یاماج پرس


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


پایگاه خبری تحلیلی یاماج پرس
مهم ترین خبرهای سیاسی ایران و جهان، تحلیل تحولات مهم آذربایجان به وقت تبریز

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


منطقه گرایی بستر توسعه؛ ضرورت تشکیل نشست‌های هماهنگی استان‌های آذربایجانی

✍یادداشت اختصاصی
غلامرضا منصوری در کانال خبری تحلیلی آذر انجمن- بهمن ۱۴۰۳


مشکلات اساسی جامعه را میتوان به دو بخش ملی و منطقه ای تقسیم نمود. یعنی برخی از مشکلات کل مردم ایران را درگیر خود میکند مانند تورم، بیکاری، روابط خارجی و ... اما قسم دیگری از مسائل وجود دارند که نیز یک بخشی از جامعه را بیش از همه به خود مرتبط میکند.

مثلا آزادراهی که میتواند با عبور از چند استان طراحی شود، یا ارائه پلان یک پروژه کلان در حوزه سرمایه گذای برای استفاده از ظرفیت های اقتصادی و تجاری یک منطقه، با توجه به اصل بهره وری.

فارغ از این الگوی کلی، منطقه آذربایجان ایران موضوعات زیست محیطی و فرهنگی -اجتماعی خاصی هم دارد که مستلزم همکاری های علی حده ای است. با این تفاسیر به نظر میرسد برگزاری نشست های هم اندیشی برای استانداران و مدیران ارشد استان های آذربایجانی، امری ضروری باشد. البته این موضوع در دولت دکتر پزشکیان، هم قابلیت عملیاتی بیشتری دارد و هم با شعارهای اساسی وی در ایام تبلیغات انتخاباتی همخوان تر است.

دولتی که اعطای حق تصمیم گیری به مردم برای او جنبه تشریفاتی ندارد ، بلکه اعتقادی برگرفته از آموزه های نهج البلاغه است. این نشست ها میتواند بستری باشد برای درگیر کردن مدیران محلی در تصمیم گیری های اساسی و یا به تعبیر بهتر زمینه ای برای استفاده از ظرفیت بالای تصمیم گیری مساله محور در میان مدیران محلی.

@yamaj_press


منطقه گرایی بستر توسعه؛ ضرورت تشکیل نشست‌های هماهنگی استان‌های آذربایجانی

✍یادداشت اختصاصی
غلامرضا منصوری در کانال خبری تحلیلی آذر انجمن- بهمن ۱۴۰۳

@yamaj_press


سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان:

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز می تواند به تقویت روابط دو کشور کمک بسیار زیادی کند. ما به طور رسمی با تاسیس این کنسولگری در تبریز موافقت کردیم. مرز های ارمنستان توسط مرزبانان ارمنی کنترل و نظارت می شوند. چه معنایی دارد که خاک یک کشور را سربازان یک کشور دیگر نظارت بکنند.

تنها ایران و ارمنستان هستند که در مورد کریدور زنگزور یکسان فکر می کنند. مسئله زنگزور با امنیت ملی ایران گره خورده است. ما در ارتباط با مسئله امنیت ملی کشور خود با کسی شوخی نداریم. این مسئله نه قابل معامله و نه قابل مذاکره است.

@yamaj_press


واکنش محتاطانه چین به آمریکا

آسوشیتدپرس:
با وجود آنکه چین با اعمال تعرفه بر کالاهای آمریکایی وارد جنگ اقتصادی با ترامپ شده، اما این اقدام تنها شامل ۱۴ میلیارد دلار از واردات آمریکا می‌شود؛ رقمی که در مقایسه با تعرفه‌های ترامپ بر ۵۲۵ میلیارد دلار کالای چینی، پاسخ قاطع و هم‌ترازی به نظر نمی‌رسد.

@yamaj_press


مجتبی زارعی، عضو کمیسیون امنیت ملّی مجلس ایران در‌ پاسخ به تهدیدات ترامپ:

اگر فرصتی بدست دهد شخصا تو را قصاص خواهم کرد/هرگاه امکانی برای شخص خود من پیدا شود لحظه‌ای در کشتن تو تردید نخواهم کرد!

@yamaj_press


کیهان نوشت: طرفداران مذاکره پاسخ بی‌شرمانه ترامپ را بشنوند! با ترامپ چه باید کرد؟

انتشار یادداشت موسوم به «یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری» از سوی ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در ساعات آغازین چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه، فضای مبهمی که درباره سیاستی که وی در دولت جدید در برابر ایران اتخاذ خواهد کرد را تا حدی شفاف و آشکار کرد.

همچون گذشته کیهان بار دیگر نیز این هشدار و توصیه برادرانه را به مسئولین محترم و سیاست‌گذاران دولتی می‌دهد که هرگونه اصرار به مذاکره در شرایطی که طرف مقابل رویکرد فشار را در پیش گرفته است، نه‌تنها دستاوردی نخواهد داشت که بالعکس دست مذاکره‌کنندگان کشور را در زمانی که مذاکره مقتضی و مناسب تشخیص داده شود نیز خالی خواهد کرد.

@yamaj_press


ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور:

حمله روسیه به اوکراین تله ای بود که آمریکا برای روسیه گذاشت. پوتین سال ۲۰۰۸ برای مقابله با ایران میخواست با آمریکا متحد بشه ولی اونها قبول نکردند!

@yamaj_press


علی مطهری نماینده ادوار مجلس: پزشکیان دعوت ترامپ را بپذیرد

امام حسین (ع) دعوت مردم کوفه را پذیرفت با آنکه احتمال قوی می‌داد که آنها بر پیمان خود استوار نخواهند بود؛ او این دعوت را پذیرفت تا در مقابل تاریخ اتمام حجت کرده باشد؛ حالا که ترامپ به صراحت از آقای پزشکیان دعوت به ملاقات کرده ایشان این دعوت را بپذیرد.

@yamaj_press


نگرانی از حضور گسترده عراقی‌ها در دانشگاه‌های تبریز

اظهارات جنجالی عضو سابق شورای شهر تبریز درباره حضور دانشجویان و سرمایه‌گذاران عراقی محرم محمد زاده از اعضای سابق شورای شهر تبریز با انتشار مطلبی در فضای مجازی، حضور گسترده دانشجویان و سرمایه‌گذاران عراقی در این شهر را زیر سؤال برد.

وی مدعی شد که دانشگاه‌های تبریز، به‌ویژه دانشگاه‌های دولتی و آزاد، پذیرای تعداد زیادی از دانشجویان عراقی هستند که به گفته او، «بدون سواد و علاف» بوده و از منابع یارانه‌ای کشور بهره می‌برند.

او همچنین نگرانی خود را از تأثیرات حضور این افراد در آینده آذربایجان شرقی ابراز کرده و آن را با حضور مهاجران افغانستانی در تهران مقایسه کرده است. این اظهارات واکنش‌های مختلفی را در فضای مجازی به همراه داشته و بحث‌هایی را درباره سیاست‌های پذیرش دانشجویان خارجی و سرمایه‌گذاران در ایران برانگیخته است.

@yamaj_press


نماینده مجلس: بود و نبود مجلس در این مملکت کار خاصی ندارد/ مجلس حذف شود/ شوراها نقش پارلمان محلی را ایفا کند/ مجمع به عنوان مجلس سنا تعیین شود!

رحیم زارع، نماینده مجلس:
مجلس تقریبا بی‌‌خاصیت شده است، به نظر من بود و نبود مجلس خیلی در این مملکت کار خاصی ندارد. ما باید شوراها را تقویت کنیم که تبدیل به پارلمان محلی شود، مجلس را هم حذف کنیم، مجمع تشخیص حالت سنا پیدا کند و سیاست گذاری انجام دهد.

قانون اساسی بیاید مجلس را حذف کند. به نظرم این همه هزینه و دوندگی برای انتخاباتش که هر ۴ سال یک سال برگزار می‌شود بی‌فایده است. آن را حذف کنند هزینه کشور هم  کمتر می‌شود. ساختار را بدهند به شورا، شورا را تقویت کنند، مجلس را حذف کنند، مجمع را هم بگذارند سنا کنند، من موافقم.

@yamaj_press


از وعده مرحوم رئیسی تا وعده پزشکیان؛ معمای تاسیس شرکت مس سونگون آذربایجان

میرقاسم بنی هاشمی
- نویسنده و پژوهشگر مسایل سیاسی و توسعه اقتصادی،۱۴۰۳


مسائل و مباحث معدن عظیم مس سونگون به یکی از دلمشغولی‌های جدی مردم منطقه تبدیل شده است. در هر خانه ای و در هر کوی و برزنی نحوه مدیریت، نحوه بهره برداری و معمای درآمدها و هزینه‌های این مجتمع و پیامدهای زیست محیطی مس سونگون یکی از دغدغه‌های ذهنی مردم، رسانه‌های استان، و مدیران محلی بوده است.

این که چرا برای چند دهه و به چه توجیهی سنگهای معدنی بار کامیونها شده و جاده های کم عرض را جولانگاه سفر به کرمان نمودند، این که چرا سال‌های متمادی مواد خام کنستانتره جهت تولید کاتد و دیگر محصولات به مناطق مرکزی و یا بنادر جهت صادرات رهسپار می شود و سوالات دیگر، پاسخهای شفافی پیدا نکرده اند.

هر چند چنین دغدغه‌های مردمی وارد دستورکار رسانه ها و مدیران محلی و استانی می شود و بعضا در سطح ملی مانند دولت مرحوم رئیسی به یک مطالبه جدی تبدیل می گردد و ایشان دستور پیگیری مقدمات تاسیس شرکت مس آذربایجان را می دهند، و یا در ایام انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ یکی از وعده های پزشکیان برای مردم منطقه می شود، ولی تا کنون این خواسته عملی نشده و با موانع و کارشکنی‌های جدی مواجه است.

سوال این است که مگر شرکت‌های فولادی، آلمینیومی، طلا و ... اجازه تاسیس شرکت های مستقل محلی و منطقه ای نگرفته اند. چگونه ممکن است این استثنا در حوزه مس ایجاد شده و شرکت ملی مس اجازه چنین تفکیکی را نمی دهد.

به نظر من مسئله اصلی به امتیازات نحوه مدیریت و تخصیص منافع عظیم معادن مس بر می گردد که رانت‌های بزرگ محفلی و منطقه ای ایجاد کرده و تداوم این منافع و رانت ها وابسته به سلب اختیار از مدیران استان، نمایندگان مردم و ... است و چنین واقعیتی تبعیض فاحشی را در چند دهه گذشته به ضرر منطقه محروم قره داغ ایجاد کرده است.

از این حیث لازم و ضروری هست که نمایندگان مجلس در خصوص عملکرد شرکت ملی مس در حوزه های مختلف پرونده تحقیق و تفحص را پیگیری و طرح نمایند و طبعا نمایندگان مناطق آذربایجان تکلیف و وظیفه اصلي را باید بر دوش بگیرند.

@yamaj_press


از وعده مرحوم رئیسی تا وعده پزشکیان؛ معمای تاسیس شرکت مس سونگون آذربایجان

تحلیل
دکتر میرقاسم بنی هاشمی
نویسنده و پژوهشگر مسایل سیاسی و توسعه اقتصادی-۱۴۰۳

@yamaj_press


خبر علمی| دانشگاه زوریخ: ترکیب امگا ۳، ویتامین دی و ورزش به عنوان نوعی اکسیر جوانی عمل میکند

نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه زوریخ انجام نشان می‌دهد مصرف روزانه مکمل امگا۳ می‌تواند سرعت پیری بیولوژیکی را تا چهار ماه کاهش دهد.

بر اساس این مطالعه که در مجله «پیری طبیعت» (Nature Aging) منتشر شد، افراد سالم مسن که به مدت سه سال هر روز یک گرم اسید چرب ضروری امگا۳ مصرف کردند، از دیگر شرکت‌کنندگان در این آزمایش سه ماه کمتر پیر شدند.

این میزان با استفاده از نشانگرهای زیستی اندازه‌گیری شد. مصرف مکمل ویتامین دی و ورزش منظم هم این اثر را به تقریبا چهار ماه افزایش داد.

@yamaj_press


ببینید| هدیه پیجر طلایی نتانیاهو به ترامپ

ترامپ: این یک عملیات بزرگ بود.

@yamaj_press


صیدی رئیس سازمان بورس:

بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری در شأن اقتصاد ایران نیست. باید هدف بورس ۴۰۰ – ۳۰۰ میلیارد دلاری را محقق کنیم.

@yamaj_press


هفت میلیارد دلاری که از کره جنوبی آزاد کردیم در قطر بلوکه شد!

داود منظور، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: آمریکایی‌ها آن‌جایی که ابزار قدرتی دارند از آن کوتاه نمی‌آیند. کدام پول را برای ما آزاد کردند؟

@yamaj_press


بسته خبری یاماج پرس: تحولات مهم جهان
- ۱۷ بهمن ۱۴۰۳


⚫️ نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان:

ارمنستان هرگز به اندازه امروز با ترکیه گفتگوی فعال نداشته است.


⚫️ رسانه ها

هواپیمای آزال، جمهوری آذربایجان که در قزاقستان سقوط کرده بود، مورد اصابت موشک پانسیر اس روسی قرار گرفته است.


⚫️ اتحادیه عرب: طرح ترامپ درباره کوچ اجباری فلسطینیان نقض قانون بین‌المللی است

اتحادیه عرب در واکنش به طرح رئیس جمهور آمریکا در خصوص کوچاندن فلسطینیان نوار غزه، این طرح را نقض قوانین بین‌المللی دانست.


⚫️ واکنش یکپارچه کشورهای اروپایی به طرح ترامپ برای غزه: پذیرفتنی نیست

پیشنهاد دونالد ترامپ برای «تصرف» غزه و جابجایی ۱.۸ میلیون فلسطینی به منظور تبدیل این باریکه ویران‌شده به منطقه‌ای مدرن و توسعه یافته با انتقادات شدید و شک و تردیدهای زیادی از سوی کشورهای اروپایی روبه‌رو شده است.


⚫️ رسانه ها

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روز سه‌شنبه اعلام کرد که فعالیت «رادیو بیگم» یک ایستگاه رادیویی زنان افغان مستقر در کابل را به دلیل «ارائه غیرمجاز» محتوا و برنامه به یک کانال تلویزیونی خارج از کشور، تعلیق کرده است.


⚫️ دونالد ترامپ در پاسخ به خبرنگار:

من با ایرانی ها تماس می‌گیرم، برایم مهم نیست که آنها تماس بگیرند یا من بگیرم. بسیاری از افراد می‌گویند بگذار آنها تماس بگیرند؛ برای من این مهم نیست.


⚫️ اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی:

صحبت‌های ترامپ درباره اینکه ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد از واضحات است چون ما اعلام کرده‌ایم که به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و نخواهیم بود و با آژانس نیز در ارتباط هستیم.


⚫️ سیاستمدار فرانسوی: ماکرون در تدارک یک کودتا است

فلوریان فیلیپو، رهبر حزب میهن پرستان فرانسه گفت، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه قصد دارد یک کودتای دولتی ترتیب دهد تا بتواند برای دوره سوم به ریاست‌جمهوری خود ادامه دهد.


⚫️ چین علیه اقدامات مالیاتی ایالات متحده به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد

وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که چین شکایتی را علیه اقدامات مالیاتی آمریکا به سازمان تجارت جهانی به منظور حفاظت از حقوق و منافع مشروع خود مطرح کرده است.


⚫️ رویترز به نقل از منبع سیاسی اسرائیلی:

روابط بین نتانیاهو و ترامپ هرگز تا حد کنونی نزدیک و خوب نبوده است. سفر نتانیاهو به کاخ سفید «یک موفقیت بزرگ و فراتر از همه انتظارات و رویاهای ما بود». ترامپ برای مشکلاتی که از زمان تاسیس اسرائیل گریبانگیر آن شده، "راه حل های مبتکرانه" یافته است.


⚫️ وزیر دفاع رژیم صهیونیستی:

در پی تجارب استفاده حزب الله از پهبادهای انتحاری آنها با ۹ شرکت داخلی قراردادهایی برای آزمایش سیستم‌های تسلیحاتی مختلف برای رهگیری و درگیری با پهباده انتحاری به امضا رساندند و آزمایشاتی را به زودی آغاز خواهند کرد.

@yamaj_press


پاسخ پزشکیان به تهدید ترامپ برای صفر کردن صادرات نفت ایران: خیال کردند همه چیز ما به نفت وابسته است

رئیس‌جمهور:
آمریکا می‌گوید ما تحریم می‌کنیم، اما ما باید همین منابع خود را مدیریت کنیم و با همسایگان خود درست کار کنیم و تعامل داشته باشیم. مگر می‌شود کشوری که ۱۵ دوست و کشور همسایه دارد به این راحتی تحریم کرد؟

خیال کردند همه چیز ما به نفت وابسته است و می‌خواهند جلوی آن را بگیرند. برای ما و مردم ما مسیرهای بسیار زیادی وجود دارد که هم مشکلات خود و هم مردم را حل کنیم و هم مسیری ایجاد کنیم که ما و همسایگانمان که مسلمان هستیم، باعزت زندگی کنیم.

@yamaj_press


ترامپ در کنفرانس اخیر جمهوری‌خواهان به شکلی آشکار درباره آنچه در جهان می‌گذرد و آینده آن در پرتو تغییرات ۴۰۰ سال گذشته صحبت کرده است، خلاصه سخنرانی وی جهت تامل هرچه بیشتر مخاطبین آورده میشود

آقایان، امروز تصمیم گرفته‌ام که هر آنچه در جریان است را به شما بگویم و اینکه جهان به کدام سمت حرکت می‌کند. از تغییراتی که طی ۴۰۰ سال گذشته رخ داده است، صحبت کنیم. به یاد دارید سال ۱۷۱۷ که جهان جدید متولد شد؟ به یاد دارید اولین دلار در سال ۱۷۷۸ چاپ شد؟ و برای اینکه این دلار بتواند حکومت کند، دنیا نیاز به یک انقلاب داشت، که همان انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹ بود. این انقلاب همه چیز را تغییر داد و جهانی که ۵۰۰۰ سال تحت تسلط ادیان و اساطیر بود، جای خود را به یک نظام جهانی جدید داد که در آن پول و رسانه حکمرانی می‌کنند. جهانی که در آن جایی برای خدا و ارزش‌های انسانی نیست.

تعجب نکنید که ما نمونه‌ای از این نظام جهانی جدید هستیم. سیستمی که ماهیت شغلی مانند من، بدون ارزش‌های انسانی و اخلاقی را ممکن می‌کند. برای من مهم نیست که یک کشتی‌گیر بمیرد، آنچه مهم است این است که کشتی‌گیری که روی آن شرط بسته‌ام، برنده شود. با این حال، این سیستم جهانی مرا به ریاست‌جمهوری رسانده است، من که اداره‌کننده مؤسساتی برای قمار هستم! اگر اخلاق دیگر معیار نیست، پس آنچه امروز جهان را اداره می‌کند، منافع است.

سیستم ما با صبر و بدون خستگی عمل کرده است، تا جایی که قدرت کلیسا از بین رفته است، دین از سیاست جدا شده و سکولاریسم برای مقابله با مسیحیت پدید آمد. همچنین، زمانی که چیزی به نام خلافت عثمانی سقوط کرد و حتی یهودیت نیز قربانی این سیستم شد، چون ما آن را در سیستم جهانی درگیر کردیم. امروز اکثریت جهان از یهودیان متنفر است، به همین دلیل ما قانونی برای محافظت از یهودیت وضع کردیم. بدون این قانون، یهودیان در همه جای جهان کشته می‌شدند. این نشان می‌دهد که در این نظام جهانی جدید جایی برای ادیان وجود ندارد.

شما امروز هرج و مرج گسترده‌ای را در سراسر جهان می‌بینید. این یک تولد جدید است، تولدی که هزینه آن خون‌های بسیاری است. ما، به عنوان بخشی از این سیستم جهانی، از این وضعیت ناراحت نیستیم، چون دیگر احساسات و عواطفی نداریم.

کار ما شبیه یک ماشین شده است. به عنوان مثال، ما تعداد زیادی از عرب‌ها و مسلمانان را می‌کشیم، پولشان را می‌گیریم، زمین‌هایشان را اشغال می‌کنیم و ثروت‌هایشان را مصادره می‌کنیم. شاید کسی بگوید این خلاف قوانین است، اما پاسخ ما ساده است: آنچه ما با عرب‌ها و مسلمانان می‌کنیم، بسیار کمتر از کاری است که خودشان با یکدیگر می‌کنند. آنها خائن و احمق هستند.

شایعه‌ای در جهان عرب وجود دارد که آمریکا میلیاردها دلار به اسرائیل می‌دهد، اما این یک دروغ است. این عرب‌ها هستند که میلیاردها دلار به آمریکا می‌دهند و آمریکا نیز این پول را به اسرائیل می‌دهد. عرب‌ها احمق هستند، چون به دلایل طایفه‌ای با یکدیگر می‌جنگند، در حالی که زبانشان یکی است و اکثراً از یک دین پیروی می‌کنند. بنابراین، منطقی است که این جوامع نباید بقا داشته باشند.

در مورد ایران، ما با این کشور نمی‌جنگیم چون به ما حمله کرده است، بلکه ما هستیم که تلاش می‌کنیم آن را نابود کنیم و نظامش را تغییر دهیم. ما این کار را با بسیاری از کشورها انجام داده‌ایم. اگر بخواهید قوی‌ترین کشور جهان باقی بمانید، باید دیگران را ضعیف کنید.

ما دیگر پشت بهانه‌هایی مانند «دموکراسی» پنهان نمی‌شویم. امروز آمریکا دیگر پلیس جهان نیست، بلکه یک شرکت است. شرکت‌ها می‌فروشند و می‌خرند و با کسی هستند که بیشتر پرداخت کند. و برای ساختن، باید تخریب کرد، و هیچ جایی برای تخریب بهتر از جهان عرب وجود ندارد.

@yamaj_press


ترامپ: مردم جهان شامل فلسطینیان، ساکن غزه پس از بازسازی تحت کنترل آمریکا خواهند بود

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره آینده غزه و ساکنان آن پس از بازسازی و اعمال کنترل آمریکا گفت مردمی از سراسر جهان می‌توانند در آنجا زندگی کنند، و این شامل فلسطینیان هم می‌شود.
ترامپ گفت غزه این امکان بالقوه را دارد که «ریویرا» بهشت خاورمیانه باشد. رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این خبرنگار تاکید کرد که تاریخ نشان داده است که طرح‌های موجود جوابگو نبوده است.

@yamaj_press

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.