اكونوميست فارسی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Economics


🔹فضایی برای دیدگاه‌ها و تحلیل‌های اقتصادی بدون رویکرد سیاسی و حزبی
🔹محتوای کاربردی در زمینه های اقتصاد، بازرگانی و مدیریت
https://www.instagram.com/economistfarsi
تبلیغات:
@economist2021

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Economics
Statistics
Posts filter


Forward from: دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف
🎓 دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف

«رهبران موفق به‌جای تمرکز بر مشکلات، بر فرصت‌ها تمرکز می‌کنند.»
John C. Maxwell

با افتخار اعلام می‌کند پیش‌ثبت‌نام دوره آتی Executive Master of Business Administration (EMBA) آغاز شده است!

دوره EMBA با هدف ارتقای توانمندی‌های مدیریتی و رهبری، ارائه بینش عمیق و کاربردی در حوزه مدیریت و ایجاد بستری برای توسعه شبکه‌های حرفه‌ای طراحی شده است.

📌 ویژه مدیران ارشد، رهبران سازمانی و کارآفرینان

دوره در ۲۴۰ ساعت به مدت یکسال با همکاری اساتید برتر، برگزار خواهد شد و شامل ۱۰ درس خواهد بود.

▪️ پنج درس اصلی
۱. مدیریت مالی (Financial Management)
۲. استراتژی (Strategy)
۳. اقتصاد برای مدیران (Economics for Managers)
۴. بازاریابی (Marketing)
۵. رفتار سازمانی (Organizational Behavior)


🔗 اطلاعات بیشتر و پیش‌ثبت‌نام:

📞 فرم تماس و درخواست مشاوره

درصورت نیاز به ارتباط با کارشناسان مجموعه لطفا با شماره زیر تماس برقرار فرمایید.
02182804071

📱 Sharif_Executive_Education


#تبلیغات


🔵قابل توجه مسئولان و سیاست‌گذاران!

مصرف اقلامی مثل

برنج
‏نان
‏گوشت
‏شیر
‏ماست
‏چای
‏روغن

‏در ۱۰ سال اخیر میزان توسط خانوار ایرانی کم شده و در همین دوره، مصرف سیگار⁩ ۲۲٪ بیشتر شده است.


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


💠چرا نسل زد علاقه به فعالیت‌های سنتی ندارد؟

✍محسن جلال پور

نسل زد به سه دلیل آمادگی لازم را برای کار در بخش‌های قدیمی اقتصاد ایران ندارد:

🔹 دلیل اول به رقابت ناسالمی برمی‌گردد که در اقتصاد کشور وجود دارد. درآمدهای هنگفتی که عمدتاً آقازاده‌ها و آقازاده آقازاده‌ها در طول سال‌های اخیر برای خود دست‌وپا کردند باعث می‌شود فضای سالمی برای رقابت وجود نداشته باشد. تقریباً همه مزیت‌های اقتصاد ایران در اختیار گروه‌های خاص و به‌طور مشخص در اختیار آقازادگان است. جریان ناسالمی که در اقتصاد ایران شکل گرفته، باعث شده که بی‌انگیزگی جدی میان جوانان به وجود بیاید. این بی‌انگیزگی هم شامل تحصیل‌کرده‌های جوان می‌شود که عمدتاً به خاطر مسائل سیاسی و اجتماعی، راه مهاجرت را در پیش گرفته‌اند و هم باعث سرخوردگی نیروی کار جوان می‌شود. نیروی جوان کشور نابرابری را با همه وجود خود احساس می‌کند و در عین حال با خودش می‌گوید که اگر همه عمرش را هم کار کند، نمی‌تواند به اندازه یک ماه منتفعان بد کار کردن اقتصاد ایران درآمد داشته باشد. فرض کنید جوانی که با اتوبوس در حال رفتن به محل کار خود است، پشت چراغ قرمز، جوانی را پشت فرمان ماشین لوکس می‌بیند و اولین چیزی که به ذهنش می‌رسد این است که وارد یک بازی ناعادلانه شده است. با خودش می‌گوید من اگر 30 سال کار کنم، نمی‌توانم از مسیر درست، به چنین درآمدی برسم و در نتیجه یا دست از کار می‌کشد یا کسب درآمد از مسیر نادرست را برمی‌گزیند. این یک واقعیت است که وقتی ما جوان بودیم، منابع برای شروع کار جدید کم بود اما فضای سالم‌تری وجود داشت و در نتیجه یک جوان می‌توانست با چند سال کار کردن در مسیر پیشرفت قرار گیرد اما در حال حاضر فضای کار کردن به قدری ناسالم شده که جوانان امید خود را از دست می‌دهند. اگر نسل‌های قبل با پدیده آقازادگی مواجه بودند، نسل جوان امروز با آقازاده‌های نسل زد مواجه است که تعدادشان هم کم نیست. مشخصاً این شرایط، بی‌انگیزگی جدی به وجود می‌آورد.

این نارضایتی تنها در مورد نسل زی هم نیست؛ بلکه حتی ما که سه یا چهار نسل با آنان فاصله داریم هم با آن درگیریم. بی‌انگیزگی برای امثال من هم زمانی پیش می‌آید که می‌بینم 60 سال فعالیت خانوادگی پدر با 40 سال فعالیت خانوادگی خودم که روی هم می‌شود 100 سال؛ با یورش آقازاده‌ای به محاق می‌رود. یکی می‌آید و یک‌شبه از همه این سابقه و تلاش سبقت می‌گیرد. علتش هم فقط رانت‌ها، درآمدهای بی‌بنیان و پول‌های حاصل از بده‌بستان‌های رانتی است. ضمن اینکه ما مسیری را آغاز کردیم و امروز مجبور هستیم در امتداد آن حرکت کنیم؛ ولی آنها بعد از مدتی دیگر نیازی به پیشرفت نمی‌بینند.

🔹 دلیل دوم؛ مقایسه درآمد در برابر هزینه‌هاست. به نظر من یکی از بزرگ‌ترین ناترازی‌ها در سطح افراد و خانوارها، ناترازی درآمد و هزینه است؛ یعنی امروز درآمد کارمند دولت و کارگر صنعتی به هیچ عنوان با هزینه‌هایشان مطابقت ندارد. طرف حساب می‌کند که اگر یک ماه در شهرستان‌ها کار کند 15 تا 20 میلیون تومان و در تهران 30 تا 35 میلیون تومان حداکثر درآمد دارد (آن هم اگر در بالاترین جایگاه کاری و بهترین شرایط کار کند)، باز هم درآمدش با خرج زندگی‌اش جور درنمی‌آید، یعنی دخل‌وخرج نمی‌خواند. جوان نسل جدید وقتی می‌بیند کار کردن و نکردنش در زندگی‌اش چندان تاثیری ندارد نسبت به آینده ناامید می‌شود.

🔹 دلیل سوم که به نظر من از دو دلیل اولی هم مهم‌تر است به مقایسه «خود» در برابر یک جوان خارجی بازمی‌گردد. جوان نسل زد از طریق اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به راحتی می‌تواند خود را با جوانان کشورهای دیگر مقایسه کند. امروز اینترنت همه را به هم وصل کرده است. در قدیم این‌طور نبود و نهایت شما از شهر و روستای خودت خبر داشتی. یادم هست زمانی که بچه بودیم، روزنامه، هفتگی به شهرمان می‌آمد و هفته‌نامه‌ها به صورت ماهانه دستمان می‌رسید. بزرگ‌ترهای ما هفته‌ای یک‌بار می‌رفتند پای ماشین‌های بین‌راهی می‌ایستادند تا مجله اطلاعات هفتگی یا مجله جوانان را بخرند اما امروز خبرها لحظه‌ای منتقل می‌شود. بنابراین جوان نسل زد، وقتی خودش را با همسن‌و‌سال خود در یک کشور دیگر مثل ترکیه و امارات یا کشورهای اروپایی و آمریکایی مقایسه می‌کند، می‌بیند خیلی با رفاه او فاصله دارد. بنابراین دلیلی نمی‌بیند برای کار در سطح عادی تلاشی کند. نهایتاً سعی می‌کند شرایط را به سمتی ببرد که حداقل اگر جایی کار می‌کند، درآمدش با شرایط زندگی، رفاه و آزادی عملش مطابقت داشته باشد.»/ تجارت فردا


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

3.5k 0 95 10 59

Forward from: BINVEST || بینوِست
❓بیت کوین و ارزهای دیجیتال در دوره ترامپ رشد میکنند ؟!
❓در چند سال آینده چه رمزارزهایی برای سرمایه گذاری خوب هستند ؟

روی دکمه زیر کلیک کنید تا تحلیل کارشناسان بینوست از آینده بازار را مشاهده کنید : 👇👇


#تبلیغات


The_Economist_-_18-24_January_2025.pdf
38.9Mb
🔵📰 هفته‌نامه اکونومیست

18 ژانویه 2024

#هفته‌نامه_اکونومیست

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

3k 0 30 2 12

🔵الجزیره: ترامپ در نخستین روز دولت خود ۹ فرمان اجرایی صادر خواهد کرد

🔹الجزیره در مطلبی با اشاره به آغاز قریب‌الوقوع دولت جدید «دونالد ترامپ»، به ۹ فرمانی پرداخته که براساس وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، قرار است در روز نخست دولت دوم وی اجرایی شوند. برخی از مهمترین وعده‌هایی که قرار است در نخستین روز از دولت جدید ترامپ عملی شوند:

🔹۱. اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی
🔹۲. ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا
🔹۳. محدود کردن تابعیت
🔹۴. پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
🔹۵. افزایش تعرفه‌ها
🔹۶. عفو متهمان شورش ۶ ژانویه
🔹۷. مقررات زدایی از صنعت
🔹۸. اقدام علیه ایدئولوژی هویتی
🔹۹. استعفا برای خروج از افغانستان/ایرنا


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

4.4k 0 78 20 38

Comparative g8 Report.pdf
1.2Mb
🔵شاخص های اقتصادی کشورهای G8

✍️مسعود جمالی

🔹این گزارش تجزیه و تحلیل معیارهای اجتماعی-اقتصادی و حاکمیتی اقتصادهای G8 می پردازد و شاخص های اقتصادی مهم را روشن می کند. کشورهای G8 از جمله کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده نقش مهمی در اقتصاد جهانی دارند. تأثیر جمعی آنها در تجارت جهانی، سرمایه گذاری و پیشرفت های فناوری احساس می شود.

🔹این گزارش از طریق بررسی موقعیت اقتصادی آنها، بینش های ارزشمندی را در مورد روندهای آتی بر اساس شاخص محوری ارائه می دهد.

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵مرگ سالانه ۳۰ هزار ایرانی براثر آلودگی هوا

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت:

🔹آلودگی هوا دومین علت مرگ در جهان و مهم‌ترین تهدید محیط زیستی برای سلامت انسان است.

🔹آلودگی هوا منجر به بیش از ۸.۱ میلیون مرگ زودرس در جهان می‌شود و از هر ۸ مرگ، یک مرگ منتسب به آلودگی هوا است.

🔹طبق بررسی وزارت بهداشت در ۵۷ شهر کشور طی سال گذشته، ۳۰ هزار و ۶۹۲ مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور ثبت شده است.



@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵جمعیت زیرخط «فقر» سفر

🔹 بانک مرکزی در گزارشی میزان هزینه‌کرد خانوارها در سال ۱۴۰۲ را برررسی کرد.

🔹این گزارش نشان می‌دهد که هر خانوار ایرانی به شکل میانگین برای دو گزینه تفریح و سرگرمی ۱۲.۵ میلیون تومان هزینه می کند.

🔹اگر این رقم را کنار بررسی دنیای اقتصاد درباره هزینه ۱۶ میلیونی یک سفر متعارف به یکی از استان های جنوبی یا سایر استان های شمالی،‌ شیراز، اصفهان و ... با سه شب اقامت بگذاریم ملاحظه می کنیم با احتساب تورم سالانه دو عدد با هم برابری می کنند.

🔹با این محاسبات بایستی خط فقر سفر در سال ۱۴۰۳ را عددی معادل ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان در نظر گرفت. چنانچه این اعداد  را کنار نظرسنجی «دنیای اقتصاد» که در روزهای اخیر انجام شده بگذاریم آنگاه وضعیت بازار سفر در ایران بهتر مشخص می‌‌‌شود.

🔹اگر فرض بگیریم این نظرسنجی که حدود ۱۴۰۰ نفر در آن شرکت کرده‌اند بازنمایی وضعیت سفر در ایران باشد، آن‌گاه می‌توان نتیجه گرفت بر اساس آمارهای به دست آمده تنها حدود یک چهارم خانوارها، بالای /خط فقر سفر قرار دارند./دنیای اقتصاد


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵مسکن مهر، فاجعه اجتماعی و اقتصادی برای کشور رقم زد(۲)

فرشاد مومنی:

🔹آمار‌های برش استانی، واقعا تکان‌دهنده است. می‌گوید در استان‌های البرز و قم، صد درصد مستاجرین، به دلیل درآمد نامکفی دچار فقر هستند. آمار‌ها بسیار تکان‌دهنده و قابل اعتنا هستند و نکته کلیدی آن، این است که می‌گوید تمهیداتی اندیشیده شده، اما هیچ کدام حل‌کننده بحران نبوده و دایما بحران در حال حاد شدن است.

🔹این همه هزینه برای مسکن مهر شد، اما فاجعه‌سازی‌های اقتصادی و اجتماعی برای کشور رقم زد و بخش اعظم این تمهید هم به جای فقرا، در خدمت مطامع سرمایه‌سالارانه قرار گرفت. اصل نیت خوب بود، آنها می‌خواستند سهم زمین را در قیمت مسکن کاهش دهند، اما همان دولتی که این کار را کرده بود، همزمان با این طرح، جهش بی‌سابقه در قیمت حامل‌های انرژی ایجاد کرد، در نتیجه فقرا دیده بودند اگر بخواهند از چند 10 کیلومتری بیرون شهر‌ها به محل کارشان برسند، هزینه‌هایش از اینکه در تهران یا شهر‌های بزرگ اجاره بپردازند، بیشتر می‌شود. بی‌برنامگی و غیرعادی بودن این طرح‌ها را می‌توان از چند جنبه توضیح داد.
حاشیه‌نشینان شهری، در آستانه رکورد 25 میلیون نفریداده‌های رسمی وزارت مسکن می‌گوید حاشیه‌نشینان شهری، در آستانه رسیدن به رکورد 25 میلیون نفری قرار گرفته‌اند. ببینید در این جامعه با حدود 85 میلیون نفر، 25 میلیون نفر حاشیه‌نشین باشند، چه معنایی می‌دهد. فقط در یک نمونه، رییس سازمان زندان‌ها گفته است 75 درصد زندانیان ایران، حاشیه‌نشین شهر‌ها بوده‌اند. ما چه بساطی با این شیوه اداره کشور برای خودمان فراهم می‌کنیم!

قیمت مسکن رشد 1731 درصدی داشته

🔹گزارش‌های رسمی می‌گویند از اسفند 1396 تا مرداد 1403، قیمت مسکن رشد هزار و 731 درصدی داشته است. ابعاد سوداگری و تنبیه فقرا و متوسطان این است، اما راه‌حلی که عزیزان انتخاب کرده‌اند، این است که ارایه آمار تحولات قیمت مسکن را از مرداد ماه متوقف کردند. صمیمانه و خاضعانه از سران قوا و رییس‌جمهور محترم می‌خواهم قبل از اینکه این موضوع به یک فاجعه اقتصادی - اجتماعی تبدیل شود، مساله را در کانون اصلی خود در دستور کار قرار دهند و حل و فصل کنند.

🔹فقر مسکن در حال تبدیل شدن به یک تهدید امنیت ملی استچالش اصلی بازار مسکن، در ایران، تبدیل شدن زمین و مسکن به ابزار اصلی سوداگری است. تا زمانی که کنترل انگیزه‌های سوداگری در بازار اتفاق نیفتد، این بازار روی آرامش نخواهد دید و مردم هم نمی‌توانند زندگی باکیفیتی را انتظار داشته باشند. نکته دوم این است که تاکنون بحث ما این بود که انتخاب عرضه مسکن بیشتر، بدون مهار انگیزه‌های سوداگرانه، اتلاف‌های سنگین منابع انسانی و مادی را به همراه دارد. اکنون این گزارش وزارت کار می‌گوید فقر مسکن در حال تبدیل شدن به یک تهدید امنیت ملی می‌شود؛ بنابراین باید از این زاویه هم مساله را مورد بازنگری بنیادی قرار دهیم. از آنجا که بخش بزرگی از ذی‌نفعان در عرصه قاعده‌گذاری در وزارت مسکن هستند، بدون یک اراده سطح بالا برای اصلاح بنیادی مسائل بخش مسکن، شرایط کنونی در صورتی که استمرار پیدا کند، مرتبا فقر و نابرابری را افزایش می‌دهد و برای حکومت مشروعیت‌سوزی می‌کند. امیدوارم عزیزان این هدایا را جدی بگیرند./جماران


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵 250 میلیارد دلار ارزش خانه‌های خالی است(۱)

فرشاد مومنی:

🔹رییس موسسه مطالعات دین و اقتصاد و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در نشست موسسه مطالعات دین و اقتصاد با موضوع «فقر مسکن و اقتصاد سیاسی به حاشیه راندن آن» با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در ساختمان باید از حد و حدودی برخوردار باشد از تبدیل شدن «فقر مسکن» به یک «تهدید امنیت ملی» خبر داد.

🔹سرمایه‌گذاری مسکن باید حدودی داشته باشدسرمایه‌گذاری در ساختمان باید از حد و حدودی برخوردار باشد و نباید از سرمایه‌گذاری در تولید فناورانه، چه در صنعت و چه در کشاورزی سبقت بگیرد، در غیر این صورت آن کشور، در حالی که رشد اقتصادی بسیار بالا را هم تجربه می‌کند، دچار بحران‌ها و ناپایداری‌ها و تزلزل‌های بسیار عظیم شود.

🔹اگر سرمایه‌گذاری در ساختمان، از حدودی فراتر رود، اقتصاد توسعه نیافته با انبوهی از ناموزونی‌ها و از ریخت‌افتادگی‌ها و بحران‌ها روبه‌رو خواهد شد. از دیدگاه تحلیل‌های سطح توسعه، افزایش غیرعادی سرمایه‌گذاری در ساختمان، به اعتبار محدودیت منابع در اقتصاد‌های در حال توسعه، به معنای کاهش معنی‌دار بنیه تولیدی جامعه خواهد بود و هنگامی که با کاهش تولید مایحتاج زندگی عامه مردم همراه شود، نیروی محرکه فقر، ناپایداری و تورم‌های بالا و نابسامانی‌های پس از آن خواهد بود.

🔹سالی یک میلیون مسکن در خدمت مطامع سوداگران می‌گذاریمدر 11ساله 1385 تا 1395، حدود 11 میلیون خانه در ایران ساخته شده است. اگر قرار بود سالی یک میلیون مسکن در ایران گرهی را باز کند، ما که این سیاست را تجربه کردیم. در گزارش مرکز پژوهش‌ها آمده است از اسفند 1396 تا اسفند 1400 در حالی که در 11ساله قبلی، 11 میلیون مسکن هم ساخته شده، میانگین قیمت مسکن در تهران، رشد بیش از 600 درصدی را تجربه کرده است.

🔹یعنی بخش اعظم این مسکن‌هایی که ساخته می‌شود، به خدمت مطامع سوداگران در می‌آید و ابزار شلاق زدن بر تن رنجور فقرا و متوسط‌های ایران می‌شود. این مساله بسیار عجیبی است. این گزارش می‌گوید در حالی که در 11 سال، 11 میلیون عرضه مسکن داشتیم، در حالی که میانگین جهانی سهم مسکن در سبد هزینه خانوار‌ها حدود 25درصد است، در تهران، به حدود 50 درصد رسیده و اکنون گزارش‌های جدید می‌گوید این رقم به حدود 60 درصد رسیده است.
کل نظام حیات جمعی ما را به اسم بازارگرایی، مورد حمله قرار دادند. با وجود ساخت 11 میلیون مسکن در این دوره 11 ساله، فقط 2.5 میلیون نفر به تعداد مالکان مسکن کشور افزوده شده و 8.5 میلیون مسکن در مطامع سوداگری گرفتار شده، در همین دوره، 3 میلیون و 260 هزار نفر هم به تعداد مستاجران کشور اضافه شده است. وجوه تناقض‌آلود و پرشمار این قضیه را نگاه کنید!
در همه برنامه منافع سوداگران مسکن دیده شده استدر گزارش مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست‌جمهوری آمده که پس از جنگ، به واسطه اینکه میدان را در بخش مسکن برای تاخت و تاز سوداگران رها کردیم، نتیجه این شده که در حالی که سهم مستاجران و خانوار‌های ساکن در خانه‌های استیجاری تا سال‌های پایانی جنگ، حدود 10 تا 12 درصد بوده، این سهم از 1395 از 35 درصد عبور کرده و در فاصله 1395 تاکنون نیز به مراتب به این نسبت اضافه شده است؛ بنابراین در مسیر توجیه منافع سوداگران در بازار‌های سودازده مسکن در ایران، متاسفانه علایمی مشاهده می‌شود که نظام آمار و اطلاعات کشور را هم به گونه‌ای تعریف کردند که همان ترغیب به عرضه مسکن را به جای کوتاه کردن دست سوداگران در پی داشته باشد.

🔹250 میلیارد دلار، ارزش خانه‌های خالی استدر گزارش وزارت مسکن در سال 1393 آمده است در دوره بعد از جنگ، ارزش خانه‌ها و ساختمان‌های خالی ما به قیمت آن روز معادل 250 میلیارد دلار است. در زمان انتشار این گزارش، ارزش کل بازار بورس ایران، کمتر از 250 میلیارد دلار بود!
تعداد خانوار‌های مستاجر درگیر فقر، 48 درصد رشد کردهاوایل دی ماه 1403 وزارت کار، گزارش بسیار شرافتمندانه‌ای را درباره فقر مسکن در کشور منتشر کرده است، در این گزارش آمده که در حد فاصل 1395 تا 1401، تعداد خانوار‌های مستاجر درگیر فقر در کشور، 48 درصد رشد کرده است. در سال 1401، بیش از یک میلیون خانواده مستاجر درگیر فقر در مناطق شهری بودند که درآمدی کمتر از خط فقر داشتند. یعنی هزینه‌های کمرشکن اجاره، آنها را به زیر خط فقر انداخته است. می‌گوید با توجه به اینکه تنها 8 درصد از خانوار‌های مستاجر درگیر فقر در روستا‌ها سکونت دارند، فقر مستاجران را بیشتر می‌توان پدیده‌ای شهری دانست.

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵قدرت پاسپورت

بر اساس تعداد کشورهایی که بدون ویزا می توانند سفر کنند

ایران در رتبه ۹۶

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔵تورم کشورهای آسیایی از سال ۱۹۸۰

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

5.8k 0 108 5 17

🔵 نفتکش‌های ایران در دریا سرگردان شدند!؛ میراث تحریمی بایدن

🔹تحریم‌های جدید آمریکا علیه صادرات نفت ایران و روسیه، بازار جهانی را دچار تلاطم کرده است.

🔹این اقدامات که با هدف کاهش درآمدهای نفتی ایران انجام شده، صادرات نفت خام ایران را به 1.3 میلیون بشکه در روز کاهش داده و هزاران بشکه نفت این کشور در دریا سرگردان شده است.

🔹در جدیدترین اقدام، دولت بایدن نفتکش‌هایی که نفت ایران را به چین منتقل می‌کردند، تحریم کرده است. این تحریم‌ها نه‌تنها انتقال نفت را برای ایران دشوار کرده، بلکه تخفیف‌های جذاب نفت ایران را نیز کاهش داده است.

🔹 چین که بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران است، به دلیل فشار تحریم‌ها، واردات رسمی نفت ایران را متوقف کرده و تنها از طریق شبکه‌های غیررسمی به خرید نفت ادامه می‌دهد. این وضعیت، در کنار رقابت ناوگان نفتکش‌های روسیه، دستیابی ایران به نفتکش‌های جدید را دشوار کرده است.

🔹برخی تحلیل‌ها حاکی از آن است که ادامه این روند، صادرات نفت ایران را تا تابستان 2025 به کمتر از یک میلیون بشکه در روز خواهد رساند. در این شرایط، تنها راه‌حل ایران، مذاکره برای رفع دائمی تحریم‌ها به نظر می‌رسد./ دنیای اقتصاد


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

6.3k 0 91 27 51

🔹پیشنهاد ساخت کارخانه زباله‌سوز به جای بودجه به مراکز کم اثر فرهنگی

◀️من راضی نیستم مالیات⁩ کشور در سازمان‌های بی/کم اثر مانند: سازمان تبلیغات، صداوسیما، شورای هماهنگی تبلیغات، موسسات پژوهشی نامشخص، موسسات نشر و… هزینه شود.

‏◀️دوست دارم این بودجه‌ها صرف ساختن کارخانه ⁧ بازیافت زباله⁩ و ⁧ زباله سوز⁩ در سراسر کشور شود.

‏◀️با این کار علاوه بر تولید برق از زباله، شاهد شیرابه‌ها و آلاینده‌های زیست محیطی و نابودی زمین و طبیعت نخواهیم بود.

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

7k 0 81 3 205

The Economist_usa_01_17_2025.pdf
43.1Mb
🔵📰 هفته‌نامه اکونومیست

17 ژانویه 2024

#هفته‌نامه_اکونومیست

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵 بانک‌ها ۳۲۱ همت به خودشان وام دادند

🔹بررسی آمارهای جدید تسهیلات پرداختی بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود نشان می‌دهد تا پایان آذرماه امسال بانک‌های دولتی و خصوصی جمعا ۳۲۱ هزار میلیارد تومان وام به شرکت‌های خود پرداخت کرده‌اند.


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔵حسین راغفر، اقتصاددان:
نهادهای قدرتمندی در قاچاق کالا نقش دارند، همه هم می دانند آنها چه کسانی هستند



@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

20 last posts shown.