BBCPersian


Channel's geo and language: Iran, Persian


کانال رسمی بخش فارسی بی‌بی‌سی در تلگرام
✉️پيام ها و تصاويرتان را به اينجا بفرستيد:
@BBCShoma
اینستاگرام:
www.instagram.com/bbcpersian
فیسبوک:
www.facebook.com/bbcpersian
نشانی وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی:
bbcpersian.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📽تا بی سر و پا باشد اوضاع فلک زین دست، در سر هوس ساقی در دست شراب اولی

🔻غزلی از حافظ با اجرای رعنا فرحان

🔻برنامه یلدا و نسخه کامل این قطعه و قطعات دیگر را اینجا ببینید:

https://youtu.be/FjENKLFX-Xw?si=8WTXPb9tjY0gshJO

@BBCPersian


🖋️ویبِکه ونِما، استفانی هگرتی و لئونی رابرتسون
بخش ۱۰۰ زن، بی‌بی‌سی


🔻امسال تقریبا نیمی از جمعیت جهان در کشورهای مختلف در انتخابات شرکت کردند، اما روند پیشرفت حضور زنان در عرصه سیاست متوقف شده است. در ۶۰ درصد از کشورهایی که نتایج انتخابات آنها مشخص شده، تعداد زنان در پارلمان کاهش یافته است.
در هند، آمریکا، فرانسه، پرتغال، اندونزی، آفریقای جنوبی و ۲۱ کشور دیگر، تعداد زنان در پارلمان‌های جدید کمتر از پارلمان‌های قبلی است. برای اولین بار در تاریخ، تعداد زنان منتخب در پارلمان اروپا کاهش یافت.
در یک کشور هم زنان به طور کامل از پارلمان حذف شدند.

📸GettyImages/ UNDP
https://bbc.in/4gskwEq

@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻مقدس رویال برای دختران محروم از ادامه تحصیل در قندهار، فرصت کاری فراهم کرده است.
او در خانه‌اش یک کارگاه خیاطی راه انداخته است. بیشتر دختران خیاط هستند و لباس‌های مختلف افغانی می‌دوزند.

مقدس می‌گوید این کار را پس از روی کار آمدن حکومت طالبان آغاز کرده و حدود سه سال و نیم است که ادامه دارد.

حکومت طالبان دختران را از کار در موسسه‌های داخلی و خارجی و ادامه تحصیل منع کرده است و بسیاری از زنان کسب‌ و کار خود را راه‌ اندازی کرده‌اند.

اتاق تجارت زنان می‌گوید ۹۲۰۰ جواز برای زنان در بخش خصوصی توزیع شده که ۱۲۰۰ مورد آن در حکومت طالبان بوده است.

حدود ۵۰ هزار کسب‌ و کار کوچک زنان در افغانستان تاکنون به صورت رسمی ثبت نشده است.
@BBCPersian


🔻شورشیان در پاکستان طی حمله‌ای به یک پاسگاه ارتش در منطقه مرزی شمال غربی، ۱۶ سرباز را کشتند و دست‌کم پنج نفر دیگر را زخمی کردند. به گفته منابع اطلاعاتی، گروه طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) مسئولیت این یورش شبانه در منطقه «مکین» واقع در وزیرستان جنوبی در ۴۰ کیلومتری مرز افغانستان را بر عهده گرفته‌ است. این حمله یکی از بزرگترین حملات چند ماه اخیر در این منطقه بوده و گفته می‌شود حدود ۳۰ مهاجم از سه جهت به این پاسگاه کوهستانی یورش بردند و حمله دو ساعت به طول انجامید.

طبق گفته منابع اطلاعاتی پاکستان که خواستند نامشان فاش نشود، مهاجمان تجهیزات ارتباطی بی‌سیم، اسناد و سایر اقلام موجود در پاسگاه را به آتش کشیدند. طالبان پاکستانی اعلام کرده است که این حمله در تلافی کشته شدن فرماندهان ارشدشان انجام شده است و آن‌ها مدعی تصاحب سلاح‌های سنگین و یک دستگاه دید در شب هستند.


متن کامل خبر را از لینک زیر بخوانید

https://bbc.in/406n6KP
📷Getty Images

@BBCPersian


🔻آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای دستگیری احمد شرع، رهبر گروه هیئت تحریر شام را لغو کرد.

این تصمیم پس از مذاکرات بین دیپلمات‌های ارشد آمریکایی و نمایندگان این گروه گرفته شده است که در عمل رهبری حکومت سوریه را به عهده دارد.

باربارا لیف، معاون وزیر خارجه آمریکا گفتگو با آقای شرع را «بسیار سازنده» دانست و گفت فرستادگان آمریکا او را فردی «عمل‌گرا» یافتند.

مذاکرات بین دو طرف روز جمعه ۲۰ دسامبر (۳۰ آذر) در دمشق صورت گرفت. هیئت تحریر شام و متحدانش حدود دو هفته قبل دولت بشار اسد را سرنگون کردند و آقای اسد به همراه خانواده‌اش اکنون در روسیه پناهنده شده است.

با این حال، واشنگتن همچنان رسما این گروه را به‌عنوان یک گروه «تروریستی» طبقه‌بندی می‌کند.

یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا تأیید کرد که دیپلمات‌ها همچنین درباره چگونگی انتقال قدرت مورد حمایت آمریکا، تحولات منطقه و لزوم مبارزه با داعش گفتگو کرده‌اند.

این سخنگو همچنین گفت که مقامات به دنبال اطلاعات بیشتری درباره شهروندان آمریکایی ناپدید شده تحت رژیم بشار اسد هستند.

📸Getty Images
@BBCPersian


اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز (شنبه اول دی) از کشته شدن داود بیطرف، از کارمندان محلی سفارت ایران در دمشق، پایتخت سوریه خبر داده است. او گفت که خودروی آقای بیطرف، بعدازظهر یکشنبه ۲۵ آذر هدف تیراندازی «عناصر تروریستی» قرار گرفته است.
آقای بقائی ضمن «محکوم کردن» این اقدام گفته است که جسد آقای بیطرف در «روزهای اخیر کشف و شناسایی شده و به ایران منتقل شده است.»
او همچنین «مسئولیت شناسایی، محاکمه و مجازات عاملان را برعهده دولت انتقالی سوریه» گذاشته و گفته است که از مجاری دیپلماتیک و بین‌المللی به صورت جدی این موضوع پیگیری می‌شود.
جمهوری اسلامی ایران پس از سرنگونی رژیم بشار اسد و به قدرت رسیدن گروه‌های اسلام‌گرای به رهبری هیئت تحریر شام اعلام کرد که تمامی کارکنان سفارت و کنسولگری خود را از سوریه خارج کرده است.
📸 تسنیم
@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻گفت‌وگوی ویژه با حسین علیزاده

🔻حسین علیزاده، یکی از مهم‌ترین چهره‌های موسیقی ایران، به تازگی مجموعه‌ای به نام «دستگاه‌های موسیقی ایران» منتشر کرده است.

بسیاری این پروژه را تلاشی در جهت مردمی کردن گنجینه موسیقی ایران می‌دانند.

او که به تازگی تور اروپایی خود را در بریتانیا به پایان برده، در گفت‌وگویی با فرج بال‌افکن از بی‌بی‌سی فارسی، نگاه خود به ردیف موسیقی ایرانی و نوآوری‌ در آن و همچنین حضور و صدای زنان در موسیقی اصیل ایرانی را مطرح کرده و نظرش را درباره انتقادها از برنامه گلهای رادیو، در دوره هوشنگ ابتهاج ارائه داده است.

قسمت دوم این گفت‌وگوی ویژه را سه‌شنبه ساعت ۱۹:۳۰ به وقت تهران در برنامه گفت‌وگو ویژه، از تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی ببینید.

برای تماشای نسخه کامل این مصاحبه به کانال یوتیوب بی‌بی‌سی فارسی مراجعه کنید.

نسخه صوتی کامل این گفت‌وگو هم‌اکنون در پلتفورم‌های پادکستی بی‌بی‌سی فارسی در دسترس است.

@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، از نخبگان علمی خواست در ایران بمانند و کشور را بسازند.
آقای پزشکیان با ارجاع به کتابی گفت: «به عده‌ای از دانشمندان و توانمندانشان در زندان می‌گویند بیایید از این مملکت بروید، ما کاری هم به کارتان نداریم، پول و امکانات هم می‌دهیم. برمی‌گردند می‌گویند این شمایید که باید بروید. این مملکت مال ما است.»
رئیس‌جمهور ایران این ماجرا را از کتابی با عنوان «۱۹۸۹، سقوط امپراتوری شوروی در اروپای شرقی» نقل کرد.
او خطاب به برندگان مدال در المپیادهای جهانی گفت: «این مملکت را می‌توانیم بسازیم، ایران ما باید خیلی بالاتر از این باشد. ما باید مملکت را درست کنیم، مملکت را رها نمی‌کنیم؛ این مملکت و این جامعه نیاز به کسانی دارد که درد این مردم را داشته باشند.»


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📽می‌دونستی ماه عاشق شده؟
عاشق کی؟
عاشق خورشید.

🔻در این اجرای موزیکال ستاره‌ای که نزدیک خورشید است در شب یلدا ماه را که عاشق خورشید است به منزل معشوق می‌رساند.

🔻داستان عاشق شدن ماه به مهر با روایت موزیکال سولماز نراقی و اجرای حسین حدیثی و سولماز نراقی را اینجا و نسخه کامل را در برنامه یلدای بی‌بی‌سی فارسی ببینید
https://youtu.be/FjENKLFX-Xw?si=8WTXPb9tjY0gshJO

@BBCPersian


🔻یک موشک که حوثی‌های یمن به سمت اسرائیل پرتاب کرده‌اند، توانسته از سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی این کشور عبور کند و باعث زخمی شدن بیش از دوازده نفر با جراحات جزئی شود. ارتش اسرائیل اعلام کرد که موشک در یک پارک عمومی در تل‌آویو منفجر شد.

ارتش اسرائیل می‌گوید نتوانسته این موشک را که بامداد روز شنبه (۲۱ دسامبر/ اول دی) از یمن پرتاب شد و به منطقه تل‌آویو-یافا اصابت کرد، رهگیری کند.

حوثی‌ها در بیانیه‌ای اعلام کردند که «یک مکان نظامی دشمن اسرائیلی را در منطقه تل‌آویو با استفاده از یک موشک بالستیک هدف قرار دادند.»

خدمات اورژانس اسرائیل هم گزارش داد که امدادگران ۱۴ نفر را که دچار جراحات جزئی ناشی از ترکش‌ها شده بودند، درمان کردند و برخی به بیمارستان منتقل شدند.

اسرائیل روز پنجشنبه (۱۹ دسامبر/ ۲۹ آذر) تایید کرد که در حملاتی گسترده زیرساخت‌های انرژی در صنعا، پایتخت یمن و بندر حدیده را هدف قرار داده است.

📷Getty Images
https://bbc.in/4gsgDPQ

@BBCPersian


🔻سنای آمریکا به تصویب توافق تمدید بودجه رأی داد تا از اولین تعطیلی دولت فدرال از سال ۲۰۱۹ جلوگیری کند. این اقدام تنها چند ساعت پس از تصویب این لایحه در مجلس نمایندگان انجام شد.

توافق بودجه اندکی پس از ضرب‌الاجل نیمه‌شب با اکثریت قاطع ۸۵ به ۱۱ به تصویب رسید.

این لایحه درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، مبنی بر افزایش سقف استقراض دولت فدرال را شامل نمی شود. این امر محدودیت توانایی آقای ترامپ را در جلب حمایت قانون‌گذاران هم‌حزبی‌اش نشان می‌دهد.

اکنون این لایحه برای امضا و تبدیل به قانون به جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی، ارسال می‌شود.

رأی‌گیری سنا اندکی پس از ساعت ۰۰:۳۰ (۰۵:۳۰ به وقت گرینویچ) انجام شد و اکثر دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان از این اقدام حمایت کردند.

متن کامل خبر را از لینک زیر بخوانید.

📷Getty Images

https://bbc.in/3ZG3viQ
@BBCPersian


🔻اولکساندر اوسیک و تایسون فیوری، در تکرار بزرگ‌ترن مسابقه سنگین‌وزن سال‌های اخیر بوکس جهان روز شنبه (۲۱ دسامبر/ اول دی) در عربستان سعودی داخل رینگ می‌روند.
این دو بوکسور شش ماه قبل نیز در ریاض باهم مبارزه کردند که بوکسور اوکراینی برنده شد؛ شبی تاریخی برای اوسیک که توانست نخستین بوکسور تاریخ شود که هر چهار کمربند معتبر این رشته را تصاحب می‌کند.
حالا سئوال این است که بوکسور بریتانیایی می‌تواند از تنها کسی که توانسته او را در بوکس حرفه‌ای شکست دهد، انتقام بگیرد؟
این مطلب نگاهی دارد به تمام آنچه باید راجع به این مبارزه بزرگ بدانید.

📷Getty Images

https://bbc.in/3P8nbXP
@BBCPersian



🔻یک قاضی دادگاه منطقه‌ای آمریکا، یک شرکت اسرائیلی را به دلیل هک کردن پلتفرم شبکه اجتماعی واتساپ و نقض قرارداد مقصر اعلام کرد.
شرکت متا،‌ مالک واتساپ این شکایت را مطرح کرده بود.
متا، شرکت اطلاعات سایبری اسرائیلی «ان‌اس‌او» را متهم کرده بود که در ماه مه سال ۲۰۱۹، طی یک دوره دو هفته‌ای، به طور غیرقانونی با نصب جاسوس افزار پگاسوس بر روی واتساپ برای جاسوسی از بیش از هزار کاربر استفاده کرده است.
براساس شکایت متا، شرکت « ان‌اس‌او » این جاسوس افزار را برسیستم های کاربران واتساپ شماری از روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر و مخالفان نصب کرده بود.
اما این شرکت اسرائیلی ادعا کرده که جاسوس افزارپگاسوس به سازمان‌های اجرای قانون در مبارزه با جرایم کمک می‌کند.
واتساپ با استقبال از این حکم اعلام کرد که این تصمیم به شرکت‌های نظارتی هشدار می‌دهد که جاسوسی غیرقانونی تحمل نخواهد شد.
شرکت « ان‌اس‌او » اظهارنظری درباره این حکم نکرده است.

📷Getty Images

https://bbc.in/3BJdImN
@BBCPersian



🔻فیض حمید، ژنرال بازنشسته و‌ رئیس سابق سازمان اطلاعات خارجی پاکستان (ISI)، در یک دادگاه نظامی با سه اتهام مواجه است: دخالت در فعالیت‌های سیاسی، نقض قانون اسرار و محرمات رسمی، و سوءاستفاده از قدرت.
ژنرال فیض حمید، از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ رئیس آی‌اس‌آی بود. افغان‌ها عمدتا او را به دلیل سفرش به افغانستان پس از سقوط کابل در سال ۲۰۲۱ می‌شناسند. حضور او در هتلی در کابل بعد از سقوط نظام جمهوریت خشم گسترده‌ای را در میان مردم افغانستان برانگیخت.
در داخل پاکستان نیز، رئیس سابق آی‌اس‌آی به دلیل ادعاها مبنی بر دخالت در فعالیت‌های سیاسی، با جنجال‌هایی روبرو بوده است. ژنرال روابط نزدیکی با عمران خان در جریان نخست‌وزیری او و پس از آن داشت و دیگر احزاب سیاسی او را به استفاده از نفوذش برای حمایت غیرمنصفانه از حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) به رهبری عمران خان متهم می‌کنند. آنها مدعی هستند که فیض حمید از موقعیت خود برای سرکوب احزاب مخالف سوءاستفاده کرده و با وجود ممنوعیت، به طور علنی در فعالیت‌های سیاسی شرکت داشته است.

📷Getty Images/ ISPR/ Lindsey Hilsum/X
https://bbc.in/3Pep5Gl

@BBCPersian


🔻بی‌بی‌سی فهرست ۱۰۰ زن الهام‌بخش و تاثیر‌گذار جهان در سال ۲۰۲۴ را منتشر کرده است.

در میان آنها نادیا مراد برنده جایزه صلح نوبل، ژیزل پلیکو بازمانده تجاوز و فعال، شارون استون بازیگر، ربکا آندراده و آلیسون فلیکس ورزشکاران المپیکی، «ری» خواننده، تریسی امین هنرمند تجسمی، آدنیکه اولادوسو فعال محیط زیست، کریستینا ریورا گارزا نویسنده، و چندین زن از ایران و افغانستان هم حضور دارند. 

از مواجهه با درگیری‌های مرگبار و بحران‌های انسانی در غزه، لبنان، اوکراین و سودان گرفته تا مشاهده دوقطبی شدن جوامع پس از رکوردشکنی تعداد انتخابات در سراسر جهان، زنان به ناچار با تقویت توانایی‌های خود، به سطح جدیدی از استقامت دست یافته‌اند.

بیشتر بخوانید:

https://bbc.in/3BH8Sqc

@BBCPersian

15 last posts shown.