اندیشکده مطالعات یهود


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


💳 حمایت مالی (کارت به کارت/بانک ملی به‌نام کیوان عزتی):
👉 6037-9974-7556-6817
🌐 سایت:
👉 https://jscenter.ir/
🌐 فقط تبادل و دریافت نظرات (این اکانت پاسخ نمی‌دهد) :
👉 @jsadmin

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


✡️ مغضوبین ارض [٧٢]
💥 یاران گوساله [١٠]

🔹۶. موسی (ع) و خشم مسئولانه

1️⃣ و اکنون موسی (ع) می‌داند که قومش در مدّتی که او در میقات به‌سر برده، گرفتار #فتنه و آزمایشی سخت شده است و نیز می‌داند که سامری با استفاده از سادگی و #حس‌گرایی قوم، به اشباع خواسته‌های آنان پرداخته، با کنار زدن هارون (ع) و معبود قرار دادن گوساله، رسماً و علناً همهٔ دستاوردهای موسی (ع) را به سُخره گرفته است.

2️⃣ قطعاً با این اطلاع و آگاهی، غمی جانکاه در روح و روان موسی (ع) پدید آمده است. این خشم و اندوه زمانی نمایان شد که موسی (ع) در میان گوساله‌پرستان، شاهد تباهی قوم و #بت‌پرستی آنان است: «وَلَمَّا رَجَعَ مُوسَى إِلَى قَوْمِهِ غَضْبَانَ أَسِفًا». [اعراف : ١۵٠]

3️⃣ موسی (ع) به توبیخ و سرزنش قومش پرداخت و آنان را مردمانی عجول، ناشکیبا و جانشینانی بد معرفی کرد: «قالَ بِئْسَمَا خَلَفْتُمُونِی مِنْ بَعْدِی أَعَجِلْتُمْ أَمْرَ رَبِّکُمْ». [اعراف : ١۵٠]

4️⃣ الواح را که در بَر دارندهٔ آیات الهی است بر زمین انداخت و در منظر و مرآی مردم موی سر و صورت هارون را به دست گرفت و او را به سمت خود کشید: «وَ أَلْقَی الْأَلْوَاحَ وَ أَخَذَ بِرَأْسِ أَخِیهِ یَجُرُّهُ إِلَیْهِ». [اعراف : ١۵٠]

5️⃣ خشم موسی (ع) برخلاف خشم انفعالی، که ریشه در خصومت، کینه‌توزی، تنفّر، حسد و ضعف نفس دارد، برآمده از آگاهی، شناخت، لمس، حضور، مشاهده، احساس و نشأت گرفته از ایمان و غیرت دینی، و نشان‌دهندهٔ میزان تعهّد و شجاعت او است.

6️⃣ این‌چنین خشمی که از ویژگی‌های انبیاء و اولیاء الهی است، گرچه نزد عقلاء ممدوح و پسندیده است، اما از آن‌جا که خشم است، امکان اشتباه و «ترک اولی» در آن وجود دارد، مانند انداختن الواح و کشیدن موی سر و صورت هارون، و البته موسی (ع) می‌داند که جبرانِ آن، طلب استغفار و معذرت‌خواهی است: «قَالَ رَبِّ اغْفِرْ لِی وَ لِأَخِی وَ أَدْخِلْنَا فِی رَحْمَتِکَ وَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ». [اعراف : ١۵١]

7️⃣ و جای بسی شگفتی است که ما با اندیشمندانی در جوامع مسلمان مواجه‌ایم، که افتخار مطالعه و تحقیق بیش از سی سال را با خود یدک می‌کشند و در این مدّت محض رضای خدا یک‌بار هم عصبانی نشده‌اند!! هدفی جز میقات در مدرسه و دانشگاه، و مقصدی جز اَخذ اَلواح و مدارک و عنوانی پر طمطراق برای خود قائل نیستند، و نجات و رهایی مردم از #گوساله‌پرستی_نوین در قاموس اینان جایگاهی ندارد!!

8️⃣ در قرآنی که اینان می‌خوانند گویا آیهٔ بازگشت موسی (ع) از میقات وجود ندارد. و برای این‌که مرتکبِ ترک اولایی نشوند، حاضرند ترک واجب کنند!! از افکندن اَلواح به معنای عام آن که شامل مقام، موقعیت، دارایی، آبرو و... است اِبا دارند، و از درگیر شدن، سرزنش کردن و توبیخ نمودنِ گوساله‌پرستان امتناع می‌ورزند!

9️⃣ آیا اینان نمی‌دانند که اَلواح در دست موسی (ع) برای نجات مردم است و آیا «وَ أَلْقَی الْأَلْوَاحَ» نمی‌خواهد بفرماید اَلواح بدون مردم به چه کار می‌آید؟! آیا اینان مصداق‌های آشکاری از علمای بلا عمل، که تأثیر سخن و نفوذ کلام از آنان سلب شده، نمی‌باشند؟!

💥 إنَّ الْعَالِمَ‏ إِذَا لَمْ‏ یَعْمَلْ‏ بِعِلْمِهِ‏ زَلَّتْ مَوْعِظَتُهُ عَنِ الْقُلُوبِ کَمَا یَزِلُّ الْمَطَرُ عَنِ الصَّفَا. [الكافي، ج١، ص۴۴]

🔟 قطعاً شاهد ناماندگاری و لغزش دانه‌های باران بر کوه بوده‌اید، و حتماً به زیر دست و پا افتادن پندهای عالمان بلا عمل را در مردم تماشا کرده‌اید. هم‌چنان که باران بر کوه نمی‌ماند، موعظهٔ عالم بلا عمل در قلب‌ها جای نخواهد گرفت.

✍️ علی خلیل اسماعیل

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter




✡️ منجی و آخرالزمان در هالیوود
🌺 به‌مناسبت نیمهٔ شعبان

1️⃣ جریانِ سینمایِ آخرالزمانیِ هالیوود
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/14049
2️⃣ نقد فیلم منجی‌گرایانهٔ «تل‌ماسه»
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/15286
3️⃣ هابیت؛ بازگشت به سرزمین مقدس
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/20407
4️⃣ لیلیث و یأجوج‌ومأجوج در پیِ فتح عالَم
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/20004
5️⃣ حکومت شیطان در بازی تاج و تخت
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/20056
6️⃣ هری پاتر؛ منجیِ آخرالزمانِ کابالیستی
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/19833
7️⃣ سلوکِ شیطانیِ منجی در استرنجر تینگز
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/20889
8️⃣ منجیِ ماتریکس، حافظِ مردمِ برگزیده
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/21753
9️⃣ منجی‌گرایی در ارباب حلقه‌ها
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/22055

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter




📆 تقویم روزانه

🌺 امروز : جمعه
🌞 ٢۶ بهمن ۱۴٠٣ هجری‌شمسی
☪️ ١۵ شعبان ۱۴۴۶ هجری‌قمری
✝️ ١۴ فِوریه ۲۰٢۵ میلادی
🕎 ١۶ شِواط ۵۷۸۵ عبری

🌍 مناسبت‌های قمری

✍🌺 میلاد منجی عالَم، امام زمان، مهدی موعود (عج) 🌺

🗓 تذکّر ضروری: این تقویم، تنها به ذکر مناسبت‌های مرتبط با #یهود می‌پردازد.

💳 «اندیشکده» تنها با #کمک‌های_مردمی اداره می‌شود. برای این منظور، شمارهٔ کارتی در قسمت توضیحات کانال اعلام شده‌است.

💎 صفحات‌رسمی‌اندیشکدهٔ‌مطالعات‌یهود:
👉 https://zil.ink/jscenter

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter


Forward from: یهودمدیا
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
💎 بانو‌ ملیکا | روایت شه‌دخت بیزانس از اعماق تاریخ باستان

💥 صلیب‌ها فرو افتادند، ستون‌ها شکستند، و امپراتوری که روزی عظمتش را بی‌زوال می‌پنداشت، در برابر نیرویی فراتر از تصور به لرزه درآمد. در دل این آشفتگی، سرنوشتی در سکوت رقم خورد؛ سرنوشتی که قرن‌ها بعد، به حقیقتی انکارناپذیر بدل شد.

🌺 بانو نرجس خاتون، شاهدختی از تبار قیصر، در میان زلزله‌ای که همه‌چیز را ویران کرد، مسیری تازه یافت. راهی که او را از دربار روم به قلب تاریخ شیعه رساند. و این‌گونه، تقدیری که آسمان آن را نوشته بود، بر زمین جاری شد...

🎞 کیفیت خوب

🎬 یهود مدیا :
🇮🇷👉 @jew_media


✡️ مغضوبین ارض [٧١]
💥 یاران گوساله [٩]

🔹۵. فتنهٔ الهی و ضلالت سامری

1️⃣ #فتنه از سنّت‌های الهی است؛ امر نو و جدیدی نیست، پیش از زمان ما بوده بعد از زمان ما هم خواهد بود. از ویژگی‌های سنّت الهی، تغییرناپذیری آن است. به‌علاوه فتنه از شئون انسان است برخلاف حیوان. برای حیوان صعود و سقوط محلّی از اِعراب ندارد، برخلاف انسان که هر لحظه در سقوط و صعود است؛ «وَالْعَصْرِ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا». [عصر : ١-٣]

2️⃣ طلا چگونه گداخته می‌شود؟ همان‌گونه مردم گداخته می‌شوند. درجهٔ خلوص طلا بسته به درجهٔ گداخت آن است. مردم هم به همین طریق به خلوص می‌رسند: یُفْتَنُونَ‏ کَمَا یُفْتَنُ‏ الذَّهَبُ‏ ثُمَّ قَالَ یُخْلَصُونَ کَمَا یُخْلَصُ الذَّهَبُ. ‏[الكافی، ج١، ص٣٧٠]

3️⃣ اگر کسی توهّم دارد که لفظِ ایمان آوردم، برای ایمان آوردن کفایت می‌کند، توبیخ خدای حکیم را بخواند: «أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ؛ [عنکبوت : ٢] آیا مردم پنداشته‌اند که چون بگویند: ایمان آوردیم، رها شوند و دیگر آزمایش نشوند؟!»

4️⃣ زمانی که موسی (ع) با شتاب و عجله، و به‌خاطر تحصیل رضای حق، [طه : ٨۴] جلوتر از قومش به میقات رفت، این‌گونه می‌نماید که او هیچ نگرانی از قومش ندارد. تصوّر این‌که قوم تازه‌رهیدهٔ او به‌جای خدای یکتا سر بر آستان #گوساله بساید، هیچ جایگاهی در ذهن و اندیشهٔ موسی (ع) ندارد، و این‌که در پاسخِ خدای متعال می‌گوید: «هُمْ أُولَاءِ عَلَى أَثَرِي»، [طه : ٨۴] مطمئن است که قومش پا جای پای او می‌گذارند!

5️⃣ این‌جاست که خدای متعال خطاب به موسی (ع) می‌فرماید: «فَإِنَّا قَدْ فَتَنَّا قَوْمَكَ مِنْ بَعْدِكَ»، که ما بعد از آمدنت به میقات، قومت را آزمودیم. خداوند «فتنه» را به خود نسبت می‌دهد. «وَأَضَلَّهُمُ السَّامِرِيُّ»، [طه : ٨۵] اما قومت درست رفتار نکرد، انتخاب خوبی نداشت، سامری آنان را گمراه ساخت. خداوند ضلالت و گمراهیِ گوساله‌پرستان را به #سامری نسبت می‌دهد. نتیجه این‌که: ما آزمودیم؛ اما سامری آنان را به ضلالت کشاند.

5️⃣ «فتنه» اِختبار است و قدرت اختیار را به چالش می‌کشد، اما «اِضلال» گمراهی است، یکی از نتایجی است که از فتنه حاصل می‌شود. #ضلالت و نیز #هدایت، هر دو زائیدهٔ #انتخابِ مردم در شرایط فتنه است. تمام تلاش انبیاء از آدم تا خاتم علیهم‌السّلام، بر هدایت تعلّق گرفته است. برخلاف سامری که همهٔ هنر و تلاشش را در خدمت گمراهیِ مردم قرار داده است.

6️⃣ این مردمند که انتخاب می‌کنند، اما سامری با فریب، تزیین، خدعه، دروغ و تحریف، زمینهٔ گمراهی و انتخاب نادرست را برای مردم فراهم آورده است. لذا می‌فرماید: ما آزمودیم، و سامری آنان را گمراه ساخت.

7️⃣ بنابراین از فتنه گریزی نیست، نمی‌توان زمانی را تصوّر کرد که خالی از فتنه باشد. و این مسئولیت علمای صالح و اولیای فکری و فرهنگی را در همهٔ جوامع و در همهٔ اعصار، صدچندان می‌کند.

✍️ علی خلیل اسماعیل

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter




🕎 با مطالعهٔ دو یادداشت زیر می‌توانید کامل‌ترین اطلاعات را دربارهٔ جشن #ایلانوت یهودیان به‌دست آورید:

1️⃣ ماه شواط در تقویم عبری و میراث یهود
👉 https://jscenter.ir/hebrew-calendar/18811
2️⃣ ایلانوت ؛ ۱۵ شواط و جشن درختان
👉 https://jscenter.ir/hebrew-calendar/13216

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter


🌳 علاقهٔ کابالیست‌ها به ایلانوت

1️⃣ در قدیم رسم این بود که #یهودیان در روز #ایلانوت برای کودکان خود درخت بکارند. درخت‌ها با کودکان رشد می‌کردند و موقعی که فرزندان به سن ازدواج می‌رسیدند شاخه‌های درخت‌ها را برای زینت دادن حجلهٔ عروسی می‌بریدند.

2️⃣ در #تلمود پانزدهمین روز از ماه عبری شواط، آغاز سال درختان و روز سرنوشت آنان نام گرفته است و این روز، مناسب‌ترین تاریخ برای آغاز #درختکاری تشخیص داده شده است.

3️⃣ همچنین از دوران گذشته #علمای_یهود (خصوصاً #کابالیست‌ها) با در نظر گرفتن این‌که بعضی از ارواح بر درختان #حلول می‌کنند، توصیه کرده‌اند:
👈 بازماندگان متوفی، مراسم ویژهٔ ایلانوت را در کنار درختی میوه‌دار انجام دهند!

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter




🌳 ایلانوت؛ جشن نوروز درختان و روز درختکاری

1️⃣ #ایلانوت تقدیس و بزرگداشت درختان و گیاهان و آفرینندهٔ آنها در #دین_یهود است. این روز در #اعتقادات_یهود اول سال درختان محسوب می‌شود و مبنای زمانی محاسبهٔ برخی از قوانین شرعی مربوط به استفاده از محصولات کشاورزی و میوه‌های درختان تازه کاشته‌شده می‌باشد.

2️⃣ #یهودیان همه‌ساله در پانزدهمین روز از ماه شواط، میوه‌های مختلف را با خواندن دعاهای مخصوص می‌خورند و خداوند را سپاس می‌گذارند. از میوه‌هایی که در شب ایلانوت خورده می‌شود: زیتون، خرما، انگور (کشمش)، انار، انجیر، جو و گندم که دارای اهمیت خاصی هستند، در رأس قرار دارند.

3️⃣ فلسفهٔ کلی مراسم ایلانوت، برکت دادن محصولات درختی و زمینی است و با گفتن #براخا (دعا) همگی خواستار آن می‌شوند که درختان در سال آینده، هرچه بیشتر پُرثمر گردند.

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter




🌳 ایلانوت؛ ١۵ شواط و جشن درختان

🕎 اعیاد آغاز سال را در #دین_یهود می‌توان به سه دسته تقسیم کرد:

1️⃣ ابتدای ماه نیسان، ماهی که #عید_پسح (فطیر) در آن واقع می‌شود.

2️⃣ #روش_هشانا (آغاز سال نو عبری و آفرینش حضرت آدم).

3️⃣ #ایلانوت (Ilanot – Tu BiShvat) که آغاز سال نو برای درختان محسوب می‌شود.

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter




📆 تقویم روزانه

🌺 امروز : پنج‌شنبه
🌞 ٢۵ بهمن ۱۴٠٣ هجری‌شمسی
☪️ ١۴ شعبان ۱۴۴۶ هجری‌قمری
✝️ ١٣ فِوریه ۲۰٢۵ میلادی
🕎 ١۵ شِواط ۵۷۸۵ عبری

🌍 مناسبت‌های شمسی

✍ صدور حکم تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر ارتداد #سلمان_رشدی نویسندهٔ کتاب موهن #آیات_شیطانی (١٣۶٧ش)

📚 بیشتر بدانیم:
📖 سلمان رشدی و توطئهٔ آیات شیطانی
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/israiliyyat/19000

🌍 مناسبت‌های عبری

✍️ جشن #ایلانوت (جشن نوروز درختان و روز درختکاری در یهودیت)

🗓 تذکّر ضروری: این تقویم، تنها به ذکر مناسبت‌های مرتبط با #یهود می‌پردازد.

💳 «اندیشکده» تنها با #کمک‌های_مردمی اداره می‌شود. برای این منظور، شمارهٔ کارتی در قسمت توضیحات کانال اعلام شده‌است.

💎 صفحات‌رسمی‌اندیشکدهٔ‌مطالعات‌یهود:
👉 https://zil.ink/jscenter

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter


.
🎬 کیفیتِ پایین‌ترِ این کلیپ را در کانال هالیوودیسم ببینید:
🇮🇷👉 @hollywoodism


Forward from: هالیوودیسم
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✡️ اَبَرقهرمانان و فلسفه!
🎥 قسمت سوم
🎞 کیفیت بالا

💥 مباحث این قسمت:

🔹 فلسفهٔ اخلاقِ ابرقهرمانان
🔸 اخلاقِ سوپرهیروها؛ اخلاقِ کانتی
🔹 غیبتِ خدا در اخلاقیّاتِ ابرقهرمانی
🔸 حیاتِ لیبرال‌دموکراسیِ آمریکا با تهدید
🔹 خَلقِ تهدید برای تبدیلِ تهدید به فرصت

🎬 هالیوودیسم :
🇮🇷👉 @hollywoodism_ir


✡️ مغضوبین ارض [٧٠]
💥 یاران گوساله [٨]

🔹۴. عدم تفکّر و ریشهٔ توبیخ

1️⃣ خدای متعال از همهٔ آحاد بشر از اولین تا آخرین توقّعِ تفکّر، تعقّل و اندیشه دارد. توبیخ و سرزنش قرآن عزیز نسبت به آنانی که گوسالهٔ مصنوعِ دستِ سامری، که گرفتار جسمیّت و محدود به زمان و مکان است را به‌عنوان خدای خود و خدای موسی به خدایی پذیرفته‌اند، به‌خاطر #عدم_تفکر است:
🕋 «أَلَمْ يَرَوْا أَنَّهُ لَا يُكَلِّمُهُمْ وَلَا يَهْدِيهِمْ سَبِيلاً». [اعراف : ١۴٨]
🔸 پرستشِ خدایی که لال است و قدرت هدایت بندگانش را ندارد، چیزی بیش از عدم تفکّر و تعقّل است.

2️⃣ استضعاف هارون (ع)، زندگی در محیط بت‌پرستان، تحمّل فشار و رنج طاقت‌فرسا، قتل پسران و بهره‌جویی از زنان، دلهرهٔ کوچ جمعی، عبور معجزه‌آسا از دریا، و اکنون رهایی از فشار فرعون، بحران هویّت‌طلبی، فقدان برنامهٔ کامل و شامل، عدم حضور و تأخیر ده روزهٔ موسی (ع)، به تنگ آمدن و ناشکیباییِ بنی‌اسرائیل، به‌همراه مدیریت فکری و فرهنگیِ سامری، هیچ‌کدام مانع از توبیخِ آحادِ #گوساله‌پرستان نمی‌شود.

🕋 «آیا نمی‏‌بینند که آن گوساله با آن‌ها سخن نمی‏‌گوید و ایشان را به هیچ راهی هدایت نمی‏‌کند؟!»

3️⃣ تکلّم و هدایت از بدیهی‌ترین صفاتی است که هر خدایی باید داشته باشد و از آن‌جا که بنی‌اسرائیل این بدیهی‌ترین و روشن‌ترین صفات را نادیده گرفتند: «اتَّخَذُوهُ وَكَانُوا ظَالِمِينَ؛ [اعراف : ١۴٨] آن [گوساله] را به خدایی گرفتند و بر خود ستم کردند.»

4️⃣ اولین و مهم‌ترین مجازات کسانی که در دایرهٔ ستمگران نام خود را به ثبت رسانده‌اند، سلب مقام امامت و مدیریّتِ جامعهٔ جهانی است. [بقره : ١٢۴] و ستمگران #یهودی از دیر زمان تا امروز و تا آیندهٔ نامعلوم برای این‌که بتوانند مدیریت و پادشاهی جامعهٔ جهانی را برای خود حفظ کنند، جدّی‌تر از سامریِ زمان موسی (ع) آیهٔ ٩۶ سورهٔ طه [به قدر مُشتى از ردّ پاى فرستادهٔ (خدا، جبرئيل‌) برداشتم و آن را در پيكر (گوساله‌) انداختم...] را به اجراء درآورده‌اند.

5️⃣ اصلی در #مهندسی_فکری_و_فرهنگی سامریِ دیروز و سامری‌های امروزی وجود دارد که می‌گوید برای رسیدن به مقصود و کنترل جمع و مدیریت جامعه، باورهای غیرمستند مردم را جامهٔ عمل بپوشان.

6️⃣ گاهی همانند و هم‌رنگ آنان شو. از زبان، ادبیات، دین، ایمان، اعتقاد و شعائر مذهبی آنان بردار و در کالبد گوساله‌های رنگارنگ، متنوّع و پیچیده که توانایی وسوسهٔ هر قوم و قبیله‌ای و هر نوع سلیقه‌ای را دارد، بریز، و با حربهٔ تَسویل و تَزیین، #برده‌گیری در میان تودهٔ مردم به‌ویژه نخبگان و جوانان را سهل و آسان بساز.

7️⃣ علاوه بر این، ستمگران یهودی به‌همراه #یهودی‌زدگان از سائر اقوام، با به خدمت گرفتنِ #رسانه‌های_نوپدید، گوساله‌هایی که هم تکلّم دارند و هم هدایت‌گرند را به نقطه نقطهٔ شهر و دیار ما روانه کرده‌اند. از ویژگی‌های این گوساله‌ها علاوه بر قدرت اِقناع نخبگان، با دست‌گذاردن بر عصب حسّاس ذهن آدمیان، یا توان تفکّر صحیح را از کار انداخته و یا سمت و سوی قوّهٔ تفکّر را #یهودیزه کرده‌اند.

8️⃣ و ما به توصیهٔ قرآن حکیم که فرمود: «فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ؛ [اعراف : ١٧۶] قصه را بگو، شاید به اندیشه فرو روند»، متعرّض قصّهٔ #گوساله‌پرستی قوم موسی (ع) شدیم. امید داریم که خداوند توانا نوشتهٔ ما را سبب بیداری قوّهٔ تفکّر و اندیشه در آنانی که باید بیش از دیگران بیاندیشند، و نیز باعث یافتن جهت صحیح در آنانی که سمت و سویِ تفکّرشان در خدمت اهداف #یهودیت_جهانی است، شود.

✍️ علی خلیل اسماعیل

✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter



20 last posts shown.