کافه تاریخ


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Edutainment


با کافه تاریخ به سال ها پیش سفر کرده و تاریخ را مرور کنید
سایت ما :
www.cafetarikh.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Edutainment
Statistics
Posts filter


📙 تظاهرات همافران و پرسنل نیروی زمینی همراه با مردم

🔺 یکی از اسناد مربوط به روزهای منتهی به پیروزی انقلاب، گزارشی است از راه‌پیمایی مردمی در اطاعت از فرمان حضرت امام خمینی (ره) در تشکیل دولت موقت.

🔺 این راه‌پیمایی به دعوت جامعه روحانیت تهران شکل گرفته بود و گروه‌های مختلف مردم در آن شرکت داشتند. حضور همافران نیروی هوایی و پرسنل نیروی زمینی در این راه‌پیمایی مورد توجه گزارشگر قرار گرفته است. بنابراین گزارش جمعیت تظاهرکننده مسیر میدان انقلاب (بیست و چهار اسفند) تا میدان آزادی (میدان شهیاد) را پوشانده بود.

🔺 در این تظاهرات از نیروهای نظامی و انتظامی خواسته شده بود به دولت موقت منصوب حضرت امام خمینی(ره) بپیوندند. از کارکنان دولت، مجلسین و … خواسته شده بود از کار و مشاغل خود کناره گرفته و دولت جدید را اطاعت و همراهی کنند. راه‌پیمایان به دولت‌ها و کشورهای جهان نیز اعلام کردند از این تاریخ تنها قراردادها و موافقت‌نامه‌هایی در نظر ملت ایران قانونی است که به تصویب دولت موقت که مورد تایید امام خمینی و ملت است، رسیده باشد.

گزارش و سند در:

https://www.cafetarikh.com/news/49994

🆔 @cafetarikhcom


📙 عریضه‌ها چرا به دست شاه نمی‌رسید؟

🔺 در بخشی از «سفرنامه سانسون» آمده است: در ایران مردم هرگز نمی‌توانند شکایات خود را به عرض شاه برسانند و معمولا جز در مواردی که شاه سوار بر اسب به گردش می‌پردازد و از خیابان‌ها عبور می‌کند مردم نمی‌توانند عریضه‌ها و درخواست‌های خود را به شاه تقدیم دارند.

🔺 در این موارد نیز خان‌ها برای اینکه نگذارند مردم به شاه نزديك شوند و عریضه‌ای تقدیم کنند به هزاران وسایل مختلف متشبث می‌شوند، از جمله با منجمین سازش می‌کنند و آنها را وادار می‌سازند تا با تظاهر به اینکه با ستارگان به مشورت پرداخته‌اند به شاه عرض کنند که اعلیحضرت در آن روز نباید عریضه‌ها را قبول بفرمایند زیرا ساعت برای دریافت عریضه خوب نمی‌باشد و مناسب نیست.

🔺 همچنین به وسایلی صاحب منصب ارشدی را که در این گونه موارد در جلوی شاه حرکت می‌کند وادار می‌کنند که بوسیله نوکرها و مستخدمینش عریضه دهندگان را با چوب و چماق از جلوی شاه دور کند.

ادامه در:

https://www.cafetarikh.com/news/49996

🆔 @cafetarikhcom


📙 بیعت تاریخ‌ساز همافران چطور اتفاق افتاد؟

🔺 حادثه‌ی معجزه‌گونه‌ی ۱۹ بهمن در شرایطی به‌وقوع‌پیوست که عناصر وابسته به رژیم پهلوی در تدارک یک کودتا بودند و از طریق برگزاری جلسات متعدد با نمایندگان نظامی آمریکا در ایران «ژنرال هایزر» مقدمات یک برخورد نظامی همچون کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را در مخیله‌ی خود رقم می‌زدند.

🔺 کودتاچیان غافل از آن بودند که در بدنه‌ی مهم‌ترین و محبوب‌ترین قوای نظامی رژیم یعنی نیروی هوایی ده‌ها نفر از پرسنل آن نیرو در یک حرکت فوق تصورِ تمام فرماندهان وابسته به رژیم، دست بیعت خود را به سوی رهبری روحانی دراز کرده‌اند.

🔺بر اساس روایتی از آن روز «قرار ملاقات و وعده‌ی دوستان خیابانِ ایران بود، بعضی با لباس نظامی نیروی هوایی آمده بودند و بعضی هم با لباس شخصی آمده بودند و قرار بود که لباس نظامی خود را در مدرسه علوی بپوشند و بعد از آن‌، همه‌ی دوستان رأس ساعت ۹ صبح جمع شدند، در یک تشکیلات نظام‌جمع وارد مدرسه‌ی رفاه شویم.»

https://www.cafetarikh.com/news/32564

🆔 @cafetarikhcom


📙 انتخاباتی جنجالی در یک سالگی انقلاب

🔺 بهمن پنجاه و هشت در جریان رقابت‌های اولین انتخابات ریاست جمهوری، بین حزب جمهوری اسلامی و طرفداران بنی‌صدر درگیری لفظی که عمدتا به مطبوعات کشیده می‌شد، بروز کرد و به شدت فضای جامعه را تحت تأثیر قرار می‌داد.

🔺 مخالفان حزب، عمدتا دکتر بهشتی دبیرکل و مجموعه حزب را به انحصارطلبی، قدرت‌طلبی و استفاده از شیوه‌های تخریبی برای از میدان به در بردن رقبا و تلاش برای ایجاد استبداد حزبی در کشور متهم می‌کردند. بنی‌صدر که از هر فرصتی برای تخریب حزب جمهوری و تبلیغ استفاده می‌کرد، حتی کناره‌گیری جلال‌الدین فارسی را هم تلاشی برای کنار زدن خودش عنوان می‌کرد. بنی‌صدر پیش از این هم حذف کاندیداها را اقدامی برای بی‌اعتبار کردن انتخابات قلمداد کرده بود.

🔺 در مقابل، اعضای حزب جمهوری بنی‌صدر را به داشتن کیش شخصیت، خودبزرگ‌بینی، تحقیر و زدن تهمت و افترا به مخالفین، تک‌روی، عدم اعتقاد به ظواهر شرعی مثل حجاب و عدم اعتقاد به ولایت فقیه، حمایت از عناصر لیبرال غیر مکتبی و غرب‌گرا متهم می‌کردند.

https://www.cafetarikh.com/video/49689

🆔 @cafetarikhcom


📙 ارتباط میان تجارت اسلحه و نفت

🔺 دریاسالار سر ادوارد اسلید نسبت به تجارت در سواحل خلیج فارس اظهار علاقه می‌کرد، ضمن اینکه عملیات شرکت نفت را پیگیری می‌نمود. او نسبت به پیشرفت کارهای شرکت نفت در آینده اظهار امیدواری می‌کرد و جالب اینکه در مورد اختلاف ایران و عثمانی بر سر مسئله شط العرب علاقه فراوان نشان می داد.

🔺 حال چه ربطی بین مسئله عثمانی، تجارت اسلحه در خلیج فارس و مسئله نفت وجود دارد، امری است که قطعاً بر نکته‌بینان پوشیده نیست، بالاخص آنگاه که درمی‌یابیم موفقیت سرمایه‌های خارجی در منطقه، مرهون اختلاف افکنی و سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» بوده است.

🔺 با این سیاست هم ناامنی تولید می‌کردند و منطقه را بحرانی می‌ساختند و هم از طریق این بحران‌ها سرمایه گذاری مؤثر اقتصادی می‌کردند و در ضمن اسلحه خود را به فروش می‌رساندند.

https://www.cafetarikh.com/news/49993

🆔 @cafetarikhcom


📙 یار غار هویدا در روزهای سخت

🔺زمانی که رژیم پهلوی دستخوش طوفانی به نام انقلاب اسلامی گردید و چاره اندیشی‌‌های سازمان‌های جاسوسی آمریکا و انگلستان چاره بخش نشد طرح دستگیری عوامفریبانه برخی سران رژیم شاه از جمله نخست‌وزیر وقت امیرعباس هویدا در دستور کار قرار گرفت.

🔺 او را به ضیافتگاه شیان بردند و در اتاقی مجلل تحت نظر قرار دادند. در این ایام سخت!!؟ یوری لوبرانی که در عمل، سفیر اسرائیل در ایران بود و روابط ویژه و نزدیکی با هویدا داشت یکی از کسانی بود که به ملاقات او می‌‌رفت.

متن کامل در:

https://www.cafetarikh.com/news/49942

🆔 @cafetarikhcom


📙 بهره‌گیری اسرائیلی‌ها از حس خودبزرگ‌بینی یک دیکتاتور

🔺 پهلوی دوم با توجه به خلق و خوی خودبزرگ‌بینانه‌اش، ژاندارمی منطقه را می‌طلبید. او برای رسیدن به این نیت از انجام هیچ عملی ابا نداشت.

🔺 اختلافات دیرینه ایران و اعراب که خود معلول تبلیغات و برنامه‌ریزی دشمنان قسم خورده اسلام بود؛ بی جایگاهی نزد ملت و... باعث می‌شد که نیاز به نیرویی خارجی در ذهن محمدرضا تشدید شود.

🔺 سران صهیونیزم نیز که از این کاستی در نزد پهلوی دوم مطلع بودند، طبق یک برنامه ریزی تبلیغاتی و مطبوعاتی ضعف فوق را بزرگ‌تر از آنچه بود جلوه می دادند تا شاه به منظور دست یابی به پایگاهی امن، هر چه بیشتر در آغوش بیگانگان فرو رود.

🔺 نیروهای اطلاعاتی اسرائیل نیز در قالب دایه‌ای مهربان خود را جلوه گر می‌ساختند و به ظاهر هر گونه اخباری را که دال بر برنامه ریزی به منظور تضعیف موقعیت محمدرضا از سوی اعراب بود به شکلی ویژه به اطلاع نامبرده می‌رسانند.

https://www.cafetarikh.com/news/49991

🆔 @cafetarikhcom


📙 مصائب دیدار با امام در نجف

🔺 دیدار با امام در دوران تبعید بسیار سخت بود. امکانات محدود در زمینه ارتباطی باعث شده بود تا مردم و روحانیون به سختی قادر به ارتباط با ایشان باشند. با این حال، بسیاری از افراد و علما با تمام سختی‌ها خود را به امام می‌رسانند.

🔺 در خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین محمد افشاری در رابطه با سختی‌های دیدار با امام آمده است: «بعد از مدت‌ها که از حضرت امام در نجف اشرف دور بودم، تصمیم گرفتم به نجف بروم و با امام ملاقات‌ نمایم. چون باید به صورت قاچاق می‌رفتم لذا به زاهدان رفتم تا از آنجا به پاکستان بروم.

🔺 در زاهدان یک شب منزل آیت‌الله کفعمی که روحانی بزرگ آنجا بود ماندم و یک شب هم در مدرسه علمیه به سر بردم. متولی این مدرسه هم آقای مزاری داماد آقای کفعمی بود. آقای مزاری روحانی بسیار باارزشی بود که بعد از انقلاب به دست وهابی‌ها شهید شد. در عبور دادن طلبه‌ها به پاکستان بسیار فعال بود و از هیچ کس نمی‌ ترسید...

ادامه در:

https://www.cafetarikh.com/news/49989

🆔 @cafetarikhcom


📙 روابط پارادوکسیکال پهلوی و مواد مخدر

🔺 درباره سیاست‌ها و عملکرد رژیم پهلوی توجه به این نکات ضروری است: اول؛ همدستی درباریان با قاچاقچیان بین‌المللی به طوری که زمانی در یک عملیات حدود ۱۸۹تن تریاک در ایران کشف شد اما دولت ایران آن را نیم تن گزارش کرد و بقیه را جهت توزیع به مقر اشرف خواهر شاه انتقال داد.

🔺 دوم؛ محدودیت‌ها و سختگیری‌ها درباره مواد مخدر بیشتر به منظور تسویه حساب و دستگیری باند‌های رقیب در امر مواد مخدر بوده است. سوم؛ به علت دست اندرکاری برخی مهره‌‌های رژیم دولت علاقه‌‌ای به مبارزه با مواد مخدر نشان نمی‌داد چهارم؛ ضعف مرزبانی و ضعف کارآیی سازمان‌های اجرایی

🔺 با این وجود رژیم پهلوی سعی داشت تا با انعکاس اخبار دستگیری و اعدام قاچاقچیان در رسانه‌‌های داخلی و به ویژه خارجی یک موج بزرگ تبلیغاتی را جهت پوشش کار‌های اصلی خود که همانا همدستی با قاچاقچیان بین‌المللی و توزیع مواد مخدر به طور رسمی از طریق وزارت بهداری به عنوان سهمیه روزانه معتادین بالای پنجاه سال بود به راه اندازد.

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @cafetarikhcom


📙 دلیل علاقه محمدرضا پهلوی به باستان‌گرایی

🔺 شاه سال ۱۳۵۰ را سال «کوروش کبیر» نامید و جشنهای شاهنشاهی را برگزار کرد تا بتواند فرهنگ ایران باستان مورد نظرش را احیا کند.

🔺 محمدرضا شاه تاکید داشت: برای احیای فرهنگ اصیل ایرانی با همه ی اصالت و زیبایی اش باید راهی پیدا کرد. مثلا تاریخ کشور را باید به آغاز دوران شاهنشاهی بازگردانیم ادامه این گونه سیاستهای شاه منجر به تغییر تاریخ از هجری به شاهنشاهی در سال ۱۳۵۵ شد.

https://www.cafetarikh.com/news/36238

🆔 @cafetarikhcom


📙 ماجرای افسر سیا که مستاجر حسنعلی منصور بود

🔺 سرهنگ گراتیان یاتسویچ رئیس دفـتر سـیا در ایران‌، یک‌ آمریکایی یـوگسلاوی الاصـل و اجاره‌نشین حسنعلی منصور بود و از نزدیک در جریان جلسات و پیشرفت‌های‌ کانون مترقی قرار داشت.

🔺 گراتیان یاتسویچ افسر نـیروی هـوایی یوگسلاوی بـود که در زمان جنگ جهانی دوم با‌ هواپیمای خود به آمریکا پناهنده و تبعه این کشور شد. او با تأسیس«آژانـس‌ مرکزی اطلاعات آمریکا»(سیا‌)به‌‌ استخدام این سرویس درآمد و پس از قریب بـه یـک دهـه فعالیت اطلاعاتی در عرصه‌های مختلف به عنوان رئیس‌ سیا در ایران که از مسئولیت‌های مهم محسوب می‌شد عازم تهران شـد.‌

🔺 ‌وی‌ در تاریخ ۱۷ مهر ۳۶ به عنوان دبیر اول‌ سفارت آمریکا وارد تهران شد و طی دوران اقامت خود دارای سمت‌های پوشـشی چـون مـستشاری سازمان برنامه‌ و از ۱۳۴۱ وزیر مختار سفارت آمریکا بود.

ادامه در:

https://www.cafetarikh.com/news/37260

🆔 @cafetarikhcom


📙 ابتدای کار زنان در مطبوعات ایران

🔺 نخستين روزنامه‌نگاران‌ زن در دوره قاجاريه ، زناني نويسنده بـودند کـه نـوشته هاي خود را براي نشرياتي چـون‌ حبل‌ المـتين و نـداي وطن مي فرستادند که‌ امروز‌ از‌ آنها‌ کمتر‌ نام و نشاني بر‌ جـاي‌ مانـده اســت .

🔺 در جـامعه بسته و مردسالار ايران عصر قاجار، زنان‌ با‌ تـوجه بـه فـرصت هاي محدودي کـه در جـريان مبـارزات وسـيع مشروطه خـواهي بـراي آنان پيش آمده بود، با اقدامات مناسب و با حضور مستقيم و غيرمسـتقيم ، نقـش مهمـي در تداوم انـقلاب‌ ايفـا‌ کردند؛ از جمله  اقدامات آنان ، تأسـيس مــدارس دخـترانـه ، ايجـاد انـجمن هــا و انـتشـار مطبوعات مختص به زنـان بوده است.

🔺 یکی از مطبوعات مورد توجه آن زمان، نشریه شکوفه بود. نخستين شماره شکوفه در‌ سال‌ ١٢٩٢ شمسي به مديريت خانم مـريم عميـد معـروف بـه مزين السـلطنه منتشـر شد.

https://www.cafetarikh.com/news/49045

🆔 @cafetarikhcom


📙 وحشت رژیم از غیبت روحانیون!

🔺 حضور نیافتن روحانیون در مساجد و جلسات دینی از جمله متداول‌ترین شیوه‌های مخالفت آن‌ها با سیاست‌های ضد دینی رژیم در جریان نهضت امام(ره) بود.

🔺 این روش علاوه بر بازتاب سیاسی آن در میان مردم، باعث می‌شد تا مردم تمرکز خود را بر ماهیت ضد دینی رژیم قرار دهند. به همین دلیل عموماً این عدم شرکت در مساجد از سوی روحانیون با واکنش‌ مثبت مردم مواجه می‌شد و رژیم را به وحشت می‌انداخت.

🔺 سندی به جا مانده از آن دوران،  شرکت نکردن روحانیون شهرستان‌های خرمشهر و آبادان در نماز جماعت مساجد در اعتراض به کشتار و فجایع قم و مشهد را در سال ۱۳۵۶ نشان می‌دهد. در بخشی از سند آمده است: «روحانیون شهرستان‌های آبادان و خرمشهر به مدت سه روز دست به اعتصاب زده‌اند و از رفتن به مساجد و کلاس‌های دینی خودداری نموده‌اند.»

https://www.cafetarikh.com/news/49986

🆔 @cafetarikhcom


📙 آمریکا و فرایند تحکیم دیکتاتوری در ایران

🔺 تشکیل مجلس مؤسسان در اردیبهشت ۱۳۲۸ و تغییر چند اصل از قانون اساسی قدرت شاه را عملاً افزایش داد.

🔺 شاه با شرکت در جلسات دولت اختیارات ‌نخست‌وزیر را کاهش داد و در جزئی‌‌ترین امور نیز دخالت می‌‌کرد.

🔺 در ۲۴ آبان ۱۳۲۸ شاه برای نخستین بار به آمریکا سفر کرد. شاه اندکی قبل از سفر به سفیر آمریکا گفته بود که تصمیم دارد مجلسی داشته باشد که بتواند با هماهنگی آن کار کند. سفیر آمریکا اظهار می‌‌دارد که شاه مایل بود مرا مطمئن سازد که به هیچ وجه قصد برقراری دیکتاتوری ندارد.

🔺در خرداد ۱۳۲۹ قراردادی بین ایران و امریکا منعقد شد و به موجب آن بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار اسلحه و مهمات به ایران تحویل داده می‌‌شد. در ۲۶ مهر ۱۳۲۹ نیز دولت آمریکا ۵۰۰ هزار دلار از بودجه اصل ۴ خود را به ایران تخصیص داد.

https://www.cafetarikh.com/news/49988

🆔 @cafetarikhcom


📙 رژه قدرت‌نمایی پهلوی در آخرین روزهای حیات

🔺 رژه ارتش رژیم پهلوی در ۱۱ بهمن ۱۳۵۷ به‌نحوی که پیش‌بینی می‌شد، به‌عنوان ابزاری برای ارعاب مردم عمل نکرد و به جای آن، به شعله‌ور شدن آتش انقلاب و عزم مردم برای ادامه مبارزاتشان انجامید.

🔺برگزاری این رژه نه تنها نتوانست مردم را بترساند، بلکه به عکس، موج جدیدی از نافرمانی و نارضایتی را در بین مردم به‌وجود آورد. حضور مردم در خیابان‌ها و اعتراضات گسترده‌تر شد و بسیاری از مردم به تأسیس کمیته‌های محلی و سازماندهی تظاهرات پرداخته و به جمع‌آوری نیروهای مردمی برای مقاومت در برابر رژیم ادامه دادند.

🔺 پس از این رژه، امام خمینی در ۱۲ بهمن به ایران بازگشت و انقلاب اسلامی به مرحله نهایی خود وارد شد.

https://www.cafetarikh.com/news/49985

🆔 @cafetarikhcom


📙 نگاهی به زندگی ابوعلی سینا از کودکی

🔺 ابوعلی سینا با نام کامل ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا، پزشک، دانشمند، فیلسوف، منجم، نویسنده و ریاضیدان بزرگ جهان در یکم شهریور سال ۳۵۹ هجری شمسی مصادف با ماه صفر سال ۳۷۰ هجری قمری و در قرن چهارم هجری، در روستایی به نام خرمیثن در حوالی بخارا که مرکز حکومت سامانیان بود به دنیا آمد. نام او در زبان‌های لاتین مشهور به Avicenna است.

🔺 پدر او عبدالله از اهالی بلخ و مادرش ستاره اهل روستایی در افشنه بود. ابن سینا از همان آغاز کودکی استعداد و هوش عجیبی در آموختن علوم مختلف داشت.

🔺 پدرش از کودکی برای تعلیم و تربیت او تلاش بسیاری می‌کرد. او علم فقه را نزد استاد اسماعیل زاهد آموخت. پس از آن پدرش او را برای فراگیری علم منطق و هندسه نزد استاد ابوعبدالله ناتلی فرستاد. او در ده سالگی قرآن را حفظ کرده بود و ادبیات، هندسه و ریاضیات، صرف و نحو عربی را نیز می‌دانست.

ادامه در:

https://www.cafetarikh.com/news/49771

🆔 @cafetarikhcom


📙 عزاداری و انجمن‌های زنانه

🔺مشارکت زنان در مراسم عزاداری فقط در ایام محرم نبود بلکه شب‌های پنجشنبه، ایام وفات اهل بیت با اهداف دیگری مثل آموزش احکام و اطلاعات دینی، دیدار بزرگان و علما، احسان کردن به جامعه مومنین نیز انجام می‌شد که همین عمل فی نفسه باعث تقویت همبستگی اجتماعی شیعیان با یکدیگر و بالاخص شکل گیری روابط و انجمن‌های زنانه در دل این هیئت‌ها برای زنان متدین شیعه شد.

🔺 مشارکت گسترده زنان در مراسم اهل بیت معلومات و دانش‌های عمومی آنها را زیاد می‌کرد با اینکه زنان از سواد خواندن و نوشتن محروم بودند و سیستم آموزش منسجمی وجود نداشت اما به معنای این نبود که زنان فرهیختگی خود را پرورش نمی‌دادند بلکه آنها شعر ادبیات و احکام و اطلاعات سیاسی اجتماعی خود را با با گوش دادن به موعظه‌ها بیشتر می‌کردند.

https://www.cafetarikh.com/news/49983

🆔 @cafetarikhcom


📙 بی‌تابی شعبان جعفری در فراغ حسنعلی منصور!

🔺 در یکی از اسناد به جای مانده از دوران پهلوی دوم، مقامات امنیتی وقت به ارائه گزارشی درباره سوء قصد به حسنعلی منصور پرداخته اند. در یکی از این گزارشها نکات جالبی درباره شعبان جعفری آمده است.

🔺 محترماً به عرض می‌رساند: در صفحه چهارم مجله شماره ۵۹۱ مورخه هشتم بهمن ماه ۴۳ روشنفکر جزو اخبار مربوط به ترور شادروان حسنعلی منصور در زیر عکسی که چاپ نموده نوشته شده «بعد از شنیدین خبر سوءقصد عده‌ای در جلو بیمارستان می‌گریستند» در این عکس شعبان جعفری (معروف به شعبان بی‌مخ) نشان داده شده که در حال گریه است (هیچ یک از سایر افراد که در عکس هستند به جز شخص فوق در حال گریه نمی‌باشند)

https://www.cafetarikh.com/news/36008

🆔 @cafetarikhcom


📙 مسجد جاوید و منبری‌های انقلابی آن

🔺 مسجد جاوید در سال ۱۳۵۲ تاسیس شد. در مورد موسس این مسجد اطلاعات چندان دقیقی در دست نیست اما اکثر منابع از شخصی به نام حاج عباس تجریشی معروف به جاوید به عنوان بنیانگذار مسجد یاد می‌کنند.

🔺 تجریشی در سال ۱۳۴۹ زمینی با متراژ ۲۵۰ متر را در خیابان شمیران خریداری کرد و تصمیم گرفت برای باقی گذاشتن نام نیک برای خود، آن را تبدیل به مسجد کند. بنابراین کار ساخت مسجد از همان سال آغاز شد و تا سال ۵۲ به طور انجامید.

🔺 بعد از اتمام ساخت مسجد از آیت‌الله مفتح برای سخنرانی در این مسجد دعوت شد. همین موضوع باعث شد به تدریج این مسجد به محل سخنرانی و فعالیت‌های سیاسی بزرگانی چون فخرالدین حجازی و حجت‌الاسلام محمدتقی فلسفی تبدیل شود.

🔺 مرتضی مطهری و سیدعلی خامنه‌ای از دیگر شخصیت‌های مبارز انقلابی بودند که از این مسجد به عنوان یکی از سنگرهای مبارزاتی خود استفاده کردند. 

https://www.cafetarikh.com/news/49982

🆔 @cafetarikhcom


📙 سوالی که محمد (ص) بعد از بعثت از مردم پرسید

🔺 در میان همه پیغمبران جهان پیغمبر اکرم یگانه پیغمبری است که تاریخ کاملا مشخصی دارد ...

بخش کوتاهی از بیانات استاد شهید مرتضی مطهری درمورد مبعث حضرت رسول اکرم (ص) در:

https://www.cafetarikh.com/video/23460

🆔 @cafetarikhcom

20 last posts shown.