تاریخ ۷۰۰۰ ساله ایران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


در این کانال فقط مطالب تاریخ و باستان شناسی قرار می‌گیرد.
تبادل با کانالهای سیاسی و ضداخلاقی نداریم
پوزش برای تبلیغات زیاد
@tabligh7000 : تبلیغات
لینک احراز هویت کانال درسامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
http://t.me/itdmcbot?start=iranancient

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴متاسفانه این بیماری خاموش به طرز وحشتناکی در حال افزایش است.
⚠️خواهشا مراقب سلامتیتون باشید

کلیپ رو کامل ببینید و با روشی که معرفی کردند این بیماری خاموش رو شکست بدید👌🏻💪🏻

سایت اصلی سفارش این دمنوش مناسب کبد با ۵۰درصد تخفیف ویژه👇🏻👇🏻👇🏻
https://landing.saamim.com/aIYJC


از گذشته های دور همواره کویری بی آب و علف را در ذهن بسیاری از مردم تداعی کرده است اما در دل این کویر پر رمز و راز، باغها و چشمه های بسیار منظره ای بدیع خلق کرده است. چشمه "غربالبیز" که یکی از دو چشمه اصلی استان یزد است در روستای مدوار شهرستان مهریز واقع شده است. اين چشمه از مناظر کوهستانی جذاب مهریز است که در دامنه کوهی به همین نام قرار گرفته است. به باور مردم، این منطقه از نخستین سکونتگاه های انسان به شمار می آید.


@IranAncient


دستگاه قضایی در دوران هخامنشی دارای ویژگی‌های جالبی بود. فردی به نام دادستان، در شوش که مرکز قضایی حکومت بود حضور داشت و قاضی‌هایی را در سراسر کشور منصوب می‌کرد که به آن‌ها دادیار می‌گفتند و وظیفه داشتند تا تمام پرونده‌های مرتبط با مالیات و خراج، طغیان‌های شورشیان، تحرکات حاکمان در ارتباطات بیرون از چارچوب با بیگانگان، تملک دارایی‌هایی کشاورزان خارج از چارچوب‌، گران‌فروشی، کم‌فروشی و مواردی از این دست توسط دادیارها مورد پیگیری قرار می‌گرفت.


@IranAncient


دره بدولی "Bedovlu" یا همان ایلان دره سی در مسیر ماکو به آواجیق در اذربایجان غربی واقع شده است که یکی از خاص ترین و ناشناخته ترین دره های موجود در جهان بشمار می آید
ساختاری که در صخره های بازالتی این دره تشکیل شده شامل ستون های چند وجهی است که از شکستگی های سنگی به هنگام سرد شدن گدازه آتشفشانی شکل گرفته است. مشاهده اتصالات عمودی صخره های بازالتی و ستون های کاملا هندسی آنها بسیار خیره کننده است
از مشهورترین مکانهای دنیا برای دیدن چنین ستونهایی، میتوان به داخل و خارج دره رودخانه کلمبیا و دره کانونیها در امتداد مرز اورگان و واشنگتن در امریکا اشاره کرد.

@IranAncient


در ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺑﺎﺳﺘﺎﻥ ﺍﻋﻢ ﺍﺯ ﻫﺨﺎﻣﻨﺸﻴﺎﻥ ، ﺍﺷﻜﺎﻧﻴﺎﻥ ﻭ ﺳﺎﺳﺎﻧﻴﺎﻥ ﻳﻚ ﻣﻮﺭﺩ ﺟﺎﻟﺐ ﻭ ﺷﮕﻔﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﻧﻴﻜﻰ ﻣﺮﺳﻮﻡ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺑﺮﺍﻯ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻬﻢ ﻭ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻧﺎﻡ ﻫﺎﻳﻰ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﺸﺎﻥ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻣﻴﻜﺮﺩﻧﺪ
ﺍﻳﺮﺍﻧﻴﺎﻥ ﺍﺯ ﻋﻬﺪ ﺑﺎﺳﺘﺎﻥ ﻧﺎﻡ ﻫﺎﻯ ﺑﻴﮕﺎﻧﻪ ﻭ ﺑﻰ ﻣﻌﻨﻰ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺧﻮﻳﺶ ﻧﻤﻰ ﻧﻬﺎﺩﻧﺪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺧﺴﺎﻧﺘﻮﺱ ﻭ ﻫﺮﻭﺩﺕ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺑﻬﺎﻳﺸﺎﻥ ﺍﺯ ﺗﻤﺪﻥ ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﭘﺎﺭﺳﻰ ﺳﺨﻦ ﺑﻪ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﺑﺎ ﻭﺍﻗﻌﻴﺖ ﺗﺎﺭﻳﺦ ﭘﺎﺭﺳﻴﺎﻥ ﻳﻜﺴﺎﻥ ﻭ ﺟﺎﻟﺐ ﺍﺳﺖ.



@IranAncient


پدر ♥️

هر وقت میرسیدم شرکت خیس عرق بود و داشت تی میکشید
قبل از آن هم چای را دم کرده بود
کم حرف میزد و زیاد کار میکرد.
کار زیاد باعث میشد خلع وضعیت جسمانی اش جبران شود تا نکند اخراجش کنند!
یک روز داشتم در راه پله ی شرکت با تلفن حرف میزدم که صدای داد و بیداد شنیدم
بدو رفتم به سمت درب خروجی که دیدم غلامرضا روی زمین نشسته و سیگار میکشد و یک زن چادری هم کمی بالاتر روی پله ها ایستاده و دستش را روی صورت قرمز شده اش گذاشته!
زن غلامرضا بود،چند باری هم دیده بودمش وقتی برای غلامرضا ناهار می آورد
نزدیک تر نرفتم
سیگارش را خاموش کرد و آمد سمت همسرش و جای سیلی ای که زده بود را نوازش میکرد
برگه ای را از روی زمین برداشت و در جیبش گذاشت و رفت سمت آسانسور.
چند روزی از این ماجرا گذاشت..
مصرف سیگارش دو برابر شده بود و حال و حوصله هم نداشت.
وضعیت شرکت داشت روز به روز بدتر میشد و مدیر عامل دستور داد ده نفر از کارکنان را که غلامرضا هم جزوشان بود اخراج کنند.
میدانستم با وضعیتی که دارد جایی کار پیدا نمیکند اما مجبور به ترک شرکت بود.
روزی که برای تسویه آمد گفتم خدا بزرگ است و از این حرفها که مثلا امیدواری بدهم...خب همه میدانند خدا بزرگ است!
بعد ماجرای دعوای آن روز را پرسیدم که برگه ای از جیبش در آوارد و نشانم داد... برگه ی جواب آزمایش بود، خبردار شدم که همسرش باردار است!
حالا دیگر فهمیده بودم آن دعوا و سیلی برای چه بوده، با وضعیت جسمی و مالی این بنده خدا که حالا درد بی شغلی هم اضافه شده بود... آمدن یک بچه خیلی خوشحال کننده نبود، برخلاف خیلی ها که این خبر را جشن میگیرند غلامرضا ماتم گرفته بود.
چند سالی گذشت
یک شب در قطار(مترو) نشسته بودم که دیدم غلامرضا که حالا پیر و شکسته هم شده بود در حال دستفروشی ست....
خیلی خسته به نظر میرسید اما سرحال جلوه میداد!
رفتیم گوشه ای از ایستگاه نشستیم و کمی از احوالاتش پرسیدم.
می گفت روزها در خانه های مردم کار میکند و شب ها در مترو دستفروشی
تعطیل و غیر تعطیل هم نداشت
پنج صبح از پایین شهر میرفت تا بالای شهر و ساعت دوازده شب هم بر میگشت خانه
با این همه خوشحال بود و میگفت هر چیزی که پسرم میخواهد برایش میخرم تا کیف کند
میگفت وقتی لباس مدرسه را میپوشد دلم برایش میرود
میگفت خدارو شکر کاملا سالم است ..
اما یکبار هم به میان دوستانش نرفته بود که نکند پسرش از وضعیت او خجالت زده شود..
میگفت ..خدارو شکر..
آن شب تا برسم خانه خیلی فکر کردم
و برای غلامرضا
برای حال خسته و برق چشمانش
برای از خود گذشتگی هایش
برای خدارو شکر گفتنش
نامی جز" پدر نیافتم...


@IranAncient


بازار کاشان یکی از مهمترین و زیباترین بازار‌های ایران است که در اواخر قرن دوازدهم هجری ق بر اثر زلزله به طور کلی از بین رفت.

از جمله بناهای متعدد فرخ خان غفاری کاشی ملقب به امین الدوله، سرای سرپوشیده‌ای است در چهار سوق بازار معروف به میانچال که در سال 1285 ساختمان آن به پایان رسید.

کاروانسرای امین الدوله در میانه بازار تاریخی کاشان در دوره قاجار به همت فرخ خان امین الدوله غفاری بنا شده و به خاطر هنرها و فنون فوق العاده ای که در آن به کار رفته، یکی از شاخص ترین بناهای معماری ایرانی به شمار می آید.


@IranAncient


ﻫﺮﻭﺩﻭﺕ :
” ﺗﺎ ﻛﻨﻮﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﺩﺍﺏ ﭘﺎﺭﺳﻴﺎﻥ ﺳﺨﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻪ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻡ ﺍﻣﺎ ﻳﻚ ﻣﻮﺭﺩ ﺷﮕﻔﺖ ﻭ ﻋﺠﻴﺐ ﻣﻴﺎﻥ ﺍﻳﺮﺍﻧﻴﺎﻥ ﻣﺮﺳﻮﻡ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻦ ﺑﺪﺍﻥ ﭘﻰ ﺑﺮﺩﻩ ﺍﻡ ﺍﺳﺎﻣﻰ ﻭ ﻧﺎﻡ ﻫﺎﻯ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﻧﺎﻡ ﻫﺎﻯ ﭘﺎﺭﺳﻴﺎﻥ ﻫﻤﻪ ﺩﻻﻟﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺑﺮ ﺟﺸﻦ ﻫﺎ ﺑﻬﻰ ﻫﺎ ﻭ ﺧﻮﺷﻰ ﻫﺎﻯ ﺟﺴﻤﻰ ﻭ ﺭﻭﺣﻰ ﻛﻪ ﻫﺮﮔﺎﻩ ﻛﺴﻰ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﻧﺎﻡ ﻫﺎ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﻭ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﻛﻨﺪ ﺁﮔﺎﻩ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﻧﺎﻡ ﻫﺎﻯ ﺍﻳﺮﺍﻧﻰ ﭼﻨﻴﻦ ﺍﻧﺪ ”


@IranAncient


برای ساخت سی‌وسه‌پل از مصالحی مانند سنگ، آجر، ملات ساروج و گچ استفاده‌شده است. بر اساس نظر کارشناسان زمین‌شناسی و میراث فرهنگی، پایه و فونداسیون این پل به‌گونه‌ای ساخته‌شده که رطوبت، دوام و استحکام آن را افزایش می‌دهد و به همین دلیل است که در درازمدت هم آب به آن آسیبی نزده است.



@IranAncient


کاوشگران در قلب شهر تاریخی و کهن جیرفت یک محوطه تاریخی در منطقه تم‌گاوان این شهرستان کشف کردند.
طبق گزارشات اولیه یک سازه بسیار مهم از دوره هخامنشی در محوطه تاریخی و باستانی تم‌گاوان در جیرفت کشف شده که قدمت این تپه مربوط به ۶ هزار و ۵۰۰ سال پیش و هزاره سوم پیش از میلاد است.



@IranAncient


بر اساس کتیبه‌های الواح تخت جمشید جیره سفر کارکنان تخت جمشید به شوش، بابل و سایر مناطق امپراطوری نیز مشخص بود و حتی جیره غذای مرکب در اصطبل یا هنگام سفر در الواح آمده است.
این اطلاعات به این دلیل اهمیت دارند که بر خلاف کتیبه‌های شاهی هخامنشی که در آن‌ها از ساتراپی‌ها و پیروزی‌های شاهان خبر داریم در این الواح از زندگی روزمره کارکنان تخت جمشید و مسائل مالی و اداری امپراطوری اطلاع پیدا می‌کنیم.



@IranAncient


از آثاری که بر اثر حفاری در تپه‌های هگمتانه یافت شده می توان به لوح زرین به نام آریا، لوح زرین به نام آرشام، لوح زرین به نام داریوش دوم، لوح زرین به نام اردشیر دوم، کوزه‌ای شکسته به جا مانده از دوره خشایارشا پسر داریوش یکم، بشقاب نقره‌ای با قطر دهانه ۲۰ سانتیمتر از دوره هخامنشی، بشقاب یا جام نقره مربوط به دوره اردشیر یکم هخامنشی و پایهٔ ستون سنگی مربوط به اردشیر دوم هخامنشی اشاره کرد.



@IranAncient


رشته کوه زاگرس نقش مهمی در جذب و انطباق جوامع اولیه مهاجر انسان مدرن (اجداد احتمالی انسان‌های امروزی)  در دوره پارینه‌سنگی جدید بین حدود ۲۰ تا ۴۰ هزار سال پیش داشته است. همزمان با انقراض انسان نئاندرتال و ورود نخستین انسان‌های مدرن به منطقه تغییر جمعیتی گسترده‌ای روی داد که شواهد آن در کاوش‌ها و بررسی‌های باستان‌شناسی در نقاط مختلف زاگرس به خصوص در استان‌های کرمانشاه، لرستان و فارس کشف شده است.



@IranAncient


نمایی از کوه آتشگاه در اصفهان دوره قاجار

آتشگاه اصفهان یا کوه آتشگاه از بناهای تاریخی شهر اصفهان و گ از یادگارهای ایران باستان است. این مجموعه دارای پیشینه تاریخیِ کهنی است و در زمان‌های گوناگونی از آن بهره برده‌اند. نام اصیل و کهن این بنا آتشکدهٔ مِهربین یا دژِ مهربین بوده و اکنون در گفتارهای عامیانه به آن آتشگاه یا قلعه ماربین می‌گویند.کوه آتشگاه فعلی در سده مکانی مقدس و محل دفن طهمورث پیامبر بوده که در حدود سده ی ششم پیش از میلاد زندگی می کرده است.همچنین دارای تونل مخفی بوده و یکی از مراکز مهم نگهداری گنجینه ها در زمان حمله اسکندر مقدونی به ایران به شمار میرفته است.

@IranAncient


هگمتانه نام شهری است که پایتخت تابستانی هخامنشیان و نخستین پایتخت ایران به حساب می‌آید. این شهر کهن از معدود شهرهای باستانی است که هنوز زنده است و همچنان اهمیت خودش را حفظ کرده است.

بنا بر این گزارش، به گواه تاریخ شهر هگمتانه ساخته دیا اکو، نخستین پادشاه مادها بوده و هفت دیوار داشته که هر کدام آنها به رنگ یکی از سیاره ها بوده است.

 این شهر در سال ۵۵۰ پیش از میلاد به تسخیر کوروش درآمد و در سال ۳۳۰ پیش از میلاد و همزمان با سقوط حکومت هخامنشیان به دست اسکندر مقدونی تخریب شد.

@IranAncient


استودان لانه طاووس یکی از آثار به‌جای مانده از دوران فراهخامنشی در فارس است که بیانگر بخشی از اعتقادات ایرانیان باستان در زمینه به خاک سپردن مردگان است.
این اثر که  تلفیقی از گوردخمه و تابوت‌های سنگی است در نوع خود بی نظیر و قابل اهمیت است. در جلوی ۲ گور دخمه تابوت‌های سنگی دیده می‌شود و گور دخمه دیگر نیز در شمال شرقی محوطه قرار گرفته است.


@IranAncient


تا قبل از دایر شدن پست به شکل امروزی، ارتباطات پستی کشور توسط اداره‌ی چاپارخانه‌ها انجام می‌شد که در راس آن فردی به عنوان چاپارچی باشی، قرار داشت که این شخص از طرف شاه انتخاب می‌شد .
چاپارخانه علاوه بر انجام خدماتی که شامل سرویس دادن به چاپارخانه‌ها، پیک‌ها، ماموران دولتی و محموله‌های پستی بود، وظیفه‌ی دیگری هم بر عهده داشت که منبع درآمد چاپارخانه بود: ارائه‌ی خدمات و جابه‌جایی مسافران و سیاحانی بود که مایل بودند از امکانات ارتباطی چاپارخانه، استفاده کنند .
به دلیل همین امکانات رفاهی و سرعتی که در سفر با پست و چاپار وجود داشت، بیشتر مسافران و سیاحانی که امروزه از آنها خاطرات و سفرنامه‌ای باقی‌ مانده است، از سرویس چاپاری استفاده می‌کرد ند
@IranAncient


تنگه بهرام چوبین، تنگه‌ای کم عرض و مرتفع با موقعیت استراتژیک در دامنه کبیرکوه و در مجاورت روستای ارمو در ضلع غربی مسیر جاده دره شهر- پلدختر از توابع شهرستان دره‌شهر واقع در استان ايلام می‌باشد. تنگه بهرام چوبین با شهر دره شهر ده کیلومتر فاصله دارد.

تنگه بهرام چوبین شامل مجموعه بناهای منسوب به بهرام چوبینه از سرداران ساسانی بوده که شامل ورودی و باروی جانبی تنگه، اماکن مسکونی داخل تنگه، قلعه شاه نشین، آب انبار سنگی و باروی جنوبی می باشد. در ساخت این مجموعه از مصالح قلوه سنگ و گچ نیم کوب استفاده شده است. تنگه بهرام چوبین از مناطق گردشگری در فصل بهار و تابستان برای مردم درهشهر و شهرستان‌های مجاور به‌شمار می‌آید.


@IranAncient


.
درایران باستان مقام زن درجامعه بسیار بالا بود
آنان میتوانستند در سرودن یسنا و برگزاری مراسم دینی با مردان شرکت کنند ، یا خود به انجام اینگونه کارها بپردازند به پاسداری ازآتش مقدس پرداخته و قضاوت کنند!



@IranAncient


غار «قوری قلعه» در فاصله ۸۷ کیلومتری استان کرمانشاه، در ۲۰ کیلومتری شهرستان روانسر و در دامنه کوه «شاهو» قرار گرفته است. این غار در یکی از تماشایی‌ترین دره‌های استان کرمانشاه جای گرفته است.
«قوری قلعه» توسط عده‌ای از غارشناسان انگلیسی در سال ۱۳۵۵ کشف شد، پس از کشف غار گروه دیگری از غارنوردان فرانسوی به تحقیق در مورد این اثر پرداختند و قدمت این غار را حدود ۶۵ میلیون سال تخمین زدند.


@IranAncient

20 last posts shown.