اكونوميست فارسی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Economics


🔹فضایی برای دیدگاه‌ها و تحلیل‌های اقتصادی بدون رویکرد سیاسی و حزبی
🔹محتوای کاربردی در زمینه های اقتصاد، بازرگانی و مدیریت
https://www.instagram.com/economistfarsi
تبلیغات:
@economist2021

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Economics
Statistics
Posts filter


🔵ترامپ : قلع و قمع ایران با همکاری اسرائیل اغراق آمیز است.

🔹من می خواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد. گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ایالات متحده، با همکاری اسرائیل، ایران را به قلع و قمع می‌کند، بسیار اغراق‌آمیز هستند.

🔹من توافق صلح هسته‌ای تأیید
شده را ترجیح می‌دهم که به ایران اجازه رشد و شکوفایی مسالمت‌آمیز را می‌دهد. ما باید فوراً کار روی آن را شروع کنیم و وقتی خاورمیانه امضا و تکمیل شود، جشن بزرگ خاورمیانه برگزار کنیم

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

3.3k 0 49 13 71

🔵تهران رکورددار بیشترین چک های برگشتی

🔹 تازه‌ترین داده‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که نیمی از چک‌های برگشتی کشور در آذر ماه در سه استان بزرگ متمرکز بوده است.

🔹 بر اساس جدیدترین آمارهای بانک مرکزی در آذر ماه امسال بیش از ۷۸۰ هزار چک به ارزش حدود ۱۰۲ هزار میلیارد تومان در کشور برگشت خورده‌اند. از نظر تعداد، تقریبا ۴۷ درصد از این چک‌های برگشتی در استان‌های تهران، اصفهان و خراسان رضوی به ثبت رسیده‌اند. در مقابل، سه استان ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان کمترین تعداد چک‌های برگشتی را در آذر ماه داشته‌اند/اکو ایران

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵ترامپ: امیدوارم از فرمان علیه جمهوری اسلامی زیاد استفاده نکنیم

🔹دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه و پیش از دیدار با بنیامین نتانیاهو یاداشت امنیت ریاست جمهوری علیه جمهوری اسلامی ایران را امضا کرد که به موجب آن تحریم‌هایی که در دور اول ریاست جمهوری خود علیه تهران وضع کرده بود، با قدرت به اجرا درخواهند آمد.

🔹ترامپ گفت: امضای این یادداشت مساله ای است که من درباره آن دچار دوگانگی شده ام. همه از من می خواهند آن را امضا کنم. من این کار را انجام خواهم داد ،برای (حکومت) ایران خیلی سخت است و این همان تحریم‌هایی است که قبلاً داشتیم.

🔹ترامپ افزود: اگر چهار سال پیش دوباره انتخاب می شدم، شما هرگز ۷ اکتبر را نداشتید. اگر انتخابات آنطور که باید پیش می رفت، هرگز مشکلی نداشتیم. اما امضای امروز من بیشتر جبران مافات است. ایران در وضعیت تاریخی قرار دارد، اما امیدوارم که مجبور نباشیم زیاد از محتوای این یادداشت استفاده کنیم. آیا ما می‌توانیم توافقی با ایران ترتیب دهیم که همه بتوانند با هم زندگی کنند، یا نه؟ شاید این امکان پذیر باشد.

🔹رئیس جمهوری آمریکا در ادامه تصریح کرد: هرچند من این فرمان را امضا می کنم، ولی از انجام آن ناراضی نیستم، اما واقعاً انتخاب زیادی ندارم، زیرا ما باید قوی و محکم باشیم و امیدوارم که نیازی به استفاده از آن در مقیاس بزرگ نباشد.

🔹رئیس جمهوری آمریکا در مورد توافق مورد نظرش گفت: ما می‌خواهیم که آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. با توافق، خیلی ساده است. (جمهوری اسلامی) نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد. ما نمی‌خواهیم در قبال ایران سخت‌گیر باشیم. ما نمی‌خواهیم با کسی سخت‌گیر باشیم، اما آنها نمی‌توانند هسته‌ای داشته باشند.

🔹ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که پرسید آیا آماده گفتگو با رئیس جمهوری اسلامی ایران هستید پاسخ داد: من آماده ام که گفتگو با همتایم در ایران داشته باشم.

🔹او در ادامه و در پاسخ به پرسش دیگری در مورد تلاش ایران برای سوء قصد به جان او گفت: آنها این کار را انجام نداده اند، و این کار نتایج وحشتناکی برای آنها خواهد داشت، نه صرفا به خاطر من. اگر این کار را می کردند، محو می شدند. این پایان کارشان می بود. من دستورالعمل ها را گذاشته ام اگر این کار را انجام دهند، محو می شوند، چیزی از آنها باقی نخواهد ماند و آنها نباید قادر به انجام آن باشند.

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

4.6k 0 74 18 59

عدل چبود ؟ وضع اندرموضعش

✍️ دکتر حمید قنبری؛ حقوقدان

🔹 در مملکت ما، کار هر کسی را می‌گذارند بر دوش کسی دیگر. انگار مسوولیت‌ها را در کیسه‌ای ریخته‌اند و بعد چشم بسته بین نهادها تقسیم کرده‌اند.

🔹 می‌گویند چون نمی‌توانیم رفاه ایجاد کنیم، پس بنزین را باید ارزان بدهیم. گویی وزارت نفت، وزارت رفاه است!

🔹 این وزارتخانه باید نفت بفروشد، آن هم به قیمت واقعی‌اش، اما حالا چه می کند؟ نگه داشتن قیمت بنزین در سطحی غیرواقعی برای جبران ناکارآمدی سیاست‌های رفاهی.

🔹 وقتی چنین شود، مردم بنزین را بیش از حد مصرف می‌کنند، قاچاق بنزین به کشورهای همسایه رواج می‌یابد. اما کسی نمی‌پرسد که چرا اساسا رفاه اجتماعی باید از جیب وزارت نفت تامین شود؟

🔹 می‌گویند چون نمی‌توانیم شغل ایجاد کنیم، خودروساز ورشکسته را با هزار ترفند زنده نگه می‌داریم. گویی خودروسازی، وزارت کار است! کارخانه‌ای که باید خودروی باکیفیت تولید کند، حالا نقش منجی بیکاری را بر عهده گرفته و نتیجه‌اش را هم همه می‌بینیم: خودروهای بی‌کیفیت، قیمت‌های نجومی و انحصاری که رقابت را می‌بلعد.

🔹 در این میان، مردم ناچارند هزینه این سیاست نادرست را با جان و مال خود بپردازند؛ زیرا نه امنیت جاده‌ای دارند و نه گزینه‌های متنوع و باکیفیت برای خرید.

🔹 می‌گویند چون شرایط اقتصادی سخت است و جوانان تن به ازدواج نمی‌دهند، باید بانک‌ها را مکلف کنیم که وام ازدواج بدهند. گویی نظام بانکی مسوول تشکیل خانواده است!

🔹 بانک باید به دنبال کسب سود باشد، سرمایه را در مسیر پربازده هدایت کند، نه اینکه تبدیل به دستگاه توزیع وام‌های تکلیفی شود که نه تضمین بازگشت دارند و نه هدف اقتصادی مشخص.

🔹 وقتی بانک‌ها مجبور به پرداخت وام‌های بدون پشتوانه شوند، نتیجه آن تورم و کاهش ارزش پول خواهد بود. اما کسی به این نمی‌اندیشد که مشکل ازدواج با وام حل نمی‌شود، بلکه نیازمند یک اقتصاد پویا، امنیت شغلی و امید به آینده است.

🔹 می‌گویند چون دولت در کارهای عمرانی مشکل دارد، دستگاه‌ها و نهادهای دیگر باید به کمک بیایند و قرارگاه درست کنند و وارد جاده‌سازی و سد‌سازی و پالایشگاه‌سازی و انواع فعالیت‌های اقتصادی دیگر شوند.

🔹 حال آنکه وظیفه دستگاه نظامی دفاع از مرزهای کشور و تامین امنیت کشور است. ورود این دستگاه‌ها به فعالیت‌های اقتصادی مضرات و مفسده‌هایی دارد که باعث شده است در همه دنیا این امر را ممنوع کنند. و از این دست مثال‌ها کم نیست.

🔹 هر نهادی به جای اینکه کار خودش را انجام دهد، ماموریت انجام کار دیگران را پیدا کرده است.

🔹 وقتی همه ‌چیز را جابه‌جا می کنیم، نتیجه می شود نابسامانی، فساد، ناکارآمدی و بحران‌های پی‌درپی./دنیای_اقتصاد

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

5.6k 0 84 16 45

قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور.pdf
19.6Mb
قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵دوازده شایستگی جهانی در سال ۲۰۲۵ برای انطباق با نیازهای
سازمان‌های ایرانی

✍️✍️ ترجمه دکتر سقایی:

۱. تفکر تطبیقیAdaptive Thinking: به دلیل شرایط اقتصادی و تغییرات مداوم در قوانین و بازار، توانایی سازگاری با وضعیت‌های متغیر برای موفقیت در حوزه‌های مختلف در ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

۲. هوش هیجانیEmotional Intelligence: در محیط‌های کاری ایرانی، ارتباطات انسانی نقشی کلیدی ایفا می‌کند. توانایی مدیریت احساسات و برقراری ارتباط مؤثر با دیگران می‌تواند به افزایش بهره‌وری و موفقیت شغلی کمک کند.

۳. همدلیEmpathy: با توجه به تنوع فرهنگی در ایران، درک و همدلی با دیدگاه‌های مختلف برای ایجاد ارتباطات مؤثر و مدیریت تیم‌های چندفرهنگی از الزامات اساسی است.

۴. تفکر انتقادیCritical Thinking: در مواجهه با چالش‌های متنوع در محیط کار، مهارت حل مسائل پیچیده و ارائه راهکارهای خلاقانه به عنوان یک عامل کلیدی برای پیشرفت شناخته می‌شود.

۵. ارتباط مؤثرEffective Communication: برقراری ارتباطات شفاف و مؤثر در محیط‌های کاری ایران ضروری است تا از سوءتفاهم‌ها جلوگیری شده و هماهنگی میان تیم‌ها افزایش یابد.

۶. مدیریت زمانTime Management: در شرایطی که حجم کارها و چالش‌ها بالا است، توانایی مدیریت زمان برای دستیابی به اهداف و اولویت‌بندی وظایف اهمیت بالایی دارد.

۷. گفت‌وگوهای شجاعانه Courageous Conversations: چالش‌های فرهنگی ممکن است باعث تردید در بیان مشکلات و انتقادات شود. توانایی برقراری گفت‌وگوهای شجاعانه می‌تواند به حل این مسائل کمک کند.

۸. ضدشکنندگی Anti-Fragility: در مواجهه با نوسانات اقتصادی و اجتماعی، توانایی قوی‌تر شدن از دل چالش‌ها و سختی‌ها به عنوان یک ویژگی کلیدی برای موفقیت در ایران محسوب می‌شود.

۹. تحلیل داده‌ها Data Analysis: با پیشرفت فناوری و دیجیتالی شدن صنایع، توانایی تحلیل داده‌ها به منظور تصمیم‌گیری آگاهانه و هوشمندانه ضروری است.

۱۰. مهارت‌های همکاری Collaboration skills: همکاری مؤثر میان افراد با دیدگاه‌ها و فرهنگ‌های مختلف در سازمان‌ها اهمیت بالایی دارد و می‌تواند به بهبود عملکرد تیم‌ها کمک کند.

۱۱. یادگیری مستمر Continuous Learning: با توجه به سرعت پیشرفت فناوری و تغییرات در صنایع، یادگیری مداوم به عنوان یک استراتژی حیاتی برای حفظ رقابت‌پذیری در بازار ضروری است.

این شایستگی‌ها نه تنها بر اساس نیازهای فعلی، بلکه به منظور آماده‌سازی برای چالش‌های آینده و تقویت توانمندی‌های فردی و
سازمانی در ایران است

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

5.5k 0 179 4 17

🔵مشکلات مالیاتی، شرکت‌های تولیدکننده را آزار می‌دهد/نظام ارزش‌آفرینی برای مالیات‌دهندگان ایجاد شود

✍️علیرضا بینا
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی استان اصفهان

🔹فشار حداکثری بر صنایع و تولیدکنندگان از طرف همه ارگان‌های دولتی باعث شده صنایع کوچک و متوسط را به لبه پرتگاه نابودی بکشاند
اعضا این انجمن در زمینه ساخت و تولید سازه‌های فلزی فعالیت دارد؛ بدیهی است که ما تکمیل‌کننده زنجیره تولید فولاد در کشور هستیم. با توجه به اینکه محصول واحدهای تولیدی زیر مجموعه این انجمن، جزء کالاهای سرمایه‌ای محسوب می‌شود و هرجا که بخواهد پروژه صنعتی یا عمرانی اجرا شود نیاز به سازه‌های فولادی در اشکال و ابعاد مختلف دارد . استان اصفهان از نظر تعداد کارخانجات تولیدی در این رشته دارای رتبه اول در کشور است.

🔹متأسفانه در اداره دارایی اصفهان بدون اعتنا به این موضوع اقدام به گرفتن مالیات‌های چندبرابری نسبت به سال‌های قبل می‌کنند و هنگامی‌که به آنها اعتراض می‌کنیم، می‌گویند مبلغ فروش شما نسبت به سال‌های قبل چند برابر شده؛ درصورتی‌که میزان تولید این شرکت‌ها ثابت بوده و حتی در بعضی موارد به واسطه رکود تورمی کاهش نیز پیدا کرده وچند برابر شدن اعداد صورت‌های مالی نشان از چند برابر شدن فعالیت یا سود واحدها ندارد ؛ تورم چند سال اخیر و بالا رفتن قیمت مواد اولیه،که عمدتاً از مجتمع فولاد مبارکه و ذوب‌آهن اصفهان تأمین می‌گردد باعث شده افزایش قیمت مواد اولیه و به طبع آن کالای ساخته شده است. وبه ناحق مالیات تورم را هم از ما اخذ می‌کنند که دراین‌رابطه به ممیزین مالیاتی توصیه می‌شود شرکت‌های تولیدکننده را بر اساس مقایسه تناژ تولیدی آنها با سال قبل ممیزی نمایند نه بر اساس تورم سال.

🔹از طرفی مشکل بزرگ‌تری که کلیه صنوف و واحدهای صنعتی و تولیدی با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند در مورد ارزش‌افزوده‌های سال ۱۳۸۷ به بعد که پیرو دستورالعمل موضوع جزء یک بند ب تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، قانون‌گذار با این نیت که کار را برای صنایع و تولیدکننده‌ها سهل کند و تسریع در روند پرونده‌های مالیاتی شرکت‌ها ایجاد کند؛ سازمان امور مالیاتی را مکلف کرد تا آخر سال ۱۴۰۲ نسبت به رسیدگی ارزش‌افزوده مودیان مالیاتی اقدام نماید. در غیر این صورت اظهارنامه‌های آنها را قبول کنند و مالیات‌های اخذ شده را قطعی تلقی کنند که تمام فعالین و واحدهای تولیدی و صنعتی در پایان سال ۱۴۰۲ با انبوهی پیامک و برگه تشخیص مالیاتی روبرو شدند که مالیات ارزش‌افزوده آنها را بر اساس اظهارنامه‌ها قطعی نموده؛ ولی هیچ یک از اعتبارهای مالیاتی دوره‌های قبل را در نظر نگرفته و فقط بر اساس اظهارنامه، بدهی ابرازی را قطعی نموده است که عملاً سازمان امور مالیاتی نه اینکه به خواسته قانون‌گذار عمل کرده باشد؛ بلکه با تحریف کردن قانون به نفع خود شرکت‌ها را با چالش‌های جدیدی روبرو کرده است و همچنان حق رسیدگی برای خود را محفوظ دانسته، درصورتی‌که قانون‌گذار با این قانون می‌خواسته رسیدگی پرونده‌های مالیاتی را از سال ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ مختومه کند و ذهن شرکت‌ها را از این موضوع آزاد نماید.

🔹حال با گذشت ۱۰ ماه از این قضیه و با توجه به اینکه هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده ۲۱۶ قانون مالیات‌های مستقیم می‌توانند این احکام را دوباره بررسی و رأی صادر کنند؛ ولی به واسطه ازدحام پرونده‌ها، بسیاری از مودیان در حال بلاتکلیفی هستند و به هیچ کدام از آنها گواهی ماده ۱۸۶ مورد نیاز جهت هرگونه عملیات و تسهیلات بانکی داده نمی‌شود که این موضوع در این شرایط سخت تورم، رکود، ناترازی انرژی و تحریم‌های ظالمانه خود به شکل شمشیری بران جهت قطع پای خسته تولید عمل می‌کند. این همه فشار به صنعتگر در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری شده فقط به معنای مخالفت آشکار با هدف‌گذاری‌های کلان کشور است. چرا ما به جای ارج نهادن به افراد و شرکت‌هایی که به واسطه تلاش و کوشش شبانه‌روزی خود سهم بسیار بزرگی در پرداخت مالیات‌ها تحت عناوین مختلف دارند فقط در حال دلسرد کردن آنها و فراری دادن کارآفرینان هستیم.

🔹پیشنهاد می کنم یک نظام ارزش‌آفرینی و رتبه‌بندی مالیاتی برای مالیات‌دهندگان در کشور اجرا کنیم تا مودیان بدانند اگر مالیات می‌دهند اعتبار آنها در حال افزایش در تمامی دستگاه‌های دولتی است تا این مسئله خود به‌عنوان یک مشوق مالیاتی لحاظ شود و در این مورد خاص اخیر نیز پیشنهاد می‌شود شرکت‌ها را همان‌طور که در قانون پیش‌بینی شده که تا زمان صدور رأی قطعی هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی، اقدامات اجرایی فاقد موضوعیت است پس خدمات مالیاتی از جمله دادن گواهی ماده ۱۸۶ به شرکت‌هایی که فقط بر اساس دستورالعمل قطعی‌سازی مالیات و عوارض ارزش‌افزوده، برای آنها بدهی ایجاد شده است ادامه یابد تا آنها از چرخه تولید حذف نشوند.

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵کاهش نرخ بهره در کانادا: پیامدها و فرصت‌ها برای اقتصاد و کسب‌وکارها

✍️مسعود جمالی


📉 بانک مرکزی کانادا نرخ بهره را ۰.۲۵٪ کاهش داد و به ۳٪ رساند – این تصمیم چه تأثیری بر اقتصاد، سرمایه‌گذاری و بازارهای مالی دارد؟ آیا این کاهش، نشانه‌ای از بهبود شرایط اقتصادی است یا واکنشی به ریسک‌های موجود؟

🔹 تصمیم بانک مرکزی: پایان سیاست انقباضی و بازگشت به رشد
در تازه‌ترین اعلامیه، بانک مرکزی کانادا اعلام کرد که پس از شش کاهش متوالی، نرخ بهره سیاستی را به ۳٪ کاهش داده است. همچنین، پایان سیاست انقباض کمّی (QT) و از سرگیری تدریجی خرید دارایی‌ها در ماه مارس را اعلام کرد. این سیاست‌ها نشان‌دهنده تلاش بانک برای ثبات‌بخشی به اقتصاد و حمایت از رشد پایدار است.

📊 سه پیام کلیدی بانک مرکزی:

1️⃣ تورم به سطح هدف ۲٪ نزدیک شده است. پس از یک دوره نوسانات بالا، انتظارات تورمی تعدیل شده و فشارهای قیمتی (به‌جز در بخش مسکن) کاهش یافته‌اند.
2️⃣ کاهش نرخ بهره موجب افزایش هزینه‌های خانوار شده و فعالیت اقتصادی در حال بهبود است. این امر به ویژه در بخش مسکن و خرید کالاهای بادوام (مانند خودرو) مشهود است.
3️⃣ ریسک تجاری ناشی از سیاست‌های جدید ایالات متحده همچنان یک تهدید بزرگ برای اقتصاد کانادا است. هرگونه تنش تجاری می‌تواند تأثیرات منفی بر رشد اقتصادی داشته باشد.

🏡 تأثیر کاهش نرخ بهره بر بازار مسکن و سرمایه‌گذاری

یکی از اولین بخش‌هایی که از این کاهش نرخ بهره تأثیر مثبت می‌گیرد، بازار مسکن است. با کاهش هزینه‌های استقراض، خریداران جدید به بازار وارد خواهند شد با این حال، بانک مرکزی انتظار دارد که رشد قیمت مسکن به مرور متعادل شود.توقف یا خروج برخی از شرکت های ساختمانی از بازارکانادا و کاهش اجاره بها در ماه های گذشته نشان داد جذابیت های سرمایه گذاری در این بخش اندکی کاهش یافته است.

برای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان، این کاهش نرخ بهره فرصتی برای تأمین مالی ارزان‌تر و گسترش کسب‌وکارها محسوب می‌شود. بخش‌هایی مانند استارتاپ‌ها، فناوری، و تولید صادرات‌محور از این سیاست بیشترین بهره را خواهند برد.

🚀 فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی اقتصاد کانادا

رشد اقتصادی: از ۱.۳٪ در ۲۰۲۴ به ۱.۸٪ در ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶
بهبود بازار کار، هرچند نرخ بیکاری همچنان ۶.۷٪ است
افزایش صادرات، به‌ویژه در بخش انرژی و نفت و گاز

تهدیدات تجاری از سوی ایالات متحده و افزایش هزینه‌های واردات
وابستگی رشد مسکن به نرخ بهره و احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها

💡 استراتژی‌های پیشنهادی برای کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران

🔹 شرکت‌های فعال در حوزه صادرات باید سناریوهای مختلف تعرفه‌ای را بررسی کنند و استراتژی‌های مقابله‌ای داشته باشند.
🔹 کسب‌وکارهای نوپا و استارتاپ‌ها می‌توانند از هزینه‌های تأمین مالی پایین‌تر بهره ببرند و برنامه‌های توسعه‌ای خود را تسریع کنند.
🔹 سرمایه‌گذاران مسکن باید توجه داشته باشند که هرچند کاهش نرخ بهره در کوتاه‌مدت تقاضا را افزایش خواهد داد، اما سیاست‌های بانک مرکزی برای کنترل تورم مسکن همچنان ادامه دارد.

📢 نتیجه‌گیری: آیا باید انتظار کاهش بیشتر نرخ بهره را داشت؟

با توجه به اینکه تورم در محدوده ۲٪ تثبیت شده و اقتصاد در حال بهبود است، بانک مرکزی فعلاً نیازی به کاهش بیشتر نرخ بهره نمی‌بیند. در عین حال، تهدیدات اقتصادی ناشی از سیاست‌های تجاری ایالات متحده می‌تواند شرایط را تغییر دهد.

🔹 برای کارآفرینان، مدیران و سرمایه‌گذاران، این دوره یک فرصت مناسب برای استفاده از نرخ بهره پایین‌تر و اجرای استراتژی‌های توسعه‌ای جدید است.

نظر شما چیست؟ آیا کاهش نرخ بهره به رشد پایدار اقتصاد کانادا کمک خواهد کرد یا چالش‌های جدیدی به وجود می‌آورد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید! 👇

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵استارلینک برای آیفون فعال شد

🔹شرکت تی موبایل اعلام کرد که گوشی‌های آی‌فون‌ هم اکنون می توانند از قابلیت‌های ارتباط ماهواره ای استارلینک استفاده کنند.

🔹خبرگزاری بلومبرگ برای نخستین بار دیروز اعلام کرد اپل، اسپیس ایکس و تی موبایل به طور مخفیانه مشغول همکاری هستند تا پشتیبانی شبکه اینترنت ماهواره ای برای آیفون هایی که مجهز به جدیدترین نرم افزار سیستم عامل هستند را فراهم کنند.

🔹تی موبایل در ابتدا تعداد محدودی از موبایل های اندروید را به عنوان دستگاه های مجاز برای تست این شبکه فهرست کرد اما اکنون آیفون هایی با iOS۱۸.۳ را نیز مشمول این طرح کرده است.

🔹تی موبایل و اسپیس ایکس (متعلق به ایلان ماسک) پس از دریافت مجوز کمیسیون فدرال ارتباطات مشغول آزمایش شبکه موبایل استارلینک هستند. این آزمایش قابلیت ارسال پیامک به وسیله ماهواره را فراهم می‌کند. از سوی دیگر ویژگی های دیگر مانند تماس صوتی و انتقال داده در آینده به این سرویس افزوده می‌شوند./مهر

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵از ترافیک تا مدیریت بحران
اولویت هزینه کردشهرداری تهران

🔹بر اساس آمارهای منتشر شده توسط شهرداری تهران، میزان هزینه‌کردهای شهرداری برای هر ماموریت مشخص شده است. بر این اساس می‌توان گفت بیشترین سهم هزینه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ مربوط به خدمات مدیریتی و در حدود ۴۰ درصد بوده است. در سمت دیگر کمترین میزان هزینه‌‌کرد این شهرداری مربوط به شهرسازی و معماری بوده است.

🔹تهران به عنوان بزرگترین شهر ایران و پایتخت سیاسی و اقتصادی کشور، همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. شهرداری تهران به عنوان یک نهاد سیاسی مهم در این شهر مناسبات مدیریت شهری را برقرار می‌کند. آمارهای این نهاد به دلیل اهمیتی که دارد، قابل تامل و بررسی است. شهرداری تهران آمارهای خود را به طور سالانه در آمارنامه‌ها اعلام می‌کند. آخرین آمارنامه اعلامی شهرداری تهران در سال جاری منتشر شده که مربوط به سال ۱۴۰۲ است. جزئیات دخل و خرج شهرداری تهران و وضعیت مدیریت شهری در سال گذشته در این آمارنامه به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته است.اکوایران

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


شاخص جهانی نوآوری 2024🔵


این نسخه از شاخص جهانی 🔹
نوآوری (GII) نوآورترین اقتصادهای جهان در سال 2024 را در بین 133 اقتصاد رتبه‌بندی می‌کند و برترین خوشه‌های نوآوری S&T جهان را معرفی می‌کند.

برای چهاردهمین سال متوالی، 🔹سوئیس نوآورترین اقتصاد در سال 2024 است و پس از آن سوئد، ایالات متحده، سنگاپور و بریتانیا قرار دارند.


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵ظهور هوش مصنوعی چینی و سقوط ارزش سهام بنگاههای فنآوری آمریکا

سرمایه‌گذاران هوش مصنوعی به‌سرعت به دنبال نقد کردن سود دو ساله خود هستند

🔹شاخص‌های بورس در ایالات متحده و اروپا به دلیل فروش گسترده سهام شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی دچار افت شدند. علت این فروش ناگهانی، شایعات پیرامون کیفیت بالای نتایج مدل هوش مصنوعی DeepSeek-R1 چین بود که روز دوشنبه رونمایی شد. این مدل به‌صورت رایگان در دسترس کاربران قرار دارد، هزینه آن به‌طور قابل توجهی کمتر از مدل‌های مشابه آمریکایی است و در برخی موارد نتایج آن از ChatGPT نیز بهتر عمل می‌کند.

🔹در این شرایط، سرمایه‌گذاران شروع به خروج از معاملات محبوب دو سال اخیر کرده‌اند. سهام Nvidia بیش از 10 درصد در معاملات پیش از بازار کاهش یافت و باعث شد شاخص نزدک-100 بیش از 5 درصد نسبت به سطح بسته شدن روز جمعه افت کند.

🔹بازارها به این وضعیت حساس هستند، زیرا رقابت قیمتی شدید، شک و تردیدهایی در مورد زمان‌بندی سوددهی سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلاری ایجاد کرده است. این موضوع فشار زیادی بر Nvidia وارد کرده است. در حال حاضر، سهام این شرکت 11 درصد کاهش یافته و به کمتر از 127 دلار رسیده است، سطحی که انتهای محدوده معاملاتی آن از ماه اکتبر را آزمایش می‌کند.

بررسی تکنیکال

🔹کاهش اخیر روند صعودی کل سال 2024 را شکسته است. قیمت اکنون به میانگین متحرک 200 روزه خود نزدیک می‌شود، سطحی که از اوایل 2023 به‌طور مداوم بالاتر از آن معامله شده است. این وضعیت شبیه به برداشت سود از روند صعودی هوش مصنوعی در دو سال گذشته است که فشار زیادی بر بازار وارد کرده است.

🔹معاملات آتی شاخص نزدک-100 اکنون زیر سطح 21000 قرار گرفته‌اند و به اوج‌ ماه جولای گذشته بازگشته‌اند. بازگشت بازار به این سطوح پس از دو هفته بدون دستیابی به رکوردهای جدید تاریخی نشان‌دهنده افزایش فعالیت فروشندگان است. در چنین شرایطی، احتمال کاهش بیشتر این شاخص افزایش یافته است.

اهداف فروشندگان

🔹نزدیک‌ترین هدف فروشندگان، محدوده 20000 است. این سطح مهم نزدیک به میانگین متحرک 200 روزه قرار دارد. در آگوست و سپتامبر سال گذشته و همچنین در اکتبر 2023، نزدیک شدن به این سطح باعث جذب خریداران شد.

🔹افت به زیر این سطح در اوایل هفته می‌تواند کاهش بیشتری در قیمت سهام ایجاد کند و باعث کاهش 5 تا 10 درصدی دیگر در ارزش بازار شود.

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

6k 0 89 6 14

The_Economist_USA_-_January_25_2025.pdf
147.0Mb
🔵📰 هفته‌نامه اکونومیست

25 ژانویه 2025

همراه با ویژه نامه

#هفته‌نامه_اکونومیست

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


توصیه اکونومیست به ترامپ: صلح، تجارت و سرمایه‌گذاری جایگزین قدرت سخت در خاورمیانه

🔹نشریه اکونومیست با توصیه به ترامپ برای در پیش گرفتن یک رویکرد جدید برای خاورمیانه مبتنی بر سه شاخصه صلح، تجارت و سرمایه‌گذاری نوشت: ترامپ باید نهایت تلاش خود را برای پایان‌دادن به بحران‌های دیرین به‌کار گیرد و باید به خاورمیانه فراتر از یک منبع بی‌ثباتی بنگرد.

🔹ایالات متحده نزدیک به دو دهه است یک سیاست خاورمیانه‌ای جامع و منسجم ندارد. جورج دبلیو بوش آخرین رئیس‌جمهور آمریکا بود که برای منطقه خاورمیانه طرح‌های بلندپروازانه‌ای داشت و در نهایت تاسف، تهاجم فاجعه‌بار آمریکا به عراق رقم خورد.

🔹از آن زمان، روسای جمهور آمریکا به منطقه به‌عنوان یک کانون دردسرساز می‌نگرند و سیاست آنها ممارست و پافشاری بر اجرای سیاست‌های متناقض بود.

🔹آنها حتی درباره رهاکردن خاورمیانه سخن راندند؛ اما هیچ‌گاه آن را اجرایی نکردند. آنها بحران‌های بی‌پایانی را مدیریت کردند و نه‌فقط به ندرت موفق به حل‌وفصل آنها شدند، بلکه در اغلب موارد بر وخامت اوضاع افزودند.

🔹و باید گفت میز کار دونالد ترامپ درحال‌حاضر پر است از پرونده‌هایی از این دست؛ ازجمله آتش‌بس‌های شکننده در غزه و لبنان، روند گذار سیاسی پرتلاطم سوریه بعد از سقوط اسد و برنامه هسته‌ای ایران که هریک در وضعیت وخیمی قرار دارند.

🔹ترامپ اگر واقعا بخواهد در راستای حل‌وفصل این بحران‌ها گام بردارد، لازم است از اشتباهات پیشینیان خود عبرت بگیرد./ دنیای اقتصاد

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵ترامپ امپریالیست

🔹اکونومیست این هفته دولت دونالد ترامپ را یک دولت امپریالیستی خوانده است که می‌خواهد آمریکا را از قید و بندها، از سیاست‌های صحیح، از بوروکراسی و در برخی موارد حتی از قانون، دور کند.

🔹اکونومیست، ترامپ را با «ویلیام مک‌کینلی» بیست و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا مقایسه کرده که ایده‌های امپریالیستی داشت و هاوایی، گوام، فیلیپین و پورتوریکو را به قلمرو آمریکا اضافه کرد. مک‌کینلی هم مدافع تعرفه بود و توسط غول‌های تجاری آن زمان مانند جی.پی. مورگان و جان دی. راکفلر حمایت می‌شد که در حدود ۸ میلیون دلار به کمپین انتخاباتی او کمک کردند.

🔹جلد دوم مجله اکونومیست هم به بررسی پیشرفت‌های چین در زمینه هوش مصنوعی اختصاص دارد. از زمان به شهرت رسیدن چت جی‌پی‌تی، فاصله آمریکا و چین در زمینه هوش مصنوعی هیچ زمان به این اندازه کم نبوده است. سامانه‌های هوش مصنوعی چینی شاید بهترین نباشند، اما ساخت آنها بسیار ارزان‌تر است. موفقیت این مدل‌ها، همراه با تغییرات در سراسر صنعت، می‌تواند اقتصاد هوش مصنوعی را زیر و رو کند./دنیای اقتصاد


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵هزینه سنگین 466 روز درگیری در غزه

طبق گزارش روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، 466 روز درگیری در غزه، آماری تکان‌دهنده از تلفات انسانی، تخریب گسترده و بحران‌های بشردوستانه به جای گذاشته و بیش از 46 هزار کشته و 1.9 میلیون آواره، تنها بخشی از هزینه‌های وحشتناک این فاجعه انسانیست که همچنان ادامه دارد.

به گزارش وزارت بهداشت غزه، در جریان 466 روز درگیری، 46778 نفر از مردم فلسطین جان خود را از دست داده‌اند و این آمارشامل تلفات حمله بزرگ 7 اکتبر نیز می‌شود که به تنهایی بیش از 1205 نفر رابه کام مرگ کشاند و حداقل 110453 نفر دیگر زخمی شده‌اند.

تلاش‌های بشردوستانه نیز با وجود مقیاس بحران، همچنان محدود است و تاکنون بیش از 1.3 میلیون تن کمک‌های بین‌المللی ارسال شده، اما این میزان نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای 346 هزار نفر باشد که با گرسنگی فاجعه‌باری دست و پنجه نرم می‌کنند.

بر اساس گزارش‌ها، 69 درصد ساختمان‌ها درغزه تخریب یا آسیب دیده‌اند و نزدیک به 1.9 میلیون نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند، که این آمار نمایانگر عمق فاجعه انسانی در این منطقه است.


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

7k 0 80 4 50

🔵قابل توجه مسئولان و سیاست‌گذاران!

مصرف اقلامی مثل

برنج
‏نان
‏گوشت
‏شیر
‏ماست
‏چای
‏روغن

‏در ۱۰ سال اخیر میزان توسط خانوار ایرانی کم شده و در همین دوره، مصرف سیگار⁩ ۲۲٪ بیشتر شده است.


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


💠چرا نسل زد علاقه به فعالیت‌های سنتی ندارد؟

✍محسن جلال پور

نسل زد به سه دلیل آمادگی لازم را برای کار در بخش‌های قدیمی اقتصاد ایران ندارد:

🔹 دلیل اول به رقابت ناسالمی برمی‌گردد که در اقتصاد کشور وجود دارد. درآمدهای هنگفتی که عمدتاً آقازاده‌ها و آقازاده آقازاده‌ها در طول سال‌های اخیر برای خود دست‌وپا کردند باعث می‌شود فضای سالمی برای رقابت وجود نداشته باشد. تقریباً همه مزیت‌های اقتصاد ایران در اختیار گروه‌های خاص و به‌طور مشخص در اختیار آقازادگان است. جریان ناسالمی که در اقتصاد ایران شکل گرفته، باعث شده که بی‌انگیزگی جدی میان جوانان به وجود بیاید. این بی‌انگیزگی هم شامل تحصیل‌کرده‌های جوان می‌شود که عمدتاً به خاطر مسائل سیاسی و اجتماعی، راه مهاجرت را در پیش گرفته‌اند و هم باعث سرخوردگی نیروی کار جوان می‌شود. نیروی جوان کشور نابرابری را با همه وجود خود احساس می‌کند و در عین حال با خودش می‌گوید که اگر همه عمرش را هم کار کند، نمی‌تواند به اندازه یک ماه منتفعان بد کار کردن اقتصاد ایران درآمد داشته باشد. فرض کنید جوانی که با اتوبوس در حال رفتن به محل کار خود است، پشت چراغ قرمز، جوانی را پشت فرمان ماشین لوکس می‌بیند و اولین چیزی که به ذهنش می‌رسد این است که وارد یک بازی ناعادلانه شده است. با خودش می‌گوید من اگر 30 سال کار کنم، نمی‌توانم از مسیر درست، به چنین درآمدی برسم و در نتیجه یا دست از کار می‌کشد یا کسب درآمد از مسیر نادرست را برمی‌گزیند. این یک واقعیت است که وقتی ما جوان بودیم، منابع برای شروع کار جدید کم بود اما فضای سالم‌تری وجود داشت و در نتیجه یک جوان می‌توانست با چند سال کار کردن در مسیر پیشرفت قرار گیرد اما در حال حاضر فضای کار کردن به قدری ناسالم شده که جوانان امید خود را از دست می‌دهند. اگر نسل‌های قبل با پدیده آقازادگی مواجه بودند، نسل جوان امروز با آقازاده‌های نسل زد مواجه است که تعدادشان هم کم نیست. مشخصاً این شرایط، بی‌انگیزگی جدی به وجود می‌آورد.

این نارضایتی تنها در مورد نسل زی هم نیست؛ بلکه حتی ما که سه یا چهار نسل با آنان فاصله داریم هم با آن درگیریم. بی‌انگیزگی برای امثال من هم زمانی پیش می‌آید که می‌بینم 60 سال فعالیت خانوادگی پدر با 40 سال فعالیت خانوادگی خودم که روی هم می‌شود 100 سال؛ با یورش آقازاده‌ای به محاق می‌رود. یکی می‌آید و یک‌شبه از همه این سابقه و تلاش سبقت می‌گیرد. علتش هم فقط رانت‌ها، درآمدهای بی‌بنیان و پول‌های حاصل از بده‌بستان‌های رانتی است. ضمن اینکه ما مسیری را آغاز کردیم و امروز مجبور هستیم در امتداد آن حرکت کنیم؛ ولی آنها بعد از مدتی دیگر نیازی به پیشرفت نمی‌بینند.

🔹 دلیل دوم؛ مقایسه درآمد در برابر هزینه‌هاست. به نظر من یکی از بزرگ‌ترین ناترازی‌ها در سطح افراد و خانوارها، ناترازی درآمد و هزینه است؛ یعنی امروز درآمد کارمند دولت و کارگر صنعتی به هیچ عنوان با هزینه‌هایشان مطابقت ندارد. طرف حساب می‌کند که اگر یک ماه در شهرستان‌ها کار کند 15 تا 20 میلیون تومان و در تهران 30 تا 35 میلیون تومان حداکثر درآمد دارد (آن هم اگر در بالاترین جایگاه کاری و بهترین شرایط کار کند)، باز هم درآمدش با خرج زندگی‌اش جور درنمی‌آید، یعنی دخل‌وخرج نمی‌خواند. جوان نسل جدید وقتی می‌بیند کار کردن و نکردنش در زندگی‌اش چندان تاثیری ندارد نسبت به آینده ناامید می‌شود.

🔹 دلیل سوم که به نظر من از دو دلیل اولی هم مهم‌تر است به مقایسه «خود» در برابر یک جوان خارجی بازمی‌گردد. جوان نسل زد از طریق اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به راحتی می‌تواند خود را با جوانان کشورهای دیگر مقایسه کند. امروز اینترنت همه را به هم وصل کرده است. در قدیم این‌طور نبود و نهایت شما از شهر و روستای خودت خبر داشتی. یادم هست زمانی که بچه بودیم، روزنامه، هفتگی به شهرمان می‌آمد و هفته‌نامه‌ها به صورت ماهانه دستمان می‌رسید. بزرگ‌ترهای ما هفته‌ای یک‌بار می‌رفتند پای ماشین‌های بین‌راهی می‌ایستادند تا مجله اطلاعات هفتگی یا مجله جوانان را بخرند اما امروز خبرها لحظه‌ای منتقل می‌شود. بنابراین جوان نسل زد، وقتی خودش را با همسن‌و‌سال خود در یک کشور دیگر مثل ترکیه و امارات یا کشورهای اروپایی و آمریکایی مقایسه می‌کند، می‌بیند خیلی با رفاه او فاصله دارد. بنابراین دلیلی نمی‌بیند برای کار در سطح عادی تلاشی کند. نهایتاً سعی می‌کند شرایط را به سمتی ببرد که حداقل اگر جایی کار می‌کند، درآمدش با شرایط زندگی، رفاه و آزادی عملش مطابقت داشته باشد.»/ تجارت فردا


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

6.9k 0 117 12 63

The_Economist_-_18-24_January_2025.pdf
38.9Mb
🔵📰 هفته‌نامه اکونومیست

18 ژانویه 2024

#هفته‌نامه_اکونومیست

@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی


🔵الجزیره: ترامپ در نخستین روز دولت خود ۹ فرمان اجرایی صادر خواهد کرد

🔹الجزیره در مطلبی با اشاره به آغاز قریب‌الوقوع دولت جدید «دونالد ترامپ»، به ۹ فرمانی پرداخته که براساس وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، قرار است در روز نخست دولت دوم وی اجرایی شوند. برخی از مهمترین وعده‌هایی که قرار است در نخستین روز از دولت جدید ترامپ عملی شوند:

🔹۱. اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی
🔹۲. ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا
🔹۳. محدود کردن تابعیت
🔹۴. پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
🔹۵. افزایش تعرفه‌ها
🔹۶. عفو متهمان شورش ۶ ژانویه
🔹۷. مقررات زدایی از صنعت
🔹۸. اقدام علیه ایدئولوژی هویتی
🔹۹. استعفا برای خروج از افغانستان/ایرنا


@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی

7.3k 0 80 20 41
20 last posts shown.