زنجیره


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


جستجو حول محور بلاک چین، پول، دولت،فضای بین الاذهانی، کانسنوس و بیتکوین
تو نوستر هستم
npub1s72p64p6xz289s4l5t2e4mfgtvwu04j8muqzwdsrz68q7jrzrzhq8aphwz

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


Iranian Cypherpunks VPN dan repost
ما طی دو سال با کمترین هزینه توانستیم بیشترین تعداد کاربر را به‌صورت رایگان متصل نگه داریم. در پرترافیک‌ترین ماه‌های سال ۱۴۰۱، بالاترین فاکتوری که دیتاسنتر برای ما ارسال کرد، بیش از ۳۰۰ یورو در ماه نبود. این بیشترین هزینه‌ای بود که برای ترافیک پرداخت کردیم و نشان می‌دهد که هزینه اصلی در این حوزه، توسعه نرم‌افزاری نیست، بلکه تأمین زیرساخت پردازش و پهنای باند، یعنی همان سرور است.

پروژه‌های اصولی می‌توانند بدون نیاز به ارقام نجومی، به دسترسی آزاد افراد به اطلاعات کمک کنند. در نتیجه، ابراز نگرانی حتی در صورت قطع شدن کمک‌هزینه‌ها بی‌پایه است.

چه کاری از دست ما در شرایط فعلی برمی‌آید؟

کاری که ما، جامعه ایرانی، می‌توانیم انجام دهیم این است که کنار هم باشیم و خودمان برای خودمان کاری انجام دهیم. بازی‌های نمایشی سیاسی دردی از ما دوا نمی‌کنند. ما در سال ۱۴۰۱ منتظر دولت آمریکا ننشستیم تا برای من و شما وی‌پی‌ان فراهم کند، و امروز هم منتظر آن‌ها نمی‌مانیم.

ما باید پشت هم باشیم و بدانیم که اینترنت با وجود تک‌تک ما معنا پیدا می‌کند.

شما میتونید از پروژه‌های کوچک اما تأثیرگذار داخل کشور حمایت کنید، و این حمایت میتواند خرید سرویس اختصاصی از این پروژه‌ها و یا کمک به اتصال اطرافیان‌تان با معرفی آن‌ها باشد. اما اگر این کار را انجام دهید، مطمئن باشید که به متصل ماندن تعداد زیادی از افراد کمک کرده‌اید. پروژه‌هایی مانند آزادی از اینجا می‌گذره، جاویدنامان، مهساانجی و خود ما، با وجود منابع محدود، نقش مهمی در فراهم‌سازی دسترسی آزاد به اینترنت داشته‌اند. هر کمک، هرچند کوچک، می‌تواند تفاوتی بزرگ ایجاد کند و به جنگ با نادانی کمک کرده باشد.

و در نهایت، تجربه شخصی ما نشان می‌دهد که اگر به دنبال گرفتن فاند و درآمدزایی هستید، بهتر است به سراغ شروع پروژه مشابه نروید. این کار نه‌تنها زمان زیادی از شما می‌گیرد، بلکه هزینه‌بر است و نمی‌تواند درآمد پایداری برای شما داشته باشد. تنها زمانی این کار را انجام دهید که عمیقا به دسترسی آزاد افراد به اینترنت و اطلاعات باور دارید و می‌خواهید برای مردم کشورتان کاری مفید انجام دهید.

دوستدار شما،
تیم سایفرپانک


Iranian Cypherpunks VPN dan repost
✍️ یادداشتی درباره فاند گرفتن و قطع فاند

ترامپ در ۲۰ ژانویه دستوری را امضا کرد که طبق آن هزینه‌هایی که مستقیماً به نفع آمریکا نیستند، به مدت ۹۰ روز بررسی می‌شوند و در صورت نداشتن منفعت، قطع خواهند شد. این دستور شامل کمک‌هزینه‌های مربوط به پروژه‌های VPN در ایران هم می‌شود، اما هنوز قطع نشده‌اند و در حال بررسی هستند.

آیا در صورت قطع این کمک‌هزینه تغییری در اتصال مردم ایران ایجاد می‌شود؟

جواب کوتاه: خیر.

اما برای اینکه پاسخ کامل‌تری به این سؤال بدهیم، بهتر است ابتدا بررسی کنیم که این فاندها از چه منابعی تامین می‌شوند و تاکنون در چه زمینه‌هایی هزینه شده‌اند.

یک سازمان غیرانتفاعی دولتی به نام Open Technology Fund (OTF) که توسط کنگره آمریکا تأمین مالی می‌شود، به پروژه‌های مختلفی در زمینه آزادی دسترسی به اینترنت کمک‌هزینه می‌دهد تا بتوانند برنامه‌های خود را عملی کنند. این سازمان تاکنون از پروژه‌های متعددی حمایت کرده (مانند تور و سیگنال) که هدف آن‌ها توسعه فناوری‌های ضدسانسور و امنیت دیجیتال است.

دو پروژه بزرگی که این سازمان برای VPN ایران به آن‌ها کمک کرده شامل:

1. رستم
2. لنترن

وی‌پی‌ان رستم در سال ۲۰۲۴ فاندی به مبلغ ۴۸۰,۰۰۰ دلار از این سازمان دریافت کرده تا دسترسی ایرانیان به اطلاعات آزاد و اینترنت را تسهیل کند. این پروژه از یک پروتکل متن‌باز به نام وایرگارد (WireGuard) استفاده می‌کند، اما خود پروژه متن‌باز نیست و حتی اسامی متخصصانی که روی آن کار می‌کنند، به‌طور عمومی در دسترس نیست. تا به امروز، این پروژه هیچ گزارش مالی‌ای برای شفاف‌سازی نحوه هزینه‌کرد این فاند منتشر نکرده و آماری از تعداد کاربران فعال آن نیز موجود نیست.

پروژه لنترن هم در بازه‌های زمانی مختلف فاندهای متعددی از این سازمان دریافت کرده تا به اتصال مردم ایران، چین و روسیه به اینترنت آزاد کمک کند. مقدار دقیق فاندی که در سال ۲۰۲۴ دریافت کرده مشخص نیست، اما یک گزارش در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که لنترن تا آن زمان در مجموع ۷۹۰,۰۰۰ دلار از این سازمان دریافت کرده است.

در نتیجه، بعید به نظر می‌رسد که حتی اگر کمک‌هزینه‌ها برای پروژه‌ای که تعداد زیادی از کاربران ایرانی حتی نام آن را نشنیده‌اند (رستم) یا پروژه‌ای که تمرکز اصلی‌اش به‌طور خاص روی اینترنت پرپیچ‌وخم ایران نیست (لنترن) قطع شود، تأثیر قابل‌توجهی بر اتصال vpn کاربران ایرانی داشته باشد.

همچنین به این مسئله هم توجه داشته باشید که این پروژه‌های خارجی هیچ اطلاع دقیقی از عمق فاجعه فیلترنت در ایران ندارند و طراحی وی‌پی‌ان‌های آن‌ها اصولی نیست. این پروژه‌ها تنها در صورتی می‌توانند کارآمد باشند که پروژه‌های داخل کشور و افرادی که هر روز با محدودیت‌های اینترنت درگیر هستند را تامین مالی کنند، اما این گزینه عملا ممکن نیست. در نتیجه، اکثر این فاندها و پروژه‌ها بیشتر جنبه نمایشی پیدا می‌کنند و بیشترین تأثیرشان صرفا اطلاع‌رسانی درباره وضعیت موجود است، نه ارائه راه‌حلی بلندمدت و اساسی.

تنها پروژه‌ای که به نظر من واقعا مستحق دریافت فاند و کمک بوده، تور است. اما جای شرکت‌هایی مانند کلادفلر نیز در این لیست خالی است. کلادفلر با ارائه بسترهای مختلفی مانند CDN و Warp برای جامعه ایرانی نقش مهمی در بهبود دسترسی به اینترنت ایفا کرده و واقعا کمک شایانی کرده است.

اما تأثیر پروژه‌های کوچک داخل کشور چقدر بوده و هست؟

دو روز پیش، کانال ما دو ساله شد و فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. اما پیش از آن نیز، در اوج اعتراضات ۱۴۰۱، ما به‌صورت شخصی تلاش کردیم تا به اطرافیان خود در دسترسی آزاد به اینترنت کمک کنیم. در طی این دو سال، ابتدا با هزینه شخصی و سپس با دریافت دونیت، سعی کردیم پیش برویم. در اوج اختلالات اینترنت، ماهانه چندین پتابایت ترافیک جابه‌جا کردیم و به میلیون‌ها کاربر، به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق لینک‌های سابسکریپشن، کمک کردیم. در مقطعی، برای حفظ استمرار کار، مجبور شدیم سرویس اختصاصی ارائه دهیم تا سود حاصل از آن برای تامین هزینه‌های سرویس‌های رایگان استفاده شود. وقت و فرصت آزاد خود را پشت این کار گذاشتیم و خوشبختانه این ایده به‌خوبی مورد استقبال قرار گرفت، به‌طوری‌که توانستیم سرویس‌ها را به‌صورت مستمر نگهداری کنیم. حالا در نقطه‌ای هستیم که می‌توانیم به کانال‌ها و گروه‌ها کمک فنی و زیرساختی کنیم تا دسترسی به اینترنت آزاد برای دیگران نیز تسهیل شود.

اما ما هیچ‌وقت سراغ توسعه اپ و ابزار اختصاصی نرفتیم و هر ابزاری که توصیه کردیم، با دقت و در نظر گرفتن ریسک‌ها برای مخاطبان خود، که عمدتا از ورودی‌های جامعه رمزارز بودند، انتخاب کردیم. توسعه اپ تنها آغاز کار است؛ مسئله مهم‌تر، نگهداری و پشتیبانی مداوم آن در شرایط فیلترینگ ایران است، جایی که محدودیت‌ها کاملا جزیره‌ای و تحت تاثیر متغیرهای متعددی قرار دارند.


حسامم dan repost
خیلی‌ها تو گروه‌ها به هیچ وجه از جریان خبر ندارند.
قاضی دادگاه و قاضی تجدید نظر هر دو چپ بوده‌اند.
تو رسانه‌ها برخی میگن قتل و توطئه به قتل داشته، اینها هرگز جزو اتهامات اولبریکت نبوده چه برسه اثبات بشه و بخاطرشون محکوم بشه.(قاضی نمیتونه بخاطر چیزی که در روند قضایی اثبات نشده حکم بده)
قاضی دادگاه اولبریکت گفته بود چون اولبریکت به خودش اجازه داده با قانون حاضر مشکل فلسفی داشته باشه حکم سنگین میده.

اتهام‌های اولبریکت مربوط به فروش مواد مخدر و جرم‌های مالی و از این دسته و هیچ‌یکیشون جرائم خشونت بار(violent) نیست.
بیشتر آدم‌کش‌ها در آمریکا هم حکم‌های سبک‌تری از اونچه راس گرفته بود، میگیرند.

حکم اولبریکت یک ناعدالتی شاخدار بود و از این رو باید رفع می‌شد. نه که «چون بیت‌کوینر بود از قتل‌هاش بگذریم».


TechTube 𝕏 تک توب dan repost
دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا، تنها چند روز تا مراسم تحلیفش، رسما توکن رمزارز خودش با نام $TRUMP رو روی شبکه سولانا عرضه کرده که فقط در طی چند ساعت، ارزش بازار اون از مرز 3 میلیارد دلار گذشته و حالا هر کدوم از این توکن ها بیش از 17 دلار ارزش دارن!

تعداد کل این توکنها حدود یک میلیارد عدد هست و ظاهرا 80 درصد این مقدار دست ترامپه!

در صورت تمایل میتونین این توکن رو روی DEXهای مختلف سولانا از جمله raydium و orca خرید و فروش کنید.

🔎 coindesk

📍 @TechTube


یه شتکوین فروش




بیت‌گاید dan repost
از توصیه‌های نوابغ کریپتو فارسی

سیدتونو دستکاری کنید که یادتون بره بعدش آنلاین نگهش دارید که به راحتی رمزش هک شه. با ترکیب این دو روش هم احتمال خطا و هم احتمال سرقت رو میشه حداکثر کنید.

بدون اینکه خودش در مورد حداقل‌های امنیتی اطلاعات داشته باشه به مردم راه حل نگهداری سید فریز میده.




این کاری که بانک مرکزی میکنه. گرو کشی نیست؟
اصلا قانونیه؟
شنیدم امروز هم جلسه بوده و صرافی ها زیر بار این حرف ها نرفتن و برای باز شدن درگاه ها فعلا همراهیی نشده.
به هر حال اونی که دلش برای صرافی ها که تازه هم پول دارند هم نفوذ نمیسوزه و درگاهشون رو راحت میبنده، قطعا دلش برای مردم عادی نخواهد سوخت.


دوباره تاکید. متن اول که نوشته بودم پیشنهاد صرافی ها بوده. غلط بوده. این متن پیشنهاد صرافی ها نبوده. پیشنهاد «به» صرافی ها بوده برای اینکه درگاه هاشون رو باز کنند
- اگر جایی فوروارد کردید این مسیج رو هم فوروارد کنید

5k 0 41 1 11

احتمالا متن بالا جنجالی بشه.
همین الان هم به من گفتن پول گرفتی دروغ بگی.
من هم وقت ندارم کل متن‌های ارسالی از دوستان رو دوباره تو کانال بفرستم . تو همون کامنت های بالایی برید ببینید. لازم دیدید نظر بدید سوال بپرسید و غیره...

اپدیت. ایشون نسبت به متن اولی که نوشتم (قبل از ادیت )مشکل داشتند با این متن فعلی و اپدیت شده مشکلی نداشتن. من عذر میخوام که نوشته بودم پیشنهاد از طرف اکسچنج ها بوده

نکته: تو کامنت ها ممکنه مسیج هایی که مستقیم به گروه چت زنجیره فرستاده میشه دیده نشه. اگر بخواید اونا رو ببینید باید به گروه زنجیره‌ی بحث ها بپوندید


پیشنهاد از سمت بانک مرکزی. با حضور چند تا از صرافی ها

از صرافیای زیر در جلسه حضور داشتند

پول نو - هیتوبیت - ابان تتر - نوبیتکس - والکس- اپلیکیشن صراف

9.7k 0 424 34 60



Ziya Sadr dan repost
برای دوستان علاقه مند به توسعه و یادگیری در بیتکوین
اینجا جایی هست که خیلی از توسعه دهنده‌های فعلی بیتکوین مسیرشون رو آغاز کردند
خیلی از مدرس‌ها هم توسعه‌دهنده‌های قدیمی‌تر و با تجربه‌تر بیتکوین کور هستند


https://learning.chaincode.com/#BOSS




حسامم dan repost
U.S. officials urge Americans to use encrypted apps amid unprecedented cyberattack
-FBI and CISA officials said it was impossible to predict when the telecommunications companies would be fully safe from interlopers.

زمانی اینکه شهروند پیام رمز کند «تهدید امنیت ملی» بود؛ الان اینکه رمز نکند «تهدید امنیت ملی» است.


gooyban🦆 dan repost
👋 و درود بر همه‌ی دوستان بیت‌کوینر

با به پایان رسیدن دو دوره‌ی آشنایی با تراکنش‌های بیت‌کوین و آشنایی با لایتنینگ، قراره دوره‌ی تازه‌ای را درباره ساختن کیف‌پول‌ها، فرستادن و دریافت بیت‌کوین و همچنین روش‌های امن نگه‌داری بیت‌کوین با دستگاه‌هایی که در هر خانه پیدا می‌شه آغاز کنم.
برای این کار نیاز به کمک از سمت شما دارم:

ممنون می‌شم اندکی بیت‌کوین به یکی از این ۴ آدرس به دلخواه خودتون بفرستید.

⚠️ اندازه بیت‌کوینی که فرستاده می‌شه مهم نیست و خود تراکنش و داشتن چندین UTXO چیزیه که ارزش داره.

bc1q3xuk8ayul4lftcx8dqje38ufsg8w3kkh6zrn83
bc1qkt8ccfz0x2c2dufzk4l9nnfwlg8snwkw4c433p
bc1qs09cazxtpt2mkmx5ykgzl8zpxmwg3f4f9h6y3d
bc1qasqnqeppnhyf9qnmu6xncldd7g8h3cc6lzx6rr
اگر اندازه بیت‌کوینی که می‌تونید بفرستید خیلی کمه (مناسب فرستادن آنچین نیست) اون را روی لایتنینگ به این آدرس بفرستید (این آدرس تنها برای همین کار ساخته شده و در پایان کار همه دارایی اون به کیفپول اصلی فرستاده می‌شه):
goyban@coinos.io

👈 تلاشم اینه که ویدئوها به روز، سر راست و مناسب همه باشند.
👈 اگر اندازه‌ی بیت‌کوین‌ها بیشتر بشه از اون‌ها در سری بعدی (راه اندازی نود لایتنینگ شخصی) استفاده خواهد شد.

⚠️ همه‌ی این بیت‌کوین‌ها به گونه‌ای شفاف، تنها در ویدئوهای آموزشی به کار گرفته خواهند شد.

اگر دوست دارید نام یا کسب و کار شما گفته بشه ممنون می‌شم پیش از فرستادن با @TheGooY هماهنگ کنید.

@gooyban #bitcoin #wallet


تمرکز طیفه
عدم تمرکز طیف نیست.
موقع طراحی سیستم، یا شما همه‌ی تلاشت رو میکنی که با تمام تکنولوژی های اثبات شده موجود حد اکثر عدم تمرکز رو داشته باشی یا اینکه یکی از این تکنولوژی های موجود برای عدم تمرکز استفاده نشه و به جاش از یک «فرد یا نهاد‌ متمرکز» استفاده بشه.
اگر سراغ راه دوم رفتی سیستم متمرکزه و زنجیره‌ی شما به اندازه ی قدرت همین حلقه‌اش تاب‌آوری داره

2k 0 7 13 22



https://youtu.be/eqjMIrOeP8Q?si=nHPFxDWAAkGCIGoe

صیف الدین عموص در مورد بیتکوین و فیات کتاب های خوبی داره. چون فلسطینیه اینجا تو پادکست بیتکوینش یکی رواورده و در مورد این قضیه صحبت میکنه.
مدل بحث کردنش هم خیل آشناست

جهت سرگرمی ببینید وگرنه ارزش اطلاعاتی زیادی نداره

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.