کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Ta’lim


وب سايت کتابخانه مرکزی:
Library.ut.ac.ir
آدرس:
خیابان انقلاب، خیابان ۱۶ آذر، داخل پردیس مرکزی دانشگاه تهران، کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تامین منابع علمی.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


سندکده dan repost
«اساسنامه موسسه وعظ و تبلیغ اسلامی»
نامه با امضای:
بدیع الزمان فروزانفر
مهدی بازرگان
غلامحسین صدیقی
موضوع: ارجاع به شورای دانشگاه برای تصویب
(نمایشی)
۱۳۲۵ خورشیدی


#اساسنامه
#موسسه_وعظ_و_تبلیغ
#مهدی_بازرگان
#بدیع_الزمان_فروزانفر
#مهدی_بازرگان


💠 به اطلاع پژوهشگران گرامی می رساند دسترسی دانشگاه تهران به پایگاه اطلاعاتی Scopus و Scopus AI برقرار است. برای استفاده به سایت کتابخانه مرکزی به آدرس library.ut.ac.ir قسمت منابع اطلاعات علمی مراجعه فرمایید.

@UT_Central_Libeary


🔹️ به اطلاع پژوهشگران گرامی می رساند دسترسی دانشگاه تهران به پایگاه اطلاعاتی Science Direct برقرار است. برای استفاده به سایت کتابخانه مرکزی به آدرس library.ut.ac.ir قسمت منابع اطلاعات علمی مراجعه فرمایید.

برای مشاهده ی ویدئوی ضبط شده ی وبینار آشنایی با تازه های Science Directاز لینک زیر استفاده نمایید: (کدعبور: Elsevier@123 )

https://elsevier.zoom.us/rec/share/ne4_KC4_Iv6eaYI4GbSagAIkhCQtgQ33V2tQqLOQcF6PMoy-KEtF8C--TWbEYMDk.nrrMCQzNdifzgLUL


@UT_Central_Library


📌 به اطلاع پژوهشگران گرامی می رساند دسترسی دانشگاه تهران به پایگاه اطلاعاتی Sage - به مدت محدود- برقرار است. برای استفاده به سایت کتابخانه مرکزی به آدرس library.ut.ac.ir قسمت منابع اطلاعات علمی مراجعه فرمایید.

@UT_Central_library


قابل توجه پژوهشگران دانشگاه تهران ( علوم انسانی و اسلامی)


به اطلاع می رساند دسترسی دانشگاه تهران به کتابخانه دیجیتالی نور برقرار است. جهت دسترسی به آدرس https://B2n.ir/n66274 مراجعه فرمایید.




♦️تا الان زبان خوندن سختت بود چون این هوش مصنوعی ها رو نمی‌شناختی🚀

🔹برای تقویت مکالمه و تلفظ :
‏1. Elsa Speak – مربی تلفظ مبتنی بر هوش مصنوعی که بازخورد لحظه‌ای می‌دهد.
‏2. Speechling – مقایسه تلفظ شما با بومی‌ها و ارائه بازخورد.
‏3. Google Search (ابزار تلفظ) – جستجوی “How to pronounce [word]” در گوگل، تا هوش مصنوعی به شما تلفظ درست را یاد بدهد.

🔹 برای تقویت نوشتار و گرامر:
‏4. Grammarly – بررسی گرامر و بهبود نوشتار با هوش مصنوعی.
‏5. ChatGPT – اصلاح نوشته‌های شما و تمرین مکالمه.
‏6. Quillbot – ابزار هوش مصنوعی برای بازنویسی و بهبود جملات.

🔹برای یادگیری لغات و درک مطلب:
‏7. LingQ – یادگیری واژگان در متن با کمک هوش مصنوعی.
‏8. Rewordify – ساده‌سازی متون پیچیده برای درک بهتر.
‏9. Anki (با دسته‌بندی‌های هوشمند) – استفاده از الگوریتم تکرار فاصله‌ای برای حفظ بهتر لغات.

🔹 برای تقویت مهارت شنیداری و مکالمه:
‏10. TalkPal AI – چت‌باتی که مکالمات واقعی را شبیه‌سازی می‌کند.
‏11. ChatGPT Voice (در اپلیکیشن موبایل ChatGPT) – امکان مکالمه صوتی و دریافت بازخورد.
‏12. Language Reactor (افزونه کروم) – نمایش زیرنویس‌های هوشمند در یوتیوب و نتفلیکس برای یادگیری زبان.
@IT_24
@IT_24


♦️مجموعه کامل مصاحبه های پروژه تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد و مصاحبه های بنیاد مطالعات ایران با افراد موثر در حکومت پهلوی، به صورت فایل صوتی و پی‌دی‌اف در این کانال بارگذاری می شود.

‌🗣️کانال پروژه تاریخ شفاهی ایران
@iranianoralhistoryproject
@iranianoralhistoryproject

✍️ادمین:محمدحسین اکبری، دانش آموخته تاریخ دانشگاه بین الملل.


.
📣 چین در ادامه رقابت فناورانه با آمریکا، بعد از Deep Seek، از ابزار قدرتمند دیگر با نام Qwen (کوئین) رونمایی کرد.
.
⭕️⭕️ امتیازات این ابزار:
✅ جامعیت متنی و تصویری
✅ نیاز به خرید اشتراک ندارد (رایگان)
✅ نیاز به فیلترشکن ندارد
✅ بسیار قدرتمند
✅ میز کار آسان
.
از ظرفیت بزرگ این ابزار استفاده کنیم:
👉 chat.qwenlm.ai 👈

https://t.me/hrk1818


سیاست‌های هوش مصنوعی مولد برای مجلات

برای سردبیران

استفاده از هوش مصنوعی مولد و فناوری‌های کمکی هوش مصنوعی در فرآیند ویرایش مجله

یک منوسکریپت ارسالی باید به عنوان یک سند محرمانه تلقی شود. سردبیران نباید منوسکریپت ارسالی یا هر بخشی از آن را در یک ابزار هوش مصنوعی مولد بارگذاری کنند زیرا این کار ممکن است محرمانگی و حقوق مالکیت نویسندگان را نقض کند و در مواردی که مقاله حاوی اطلاعات قابل شناسایی شخصی است، ممکن است حقوق حریم خصوصی داده‌ها را نقض کند.


▪️این الزام محرمانگی شامل تمام ارتباطات درباره منوسکریپت از جمله هرگونه اطلاعیه یا نامه‌های تصمیم‌گیری می‌شود زیرا ممکن است حاوی اطلاعات محرمانه درباره منوسکریپت و/یا نویسندگان باشد. به همین دلیل، سردبیران نباید نامه‌های خود را در یک ابزار هوش مصنوعی بارگذاری کنند، حتی اگر فقط برای بهبود زبان و خوانایی باشد.

داوری در قلب اکوسیستم علمی قرار دارد و الزویر از بالاترین استانداردهای یکپارچگی در این فرآیند پیروی می‌کند. مدیریت ارزیابی ویرایشی یک منوسکریپت علمی مستلزم مسئولیت‌هایی است که تنها می‌تواند به انسان‌ها نسبت داده شود. سردبیران نباید از هوش مصنوعی مولد یا فناوری‌های کمکی هوش مصنوعی برای کمک در فرآیند ارزیابی یا تصمیم‌گیری یک دست‌نوشته استفاده کنند زیرا تفکر انتقادی و ارزیابی اصلی مورد نیاز برای این کار خارج از محدوده این فناوری است و خطر این وجود دارد که فناوری نتیجه‌گیری‌های نادرست، ناقص یا جانبدارانه درباره دست‌نوشته تولید کند. سردبیر مسئول و پاسخگوی فرآیند ویرایش، تصمیم نهایی و ارتباط آن با نویسندگان است.


▪️سیاست نویسنده هوش مصنوعی الزویر بیان می‌کند که نویسندگان مجاز هستند از هوش مصنوعی مولد و فناوری‌های کمکی هوش مصنوعی در فرآیند نگارش قبل از ارسال استفاده کنند، اما فقط برای بهبود زبان و خوانایی مقاله خود و با افشای مناسب، طبق دستورالعمل‌های ما در راهنمای نویسندگان الزویر. سردبیران می‌توانند چنین افشایی را در پایین مقاله در بخش جداگانه‌ای قبل از فهرست منابع پیدا کنند. اگر سردبیری مشکوک شود که نویسنده یا داوری سیاست‌های هوش مصنوعی ما را نقض کرده است، باید ناشر را مطلع کند.

▪️لطفاً توجه داشته باشید که الزویر دارای فناوری‌های کمکی هوش مصنوعی با هویت محافظت شده است که با اصول هوش مصنوعی مسئولانه RELX مطابقت دارند، مانند آنهایی که در طول فرآیند غربالگری برای انجام بررسی‌های کامل و سرقت ادبی و شناسایی داوران مناسب استفاده می‌شوند. این فناوری‌های داخلی یا مجوزدار به محرمانگی نویسنده احترام می‌گذارند. برنامه‌های ما تحت ارزیابی دقیق تعصب قرار می‌گیرند و با الزامات حریم خصوصی داده‌ها و امنیت داده‌ها مطابقت دارند.

▪️الزویر از فناوری‌های جدید مبتنی بر هوش مصنوعی که از داوران و سردبیران در فرآیند ویرایش پشتیبانی می‌کنند استقبال می‌کند، و ما به توسعه و پذیرش فناوری‌های داخلی یا مجوزدار که به محرمانگی و حقوق حریم خصوصی داده‌های نویسندگان، داوران و سردبیران احترام می‌گذارند، ادامه می‌دهیم.

🆔@elsevier_iran


🔰گفت‌وگو با نامزدان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال/۳
بین سطورخوانی هنر مخصوص دانشمندان است / راهیابی از ظاهر عبارات به باطن آنها


🔸حسین توفیقی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی معتقد است خواندن سطور کتاب کار همه ماست، اما خواندن «بین سطور» هنری است که به دانشمندان اختصاص دارد.

🔸به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «عهد جدید: مقدمه‌ای تاریخی بر نوشته‌های مسیحی قدیم» یک اثر جامع برای درک بهتر تاریخ، زمینه نگارش و شکل‌گیری کتاب مقدس مسیحیان یعنی عهد جدید است. در این کتاب، بارت دی ارمان با رویکردی تاریخی و علمی، به بررسی انجیل‌ها، رساله‌های پولس و دیگر نوشته‌های اولیه مسیحی می‌پردازد. او با استفاده از شواهد باستان‌شناختی، متون قدیمی و تحلیل‌های زبان‌شناختی، سعی در روشن ساختن زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نگارش این کتب عهد جدید دارد.


🔻مشروح گفت وگو:


ibna.ir/x6wHx

@ibna_official


📚 #معرفی_کتاب

🔺یادمانی از فرهنگ کتاب سوریه‌ی قرون وسطی: کتابخانه‌ی ابن عبدالهادی

🔺 A Monument to Medieval Syrian Book Culture: The Library of Ibn ʿAbd al-Hādī

👈🏻 نویسنده: Konrad Hirschler
👈🏻 ناشر:  Edinburgh University Press
👈🏻 سال انتشار : (2019)
👈🏻شابک: 9781474451574

معرفی ناشر

در اواخر قرون میانه، انبوهی از نسخه‌‌های خطی در کتابخانه‌های خاورمیانه دست به دست می‌شد. اما تنها تعداد اندکی از این مجموعه‌ها به دست ما رسیده یا اثری مکتوب از خود به جا گذاشته‌ است. این کتاب، به بررسی بزرگترین مجموعه‌ی کتاب خصوصی خاورمیانه‌ی عربی پیشا-عثمانی می‌پردازد؛ مجموعه‌ای که هم اسناد فهرست‌نگاشتی و هم  بخشی از نسخه‌های خطی آن به یادگار مانده است: کتابخانه‌ی ابن عبدالهادی در دمشق. نویسنده معتقد است که این کتابخانه به نوعی یکی از تلاش‌های نمادین مالک آن برای جاودانه ساختن میراث علمی و فرهنگی رو به زوال و مرتبط با زندگی، خاندان، محله و زادگاه او بوده است.

فهرست مطالب
مقدمه
۱) زمینه‌سازی: جهان یک دانشمند میانه‌حال اواخر قرون وسطی
۲) جاودانه‌سازی گذشته
۳) اهمیت صحافی: از دفترچه‌های مستقل تا نسخ خطی ترکیبی یادبودی
۴) نتیجه‌گیری: سرنوشت مجموعه‌ی ابن عبدالهادی
۵) فهرست ابن عبدالهادی: شناسایی عناوین
۶) فهرست ابن عبدالهادی: تصحیح

📌مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی

@Islamicstudies


📚 #معرفی_کتاب

🔺گنجینه‌های دانش: فهرست کتابخانه‌ی کاخ عثمانی (۱۵۰۲–۱۵۰۴ م.)

🔺 Treasures of Knowledge: An Inventory of the Ottoman Palace Library (
1502/3-1503/4)

👈🏻 ویراستاران: Gülru Necipoğlu , Cemal Kafadar , and Cornell H. Fleischer
👈🏻 ناشر:  BRILL
👈🏻 سال انتشار : (2019)
👈🏻شابک: 9789004402485

معرفی ناشر

این کتاب دو جلدی، به معرفی فهرستی بی‌نظیر از نسخ خطی خزانه‌ی کتاب کاخ توپکاپی در استانبول می‌پردازد. این فهرست به فرمان سلطان عثمانی، بایزید دوم، و به همت کتابدار سلطنتی‌اش عطوفی، در سال ۹۰۸ هجری قمری (۱۵۰۲–۱۵۰۳ میلادی) تدوین و در سال ۹۰۹ ه.ق (۱۵۰۳–۱۵۰۴ م.) پاکنویس شد. این نسخه یگانه، که هم‌اکنون در گنجینه‌ی شرقی کتابخانه‌ی آکادمی علوم مجارستان (MS Török F. 59) نگهداری می‌شود، بیش از ۵۰۰۰ جلد کتاب، مشتمل بر ۷۰۰۰ عنوان، را در اغلب حوزه‌های مختلف دانش بشری آن دوران در برمی‌گیرد. کتابخانه‌ی کاخ عثمانی، مجموعه‌ای دائره‌المعارفی و کم‌نظیر از آثار علمی و ادبی بود و انتشار فهرست آن، دریچه‌ای تازه به تاریخ فرهنگ و اندیشه‌ی عثمانی و اسلامی می‌گشاید. تنظیم سامان‌مند این فهرست، پرسش‌های مهمی را درباره‌ی تولید دانش، شیوه‌های گردآوری کتاب، مخاطبان، کتابداری، و هنرهای کتاب‌آرایی در آغاز قرن شانزدهم میلادی مطرح می‌کند.

جلد نخست، مشتمل بر بیست و هشت مقاله‌ی تحلیلی درباره‌ی این سند ارزشمند است که گروهی از پژوهشگران در رشته‌های مختلفی چون تاریخ اسلام و عثمانی، تاریخ علم، کتاب‌آرایی و نسخه‌شناسی، کشاورزی، پزشکی، طالع‌بینی، نجوم، علوم غریبه، ریاضیات، فلسفه، الهیات، حقوق، عرفان، اندیشه سیاسی، اخلاق، ادبیات (عربی، فارسی، ترکی/ترکی)، زبان‌شناسی، و نامه‌نگاری به رشته‌ی تحریر درآورده‌اند. سه مقاله‌ی اول را ویراستاران و در باب اهمیت فهرست کتابخانه نگاشته‌اند و مقالات بعدی به بررسی حوزه‌های مختلف دانش موجود در فهرست MS Török F. 59 اختصاص یافته که هر یک فهرستی مشروح از مدخل‌های مرتبط را نیز در بر دارد. جلد دوم، آوانویسی نسخه‌ی خطی عربی به همراه مقدمه‌ای به ترکی عثمانی درباره‌ی روش کار و همچنین تصویر فاکسیمیله از نسخه اصلی (در ابعاد کوچک‌تر) را شامل می‌شود.

فهرست مطالب:
مقدمات
پیشگفتار
نظام دانش در کتابخانه‌ی کاخ عثمانی: مجموعه‌ای دانشنامه‌ای و فهرست آن
از آماسیه تا استانبول: بایزید دوم، کتابدارش، و گرایش به متن در اواخر قرن پانزدهم
دانش و سلطنت در سده‌های پانزدهم و شانزدهم میلادی
جلوه‌های هنری گنجینه‌ی کتاب سلطان بایزید دوم: نسخه‌های موجود در کتابخانه‌ی موزه‌ی کاخ توپکاپی
هنر کتاب: نسخه‌های مصور و مُذهّب فهرست عطوفی
«خروش بی‌رمق طبع عثمانی»: مویدزاده، بایزید دوم، و متون کلاسیک ادبیات عثمانی در اوایل سده‌ی شانزدهم
کتاب‌های تفسیر و قرائات قرآن: وحی، خرد، و تفسیر کلام الهی در دوران پساکلاسیک اسلام
درباره‌ی مجموعه‌ی احادیث کتابخانه‌ی کاخ بایزید دوم
بخش ادعیه، مناجات، خواص قرآن، و مربع‌های جادویی در فهرست کتابخانه‌ی کاخ
بخش کلام در فهرست کتابخانه‌ی کاخ
کتاب‌های فقه اسلامی، مذاهب فقهی، و شرح حال امامان حنفی
کتاب‌های اصول فقه
کتاب‌های عرفان، سرگذشت اولیا، اخلاق، و مواعظ
اخلاق و سیاست: هنر حکمرانی بر خود و دیگران در دربار عثمانی
کتاب‌های پزشکی: دانش پزشکی در عمل
«کتاب‌های کشاورزی (فلاحت) مرتبط با علم پزشکی» و کشاورزی در دوران عثمانی (حوالی سال ۱۵۰۰ میلادی)
درباره‌ی آثار تاریخی در فهرست کتابخانه‌ی بایزید دوم
کتاب‌های عجایب خلقت و جغرافیا در فهرست عطوفی
ادبیات و زبان‌شناسی عربی: مجموعه‌ای آموزشی با تأکید بر معارف دینی و دیوان‌سالاری
ساختار شعر فارسی در دوره عثمانی
کتاب‌های فن دبیری و نثر ادبی
کتاب‌های شعر ترکی، فرهنگ‌های ترکی و فارسی: سیاست زبانی در دوران بایزید دوم
کتاب‌های علوم غریبه
طالع‌بینی، جداول نجومی، و سالنامه‌ها در فهرست کتابخانه‌ی بایزید دوم
علوم نجوم و ریاضیات
ریاضیات و علوم مرکب ریاضی: حساب، هندسه، نورشناسی، و مکانیک
کتاب‌های منطق و جدل
دست‌نوشته‌های فلسفی: دو رویکرد فلسفی
پیوست ۱: فهرست اولیه‌ی نسخ خطی ممهور به مهر بایزید دوم در کتابخانه‌ی موزه‌ی کاخ توپکاپی

📌مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی

@Islamicstudies


https://www.facetpublishing.co.uk/
انتشارات Facet Publishing، بخش تجاری نشر و فروش کتاب CILIP (انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی)، یکی از پیشروترین ناشران کتاب‌های علمی و حرفه‌ای برای کتابداران، متخصصان اطلاعات، دانشجویان و پژوهشگران در حوزه علم اطلاعات و کتابداری، مدیریت اسناد و میراث فرهنگی در سراسر جهان است.
CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS & ASSESSMENT

این انتشارات مجموعه‌ای گسترده از عناوین را برای متخصصان، پژوهشگران و دانشجویان منتشر می‌کند که توسط برخی از برجسته‌ترین اندیشمندان این حوزه تألیف شده‌اند.
کتابخانه دانشگاه ایلینوی

موضوعات پوشش داده‌شده توسط Facet Publishing شامل بیش از سی حوزه مختلف در علم اطلاعات و کتابداری است، از جمله:

کتابخانه‌های دانشگاهی و پژوهشی
آموزش الکترونیکی
مدیریت داده‌های پژوهشی
حقوق اطلاعات و اخلاق
آرشیوها
مدیریت دانش، اطلاعات و داده‌ها
حفاظت و دیجیتالی‌سازی
کتابخانه‌های عمومی
طراحی کتابخانه
و موضوعات مرتبط دیگر.
این انتشارات به‌عنوان منبعی معتبر برای حرفه‌ای‌ها و دانشجویان در حوزه‌های مذکور شناخته می‌شود.
https://t.me/UT_Central_Library




https://t.me/AmirMoezzi


امیرمعزی از پژوهشگرانی است که در حوزه تاریخ قرآن و تاریخ تشیع، دیدگاههای خاص خود را دارد. اینجا می توانید تعدادی از مقالات و آثار او همین طور نقدهایی که بر وی نوشته شده است را ملاحظه فرمایید.


🔍پیدا کردن هر چیزی تو اینترنت مثل یه کارآگاه حرفه‌ای!

❓ تا حالا شده دنبال یه مقاله خاص، یه ویدیو نایاب یا حتی اطلاعات دقیق از یه موضوع بگردی ولی تو گوگل چیزی پیدا نکنی؟ اینجا یه پرامپت برات دارم که مثل یه کارآگاه اینترنتی، سرچ‌های معمولی رو تبدیل به جستجوی پیشرفته و هوشمندانه می‌کنه!

📌 پرامپت جادویی برای جستجوی دقیق در گوگل و اینترنت تو ChatGPT

"Act as an advanced search expert. Generate optimized Google search queries using advanced operators to find the most relevant and high-quality sources for:
📌 [موضوع خود را اینجا بنویسید]
- Use Google Dorks for deep search.
- Include site-specific searches if applicable.
- Provide alternative search engines if needed.
- Suggest credible sources.
- Answer in Persian with clear search strategies."

💡با این پرامپت، سرچ کردن مثل حرفه‌ای‌ها رو تجربه کن و هیچ اطلاعاتی از دستت در نره!

#جستجوی_حرفه‌ای #ترفند_گوگل #هوش_مصنوعی

@RoidBest


هو المحمود
به تاریخ بیست و دویم شهر رمضان المبارک 1234 کتاب تحفة العراقین که از نتایج دوشیزگان افکار استاد شیروانی حکیم خاقانی است کارگزاران بجهت سرکار وسعت مدار نواب مستطاب جناب مالک رقاب اشرف والا محمود میرزای قاجار خلد الله ملکه تحصیل نموده اند. امید که قبول طبع اشرف شود.


کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران dan repost
فهرست کتابخانه مرکزی جلد21.pdf
38.4Mb
مجموعه فهرستهای نسخ خطی و میکروفیلمهای موجود در کتابخانه مرکزی:
جلد بیست و یکم-فهرست کتابخانه مرکزی
@UT_Central_Library


کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران dan repost
فهرست کتابخانه مرکزی جلد20.pdf
27.5Mb
مجموعه فهرستهای نسخ خطی و میکروفیلمهای موجود در کتابخانه مرکزی:
جلد بیستم-فهرست کتابخانه مرکزی
@UT_Central_Library

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.