BBCPersian


Channel's geo and language: Iran, Persian


کانال رسمی بخش فارسی بی‌بی‌سی در تلگرام
✉️پيام ها و تصاويرتان را به اينجا بفرستيد:
@BBCShoma
اینستاگرام:
www.instagram.com/bbcpersian
فیسبوک:
www.facebook.com/bbcpersian
نشانی وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی:
bbcpersian.com

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🔻اسرائیل گفته که «عدم تطابق جسد بازگردانده شده از غزه با جسد شیری بیباس، نقض آتش‌بس از سوی حماس است.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، حماس را متهم کرد که «یکی از چهار جسد بازگردانده شده نه متعلق به شیری بیباس است و نه هیچ گروگان دیگری. حماس جسد یک زن اهل غزه را در تابوت گذاشته و فرستاده است.»

اسماعیل الثوابته، سخنگوی حماس جمعه (۳ اسفند) در ایکس گفت: «به‌نظر می‌رسد که جسد شیری بیباس در زیر خرابه‌های ناشی از حملات هوایی اسرائیل، با جسد فردی دیگر اشتباه شده است.»

حماس به رویترز گفته که «درباره این که چه طور یک جسد اشتباه به اسرائیل تحویل شده، تحقیق خواهد کرد.»

اسرائیل از حماس خواسته که جسد خانم بیباس را به‌همراه اجساد دیگر گروگان‌ها تحویل دهد.

📷 Getty Images
https://bbc.in/4gVPHaC
@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻سرخط خبرهای جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳

@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⭕️کنسرت #سهراب_پاکزاد، خواننده پاپ برای طیفی از افراد «با ذهن‌های متفاوت» و نیازهای ویژه، در سالن برج میلاد که اول اسفند با حضور حدود ۱۶۰۰ نفر از این افراد و خانواده‌هایشان برگزار شد، تحسین بسیاری را برانگیخته است.

بنابه گزارش ایرنا، این رویداد به همت «کانون توانگران امروز» فرهنگسرای ابن‌سینا و با اجرای #داریوش_فرضیایی (#عموپورنگ) با هدف ترویج و تحقق شعار «شامل شدن همه افراد جامعه» برگزار شد و پذیرای افراد با ذهن‌های متفاوت شامل طیف #اوتیسم، #سندروم_داون، کم‌توان ذهنی و خانواده‌هایشان بود.

بهنام محمدی، تهیه‌کننده که ویدیویی از این کنسرت را در اینستاگرامش منتشر کرده، آن را «بهترین و پرافتخارترین» اجرا در کارنامه خود توصیف کرده است. این ویدیو چند هزار بار در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شده است.

(بخش‌هایی از تصاویر چهره حاضران را محو کرده‌ایم.)
instagram.com/reel/DGVfmsQI75K/
@bbcpersian


🔻دفتر حفاظت منافع جمهورى اسلامى ايران در واشنكَتن در بيانيه اى اعلام كرد كه اخراج تعدادى از پناهجويان ايرانى از آمريكا به پاناما بدون اطلاع اين دفتر و فراهم شدن دسترسى كنسولى صورت كَرفته است.

اين دفتر تأكيد كرد كه در همكارى با سفارت ايران در كلمبيا و وكلاى مجرب، اقدامات لازم را براى حمايت از حقوق اين افراد انجام داده است.

در اين بيانيه با اشاره به قوانين ايران بر اين نكته تاكيد شده كه «درخواست پناهندگی از كشور ثالث تخلف محسوب نمى‌شود و بدون ترديد, آغوش باز كشور همواره بر روى ايرانيان عزيز باز مى‌باشد.»

مقام‌هاى ايرانى پيشتر هم بارها از ايرانيان خارج از كشور براى بازگشت دعوت كرده‌اند و وعده امنيت‌شان را داده‌اند، اما در مواردى شهروندان هنگام بازكَشت به كشور با برخوردهاى امنيتی مواجه شده‌اند.
اخراج پناهجويان آسيايى از آمريكا در چارچوب سياست‌هاى سختكَيرانه جديد مهاجرتى آمريكا انجام شده است.

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمريكا، اخيراً دستور اجرايى جديدى را امضا كرده كه استفاده از بودجه فدرال براى حمايت از مهاجران بدون مدرک را ممنوع مى‌كند.
📷Getty Images
@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻‌کنفرانس بزرگ اقدام سیاسی محافظه‌کاران آمریکا (CPAC) با حضور ایلان ماسک، معاون ترامپ حواشی زیادی داشت.

سخنان آقای ماسک که مانند گذشته با پوشش غیررسمی در یک رویداد سیاسی حاضر شده بود، اظهاراتی کرد که تعجب ناظران را برانگیخته است.

آقای ماسک در بخشی از سخنان خود گفت که جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا «به عمد» دو فضانورد را در ایستگاه بین‌المللی فضایی نگه داشت چون فضاپیمای شرکت بوئینگ نقص فنی داشته است. او گفت: «این دو فضانورد از ماه ژوئن آنجا گیر کرده‌اند. البته که ما (اسپیس ایکس) می‌توانستیم زودتر آنها را به زمین برگردانیم اما به طور خلاصه بگویم که آنها (دولت بایدن) نمی‌خواستند کسی که از رئیس‌جمهور ترامپ حمایت می‌کند به چشم بیاید.»

آقای ماسک البته شاهدی برای گفته خود ارائه نکرد.

از بخش‌های دیگر این برنامه زمانی بود که خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین روی صحنه آمد و یک اره برقی به آقای ماسک هدیه داد. آقای ماسک در حالی که این اره را با شعف بالای سر می‌برد، گفت: «این برای قطع بوروکراسی (کاغذبازی) است.»
@BBCPersian


‌🔻شاید این سرنوشت محسن هندریکس بود که امام مسجد شود، کسی که به تازگی به ضرب گلوله در آفریقای جنوبی کشته شد.
او که خود نوه یک امام بود، از همان کودکی می‌دانست می‌خواهد وقتی بزرگ شد درباره اسلام مطالعه کند.
آنچه انتظارش را نداشت این بود که روزی تبدیل به صدایی برای مسلمان جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو در کشورش و سراسر قاره آفریقا شود.
او مردی بود که به آرامی سخن می‌گفت اما وقتی در سال ۲۰۱۹ با او مصاحبه کردم، می‌توانستم قدرتی خاموش را در صدایش تشخیص دهم.
او معتقد بود که خالقش او را با تمام ویژگی‌هایش، از جمله تمایل جنسی‌اش، می‌پذیرد. از نگاه او اساس اسلام بر پذیرفتن انسان‌ها است، نه طرد آن‌ها.
او به من گفت هویت جنسی‌اش بخشی از وجود اوست؛ چرا الله او را به خاطر آنچه هست، از خود براند؟

متن کامل خبر در لینک زیر:

📷Getty Images
https://bbc.in/41rmfVI

@BBCPersian


🔻دولت جمهوری آذربایجان دستور داده است تا دفتر بی‌بی‌سی آذربایجانی، سرویس بی‌بی‌سی به زبان آذری و متمرکز بر جمهوری آذربایجان، در باکو بسته شود.

بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای گفت که «پس از دریافت دستور شفاهی از سوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، با بی‌میلی تمام تصمیم به تعطیلی دفتر خود در این کشور گرفته است.»

بی‌بی‌سی گفت: «از این حرکت علیه آزادی رسانه‌ها عمیقا ناراحت است.»

رسانه‌های دولتی جمهوری آذربایجان گفتند که دولت می‌خواهد تعداد کارکنان بی‌بی‌سی در این کشور را به یک نفر کاهش دهد.

بی‌بی‌سی گفته که «روزنامه‌نگاران این رسانه در باکو، فعالیت خود را به حال تعلیق درآورده و منتظر توضیحات دولت هستند. آن‌ها به ادامه فعالیت به زبان آذری متعهد می‌ماند.»

سخنگوی بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای گفت: «ما از این تصمیم علیه آزادی رسانه‌ها عمیقا ناراحت هستیم. این تصمیم مانعی بر فعالیت ما از جمهوری آذربایجان و درباره این کشور برای مخاطبان داخل و خارج از جمهوری آذربایجان خواهد بود.»


https://bbc.in/4387loq
@BBCPersian



🔹پاپ فرانسیس به ذات‌الریه دوطرفه مبتلا شده و تحت نظر پزشکان قرار دارد. متخصصان پزشکی می‌گویند که افراد مسن و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
این پست را ورق بزنید تا ببینید این بیماری چیست و چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟

📷Getty Images
https://bbc.in/41tShAs

@BBCPersian


🔻رای‌دهندگان آلمانی روز ۲۳ فوریه (۵ اسفند) تصمیم می‌گیرند که چه کسی دولت بعدی آن‌ها را اداره کند. این انتخابات زودهنگام در حالی برگزار می‌شود که حزب محافظه‌کار دموکرات مسیحی به رهبری فریدریش مرتس گزینه اصلی برای تبدیل شدن به بزرگ‌ترین حزب در قدرت است.
کنترل مهاجرت و احیای بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا، مسائل اصلی این انتخابات هستند. این انتخابات پس از آن برگزار می‌شود که ائتلاف حاکم چپ میانه به رهبری اولاف شولتس، صدراعظم فعلی، در اواخر سال گذشته میلادی فروپاشید.

مردم آلمان هنوز از چهار حمله کشنده در مانهایم، زولینگن، ماگدبورگ و آشافنبورگ شوکه بودند که یک مادر و دختر دوساله‌اش در حمله‌ای با خودرویی در مونیخ، به شدت زخمی شدند و بعد جان باختند. یک شهروند افغان متهم شده است که تنها ۱۰ روز پیش از انتخابات دست به این حمله زده است.
این حملات موجب افزایش حمایت از حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) شده است.

📸GettyImages/ JENS SCHLUETER/AFP
https://bbc.in/3ENaShT

@BBCPersian


‌🔻سران کشورهای عربی امروز جمعه ۳ اسفند در ریاض دیدار می‌کنند تا به راهکاری برای آینده غزه دست یابند.

کشورهای عربی پیشنهاد دونالد ترامپ مبنی بر کنترل غزه به دست آمریکا را به شدت رد کرده‌اند. طرح آقای ترامپ جابجایی بیش از ۲ میلیون ساکن غزه برای «بازسازی و احیای خاورمیانه» بود اما سازمان ملل متحد با غیرقانونی بودن جابجایی اجباری فلسطینیان هشدار داد که این کار مصداق پاکسازی قومی خواهد بود.

سران کشورهای عرب درحال بررسی این هستند که چه کسی باید هزینه بازسازی غزه را بپردازد و پس از پایان جنگ چه کسی کنترل آن را به دست خواهد گرفت.
📷Getty
@BBCPersian


گروه دیگری از مهاجران عمدتا از کشورهای آسیایی از جمله افغانستان و ایران روز پنجشنبه از آمریکا به کاستاریکا منتقل شده‌اند. این بخشی از توافقی با واشنگتن برای اسکان موقت حداکثر ۲۰۰ پناهجوی اخراجی است.

یکی از اقداماتی که دولت ترامپ در یک ماهی که سر کار بوده به شدت دنبال کرده مقابله با مهاجرت غیرقانونی است.

به گزارش خبرگزاری رویترز گروه تازه با پرواز از شهر سن دیه‌گو به سن خوزه پایتخت کاستاریکا منتقل شدند. مقام‌های کاستاریکا سپس آنها را با اتوبوس به یک پناهگاه مهاجران در نزدیکی مرز پاناما بردند.

یک مقام امنیتی کاستاریکا گفت آنها اجازه دارند برای یک ماه در کستاریکا بمانند و برای بازگشت داوطلبانه آنها به کشورهایشان برنامه‌ریزی خواهد شد.

این مهاجران از کشورهای ازبکستان، چین، ارمنستان، ترکیه، افغانستان، روسیه، گرجستان، ویتنام، جمهوری آذربایجان، ایران، اردن، قزاقستان و غنا هستند.

هفته پیش هم گروهی ۲۹۹ نفره شامل ایرانیان و افغان‌ها از آمریکا به پاناما منتقل شده بودند.

دولت پاناما گفت سه نفر از این مهاجران درخواست پناهندگی کرده‌اند و ممکن است نهایتا کشورهای دیگر مثل کانادا آنها را بپذیرند.

📸Reuters
@BBCPersian

11 last posts shown.