ویرایش ذهن | شهاب‌الدین حائری شیرازی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Telegram


نگاه محمدحسن(شهاب الدین)حائری شیرازی به مسائل روز
#داستان_زندگی
ارتباط با نویسنده:
@mhhaeri
حمایت از کانال
شماره کارت
۵۰۲۲۲۹۱۰۸۲۳۹۰۷۸۰
شبا
700120020000005285065052
به نام محمدحسن حائری
لینک کانال
https://t.me/virayeshe_zehn
لینگ گروه تدریس
https://t.me

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


🔴 متن کیفرخواست و رای دادگاه مبنی برمحکومیت مجدد بنده به زندان

اینجانب شهاب الدین
(محمدحسن)حائری شیرازی به جرم بیان نظراتم در کانال ویرایش ذهن و اینکه گفته ام نباید ایران را فدای فلسطین کرد مجددا به زندان محکوم شدم.
1آذر 1403 شیراز

https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 بستن دهان ما، به نجات شما منجر نمی شود، از شوروی سابق درس بگیرید

✍شهاب الدین حائری شیرازی


مردم مشکلات را لمس می کنند و مسئولان مشکلات را می بینند اما چرا حل نمی شود چرا کمبود برق و گاز و چرا مشکل عدم سرمایه گذاری خارجی برای حل بحران گاز به سمت بهبود نمی رود بلکه هر سال تشدید می شود.
مشکل رشدنقدینگی و بی بها شدن پول ملی و مبدل شدن ریال ایران به کم ارزش ترین پول دنیا چرا حل نمی شود.

مگر دولت این همه کارمند و حقوق بگیر برای حل امثال همین مشکلات به کار نگرفته پس چرا حل نمی شود.

علت این است که عده ای حقوق می گیرند اما چون با توجه به تحریمها امکان کاری ندارند کاری نمی توانند بکنند و حقوق این وسط اتلاف می شود.
عده ای دیگر حقوق می گیرند که از سیاستهای غلط نظیر ستیزه با امریکا تعریف و تمجید کنند، کارشان را انجام می دهند و حقوقشان را می گیرند و عده ای دیگر حقوق می گیرند تا اگر کسی راست گفت وصداقت به خرج داد و سیاستها را نقد کرد، دهانش را ببندند حالا به هر وسیله یا با راه انداختن اخبار دروغ و خلاف واقع یا با بیکار کردن آن شخص یا اگر باز حرف خلاف واقع نزد وصداقت به خرج داد، با زندانی کردنش.

این دو دسته اخیر از نظر عقل و شرع، حقوقی که دریافت می کنند چون در قبال تضییع حق مردم است، چون در ازاء ظلم است، این حقوق حرام است و مصرف حقوق و مزایا موجبات نکبت شدن زندگی دو دنیایشان می گردد.

القصه اگر کار پیش نمی رود نتیجه حق گویی امثال من نیست که طی یکسال دوبار و جمعا به سه سال و سه ماه زندان محکومم می کنید.
اشکال کار در سیاستهای غلط است.
شوروی سابق منتقدین را به اردوگاه کار اجباری می فرستاد تا مخالفی حرفی جرات نکند بزند اما ایا این سیاست تنبیهی و این بستن دهان خیرخواهان مانع فروپاشی شوروی شد؟!

https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📹 شهاب الدین حائری شیرازی: مجددا به حبس محکوم شدم.
1403/8/30

https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 تناقض در سخن و عمل

✍شهاب الدین حائری شیرازی


رهبر انقلاب: حوزه‌های علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید و مختلفی همچون مسائل پولی و اقتصادی و رمزارزها نظر بدهند

دین درباره همه این مسائل، فکر، راهنمایی و منطق و سرمشق دارد؛ باید این سرمشق را پیدا و روی آن کار کرد. 1403/8/30
دیدارنیوز

📌حاشیه

خوب؛ بنده به عنوان کسی که شورای نگهبان همین نظام در انتخابات خبرگان سال 94 اجتهادش را تایید کرده(مفصل به ترتیب اینجا و اینجا توضیح دادم) وقتی به نقد شیوه حکمرانی در کانال ویرایش ذهن پرداختم و شیوه های کنونی را دقیقا با اشاره به متون دینی و منابع فقه مورد نقد قرار دادم، اداره اطلاعات شیراز برایم پرونده قطوری درست کرد که چرا سیاستهای نظام را داری زیر سوال می بری؟!

آیا ورود حوزه به مباحث شیوه حکمرانی به معنای مدح و ثنای شیوه فعلی است؟!
نقدهای بنده دقیقا متوجه نقائص شیوه فعلی حکمرانی مثل ستیزه با غرب یا امنیتی کردن فضای جامعه یا بستن دهان منتقدین و....بود آیا اگر کسی شیوه های فعلی را که نتیجه آن فقر و فلاکت و نارضایتی عمومی است نقد کند، مانند بنده، بایست خالص سازی شود و از مشاغل طرد گردد و به زندان محکوم شود؟

خوب اگر روال این است، چرا می گویید حوزه به نقد شیوه حکمرانی و ارائه طریق ورود کند؟

آیا این تناقض و آشفتگی در سیاست و عملکرد نظام نیست که از یک طرف دعوت به نظریه پردازی می کند و سپس نظریه پرداز را از حقوق اولیه نظیر شغل و آزادی محروم می کند؟

نمونه نقدهای بنده را که همه مستند به ایات و روایات و دلیل عقل است را اینجا و اینجا و اینجا و اینجا ببینید و با سرچ کلمات کلیدی در کانال ویرایش ذهن به موارد بیشتر دسترسی پیدا کنید.

ضمنا چنانچه دیروز اطلاع رسانی کردم در پروند جدیدم به خاطر نقد سیاستها به یکسال و سه ماه حبس محکوم شدم که اگر در تجدید نظر خواهی، تایید شود دوسال حبس محکومیت سال گذشته که تعلیقی است که باز به خاطر متنهای دلسوزانه ام بود به ان اضافه میشود.
جمعا سه سال و سه ماه حبس به خاطر احساس مسئولیت نسبت به مردم و مملکت و دین و نظام.
30 آبان 1430

https://t.me/virayeshe_zehn


🔘 شعر عقاب سروده مرحوم پرویز ناتل خانلری با صدای شاعر

✍شهاب‌الدین‌حائری‌شیرازی

گفت این خاصیت مردار است
عمر مردارخوران بسیار است!.....

از دید ادیب معاصر شفیعی کدکنی شعر عقاب، یکی از ده شعر برتر تاریخ ادبیات ایران است.
اما از نظر گاه بنده این شعر حماسی افسونگری می‌نماید در برانگیختن انسان از زندگی ذلیلانه.
انچنان نیروئی در روح می‌دمد که آرزو میکنی فرصتی بیابی برای پرواز، برای نبودن در کثافت دنیای دون.
زاغ در این شعر مظهر مردار خواری وتغذیه از پلیدی هاست چونان انسانهای چسبیده به دنیا که برای حیات ننگین حاضرند تن به هر ذلت وخواری دهند.
عقاب اما مظهر آزادگی است که تن به مردارخواری وتغذیه از کردار پلید نمی دهد و در پیچ وخم باد های مخالف وجانکاه روزگارش  اگرچه بر بلندای عظمت است اما عمرش کوتاه است
چنانچه آزادگان عالم چنین اند.
تا باد چنین بادا

@virayeshe_zehn


🔴 انسان بودن درد دارد

✍شهاب الدین حائری شیرازی

ما چند صباحی کوتاه در این دار مکافات زندگی می کنیم.
در این زمان اندک می توانیم مثل تمام هستی به سمت کمال و تکمیل خود حرکت کنیم.
حرکت از ندانستن به سمت دانستن.
حرکت از ترس به سمت شجاعت.
حرکت از حرص به سمت قناعت.
در یک کلمه حرکت از نقصان به سمت کمال.

از مصادیق حرکت به سمت کمال، احساس مسئولیت نسبت به دیگران است.
انسان می تواند چشم خود را ببندد تا فقر و فلاکت ناشی از سیاستهای غلط و متعصبانه را نبیند یا به هزار توجیه غیرموجه، عذر نهد تا از جانب اصحاب قدرت و کسانی که با ان سیاستهای غلط مردم را به فلاکت انداخته اند، توبیخ نشود اما این نقصان است، این خلاف مسیر خلقت است، این مخالفت است با وجدان و فطرت که پیام اوران خدایند.

این مخالف کتاب خداست که امر به معروف را واجب کرده.
می توان انتخاب کرد تحصیل آسایش خود را به رنج دیگران.
می توان انتخاب کرد چون انبیا واولیاء الهی دردمند زیست اما انسان زیست.

امروز بنده به دادگاه ویژه خواسته شدم و مطلع گردیدم برای امر به معروفها و برای دفاع از حق این ملت مظلوم در پرونده جدید به یک سال و سه ماه حبس محکوم شدم.
سال گذشته در پرونده ای مشابه به دوسال حبس تعلیقی محکوم شده بودم.
29 ابان 1403 شیراز

https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔴 دور زدن در کوچه بن بست و تعریف و تمجید از راننده

✍️شهاب الدین حائری شیرازی

یک کشور پس از جنگ جهانی دوم دو نیم شد نیمه شمالی به شیوه چپ کمونیست اداره شد و نیمه جنوبی به شیوه سرمایه داری آزاد آمریکایی.
نیمه شمالی از فقیرترین کشورهای دنیا شده که اغلب با قحطی مواجه است و برای تأمین غلات و گندم و جو بایست گدایی کند و نیمه جنوبی به یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا مبدل شده.
عجیب تر اینکه نیمه شمالی که نظامی دیکتاتور و خونریز با کمترین حق و حقوق و آزادی برای مردم است، رهبر خود را فرشته ای نازل شده از بهشت برین می شمارد اما نیمه جنوبی که یکی از دموکرات ترین کشورهای آسیاست با بیشترین حقوق سیاسی اجتماعی و اقتصادی برای مردم، بارها رهبران خود را به واسطه کمترین تخطی از قانون و سوءاستفاده به زندان محکوم نموده.

نتیجه آنکه، نظامهای دیکتاتوری وقتی از تغییر سیاستها به واسطه سالها گرداندن مردم در کوچه های بن بست ناتوان می شوند، به جای تلاش برای خارج کردن سیاست از کوچه بن بست و تغییر مسیر، به تعریف و تمجید خنک و بی حاصل از خصوصیات شخصیتی راننده که آنهم عموما دروغ و بافته خیال است روی می آورند.

https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 اسدالله علم وزیر دربار: به مردم سهمی در امور مملکت بدهیم، بگذارید مردم حقیقتاً احساس کنند به حساب می آیند اگر این نحوه صورت نگیرد، خدا می داند در سالهای آینده بر ملت ما چه خواهد آمد


✍شهاب الدین حائری شیرازی

خودکامگی و دیکتاتوري شاه در سالهاي آخر سلطنتش به اوج خود رسید بود. به گونه ای که حتی مورد انتقاد نزدیکترین دوست، محرم اسرار و وزیر دربارش، اسداله علم که به چاپلوسی معروف بود قرار می گرفت.

در چهارشنبه 19 آذر 1347 که با شاه دیدار داشت، شاه از وي می پرسد: ما چگونه میتوانیم این ملت را تربیت کنیم؟ در جواب [علم] میگوید: «میتوانستم از کوره در بروم ولی در عوض عرض کردم که ما هنوز در این زمینه گام های 
اولیه را هم بر نداشته ایم که مسئله ای است مربوط به وظائف دولت و حقوق مردم، تحت توجهات اعلیحضرت، طبقات حاکم  نه تنها سرمشق مردم نیستند و به آنها روحیه نمی دهند، بلکه تقریباً از هرگونه انتقادي نیز مصون اند.

هر دوی ما خوب میدانیم که سیاستمداران و احزاب چگونه عمل می کنند، فقط کشور را به چند اردوگاه معارض تبدیل کرده اند.
نمایندگان مجلس ما به جای رسیدگی به درد مردم، فقط تملق می گویند.

هیچکدام جوهر ندارند... و تمام ملت نیز از اراجیف بی معنی آنها باخبرند
.

ما در محاصره نوعی بی تفاوتی عمومی خزنده قرار گرفته ایم، نوعی بی علاقگی که روزبه روز هم بیشتر می شود.

درست است که براي پیش بردن مملکت باید دست به اقدامات خشن زد، اما اکنون که اوضاع در جهت صحیح روي غلطک افتاده، وقت آن رسیده است که دیکتاتوری قدری تخفیف پیدا کند و اعلیحضرت اجازه بفرمایند انتخابات تجلی واقعی آراء مردم باشد.
لعنت بر جار و جنجالهاي حزبی، بگذارید انتخابات واقعی و اساسی در هر سطحی، از انجمنهاي شهر گرفته تا ایالتی و ولایتی صورت گیرد و... به مردم سهمی در امور مملکت بدهیم، بگذارید [مردم] حقیقتاً احساس کنند به حساب می آیند و ... اگر این نحوه صورت نگیرد، خدا می داند در سالهای آینده بر ملت ما چه خواهد آمد...

علم، امیراسداالله. گفت وگوي من با شاه، زیر نظر هوشنگ مهدوي، گروه مترجمان، ج 1 ، چ 2 ص 171ـ،172 ناشر طرح نو 1371

پ ن: روزنوشتهای اسدالله علم وزیر دربار و فرد موثر عصر پهلوی دوم از خواندنی های روزگار است کتاب صوتی کامل روزنوشتهای اسدالله علم را اینجا می توانید گوش دهید.
از مقدمه مهم این کتاب که توسط دکترعلینقی عالیخانی نوشته شده هم اینجا گفتم این مقدمه مهم که در آغاز جلد هفتم چاپ شده را به ترتیب اینجا و اینجا می توانید گوش دهید.


حسب موضوع متن بالا که اشاره به چاپلوسی وی دارد یک دو خط نقل می نمایم.
"شام در کاخ ملکه مادر، همسرم سرانجام به من تذکر داد که امشب بیش از حد معمول به شاه تملق می گویی و ..."

https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔴 حوزه انقلابی و الله کرمها کجا هستند؟!

✍ شهاب الدین حائری شیرازی

خوب؛ثمره این وام 23 هزارمیلیارد تومانی چه شد؟
از سخنان بالا پیداست ثمره خاصی نداشته، به جاست دستگاه قضا از کیفیت برخورد با این مسئله و صیانت از بیت المال گزارشی به مردم بدهد.

اگر شما جماعت انقلابی، واقعا به خاطر ظلم اسرائیل، از فلسطینیان حمایت می کنید، چرا به خاطر اینگونه تضیبع پول مردم بیچاره ایران و ظلم و تبعیض فاحش، بر نمی آشوبید؟!
چرا ان جماعت که برای حجاب قیام می کنند برای این نحوه بریز و به پاش که جامعه را ضد دین و ضد انقلاب می کند، تحصن نمی کنند؟
حوزه انقلابی که دائما مترصد بیانیه دادن برای فلسطینی مظلوم و حجاب است چرا بیانیه برای این نحوه برخورد با بیت المال که به فقیر و ضددین شدن مردم مظلوم ایران می انجامد بیانیه نمی دهد؟(به واسطه نقش موثر و جدی روحانیت در قدرت،کیفیت نامطلوب حکمرانی به نام دین تمام می شود)

با این مقدار پول و امثال آن، نظیر 3ونیم میلیارد دلاری که به چای دبش داده شد، چه کارها می توانستیم بکنیم!
آیا اگر به جای این قِسم اتلاف سرمایه، در صنعت برق سرمایه گذاری شده بود امروز قطع برق داشتیم؟!

https://t.me/virayeshe_zehn


خرمگس معرکه

احمد شهدادی

سقراط که نیا و معلم باستانی فلسفه به حساب می‌آید  سه لقب داشت. دو لقب را خود برای خود گذاشته بود و یک لقب را دیگران به او داده بودند.

۱. سقراط، یعنی فیلسوف، خرمگس است. یعنی مردم را از خواب غفلت بیدار می‌کند. غفلت از چه؟ از اندیشیدن. اگر فیلسوف نباشد، «مردم باقی عمرشان را به راحتی می‌خوابند.»

۲. سقراط، یعنی فیلسوف، ماماست. مادر سقراط ماما بود و او هم خودش را ماما می‌خواند. یعنی کسی که بلد است زایش فکری دیگران را تسهیل کند و به آن‌ها کمک کند تفکر کنند. ماماها اغلب در سن نازایی بودند، یعنی با اینکه به زایمان زنان کمک می‌کردند، خودشان باردار نمی‌شدند. سقراط هم ادعا می‌کرد نمی‌تواند نظریه یا آموزشی را تولید کند. فقط می‌تواند کار فکر کردن را تسهیل کند.

۳. سقراط، یعنی فیلسوف، را کسی اژدرماهی خوانده بود. ویژگی اژدرماهی این است که با تولید جریان الکتریکی اول خودش فلج می‌شود و بعد دیگران را فلج می‌کند. سقراط می‌گفت: من خودم پاسخ پرسش‌هایی را که می‌کنم نمی‌دانم. فقط تردیدهای خود را به دیگران منتقل می‌کنم.

هانا آرنت پس از توضیح این سه لقب می‌گوید: این هر سه کار، «استعداد داوری کردن» است، و این سیاسی‌ترین «توانایی ذهنی انسان» است.

نکنه همین است. فیلسوف نمی‌گذارد هیچ جا اقتدار و اتوریته‌ای مصون از نقد و تفکر شکل بگیرد. فیلسوف موی دماغ ایدئولوژی‌هاست.

این روزها نوشته نویسنده‌ای را می‌خوانم که خیال می‌کند اگر فلسفه را بکوبد، اقتدار و اتوریته دین را حفظ و تبلیغ کرده است. این نویسنده درست فهمیده. فیلسوف خرمگس معرکه، ماما و اژدرماهی است.

@Truestoiclife
https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 پیشنهادی برای درمان تندروی و بی ترمز بودن


✍امیرحسین خالقی

➕پس از مرگ مائو، پیشوای چین، آن همه مصیبت که دیدگاه های مترقی! او به بار آورده بود، عده ای زیادی را در حزب به فکر تغییر مسیر انداخت. آنها فهمیده بودند با شعار و ایدئولوژی کار پیش نمی رود و حکایت دنیا واقعی مثل قصه جن و پری نیست؛ دبیرکل حزب و خیلی های دیگر صریح می گفتند که قرار بود ما سوسیالیست ها از غربی های سرمایه دار جلو بزنیم؛ پس چرا اوضاع این است؟ خوشبختانه سکان به دست آدم های واقع گرا افتاده بود که هرچند همچنان دل در گرو سوسیالیسم داشتند، انقدر انعطاف داشتند که واقعیت ها را هم ببینند و از آن درس بگیرند.

➕ معاون نخست وزیر وقت چین، وانگ ژن، دو سال پس از مرگ مائو اواخر سال 1978 برای بازدیدی به لندن رفت؛ مرد چینی از دیدن سطح توسعه اقتصادی و اجتماعی بریتانیا تعجب کرد، دانش او از ان کشور از نوشته های مارکس فراتر نمی رفت؛ انتظار داشت بیغوله و فقر و استثمار را ببیند و زاغه نشین های که در کثافت دست و پا می زنند، اما فهمید حقوق خود او در حدود یک ششم دستمزد یک رفتگر در لندن است! چند روزی در آن دیار گشت و در آخر در گزارشش نوشت:

➕ بریتانیایی ها خیلی خوب از پس کار بر آمده اند؛ کالا در همه جا فراوان است و کمبودی به چشم نمی خورد؛ آن سه نابرابری که مارکس از برانداختن آنها صحبت می کرد (نابرابری میان شهر و روستا، میان صنعت و کشاورزی و میان کار فکری و فیزیکی) تقریبا از بین رفته است و روی عدالت اجتماعی و رفاه هم خیلی تاکید می شود، اگر بریتانیا را حزب کمونیست اداره می کرد، حتی می توانست الگوی ما برای یک جامعه کمونیستی و برابر باشد!

➕ سفر مقامات چینی به کشورهای غربی و دیدن تجربه آنها زیاد تکرار شد و البته روحیه عملگرا امثال دنگ شیائوپینگ بسیار به باز شدن چین به روی دنیا کمک کرد. برخلاف تصور غالب رشد اقتصادی چین حاصل برنامه ریزی و حضور جدی دولت نبود؛ بسیاری از نتایج خوب به دست آمده بر خلاف برنامه ریزی های دولت چین و حزب به دست آمد؛ حسن آنها این بود که خیلی جلوی نیروی های بازار نایستادند و علی رغم تضاد ایدئولوژیک آن را پذیرفتند؛ آنها دنبال یک جامعه سوسیالیستی بهتر بودند، ولی سر از یک کشور با اقتصاد بازار در آوردند.

➕ برای مملکت آریایی اسلامی ما هم که از نابخردی و تنگ نظری و تندروی کم ندارد، بد نیست از چینی ها الگو بگیرد. یک راه خوب برای درمان تندروی سفرهای متعدد به ممالک پیشرفته دنیاست، بد نیست آدم های اثرگذار در سرنوشت مملکت تا می توانند دنیای پیشرفته را ببینند، اندیشه های اجنبی در بسیاری دوره ها از جمله مشروطه در ارتقای اگاهی ایرانی ها موثر بوده است و اکنون البته اینترنت کمک بزرگی است، ولی جای دیدن خود اصل جنس را نمی گیرد.

➕ آن همه سفر نیویورک و اروپا به مرور حتی پرزیدنت مهرورز را هم معتدل تر کرد و این اواخر زیاد بی روغن سرخ نمی کرد، یک پیشنهاد خوب اینست که اهالی قدرت به جای سفرهای استانی، سراغ سفرهای کشوری بروند؛ شاید دیدن ثروتمندان دنیا بهتر از دیدن محرومان وطنی کمک به بهبود اوضاع کند، والله اعلم.


https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 آشتی با عقلانیت و تغییر

✍شهاب الدین حائری شیرازی


بسیاری نخبگان بارها طی متنهایی بر این نکته پای می فشردند که بزرگترین برنده نزاع بی سرانجام ج ا با آمریکا، اسرائیل است زیرا به صورت طبیعی با استمرار و تند شدن مخاصمه ایران با امریکا که از 13 ابان 58 آغاز شد، اسرائیل یک هم تیم قوی و قدر در مقابل ایران پیدا می کرد که در کنار او برنده نزاع با ایران بود.

اما ج ا در تله بنیانگذار گیر کرد و بد هم گیر کرد تا توش و توانش را یکی یکی از دست داد.

تله بنیانگذار چیست؟
بنیانگذاران یک دعوت و یک شعار و یک مبنا، معمولا امکان رها کردن ان دعوت و مبنا را وقتی بفهمند خطا بوده به واسطه جَو و فضای ناشی از عمری دفاع از آن مرام پیدا نمی کنند.

در سالیان پس از انقلاب بارها خیرخواهان و متفکرینی که در دامن همین انقلاب رشد کرده بودند و هوادار نظام بودند بر خسارت بار بودن نزاع با امریکا تاکید کردند از همان روز بعد از تسخیر سفارت که مرحوم بازرگان در اعتراض به این واقعه استعفا داد تا دهه شصت که نهضت آزادی نقد کرد این مرام را و تا پیشنهاد مرحوم سعید رجایی خراسانی که سالها نماینده ایران در سازمان ملل بود برای حل مناقشه در همان سالها تا دهه هفتاد که مهاجرانی مقاله مذاکره مستقیم را نوشت و....تا امروز در زمانی که اکثر ابزار معامله و بده بستان با امریکا را در این نزاع از دست داده ایم اما چون رهبران ج ا خود را بنیانگذار گفتمان ستیزه با امریکا می دیدند که بارها بر قابل مذاکره نبودن روابط با امریکا تاکید کرده بودند نتوانستند خود را از فضا وجو اطرافیان و انگشت ملامت دوستان رهانیده و تصمیمی برای حل مناقشه با امریکا بگیرند.

الان هفت هشت سال است که پس از برجام، مذاکره مستقیم هم ممنوع شده!

یک ضرب المثل عربی است که می گوید آخر الدواء الکی ، یعنی آخرین درمان، داغ گذاردن است.
گویی انتخاب قاطع ترامپ توسط آمریکائی ها و همزمان کنگره و سنا را نیز تقدیم جمهوری خواهان کردن، و باز همزمانی به قدرت رسیدن نتانیاهو و بالا رفتن محبوبیت وی در اسرائیل همه دست به دست هم داد تا ج ا را کم کم از تله بنیان گذار بیرون آورد.
داغی که مرهمی بر سیاست خارجی مخرب ایران بود همین انتخابها بود که گویا دوای اخر است بر این سیاست بیمار.

یک ضرب المثل فارسی هم هست که می گوید: زیر بار زور نمی رود مگر آنکه سمبه خیلی پر زور باشد.
روحیات اوباما را که چند نامه محترمانه به رهبری در زمان ریاست جمهوریش نوشت و خواستار رفع سوءتفاهم ها شد با روحیات ترامپ که با افتخار مسئولیت ترور سردارقاسم سلیمانی را به عهده گرفت مقایسه کنید.
ترامپ و نتانیاهو همان سمبه پر زورند که ج ا را بین بودن و نبودن مخیر کرده اند.

فرستادن علی لاریجانی با پیام رهبری به دیدار رؤسای سوریه و لبنان یعنی آمادگی برای انعطاف.

علی لاریجانی را همه به عقل و درایت و البته اخیرا دو رد صلاحیت به خاطر همان مواضع توأم با عقلانیتش می شناسند.
بازگرداندن او به صحنه سیاست خود پیام اتخاذ رویکردی متفاوت توسط رهبری را به همه مخابره کرد.
البته دیگر کسی به این تغییرات اگر روبنایی باشند و بدون تغییر در سیاستهای بنیادین نظیر ستیزه باامریکا، بهایی نمی دهد.
احتمالا بایست منتظر منصوب شدن علی لاریجانی به دبیری شورای عالی امنیت باشیم.

اما در زمانی که ترامپ هنوز نیامده، پالایشگاه چینی خرید نفت خود را از ایران کاهش داده وجایگزین افریقایی جسته و روسیه اعلام کرده ما به دنبال تضعیف دلار نیستیم و اماده هرگونه همکاری با ترامپ برای حل مناقشه اکراین هستیم و همچنین برخورد توهین امیز با فرستاده رهبری به لبنان یعنی علی لاریجانی در فرودگاه توسط ارتش لبنان که اینک با امریکا هماهنگ شده، یک پیام ملموس به حکام ج ا بود که لبنان به دنبال هماهنگی با غرب است برای رهایی از نتانیاهو.

از طرف دیگر دیدار نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک مرد پشت پرده و قدرتمند دولت ترامپ نیز همین پیام را مخابره کرد که وقت مذاکره و حل مناقشه است.

امیدواریم ایران پس از 45 سال سیاست خسارت بار تحقیر ونزاع با امریکا به سیاست مذاکره و حل اختلاف و رفع تحریم و توسعه، چراغ سبز نشان دهد که نتیجه ان بهبود کیفیت حکمرانی و حال مردم خواهد بود.

نکته مهم این است که تا نتانیاهو از حفظ مصالح خود در آشتی ایران و آمریکا مطمئن نشود اجازه این مصالحه را نخواهد داد اما این امریکاست که با ورود قدرتمند به حل مناقشه با ایران می تواند جلو شیطنتهای بی بی را بگیرد.

الان همه منتظرند تا عمق تغییر را در سیاستهای خارجی ایران بسنجند اگر رویکرد سیاسی ایران تغییر به سمت توسعه به جای شعارهای انقلابی باشد، غرب با ج ا مشکلی نخواهد داشت.
ایران توسعه گرا بهترین شریک برای منطقه و غرب خواهد بود.
جا داشت زودتر از اینها می فهمیدیم آنچه خدا از ما خواسته اصلاح جهان نیست بلکه رفع فقر و بهبود حال جسم و جان مردم ایران است.

@virayeshe_zehn


📝در بارۀ مرگ دلخراش کیانوش

✍🏻احمد_زیدآبادی

✅آن زمان که من کیانوش سنجری را دیدم، جوانی سرزنده و با انگیزه و شاد بود. داستان به سال 1382 برمی‌گردد. در آن سال، زندانیان سیاسی را از سالن سه اندرزگاه 7 زندان اوین به سالن یک انتقال داده بودند، اما من و اکبر گنجی را جدای از آنها در سالن 6 در کنار زندانیان مالی نگهداری می‌کردند. از این رو، امکان تماس با زندانیان سالن یک را نداشتیم مگر اینکه تصادفی بخصوص به هنگام ملاقات با خانواده، با هم روبرو می‌شدیم.

✅از قضا ساعت ملاقات من و کیانوش دو سه باری همزمان شد. بار اول، او بدون پوشیدن شلوار زندان از اندرزگاه بیرون آمده بود و به همین جهت، نگهبانان مانع سوار شدن او به مینی‌بوسِ عازم محل ملاقات شدند. کیانوش بدون آنکه از کوره در برود به نزد رئیس اندرزگاه رفت و گفت؛ اگر به اندازۀ قد من شلوار زندان پیدا می‌شود، بدهید تا بپوشم! رئیس بند نگاهی به قد و بالای او انداخت و با لبخندی به لب از نگهبانان خواست که مانع سوار شدن او به مینی‌بوس نشوند.

✅در بین راه اندرزگاه و سالن ملاقات، کیانوش مسائل آن روز سیاسی را پیش کشید و کلی با هم صحبت کردیم.

✅تصویری که من از کیانوش سنجری در ذهن دارم همان تصویر 21 سالِ پیش اوست، جوانی رعنا و قدبلند و سرزنده و با انگیزه و خوش برخورد و منطقی.

✅اینک که کیانوش با اعلام قبلی به زندگی خود پایان داده است، همان تصویر از او در برابرم رژه می‌رود و از خود می پرسم چرا؟ چرا این همه خودکشی و افسردگی و  قتل و اعدام و دیگر ناهنجاری‌ها، جامعۀ ما را فرا گرفته است؟ چرا تعادل این جامعه تا این اندازه به هم خورده است؟ چرا به وضع آنومیک دچار شده‌ایم؟

✅پاسخ این پرسش‌ها روشن است! انواع فشارهای اقتصادی و سیاسی و روانی در پیچیده‌ترین وضعیتِ سطح و نوع آگاهی ملی و شرایط جهانی،"وضع عادی" جامعه را به هم زده تا جایی که سخن از "بازگشت به وضع عادی یا نرمال" هم نزد عده‌ای به عنوان "جرم" تلقی می‌شود! گویی از نگاه آنان جامعه باید همیشه در وضعیت غیرعادی و نابهنچار باشد و دعوت به "نرمالیزاسیون" گناهی نابخشودنی است!

✅خیرخواهی و نوع‌دوستی و مروت و احسان در جامعۀ ما به بی‌‌رمق‌ترین نقطۀ خود رسیده است! بحرانی خطرناک‌تر از این، جوامع بشری را تهدید نمی‌کند.خودکشی یک جوان با هر نوع خط و مرام سیاسی، بدون تردید باید هر دل سالمی را بلرزاند و به ابراز همدردی و همدلی بیانجامد. اما به واکنش برخی مدعیان "ارزش‌ها" به مرگ خودخواستۀ کیانوش سنجری نگاهی بیاندازید! آنچه در آن دیده نمی‌شود همانا"ارزش" است مگر آنکه ضدارزش‌ها نام ارزش به خود گرفته باشند که بدبختانه در سطح وسیعی گرفته‌اند!

✅باری، مرگ دلخراش کیانوش سنجری مایۀ اندوه و تأسف است. خداوند روح او را شاد بدارد و به خانواده و دوستانش تسلای خاطر دهد.

@ahmadzeidabad
https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📹 24 آبان 1360 روح علامه طباطبایی به مبدءهستی و رحمت ایزدی پیوست روح لطیفش را با فاتحه ای قرین رحمت نماییم.

https://t.me/virayeshe_zehn


📚 سفرنامه حاج سیاح

✍شهاب الدین حائری شیرازی


قبلا سفرنامه داخله حاج سیاح را اینجا معرفی کردم اما این تصویر که ملاحظه می نمایید مربوط به سفرنامه خارجه این مرد است.

جدای از همت ستودنیش که 18 سال را با کار و زحمت به سیاحت از غرب به شرق و از اروپا و امریکا و چین و ژاپن و هند پرداخت تا با فرهنگهای مختلف آشنا شود، کار مهمترش قلمی کردن و به یادگار گذاردن تجربیاتش هست.

سیاح حدود 170 سال پیش را گزارش می کند و  پای که از ایران بیرون می گذارد به نخجوان و گرجستان و ارمنستان و....با حسرت از زندگی امن و آرام و منظم آنها یاد می کند.

امروز همچنان همان حسرت آزار دهنده بر ما حکمفرماست، در زمانی که اروپائیان حسرت زندگی اماراتی ها و کویتی ها را می خورند!

این چه نگون بختی است که بر ما  افتاده که با داشتن منابع سرشار و امکان تامین بهترین زندگی برای ایرانیان، چنین بایست رنج حسرت را هنوز پس از 170 سال با خود داشته باشیم.

چنانچه در تصویر پشت جلد پیداست سیاح در اثر غم مردم خوردن و تلاش در جهت بهبود کیفیت حکمرانی و مشروطه خواهی در عهد ناصرالدین شاه چندسالی را هم به زندان می افتد.
این هم از تکرار مکرر تاریخ است.

@virayeshe_zehn


🎙حسین صادقی، سفیر سابق ایران در عربستان:

⭕️ثبات، حلقه مفقوده سیاست منطقه ای ایران است

⭕️امروز اصلاح و بازنگری در سیاست های داخلی و خارجی ضروری است

⭕️ایران باید یک دیپلماسی خستگی ناپذیر را آغاز کند

⭕️ چندصدایی در سیاست خارجی آفت است

⭕️ گفت و گوی مستقیم را جایگزین واسطه تراشی کنیم

⭕️ایران باید بستر مشترک همکاری با اروپا را پیدا کند

⭕️ائتلاف نانوشته ای برای تغییر معادلات منطقه به وجود آمده است؛ تضعیف ایران و مقاومت بخشی از برنامه این ائتلاف است

⭕️واکنش های ایران نباید با نادیده گرفتن واقعیت های داخلی، منطقه ای و جهانی باشد

⭕️در ایران گاهی طرف بازنده انتخابات می تواند ماشین دولت مستقر را به گل بنشاند

⭕️سیاست خارجی ما بین دو نگاه ایدئولوژیک و واقع گرایانه در رفت و آمد بوده است

⭕️ما معمولا اقدام های به موقع و به هنگام در سیاست خارجی انجام نمی دهیم

⭕️کارآمدترین بازدارندگی برای کشور، نبود شکاف میان مردم و حاکمیت است

⭕️در سیاست منطقه ای، شعار قشنگ جای عملگرایی را نمی  گیرد

✍️سارا معصومی

🔹حسین صادقی، دیپلمات بازنشسته که سابقه سفارت ایران در عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی را در کارنامه خود دارد می گوید: ما با یک واقعیت جدید در منطقه روبه رو هستیم.  در این واقعیت داده های من و همین طور تجربیات گذشته من این را نشان می دهد که میان کشورهای غربی به شمول ایالات متحده و کشورهای عربی متحد آمریکا در منطقه نوعی ائتلاف ناگفته و نانوشته برای تغییر وضعیت و معادله های جاری در منطقه به وجود آمده است.در بخشی از این ائتلاف هم رژیم اشغالگر اسرائیل است با همه جنایت هایی که در غزه و اکنون لبنان انجام می دهد. تضعیف جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مقاومت بخشی از برنامه این ائتلاف نانوشته است.

🔹ما امروز شاهد یک سری تحولات بی سابقه هستیم. مثلا سران اتحادیه اروپا در نشست مشترک با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای نخستین بار بیانیه ای تند و تیز علیه تمامیت ارضی ایران صادر می کنند. شاید ندانید که در مقطعی که روابط ج.ا.ایران و عربستان در حال بهبود بود، پادشاه وقت عربستان ورود کرده و مانع از پیشروی امارات متحده عربی در پیگیری این ادعا شد.
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر باید برای باز کردن باب گفت و گو با بازیگران مختلف مانند اتحادیه اروپا یا بازیگران منطقه ای و... شرایط و بستر جدیدی خلق کند. ایران باید این واقعیت را برای همه عیان کند که اگر جنگ فراگیر در منطقه آغاز شود تر و خشک، کوچک و بزرگ در منطقه و فرامنطقه با هم خواهند سوخت. ایران باید یک دیپلماسی خستگی ناپذیر را آغاز کند و این هم مأموریتی نیست که غیرممکن باشد. شاید در برخی حوزه ها دیر شده باشد، اما هنوز هم فرصت هایی برای جبران وجود دارد.

🔹من برون سپاری برخی مسئولیت ها و واگذاری آن به واسطه ها را به نفع منافع ج.ا.ایران نمی دانم. من مخالف این بودم که ما در رابطه با عربستان سعودی هم از طریق واسطه کار کنیم. اعتقاد من این بود که چرا مستقیم کار نکنیم؟ وقتی همسایه و مسلمان هستیم، تهدیدها و منافع مشترک داریم و البته اختلاف هایی هم با هم داریم می توانیم با هم گفت و گو کنیم./ جماران
مشروح گفتگو


https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 نگاهی به یک خودکشی سیاسی

✍شهاب الدین حائری شیرازی

ما فعالان سیاسی در ایران با انواع فشار، مخیر می شویم بین فعالیت سیاسی انتقادی یا داشتن یک زندگی معمولی.
سیستم امنیتی به شما با رفتارش تفهیم می کند تو اگر بخواهی از سیاستهای مملکت انتقاد کنی مجبوری دائما استرس تشکیل پرونده جدید و نداشتن یک شغل و نداشتن آرامش را با خود همراه داشته باشی.
وحید اشتری یک نمونه بود که خواست در کنار منتقد بودن یک رستوران داشته باشد که دستگیر شد و روانه زندان تا کارش تعطیل شد و ازاد شد و وسائلش را حراج کرد و رفت پی زندگیش!

این یک سیستم خودویرانگر هست که اجازه نقد کارهایش و سیاستهایش را نمی دهد.
ما چهارتا، یک نمونه هستیم از عملکرد سیستم امنیتی با منتقدین.
مهدی نصیری اخیرا شهریه و بیمه اش قطع شد، رحیم قمیشی و ناصر دانشفر هم خیلی وقت است از تدریس محرومند.
بنده هم از امامت جماعت و کار تبلیغی و طلبگی و تدریس محرومم.
خوب؛ کیانوش سنجری علاوه بر همه این مصائب تحمل زندان و بازجویی و تحقیر و بستری شدن در تیمارستان را هم کرده بود.
مگر روح و روان یک انسان چقدر تحمل دارد؟!
این کارها با منتقد یا معترض چه تاثیر اصلاحی دارد؟
جز اینکه منتقد را به دشمن خونی خود مبدل می کنید؟
آیا با این کارها میزان انتقاد و اعتراض کم شده؟
یا هم چوب را می خورید و هم پیاز.
هم منتقد را به دشمن مبدل می کنید و هم انتقاد و اعتراض کم نمی شود که گسترده تر می گردد.
سیستم امنیتی به جای درگیر کردن خود با آنچه نظام را در معرض متلاشی شدن قرار می دهد مثل علل سیستمی و نفوذ، که به استمرار سیاستی براندازانه انجامیده مثل سیاست ستیزه با امریکا، به منتقدین بند می کند تا آن سیاست غلط با قدرت استمرار یابد و حکومت را متلاشی کند.

به نظر می رسد ناتوانی سیستم و نظام برای توجیه سیاستها، به جای انکه حکام را به عقلایی کردن سیاستها بکشاند، آنها را به سمت و سوی زمینه استمرار سیاست غلط با بستن دهان منتقدین کشانده.
سخن گفتن ما که جز پند و اندرز نیست این که نمی تواند موجب زوال حکومتی شود، آنچه موجب زوال حکومت خواهد شد سیاست مخرب است.

https://t.me/virayeshe_zehn


🔴مناظره عبدالکریم سروش و ابوالقاسم علیدوست
🔻قسمت دوم
🔻شریعت و عقلانیت: فقه و عقل

🗂درس‌گفتارهای علوم انسانی:
https://t.me/Darsgfotar
https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 احسنت به عمارحکیم

✍ شهاب الدین حائری شیرازی


سید عمار الحکیم :

🔹عراق آمادگی وارد شدن به یک جنگ منطقه ای تمام عیار را ندارد!عراق می تواند از حماس و حزب الله از سه راه اصلی حمایت کند: سیاسی، رسانه ای و بشردوستانه/ دیدارنیوز

📌حاشیه

این موضع می توانست موضع رسمی ایران هم باشد.
آیا ایران امادگی ورود به یک جنگ تمام عیار با اسرائیل و آمریکا را دارد؟
آیا نتیجه چنین جنگی پیشاپیش روشن نیست؟!
آیا نتیجه این جنگ آزادی فلسطین می شود؟!
اصلا نتیجه این جنگ به نفع چه کسی است؟
آیا عقل نمی گوید از به هلاکت فکندن خود بدون ثمره خاصی خودداری کنید؟
آیا خدا نفرموده لاتلقوا بایدیکم الی التهلکه _ با دست خود خود را به نابودی نیافکنید.(۱۹۵ البقره)
این همه هزینه کردیم آیا علائمی از نابودی اسرائیل کسی می بیند؟
نه عقل و نه شرع چنین حمایتی که نتیجه اش از بین رفتن خودمان یا در معرض از بین رفتن باشد، را تجویز نمی کند.

https://t.me/virayeshe_zehn


✅متملقان را دور بریزید

✍شهاب الدین حائری شیرازی

حمله روزنامه جوان وابسته به سپاه به پزشکیان: چرا در برابر امریکا گفتید «با دشمنان مدارا»؟ / نکند می‌خواهید با ترامپ، پنهانی مذاکره کنید؟

📌حاشیه

با آمدن ترامپ و در حالیکه کنگره و سنا هم در دست جمهوری خواهان است، ماستها کیسه شده و دیگر حرفی از وعده صادق 3 به میان نمی آید.

اگر دست من بود در تیم سیاست خارجی و تبلیغات و.... تغییراتی با توجه به وضعیت جدید ایجاد می کردم و خلاصه همه آنها که ایران را به وضعیت فعلی رساندند مرخص می کردم و به سرعت تیمی توسعه گرا که در سالیان قبل به خاطر نقد سیاست خارجی طرد شدند، را میدان دار سیاست می نمودم.

حرکت در مسیر سابق و با تیم چاکر و مخلص ودروغگو و متملق سابق فقط به بد وبدتر شدن وضعیت و سقوط می انجامد.
الان دیگر مثل روز روشن است که این همه هزینه در سوریه و لبنان و غزه برای نابودی اسرائیل خسارتی بود با کمترین منفعت، که ایران را با تبعات تحریمی اش از پیشرفت بازداشت و تعداد زیادی تلفات به نیروی نظامی ایران و هم پیمانان منطقه ای ایران وارد کرد.

مهمترین نقطه قوت یک حکومت این است که به موقع شکست تصمیم و سیاستی را بپذیرند و با تغییر در سیاستها بتواند وضعیت جدید را مدیریت کند.

https://t.me/virayeshe_zehn

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.