🟪
نکات دوم مهم کفیل #قسمت_دوم :🌱اگر كفيل مكفول خود را به موقع حاضر نكند بايد از عهده حقي كه بر عهده مكفول است بر آيد (م 740)
🌱تعهد كفيل به اداي دين بدل قانوني تعهد احضار نيست و تعهد جديدي است كه در نتيجه تقصير از طرف قانون براو تحميل ميشود و از حيث سبب و موضوع با دين اصلي تفاوت دارد لذا ايراداتي كه در مورد تعهد اصلي مكفول
بوده است كفيل نميتواند به آنها را استناد كند.
🌱اعسار كفيل هر چند در زمان عقد موجود باشد بي اثر است (بر خلاف ضمان و حواله) و هر چند از مكفول له پوشيده مانده باشد زيرا
🔻اولاً: مكفول له نيازي به داشتن خيار فسخ ندارد چون كه عقد براي او جايز است.
🔻ثانياُ: موضوع تعهد كفيل احضار مكفول است نه پرداخت دين (ولي در امور كيفري بايد ملائت كفيل محرز شود).
🌱در مورد تعدد كفيلان اگر همه يك احضار را به عهده گرفته باشند در اين صورت با يك احضار همه بري ميشود ولي اگر هر يك جداگانه احضار مكفول را بر عهده گرفته باشند و همچنين احضار مجدد و مكرر مفيد باشد بايد به اين نظر قائل شد كه هر يك بايد جداگانه مكفول را حاضر كنند بر خلاف ضمان كه اگر يك ضامن دين را ميپرداخت بقيه بري ميشدند به علت اينكه موضوع تعهد در ضمان منتفي ميشد.
🔻(حواله به تسليم عين معين در واقع حواله اصطلاحي نيست و تابع روابط طرفين (م 10)يا تابع قواعد وكالت.
🌱حواله به غير جنس دين صحيح است و اگر حواله به غير جنس دين باشد تمام وثايق دين قبلي زايل ميشود ولي در حواله به همان دين اختلاف نظر است كه آيا وثايق دين قبلي زايل مي شوند يا نه؟
🌱عقد حواله با اراده هر سه طرف عقد قابل اقاله است.
🌱چون حواله عقدي است كه براي انتقال دين و طلب و وفاي به عهد واقع ميشود لذا هر گاه معلوم شود كه از اول ديني نبوده است حواله باطل ميشود.
🌱اگر محتال ذمه محيل را بري كند تأثيري در ذمه محال عليه ندارد چون خود محال عليه اصيل است و دين او دين اصلي است نه به نيابت از محيل مگر آنكه قصد او ابراء اصل دين باشد.
@LAAWw#مدنی