BBCPersian


Channel's geo and language: Iran, Persian


کانال رسمی بخش فارسی بی‌بی‌سی در تلگرام
✉️پيام ها و تصاويرتان را به اينجا بفرستيد:
@BBCShoma
اینستاگرام:
www.instagram.com/bbcpersian
فیسبوک:
www.facebook.com/bbcpersian
نشانی وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی:
bbcpersian.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که این حادثه پنجشنبه ۱۸ بهمن ساعت ۱۸:۳۰ به وقت محلی در دوراهی سیرچ رخ داده است. تصاویری از محل حادثه و تلاش امدادگران در محل هم منتشر شده است.

محمد صابری، رئیس اورژانس کرمان می‌گوید که «در این رویداد ۴ دختر دانش‌آموز، یک پسربچه و یک مربی کشته شدند و ۲۷ مصدوم هم به مراکز درمانی انتقال یافته‌اند.»

به گفته او، حال دو نفر از مصدومان وخیم گزارش شده است.

محمد امیرخانی، معاون هلال احمر کرمان شمار مصدومان این سانحه را ۳۵ نفر اعلام کرده است.

احمد کرمی اسد، رئیس پلیس راه راهور فراجا هم گفته است که این اتوبوس حامل ۳۸ دانش‌آموز دبیرستانی بوده که از سفر به منطقه گردشگری شهداد در حال بازگشت به کرمان بوده است.

او گفته است که دلیل سانحه هنوز مشخص نیست و تحقیقات در مورد این رویداد جریان دارد.

ویدیوها از تسنیم، ایرنا و کانال اخبار کرمان
@BBCPersian


🔻یک دادگاه نظامی در اسرائیل یک سرباز ذخیره ارتش این کشور را برای شکنجه فلسطینیان بازداشتی به هفت ماه زندان محکوم کرده است.

اسرائیل حجبی، سرباز ذخیره ارتش اسرائیل، در دادگاه به خاطر کتک زدن مکرر بازداشتی‌های فلسطینی با مشت و سلاح گناهکار شناخته شد.

ارتش اسرائیل اعلام کرده این خشونت‌ها در حضور دیگر سربازان اتفاق افتاده است.

تصاویر بعضی از این شکنجه‌ها در گوشی تلفن همراه اقای حجبی ضبط شده است.

در پرونده‌ای جداگانه هم یک شهرک‌نشین اسرائیلی بعد از شلیک به اعضای یک خانواده فلسطینی در کرانه باختری به جرائم مرتبط با تروریسم متهم شده است.

در پی جنگ اسرائیل و غزه تعداد زیادی از سربازان اسرائیلی از سوی مقام‌های سازمان ملل به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت متهم شده‌اند.

دیوان کیفری بین‌المللی هم اواخر سال گذشته میلادی برای بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت در ارتباط با جنگ غزه و به اتهام ارتکاب «جنایات جنگی» قرار بازداشت صادر کرد.

*عکس از آرشیو

📷 Getty Images
@BBCPersian


آقای ظریف پیشتر در حاشیه مجمع اقتصاد جهانی داووس از تصمیم دولت برای عدم فشار بر زنان در زمینه حجاب و آمادگی ایران برای مذاکره با دولت دونالد ترامپ سخن گفته بود.

روزنامه کیهان، اظهارات او را «ذلت‌بار» توصیف کرد و گروه اندکی با در دست گرفتن پلاکاردهایی خواهان «اعدام» او شدند.

مخالفان دولت می‌گویند که آقای ظریف به دلیل دو تابعیتی بودن فرزندش، مشمول قانون انتصاب در مشاغل خاص است که شهروندی کشورهای دیگر برای مقام‌ها یا بستگان درجه یکشان را غیرممکن می‌داند، اما دولت می‌گوید فرزند آقای ظریف صرفا به واسطه «تابعیت قهری» و تولد در کشوری دیگر شهروندی آن را دارد و به جز آقای ظریف بسیاری مقام‌های دیگر، مانند سفیران وضعیت مشابهی دارند. قرار است مساله تابعیت قهری بستگان مقام‌های حساس در مجلس ایران بررسی شود.
📷Pad_Dolat
@BBCPersian


🔻محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور ایران در بغداد با محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر و محمود مشهدانی، رئیس مجلس عراق دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ایران در این دیدار طرفین از «روند رو به رشد» روابط دوجانبه ابراز خرسندی کردند و بر اجرای توافقات قبلی دو کشور تاکید کردند.

به گزارش رسانه‌های ایران، آقای ظریف به دعوت رسمی عمار حکیم، رییس جریان حکمت ملی عراق و «با هدف شرکت در سومین کنفرانس علمی و بین‌المللی چشم‌انداز آینده پیروان اهل‌بیت در بغداد» به عراق سفر کرده است.

سفر آقای ظریف به عراق در حالی صورت می‌گیرد که انتقادات از سیاست خارجی دولت پزشکیان با حملات تند به محمد‌جواد ظریف بالا گرفته و کمیسیون امنیت ملی مجلس اخیرا در بیانیه‌ای خواستار برکناری او از معاونت رئیس‌جمهور شده بود.


🔻ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در مصاحبه‌ای اختصاصی با بی‌بی‌سی اختلاف میان رهبران طالبان را رد کرده و همچنین گفته است که شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزارت خارجه حکومت طالبان برای «دیدار خانواده» به دوبی سفر کرده است.

آقای مجاهد در مصاحبه با علی آرین،‌ خبرنگار بی‌بی‌سی اختلاف درونی در میان حکومت طالبان را رد کرد و گفت: «براساس اطلاعاتی که من دارم. هیچ نوع اختلاف که وحدت نظام و امارت را برهم بزند وجود ندارد و مردم هیچ هراسی نداشته باشند.»

اگرچه او تفاوت فکری را در میان افراد طالبان رد نکرد و افزود که «خواست و خواهشی» که از طرف کسی مطرح می‌شود، به «معنی اختلاف نیست.»
@BBCPersian
https://www.bbc.com/persian/articles/czx82845yjqo


🔻نوعی از غذای سگ که از گوشت پرورش‌یافته در آزمایشگاه تهیه‌ شده قرار است در بریتانیا وارد بازار شود.

این نخستین‌‍بار است که گوشت آزمایشگاهی برای حیوانات خانگی در اروپا در دسترس قرار می‌گیرد.

نام این محصول «چیک بایتس» است که توسط شرکت «میتلی» تولید شده است. این غذای حیوانات حاوی گوشت مرغی است که در آزمایشگاه با استفاده از سلول‌های تخم مرغ تولید می‌شود.

شیوه تولید آن طوری است که به سلول‌های تخم مرغ به صورت مصنوعی در آزمایشگاه مواد مغذی تزریق می‌کنند و در نتیجه این سلول‌ها تکثیر می‌یابند و رشد می‌کنند.

تولیدکنندگان این محصول می‌گویند که با تولید این نوع غذای حیوانات خانگی می‌توان اثرات زیست‌محیطی فرایند تولید را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

گوشت تولیدشده در آزمایشگاه برای مصرف انسان هم قبلا در آمریکا، اسرائیل و سنگاپور مجوز گرفته است.

📸PA
@BBCPersian




📻مظلوم عبدی معروف به مظلوم کوبانی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه است - گفت‌و‌گوی ویژه

🔻زمانی که او فرمانده نظامی کردهای سوریه بود، این نیروها توانستند با مقاومت در مقابل داعش در منطقه روژاوا دولت خودمختار ایجاد کنند. پس از تغییرات هفته‌های اخیر در دمشق و سقوط دولت بشار اسد، سرنوشت رابطه این منطقه با حاکمان جدید سوریه سئوالات جدی ایجاد کرده به خصوص که این دولت تازه دمشق، با ترکیه، دشمن اصلی نیروهای کرد در سوریه، روابطی بسیار صمیمانه دارد.

ژیار گل در گفت‌وگویی با مظلوم عبدی، از او درباره روابط کردها و نیروهای تحت فرمان او با مقامات جدید در دمشق پرسیده و اینکه آنها چه رابطه‌ای با آنکارا و تهران داشته و دارند و این روابط چگونه اثری بر نقش و جایگاه فعلی آن‌ها در سوریه جدید خواهد داشت. از سوی دیگر رابطه این نیروهای کرد با امریکا هم مطرح است، آیا ممکن است که ترامپ آن‌ها را تنها بگذارد؟

مظلوم عبدی، هر گونه رابطه با تهران را رد می کند. او می‌گوید، همین حالا هم آنکارا با آن‌ها در حال جنگ است و امید دارد که دولت جدید ترامپ به حمایت از کردها در شمال سوریه ادامه دهد.

@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📽انقلاب ایران در آغاز پر از امید به آینده‌ای بهتر برای خیلی از جوانان بود. اما سرنوشت خیلی از امیدواران چیز دیگری بود. به ویژه مبارزانی که دیدگاه سیاسی متفاوتی نسبت به روحانیون حاکم داشتند. «فردا آزادیم» را ببینید.

🔻برنامه این هفته آپارات
فردا آزادیم
ساخته: حسین پورسیفی

🔻به همراه گفتگو با فرید اسماعیل‌پور پژوهش‌گر سینما و مستندساز
و مهشید زمانی نویسنده و منتقد سینمایی

🔻ساعات پخش به وقت ایران
جمعه ۹ شب
شنبه ۱۱ صبح
یکشنبه ۱۱:۳۰ شب
سه‌شنبه ۳:۰۰ بعدازظهر
چهارشنبه ۱۲ شب
تکرار جمعه ۲:۰۰ بامداد

🔻از برنامه آپارات همیشه فیلم متفاوت ببینید.

@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⭕️مراسم الحاق ناو پهپادبر باقری به نیروی دریایی سپاه، که در اصل یک کشتی تجاری تغییر کاربری یافته است، صبح پنج‌شنبه ۱۸ بهمن با حضور جمعی از فرماندهان و پرسنل نیروهای مسلح ایران در خلیج فارس برگزار شد.

‏علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه در این مراسم گفت که این ناو «قابلیت حمل چندین اسکادران پروازی بدون سرنشین، نشست و برخاست جنگنده‌های بدون سرنشین، حمل و به‌کارگیری انواع پهپاد‌های گشتی و رزمی، قابلیت به آب اندازی و از آب گیری انواع شناور‌های رزمی سبک و تندرو، و همچنین حمل و بکارگیری انواع بالگرد‌های رزمی و پشتیبانی، یک سکوی متحرک دریایی و برد عملیاتی ۲۲ هزار مایل دریایی (فرا ساحل)، امکان حضور و اجرای عملیات را به مدت یک سال بدون نیاز به سوخت‌گیری مجدد در آب‌های دوردست دارد.»

‏گفته شده که روند تغییر کاربری این شناور دو سال به طول انجامیده است. ایران پیشتر نیست کشتی‌های باری و تجاری را برای اهداف نظامی تغییر کاربری داده است.
‏موضوع پهپادهای نظامی ایران در سالهای اخیر و پس از استفاده عمده از آنها در جنگ اوکراین حساسیت‌برانگیز شده است.
@bbcpersian


🔻یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی درباره دعوت رضا پهلوی به کنفرانس مونیخ گفت: «کنفرانس امنیتی مونیخ به‌طور مستقل درباره دعوتنامه‌هایش تصمیم می‌گیرد.»

شاهزاده رضا پهلوی امروز ۱۸ بهمن، در حساب ایکس خود اعلام کرد که در حالی‌که پیش‌تر به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شده بود، وزارت خارجه آلمان مانع از حضور او در این کنفرانس شده است. آقای پهلوی گفت «مداخله» وزارت خارجه آلمان برای جلوگیری از شرکت او در کنفرانس امنیتی مونیخ، «آلمان را در سمت اشتباه تاریخ» قرار می‌دهد.

آقای پهلوی تأکید کرد که باوجود این تصمیم، به مونیخ سفر خواهد کرد.

یک منبع آگاه در دولت فدرال آلمان به بی‌بی‌سی فارسی گفت هیچ‌یک از دعوتنامه‌هایی که از سوی کنفرانس امنیتی مونیخ برای اپوزیسیون ایران
صادر شده بود لغو نشده است.


📷Getty Images
@BBCPersian


🔻علیمردان عظیمی، مدیر عامل ایران خودرو در نا‌مه‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار ایران، می‌گوید در برگزاری مجمع عمومی روز چهارشنبه ۱۷ بهمن این شرکت خودروسازی تخلف صورت گرفته و سازمان بورس نباید واگذاری ایران‌خودرو به بخش خصوصی را تایید کند.

شکایت مدیرعامل ایران خودرو به سازمان بورس در پی مقاومت هفت ساعته مدیران این شرکت برای برگزاری «مجمع عمومی فوق‌العاده» در روز چهارشنبه صورت می‌گیرد که به گزارش رسانه‌ها در ایران با «قطع برق، قطع میکروفن و انتشار خبر لغو جلسه» همراه بوده است.

https://bbc.in/4hoRRAR
@BBCPersain


🖋️جرمی‌ بوئن
سردبیر اخبار بین‌المللی بی‌بی‌سی

🔻طرح دونالد ترامپ برای «در اختیار گرفتن» و «مالکیت» غزه، که شامل جابجایی جمعیت آن نیز می‌شود، عملی نخواهد شد. این طرح نیازمند همکاری کشورهای عربی است که آن را رد کرده‌اند.

این کشورها شامل اردن و مصر هستند - کشورهایی که ترامپ می‌خواهد فلسطینیان غزه را بپذیرند - و همچنین عربستان سعودی که ممکن است از آن انتظار برود که هزینه‌های این اقدام را بپردازد.

متحدان غربی آمریکا و اسرائیل نیز مخالف این ایده هستند.
برخی از فلسطینیان غزه اگر چنین فرصتی برایشان فراهم شود، شاید به خروج از این باریکه تمایل داشته باشند.

اما حتی اگر یک میلیون نفر از آنجا خارج شوند، باز هم حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دیگر در آنجا باقی خواهند ماند.

لابد ایالات متحده - به عنوان صاحب جدید «ریوییرای خاورمیانه» ترامپ - مجبور خواهد شد که برای بیرون راندن آن‌ها از زور استفاده کند.

با توجه به سابقه مداخله فاجعه‌بار آمریکا در عراق در سال ۲۰۰۳، این اقدام در ایالات متحده به شدت غیرمحبوب خواهد بود.

متن کامل خبر در لینک زیر:

📷Getty Images
https://bbc.in/3WOyBEo

@BBCPersian


او در ادامه توضیح داد: «با این حال شعبه نهم دیوان عالی کشور که ریاست آن شعبه عضو کارگروه تخصصی مذکور است، کماکان این ایراد را نپذیرفت و به اعتبار ماهوی بودن ایرادات، اعاده دادرسی ما را رد کرده است.»

آقای رئیسیان با این حال تاکید کرد که «حتما دوباره تقاضای اعاده دادرسی جدید طرح خواهیم کرد.»

این زندانی سیاسی کرد به اتهام «بغی» یا قیام مسلحانه که مصداق آن «عضویت در جمعیت‌های معارض» عنوان شده، به چهار سال زندان و اعدام محکوم شده است.

پخشان عزیزی به مدت ۱۰ سال به عنوان مددکار در مناطق کردنشین سوریه به آوارگانی کمک می‌کرد که از جنگ با داعش فرار کرده بودند. اما او حدود ۱۸ ماه پیش در ایران بازداشت و سپس به اعدام محکوم شد. ‌

تایید حکم اعدام پخشان عزیزی با واکنش‌های انتقادی گسترده‌ای روبرو شده است.‌

بسیاری از خانواده‌های دادخواه، فعالان مدنی، چهره‌ها و زندانیان سیاسی در ایران و سازمان‌های حقوق بشری خواهان لغو این حکم شده‌اند. ‌‌

خانواده پخشان عزیزی می‌گویند که او «تنها به دنبال عدالت و حقوق مردم بود.»

@BBCPersian


وکیل پخشان عزیزی از رد شدن درخواست اعاده دادرسی این زندانی محکوم به اعدام از سوی دیوان عالی ایران خبر داده است.

امیر رئیسیان به روزنامه شرق گفته است: «شعبه نهم دیوان عالی کشور در حکمی که ششم بهمن۱۴۰۳ صادر شده و ۱۷ بهمن به ما ابلاغ شده قرار رد اعاده دادرسی در این پرونده صادر کرده» و دلیل آن را «ایرادات وارده به حکم و جریان دادرسی در زمره ایرادات ماهوی» دانسته است.

وکیل این زندانی سیاسی کرد ادامه داد «این در حالی است که کارگروه تخصصی شعب کیفری دیوان‌عالی کشور در خصوص ماده ۴۷۴ در اسفند۱۴۰۲ با نظر اکثریت اعلام کرد که بررسی بند چهار ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری و اطلاق آن در مورد جرم نبودن عمل محکوم‌علیه که مبنای اصلی درخواست اعاده دادرسی ما بود، از موارد اعاده دادرسی است و شعب دیوان در مقام رسیدگی به اعاده دادرسی در صورت احراز فقدان هر یک از عناصر سه گانه تشکیل دهنده جرم، می‌تواند اعاده دادرسی تجویز کند و این نظریه ملازمه‌قطعی با توجه شعب دیوان به دفاعیات ماهوی مطرح شده در درخواست اعاده دادرسی دارد.»

https://bbc.in/40GYZkO
📷UGC
@BBCPersian


آقای پزشکیان روز گذشته هم در واکنش به این تحریم‌ها گفت که برای ایران مسیرهای بسیار زیادی وجود دارد که بتواند مشکلاتش را حل کند و «آمریکا خیال کرده است که ایران وابسته به نفت است.»
او همچنین در دیدار با دبیرکل سازمان اوپک در تهران خواستار وحدت اعضای این سازمان شد تا «آمریکا نتواند یکی از اعضا را تحریم کند و تحت فشار قرار دهد.»

روز گذشته وزیر خارجه ایران هم اطمینان از عدم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را موضوعی «قابل حصول» خواند که «پیچیده نیست.» محمد جواد ظریف هم این موضوع را «تحصیل حاصل» و ثابت شده خواند.

وزیر خارجه ایران تحریم‌های تازه آمریکا را هم «تجربه‌ای شکست‌خورده» توصیف کرد و گفت که امتحان مجدد آن هم به شکست دوباره منجر خواهد شد. این در حالی است که در دور اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اجرای تحریم‌های نفتی باعث افت قابل توجه فروش نفت این کشور شد.

ویدیو از خبرگزاری دانشجو
@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در واکنش مستقیم به سخنان دونالد ترامپ می‌گوید که این کشور به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و این موضوع بارها در بازرسی‌ها ثابت شده است.

او پنجشنبه ۱۸ بهمن در مراسمی با حضور گروهی از سفیران خارجی در آستانه چهل و ششمین سالروز انقلاب ۵۷ با اشاره به فتوای آیت‌الله علی خامنه‌ای در مورد «حرام» بودن ساخت سلاح هسته‌ای گفت: «ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. در دکترین نظام جمهوری اسلامی ایران قتل عام انسان‌های دنیا پذیرفته نیست... صدبار دیگر بیایند و بررسی کنند.»

این اظهارات پس از آن بیان می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دو روز پیش بخشنامه‌ای را برای اعمال «فشار حداکثری» بر ایران امضا کرد که به گفته او هدف آن جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح اتمی، توقف برنامه موشکی و اعمال فشار بر تامین مالی گروه‌های نیابتی از طریق تحریم‌ و توقف صادرات نفت است. آقای ترامپ البته گفت درباره امضای این سند «دودل» بوده است و افزود که مایل است با ایران به توافقی دست یابد..


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻سرخط خبرهای پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
@BBCPersian


🔻امروز ۱۸ بهمن، شاهزاده رضا پهلوی در حساب ایکس خود اعلام کرد که در حالی‌که پیش‌تر به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شده بود، وزارت خارجه آلمان مانع از حضور او در این کنفرانس شده است.
او این اقدام را «تلاش برای به حاشیه راندن مردم ایران» و «راضی نگه داشتن جمهوری اسلامی» توصیف کرد و گفت «مداخله» وزارت خارجه آلمان برای جلوگیری از شرکت او در کنفرانس امنیتی مونیخ، «آلمان را در سمت اشتباه تاریخ» قرار می‌دهد.

آقای پهلوی تأکید کرد که باوجود این تصمیم، به مونیخ سفر خواهد کرد.

ولیعهد ایران پیش از انقلاب ۱۳۵۷ گفته است: «اگرچه ما در پایتخت‌های خارجی به دنبال دوستان و متحدانی برای این راه هستیم، اما می‌دانیم که آزادی‌مان تنها به دست خود ما رقم خواهد خورد، نه به تصمیم دولت‌های خارجی.»

بی‌بی‌سی فارسی با وزارت خارجه آلمان برای توضیح درباره دعوت و حضور آقای پهلوی تماس گرفته است.

کنفرانس امنیتی مونیخ از مهم‌ترین نشست‌های جهانی در حوزه سیاست خارجی و امنیت است و هر ساله در مونیخ آلمان برگزار می‌شود.

سال گذشته مقامات جمهوری اسلامی ایران و روسیه به این کنفرانس دعوت نشدند.

📸Getty Images
@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⭕️سه‌شنبه ۴ فوریه، ۱۶ بهمن یک جفت ببر و گراز از چاهی در ایالت مادیا پرادش در مرکز هند نجات داده شدند. مسئولان گفتند که ببر در حال شکار گراز بود که هر دو در آب افتادند.

‏ماموران جنگلبانی این حیوانات را به سلامت از چاه خارج و حالا دوباره در پارک ملی رها کردند.
@bbcpersian

20 last posts shown.