یاماج پرس


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


پایگاه خبری تحلیلی یاماج پرس
مهم ترین خبرهای سیاسی ایران و جهان، تحلیل تحولات مهم آذربایجان به وقت تبریز

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


پرده برداری از چگونگی انفجار پیجرهای حزب الله توسط مامور رژیم صهیونیستی

یک مامور موساد با نام مستعار «گابریل» با حضور در برنامه پربیننده ۶۰ دقیقه شبکه سی‌بی‌اس، جزئیاتی از عملیات پیچیده موساد در انفجار پیجرهای حزب ‌الله لبنان را فاش کرد.

بر اساس گفتگوی این مامور موساد با برنامه ۶۰ دقیقه، سازمان اطلاعاتی اسرائیل در سال ۲۰۲۲ متوجه شد که حزب الله در حال خرید پیجر از یک شرکت در تایوان است و نقشه پیچیده دستکاری پیجرها را آغاز کرد.
«گابریل» که با صورتی پوشیده شده در برنامه شرکت کرده بود، گفت که موساد قبل از اجرای این عملیات، به مدت ده سال جمع‌آوری اطلاعات دقیق و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم پرداخته بود. هدف اصلی این عملیات، جلوگیری از استفاده حزب‌الله از تجهیزات ارتباطی پیشرفته، به ویژه پیجرهایی بود که از شرکت گلد آپولو، در تایوان خریداری شده بودند.

این مامور موساد همچنین فاش کرد که سازمان اطلاعاتی اسرائیل با نفوذ به زنجیره تامین این تجهیزات، پیش از رسیدن آنها به دست حزب‌الله، آنها را با مواد منفجره به صورت مخفیانه تجهیز کرد. پیجرهای حزب ‌الله در روز سه‌شنبه ۲۷ شهریور به طور همزمان در لبنان و سوریه منفجر شدند. بر اثر این رخداد، دست کم ۱۱ عضو حزب‌ الله کشته و حدود ۲ هزار و ۷۵۰ نفر زخمی شدند. لازم به یادآوری است مجتبی امانی، سفیر کشورمان در لبنان نیز از مصدومان این حادثه بود.

@yamaj_press


دختر تبریزی وزیر سوئد شد

رومینا پورمختاری دختر ۲۶ ساله اصالتا تبریزی است که از سوی اولف کریسترشون نخست وزیر محافظه کار جدید سوئد به عنوان وزیر اقلیم و محیط زیست منصوب شده و در تاریخ سوئد جوان ترین وزیر این کشور محسوب می شود.

پورمختاری از محله دوه‌چی(دوه‌چی اوشاغی) شهر کهن تبریز می باشد و پیش از این نیز در سوئد به عنوان رئیس شاخه جوانان حزب لیبرال فعالیت داشته و در ماه نوامبر گذشته سمت خود را ترک کرده است تا بعنوان وزیر اقلیم و محیط زیست فعالیت کند.

@yamaj_press


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📹 عملیات تروریستی در آلمان

لحظاتی دردناک از زیر گرفتن مردم در آلمان با خودرویی در بازار، که11 نفر کشته و 60 نفر مجروح شدند.

@yamaj_press


حمله تروریستی در آلمان!

کمتر از 6 ساعت پس از اظهارات وزیر امور خارجه آلمان مبنی بر انحلال sdf (گروههای تروریستی کوردی در سوریه) و حق داشتن ترکیه در مساله سوریه، یک حمله تروریستی با 11 کشته و 60 زخمی در آلمان صورت گرفت.

@yamaj_press


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
پزشکیان: با آدم‌های بی‌سواد، فرصت طلب و ریاکار نمی‌توانیم به جایی برسیم

رئیس جمهور در مراسم تجلیل از نشان آوران المپیادهای علمی جهان:
حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکان پذیر است.

@yamaj_press


عباس عراقچی وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه الغد:

ما به بشار اسد توصیه های زیادی کردیم او از شنیدن آن ها امتناع کرد. ما در خصوص تحرک معارضین در ادلب به او هشدار دادیم و دولت سوریه تصمیمات مستقل گرفت.

@yamaj_press


اعلام مخالفت دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با فیلترینگ دائمی/ خسروپناه: برای مردم زحمت درست می کنید

عبدالحسین خسروپناه:
فضای مجازی با مدل حکمرانی جواب می‌دهد. ممکن است به لحاظ امنیتی در مقطعی فیلترینگ هم بیاید، چون دشمن از این ابزار سوءاستفاده می‌کند؛ اما اینکه فیلترینگ یک نسخه دائمی باشد، درست نیست. چون آن‌هایی که می‌خواهند، از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند و شما زحمتی برای مردم درست می‌کنید.

@yamaj_press


نباید اجازه بدیم میلیاردرها دولت را کنترل کنند! / واکنش برنی سندرز به دخالت ایلان ماسک در کنگره:

«دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان ماه‌ها برای مذاکره درباره توافق دو‌حزبی برای تامین مالی دولت‌ وقت گذاشتند. اما ثروتمندترین مرد زمین، رئیس جمهور ایلان ماسک، آن را دوست ندارد! نباید اجازه داد که میلیاردرها دولت ما را اداره کنند.»

@yamaj_press


علم الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای مردم

امام جمعه مشهد:
این درست است که قانون مصوب را ابلاغ نکنند، مردم درگیر مسائل دیگری بشوند تا بتوانند مشکلات معیشتی را تحمل کنند، این مدیریت درست است؟ چه کسی از این اتفاق راضی می‌شود؟ اگر بناست ما وظیفه مدیریت این جامعه را داشته باشیم، اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای مردم.

قابل قبول نیست که عده‌ای فضای اتاق خوابی‌شان را در خیابان به مردم نشان بدهند.

@yamaj_press


🔴 اعلامیه نظامی و سیاسی ترکیه:

بنابر گزارش برخی رسانه های ترکیه: اگر تا روز دوشنبه اجزای تروریستی کرد ی.پ.گ/پ.ک.ک برای انحلال خود در سوریه اقدام نکنند، مرحله عملیات نظامی در مناطق آغاز خواهد شد.

@yamaj_press


فرهنگستان زبان کردی تاسیس می شود/ اسامی اصیل کردی بازمی‌گردند

استاندار کردستان در جمع اصحاب رسانه:

اساتید دانشگاه کردستان، مطالعات خوبی برای تاسیس فرهنگستان زبان کردی برداشته اند.

برای ایجاد دومین فرهنگستان کشور بعد از فرهنگستان زبان فارسی، در سنندج تلاش خواهیم کرد.

در شهر مریروان برای بازگرداندن اسامی اصیل کردی قدم های خوبی برداشته شده، با نظارت فرهنگستان زبان کردی این کار خوب را ادامه می دهیم.

@yamaj_press


مسرور بارزانی، رهبر اقلیم کردستان عراق:

«آنکارا با کردها مشکلی ندارد. او با پ ک ک مشکل دارد. پ ک ک باید جنگ را پایان دهد و خلع سلاح کند.

@yamaj_press


احمد الجولانی:

"انقلاب سوریه به پروژه سیاسی ۴۰ ساله ایران پایان داد. ما هرگز اجازه نمی دهیم توسط کشور دیگری اجرا شود. سوریه عرصه سیاسی علیه هیچ کشور عربی نخواهد بود."

@yamaj_press


اوربان: اروپا و ایالات متحده هزینه های "وحشتناکی" را صرف اوکراین کرده اند

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان گفت، اروپا و ایالات متحده در مجموع 310 میلیارد یورو برای اوکراین هزینه کرده اند و این یک مبلغ "وحشتناک" است.

@yamaj_press


عبدالحمید: دانشگاهیان صاحب‌نظر در زندان هستند

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های روز جمعه ۳۰ آذر ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت "دانشگاهیان که صاحب‌نظر بودند اکنون در زندان بسر می‌برند". او خطاب به مسئولین گفت: «اگر من به جای شما بودم و مسئولیتی داشتم و کاره‌ای بودم یک شب هم این زندانیان سیاسی را نمی‌گذاشتم در زندان بمانند.»

@yamaj_press


پاسخ وزارت امور خارجه ایران به پوتین:

اطلاعات دقیق نبود، ایرانیان با هواپیمای ایرانی از سوریه منتقل شدند.

@yamaj_press


وزیر امور خارجه آلمان خواستار انحلال کامل تروریست های پ‌.ک‌.ک/ی‌.پ‌.گ شد

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در دیدار با همتای تُرک خود با تأکید بر لزوم پایان دادن به فعالیت‌های نظامی این گروه‌ها، پیشنهاد داد که تروریست های مسلح خلع سلاح شده و در ارتش ملی سوریه ادغام شوند. وی همچنین خاطرنشان کرد که امنیت ترکیه نباید از مناطق شمالی سوریه تهدید شود.

@yamaj_press


چیلله گئجه‌سی/شب یلدا

علی روشن زاده، معلم آذربایجانی
- ۳۰ آذر۱۴۰۳


در نیمکره شمالی طولانی‌ترین شب سال در بین ترکان به چیلله گئجه‌سی و در بین اعراب و افراس به شب یلدا معروف است.

چیلله در زبان ترکی یعنی زه کمان و یای یعنی کمان و نام چیلله اشاره به طولانی بودن این شب دارد کما اینکه وقتی تیر در کمان بگذاریم و بخواهیم پرتاب کنیم زه کمان را تا نهایت ممکن می‌کشیم و طولانی‌ترین شب سال را هم به نهایت کشیدگی زه کمان تشبیه کرده‌اند. به تبعیت از شب چیلله که آغاز انقلاب زمستانی است ماه اول زمستان را برخی ترکان به نام ماه چیلله می‌نامند. چیلله آیی

چیلله دو بخش است؛
چیلله بزرگ به مدت ۴۰ روز از اول دی تا ۱۰ بهمن و چیلله کوچک به مدت ۲۰ روز از ۱۱ تا آخر بهمن

۴ روز آخر چیلله بزرگ و ۳ روز اول چیلله کوچک یعنی ۷ روز ایام برخورد دو چیلله به هم است. به همین خاطر این هفته را خیدیر می‌نامند و ماه دوم زمستان را دوْندۇران‌ آی

ماه سوم را هم ترکان معمولا بایرام آیی می‌گویند. در اساطیر ترکان، چیلله بزرگ و چیلله کوچک دو پسر پیرزنی به نام قاری ننه هستند.

شب چیلله احتمالا از تمدن پروتوترک سومر باقی مانده و سپس به پروتواعراب سامی رسیده و امروز با عناوینی چون چیلله گئجه‌سی در بین ترکان و شب یلدا در بین ملل دیگر گرامی داشته می‌شود.

@yamaj_press


آیا واقعاً عکس همه چیز را می‌گوید؟

جواد جهانگیرزاده
- ۳۰ آذر ۱۴۰۳، تبریز


بنابر انکار تاثیر عکس ها نیست، قطع به یقین ‌عکس‌هایی هستند که آن قدر اثرگذار بودند که باعث شده اند جهانیان گوشه ای از حقایق را ببینند. ولی در حالت کلی عکس صامت است، ساکن است، حرکت نمی‌کند. عکس تنها یک نما و یک لحظه از رویداد را به ما نشان می‌دهد. آندره بازن، نظریه پرداز فیلم معتقد است فیلم، به دلیل ریشه داشتن در عکاسی، رسانه‌ای ذاتاً واقع‌گرا است. به‌زعم او فیلم‌ها از آنجا که حرکت را هم به تصویر می‌کشند، می‌توانند به درجه‌ای بالاتر از واقع‌گرایی نسبت به عکس‌ها دست یابند. به همین دلیل، بازن از فیلم به‌عنوان رسانه‌ای حمایت کرد که رٶیای دیرینِ نمایش و عرضه‌ی جهان را محقق می‌کرد، و واقع‌گرایی‌اش هم‌سنگ واقع‌گرایی جهانِ واقعی است.

از نظر آنسل آدامز «یک عکس عالی» باید به عمیق‌ترین معنا بیان کامل احساسات فرد درباره‌ی چیزی باشد که عکسش را می‌گیرد یعنی عکس بیان حقیقی از احساس آدم درباره‌ی مجموعه‌ی زندگی است. پیرو نظر آدامز طبیعتاً بایست پرسید فردی که لحظه احترام پزشکیان به اردوغان را (که در کلیت خود اصولاً فقط به صورت یک پازل قابل فهم برای بیننده است)، ثبت میکند چه حس عمیقی تجربه میکند؟ حس حقارت و نادیده گرفته شدن؟ تجربه یک اختلال شخصیت؟ عقده گشایی ناشی از گرفتاری در حصار هنر خویش که به او فقط لحظه ای فرصت میدهد تا هنر خود را متجلی نماید؟ و یا حس نفرت به رئیس جمهور؟

علاوه بر بعد فردی، در بعد کلان سوزان سانتاگ باور دارد، این ایدئولوژی است که تعیین می‌کند چه چیزی یک رخداد خوانده شود. یعنی آنچه امکان تاثیر پذیری اخلاقی از عکسها را تعیین می‌کند وجود یک آگاهی سیاسی متناسب با موقعیت است. بدون نوعی سیاست، تصاویر سلاخ خانۀ تاریخ به احتمال زیاد یا به سادگی غیر واقعی فرض می‌شوند و یا به آنها به صورت نوعی سرریزِ احساسیِ تباه کنندۀ اخلاق نگریسته می‌شود. با ملاک گرفتن نوشته سونتاگ این سوال مطرح میشود که ایدئولوژی پشت پرده ای که عکاس را وادار به چنین شیطنتی میکند در پی چه هدفی است؟ خواستگاه ایدئولوژی و سیاست مذکور کجاست؟ و توسط کدام نحله های فکری منتشر میشود؟

در حقیقت سمت و سو دادن به افکار عمومی با این شگرد پدیده تازه ای نیست و آرشیو مطبوعات شوروی سابق مملو از عکس های عجیبِ و مغرض سیاست مدارانی است که تحت هدایت سازمان کا.گ.ب سالها از این روش برای کنترل و سمت و سو دادن به افکار عمومی داخلی و جهانی، تخریب اشخاص تاثیرگذار، زمینه سازی برای تغییر دولت هاو... استفاده میکردند و در واقع عکس های هدف‌دار برای چندین دهه تنها کانال ارتباطی مردم عادی جماهیر شوروی با عالم سیاست تلقی میشد، و البته که به صورت یک سویه.

@yamaj_press


آیا واقعاً عکس همه چیز را می‌گوید؟

جواد جهانگیرزاده
-۳۰ آذر ۱۴۰۳، تبریز

@yamaj_press

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.