Vahid Headline وحید هدلاین


Channel's geo and language: Iran, Persian


مطالب #وحیدهدلاین خودکار منتشر می‌شوند.
نرم‌افزاری نوشتم که مطالب بعضی از رسانه‌های فارسی زبان رو بخونه و بعضی‌هاشون رو اینجا پست کنه.
اون نرم‌افزار رو برای رصدگری نوشتم برای همین ممکنه یک خبر چند بار از چند منبع تکرار بشه.
👈 کانال اصلی من: @VahidOnline

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


❗️#تیتر_یک: متهم به حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران اعدام شد

قوه قضائیه ایران اعلام کرد متهم به حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، اعدام شده است. یک فرد مسلح صبح هفتم بهمن سال ۱۴۰۱ به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران حمله کرد. در این حمله، یک مسئول حفاظت سفارت کشته و دو مامور دیگر زخمی شدند. ایران انگیزه این حمله را «شخصی» عنوان کرده است.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 قوه قضائیه نام متهم پرونده حمله به سفارت جمهوری آذربایجان را اعلام نکرد


پس از این حمله، سفارت آذربایجان در تهران مدتی تعطیل و کارکنانش خارج شدند اما این سفارتخانه اکنون کاملا بازگشایی شده است.

قوه قضائیه اما اکنون در گزارش خود درباره اعدام این فرد که نامش را اعلام نکرده است، نوشت که مهاجم در دادگاه گفته بود «تصور می‌کردم همسرم در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران حاضر است و حاضر به دیدار با من نیست. تصمیم گرفتم با اسلحه کلاشینکفی که از قبل تهیه کرده بودم به سفارت مراجعه کنم.»
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


🔻قوه قضائیه ایران اعلام کرد متهم حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، اعدام شده است.

یک فرد مسلح صبح هفتم بهمن سال ۱۴۰۱ به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران حمله کرد. در این حمله، یک مسئول حفاظت سفارت کشته و دو مامور دیگر زخمی شدند.

میزان، پایگاه خبری قوه قضائیه در گزارشی درباره اعدام فردی که عامل حمله معرفی شده است، نوشت: «با تکمیل تحقیقات قضائی در دادسرای جنایی تهران، دادستانی تهران برای متهم این پرونده، با عناوین اتهامی مباشرت در قتل عمدی احدی از اتباع کشور جمهوری آذربایجان با استفاده از سلاح گرم در داخل سفارت، خرید، حمل و نگهداری سلاح و مهمات غیر مجاز شامل یک قبضه کلاشینکف و یک قبضه سلاح کمری و اخلال در نظم عمومی تقاضای اشد مجازات کرد.»

دادسرای امور جنایی و همچین پلیس تهران در آن زمان انگیزه این حمله را «شخصی» عنوان کردند.

با این حال، در آن زمان، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان این تیراندازی را «حمله تروریستی» دانسته و خواستار تحقیقات فوری شده بود.

یک سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان هم ایران را مسئول این حمله دانسته بود.

📸Getty Images/Mizan
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


هشدار دربارهٔ قحطی قریب‌الوقوع در غزه؛ اسرائیل با ارسال کمک‌های فوری امارات موافقت کرد

#جهان:
هشدار مقام‌های سازمان ملل و نهادهای امدادی دربارهٔ قحطی قریب‌الوقوع در نوار غزه ادامه دارد؛ همزمان امارات از موافقت اسرائیل با ارسال کمک‌های فوری این کشور برای ورود به غزه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل در روزهای اخیر و با آغاز حملهٔ مجدد ارتش این کشور به نوار غزه همزمان با تداوم ممانعت از ورود گستردهٔ کمک‌های امدادی افزایش یافته است.

وزارت خارجه امارات متحده عربی شامگاه سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت اعلام کرد که توافق با اسرائیل در مکالمهٔ تلفنی عبدالله بن زاید و گیدئون سَعار، وزیران خارجه دو کشور، حاصل شد.

به گفتهٔ عَفرا الهاملی، مدیر ارتباطات وزارت خارجه امارات، این کمک‌ها در مرحلهٔ اول نیازهای غذایی حدود ۱۵ هزار غیرنظامی را در نوار غزه تامین می‌کند و شامل مواد ضروری برای فعالیت نانوایی‌ها و همچنین اقلام ضروری برای کودکان است.

ورود کمک‌هایی که «در حکم قطره است»:

مقام‌های سازمان ملل تایید کردند که اسرائیل روز سه‌شنبه مجوز ورود ۹۳ کامیون به نوار غزه را صادر کرد. اواخر شامگاه سه‌شنبه نیز سازمان اسرائیلی «کوگات» که وظیفهٔ هماهنگی ارسال کمک‌ها به سرزمین‌های فلسطینی را بر عهده دارد گفت که این کامیون‌ها وارد باریکه غزه شده‌اند.

روز دوشنبه، پس از دو ماه و نیم، مجوز ورود ۹ کامیون سازمان ملل به نوار غزه صادر شد و در نهایت پنج کامیون وارد این منطقه شدند؛ هر چند به گفتهٔ سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، مجوز توزیع این محموله‌ها تا سه‌شنبه صادر نشد.

تام فلچر، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل، گفته است این تعداد کامیون حامل کمک‌های امدادی «قطره‌ای است در اقیانوس آنچه به شدت مورد نیاز است».

آقای فلچر روز سه‌شنبه در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت که اگر کمک‌ها به موقع نرسد ممکن است طی ۴۸ ساعت آینده ۱۴ هزار نوزاد در خطر مرگ باشند.

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، روز سه‌شنبه با اشاره به «ناکافی بودن» محموله‌هایی که وارد نوار غزه می‌شوند، به کمیتهٔ روابط خارجی سنا گفت: «پیش‌بینی می‌کنیم که این روند در چند روز و هفتهٔ آینده افزایش یابد. مهم است که این امر محقق شود.»

فشارهای اروپا:

در همین حال بریتانیا از تعلیق مذاکرات تجاری با اسرائیل خبر داده و اتحادیه اروپا هم گفته است توافق تجارت آزاد با اسرائیل را بازبینی خواهد کرد.

دیوید لمی، وزیر خارجهٔ بریتانیا، روز سه‌شنبه در سخنان خود در پارلمان این کشور از روند فعلی جنگ غزه با عنوان «مرحلهٔ تاریک جدید در این منازعه» یاد کرد و از اسرائیل خواست تا به ممانعت از ورود کمک‌های امدادی به غزه پایان دهد.

او همچنین گفت: «امروز اعلام می‌کنم که مذاکرات با این دولت اسرائیل در مورد توافقنامهٔ تجارت آزاد جدید را به حالت تعلیق درآورده‌ایم».

اورن مارمورشتاین، سخنگوی وزارت خارجهٔ اسرائیل، با انتقاد از بریتانیا گفت مذاکرات تجارت آزاد که از سال ۲۰۲۲ و در دولت محافظه‌کار قبلی بریتانیا آغاز شده بود، در دولت فعلی بریتانیا حتی پیش از این نیز پیش نرفته بود.

روز سه‌شنبه همچنین کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که «اکثریت قاطع» وزرای خارجه ۲۷ عضو این اتحادیه با بازنگری در توافق تجارت آزاد با اسرائیل موافق‌اند.

پیشنهاد بازنگری در این توافق بر اساس بند ۲ آن که به موضوع حقوق بشر می‌پردازد از سوی هلند ارائه شده است.

خانم کالاس گفت: «کشورها می‌بینند که وضعیت غزه غیرقابل تحمل است... آنچه ما می‌خواهیم رفع انسداد کمک‌های بشردوستانه است».

سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل با رد اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیهٔ اروپا، سخنان او را «نشانگر سوء تفاهم کامل از واقعیت پیچیده‌ای است که اسرائیل با آن روبه‌رو است» خواند.

در دو روز گذشته نیز رهبران سه کشور غربی و همچنین ۲۲ کشور فراهم‌کننده کمک‌های بشردوستانه به اسرائیل هشدار داده‌اند که به عملیات نظامی خود در نوار غزه و همچنین ممانعت از ورود کمک‌ها به منطقه پایان دهد.

ادامهٔ حملات نظامی:
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🇺🇸 🇨🇿 RadioFarda

🤖 @VahidHeadline


ایران می‌گوید عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را اعدام کرده است

#سیاسی:
قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را صبح چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت اعدام کرد.

هفتم بهمن سال ۱۴۰۱ فردی مسلح به سفارت جمهوری آذربایجان حمله کرد که در جریان آن یکی از اعضای سفارت کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند.

در پی این حمله، روابط دو کشور رو به وخامت گذاشت و جمهوری آذربایجان با تخلیهٔ شبانه سفارت خود در تهران، کارکنانش را از ایران خارج کرد و تنها سرکنسولگری این کشور در تبریز فعال باقی ماند.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران با معرفی یاسین حسین‌زاده به عنوان عامل حمله به سفارت، انگیزهٔ مهاجم را «شخصی» عنوان کرده و او را به اعدام محکوم کردند. این در حالی بود که جمهوری آذربایجان این حمله را «تروریستی» و «اقدامی سازمان‌‌یافته» خوانده و خواستار شناسایی و مجازات عاملان و آمران آن شده بود.

بر اساس یک سند درزکرده از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی که هشتم خرداد ۱۴۰۲ فاش شد، عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران «ارتباطات و مراودات ایدئولوژیک» با «چچنی‌ها» داشته و نیروی گشت پلیس با مشاهده تیراندازی صحنه را ترک کرده بود.

دادستانی تهران عامل حمله را به «قتل عمدی احدی از اتباع کشور جمهوری آذربایجان با استفاده از سلاح گرم در داخل سفارت»، «خرید، حمل و نگهداری سلاح و مهمات غیر مجاز شامل یک قبضه کلاشینکف و یک قبضه سلاح کمری» و «اخلال در نظم عمومی» متهم، و خواستار اشد مجازات برای او شده بود. حکم اعدام این متهم به تأیید دیوان عالی کشور نیز رسیده بود.

روابط تهران و باکو در سال‌های اخیر با تنش‌های بسیاری همراه بوده ‌است.

ایران از روابط جمهوری آذربایجان با اسرائیل ناراضی است و باکو نیز تلاش‌های تهران در حمایت از گروه‌های شیعی مخالف حکومت الهام علی‌اف را محکوم کرده و چندین گروه را به اتهام جاسوسی برای وزارت اطلاعات ایران و تلاش برای استقرار حکومت دینی در این کشور بازداشت کرده است.

دو کشور که پس از این حمله به مدت یک سال مناسبات سیاسی با یکدیگر نداشتند در اسفند سال ۱۴۰۲ برای بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در ایران به توافق رسیدند و تیرماه پارسال نیز سفارت در یک نشانی جدید فعالیت خود را از سر گرفت و سفیر و کارکنان آن به تهران بازگشتند.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، در آخرین سفر خود در اردیبهشت پارسال به جمهوری آذربایجان برای بهبود رابطه بین دو کشور تلاش کرد. بالگرد حامل او و همراهانش هنگام بازگشت به ایران سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.
🇺🇸 🇨🇿 RadioFarda

🤖 @VahidHeadline
📷 نمایی از سفارت سابق جمهوری آذربایجان که هفتم بهمن ۱۴۰۱ مورد حمله مسلحانه قرار گرفت


🔻دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که آمریکا قرار است یک سامانه دفاع موشکی «آینده‌نگر» بسازد که تمام ایالات متحده را از حملات هوایی محافظت خواهد کرد.

آقای ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که این «گنبد طلایی» توسط نیروی فضایی آمریکا ساخته خواهد که ممکن است قبل از پایان دوره ریاست‌جمهوری او در سال ۲۰۲۹ فعال شود.

این سامانه دفاعی برای دفع طیف گسترده‌ای از تهدیدها، از موشک‌های مافوق صوت گرفته تا کلاهک‌های پرتاب شده از فضا طراحی خواهد شد.

با این حال، این پروژه ۱۷۵ میلیارد دلاری با اما و اگر‌های سیاسی و عدم قطعیت در تأمین بودجه روبرو است.

📸EPA
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


🖋 روزبه حمیدیان، روزنامه‌نگار

🔻در آغاز سال جاری، در پی نوسانات شدید ارزی در ایران ، نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد برای نخستین بار از مرز ۱۰۰ هزار تومان عبور کرد و همزمان سکه طلا نیز به ۱۰۳ میلیون تومان افزایش یافت.

با اعلام تمایل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به مذاکره با ایران، نرخ ارز کاهش یافت و در اردیبهشت به حدود ۸۳ هزار تومان رسید.

اما تحولات ۲۴ ساعت اخیر و سفت و سخت‌تر شدن موضع مقام‌های ایرانی و آمریکایی در مورد مذاکرات غیر مستقیم هسته‌ای، نرخ برابری دلار در ایران با افزایش ناگهانی روبرو شد.

ارز هم مانند پول در اقتصاد سه ویژگی دارد: وسیله معامله، واحد شمارش و ذخیره ارزش. ارز در تجارت خارجی وسیله معامله است و بازرگانان برای واردات کالا از ارز استفاده می‌کنند و به صورت طبیعی تا زمانی که تورم در داخل خیلی زیاد نشده از ارز به عنوان واحد شمارش استفاده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:
bbc.in
📸Getty Images
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


پنج بحران در پانزده سال؛ بازار ارز و سکه در انتظار مذاکرات ایران و آمریکا

فروردین امسال با پایان تعطیلات پنج روزه نوروز، قیمت هر دلار آمریکا در بازار ایران برای اولین بار از مرز یکصدهزار تومان گذشت و تا ۱۰۵ هزار تومان در روز هجدهم فروردین هم بالا رفت. سکه طلا نیز در دومین هفته شروع سال جاری تا ۱۰۳ میلیون تومان افزایش یافت.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 بازار ارز ایران


فینال لیگ اروپا؛ پای ۱۰۰ میلیون پوند در میان است

فینال لیگ اروپای امسال نه تنها یکی از عجیب‌ترین موردها، که مسابقه‌ای است که در آن فرق برنده و بازنده از زمین تا آسمان است: قهرمان هم جام را در دست می‌گیرد و هم دست‌کم ۱۰۰ میلیون پوند به جیب می‌زند.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 لیگ اروپا ۲۰۲۵


🖋سوتیک بیسواس، گزارشگر بی‌بی‌سی در هند

زندگی در امتداد خط کنترل - مرز بی‌ثباتی که هند و پاکستان را از هم جدا می‌کند - به معنای حضور دایم بر لبه تیغ بین صلح شکننده و درگیری آشکار است.

تشدید اخیر در تنش بین دو طرف پس از حمله به پهالگام، هند و پاکستان را بار دیگر در آستانه درگیری قرار داد. گلوله‌ها به نقاطی در دو طرف خط کنترل اصابت کرد که خانه‌ها را به آوار تبدیل کرد و سبب کشته شدن افراد شد.

هند و پاکستان سه هزار و ۳۲۳ کیلومتر مرز مشترک دارند که شامل خط کنترل مرزی به طول ۷۴۰ کیلومتر می‌شود. و مرز بین‌المللی که تقریبا دو هزار و ۴۰۰ کیلومتر امتداد دارد.

خط بین دو منطقه کشمیر - که به طور کامل توسط هند و پاکستان اداره می‌شود - یکی از نظامی‌ترین مرزها در جهان باقی مانده است. وقوع درگیری هرگز دور نیست و آتش‌بس فقط تا تنش بعدی پایدار است.

آلبوم را ورق بزنید و برای خواندن مطلب کامل به وب‌سایت بی‌بی‌سی مراجعه کنید.
@BBCPersian
📸AFP / Getty Images / AFP via Getty Images / EPA-EFE/Shutterstock / NurPhoto via Getty Images
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


هند و پاکستان در دو سوی یکی از خطرناک‌ترین مرزهای جهان

زندگی در امتداد خط کنترل - مرز بی ثباتی که هند و پاکستان را از هم جدا می‌کند - به معنای حضور دایم بر لبه تیغ بین صلح شکننده و درگیری آشکار است.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 مردی در داخل خانه خود - که هدف گلوله قرار گرفته - در سلام آباد، اوری، نزدیک خط کنترل در کشمیر تحت کنترل هند ایستاده است



12 last posts shown.