رنسانس


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


"همیشه تصور کرده ام که بهشت، کتابخانه ای بی انتهاست"
بورخس
مجله الکترونیک «رنسانس»
گزیده ای از دنیای هنر، فلسفه، ادبیات و علوم اجتماعی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


"حال همه بد است. همه سرگردان، همه نگرانِ فردا، پولدار و بی‌پول پای هیچ‌کس جایی بند نیست؛ در تاریکی، بی‌جایی، در بی‌راه رها شده‌اند، بُهت‌زده و منتظر درجا می‌زنند."




روزها در راه
✍️شاهرخ مسکوب
@Renaissancetranslate


🟥چند روایت نامعتبر درباره‌ی عشق

✍حمیدسلیمی

یک/ دوباتن معتقد است ما چیزهای مختلفی را با عشق اشتباه می‌گیریم، مثلا هیجان اولیه. او معتقد است تنها چیزی که عیار راستین علاقه را نشان می‌دهد، داور بی‌رحمی به نام زمان است. اما آیا آقای دوباتن هم در جامعه‌ی کوتاه‌مدتی مثل ما زندگی می‌کرده؟ در یک دوران پسافاجعه‌ی همیشگی، بدون زمانی برای ترمیم روان؟ شک دارم.

دو/ هم‌نسل‌های من به طرز ناشیانه‌ای عمرشان را صرف جستجوی عشقی شبیه رمان‌های نوجوانی خود کرده‌اند. بر ما و آن‌ها ببخشایید که عشق را مقدس و کامل می‌خواهند. حالا در آستانه‌ی میانسالی بدون تجربه‌ی رابطه‌ای عاشقانه این را فهمیده‌ام عشق جایی رخ می‌دهد که نیازهایت انکار نمی‌شود، و می‌توانی نسخه‌ی ضعیف خودت را نشان بدهی و خیالت راحت باشد آسیب نمی‌بینی. فهمیده‌ام عشق فقط در اهمیت‌داشتن و اهمیت‌دادن رخ می‌دهد. بقیه‌اش خیالات شاعران خیالباف است.

سه/ طبیعتاً به کنسل‌کن‌های اینستا و پرنسس‌صداکن‌های توییتر و مغزهای خالی و حماقت مفرط بلاگرهای ابله کاری ندارم. همین‌طور به روایت‌های هنری عشق فارسی که هنوز به شکلی عجیب در تلاشند عشق و تن را منفک کنند. این‌جا فقط می‌خواهم یادآوری کنم مهم است در خانواده عشق را یاد بگیریم، حواسمان باشد بچه‌ها تماشایمان می‌کنند. مهم است در جامعه، دنبال برنده‌شدن در جنگ بیهوده‌ی سهم علاقه نباشیم. و مهم است برای نیازهای طبیعی، پای عشق بدبخت را وسط نکشیم.

چهار/ زیاد شد و چه حرف‌های بیهوده‌ای... عزیزانم به هر مناسبتی که شد ببوسید و بوسیده شوید. برای برنده‌نشدن مرگ‌پرستان لازم است زندگی کنید و سیاهی روزمره‌ی این کشور غارت‌شده را انکار کنید. و به حرف‌های من و بقیه هم توجه نکنید، زیرا همان‌طور که مولانا گفت: درس عشق در دفتر نباشد. از معشوق ناامید باش اما از عشق نه. عشق عاقبت ما را نجات خواهدداد. شاید هم بدبختمان کند، نمی‌دانم. به هر حال که بدبختیم، بهتر نیست به پای کسی باشد که بوسیدنش پروانه‌ها را در رگ‌ها می‌رقصاند؟

پنج/ عشق؟ فکر کنم مثل خوابی است که یک لال می‌بیند. هر تلاشی برای توصیفش بیهوده است. اما امیدوارم در این زمانه‌ی جنون و بلا قلبت گرم و سرخ بتپد. همین.

@Renaissancetranslate


اُف چه زمانه نفرت‌انگیزی است، آنگاه که ابلهان بر کوران فرمان می‌رانند!




سوگ‌نمایش"شاه لیر"
✍️ ویلیام شکسپیر

@Renaissancetranslate


شادروان محمدعلی فروغی در خاطراتش می‌گوید:


آن زمان هنوز با کفش به اتاق آمدن قبیح بود و روی صندلی نشستن معمول نشده و بدون لباس بلند از قبیل عبا یا لباده به حضور بزرگان رفتن بی‌ادبی بود. مردم در بعضی کوچه‌ ها و محله‌ ها متعرض فوکولی‌‌ها می‌شدند و اگر فحش و کتک در کار نمی‌‌آمد مضمون و استهزاء فراوان بود. عینک‌ زدن جوان‌ها آن زمان خیلی غریب می آمد و حمل بر خودنمایی و فرنگی‌‌مآبی میشد. وقتی یکی از آشنایان من که او هم عینک می‌زد، روز ۹ ماه محرم در کوچه‌‌ای شنید یکی به دیگری می‌گوید:

این کافر را ببین که روز تاسوعا هم عینک می‌زند! با کارد و چنگال غذا خوردن آن زمان معمول نبود و با دست غذا می‌خوردیم. تصور نفرمایید که این قصه‌‌ها خارج از موضوع است. اینها تاریخ است و تاریخ مفید همین است. می‌دانید که امروز در تعلیم تاریخ بیشتر نظر دارند به چگونگی احوال و اخلاق و آداب و رسوم مردم و تفاوت‌هایی که به مرور زمان میکند.



(محمدعلی فروغی، جلد اول: مقالات، انتشارات طوس)

@Renaissancetranslate

1.7k 0 64 14 39

🟥قله‌ای در کار نیست
✍️مجید بابایی



اقتصاد آسیا در 2024 بالغ بر ۴۰ تریلیون دلار است. سه کشور چین، ژاپن و هند ۶۶ درصد اقتصاد را در اختیار دارند. با اضافه شدن کره‌جنوبی و اندونزی سهم پنج اقتصاد برتر به ۷۴ درصد می‌رسد.

ایران در لیست ۱۰ کشور اول آسیا نیست. این ۱۰ کشور ۸۵ درصد اقتصاد را در دست دارند. از خاورمیانه ترکیه، عربستان و امارات به‌علاوه تایوان و سنگاپور در جمع ۱۰ کشور اول هستند. تنها عربستان و امارات دو کشور نفت‌خیز در بین ۱۰ کشور برتر دیده می‌شوند. سهم این دو کشور جمعا ۴.۱ درصد اقتصاد آسیا است. در گروهی که ایران در آن قرار دارد کشورهای مالزی، بنگلادش، ویتنام، فیلیپین، اسرائیل و تایلند اقتصاد بزرگ‌تری از ایران دارند و هنگ‌کنگ، پاکستان، قزاقستان و عراق اقتصادهای کوچک‌تر هستند.

ایران جزء گروهی است که جمعا ۱۵ درصد اقتصاد را در اختیار دارند. سهم ایران از اقتصاد آسیا ۱ درصد است در حالی‌که سهم ترکیه ۳.۲ درصد، عربستان ۲.۸ درصد و امارات ۱.۴ درصد است.
این شفاف‌ترین معیار عملکرد دو دهه اخیر است و نتیجه کاملاً گویاست. قله‌ای در کار نیست، پسرفت هم داشته‌ایم!


@IRANSOCIOLOGY
@Renaissancetranslate


موش گفت: « آخ، دنیا هر روز تنگ‌تر می‌شود. اول چنان فراخ بود که وحشت می‌کردم. به راه خود ادامه دادم، خوشحال از اینکه سرانجام در دوردست‌ها در سمت راست و چپ دیواری دیدم؛ اما این دیوارهای دراز چنان به سرعت سر به هم می‌آورند که چیزی نمانده به آخرین اتاق برسم و آنجا، آن گوشه، تله‌ای هست که رو به سوی آن می‌روم.

گربه گفت: «فقط باید مسیر خود را عوض کنی و موش را بلعید.




"موش و گربه"
✍️فرانتس کافکا

@Renaissancetranslate


زندگی، این ترتیبِ اسرارآمیز منطق بی‌امان برای هدفی بیهوده، چه تلخ و بی‌ معناست. آدمی نمی‌تواند برای هیچ‌‌چیز به آن دل ببندد جز رسیدن به معرفتی اندک درباره خودش که_ آن هم دیر به دست می‌آید_ و خرمنی از حسرت‌هایی که آتش آن خاموش نمی‌شود...





"دل تاریکی"
✍️جوزف کنراد

@Renaissancetranslate


Renaissance Podcast dan repost
💫 اپیزود چهارم منتشر شد:

💫 این اولین اپیزود از سه‌گانه تالکین به روایت پادکست رنسانس است. در این اپیزود به اوایل زندگی نویسنده، زبان‌شناس و آکادمیسین انگلیسی جی. آر. آر. تالکین (۱۹۷۳-۱۸۹۲) و اتفاقاتی که بر ذهنیت و آثار او تاثیرگذار است می‌پردازد. این نویسنده که در جهان به خاطر خلق جهان اسطوره‌ای middle-earth و نوشتن رمان‌های هابیت و ارباب حلقه‌ها شهرتی جهانی دارد، یک استاد دانشگاه در آکسفورد، پژوهشگر و زبان‌شناسی بسیار مشهور است.

💫 از آنجایی که درباره‌ی زندگی تالکین منابع زیادی به زبان فارسی وجود ندارد و بیشتر محتوای تولید شده درباره‌ی آثار و تحلیل آثار اوست، تصمیم گرفتیم که پس از شوپنهاور سراغ تالکین برویم.

💫 متن اپیزود توسط سردبیر رنسانس سجاد عدیلی‌پور نوشته شده است و رضی‌الدین طبیب آن را ویراستاری کرده است. عرفان عباسی آهنگساز و تنظیم کننده‌ی پادکست آن را گویندگی کرده است و مهدی محمدصادقی کاور آن را طراحی کرده است. این اپیزود براساس کتاب زندگینامه تالکین نوشته‌ی همفری کارپنتر نوشته شده است که از منابع معتبر درباره‌ی زندگی تالکین است.

لینک این اپیزود در کست‌باکس:
https://castbox.fm/vb/774655947


موسیقی واپسین شب


قطعه رؤیایی "سورپرایزِ شام شاهانه و رقص"

آهنگساز: مائسترو انیو موریکونه

آلبوم موسیقی متن فیلم سینمایی "روزی روزگاری در آمریکا"(۱۹۸۴)


سبک: ساندترک، کلاسیک
@Renaissancetranslate

2k 0 75 5 29

"‌در غرب، رویاها برای تبدیل شدن به حقیقت بنا می‌شوند‌‌‌ و‌‌ در‌ شرق رویاها برای فرار از حقیقت!
به عبارت دیگر جغرافیا یعنی خودِ سرنوشت."





آبلوموف
✍ایوان گونچاروف

@Renaissancetranslate


.
در تمام دوران بلوغم، در قبال ملال خانه‌ی پدر و مادرم، تخت برایم پناهگاهی بوده است. گرسنگی، کج‌خلقی و نزاع‌های هر روزه. تخت و انواع رمان‌ها. ساعت‌ها و ساعت‌ها، افتاده روی تخت، وقت می‌گذراندم. هر شب به محض اینکه در را روی خودم قفل می‌کردم، دنیایی از فریب، بنا شده بر اساس هیچ و پوچ، بنا شده بر پایه‌هایی از شن، مواج بریده‌هایی از خوانده‌هایم، بریده‌هایی از رؤیاهایم، در انتظارم بودند.

زمانی که دختر دانشجویی بودم، بعضی وقت‌ها به بهانه‌ی کار، خودم را در اتاقم حبس می‌کردم و افتاده روی تختم (تخت دوران تجردم، خیلی باریک‌تر و ناراحت‌تر از این)، می‌خواندم و غرق رؤیا می‌شدم. پدرم در خانه نبود. در اداره‌اش ساعت‌ها اضافه کاری داشت. مادرم آرامشم را محترم می‌شمرد. هرگز مزاحمم نمی‌شد. کتاب‌ها را، یکی بعد از دیگری، حریصانه می‌بلعیدم. کتاب‌های خوب و کتاب‌های بد.

بی‌آنکه درست بدانم کدام‌ها خوبند و کدام‌ها بد. رؤیاهایم درآمیخته با خوانده‌هایم به جهش درمی‌آمدند و گاه متوجه می‌شدم که بیست صفحه خوانده‌ام بی‌آنکه چیزی درک کرده باشم، زیرا ماجرای خودم را جانشین سرگذشتی که می‌خواندم می‌کردم. در تنهایی، آرام و به دور از دیگران بودم.


"سقوط"
✍کارلوس لاررا
@Renaissancetranslate


🟥 ششم بهمن، سالروز همه‌پرسی انقلاب سفید

🔷 انقلاب سفید: کمپین تامین اجتماعی و کارزار تجدد اقتصادی و اجتماعی

🔹ششم بهمن سالروز همه‌پرسی انقلاب سفید است که در سال ۱۳۴۱ انجام شد. اصول انقلاب سفید و دیگر اصولی که در سال‌های بعد به آن افزوده شد در واقع یک‌ کمپین تامین اجتماعی و کارزار اصلاحات اجتماعی و اقتصادی بود.

🔹 از نکات جالب توجه این که یکی از اصول انقلاب سفید، اعطای حق رای به زنان بود که تا پیش از آن پیشینه‌ای در ایران نداشت. البته چون زنان تا آن تاریخ حق رای نداشتند، طبیعتا آرا آنان در این همه‌پرسی شمرده نشد و پس رای مثبت همگانی به اصول انقلاب سفید، حق رای یافته و در انتخابات‌های پس آن شرکت کردند.

@tarikh_eghtesaad1
@Renaissancetranslate


‏در تمام جوامع، یک گناه وجود دارد که نابخشودنی است؛ متفاوت باشی، طرد و لعنت می‌شوی.





"مارگارت میچل"

@Garte_mag
@Renaissancetranslate


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🟥 در اولین تصاویر منتشر شده از اسناد محرمانه، که بسیار هم تکان‌دهنده است، گویا سرنشین جلو ماشین (احتمالاً یکی از محافظان شخصی پرزیدنت کندی) خود شخصاً جان‌اف کندی را به قتل می‌رساند!

این ویدئویی کمتر دیده شده، پس از آن منتشر شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز قبل به مقام‌های دولت دستور داد برای خارج کردن اسناد مربوط به ترور جان اف کندی، رابرت اف کندی و مارتین لوتر کینگ از حالت محرمانه طرحی جدید ارائه دهند.

قتل "جان.اف کندی" یکی از تکان‌دهنده‌ترین ترورها در تاریخ سیاسی آمریکا به شمار می‌رود که پیامدهای گسترده‌ای در سطح ملی و بین‌المللی به دنبال داشت. دونالد ترامپ روز پنجشنبه در کاخ سفید گفت:

«خیلی از مردم مدت‌هاست، سال‌هاست، دهه‌هاست که منتظر این روز هستند. و همه چیز آشکار خواهد شد.»
براساس این دستور مقام‌های ارشد دولت باید ظرف ۱۵ روز طرحی را برای خارج کردن این اسناد از حالت محرمانه ارائه کنند.

@Renaissancetranslate

4k 0 145 3 23

🟥خاویر میلی به یک الگو تبدیل شد: ایلان ماسک، مسئول بهینه‌سازی دولت، در مسیر میلی

🔹 سیاست‌های خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین برای بازسازی اقتصادی این کشور، اکنون تبدیل به الگویی برای دولتمردان دولت ترامپ تبدیل شده است.

🔹 به گزارش وال استریت ژورنال، دستاوردهای یکسال گذشته خاویر میلی، او را به ستاره‌ای در میان بزرگترین سیاستمداران «راست‌گرا»ی جهان از ترامپ گرفته تا جورجیا ملونی تبدیل کرده است. در این میان ایلان ماسک و خاویر میلی نیز سیاست‌ها و دستاوردهای یکدیگر را می‌ستایند.

🔹 ویوک راماسوامی نیز در صفحه ایکس خود نوشت که فرمول خاویر میلی، روش مناسبی برای اصلاح دولت در ایالات متحده است.

@tarikh_eghtesaad1
@Renaissancetranslate


‍ 🟥تحلیف دوم: دونالد ترامپ و انقلاب عقل سلیم

✍ رضی‌الدین طبیب

شب قبل، و در مراسم تحلیف دور دوم ریاست جمهوری‌اش، از برپایی و هدایت دولتش بر مبنای ايده‌ نوینی تحت نام "انقلاب عقل سلیم"
"The Revolution of Common Sense"
یاد کرد.
مفهومی که به وضوح به معنی بازگشت به بنیان‌های اندیشه سیاسی محافظه‌کارانه در وادی سیاست و مسائل کلان اجتماعی است و از ممانعت و دشمنی آشکار ترامپ و دولت متبوعش با گسترش و رواج تفكرات افراط‌گرایانه چپِ نو و همپالکی‌هایشان در این کشور خبر می‌دهد؛ اندیشه‌هایی مخرب و تفرقه‌برانگیز که به انحا گوناگون توسط دمکرات‌ها در یک دهه اخیر به رهبری مثلث "اوباما_ بایدن_هریس" در ایالات‌متحده پیوسته تأیید، ترویج و تقویت می‌شدند و تحت لوای دفاع از ایده "لیبرال دمکراسی" و ادعای دروغین پایبندی به نص صریح قانون اساسی آمریکا، عملاً تیشه به ریشه به هرآنچه می‌زدند که دستاورد این ابرقدرت در دوران حیات ۲۵۰ ساله‌اش بوده است. ترامپ روز قبل به روشنی هرچه تمام‌تر و بی‌‌کمترین پرده‌پوشی یا سانسوری به تمام آنچه‌ که دستاورهای دموکرات‌ها و خاصه شخصِ جو بایدن نامیده می‌شد تاخت و او را زیر تیغ مرگبار نقد خود برد و بر هرآنچه که تیم بایدن_هریس را کارنامه طلایی خود می‌دانستند خط بطلان کشید؛ ترامپ اگرچه در زمانه‌ای قدرت را از نو تحویل گرفته که جامعه سنتی آمریکا با نوعی وضعیتِ دوقطبی_متشنج مواجه است و مخالفانش کم تعداد نیستند، اما نتایج انتخابات اخیر و شکست پررنگ و معنادار "کامالا هریس" نشان داد که اکثر آمریکایی‌ها تا چهارسال آینده با نگرش‌ها و افکار دموکرات‌ها نه تنها همراه و همدل نیستند که بسیاری نسبت به بازبینی کارنامه و عملکرد جو بایدن و دولتش رویکردی انتقادی و خصمانه دارند.
اما آنچه که دونالد ترامپ از آن به عنوان "انقلاب عقل سلیم" یاد کرد مشخصاً ارجاعی است معنادار به نگرش "ادموند بِرک" فیلسوف نامدار بریتانیایی و مشهور به "پدر تفکر محافظه‌کاری".
در این میان، مخالفان و دشمنان اندیشه‌های محافظه‌کارانه_ خاصه سوسیالیست‌ها و چیگرایان_ از زمان حیات بِرک تا به اکنون لطیفه زننده و معناداری درباره او و تفکراتش ساخته‌اند که هنوز در دیباچه و مطلع بسیاری از کتب "تاریخ اندیشه‌های سیاسی" نقل می‌شود، تا توأمان میراث فکری او را مضحک و کم‌مایه جلوه دهند؛آنها می‌گویند که:

"بِرک" مغز متفکر اندیشه‌های محافظه‌کارانه است، اگرچه اصولاً باید به یاد داشت که محافظه‌کاری مغز ندارد!
(خصلت یا کنایه‌ای شبیه به همان چیزی که از آغاز ظهور دونالد ترامپ در سپهر سیاسی ایالات متحده به وی نسبت داده‌اند و می‌دهند!)
اما ادموند برک را باید به رغم برخی تعصبات و اشتباهاتش به درستی "ندای عقلانیت" در زمانه‌ی پر هیاهو خطاب کرد. او در روزگار وقوع انقلاب فرانسه و پیدایش هرج و مرج سیاسی در سرتاسر اروپا چون وزنه‌ای قابل اعتماد از عقلانیت و اتخاذ رویکردهای منطقی و عملی در قبال آشوب‌ها، شورش‌ها و آنارشیسم اجتماعی ايستادگی کرد و در نکوهش آنها سخن می‌گفت. بِرک اگرچه به واسطه نگرش عمیقاً محافظه‌کارانه‌اش در عرصه سیاست و حکمرانی مورد نقد جدی یا دشنام و دشمنی مخالفینش قرار گرفت، اما افکار و سخنانش او را به پدر فکری و معنوی کسانی چون الکس دو توکویل (که خود یکی از بانیان و پدران معنوی دموکراسی آمریکایی است!) و پیدایش اندیشه لیبرال‌دمکراسی در کشور نوظهور ایالات متحده مبدل ساخت.
با این‌همه، و اساساً، باید به یاد داشت که ایده‌های محافظه‌کارانه از دل آثار و افکاری پدید می‌آیند که درباره مضامین روشن و مشخصی به نگارش در آمده‌اند؛ این مسئله قطعاً درباره مردی او را به عنوان «پدر محافظه کاری می شناسند صدق می‌کند. دشمنان مشهور و نیرومند بِرک و رویکردهای به شدت متضاد او در سالیان و دهه‌های پس از مرگش، یعنی «ایسم‌های» بزرگ و دهان‌پُرکُنِ قرن نوزدهم و بیستم: سوسیالیسم، فمینیسم، کمونیسم و ​​غیره، حامیان بیشمار و متعصبی برای خود دست‌ و‌ پا کردند، اما عقاید این فیلسوف همچنان، هواخواهان و پشتیبانان جدی و فراوان خود را در جهان دارد. ادموند بِرک فقید اگر در این عصر پرتلاطم و آشوب‌زده زنده بود، بی‌شک تعریف مایکل اوکشات را عمیقاَ تحسین می‌کرد:

«محافظه‌کاری… یعنی ترجیحِ امر معلوم بر امر مجهول، امر آزموده بر امر نیازموده، واقعیت بر اسطوره، امر موجود بر امر ممکن، امر محدود بر امر نامحدود، نزدیک بر دور، کافی بر وافر، سهل بر کامل و خوشیِ لحظه‌ای بر شادمانی آرمان‌گرایانه.»

@Renaissancetranslate

2.7k 0 53 17 39

🟥ملت فقر را مدیریت می‌کنند!

✍سعید معدنی


▫️ یکی از همکارانم به مطب خواهرشان که پزشک متخصص زنان است رفته و خواهر پرسیده "با این حقوق و درآمد چطور زندگی می‌کنید؟" دوست ما در  جواب گفته " ما زندگی نمی‌کنیم، ما فقر را مدیریت می‌کنیم!"

▫️ همه‌ی ما به نوعی هر سال و هر ماه و هر روز فقیرتر و فقیرتر می شویم و برخی از خرج‌کردها را کم می‌کنیم وبه طبقه‌ی پایین‌تر سقوط می‌کنیم. برای مثال هر سال مطب‌های دندانپزشکی خلوت‌تر و خلوت‌تر می شوند، چرا که جامعه توان پرداخت هزینه‌های اینچنینی را ندارد. دوستی به خاطر هزینه بالا آنقدر رفتن به دندان پزشکی را عقب انداخت که ماه پیش در سنین میان‌سالی پانزده تا از دندان‌هایش را کشیده تا از درد دندان  مزمن راحت شود و با دندان مصنوعی بقیه عمر را سر کند.

▫️ آن‌ یکی ده- دوازده سال است که اتومبیل‌اش را  عوض نکرده به معنای واقعی لگن شده و دیگری حتی ازعهده‌‌ی تعمیر اتومبیل لگن خود هم بر نمی‌آید. سومی ماشین را می‌فروشد تا پول پیش کرایه منزل را تامین کند و برای یکسالی زندگی کند. دیگری فرزندش را که قبلا به مدارس غیر انتفاعی می‌فرستاد حالا دیگر بودجه‌اش نمی‌رسد و فرزند را به مدرسه دولتی شلوغ، با معلمان خسته‌ از گرانی و تورم فرستاده است. این پدر حالا در چشم فرزندش بیش از پیش تحقیر شده است. بسیاری هزینه مراجعه به پزشک را ندارند و هربار درمان را به تاخیر می‌اندازند. آنها می‌دانند که خسارت این تأخیر در آینده جبران‌ناپذیر است ولی فعلا فقر را مدیریت می‌کنند.

▫️ از بعدی دیگر همچنین این روزها به خاطر بیکاری و افزایش جوانان بیکار هر روز در کوی و برزن شاهد روند روبه رشد موبایل دزدی و کیف دزدی و دیگر رفتارهای مجرمانه هستیم. امروزه با این تورم و گرانی سرسام‌آور، بیش از ۸۰ درصد مردم فقیر هستند. برخی مستاصل شده و فقر را پذیرفته‌اند، برخی فقیرند اما ظاهرشان از تک و تا نیفتاده است. نمی دانم مسئولین تا کی می‌خواهند جامعه ۸۰ - ۹۰ میلیونی را همینطور رها کنند و هر روز بیکاری و گرانی و تورم و مهاجرت نخبگان و... و... افزایش یابد. مهمتر آنکه در آینده نه چندان دور جمعیت کشور از صد میلیون نفر هم عبور خواهد کرد اینکه چه برنامه ای برای آینده جمعیت صد میلیونی دادند معلوم نیست.    

▫️ یکی به تمسخر به من می‌گوید "تو را چه شده، نصیحت‌الملوک شده‌ای! ول کن تا بیفتند و بینند سزای خویش!"

اما می‌دانم که اگر فکری عاجل نشود جامعه دچار بحران‌های عمیق پی در پی و جبران ناپذیر خواهد شد. مسئولین و مدیران ارشد جامعه باید فکری به حال جامعه بکنند. همه کارشناسان متفق‌القوال‌اند که تنش زدایی با جهان بویژه جهان غرب، و جذب سرمایه‌ گذاری و رونق اقتصادی و افزایش اشتغال و اصلاح در سایر سیاست‌های کلان مملکتی راه حل مشکلات کشور است. اما نمی‌دانم چرا اینقدر در مقابل پیشنهادهای کارشناسان مقامت می‌کنند تا جامعه فقیر و فقیرتر شود. بهرحال ما کاری از دست‌مان برنمی‌آید. فقط همین نصیحت‌الملوکی! برای‌مان مانده. می‌دانم بسیاری افراد متخصص، کاردان و دلسوز این سخنان را بارها و بارها و بسیار بهتر از من گفته‌اند و نوشته‌اند. اما چه کنیم چاره‌ای جز گفتن و نوشتن نداریم."
وذکر فان الذکری تنفع‌المومنین".

@TahlilZamane
@Renaissancetranslate


"اگر آدم‌ها خبیث‌اند شاید فقط به این خاطر است که رنج می‌برند، اما فاصله‌ی زمانی میان لحظه‌ای که رنج‌شان به پایان می‌رسد و زمانی که کمی بهتر می‌شوند، بسیار زیاد است."




✍️لویی فردینان سلین

@Garte_mag
@Renaissancetranslate


هر زمان که درد خیلی کشنده و شدید باشد، مطالعه، چاقوی درد را کند می‌کند. برای منحرف کردن ذهنم از افکار مأیوس کننده، صرفاً نیاز دارم به کتابها پناه ببرم.





"تسلی بخشی‌‌های فلسفه"
✍️آلن دوباتن

@Renaissancetranslate


.
🟥مرثیه‌ای برای یک "رؤیاساز"
(بخش پایانی)

✍رضی‌الدین طبیب

شاید تقدیر یا رسالت دیوید لینچ کبیر آن بود که با مرگ نابهنگامش، آخرین سیلی وضع و واقعیتِ موجود را بر چهره‌مان بنشاند؛ این واقعیت تلخ که جهان کنونی ما نه جهان معناها، تأملات و دغدغه‌های عمیق و راهگشا که دنیایی برساخته از ابتذال، پلشتی و شهرت‌های زودگذر و عصر ظهور کوتوله‌ها و میانمایگان بسیار است.

RIP "David Lynch"🥀
(1946_2025)

@Renaissancetranslate

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.