گرفته بود.


⏪ آدرس مرور در تمامی شبکه‌های اجتماعی:

📌@moroororg


🔸️حضور #گیلان در #نمایشگاه_گردشگری و فرصت‌های سرمایه‌گذاری تهران؛
فرصت‌های #سرمایه‌گذاری گیلان معرفی شدند



🔸️هیجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته ۲۳ بهمن ماه، در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران با هدف معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ظرفیت‌های گردشگری گیلان‌ برگزار شد.

🔸️در این‌ نمایشگاه که ‌به میزبانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان برگزار شد، سازمان‌های عمران و بازآفرینی، سرمایه‌گذاری، فرهنگی ورزشی شهرداری رشت حضور دارند.

🔸️در این ‌نمایشگاه که تا جمعه ۲۶ بهمن ادامه‌ دارد، جامعه هتلداران گیلان، جامعه بومگردی‌ها و اقامتگاه‌های سنتی گیلان، جامعه حرفه‌ای دفاتر مسافرتی و گردشگری گیلان، جامعه واحدهای پذیرایی و سفره‌خانه‌های سنتی گیلان‌ نیز حضور دارند.

🔸️مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، با اشاره به حضور استان گیلان مانند سال‌های پیشین، گفت: گیلان ظرفیت‌های متنوعی به لحاظ صنایع‌دستی، طبیعت، خوراک و تنوع فرهنگی اقوام دارد.

🔸️ولی جهانی تصریح کرد: بیش از ۲۰ بسته و ۱۷۰ فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری از ۱۷ شهرستان استان احصا و در قالب کتابچه فرصت‌های سرمایه‌گذاری تدوین شده است تا در این نمایشگاه برای جذاب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ارائه شود.

🔸️«امید اکبری» رئیس سازمان عمران‌ و بازآفرینی و فضاهای شهری شهرداری رشت، هم با اشاره به حضور پررنگ‌ حوزه باآفرینی سازمان عمران‌در این‌نمایشگاه اظهار کرد: پارک ۷ هزار متر مربع حریم تالاب عینک رشت، ‌بعنوان بزرگترین تالاب درون شهری گیلان، بهترین فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری جهت جذب گردشگری در مرکز استان است.


#مهری_شیرمحمدی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/li2

⏪ آدرس مرور در تمامی شبکه‌های اجتماعی:

📌@moroororg


🔸️در حاشیه انتخابات میان دوره‌ای اتاق بازرگانی رشت؛
غبارزدایی از کژتابی‌های یک نهاد صنفی



🔸️انتخابات میان دوره‌ای روزگذشته #اتاق_بازرگانی_گیلان اگرچه از حیث تشریفات رسمی، کم و بیش قانونی برگزار شد اما برای بسیاری از فعالان اقتصادی ناظر و حتی غایب آن، با بهت و شوک خیره کننده‌ای همراه بود.

🔸️بهت از اجتماع اعضای هیات رییسه‌ای که مشترکا علایق و منافع واحدی به همراه داشته و علی القاعده اهداف گروهی خاصی را دنبال می‌کنند.

🔸️بنابراین نباید از نظر دور نگه داشت که نتایج انتخابات روز گذشته اتاق بازرگانی #گیلان ابهامی باقی نمی‌گذارد که نهال نورسی که طی دو سال گذشته در این نهاد صنفی کاشته شده بود آنچنان مستحکم نبود که بازگشت برخی از متنفذان اقتصادی دوره‌های گذشته را ناممکن سازد.

🔸️اعضا و فعالانی که کم و بیش طی بیش از ربع قرن در این اتاق فعال مایشاء بوده و کمتر منافع آحادی از تجار و بازرگانان گیلانی را تامین کرده‌اند. نتیجه آنکه براساس آمارها، گیلان طی همه این سال‌ها نه با رشد صادرات آنچنانی مواجه بوده و نه واردات تعیین کننده ای را رکورد زد.

🔸️نه منحنی رشد چشمگیری داشته و نه اشتغال دلگرم کننده‌ای فراهم کرد. در نتیجه همیشه منافع و عواید همان سهم ناچیز صادرات و واردات در جهت تامین نیازهای اعضاء محدودی بود که همواره دور یک سفره نشسته‌اند و منافع استان محلی برای اعراب نداشت.


#وحیده_اسماعیلی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lhz


⏪ آدرس مرور در تمامی شبکه‌های اجتماعی:

📌@moroororg


🔸️نگاهی به عملکرد کتابخانه‌ی آیت‌االله طالقانی انزلی؛
وقتی کتابدار چراغ را روشن می‌کند


🔸️روشنای چراغ‌ دانایی و مهر در نخستین «کتابخانه‌ مدرسه» کشور رو به فزونی‌ست. #کتابخانه_عمومی «آیت‌الله طالقانی» #انزلی در جوار دبستان خیرساز زنده‌یاد «محمد موثق» بنا شده است. این کتابخانه و مدرسه به همت «رحیم موثق» و «سیمین موقر»، زوج نیکوکار #گیلانی ساخته شده است.

🔸️و اما در سایه‌سار سقف کتابخانه‌ی «آیت‌الله طالقانی» شوری شیرین موج می‌زند. و من این شور را به چشم دیدم. مدتی پیش از دوستی شنیدم که قرار است محفل گلستان خوانی، صبح روزهای پنج‌شنبه در این کتابخانه‌ی عمومی برگزار شود. بی‌درنگ برآن شدم که در این جمع حاضر شوم و خیلی زود از این حضور شمعی در دلم روشن شد و صبح‌های پنج‌شنبه‌ام با گلستان‌ و شاهنامه فروغ یافت.

🔸️بی‌تردید کتابخانه‌ها می‌توانند آشیانی امن برای جاری شدن کلمات، تابیدن مهر و پدیدار ساختن منظری نو به جهان باشند و این میسر نمی‌شود مگر با حضور کتابداران خردمند، دلسوز، مهربان و خوشرو که در جذب مخاطبان و همراهی در انتخاب و معرفی مناسب کتابها و ایجاد محیطی دلنشین و صمیمانه کوشا باشند. و اما امانت گرفتن کتاب و حضور کودک و پیر و جوان برای کتابخوانی و امانت گرفتن کتاب همه‌ی ماجرا نیست و نشست‌های ادبی و فرهنگی این کتابخانه از دیگر فعالیت‌های جذابی است که نگاه‌ها را به خود می‌خواند.

🔸️کتابداران عاشق
کتابخانه‌ها با خرد و شور کتابداران رونق می‌یابند. «مریم قائنی» یکی از کتابداران کتابخانه‌ی آیت‌الله طالقانی در گفت‌وگو با مرور اظهار کرد: دانش‌آموخته‌ی تاریخ در مقطع کارشناسی هستم و مدت ۱۲سال است که به شغل شریف کتابداری مشغول‌ام. کتابخانه‌ی آیت‌الله طالقانی در دو شیفت صبح وعصر فعالیت دارد که البته پنجشنبه‌ها تک شیفت است و تا ساعت سیزده و سی دقیقه به ارائه‌ی خدمات مشغولیم.


#مریم_ساحلی


 
⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lhe

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️تنها راه دسترسی روستای جیرگوابر لاهیجان تخریب شد؛
افزایش رانش  و لغزش زمین در گیلان



🔸️تنها مسیر و جاده دسترسی روستای محروم جیرگوابر لاهیجان تخریب شده و مسئولان نسبت به این اتفاق و خطری که جان مردم را تهدید می‌کند بی‌تفاوت هستند.

🔸️اخیرا ویدیوئی‌هایی از روستای جیرگوابر لاهیجان منتشر شده که نشان می‌دهد بخشی از جاده اصلی و مواصلاتی این روستا به دلایلی(رانش، لغزش یا فرونشست زمین) به صورت کامل نابود شده است و وضعیت آن هر روز وخیم‌تر می‌شود. تصاویر ویدیویی نشان می‌دهد یک طرف این جاده کاملا از میان رفته و تردد سواره و پیاده در آن خطرناک است.

🔸️این در حالیست که جاده‌های روستایی شهرستان لاهیجان به دلیل تغییرکاربری اراضی و افزایش ویلاسازی در کوهپایه‌ها مستعد لغزش هستند.

🔸️روستای جیرگوابر، از توابع بخش مرکزی شهرستان لاهیجان، دهستان آهندان است. این روستا در دل کوه واقع شده و این روزها نه فقط به خاطر جاذبه‌های گردشگری که دارد بلکه به خاطر مشکل بزرگی که جان مردم آن را تهدید می‌کند در شبکه‌های اجتماعی به سوژه مخاطبان تبدیل شده است.

🔸️شواهد نشان می‌دهد؛ مسئولان محلی و شهرستانی با وجود اطلاع از این موضوع، توجهی به این بحران ندارند. این در حالی است که روستای جیرگوابر لاهیجان فقط یک راه مواصلاتی دارد و مسیر مورد اشاره تنها راه عبور و مرور مردم این روستا محسوب می‌شود.

#لیلا_پورابراهیمی


⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lhq

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️در آستانه برگزاری همایش اقتصاد نفت؛ گام دوم
خطای «ملی شدن نفت» در ایران



🔸️مجاز دانستن «مصادره اموال خصوصی» و بی‌اعتنایی به «نهاد مالکیت»، یکسان پنداشتن «استقلال کشور» با «غرب‌ستیزی»، همسان مفروض داشتن «سرمایه‌گذار خارجی» با «بیگانه غارت‌گر»، ترویج تئوری منحط «خودکفایی» به جای مشارکت در زنجیره‌های جهانی تولید بر اساس «مزیت نسبی»، اشاعه «تصدی‌گری و بنگاه‌داری دولتی» و محدود کردن «آزادی اقتصادی»، تغییر «موازنه قدرت سیاسی» به زیان جامعه مدنی، نمونه‌هایی از این تفکرات مخرب است که در جریان ملی شدن نفت تبلور یافته‌اند.

🔸️چه راهکاری به جای ملی کردن نفت مطلوب بود؟

🔸️در واقع با وجود برخی افزون‌طلبی‌های هر دو شریک ایرانی و خارجی -به‌ویژه طرف خارجی- و عدم پیروی طرفین از الگوی برنده-برنده در مناسبات تجاری، امکان توافق درباره مسائل مورد اختلاف و همچنین تغییر و اصلاح مفاد قرارداد، تدوین الحاقیه‌های اصلاحی یا انعقاد یک قرارداد جدید همواره وجود داشت.

🔸️آن‌چنان‌که در عمل، یک‌بار این قرارداد در سال ۱۹۳۳ (۱۳۱۲) به کلی تغییر کرد و به دنبال آن، فرصت‌های متعدد دیگری برای تغییر و اصلاحات مجدد آن فراهم آمد و مذاکرات مکرری فی‌مابین طرفین انجام شد.

🔸️اما ضعف، ناکارآمدی، فساد، رقابت‌های سیاسی-حزبی، کوشش برای کسب قدرت و مطامع سیاسی پشت پرده، نقش‌آفرینی تروریسم سیاسی و نظایر آن درون جامعه ایرانی، فیصله دادن به اختلافات جزئی و کلی را در یک چارچوب حقوقی و اقتصادی دشوار می‌ساخت.

 🔸️خسارت‌های ملی شدن نفت چه بود؟

🔸️«ملی شدن» نفت در ایران یک مغالطه بیشتر نیست؛ چراکه پیش از وقوع این رویداد نیز، عواید حاصل از این منبع سرزمینی در اختیار دولت قرار می‌گرفت. بر خلاف روایت غالب درباره این واقعه، حداقل زیان‌های حاصل از این اقدام به شرح زیر هستند:

#دنیای_اقتصاد
#مرور_دیگران

⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lh8


⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️با برگزاری انتخابات میان دوره‌ای؛
سامان نظری رئیس #اتاق_بازرگانی #گیلان شد


🔸️انتخابات میان دوره‌ای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان، امروز با حضور هیأت نمایندگان اتاق برگزار شد که طی آن رئیس و هیأت رئیسه جدید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان برای ادامه دوره دهم معرفی شدند. پیش از این قاسم رضاییان ریاست اتاق بازرگانی گیلان را بر عهده داشت.

🔸️در این دوره از انتخابات، سامان نظری به عنوان رئیس اتاق بازرگانی گیلان معرفی شد. همچنین هادی تیزهوش تابان به عنوان نایب رئیس اول، فرهاد شفقتی به عنوان نایب رئیس دوم، علیرضا صنعتکار به عنوان خزانه‌دار و مهران فکری به عنوان منشی هیأت رئیسه برای ادامه دوره دهم انتخاب شدند.

 🔸️لازم به ذکر است؛ قاسم رضائیان، 19 اردیبهشت سال 1402 و در پی پایان 2 دهه ریاست تیزهوش تابان به عنوان رئیس اتاق بازرگانی گیلان انتخاب شده بود.

🔸️تعیین تکلیف مالکیت سرای اتاق بازرگانی گیلان در آستارا خان از جمله چالشهای رضاییان در دوره ریاست وی در اتاق بازرگانی گیلان بود.


 
⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lhk

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg


🔸️بزرگداشت پدر موسیقی محلی #گیلان در شب‌های بخارا؛
شب #احمد_عاشورپور برگزار شد


🔸️هشتصد و شانزدهمین شب از شب‌های بخارا، به‌ بحث و گفتگو پیرامون شخصیت و هنر زنده‌یاد احمد عاشورپور اختصاص داشت و مورد استقبال چشم‌گیر علاقه‌مندان قرار گرفت.

🔸️ این رویداد با استقبال پرشور علاقه‌مندان در تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. عنوان این شب «شب احمد عاشورپور» بود.

🔸️در این مراسم، محمد باقری، امین حسن‌پور، حسین حقانی، محمد رضایی‌راد، پیروز کاموری، فرهاد مهرانفر و علی دهباشی درباره شخصیت هنری و آثار احمد عاشورپور سخنرانی کردند.

🔸️احمد عاشورپور (۱۸ بهمن ۱۲۹۶ تا ۲۲ دی ۱۳۸۶) یکی از خوانندگان، آهنگسازان و ترانه‌سرایان برجسته ایرانی بود. بیشتر ترانه‌های او به زبان گیلکی و برخی به زبان فارسی بودند. او به عنوان پدر موسیقی محلی گیلان شناخته می‌شود و همچنین به دلیل اجرای آهنگ‌هایی به سبک پاپ، به او لقب پدر موسیقی پاپ ایران نیز داده‌اند.

 
⏪ ادامه‌ی مطلب را از طریق لینک زیر در سایت مرور مطالعه کنید.

https://mroor.org/lh2

⏪ آدرس مرور در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

📌@moroororg

20 last posts shown.