تاریخ ۷۰۰۰ ساله ایران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


در این کانال فقط مطالب تاریخ و باستان شناسی قرار می‌گیرد.
تبادل با کانالهای سیاسی و ضداخلاقی نداریم
پوزش برای تبلیغات زیاد
@tabligh7000 : تبلیغات
لینک احراز هویت کانال درسامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
http://t.me/itdmcbot?start=iranancient

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
فیلم لو رفته از گوینده سابق صدا و سیما 😳

خودش اعتراف کرد که عکس خودشه😳
و باهاش مصاحبه کردن تا به شایعات جراحیش پایان بدن👌

برای سفارش این محصول روی لینک زیر کلیک کنید 👇🏻👇🏻👇🏻
https://landing.saamim.com/711d6
https://landing.saamim.com/711d6


با سادگی تمام بیصدا شکستیم
چه زخمهایی که از عزیزان خوردیم
اشکها را پشت لبخندی مخفی میکنیم
که خیلی درد میکند
و هیچکس نمیفهمد
ما را درد همین نفهمیدن میکشد
نه زخم‌ها. . .

احمد شاملو




@IranAncient


در ایران باستان، به‌گفته رومن گیرشمن، باستان‌شناس فرانسوی اوکراینی‌تباری که متخصص ایران باستان بود، بومیان ایران برای ساخت خانه از چوب استفاده می‌کردند. گیرشمن که در دهه‌ی ۱۳۴۰ حفاری‌ها و کاوش‌های بسیاری را در ایران انجام داد و اعلام کرد که تکه‌های خاک موجود در شهر شوش در استان خوزستان نشان می‌دهد که چوب برای ساخت ابزارهای زیادی از جمله نردبان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.


@IranAncient


نمد ساده‌ترین گونه‌ی فرش است و ساخت آن نیاز به دستگاه ویژه‌ای ندارد و از پیشه‌های بسیار کهن است اما این‌که نمد برای نخستین بار در کجا ساخته‌شده هیچ داده‌ای در دست نیست؛ جز این‌که از دوره نوسنگی مردمی که با پشم گوسفند سر و کار داشتند نمد را می‌شناختند و نوشته‌های چینی ۲۳۰۰ ق.م درباره پادری، زره و سپر نمدی آگاهی می‌دهد؛ اما روشن است که کهن‌ترین شیوه و روش ساخت زیرانداز که تاکنون شناخته‌شده، نمدمالی است.
امروزه نمد در بیشتر جغرافیاهای ایران ساخته می‌شود؛ که بیش‌تر آن‌ها در استان‌های فارس، گیلان، گلستان، مازندران، سمنان، دامغان، قوچان، کرمانشاه و... هستند


@IranAncient


ارابه های آب کشی در تهران، دهه بیست



@IranAncient


سرزمین باستانی ایران در طول تاریخ پر فراز و نشیب خود دارای وسعتی به مراتب بیشتر از مرزهای جغرافیایی امروزی این سرزمین بوده و به نوعی می توان ایران فرهنگی را بسیار گسترده دانست.
در بین کشورهای متعددی که هر یک در بخشی از تاریخ ایران زمین سهیم هستند، برخی کشورها مانند عراق دارای پیوست های گسست ناپذیری با ایران بوده و از نظر نژادی، فرهنگی و تاریخی اشتراکات زیادی با ایران دارند.
پروژه اکتشاف در منطقه سیکتان (Siktan) اربیل انجام شده که مربوط به فرهنگ برادوستین از دورهای پیش از تاریخ است.



@IranAncient


مسجد جامع اصفهان، شاهکاری ۱۳۰۰ ساله که در دل اصفهان خودنمایی می‌کند.

ممکن است آن را با نام‌های دیگری همچون مسجد عتیق و یا مسجد جمعه اصفهان بشناسید.
تاریخچه مسجد نشانگر آن‌است که در سالیان دور ابتدا به عنوان آتشکده مورد استفاده قرار می‌گرفته و با گذشت زمان و در دوره‌های مختلف دست‌خوش تغیراتی شده‌است و شکل امروزی آن بیشتر حاصل دوران سلجوقی است.



@IranAncient


سنگان نام روستا و منطقه‌ای کوهستانی و بسیار زیبا در شمال غربی تهران و کمی بالاتر از سولقان می‌باشد.
این روستا دارای چهار محله( محل پایین، محل وسط محل باغدره و محله بالا) است.
راه دسترسی به این روستا از طریق جادهٔ امامزاده داوود است. 



@IranAncient


تصویری از آزمون ‏کنکور
در اصفهان سال ۱۳۴۸





@Worlddax 🌐


ساختمان موزه زمان یا همان خانه حسین خداداد در تهران دارای قدمتی بیش از ۸۰ سال است و در زمان قاجاریه ساخته شده است.
باغی که این ساختمان در آن قرار دارد از اراضی باغ فردوس بوده که در اختیار معیرالممالک داماد ناصرالدین شاه نیز قرار داشته اما پس از مرگ وی پسرش صاحب آن شد، با توجه به این که علاقه ای به باغ نداشت درختان آن را یک به یک قطع کرد و در کوره های تهران از آن به عنوان هیزم استفاده کرد.
حدود سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۷ حسین خداداد این ملک را خرید و در آن زمان ساختمان داخل باغ عمارتی یک طبقه و از خشت و گل بود و اسکلتی چوبی داشت. خداد دستور داد تا از اسکلت آهنی به جای اسکلت چوبی در ساختمان استفاده شود و این تغییرات حدود ۱۰ سال طول کشید.
حسین خداد با مقاوم سازی ساختمان و احداث یک طبقه روی همکف تغییرات قابل توجهی را در این ساختمان پدید آورد و همینطور از بهترین استادان گچ بری ایران درخواست کرد تا برای تزئین دیوارهای خانه ی وی اقداماتی را انجام دهند.



@IranAncient


یک پژوهشگر با بیان اینکه ایران از هزاره سوم پیش از میلاد با تمدن دره سند از طریق شهر سوخته در ارتباط بوده تصریح کرد : در یکی از نقاشیهای دیواری غار معبد اجانتا خسرو پرویز ساسانی و خدمتکارانش ترسیم شده اند. این تصاویر در کنار داستان زندگی بودا ترسیم شده اند.



@IranAncient


برای مورخین نظامی جاده‌های شاهی راه‌هایی بودند که در آن‌ها ارتش می‌توانسته است به‌راحتی آذوقه و مواد حیاتی خود را پیدا کند اما برای ورود به این راه‌ها اجازه‌نامه رسمی ضرورت داشته است که در لوحه‌های معروف به سری «Q» پرسپولیس، از آن‌ها به نام سند مهرشده (19) نام‌برده شده و نمونه کامل آن نامه‌ای است که به‌وسیله ارشامه به مباشرش نهتی هور داده‌شده که در یک سند آرامی معروف به (DAE67) ضبط‌شده است
اهمیت این نامه در آن است که به ما تصویر دقیقی از یک نامه دیوانی می‌دهد. هر رئیس کاروان می‌بایستی مجهز به سند ممهوری باشد که هم اجازه عبور و هم ورقه دریافت جیره سفر بوده است و آن را در زبان ایلامی Halmi و در زبان پارسی وی یا تیک Viaytika می‌نامیدند. در این نامه تعداد مسافران، مقدار جیره و راهی که باید در پیش گیرند ذکرشده است.


@IranAncient


غار علیصدر (علی‌سرد) یکی از مهمترین و شناخته‌شده‌ترین مقاصد گردشگری طبیعی در جهان است. این غار باستانی که قدمت آن به دوره دوم زمین شناسی و دوره ژوراسیک می‌رسد، ۱۳۶ تا ۱۹۰ میلیون سال عمر دارد. از شهر همدان تا غار علیصدر باید مسیری ۴۰ دقیقه‌ای را طی کنید تا به مجموعه تفریحی و سیاحتی علیصدر برسید.



@IranAncient


یکی از مواردی که مورد توجه هخامنشیان قرار گرفت و برای حفظ و ثبات کشور بر آن پای فشردند، تکیه بر اقتصاد و تولیدات داخلی بود. گزارش‌های محدودی که از این دوره و به واسطه تاریخ‌نگاران رومی و یونانی به دست ما رسیده‌ است، نشان می‌دهد که هخامنشیان نسبت به ورود کالاهای یونانی به کشور و به‌ویژه میوه‌های تولید همسایه غربی حساسیت داشتند.


@IranAncient


به دلیل استقبال هموطنان فرهنگ‌دوست هفتمین دوره آموزش خط و زبان پهلوی به همت انجمن شاهنامه‌خوانی رودسر با همکاری کتابخانه هوسمی رودسر برگزار می‌شود:

خط پهلوی کتیبه‌ای و کتابی✍️

آموزگار: افتخار روحی‌فر
دانشجوی دکتری زبان‌های باستانی ایران

تلفن ثبت نام 09118450305

#انجمن_شاهنامه_خوانی_رودسر


جواز وکالت در سال ۱۳۰۷ شمسی




@IranAncient


منابع تاریخی نشان می‌دهد که هخامنشیان تا چه حد بر مدیریت منابع آبی تاکید داشتند و چگونه به کاوش در ساحل شرقی آفریقا و سواحل رودخانه سند پرداختند.
سرعت کشتی‌های دوران هخامنشی بین ۴ تا ۱۴ کیلومتر تخمین زده شده است یکی از ابداعاتی که در ساخت کشتی در دوران هخامنشی اتفاق افتاده ساخت کشتی‌های ۳ ردیف پارویی بوده که در جنگ‌ها از سرعت و قابلیت دفاعی ویژه‌ای برخوردار بودند.


@IranAncient


منطقه کَن یکی از قدیمی ترین مناطق و روستاهای تهران می باشد که در گذشته متعلق به ری بوده و با توسعه ی شهر به مرور در منطقه ۵ شهرداری تهران قرار گرفته است.

بافت این منطقه در بخش های مختلف آن با هم فرق داشته و کوچه پس کوچه های قدیمی با خانه های خشتی و آجری به آپارتمان هایی به سبک معماری امروز تبدیل شده و این منطقه را مجموعه ای از زیبایی های گذشته و دنیای مدرن در عصر حاضر کرده است.

این منطقه در واقع از دو روستای بسیار معروف و خوش آب و هوا به نام های کن و سولقان تشکیل شده و بین این دو، رودخانه ای به طول ۳۳ کیلومتر واقع شده و شرایط ایده آلی را برای گشت و گذار و طبیعت گردی های یک روزه فراهم نموده است.


@IranAncient


عکسی کمتر دیده شده از اکتشافات در شهر باستانی استخر(نزدیکی پاسارگاد) بین سال های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۴ خورشیدی.
این شهر هم چون دیگر مجموعه های هخامنشی توسط باستان شناسان گروه موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو حفاری شد .
چنانچه در اسناد تاریخی آمده ،
این شهر از زمان هخامنشیان تا ورود مسلمانان به ایران از آبادترین و زیباترین شهرهای ایران بوده است .



@IranAncient


پل شاپوری خرم آباد متعلق به دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی است. این پل به طور کاملا سنگی است و حتی یک عدد آجر و خشت هم در طاق ها استفاده نشده است.  پل دارای آب شکن هایی در قسمت میانی است، علت این آب شکن ها در این قسمت به دلیل نوع بارش نزولات جوی در منطقه زاگرس و لرستان است که معمولا بارندگی فصلی و طغیان رودخانه ها در زمستان و بهار به اوج می رسد. بنابراین آب شکن هایی که از زمان ساسانیان برای این پل ساخته شده به این دلیل بوده که مقاومت بهتر و بیشتری در برابر حوادث ناشی از طغیان رودخانه ها داشته باشد.



@IranAncient

20 last posts shown.