هشدار دربارهٔ قحطی قریبالوقوع در غزه؛ اسرائیل با ارسال کمکهای فوری امارات موافقت کرد #جهان:
هشدار مقامهای سازمان ملل و نهادهای امدادی دربارهٔ قحطی قریبالوقوع در نوار غزه ادامه دارد؛ همزمان امارات از موافقت اسرائیل با ارسال کمکهای فوری این کشور برای ورود به غزه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، فشارهای بینالمللی بر اسرائیل در روزهای اخیر و با آغاز حملهٔ مجدد ارتش این کشور به نوار غزه همزمان با تداوم ممانعت از ورود گستردهٔ کمکهای امدادی افزایش یافته است.
وزارت خارجه امارات متحده عربی شامگاه سهشنبه ۳۰ اردیبهشت اعلام کرد که توافق با اسرائیل در مکالمهٔ تلفنی عبدالله بن زاید و گیدئون سَعار، وزیران خارجه دو کشور، حاصل شد.
به گفتهٔ عَفرا الهاملی، مدیر ارتباطات وزارت خارجه امارات، این کمکها در مرحلهٔ اول نیازهای غذایی حدود ۱۵ هزار غیرنظامی را در نوار غزه تامین میکند و شامل مواد ضروری برای فعالیت نانواییها و همچنین اقلام ضروری برای کودکان است.
▪
ورود کمکهایی که «در حکم قطره است»:
مقامهای سازمان ملل تایید کردند که اسرائیل روز سهشنبه مجوز ورود ۹۳ کامیون به نوار غزه را صادر کرد. اواخر شامگاه سهشنبه نیز سازمان اسرائیلی «کوگات» که وظیفهٔ هماهنگی ارسال کمکها به سرزمینهای فلسطینی را بر عهده دارد گفت که این کامیونها وارد باریکه غزه شدهاند.
روز دوشنبه، پس از دو ماه و نیم، مجوز ورود ۹ کامیون سازمان ملل به نوار غزه صادر شد و در نهایت پنج کامیون وارد این منطقه شدند؛ هر چند به گفتهٔ سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، مجوز توزیع این محمولهها تا سهشنبه صادر نشد.
تام فلچر، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل، گفته است این تعداد کامیون حامل کمکهای امدادی «قطرهای است در اقیانوس آنچه به شدت مورد نیاز است».
آقای فلچر روز سهشنبه در مصاحبه با بیبیسی گفت که اگر کمکها به موقع نرسد ممکن است طی ۴۸ ساعت آینده ۱۴ هزار نوزاد در خطر مرگ باشند.
مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، روز سهشنبه با اشاره به «ناکافی بودن» محمولههایی که وارد نوار غزه میشوند، به کمیتهٔ روابط خارجی سنا گفت: «پیشبینی میکنیم که این روند در چند روز و هفتهٔ آینده افزایش یابد. مهم است که این امر محقق شود.»
▪
فشارهای اروپا:
در همین حال بریتانیا از تعلیق مذاکرات تجاری با اسرائیل خبر داده و اتحادیه اروپا هم گفته است توافق تجارت آزاد با اسرائیل را بازبینی خواهد کرد.
دیوید لمی، وزیر خارجهٔ بریتانیا، روز سهشنبه در سخنان خود در پارلمان این کشور از روند فعلی جنگ غزه با عنوان «مرحلهٔ تاریک جدید در این منازعه» یاد کرد و از اسرائیل خواست تا به ممانعت از ورود کمکهای امدادی به غزه پایان دهد.
او همچنین گفت: «امروز اعلام میکنم که مذاکرات با این دولت اسرائیل در مورد توافقنامهٔ تجارت آزاد جدید را به حالت تعلیق درآوردهایم».
اورن مارمورشتاین، سخنگوی وزارت خارجهٔ اسرائیل، با انتقاد از بریتانیا گفت مذاکرات تجارت آزاد که از سال ۲۰۲۲ و در دولت محافظهکار قبلی بریتانیا آغاز شده بود، در دولت فعلی بریتانیا حتی پیش از این نیز پیش نرفته بود.
روز سهشنبه همچنین کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که «اکثریت قاطع» وزرای خارجه ۲۷ عضو این اتحادیه با بازنگری در توافق تجارت آزاد با اسرائیل موافقاند.
پیشنهاد بازنگری در این توافق بر اساس بند ۲ آن که به موضوع حقوق بشر میپردازد از سوی هلند ارائه شده است.
خانم کالاس گفت: «کشورها میبینند که وضعیت غزه غیرقابل تحمل است... آنچه ما میخواهیم رفع انسداد کمکهای بشردوستانه است».
سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل با رد اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیهٔ اروپا، سخنان او را «نشانگر سوء تفاهم کامل از واقعیت پیچیدهای است که اسرائیل با آن روبهرو است» خواند.
در دو روز گذشته نیز رهبران سه کشور غربی و همچنین ۲۲ کشور فراهمکننده کمکهای بشردوستانه به اسرائیل هشدار دادهاند که به عملیات نظامی خود در نوار غزه و همچنین ممانعت از ورود کمکها به منطقه پایان دهد.
▪
ادامهٔ حملات نظامی:
[...]
ادامه مطلب در منبع:🇺🇸 🇨🇿 RadioFarda🤖
@VahidHeadline