💠✨💠✨💠✨💠✨💠✨💠
✨💠✨
💠✨
✨
👭راه محرمیت فرزند خوانده که بیشترازدوسال دارد👇👇👇
🙇اگر فرزندخوانده پسر باشد:
⬅️1. اگر زن (مادرخوانده) دارای فرزند دختر باشد، با خواندن عقد موقت برای دخترش او دامادش میشود.
⬅️2. اگر مادر آن زن در قيد حيات باشد و شوهر نداشته باشد، ميتوان صيغه عقد موقت او را براي آن پسر خواند. در اين صورت به آن زن و خواهران و خواهرزادهها و برادرزادههايش محرم خواهد شد؛ مشروط برآنکه دخول صورت گيرد تا مادرخوانده در حکم دختر همسر -ربیبه- (در قسمت قبل توضیح دادیم) طفل به حساب آید که آنهم شرط دخول داردكه در عرف مردم چنين چيزي غيرمعمول است.
⬅️3. اگر پدرکودک زنده باشد، در صورتى كه پدرخوانده، زن خود را طلاق بدهد و پس از انقضاى عده پدر كودك وى را متعه كند ولو به شرط عدم دخول و پس از انقضاى مدت، پدرخوانده زن سابق خود را به عقد جديد خود درمىآورد، و در اين صورت پسر بر مادر خوانده محرم مىشود
بنابراین اگر دوران شيرخوارگى پسربچه گذشته باشد، جز موارد فوق راهى براى محرميت او نيست.
🍀🍀🍀🍀🍀
مسئله نامحرم بودن فرزندخوانده و والدین سرپرست، بین علمای شیعه اجماعی است و همه با توجه به (آیه 4و 5 )(15) سوره احزاب معتقدند که فرزندخوانده به والدین سرپرست خود نامحرم است، زیرا اگر فرزندخوانده همچون فرزند واقعی محرم بود، زن زید به عنوان عروس پیامبر(ص) باید به ایشان محرم میبود؛ اما حکم از دواج پیامبر(ص) با زینب نشاندهنده عدم محرمیت است. پس این محرمیت ایجاد نمیشود مگر بهوسیله دو راه رضاع و صیغه محرمیت که اجماعاً تنها راه محرمیت والدین و فرزند خوانده است و در غیر این دو صورت آنها به هم محرم نیستند، ولی اخیراً برخی از فقها با تمسک به قاعده نفی عسر وحرج، معتقدند چون اینگونه سرپرستی کودکان بیسرپرست جزء اعمال بر و احسان است، پس حرج و مشقت، رافع حکم حرمت خواهد بود.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂
⚡️👈نظرات برخی از فقها در این باب به شرح زیر است:
❓⬅️❓در پاسخ این سؤال که نحوه محرمیت دختر یا پسری که از پرورشگاه میآورند به پدرخوانده و یا مادرخوانده در صورتی که ولی او مشخص نباشد و یا فوت کرده باشد، در صورتی که کودک زیر دو سال است و زنی که با شیر دادن او ایجاد محرمیت نماید، در فامیل نباشد و یا اگر بالای دو سال است چگونه است؟
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌳امام خمینی(ره)
راهی برای محرمیت نیست مگر آنکه بچه اگر پسر باشد بعد از بلوغ شرعی با ازدواج محرم شوند. (در صورتی که در منزل پدرخوانده، فرزندی از خودشان موجود باشد.) و قبل از بلوغ، اگر ولی ندارد راهی برای محرم شدن با عقد نیست.
🌻👈آیتا... بهجت(ره)
محرم نیستند و راهی ندارد مگر در بعض موارد نادره به مصاهرت.
🌼👈آیتا... خامنهای(دام ظلّه)
فرزندخوانده حکم فرزند ندارد و با مرد و زنی که او را بزرگ میکنند محرم نمیشود، مگر به وسیله رضاع با مراعات شرایط آن و یا ازدواج پس از بلوغ و رشد و قبل از بلوغ با اذن حاکم شرع و رعایت مصلحت طفل عقد موقت اشکال ندارد.
💐👈آیتا... شبیری زنجانی (دام ظلّه)
فرزند پرورشگاهی اگر دختر باشد به وسیله ازدواج خود پدرخوانده و یا پدر و جد و پسر و نوه (پدر بیواسطه و باواسطه و پسر بیواسطه و باواسطه) پدرخوانده او به وی محرم میشود و اگر پسر باشد، با ازدواج خود مادرخوانده و یا دختر بیواسطه یا باواسطهاش با وی محرم خواهد شد. البته ازدواج مزبور باید با اذن یا اجازه حاکم شرع باشد.
🌷👈آیتا... صافی گلپایگانی (دام ظلّه)
در صورت مذکوره اگر طفل دختر باشد و مرد پدر داشته باشد، در صورتیکه حاکم شرع مصلحت طفل بداند، میتواند به عقد انقطاعی او را به ازدواج پدر مرد در بیاورد که دختر به آن مرد محرم میشود و اگر طفل پسر باشد، راهی بنظر نمیرسد. والله العالم
🌻👈آیتا... مکارم شیرازی (دام ظلّه)
در صورتی که دختر باشد، راه صحیح این است که با اجازه حاکم شرع او را برای پدر آن مرد عقد موقت کنند و در این صورت به عنوان زن پدر بر آن مرد محرم میشود و اگر پسر باشد، راهی جز شیر خوردن از خواهر زن یا مادر زن و مانند آن در سن قبل از دو سالگی ندارد.
🌹👈آیتا... نوری همدانی(دام ظلّه)
در صورتی که دختر باشد و سرپرست خانواده پدر یا جد داشته و آن دختر را متعه نماید، او با اجازه حاکم شرع به سرپرست خانواده محرم میشود.
🌾🌾🌾🌾🌾
【✾﹍رسالہ ڪَـــرام﹍✾】
@soalateshari